1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.


netakias

Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν
χειρότερη.

Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).

Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.

Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία, Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Τελικά ήταν καλύτερα που δεν έγινε Πρωθυπουργός το Ακης, για λίγες μόνο ψήφους; Ο Σημίτης σαν βουλευτής, για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως, δεν είχε ψηφίσει ΠΟΤΕ αμυντικό προϋπολογισμό με την ανοχή του Ανδρέα. Επι Σημίτη λοιπόν έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ στις Αμυντικές Δαπάνες (Υποβρύχια, HMMWV, αοπλα LEO-2HEL, C4I κτλ.).

Η Γερμανία κρατούσε, με το αζημείωτο, Ελληνες Πολιτικούς που πέρασαν από τις κρίσιμες θέσεις την προηγούμενη δεκαετία. Στην ατζέντα του Χριστοφοράκου φιγουράρουν πλείστα ονόματα, άλλα για βαλίτσες άλλα απλώς φιλικά, αλλά που ποτέ δεν θα μάθουμε όσο κυκλοφορεί ελεύθερος. Οσο κυκλοφορεί ελεύθερος εμείς θα υποθέτουμε κι οι Γερμανοί με τους Τούρκους θα εκβιάζουν τους λεκέδες τους κάτω από το τραπέζι.

Οι σχέσεις κρατών δεν είναι “φιλικές” είναι σχέσεις συμφέροντος, η Γερμανία κι η κάθε Υπερδύναμη δεν σέβεται την καλοσύνη ή το δίκαιο ενός κράτους, αλλά, αυτό που θα λέγαμε για κάποιον άνθρωπο, τον αυτο-σεβασμό του.

Η Τουρκία θέλει κι επιβάλει τη θέση του ισότιμου συνομιλητή, η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς από θέση αδυναμίας.

O Σαμαράς προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens, κωλυσιεργεί στην είσπραξη των χρεών τη Hochtief, κατάπιε το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, “ξέχασε” το c4i, εδωσε το σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας στον Σάλλα, έβαλε στο σφυρί τα λιμάνια (ήδη μαρίνα Φλοίσβου, μαρίνα Μανδράκι, λιμάνι Λέσβου είναι Τουρκικά) και τώρα υπογράφει την χάραξη της ΑΟΖ, με γκρίζες ζώνες, εντός Μνημονίου και σε Αγγλικό δίκαιο και μούγκα για το όνομα της Μακεδονίας !

Εχτιζε το προφίλ του “πατριώτη” δέκα χρόνια, απλώς για να κυβερνήσει με το σύστημα του Σημίτη και των Εργολάβων. H “πανστρατιά” ήταν απλώς μια πιο ευηχη λέξη από την κωλοτούμπα του, για να επιστρέψουν στη ΝΔ τα αποτυχημένα ρετάλια του παρελθόντος.

Που μπαίνει τώρα η Τουρκία; Η σύζυγος του Χριστοφοράκου, είναι κόρη του Νο.2 της Siemens στον κόσμο, η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου (πλέον διαζευγμένη).

Δηλαδή ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε γνώση, παρά του ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας κι εμφανίζεται σε όλα τα ΕλληνοΤουρκικά φόρουμ, ο πάτερας όλο και κάτι θα είχε πάρει το αυτί του για τις βαλίτσες.

Ειναι δυνατόν η ΜΙΤ (τουρκική ΕΥΠ) να μην είδε ή άκουσε κάτι; Κι αν άκουσε, δεν νομίζω οι Τούρκοι να πηγαίνουν ”με το σταυρό στο χέρι” γιατί είναι…μουσουλμάνοι.

Οπότε το “ονειρο” του οικονομικής ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, που θα “αγόραζε” την Τουρκία στα χρόνια τις αποχαύνωσης, απλώς όπως φάνηκε, εκ του αποτελέσματος ήταν χρηματοδότηση της Τουρκικής Οικονομιας, όπως η “εξαγορα” της Finans Bank από την ΕτΕ.

Ενώ η Ιστορική συμφωνία της Μαδρίτης, για την οποία υπερηφανεύεται ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος, έδωσε στην Τουρκία λαβές ωστε να επιχειρηματολογεί για

* Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
* Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και
* δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας.(παράγραφος 3 της Συμφωνίας)
Τελευταία η τουρκική τράπεζα ΖIRAAT μετά τα υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα ανοίγει και στην Ρόδο ενώ μάλιστα έκανε πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκ.€ Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες που προφανώς θα παίρνουν σαν υποθήκη Ελληνική Γη !

Την ίδια ώρα λοιπόν που βρέθηκαν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας, στα κατάλληλα πόστα, ακόμη κι ως Δήμαρχοι που θέλουν να στήσουν αγάλματα του Κεμάλ, την ίδια ώρα που οι Ελληνες τρώνε Τουρκικά σήριαλ και εξοικειώνονται με την Τουρκική κουλτούρα,

αυτή την ώρα λοιπόν η Τροϊκα αποψιλώνει οικονομικά τον Ελληνικό Στρατό, ζητάει κατάργηση της θητείας κι οι Τούρκοι εκβιάζουν με απειλές “φιλίας” μέσω του Νταβούτογλου, σε πολιτικούς ανεπαρκείς όπως ο Μειμαράκης που του είπε ότι : «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Ο κύκλος και των τετελεσμένων της Επανάστασης του 1821 κλείνει το 2021 με το χειρότερο τρόπο για τους Ιθαγενείς Ελληνες.

Τα 400 χρόνια σκλαβιάς αμφισβητούνται Ιστορικά από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν υπάρχει η ορθόδοξη Εκκλησία που κράτησε την Ελληνικότητα όλους τους αιώνες, απλώς καρικατούρες με ράσα, ο νόμος Ιθαγένεια θα δίνει σε ανελλήνιστους a-la-carte ιθαγένεια, η επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια εκμηδένισε τις γεννήσεις ώστε η ΕλΣτατ εκτιμά ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ. με δεδομένα του 2010 !

Οσοι Ελληνες θα υπάρχουν ακόμη, όπως οι Ινδιάνοι του Νέου Κόσμου, το 2021 θα χρωστάνε 500+ δις, θα ζουν με 300 € σε Οικονομικές Ζώνες ή θα έχουν μεταναστεύσει, όπως έγινε στη Λετονία όπου μετά το ΔΝΤ, ερημώθηκαν ολόκληρες πόλεις, ενώ το Νερό, ΔΕΗ, Αεριο, Χρυσός, ΟΠΑΠ, Γη, Σκουπίδια, λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι “ιδιωτικά”.

Και φυσικά θα μιλάνε Τούρκικα, Γερμανικά και ως ξένη γλώσσα Ελληνικά.

netakias στο Αιεν Αριστεύειν

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ
01/09/2013 - 20:09
"Βόμβα" κατά του Ε.Βενιζέλου, αλλά και το Ι.Διώτη αποτελεί το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελών Γρ. Πεπόνη και Σπύρος Μουζακίτη: Σύμφωνα με το έγγραφό τους που εστάλη στον Αρειο Πάγο αποκαλύπτεται ότι η ημερομηνία μεταγραφής του USB την 9η και 10η Ιουλίου 2011 και συνεπώς και η διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου έγινε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου και όχι επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου!
 
Συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2011 έγινε ανασχηματισμός και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέςλο, ενώ ο Γ.Παπακωνσταντίνου μετακινήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.
 
Ο Ε.Βενιζέλος υποστηρίζει ότι την 9η και 10η Ιουλίου 2011, όταν το συγκεκριμένο υλικό βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελέα και τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, αλλά ο Διώτης το διαψεύδει!
Σύμφωνα με καταθέση του Ευάγγελου Βενιζέλου το στικάκι παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011. Οι οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή ότι δεν χρειάζεται να παραδώσουν το USB στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Ι. Σφακιανάκη αφού εκείνοι έχουν εντοπίσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έγινε η αντιγραφή του υλικού.
 
Πάντως ο Γ.Παπακωνσταντίνου, πρέπει να αισθάνεται κάπως "ελαφρωμένος". Εμείς είχαμε τονίσει ότι δεν θα μας εξέπληττε αν κάποιος άλλος είχε στήσει το παιχνίδι...
 
Αποδεικνύεται, φυσικά πόσο δίκαιο είχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που επέμεναν να στηθεί κάλπη και για τον Ε.Βενιζέλο...
 
Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο διάπραξης και τρίτου αδικήματος, αυτού της νόθευσης εγγράφου.
 
Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Καπελέρης και Διώτης που ήδη έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα, καλούνται να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη και νέου αδικήματος, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις και όπως φαίνεται θα είναι και οι τελευταίοι που θα περάσουν από το γραφείο των Εισαγγελέων πριν κηρύξουν το πέρας της έρευνας τους.
 
Nα πούμε ότι αμέσως μετά την διαρροή της ημερομηνίας που έγινε η αντιγραφή κυκλοφόρησε η φήμη ότι το USB που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης δεν είναι αυτό που έφτιαξε -ως πρώτο αντίγραφο από το cd- ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης ο εκ Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις αρχηγός του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, ελέω δαχτυλιδιού ΓΑΠ… Αλαζόνας μέχρι τελικής πτώσεως!

ΕΓΩ ο Ευάγγελος...
Αλαζόνας μέχρι τελικής πτώσεως 
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης και έκδηλης ανησυχίας βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τον συμπεριλάβει στην πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε ανάλογη εμπλοκή με αυτή του κ.Παπακωνσταντίνου αλλά οι πολιτικές του ευθύνες, προς το παρόν, είναι δεδομένες. Επισημαίνεται από όλους ότι ο κ. Βενιζέλος είχε για ένα ολόκληρο χρόνο το στικάκι της λίστας στο γραφείο του, ενώ δεν υπήρξε καμία κίνηση έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο ήταν Υπουργός εκείνη την περίοδο.
Είναι εμφανής η ανησυχία του κ. Βενιζέλου εν όψει της...
κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη, πιθανότατα, στη Βουλή.
Γνωρίζει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά πλέον 164 Βουλευτές, κάτι που προκαλεί αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Λοβέρδος είναι βέβαιο ότι θα προστατεύσει τον παλιό του φίλο και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο θα πράξει και ο κ. Αηδόνης. Ο κ. Σκανδαλίδης, με αντάλλαγμα την θριαμβευτική του επιστροφή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα ''προστατεύσει'' και αυτός τον κ. Βενιζέλο ενώ έχει αναλάβει να πείσει και τον κ. Κουτσούκο, το Βουλευτή Ηλείας που διεγράφη και θεωρείται άνθρωπος του κ. Σκανδαλίδη.
Από εκεί και πέρα η μεγάλη ανησυχία του κ. Βενιζέλου είναι διαρροές από το χώρο της Ν.Δ και από 2-3 Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.
Οι διαβεβαιώσεις που του έχουν δώσει οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέληςδεν τον εφησυχάζουν ούτε τον πείθουν. Γνωρίζει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Βουλευτών της Ν.Δ που είναι αντίθετοι στη στήριξη που παράσχει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου.
Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο, ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα παρασύρουν και τη Ν.Δ στον πολιτικό αποτεφρωτήρα.
Βουλευτές που ανήκουν στη Λαϊκή Δεξιά, ενδέχεται να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν τον κ. Βενιζέλοστην προανακριτική επιτροπή.
Μπροστά σε αυτό τον υπαρκτό κίνδυνο, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έστειλε τα δικά του μηνύματα. Χαρακτήρισε πολιτικό ρεσάλτο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ίδιο.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ ''Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση''.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αποτυπώνει πλήρως τη νοοτροπία του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτίζει τον εαυτό του και την έκβαση της υπόθεσης που τον αφορά με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
Η αλαζονική αυτή αντίληψη είναι ακόμα πιο εξοργιστική αν σκεφθεί κανείς ότι πιστεύει απόλυτα όσα λέει. Εκτός βέβαια από τον έμμεσο εκβιασμό προς τους Βουλευτές της Ν.Δ. και της ΔΗΜ.ΑΡ που συνοψίζεται στο '' 'η με στηρίζετε ή πέφτει η κυβέρνηση''.
Ο κ. Βενιζέλος όμως συνέχισε τις δηλώσεις του. Κατηγόρησε τοΣΥΡΙΖΑ ότι ''δεν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική'', εννοώντας προφανώς ότι αυτό θα συμβεί αν τυχόν συσταθεί προνακριτική επιτροπή για τον ίδιο.
Δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος είναι αυτός από τον οποίο εξαρτάται η παροχή οξυγόνου στη χώρα, αυτός που ανοιγοκλείνει τη βαλβίδα για να παίρνει αναπνοές η χώρα.
Ακολούθως τα πυρά του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στρέφονται κατά του κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλογίζει ότι ''συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ, μαζί μου και την κοινή λογική''. Προκύπτει συνεπώς και σύμφωνα με τη νοοτροπία του κ. Βενιζέλου ότι όλα αυτά ταυτίζονται μαζί του, αποτελεί ένα σε συσκευασία τριών (κυβερνητική πλειοψηφία, ΠΑΣΟΚ και κοινή λογική).
Δεν λείπουν και οι αμετροεπείς και ανιστόρητες παρομοιώσεις με το 1989 και τον Α. Παπανδρέου.
Η σχέση του Α. Παπανδρέου με αυτό που ονομάζουμε λαϊκό έρεισμα δεν έχει καμία αντιστοιχία με αυτήν του κ. Βενιζέλου.
Μόνο που τότε πολλά ήταν διαφορετικά. Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα 40% που άντεξε σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, δεν συνδεόταν με τα Μνημόνια, είχε κοινωνικές αναφορές και συμμαχίες, τα στελέχη του μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο δρόμο, χωρίς να φοβούνται.
Τι από όλα αυτά ισχύει σήμερα;
Ο κ. Βενιζέλος απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που δεν υπάρχει. Αυτότο 40% που στήριξε τότε τον Α. Παπανδρέου του έχει γυρίσει την πλάτη, μισεί τόσο τον ίδιο όσο και αυτό που αντιπροσωπεύει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, εκσυγχρονιστές και επιγόνους. Η απαξίωση του Κ.Σημίτη και η αρνητική αποτίμηση της θητείας του , δεν είναι τυχαία.
Τι ποσοστό αντιπροσωπεύει σήμερα το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και κυρίως τι θα αντιπροσωπεύει σε 2 ή σε 4 μήνες από σήμερα;
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ταυτίσει την προσωπική του τύχη με την τύχη της κυβέρνησης.
Ακόμα όμως και αν συσταθεί προανακριτική για τον ίδιο, γιατί θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση;
Ακόμα και αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο γιατί θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση και όχι να παραιτηθεί ο ίδιος από το βουλευτικό αξίωμα και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;
Και αν αργότερα, κατατεθεί νέα πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λαυρεντιάδη, θα έχουμε πάλι τα ίδια;
Η διερεύνηση όλων των υποθέσεων, στις οποίες υπάρχει εμπλοκή του κ. Βενιζέλου, θα ταυτίζονται με την πτώση της κυβέρνησης;
Η αλαζονεία και το υπέρμετρο εγώ του κ. Βενιζέλου τον έχουν βλάψει πολλές φορές, όπως έβλαψαν και την ίδια τη χώρα.

Κρυώνω… και νοιώθω μαλάκας!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ο,τι είναι πραγματικό δεν είναι και λογικό

lista listesΚι όμως λίστες με «λεφτά, υπάρχουν»!
Γράφαμε πριν λίγες μέρες για τη λίστα με τους100… υπερδισεκατομμυριούχους του πλανήτη που δημοσίευσε το «Bloomberg», η περιουσία των οποίων ανήλθε το 2012 στα1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένη κατά 241 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο).
Λογικά πράγματα, θα πει κάποιος, από τη στιγμή που ζούμε στον καπιταλισμό. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Οταν οι πολλοί εξαθλιώνονται, κάποιοι λίγοι κερδίζουν.Αλλωστε, όταν μιλάμε για τους 100 Κροίσους, στην πραγματικότητα δε μιλάμε παρά για τους μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες μερικών από τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κόσμου.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, όμως, υπάρχει ένα λεπτό σημείο. Και το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι οι θιασώτες αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού, θέλουν να μας μάθουν να ζούμε – και εν πολλοίς το έχουν καταφέρει μέσα από την κυρίαρχη προπαγάνδα και την κυριαρχία της ιδεολογίας τους – αποδεχόμενοι το «λογικόν» του πράγματος.
Οτι, δηλαδή, είναι τάχα «λογικό», και από μια άποψη «μοιραίο», «αναπόφευκτο» και «αμετάλλακτο» το φαινόμενο της συνύπαρξης της απόλυτης ένδειας με την ξετσιπωσιά της χλιδής.
Βέβαια, για να γίνει πιο «γλυκόπιοτη» η αποδοχή αυτής της «μοίρας», επιδίδονται σε θεωρίες περί των «άξιων», των «ικανών» και των «καπάτσων» που τα κατάφεραν σε αυτή τη ζωή. Σε αντιδιαστολή με τους άλλους, με τα δισεκατομμύρια δηλαδή των ανθρώπων, που λόγω «ανικανότητας», «αναξιότητας» ή εν πάση περιπτώσει λόγω «ατυχίας», δεν «προκόψανε».
Ετσι, μέσα από αυτό το σχήμα, που βασίζεται στο δόγμα της «φυσικής επιλογής» αλλά με όρους κοινωνικού δαρβινισμού, εξοβελίζεται ο παράγοντας εκμετάλλευση. Κουβέντα για τις ταξικές ανισότητες. Πλήρης αποσιώπηση για το γεγονός ότι η απανθρωπιά της φτώχειας, ο πόνος της ανέχειας, η δυστυχία της ανέχειας έχουν ως μήτρα εκδήλωσής τους την αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, δηλαδή την κατίσχυση του κεφαλαιοκράτη – καπιταλιστή πάνω στον προλετάριο – εργαζόμενο. Λέξη για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με βάση τον κανόνα της μετατροπής του ανθρώπου σε εμπόρευμα. Ενα εμπόρευμα που, όποτε το επιθυμούν και με τους όρους που το επιθυμούν, τα αφεντικά το πωλούν και το αγοράζουν φορώντας του τη σιδερένια μπάλα της μισθωτής σκλαβιάς ή το στοιβάζουν στον εφεδρικό στρατό της ανεργίας αποδίδοντάς του την «ελευθερία» της ανέχειας.
Λέξη, τελικά, για το χωρισμό της κοινωνίας σε μια χούφτα «ιδιοκτήτες», από τη μια, και σε έναν ωκεανό πληβείων, από την άλλη, που η μόνη τους ιδιοκτησία είναι το σαρκίο τους και το σαρκίο των παιδιών τους και που μόνο τους «δικαίωμα» είναι να προσφέρουν το σαρκίο τους στον «αφέντη» – εκμεταλλευτή τους.
Ομως, στην πραγματικότητα (και εδώ βρίσκεται η αντίφαση που έλυσε ο Μαρξ), τίποτα από όλα αυτά που συνιστούν τη γύρω μας πραγματικότητα δεν είναι «λογικό».
Στο σημείο αυτό ο κύριος Χέγκελ έκανε λάθος: Οχι, το πραγματικό δεν είναι και λογικό, όπως ισχυριζόταν. Με την έννοια ότι τίποτα από αυτά δεν είναι «καλώς καμωμένο». Και τίποτα «θεϊκό» ή «φυσικό» δεν επιβάλλει την «αναπόφευκτη» διαιώνιση αυτής της βαρβαρότητας.
Δεν είναι «λογικό», ούτε «μοιραίο», ούτε «αναπόφευκτο» οι άνθρωποι να συνεχίσουν να χωρίζονται σε εκείνους που αγοράζουν ανθρώπους και στους άλλους που πωλούνται σε άλλους ανθρώπους.
Δεν είναι «λογικό» και δεν πρέπει να αποδεχτούμε σαν κάτι το «λογικό» την πραγματικότητα ότι 100 Κροίσοι διαθέτουν περιουσία που ισούται με 10 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας των 10 εκατομμυρίων ψυχών.
Δεν είναι «λογικό» στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων θυμάτων της αιθαλομίχλης και του νέφους της εξαθλίωσης και της κατάθλιψης, να δεχόμαστε σαν κάτι το «λογικό» την πραγματικότητα με τις λίστες των 54.000 καταθετών δεκάδων δισεκατομμυρίων στις τράπεζες του εξωτερικού. Δεν είναι «λογικό» να δεχόμαστε σαν «λογικό» την πραγματικότητα ότι στην Ελλάδα, δίπλα στα 500.000 παιδιά που υποσιτίζονται, υπάρχουν και λίστες 4.500 μεγαλοκαταθετών δισεκατομμυρίων σε Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν. Δεν είναι «λογικό» και δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μας το εμφανίζουν σαν «λογικό» ότι δίπλα στους άστεγους και στα εκατομμύρια των ανέργων υπάρχουν και 2.000 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.
Οχι, τίποτα από την πραγματικότητα της φυλακής στην οποία μας έχουν ρίξει δεν είναι «λογικό».
Το Λογικό είναι να συντρίψουμε τη φυλακή για να φτιάξουμε μια πραγματικότητα χωρίς δεσμά και χωρίς αλυσίδες.
Γιατί, τελικά, δεν είναι «λογικό» 100 άνθρωποι να διαθέτουν περιουσία η οποία ισούται με το άθροισμα του ΑΕΠ όλων των χωρών της Αφρικής.
Μόνο ο «παραλογισμός» ενός συστήματος που έχει ως λογική του τη βαρβαρότητα μπορεί να διατείνεται ότι είναι «λογικό» 100 κεφαλαιοκράτες να έχουν περιουσία η οποία ξεπερνά τα υπάρχοντα όλου του πληθυσμού, του πληθυσμού των 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, της Αφρικής!
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ/ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ – ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ… / Τέλος της συγκυβέρνησης των τροικανών υπηρετών της κεφαλαιοκρατίας.


TIFLA«Και η Τροχαία στο κυνήγι των φόρων. Μπλόκα στους δρόμους για όσους δεν πληρώνουν»

“Κανένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης, καμία μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ και κανένα αυτοκίνητο της… Ασφάλειας (!!!) δε πρόκειται να σας συλλάβει και να σας οδηγήσει στα κρατητήρια και στον Εισαγγελέα, αν δε διακρατείτε ποσά ΦΠΑ, κ.λπ, που υπερβαίνουν (σε ετήσια βάση) το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχετε καταβάλει, δεν  υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.”
  • Αυτοί που υποτίθεται ότι τους αφορά είναι ασφαλείς στις δεκάδες λίστες των κεφαλαιοκρατών φοροφυγάδων που βρίσκονται βαθιά κρυμένες στα συρτάρια του υπηρετικού τους πολιτικού προσωπικού. Εμείς αναδημοσιεύουμε παρακάτω μια εκταταμένη ανάλυση του νομικού Θανάση Αλαμπάση σχετική με τη παραφιλολογία των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ που επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να σπείρουν το φόβο στη κοινωνία.
  • http://www.denplirono.info

Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: Ανακριβές δημοσίευμα που προκαλεί στους πολίτες φόβο

Δεν υπάρχει πολίτης της αποικίας τούτης που να μην υποπτεύεται ότι ορισμένα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ, στην προσπάθεια τους να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη κινούνται στο φάσμα της παραπληροφόρησης που εκτίνεται από  τη γκρίζα ζώνη του «προκλητικά ανακριβούς» έως το βαθύ μαύρο της «σκόπιμης παραπληροφόρησης».
Τελευταία  περίπτωση, το προεκλογικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «θηλιά θα γίνουν τα στεγαστικά με τις δραχμές», με προφανή στόχευση, τη με δόλο ή βαριά αμέλεια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος προς την κατεύθυνση της επικράτησης των δυνάμεων του… “φιλοευρωπαϊκού άξονα”. Στο δημοσίευμα αυτό αναλύονταν οι τραγικέςδήθεν συνέπειες που θα είχε για τους δανειολήπτες τυχόν επιστροφή στη δραχμή (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, δημοσίευμα σε  λινκ και pdf)… Τις ευεργετικές για τους δανειολήπτες συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή, είχα με άρθρο μου αναλύσει εδω. Για την ιστορία πάντως, να σημειωθεί ότι οι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές των ελληνικών μέσων έχουν, κατά την πάγια στάση τους, διαφορετική άποψη από το Bloomberg που υποστηρίζει ότι “μια ελληνική χρεοκοπία και ταυτόχρονη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα επιτύγχανε όλους τους στόχους, σχεδόν εν μία νυκτί“. (πηγή)
Η περίπτωση τώρα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που ακολουθει, απλά δεν έχει προηγούμενο! Τόσο, που το παραπάνω δημοσίευμα στα ΝΕΑ μοιάζει μπροστά του με εγχειρίδιο δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως προς την  έρευνα (που πρέπει να) προηγείται της δημοσίευσης…
Στις 30/12/2012 η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Και η Τροχαία στο κυνήγι των φόρων. Μπλόκα στους δρόμους για όσους δεν πληρώνουν»!!!!!! Το άρθρο αυτό που στη Google δίνει 18.200 αποτελέσματα , έκανε αστραπιαία το γύρο του ελληνόφωνου ιντερνετ, παραλύοντας από το φόβο τους κατάχρεους από την υπερφορολόγιση πολίτες που έτυχε να το διαβάσουν…  Στο ανακριβές αυτό  άρθρο που ως αποτέλεσμα  έχει τo μαζικό εκφοβισμό των ελλήνων πολιτών, αναφέρονται τα εξής πρωτοφανή:
«Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητεί πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές»[παραλείπεται η αναφορά στο χρηματικό ποσό που αποτελεί το όριο  πάνω από το οποίοόταν κάποιος  χρωστά στο δημόσιο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης…]. «Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν online πρόσβαση στο δίκτυο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα και την ασφάλειά τους, αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους» [δεδομένου ότι δεν αναφέρεται το όριο πάνω από το οποίο όποιος χρωστά στο δημόσιο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, η φράση «τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας (!!!)  τσεκάρουν τα χρέη των πολιτών»  εκλαμβάνεται ευθέως  από τους πολίτες ότι αφορά σε οποιοδήποτε ποσό χρέους – ακόμη και τα 100 ευρώ!!!].
 
«Στόχος σε πρώτη φάση είναι τα «μεγάλα ψάρια» που χρωστούν στο Δημόσιο και διαταγή των αστυνομικών είναι να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο Τμήμα όποιος εντοπίζεται να χρωστάει» [συνεχίζει να μην αναφέρει το χρηματικό όριο πάνω από το οποίο όποιος χρωστά συλλαμβάνεται, άρα  το «όποιος χρεωστάει» εκλαμβάνεται από τον αδαή περί τα νομικά πολίτη, ότι συλλαμβάνεται οποιοσδήποτε χρωστάανεξαρτήτως δηλαδή ποσού!!!].«Το σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής πραγματοποιείται με άκρα μυστικότητα και, όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», σκοπός των επιτελών του υπουργείου είναι να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοροφυγάδες» [σύμφωνα με τα συμφραζόμενα ανεξαρτήτως του ποσού που οφείλουν…].
 
«Το σχέδιο που ξεκίνησε πιλοτικά πριν από τρεις μήνες αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα και ουσιαστικά εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο πάταξης των νέων μορφών εγκληματικότητας, με αιχμή του δόρατος τα οικονομικά εγκλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται πλέον και τα χρέη στο Δημόσιο» [χωρίς πάλι να διευκρινίζεται το όριο πάνω από το οποίο η μη απόδοση στοιχειοθετεί οικονομικό έγκλημα]. «Κάθε οδηγός που ελέγχεται καλείται να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη»[ΤΡΟΜΕΡΟ!!! Αν έχει δηλαδή  ανεξόφλητα χρέη ακόμη και 100 ευρώ!!!!!] .
«Κάθε τρεις ημέρες στο στρατηγείο της Οικονομικής Αστυνομίας επανακαθορίζεται το πλάνο ελέγχων, αξιολογείται κάθε περιοχή και ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες μαρκάρονται τα κόκκινα σημεία στον χάρτη και στήνονται τα μπλόκα. Τις ημέρες των εορτών, το μέτρο έχει επεκταθεί σε Θεσσαλία και Κρήτη. Συνεργεία από την Αθήνα μεταβαίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές και τα ειδικά οχήματα, εξοπλισμένα με online συστήματα, ψάχνουν φοροφυγάδες» [η έκφραση «ειδικά οχήματα που ψάχνουν  φοροφυγάδες» παραπέμπει σε εικόνες  χαι τεκ οχημάτων που προεξοφλούν καταδίωξη που θα μείνει στους φοροφυγάδες αξέχαστη…  Η ειδική μάλιστα αναφορά στον εξοπλισμό των εν λογω οχημάτων («με online συστήματα»…) προϊδεάζει τους καταχρεους πολίτες ότι κάθε προσπάθεια διαφυγής είναι μάταιη… Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείς να δεις τα "ειδικά οχήματα που ψάχνουν φοροφυγάδες"].
«Οι πληροφορίες λένε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις νέες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. είναι άκρως ενθαρρυντικά και μέχρι στιγμής ένας μεγάλος αριθμός οδηγών που ήταν ασυνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έχουν εντοπιστεί, έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια» [ΤΡΟΜΕΡΟ!!! Προκύπτει από τα συμφραζόμενα ότι μεγάλος αριθμός οδηγών που χρωστάμε ακόμη και 700 ευρώ στο κράτος «έχουν εντοπιστεί, έχουν συλληφθει και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια»].
Το πρωτοφανούς ανακρίβειας αυτό δημοσίευμα συνεχίζει ως εξής:
«Από τον δρόμο στα κρατητήρια [!!!!!!!!!!!!]
Ποια είναι όμως η διαδικασία που ακολουθείται από τη στιγμή που εντοπιστεί κάποιος «μαυρισμένος» από την Εφορία ή το ΣΔΟΕ και εκκρεμεί εις βάρος του απόφαση της Δικαιοσύνης ότι πρέπει να συλληφθεί; Η Αστυνομία και η συγκεκριμένη ομάδα που στήνει τα μπλόκα, όπως χαρακτηριστικά λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτελεί εντολές και δεν αποφασίζει ποιοι θα συλληφθούν και ποιοι όχι. Αν ελεγχθεί κάποιος και εκκρεμεί σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ, τότε θα οδηγηθεί στα κρατητήρια. «Μπορεί κάποιος να έχει ξεχάσει να πληρώσει μια κλήση της Τροχαίας , η υπόθεση να πήγε στο δικαστήριο και να έχει βεβαιωθεί η παράβαση. Και αυτός σε μπλόκο συλλαμβάνεται. Όποιες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί δικαστικά οδηγούν στα κρατητήρια», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
 
Και ναι μεν είναι αληθές το πρώτο σκέλος του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία ακολουθείται για όσους φυγόποινους εντοπιστούν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο (στην περίπτωση δηλ που εκκρεμεί σε βάρος τους εκτελεστή καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου για χρέη προς το δημόσιο ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ), στη  συνέχεια όμως, αναφέρεται το προκλητικά ανακριβές, ότι «αν ελεγχθεί κάποιος και εκκρεμεί σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ, τότε θα οδηγηθεί στα κρατητήρια»
Από τη διατύπωση αυτή είναι προφανές ότι  δημιουργούνται στους πολίτες συνειρμοί απόπροϊσχύουσες διατάξεις του ΚΟΚ, όταν για τροχονομικές παραβάσεις ασκούνταν ποινική  δίωξη που οδηγούσε στην επιβολή ποινών φυλάκισης, εξ ου και η  αναφορά ότι «μπορεί κάποιος να έχει ξεχάσει να πληρώσει μια κλήση της Τροχαίας , η υπόθεση να πήγε στο δικαστήριο και να έχει βεβαιωθεί η παράβαση, οπότε συλλαμβάνεται σε μπλόκο»… Όμως οι διατάξεις αυτές του ΚΟΚ  έχουν εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί και όσες περιπτώσεις έφτασαν στο ακροατήριο, για τους  κατηγορουμένους που εκκρεμούσε «σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ» όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παραγράφηκε το αξιόποινο και έπαυσε η δίωξη των  αξιόποινων εν λογω πράξεων (άρθρο 31 παρ. 1 του ν. 3346/2005)…
Συνεπώς, η αποσιώπηση ότι οι διατάξεις αυτές ΔΕΝ ισχύουν πλέον, σε συνδυασμό με την σε ενεστώτα χρόνο αναφορά σε κάτι που γνωρίζει το σύνολο σχεδόν των πολιτών, ότι με τις προϊσχύουσες διατάξεις του ΚΟΚ  για παραβάσεις των 80 και 100 ευρώ μπορούσε να εκδοθεί ερήμην καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου (πχ για υπέρβαση ορίου ταχύτητας) και άρα σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο να ακολουθήσει σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία,δημιουργεί στο κοινό την ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ  ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι «όταν πας μέσα για μια τροχαία παράβαση των 80 και 100 ευρώ, αυτονόητο  είναι ότι θα πας μέσα κι αν χρωστάς στην εφορία»…
Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σε  λίνκ και  pdf
 
Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι η αλήθεια και κατά πόσο κινδυνεύουν να συλληφθούν οι οδηγοί που «έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές», από «ειδικά οχήματα που ψάχνουν  φοροφυγάδες»…
 
Ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει ότι όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) κλπ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:
α) έως ένα έτος, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
β) έξι τουλάχιστον μηνών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’ υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
γ) ενός τουλάχιστον έτους, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’, υπερβαίνει το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.
δ) τριών τουλάχιστον ετών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’, υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.
Η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί  μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.
Περαιτέρω, σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με αριθμό 1/2011 [Αυτόφωρη διαδικασία - Παροχή οδηγιών στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών για την αποτελεσματικότερη δίωξη της φοροδιαφυγής] διευκρινίζεται ότι «σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ κ.λπ. και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών, στο πλαίσιο τόσο της γενικής όσο και της ειδικής πρόληψης, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι απολύτως επιβεβλημένη στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του διακρατηθέντος ποσού ΦΠΑ, ΦΚΕ κ.λπ. υπερβαίνει (σε ετήσια βάση) το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ»Στη συνέχεια της Εγκυκλίου αναφέρεται ότι «η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας , ΔΕΝ ενδείκνυται, όταν, ο υπαίτιος είναι οφειλέτης ποσών που μόλις υπερβαίνουν το ελάχιστο όριο πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται αξιόποινη (5.000 ευρώ)». Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ.
Έλληνες πολίτες
Κανένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης, καμία μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ και κανένα αυτοκίνητο της… Ασφάλειας (!!!) δε πρόκειται να σας συλλάβει και να σας οδηγήσει στα κρατητήρια και στον Εισαγγελέα, αν δε διακρατείτε ποσά ΦΠΑ, κ.λπ, που υπερβαίνουν (σε ετήσια βάση) το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχετε καταβάλει, δεν  υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.
 
Χαρείτε λοιπόν ανέμελοι τη φτώχεια και την εξαθλίωσή σας, με τις οικογένειές σας γύρω από το… παραδοσιακό τζάκι, που τον εφετινό χειμώνα αποτελεί την εκδίκηση των αθλιων που με τον καπνό τους μολύνουν τον αέρα που αναπνέουν ΟΛΟΙ… Κι αν έχετε λεφτά για βενζίνη και θέλετε να πάτε καμιά βόλτα, βγείτε άφοβα από τις αποθήκες που στεγάζουν τις ανθρώπινεςψυχές σας… Βγείτε να απολαύσετε το αιθέριο λευκό πέπλο αιθαλομίχλης που σκεπάζει απαλά τις ζωές και τις ψυχές όλων μας… Κανένα «ειδικό όχημα που ψάχνει φοροφυγάδες» δε πρόκειται να εμφανιστεί και να σας στερήσει αυτή τη χαρά…
Τέλος, κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή  φόβο στους πολίτες. Κατά δε τη διάταξη της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου, όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Αμέλεια υπάρχει όταν ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε την επιμέλεια και προσοχή του συνετού δημοσιογράφου, την οποία όφειλε και μπορούσε να καταβάλει και ειδικότερα όταν δεν διασταύρωσε τις πληροφορίες του, με  νομικές πηγές, οπότε θα διαπίστωνε ότι τα όσα παρέθεσε δεν ήσαν ακριβή αλλά ψευδή [1436/2003 ΑΠ (ΠΟΙΝ)]

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ!

Η ασκούμενη σταθερά από τα ελγεχόμενα Μ.Μ.Ε τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε τούτη εδώ την ρημάδα Χώρα ...

Αφού εδώ και αρκετές ημέρες αφού ήρθαν τα αποτελέσματα για την πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου κατά 50% .

Αφού δεν μπορούν περιορίσουν την χρήση βιομάζας που ήταν απαγορευμένη πάνω απο 30 χρόνια ενώ στην ''καθυστερημένη'' Ευρώπη ειναι η πρώτη λύση για θέρμανση ...

Οι εγκέφαλοι αποφάσισαν! Για το νέφος της Αθήνας φταίνε τα τζάκια, μάλιστα κάποιοι βγήκαν και...

με ελαφρά την καρδία λένε και δηλώνουν προς άπαντες τηλεθεατές χαζούς και μή ...Ένα τζάκι ρυπαίνει όσο ένας καυστήρας πετρελαίου πολυκατοικίας 25 διαμερισμάτων!

Μέγα ψέμα αφού το λέει βέβαια η κάθε τηλεπερσόνα που οι σπουδές της ειναι σε επίπεδο τηλεπεριοδικών αλλά πληρώνεται από τους πετρελαιάδες ....Τι έπεσε στο τραπέζι ; Φόρος για τα καυσόξυλα δηλαδή αφού είδαμε οτι αντιδράσαμε οι Έλληνες γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς στα καυσόξυλα να βάλουμε φόρο και στα ξύλα ...

Θα δούμε και συνεργεία να κάνουν έλεγχο στις πυλωτές και στις αποθήκες αν έχουν καυσόξυλα να ζεσταθούν και σαμποτάρουν το κράτος μη βάζοντας πετρέλαιο;

Το να μειώσει την φορολογία στο φυσικό αέριο και να καταναλώνει φυσικό αέριο αν θέλουμε να ζεσταθεί ο Έλληνας δεν τον συζητάμε; Μόνο φόρους και τίποτε άλλο;

Ποιο πανεπιστήμιο μέτρησε τους ρύπους ενός καυστήρα βιομάζας απο ένα καυστήρα πετρελαίου; Που είναι το κράτος να πάρει θέσει, δεν πρέπει ο Υπουργός ενέργειας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις;

To νέο μεγάλο κόλπο του καπνού και της ...Αιθαλομίχλης  

Πίσω από το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδας, κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα!

Λες και ήταν χθες, όταν κάποιος Υπουργός ζητούσε να του φέρουν ένα πεθαμένο από το νέφος που έπνιγε τότε την Αθήνα!

Σε αυτό τον τόπο δεν θα αλλάξει τίποτε αν δεν αλλάξουμε εμείς!
 Δεν θα αλλάξει αν συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους ίδιους ανθρώπους που έχουν την απόλυτη  ευθύνη για την κατάντια της Πατρίδος μας!

Πίσω απο το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδα κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα!

Για θυμηθείτε οι παλαιότεροι από εμάς το κόλπο της τότε απόσυρσης των αυτοκινήτων στις αρχές του 90, χιλιάδες οι πλαστές και οι εικονικές αποσύρσεις πήγε κανείς φυλακή; Τότε ούρλιαζαν οι φυλλάδες για το νέφος της Αθήνας ,αλλάξαμε όλοι αυτοκίνητα, γέμισαν μίζες οι κρατούντες και γέμισαν λεφτά οι  αντιπροσωπείες, κάποιοι απο τους πολιτικούς λαδώθηκαν και  τα άρπαξαν χοντρά   και εμείς μάθαμε για τα πράσινα αυτοκίνητα και τα πράσινα τέλη, έφυγε το νέφος της Αθήνας όχι βέβαια απλά οι φυλλάδες το ξέχασαν!

Πρόσφατα ο αδιάφθορος Τσάρος της Οικονομίας  Παπακωσταντίνου μαζί με τον Παπανδρέου που Κυβερνούσε μια χώρα διεφθαρμένων κατά δήλωση του, καθόρισαν το τύπο των ρύπων και την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 100% όταν ουρλιάζοντας τότε εναντίον της τότε κυβέρνησης για την μείωση των τελών ταξινόμησης στα μεγάλα αυτοκίνητα!

Το σχέδιο απλό να αλλάξουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητα και να την γαζώσουν πάλι οι ίδιοι ,Να τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων για τα πράσινα αυτοκίνητα ....Που φτάσαμε; να ξεπουλάμε τα αυτοκίνητα για ένα κομμάτι ψωμί όταν οι σοφοί του Υπουργείου για το ίδιο κινητήρα ζητάνε τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο κινητήρα τα διπλάσια τέλη με μόνο κριτήριο την ημερομηνία έκδοσης της αδείας του αυτοκινήτου ... (2010 και μετά)

Αποτέλεσμα σταμάτησαν οι κλοπές των μεγάλων αυτοκινήτων απο τους Σκοπιανούς, Αλβανούς και Ρουμάνους αφού ήταν πλέον συμφέρουσα η αγορά παρά η κλοπή ...Ποιοί έχασαν μα μόνο  οι Έλληνες, ποιος έχει υβριδικό μόνο οι βουλευτές του Πασόκ!

Βλέπεις μια LEXUS έχει τέλη κυκλοφορίας 0 ευρώ ενώ ενα 1600 δεκαετίας χτυπάει και 300 ευρώ να μη σου πω!

Αποτέλεσμα παρέδωσαν τις πινακίδες οι μισοί και οι άλλοι μισοί ξεπούλησαν τα αυτοκίνητα, έκλεισαν αντιπροσωπείες, βενζινάδικα ,συνεργεία ποιοι έχασαν; Μόνο εμείς!

Κάποιο έβαλαν στο μάτι ΔΕΗ , το κόλπο σωστά στημένο έβαλαν την ΔΕΗ να πληρώνει 54 λεπτά την Κιλοβατώρα ενώ την πουλούσε 14, ποιος κέρδισε μόνο οι εισαγωγείς φωτοβολταϊκών που ήταν απο την Γερμανία και μάλιστα τελευταία διαμαρτυρόμενοι για την  εισαγωγή φθηνών φωτοβολταϊκών απο την Κίνα!

Τρέξανε οι Αγρότες και γέμισαν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά χρεώθηκαν μέχρι το λαιμό αλλά άκουσον, άκουσον οι Τράπεζες δανείζουν μόνο με υποθήκη όχι του έργου αλλά της ακίνητης περιουσίας!

...Αυξάνονται τα τέλη της ΔΕΗ για την πράσινη ανάπτυξη και εμείς μάθαμε οτι Μπιρμπίλη και η παρέα του Παπανδρέου είναι στο κόλπο με τα φωτοβολταϊκά ...Ποιος είναι διορισμένος απο την Οικογένεια στην Τράπεζα Ελλάδος για την πράσινη ανάπτυξη είπαμε; Μα κάποιος απο τους υιούς Παπανδρέου!

Τώρα το νέφος του καπνού και το κόλπο της Αιθαλομίχλης !

Κάποιο αποφάσισαν να αυξήσουν το κόστος της θέρμανσης αυξάνοντας την τιμή του Πετρελαίου ...Μα υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που πιστεύει οτι μπορεί μια οικογένεια με ένα μισθό να ζεσταθεί με πετρέλαιο; Τώρα ανακαλύψαμε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες ; Η ανάγκη κάνει τον κάθε άνθρωπο να ψάξει να βρέι τρόπο να ζεσταθεί, η φωτιά ειναι η παρέα του, είναι ο τόπος συνάντησης, είναι επιβίωση!

 Τώρα προσπάθησαν να πουλήσουν θερμαντικά και δήθεν εφευρέσεις και κάποιο αφού είδαν οτι δεν πιάνουν ανακάλυψαν το νέφος του καπνού!

Εισαγωγές απο τα Βαλκάνια ξυλόσομπες, πέλετ καυσόξυλα !

Γέμισαν ευρώ οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί αφού κόβουν λαθραία τα δάση μας και τα ξαναπουλάνε στους Πατριώτες μας και κάποιοι πέφτουν και θύματα αετονύχηδων που τους γδύνουν χωρίς να τους στέλνουν καν τα  καυσόξυλα ...εκατοντάδες οι καταγγελίες !

Τώρα τι θα κάνουν θα πάρουν μέτρα λένε, τι θα κηρύξουν πόλεμο σε όσους χρησιμοποιούν σόμπες και τζάκια και δεν βάζουν πετρέλαιο ; Θα το δούμε και αυτό ;

Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν χαμηλά την τιμή του φυσικού αερίου ;
Αλλά γνωρίζουν ότι το λάθροεμπόριο δεν γίνεται μόνο απο τα οχήματα αλλά απο τα καράβια ,πόσο έχει το ναυτικό πετρέλαιο 70 λεπτά το κέρδος τεράστιο βάζει σε πειρασμό ακόμη και και Άγιο

Να μην ξεχνάμε οτι μέχρι πέρυσι απαγορευόταν δια νόμου η εγκατάσταση καυστήρων βιομάζας για κεντρική θέρμανση !

Το επόμενο μεγάλο κόλπο είναι το νέφος του καπνού και δυστυχώς το νέφος της Αιθαλομίχλης !

Συμπέρασμα : τίποτε στην Ελλάδα δεν γίνεται τυχαία, κάποιοι πιστεύουν οτι το κάνουμε στο πόδι όχι, ¨ολα έχουν σχέδιο και όλα τα νομοσχέδια έχουν και στόχο και λόγο!

Κάποιοι θα κερδίσουν ακόμη και τώρα από την δυστυχία μας, κάποιοι θα θελήσουν να μας σώσουν απο το νέφος για να πεθάνουμε απο το κρύο!

Κάποιοι που μας έβαλαν να ξεπουλήσουμε τα ασφαλή αυτοκίνητά, μας έσπρωξαν στα ξανά στα 1000ράκια ....Θα ξαναγεμίσουν οι στροφές με Εκκλησάκια και τάματα!

Εμείς τους αφήνουμε να σκοτώνουν τα πιαδιά μας ,να παγώνουν οι γονείς μας, να μην κάνουμε όνειρα ...

Τι στο διάβολο μας ποτίζουν πια ;;;;
Βετεράνος !
 
http://hellasnews-agency.blogspot.gr

Ο παππούς με τους Ναζί, ο εγγονός με την Τρόικα

Η οικογένεια του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σήμερα είναι υπόλογος για την αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, απολάμβανε προνομιακής μεταχείρισης από την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων. 
Οι Παπακωνσταντίνου αποκτούσαν οικονομική ισχύ σε μια κυριολεκτικά ισοπεδωμένη Ελλάδα ενώ παράλληλα άρχισαν να εμπλέκονται ενεργά και στην πολιτική. 
Οι ίδιοι άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου, αυτοί που θα του άνοιγαν τον δρόμο για τη δική του πολιτική σταδιοδρομία, κάποτε υμνούσαν δημοσίως τη διορισμένη από τους Γερμανούς κυβέρνηση Τσολάκογλου. 
Αρκετά μέλη της άκουσαν το «εις θάνατον» στα μεταπολεμικά Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων.

Το ρεύμα της Κατοχής

Βίοι παράλληλοι, μεταφορικά, ανάμεσα στον Γεώργιο Τσολάκογλου και τον κ. Παπακωνσταντίνου: κατά κάποιον τρόπο και οι δύο διεκπεραίωσαν την παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς. 
Ο μεν Τσολάκογλου το έκανε κατά κυριολεξία το 1941, ο δε κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΓΑΠ να διαπραγματευτεί τους όρους υποτελείας της Ελλάδας στον σύγχρονο οικονομικό επεκτατισμό της Γερμανίας.
Πριν από 70 περίπου χρόνια, ο Τσολάκογλου, με τις ευλογίες των Γερμανών κατακτητών, παραχωρούσε επιχειρηματικά προνόμια στον παππού του υπουργού που σήμερα κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τη λίστα Λαγκάρντ. 
Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, όπως είναι γνωστό, ήταν θείος του πρώην υπουργού και πατέρας των εξαδέλφων του, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την πρωτότυπη λίστα με τους κατόχους λογαριασμών στην τράπεζα HSBC. 
Ο μέντορας του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου ήταν ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο δωσίλογος υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τα περιβόητα «κατοχικά δάνεια». 
Ιστορικές συμπτώσεις, που μοιάζουν απίστευτες και θυμίζουν σενάριο κυνικού πολιτικού δράματος, επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ρητό ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται, πότε σαν φάρσα και πότε σαν τραγωδία». 
Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια και ο συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας προσφέρει όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση με τα ντοκουμέντα που παραθέτει στο βιβλίο του «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός. 
apospasma.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : " ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 4 "


Ε ΑΦΟΥ ΤΟ 'ΠΕ Η ΑΝΓΚΕΛΑ ....

Η ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ : 
 

Αντώνης Σαμαράς: “Θα κάτσουμε στα 4″ (video)


antwnhs samaras 250x180 Αντώνης Σαμαράς: Θα κάτσουμε στα 4 (video) 

Σόκαρε ο Τέως Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Νίκος Νικολόπουλος με την αποκάλυψη του στην εκπομπή ΕΓΕΡΘΗΤΙ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ.

Σε ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό για το τι πρέπει να κάνουν στις διάφορες απαιτήσεις που η τρόικα είχε για θέματα του υπουργείου του, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ο κος Σαμαράς του απάντησε  "ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"… 

Δείτε το αποκαλυπτικό διάλογο στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:


Αναρτήθηκε από ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ