Οι Κύπριοι βουλευτές έδειξαν τον δρόμο στους Έλληνες δοσίλογους ομολόγους τους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 18, 2013
20130318-214744.jpg

Πριν από λίγα λεπτα ο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου, Σαρρής, επικοινώνησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για να τους ενημερώσει ότι το σχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας του.
Δηλαδή, οι Κύπριοι βουλευτές τίμησαν τον κοινοβουλευτισμό, την ψήφο των πολιτών και υποχρέωσαν την κυβέρνηση τους να γυρίσει και να ζητήσει νέες διαπραγματεύσεις.
Ακούσατε συμπολίτες; Οι βουλευτές της Κύπρου σήκωσαν ανάστημα και έστειλαν τον Αναστασιάδη από εκεί που ήλθε. Με αποτέλεσμα ο τελευταίος να κάνει την απεγνωσμένη δήλωση κατά την επικοινωνία του με τον Όλι Ρεν “δώσε χαιρετίσματα στην Μέρκελ”!
Θυμηθείτε τώρα τους εδώ πολιτικούς νάνους. Ειδικά αυτούς του πρώτου μνημονίου. Τους
επίορκους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (καλά για τους υπόλοιπους περιττεύουν τα σχόλια), που επέτρεψαν στην συμμορία Παπανδρέου να υλοποιήσει τα άνομα σχέδια της. Αυτούς τους ολίγιστους, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αρθρώσουν μία λέξη τύπου “Μα δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο”;
Πόσο μάλλον να γκρεμίσουν τον αχυράνθρωπο των δολοφονικών συμφερόντων μέσα σε μία νύχτα.
Η ψήφος τους αυτή ήταν και η αρχή του εφιάλτη που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, η Κύπρος και ο Ευρωπαϊκός νότος.
Έπειτα το βραβείο αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς το παίρνουν οι κύριοι που υπερψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και το καταστροφικό PSI – που ευθύνεται για τα σημερινά γεγονότα.
Ο ορισμός της οσφυοκαμψίας, της πολιτικής ασυνέπειας, της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, αντί να πιέσουν ώστε να ανακόψουν την απαράδεκτη τοποθέτηση Παπαδήμου και τις μετέπειτα συμφωνίες του, τολμούσαν να αμφισβητούν εως και την τελευταία στιγμή, ακόμα και την ύπαρξη του Βρετανικού δικαίου στην δανειακή σύμβαση και τα νέα ομόλογα!
Για τέτοιο ψεύδος, τέτοια δειλία, τέτοια αισχρή συμπεριφορά.
Κύριοι υπεύθυνοι για τα δεινά μας είναι δυστυχώς οι Έλληνες βουλευτές διότι απλούστατα δεν τίμησαν τον ρόλο τους. Όπως κάνουν αυτές τις ώρες οι Κύπριοι συνάδελφοι τους.
Μακρυά από κομματικά μαντριά, από ανανιστικές μεθοδεύσεις, από παπανδρεϊκά “μεροκάματα” και οφίτσια.
Ας παραδειγματιστούν οι ντόπιοι ομόλογοι τους έστω και αυτή την ύστατη στιγμή. Ας απαιτήσουν από την ηγεσία να παρέμβει υπέρ της Κύπρου, υπέρ της Ελλάδας. Δεν μπορεί όλοι να βρίσκονται σε λίστες ντροπής και να εκβιάζονται με ροζ βίντεο, εκποιώντας την πατρίδα.

Από το «όχι» του Καραμανλή στο σχέδιο Ανάν, στο «ναι» του Δοσίλογου Γερμανοτσολιά!! Σαμάρα στην Μέρκελ για την Κύπρο




Είναι κάτι παραπάνω από προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά και πρωτίστως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άφησαν μόνη της την Μεγαλόνησο να υποταχθεί στα νύχια της Μέρκελ.
Το 2004 ο Καραμανλής δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Αντιτάχτηκε στο κατάπτυστο σχέδιο 
Ανάν για την Κύπρο, πετώντας το στα μούτρα της διεθνούς διαπλεκόμενης οικονομικής και πολιτικής ελίτη.
Εννέα σχεδόν χρόνια μετά, ένας άλλος Έλληνας ηγέτης έκανε το ακριβώς αντίθετο. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για την Κύπρο, ο Σαμαράς έβαλε το κεφάλι του στην άμμο αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας στην Κύπρο, αφού η προτεραιότητά του ήταν άλλη... Ποια; Μα απλούστατα, να αποδείξει για ακόμα μία φορά στην κυβέρνηση της γερμανικής κατοχής της Μέρκελ την υποτακτικότητα και τον ραγιαδισμό του.
Τον τελευταίο χρόνο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας. Και με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, η Κύπρος ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την Ελλάδα. Ο Σαμαράς, παρά τις κατά καιρούς κορώνες του περί της δύναμης του ελληνισμού, έχει μετατρέψει τον ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο σε δουλοπάροικο που βρίσκεται στις επιταγές της Γερμανίας και της Μέρκελ.
Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται ότι αν ήταν ο Καραμανλής στην θέση του Σαμαρά σήμερα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα επέτρεπε για την Κύπρο μία τέτοια τύχη. Ο Σαμαράς όμως αποδεικνύεται ότι δεν έχει το ανάστημα να πει "όχι" στην Μέρκελ.
Χαρακτηριστική ήταν και η ενοχική σιωπή του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατά την διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο δεν τόλμησε να πει κουβέντα που να αντιβαίνει στις επιθυμίες του ομολόγου του Σόϊμπλε και κατ' επέκταση της Γερμανίας.
Το συμπέρασμα;
Ο Σαμαράς στις υπηρεσίες της Μέρκελ, και η Κύπρος στο απόσπασμα της Γερμανίας.

Οργή και αγανάκτηση στην Κύπρο (Βίντεο)

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον Κυπριακό καλό από την κυβερνητική απόφαση να ρίξει την χώρα στις δαγκάνες της μνημονικής πολιτικής. Το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων ήταν η εισαγωγή για τα όσα δραματικά θα ακολουθήσουν για τον Κυπριακό λαό. Αύριο στις 6 το απόγευμα σε ένα αποκλεισμένο από διαδηλωτές Κυπριακό κοινοβούλιο θα αποφασιστεί αν θα κυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων. (Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα καταψηφιστεί).

 Και σήμερα υπήρχαν συγκεντρώσεις οργισμένων διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό που με συνθήματα όπως «Η Μέρκελ κλέβει τις αποταμιεύσεις μας», «Τέρμα πια οι αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Η Ευρώπη είναι για τους πολίτες της, όχι για τις τράπεζες» κ.α οι διαδηλωτές παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί Αναστασιάδη – τρόικας.

Μερκελ προς τον δοσίλογο Σαμαρά: Aπολύστε δημοσίους υπαλλήλους ή έρχεται και στην Ελλάδα δήμευση καταθέσεων”



Έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες η οποία δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση φέρει την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικώς την Κυριακή το πρωί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να τον προειδοποιεί για « δήμευση καταθέσεων για την Ελλάδα» ! 

Συγκεκριμένα φέρεται να τον προειδοποίησε ότι «Κε Σαμαρά, εάν δεν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν κάνετε τις αποκρατικοποιήσεις πολύ σύντομα...
ετοιμασθείτε να υποστείτε κάτι ανάλογο…». 

Αλήθεια είναι το γεγονός ή βρήκαν αφορμή και … (μπαμπούλα) οι κυβερνητικοί για να περάσουν πιο εύκολα τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων; 

Καειμένε έλληνα ραγιά ψηφοφόρε της τρικομματικής χούντας! Διάβασε τι σε περιμένει!!


Τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί.

Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…

Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.

Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα …πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.

Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.

Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.

Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…

Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…

Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.

Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…

Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.

Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…

Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…

Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…

Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…

http://www.votegreece.gr/archives/34426

«Κυβερνώντες» Δοσίλογοι, υπάλληλοι της «τρόικας»



Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας μια κυβέρνηση, μια πολιτική εξουσία, που έχει εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, αποδέχεται -και σε ουσιαστικό αλλά και σε τυπικό επίπεδο- να μετατραπεί ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ.

Ο πολιτικός ευτελισμός της τριμερούς κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η «τρόικα» και οι τεχνοκράτες της επιπλήττουν τους υπουργούς και επιβάλλουν τις βουλήσεις τους, έχουν διεισδύσει σε κάθε μηχανισμό, σε κάθε ιεραρχική δομή της δημόσιας διοίκησης και των οργανισμών, και αρνούνται στην πραγματικότητα οποιαδήποτε διαπραγμάτευση...

«Αποφασίζομεν, διατάσσομεν, επιβάλλομεν», αυτό είναι το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο της δομής εξουσίας που έχει επιβληθεί στη . χώρα. 0 μέγιστος εξευτελισμός όμως συντελείται -και σε συμβολικό και σε ουσιαστικό επίπεδο- στον θεσμό της ύπατης κυβερνητικής εξουσίας, σ' αυτόν του πρωθυπουργού, που δέχθηκε να «παζαρέψει» με τους «τροϊκανούς» για ζητήματα που όχι μόνο δεν αφορούν δανειακές δεσμεύσεις αλλά -για μια κυβέρνηση που θα σεβόταν στοιχειωδώς την πολιτική της εξουσία και την αξιοπρέπεια της- θα αποτελούσαν τρέχουσες υπουργικές επιλογές και αποφάσεις.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται, όμως, δεν έχει συνείδηση ούτε του πολιτικού ρόλου που διαδραματίζει ούτε της σημασίας του θεσμικού αξιώματος το οποίο υπηρετεί. Ισως επικράτησαν μικροκομματικές λογικές, ότι τα όποια «οφέλη» προκύψουν από τη διαπραγμάτευση θα «εμπορευματοποιηθούν» ως προσωπική του επιτυχία από τα μνημονιακά φερέφωνα των ΜΜΕ και τους εντεταλμένους αναλυτές...

 Ίσως στην πραγματικότητα ο ίδιος να αυτοαξιολογείται ως ανίκανος και ανίσχυρος -λόγω των δεσμεύσεων και των δηλώσεων νομιμοφροσύνης που έχει υποβάλει στην κ. Μέρκελ- να αρνηθεί σε πολιτικό επίπεδο τη συνέχιση των καταστροφικών μέτρων και αρκείται στον ρόλο ενός σκιώδους πρωθυπουργού, ο οποίος «αγοράζει» με κάθε τρόπο «πολιτικό χρόνο», μέχρι της τελικής πτώσης του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αντ. Σαμαράς δεν έχει κανένα δικαίωμα, και σε θεσμικό και σε πολιτικό και σε ηθικό επίπεδο, να ευτελίζει και να αποποιείται το δημοκρατικό περιεχόμενο του ρόλου του, να ακυρώνει στην πράξη την εντολή των πολιτών στα κόμματα που «συγκυβερνούν» σήμερα.

Είναι  ανήκουστο να εμφανίζεται ένας πρωθυπουργός δημόσια και να εκφράζει προσωπικές απόψεις για κρίσιμα θέματα (όπως, π.χ., το ύψος του ΦΠΑ) και να είναι ανίκανος να τις εφαρμόσει στην πράξη. Είναι ανήκουστο να εμφανίζονται οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Φ. Κουβέλης, και να διατυπώνουν «προτάσεις» ή να προβάλλουν «ενστάσεις», να υποτονθορύζουν ή να «κλαψουρίζουν» σε καθημερινή σχεδόν βάση, επιτελώντας στην πράξη τον ρόλο του συμβούλου ή του παρατηρητή των εξελίξεων...

Δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η καταστροφική πορεία που ακολουθεί η χώρα, δεν πρόκειται να ανασχεθεί η διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού, εάν δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Ο ελληνικός λαός δεν εκπροσωπείται από τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν έχει πολιτική εκπροσώπηση για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, για να σταματήσει το «σπιράλ» της ιστορικής μετατροπής της Ελλάδας σε μια «αναδυόμενη οικονομία», όπως την κατατάσσουν ήδη διεθνώς οι αξιολογήσεις. .. Μέσα σε τρία χρόνια η χώρα γύρισε ήδη πολλές δεκαετίες πίσω.

Χωρίς πολιτική βούληση, χωρίς σχέδιο, ευτελιζόμενη καθημερινώς από την «τρόικα» και τους δανειστές, η κυβέρνηση έδωσε ήδη το σύνθημα για το «μεγάλο ξεπούλημα»...

Μια πολιτική - κυβερνητική Ακροδεξιά συνάδει και εναρμονίζεται με μια οικονομική ακροδεξιά νοοτροπία για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, των κτιρίων, των οργανισμών, των υποδομών.
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ, η τοποθέτηση του Στ. Σταυρίδη αποκαλύπτει -και συμβολικά και ουσιαστικά- τη «στρατηγική» των ιδιωτικοποιήσεων. Ο κ. Στ. Σταυρίδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα («Εφημερίδα των Συντακτών», 12/3/13), βρέθηκε στη διεύθυνση της ΑΓΕΤ -Ηρακλής την περίοδο 1991-1992, όταν η εταιρεία πουλήθηκε στην Caltsestruzzi (αθάνατε Κ. Μητσοτάκη!), που είχε ως βασικά στελέχη της επιφανή μέλη της ιταλικής μαφίας...

Η παλιά διαπλοκή ενθαρρύνεται και αναδιοργανώνεται εν όψει της νέας διαρπαγής. Ο ΟΠΑΠ γίνεται πεδίο ανταγωνισμού των «εκλεκτών» της, ενώ τα 28 δημόσια κτίρια εκχωρούνται ως επίλεκτα «χρηματιστηριακά προϊόντα», με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράξει τώρα 200 δισ. ευρώ και να καταβάλει σε βάθος 15 ετών τίμημα ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ.

«Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων». .. Το σύνθημα της νεοφιλελεύθερης Ακροδεξιάς, αντικοινωνικής αντίληψης, το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα» είναι κατ' αυτόν τα σύμβολα-ορόσημα της νέας εποχής που ευαγγελίζεται... Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα είναι όμως το ξεπούλημα «όσο όσο» και «ανταγωνιστικότητα» οι μισθοί των 300 ευρώ...

Το άκρον άωτον της έκπτωσης για έναν πολιτικό επέρχεται όταν αυτός δεν είναι ικανός να συνειδητοποιήσει καν την έκπτωση αυτή...

Πηγή: Μενέλαος Γκίβαλος – «Παρόν»

Το θέμα δεν είναι να ερμηνεύουμε κάποιες καταστάσεις, Το ζητούμενο είναι να τις αλλάξουμε.

Του Γ. Γ. 

Από τον Τσολάκογλου με το «Έχομεν υποχρέωσιν να συμμορφοθώμεν προς την ΝΕΑΝ ΤΑΞΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...» μέχρι τον Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο και σήμερα τον Αναστασιάδη στην Κύπρο, όλοι οι εθελόδουλοι αστοί –με το αζημίωτο φυσικά- απευθύνουν διαγγέλματα.
Πάντα φυσικά «με πόνο καρδιάς», όπως μας είπε ο εκφωνητής του τηλεοπτικού καναλιού που παρουσίασε σήμερα το διάγγελμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κι αυτός «με αίσθημα ιστορικής ευθύνης» έκανε μια επιλογή, να βάλει την χώρα του σε ξένη κηδεμονία, για να την «οδηγήσει στην σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάκαμψη».


Να ξεφύγουμε από την Κύπρο αφού οι εξελίξεις σ’ αυτή την χώρα είναι καταιγιστικές.
Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα όταν θα έχουμε περισσότερα δεδομένα.

Ας δούμε, λοιπόν ποιο γενικότερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Τρομοκρατήστε τους αστούς» ήταν ένα απ’ τα κύρια συνθήματα των «αριστεριστών» του Μάη του 68.
Κι ότι δεν κατόρθωσε –στο βαθμό που θα το ήθελε- η εξέγερση του Μάη του 68 το κατόρθωσε σήμερα η καπιταλιστική οικονομική κρίση. Το μεγάλο της θύμα είναι η λεγόμενη «μεσαία τάξη» που τόσα χρόνια λήστευε ένα μέρος του πλούτου που παρήγαγε η εργατική τάξη.

Στις μέρες μας με την εφαρμοζόμενη μνημονική πολιτική η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά ή στην καλύτερη περίπτωση έχει καταντήσει μικρομεσαία. Από την άλλη ούτε και η ντόπια αστική τάξη, στο σύνολο της βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Σε μια καπιταλιστική οικονομική κρίση, πέρα απ’ τους εργάτες που οδηγούνται στην εξαθλίωση και ένα μέρος του κεφαλαίου πρέπει να καταστραφεί. Είναι μονόδρομος αυτό για τους αστούς για να ξαναρχίσει ο κύκλος της κερδοφορίας.

Και το κεφάλαιο σήμερα είναι παγκοσμιοποιημένο. Όταν βλέπουμε ότι ο εθνικός μας πλούτος, όλη η κρατική περιουσία περνάει σε ξένο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε μεγάλα απρόσωπα ξένα αφεντικά σημαίνει ότι ένα τμήμα της ντόπιας αστικής τάξης θα καταρρεύσει. 
Όταν η χώρα μας καταντάει αποικία είναι ξεκάθαρο ότι τα ολιγοπώλια και οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν έχουν κανένα λόγο να ενδιαφέρονται για την ύπαρξη ελληνικής αστικής τάξης. Ένα στρατό από υπάκουους πολιτικούς, οικονομολόγους, δημοσιογράφους κ.α θέλουν μόνο που θα τους ελέγχουν απόλυτα. 

Από την άλλη, μια πολύ μικρή ομάδα, διαπλεκόμενων αρπακτικών της αστικής τάξης που είναι διασυνδεδεμένη με την εξουσία και είναι αποδεκτή από τα ξένα κοράκια και τις «αγορές», όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά θα παραφουσκώσει τα ήδη γεμάτα θησαυροφυλάκια της. 

 Το θέμα, φυσικά δεν είναι να ερμηνεύουμε κάποιες καταστάσεις, Το ζητούμενο είναι να τις αλλάξουμε.

Όταν ο Τράγκας εξευτελίζει τον μνημονιακό ΣΚΑΪ - Αλαφούζο - Πορτοσάλτε


Οταν ο Τράγκας εξευτελίζει ΣΚΑΪ - Αλαφούζο - Πορτοσάλτε
Κάνουν λάθος. Διότι δε μπορεί το κανάλι-συνώνυμο της μνημονιακής πολιτικής, αυτό που στήριξε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και την τρόικα όσο κανείς άλλος, να θέλει τώρα να σηκώσει την αντι-μνημονικακή σημαία. Δεν γίνεται ο ΣΚΑΪ, που «έβαλε πλάτη» στην καταστροφή της χώρας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες μας έχουν φέρει ένα βήμα πριν από το κούρεμα των καταθέσεων όπως συνέβη στην Κύπρο, να κάνει τώρα στροφή 180 μοιρών, μόνο και μόνο επειδή έτσι βολεύει τον ιδιοκτήτη του. Και, βέβαια, ίσως όντως ο κ. Αλαφούζος να θεωρεί ότι απευθύνεται σε... χρυσόψαρα, θα ανακαλύψει όμως ότι πλανάται πλάνην οικτράν...
Διότι δεν αρκεί η εμφάνιση του αντιμνημονιακού Γ. Τράγκα στο ΣΚΑΪ και η αλλαγή της ρητορείας ανθρώπων όπως ο κ. Πορτοσάλτε, οι οποίοι μέχρι χτες μας έλεγαν πως είναι «για το καλό μας» όλα όσα υποφέρουμε, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, η πείνα, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες. Δεν πείθει. Απλά, εκτίθεται.
Πριν απ’ όλα, ο ΣΚΑΪ εκτίθεται, εξευτελίζεται, από τους ίδιους τους ανθρώπους στους οποίους βασίζεται για να αλλάξει το προφίλ του προς το αντι-μνημονιακό. Στη χτεσινοβραδινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ («Ελεύθερος Σκοπευτής») ο Γ. Τράγκας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να μένει συνεπής στον αντι-μνημονιακό του λόγο, εξέθεσε ανεπανόρθωτα -άθελά του, προφανώς- τόσο το κανάλι όσο και τον ιδιοκτήτη του.
Διότι ο Γ. Τράγκας είπε μια μεγάλη αλήθεια. Είπε ότι τα μεγάλα κανάλια είχαν αναλάβει εργολαβικά τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού, την προπαγάνδα υπέρ των μνημονίων, ώστε να πιστέψει ο Ελληνας πολίτης πως τα όσα καταστροφικά για το παρόν και το μέλλον του αποφάσιζαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ήταν «για το καλό του». Μόνο που την ίδια στιγμή που έλεγε αυτές τις λέξεις, ο Γ. Τράγκας φωτογράφιζε περισσότερο από όλα τα κανάλια τον ΣΚΑΪ, ο οποίος υπηρέτησε λυσσαλέα τη μνημονιακή επιχειρηματολογία όλα τα τελευταία χρόνια.
Αλλά ο Γ. Τράγκας δε σταμάτησε εκεί. Αποκάλυψε ότι τα μεγάλα κανάλια είχαν εντολές από τις κυβερνήσεις και την τρόικα να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό την εντύπωση ότι για την υπαγωγή μας στο μνημόνιο ευθύνεται περισσότερο από όλα η υπερσυνταγογράφηση και οι δήθεν τεράστιες σπατάλες στον τομέα του φαρμάκου. Με τον τρόπο αυτό, επιχείρησαν να περάσουν την πολιτική για τις αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών των φαρμάκων και τη συνταγογράφηση δραστικής που, όπως τόσες φορές έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr, οδηγούν σε μείωση του ίδιου του προσδόκιμου ζωής του ελληνικού λαού, για να θησαυρίσουν οι γερμανο-ισραηλινές φαρμακοβιομηχανίες των πάμφθηνων και αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμων γενόσημων.
Ποιο ήταν, όμως, το κανάλι που είχε επιδοθεί σε καθημερινή πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων πολιτών εναντίον των ελληνικών φαρμάκων; Ποιο κανάλι είχε κάθε-δυο και τρεις βασικά θέματα στα δελτία του, ενώ έστησε και ειδικές εκπομπές υπέρ της συνταγογράφησης δραστικής και, κατ' επέκτασιν των ανώνυμων γενόσημων; Ποιο κανάλι έκανε ό,τι μπορούσε εναντίον του ποιοτικού ελληνικού φαρμάκου; Ο ΣΚΑΪ φυσικά.
Κάνοντας, λοιπόν, τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, χτες το βράδυ, ο Γ. Τράγκας εξέθεσε πρώτα απ’ όλα ανεπανόρθωτα το ίδιο του το κανάλι. Διότι όλα τα μεγάλα κανάλια υποστήριξαν τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές κατά του ελληνικού λαού. Ομως, κανένα δεν τις υποστήριξε με τόση λύσσα όσο ο ΣΚΑΪ ακολουθώντας -κατά τις αποκαλύψεις Τράγκα- τις εντολές τρόικας και κυβέρνησης για πλύση εγκεφάλου του Ελληνα πολίτη. Και, βέβαια, κανένα άλλο κανάλι δεν υποστήριξε με τόσο πάθος τις αλλαγές στον τομέα του φαρμάκου που υπαγόρευσε η τρόικα για να εξασφαλίσει κέρδη εκατομμυρίων στις γερμανο-ισραηλινές φαρμακοβιομηχανίες των φαρμάκων-δολοφόνων.
Τελικά, τι ισχύει κ. Αλαφούζε; Τελικά, τα σκληρότερα μέτρα που επιβλήθηκαν ποτέ στον ελληνικό λαό ήταν «για το καλό μας», όπως τόσες εκατοντάδες φορές προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Πορτοσάλτε από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σας συχνότητες; Ή όλα αυτά έγιναν κατ’ εντολήν της τρόικας και της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της χειρότερης προπαγάνδας που γνωρίσαμε ποτέ για να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα, όπως είπε χτες το βράδυ -επίσης από τη συχνότητα του καναλιού σας- ο Γ. Τράγκας;
Τελικά, τι ισχύει κ. Αλαφούζε; Το γεγονός ότι πλέον ταΐζουν τον Ελληνα με τα φτηνότερα και πλέον αμφιλεγόμενα φάρμακα στον κόσμο γίνεται «για το καλό μας» όπως τόσες και τόσες φορές μας έχει πει ο κ. Πορτοσάλτε, ή κατ’ εντολήν της τρόικας και της κυβέρνησης για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να περάσουν τα μέτρα που θα φέρουν κέρδη εκατομμυρίων στις γερμανο-ισραηλινές φαρμακοβιομηχανίες, όπως -με άλλα λόγια- μας είπε ο Γ. Τράγκας χτες από τον ΣΚΑΪ;


Ξύπνα! Σε αντικαθιστούν!


Άρθρο από το δικτυακό τόπο του γαλλικού εθνικιστικού κινήματος ‘Bloc Identitaire’:

Πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, το Roubaix είχε κατοικηθεί από ευρωπαίους εργαζόμενους. Σήμερα, περισσότερο από το 60% της πόλης καταλαμβάνεται από Βορειοαφρικανούς. Ακριβώς
πενήντα χρόνια πριν, το Belleville ήταν ακόμα μια γειτονιά της εργατικής τάξης του Παρισιού. Σήμερα, είναι μια αφρικανική γειτονιά.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όπως αυτά στη Γαλλία: ο καθένας έχει δει την περιοχή του να μεταμορφώνεται, σε διάστημα μόλις λίγων ετών.

Δεν ζούμε μια απλή «κοινωνική αλλαγή», ή κάποιες «εξελίξεις» που υποτίθεται είναι «σε αρμονία με την εποχή» και ότι πρέπει όλα αυτά να «τα αποδεχθούμε», χωρίς διαμαρτυρία. Αντίθετα, μας ωθούν σε μια πραγματική και βαθιά εθνο-πολιτισμική μετάλλαξη, που έχουμε κάθε δίκιο να ονομάσουμε αντικατάσταση πληθυσμού.

Όσον αφορά τις αναχωρήσεις, μονάδες παραγωγής φεύγουν για το εξωτερικό ή κλείνουν μία μετά την άλλη, τα μυαλά της χώρας φεύγουν από την χώρα όπου η ελεύθερη επιχείρηση σταδιακά εξαφανίζεται και οι εθνοτικές γαλλικές οικογένειες εγκαταλείπουν τις αφιλόξενες αστικές ζώνες.

Όσον αφορά τις αφίξεις, ωστόσο, οι παράγοντες του παγκοσμιοποιημένου συστήματος φέρνουν πλημμύρες μη ευρωπαίων μεταναστών, μια πηγή φθηνού εργατικού δυναμικού, απείρως εκμεταλλεύσιμη, που είναι έτοιμη να δεχτεί το επίπεδο φτώχειας των μισθών και την αβεβαιότητα που απορρίπτουν οι ντόπιοι εργάτες.
Αφίσα του Bloc Identitaire («Χαμογελάστε, έχετε αντικατασταθεί») με τα βέλη της εισόδου των μεταναστών και της εξόδου των γηγενών να δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Από τις διαφημίσεις μέχρι το πρόγραμμα της τηλεόρασης, από την τυποποίηση των προϊόντων μέχρι την τυποποίηση των γεύσεων, από το σβήσιμο των συνόρων μέχρι την αθέμιτη δημιουργία ανταγωνισμού θέσεων εργασίας για τους εργαζομένους από όλο τον κόσμο, το κάθε τι έχει οργανωθεί έτσι ώστε ένας νέος πληθυσμός να αντικαταστήσει τον δικό μας λαό με τις βαθιές ρίζες σε αυτό τον τόπο.

Αυτό είναι που ο συγγραφέας Renaud Camus απέδειξε, στο συνέδριό μας τον περασμένο Νοέμβριο, με τη θεωρία του για την «μεγάλη αντικατάσταση».

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αυτό, το Bloc Identitaire εγκαινιάζει σήμερα τη νέα καμπάνια του: «Χαμογελάστε, έχετε αντικατασταθεί». Μια μαχητική εκστρατεία που θα μπορούσε εξίσου να έχει ονομαστεί «Πολεμήστε, προκειμένου να μην αντικατασταθείτε». Μια εκστρατεία που η πλειοψηφία των Γάλλων ήδη εγκρίνει, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι η ώρα της αντίστασης.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΙΤΕ...

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
gap-anastasiadis
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του «παρέλαβε ένα κράτος υπό χρεοκοπία».
Τα ίδια ακριβώς παραμύθια και ψεύδη που αράδιαζε επί ενάμισι χρόνο ο ΓΑΠ στην χώρα μας που τήν έχωσε στο ΔΝΤ, τα ίδια ακριβώς λέει και ο Αναστασιάδης που το παίζει και αυτός πατριώτης. Πρόκειται για προδότη, όπως ακριβώς τον αποκαλούν και στην Κύπρο. Διαβάστε τι λέει το ενεργούμενο των εχθρών του ελληνισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής"::
Με αίσθημα απόλυτης ευθύνης, είπε, θεωρώ υποχρέωση να ενημερώσω για την τελευταία συνεδρία του Eurogroup και «με απόλυτη ειλικρίνεια να παραθέσω τις πραγματικές επιλογές που τέθηκαν ενώπιον μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».
Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο:
-Η πρώτη επιλογή ήταν αυτή που θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διακόψει αμέσως την παροχή της έκτακτης βοήθειας που θα διατηρούσε τη ρευστότητα των δύο μεγάλων τραπεζών.
-Η δεύτερη, είναι η επιλογή μιας πολύ δύσκολης αλλά ελεγχόμενης και διαχειρίσιμης κατάστασης που θα οδηγήσει τελικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάκαμψη.
Τόνισε ότι δεν είναι πρόθεση του να ωραιοποιήσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί γιατί δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες και τους ενδεχόμενους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος.
«Είναι όμως με αίσθημα ιστορικής ευθύνης που έλαβα μιαν απόφαση. Έστω κι αν είχα κάθετες διαφωνίες με συγκεκριμένες πρόνοιες. Έπρεπε να αποφασίσω ποια εκ των δύο θα προκαλούσε τις ολιγότερο οδυνηρές επιπτώσεις και θα διασφάλιζε τις προοπτικές της διάσωσης της κυπριακής οικονομίας», είπε.
Η επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας, υποστήριξε, θα είχε τις ακόλουθες συνέπειες:
-Θα τερματιζόταν αμέσως η λειτουργία μιας τράπεζας. Στη συνέχεια θα ανέστελλε τη λειτουργία της η άλλη των μεγάλων τραπεζών και τελικά θα οδηγούμασταν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα.
-Ως επακόλουθο, οι καταθέτες θα έχαναν την άμεση πρόσβαση τους στις καταθέσεις τους, ενώ μεγάλος αριθμός καταθετών θα υποβαλλόταν σε σημαντικές ζημιές.
Χιλιάδες μικρομεσαίες και άλλες επιχειρήσεις θα κινδύνευαν να οδηγηθούν στη χρεοκοπία.
-Εξίσου όμως σημαντικό, θα ήταν η άμεση απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας του τραπεζικού τομέα. Δεν θα μπορούσα επίσης να παραγνωρίσω τις συνεπακόλουθες απώλειες χιλιάδων άλλων θέσεων εργασίας συνδεδεμένες με τις τραπεζικές δραστηριότητες.
-Αποκορύφωμα της άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν ο ενδεχόμενος εξαναγκασμός μας σε έξοδο από το ευρώ. Ανάλογη εξέλιξη δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε μια σημαντική υποτίμηση του νομίσματός μας και του εθνικού μας πλούτου, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
Ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ανέλαβε και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. «Η λύση στην οποία καταλήξαμε δεν είναι σίγουρα αυτή που θέλαμε, όμως είναι η λιγότερο επώδυνη υπό τις περιστάσεις διότι πάνω απ όλα αφήνει στα δικά μας χέρια τη διαχείριση της οικονομίας μας», επεσήμανε.
Επίσης, εξήγησε ότι στην απόφαση του προσμέτρησε, πέραν των αρνητικών συνεπειών, και μια σειρά άλλων λόγων, όπως:
1) Η προτεινόμενη συνεισφορά των καταθετών περιορίζεται στο εισόδημα των επιτοκίων που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια.
2) Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η όποια συνεισφορά θα γίνει μία και μόνη φορά, αφού μέσα από την πρόταση αυτή διασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Πέραν τούτου οι μελλοντικές γενεές απαλλάσσονται από τα δικά μας λάθη.
3) Η όποια συνεισφορά δεν αποτελεί οριστική απώλεια για τους καταθέτες, αφού ως αντάλλαγμα θα τους παραχωρηθούν αμέσως μετοχές των υπό κρίση τραπεζών για το σύνολο των απωλειών τους.
4) Το κράτος, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις του θα προσφέρει σε όσους διατηρήσουν τις καταθέσεις τους για περίοδο δύο χρόνων το ήμισυ της αξίας της συνεισφοράς τους με ομόλογα, συνδεδεμένα με τα μελλοντικά κρατικά έσοδα από το φυσικό αέριο.
5) Μέσα από την ίδια απόφαση διασώζονται τα ταμεία πρόνοιας και συντάξεων και αποτρέπεται η λήψη άλλων σκληρών μέτρων όπως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
6) Το πιο σημαντικό είναι ότι αποφεύγουμε ένα φαύλο κύκλο ενός δεύτερου μνημονίου.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να δίνει τη μάχη προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν τις επόμενες ώρες, έτσι που να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους μικροκαταθέτες.
«Είναι προφανές πως η πιο ανώδυνη επιλογή για μένα θα ήταν η πιο οδυνηρή για τον τόπο και το λαό. Επέλεξα την πιο οδυνηρή για τον ίδιο αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, για να περιορίσω στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνέπειες στην οικονομία και στους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Κύπριος πρόεδρος.
Ο Κύπριος πρόεδρος δεσμεύθηκε για αποζημίωση των καταθετών μέσω της διάθεσης μετοχών και ομολόγων και δήλωσε ότι αναμένει διαφοροποίηση της απόφασης του Eurogroup για τους μικροκαταθέτες.
Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και μέχρι στιγμής η καταψήφιση της συμφωνίας είναι η περισσότερο πιθανή έκβαση.
Θα προηγηθεί σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που θα αρχίσει στις 15:15 το μεσημέρι, ενώ οι διεθνείς αγορές θα παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στη Λευκωσία.

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
trio-stuges
"Η τρικομματική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κατατρομοκρατεί τον Ελληνικό λαό με τα ψευτοδιλήμματα, όπως, η μόνη σωτηρία της πατρίδας και του λαού της, είναι η διατήρησή μας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, από τη στιγμή που το ευρώ μάς έχει πτωχεύσει".
apostolou-panagiotisγράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
www.apostoloupanos.gr
Το πολυθρυλούμενο ραντεβού του Πρωθυπουργού της χώρας με το κλιμάκιο των τεχνοκρατών της τρόικας, τελικά έγινε και η κυβέρνηση παρουσιάζει μια επίπλαστη ικανοποίηση, μετά την κοινή ανακοίνωση της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπου δηλώνεται πως σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχουν ανοικτά θέματα «τεχνικής φύσεως», τα οποία θα συζητηθούν στο νέο ερχομό τους στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Επί της ουσίας, λοιπόν, αναγνωρίζεται πως παραμένουν ανοικτά: το ζήτημα της συνέχισης είσπραξης του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο αριθμός των δόσεων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων κ.α. Έτσι, χαλάρωσαν προσωρινά τη θηλιά από το λαιμό του Έλληνα Πρωθυπουργού, προκειμένου να ταξιδέψει περισσότερο απελευθερωμένος στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς, όμως, πριν ακόμη προλάβει να αποχωρήσει η τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη νέα φορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων με βάση την εργοστασιακή αξία των αυτοκινήτων και όχι με βάσει τον κυβισμό, που ισχύει μέχρι σήμερα. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ευελπιστεί πως θα μπορέσει να βάλει περισσότερα έσοδα στο δημόσιο ταμείο, με ταυτόχρονη αφαίμαξη των λιγοστών έως μηδαμινών εσόδων των πολιτών.
Αρχίζει, έτσι, νέος γύρος κατατρομοκράτησης της Ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να πάρει η χώρα την επόμενη δόση των 6 δις ευρώ και η οποία θα απορροφηθεί από την πληρωμή των τόκων και των τοκοχρεολυσίων των δανείων. Με αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική κατατρομοκράτησης του λαού μας, δηλαδή, πως αύριο έρχεται κάτι χειρότερο από αυτό που ζούμε σήμερα, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, δημιουργούν φόβο και ενοχές στους πολίτες. Αυτή δε, η πολιτική, τους κάνει ανεκτικούς και απαθείς στο να απαιτήσουν δυναμικά, όλα εκείνα που τα τελευταία τρία χρόνια δικτατορικά τους αφαίρεσαν.
Σ΄ αυτά τα τρία χρόνια, αυτοί οι πολιτικοί τρομοκράτες, συνέθλιψαν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Περιέκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα επιδόματα πολύτεκνων οικογενειών, τα επιδόματα της μητρότητας και οδηγούν καθημερινά στην ανεργία χιλιάδες γυναίκες, ενώ όσες έχουν ακόμη εργασία υπόκεινται σε εξαντλητικά ωράρια και σε αρκετές περιπτώσεις κακομεταχειρίζονται από τους εργοδότες τους. Οδηγούν τους νέους μας και τις νέες μας, στην μετανάστευση και τους απογοητεύουν αφαιρώντας τους τη δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια η Ελλάδα μας να είναι μια χώρα γερόντων.
Η Ελλάδα μας εν έτει 2013 βρίσκεται υπό κατοχή. Η πατρίδα μας περνά μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Υπεύθυνες γι΄ αυτή τη σημερινή οικτρή κατάσταση είναι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και η τρικομματική-μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στον 6ο χρόνο ύφεσης με την ανεργία να ξεπερνά το 27,1% (Νοέμβριος 2012) με προοπτική στο τέλος του 2013 να αγγίξει το 32%. Ειδικότερα στους νέους μέχρι 26 ετών η ανεργία έχει ξεπεράσει το 61% (θυσία στα μνημόνια μια ολόκληρη γενιά). Σύμφωνα με μελέτες της ΓΣΕΕ, οι άνεργοι θα φτάσουν το 1,8 εκατ. πολίτες μέχρι το τέλος του 2013. Ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει πλησιάσει τις 5000. Οι περισσότερες αυτοκτονίες αφορούν άτομα τα οποία είχαν υποχρεώσεις σε τράπεζες ή δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους. Με σκανδαλώδη τρόπο το Υπουργείο Υγείας και με χρήματα του Ελληνικού λαού υποχρέωσε τους πολίτες να πληρώνουν τα δεκαπλάσια ποσά από το κόστος μιας μονάδας με ένα απλό τηλέφωνο για να κλείσουν ένα ραντεβού σε γιατρό. Τουλάχιστον 10 μεγάλοι σύλλογοι καρκινοπαθών έχουν κάνει έγγραφη διαμαρτυρία αλλά και παραστάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη φαρμάκων. Από τη μη απόδοση των χρωστούμενων χρημάτων προς τους φαρμακοποιούς, η Κυβέρνηση υποχρέωσε χιλιάδες ασθενείς να στερηθούν τα φάρμακα τους με συνέπεια πολλοί από αυτούς να μην πάρουν έγκαιρα την φαρμακευτική τους αγωγή και να υποστεί η υγεία τους ανήκεστη βλάβη. Παρατηρούνται καθυστερήσεις στην απονομή κύριων συντάξεων και τεράστιων καθυστερήσεων (τριών χρόνων) στις επικουρικές, με αποτέλεσμα μερικοί θάνατοι πιθανόν να είναι αιτία της αναιτιολόγητης καθυστέρησης του κράτους να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Πάγωσαν την Ελλάδα μέσω της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αλλά τα δημόσια ταμεία δεν γέμισαν. Είχαν θέσει ως στόχο, πως το μέτρο θα επιφέρει πρόσθετα έσοδα της τάξεως των 500 εκ. και τελικά εισέπραξαν περί τα 50 εκ., παρά τον πενταπλασιασμό του ειδικού φόρου. Το μέτρο αυτό έφερε πτώση στην κατανάλωση περί το 70%. Κάθε μέρα σε όλη τη χώρα γίνονται περισσότερα από 600.000 συσσίτια, τα οποία διανέμονται μέσω των δήμων της χώρας, της εκκλησίας και πολλών οργανώσεων. Σε πολλούς δήμους της χώρας έχουν γίνει από πολίτες και εθελοντές κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ πολλές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Με το τελευταίο μνημόνιο θα κλείσουν πολλά νοσοκομεία ή και πολλά αλλά θα συγχωνευτούν. Το ίδιο θα ισχύσει για Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ερημώνονται δεκάδες επαρχιακές πόλεις. Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων κυκλοφορούν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ούτε τροφή, ούτε στέγη. Πολλοί από αυτούς αναζητούν τροφή σε κάδους και σκουπιδότοπους!!!
Όμως, σ΄αυτή την Ελλάδα, όπως την κατάντησαν οι οσφυοκάμπτες καρπαζοεισπράκτορες των τροϊκανών, πολιτικοί ταγοί της χώρας μας, μέσα σε τρία χρόνια, η διαφθορά εξακολουθεί να βασιλεύει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν εκλεγεί στη Βουλή των Ελλήνων έχουν νομοθετήσει την απαλλαγή των ευθυνών τους με αποτέλεσμα το έργο της Διοίκησης να μην είναι αποτελεσματικό.
Έτσι, σ΄ αυτό το κλίμα της ανθρωπιστικής κρίσης και της γενοκτονίας ενός Έθνους, σε λίγες μέρες θα επιστρέψει το κλιμάκιο των δανειστών μας, για να μας αναγγείλει πως υπάρχει υστέρηση εσόδων λόγω μη σωστής εκτέλεσης του προγράμματος. Θα μας προτείνει δε, τη γνωστή σε όλους συνταγή, δηλαδή της νέας περικοπής των μισθών και των συντάξεων. Και η τρικομματική-μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά, θα υποταχτεί για άλλη μια φορά στις απαιτήσεις των τροϊκανών, εξαθλιώνοντας το λαό της, του οποίου την ευημερία ορκίστηκε, πως θα υπηρετεί.
Θα εξακολουθήσει να κατατρομοκρατεί τον Ελληνικό λαό με τα ψευτοδιλήμματα, όπως, η μόνη σωτηρία της πατρίδας και του λαού της, είναι η διατήρησή μας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, από τη στιγμή που το ευρώ μας έχει πτωχεύσει. Ενώ, θα έπρεπε να τρομοκρατούν την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την κήρυξη μιας γενικευμένης πτώχευσης, η οποία θα επιφέρει στην οικονομία της ευρωζώνης βαρύτατο πλήγμα αξιοπιστίας με πολλές άμεσες συνέπειες (μεταξύ αυτών τη μείωση των φορολογικών εσόδων και την αύξηση του μέσου επιτοκίου δανεισμού), ένεκα της συνεπακόλουθης μείωσης του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 1,5 - 2,5%! Αν επί πλέον , η πτώχευση συνοδευθεί και από έξοδο από την ευρωζώνη
θα κλονισθεί σοβαρά η σταθερότητα του κοινού νομίσματος και η αξιοπιστία της ΕΚΤ.
Ωστόσο, τα πολιτικά παχύδερμα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, σκόπιμα παραγνωρίζει πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες που έχουν συνταχθεί από εξειδικευμένα γραφεία στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, αλλά και στη Γερμανία, για το συνολικό κόστος μιας ελληνικής πτώχευσης. Αποσπάσματα μιας τέτοιας μελέτης διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν πριν μερικές εβδομάδες στον οικονομικό τύπο της Γερμανίας (Handelsblatt). Αυτή η μελέτη καταλήγει, ότι το κόστος για την ευρωζώνη, εκτιμάται ότι θα ανέλθει ή και θα υπερβεί το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ!
Συνεπώς, αυτοί οι τρισάθλιοι πολιτικοί της τρικομματικής κυβέρνησης θα πάψουν, επιτέλους, να τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό και να χαϊδεύουν με ροδοπέταλα τους επιβήτορες του λαού μας; Θα καταλάβουν πως ο λαός μας πλέον, δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, από τη στιγμή που του είναι αδύνατον να ζει αξιοπρεπώς; Θα το καταλάβουν ή θα τους πετάξουμε όλους στη θάλασσα!!!

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
lillikas
ΛΙΛΛΗΚΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ" 
Ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, αποκαλείται πλέον ως εθνικός προδότης.Μέσα σε μόλις 15 μέρες έκανε στροφή 180 μοιρών από τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του και υθποτάχθηκε στους εκβιασμούς της τρόικας. 
Τόσο εμείς όσο και άλλα ειδησεογραφικά sites προειδοποιούσαμε για την περίπτωση του Αναστασιάδη. Είναι ο "Παπανδρέου της Κύπρου" λέγαμε, διότι ήταν αυτός που είπε "ναι" στο σχέδιο Ανάν. http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11945:2013-02-23-20-29-58&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2 . ΄Ή ο άνθρωπος της νέας τάξης πραγμάτων: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Ο Γιώργος Λιλλήκας, σε χθεσινοβραδινή εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ μίλησε ευθέως για εθνική προδοσία από την πλευρά του Αναστασιάδη και τόνισε μεταξύ άλλων: Η επιλογή του μνημονίου θα οδηγήσει σε ανάγκη για νέο μνημόνιο, νέα δάνεια σε ένα-δυο χρόνια",  παραπέμποντας στο παράδειγμα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι "για την αποπληρωμή αυτών των δανείων η τρόικα θα απαιτήσει το σύνολο των εσόδων από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φ