Τσαλακώτος η Ντροπή της Χώρας!!


     Το τσαλακωμένο τούτο -μέσα κι έξω- ανθρωπάκι, αποτελεί ντροπή για την χώρα μας.

     Ας πεί κάποιος στον τσαλακωτό Τσαλακώτο πως ανήμερα της Εθνικής Επετείου δεν επιτρέπεται να ''διαπραγματεύεται'' ισοδύναμα οικονομικού και φυσικού θανάτου κανενός έλληνα.
     Αυτό δεν τιμά τους προγόνους που αντιστάθηκαν στον (ίδιο) εισβολέα.
     Τουλάχιστον τους
δικούς μας προγόνους. Για τους δικούς του δεν ξέρουμε.

     Ας πεί επίσης κάποιος στο ανθρωπάκι ότι επειδή ο ίδιος μπορεί να αισθάνεται ζήτουλας,
     ..δεν σημαίνει πως πρέπει και να έχει την εμφάνιση ζήτουλα.
     Καλώς ή κακώς (κακώς, κάκιστα) μας εκπροσωπεί ως υπουργός Οικονομικών.
     Δεν μπορεί η εικόνα της Ελλάδας μας να εκπροσωπείται απ' αυτό το πράγμα.
     Άλλο η φτώχεια, άλλο η ανέχεια,

     ..κι άλλο η κακογουστιά, η τσαπατσουλιά, το καρακατσουλιό.
     Από πότε η ''λαϊκότητα'' κι η ''αριστεροσύνη'' εκφράζεται από την έλλειψη ευπρέπειας και αξιοπρεπούς εμφάνισης;
     Δεν έχεις δεν βάζεις. Τρύπιο παπούτσι ναι, ξεφτισμένο πουκάμισο ναι. Αλλά καθαρό και σιδερωμένο. Αυτό απαιτεί η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του φτωχού, του ανθρώπου του πραγματικού λαού.
     Και ναι. Η αξιοπρέπεια μετριέται και με την εμφάνιση.


     Ας πάει τέλος κάποιος να πει στο τσαλακωτό ανθρωπάκι να πάει να μάθει ελληνικά.
     Είναι απαράδεκτο έλληνας υπουργός Οικονομικών να μην ξέρει ελληνικά.
     Χ@στήκαμε για το πού γεννήθηκε ή πού μεγάλωσε.
     Κι οι καθαρίστριες που καθαρίζουν σκάλες στις πολυκατοικίες στην Κυψέλη, γεννήθηκαν στην Ουκρανία, στην Πολωνία, και όπου αλλού,
     ..και μιλούν καλύτερα ελληνικά απ' τον Τσαλακώτο.
     Ενδιαφέρθηκαν και φρόντισαν να μάθουν την γλώσσα της χώρας που τρώνε ένα κομμάτι ψωμί.
     Να πάει λοιπόν να κόψει τον σβέρκο του το ανθρωπάκι, να μάθει την γλώσσα των προγόνων που χθες εμείς τιμήσαμε, κι αυτός ντρόπιασε διαπραγματευόμενος ''ισοδύναμα'' με τους τοκογλύφους καταστροφείς της πατρίδας.

     Μας φτάνει πιά η φτώχεια μας και η κατάντια μας.
     Δεν θέλουμε να γελοιοποιούμαστε από κάθε τσαλακωμένο ''πρόθυμο'', συνεργάτη τών μετά από 75 χρόνια επανακάμψαντων κατακτητών.
     Ουστ, ζήτουλες στην ψυχή!..

http://mandatoforos.blogspot.com/2

Ελλάδα, Πορτογαλία η ίδια ιστορία

30-10-2015

Η Πορτογαλία είναι χαμένη υπόθεση με την οποιαδήποτε κυβέρνηση - Κρας τεστ των Βρυξελλών για τις αντοχές της δήθεν δημοκρατίας.


Κατερίνα Γκαράνη
Οι εκλογές στα κράτη-μέλη της Ε.Ε είναι μία περιττή διαδικασία ειδικά για χώρες οι οποίες φορτώθηκαν Μνημόνια και μπήκαν σε κατάσταση εξυγίανσης μέσω των  Βρυξελλών. Εκτός από το φαινόμενο Ελλάδα όπου κυβερνάται από έναν συνασπισμό δύο κομμάτων που στο πραγματικό σύνολο του εκλογικού σώματος δεν ξεπερνά το 21%, το τελευταίο συμβάν με την μειοψηφική κυβέρνηση στην Πορτογαλία ξεκαθαρίζει για το ποιος διατάσσει την εθνικές κυβερνήσεις των χωρών-μελών και ειδικά όσων υπέγραψαν Μνημόνια.

Ο πρόεδρος της χώρας, Καβάκο Σίλβα, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κεντροδεξιό συνασπισμό με πρωθυπουργό τον Κοέλιο και με μόλις 104 έδρες όταν απαιτούνται 116 για σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι αριστεροί και σοσιαλιστές της Πορτογαλίας σκίζουν τα ρούχα τους για την αδικία που έγινε εφόσον ο συνασπισμός αριστεροσοσιαλιστικών κομμάτων με την στήριξη και του Κομουνιστικού Κόμματος θα μπορούσε να δημιουργήσουν μία ισχυρή κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας δικαιολόγησε την πραξικοπηματική απόφασή του λέγοντας τα εξής: "Μετά την εφαρμογή ενός επαχθούς προγράμματος οικονομικής βοήθειας, που οδήγησε σε βαριές θυσίες, είναι καθήκον μου, στο πλαίσιο των συνταγματικών εξουσιών μου, να κάνω ότι είναι δυνατόν να εμποδίσω να σταλούν λαθεμένα μηνύματα στους οικονομικούς οργανισμούς, τους επενδυτές και τις αγορές". Ξεκάθαρα τα πράγματα: Οι αγορές πάνω από την Δημοκρατία.

Βγαίνω από το Μνημόνιο σημαίνει είμαι υπό κατοχή

Πώς γίνεται όμως η Πορτογαλία η οποία έχει βγει από το Μνημόνιο να είναι σε κατάσταση φτώχειας και κινδύνου πτώχευσης; Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο. Όταν μία χώρα υπογράφει Μνημόνιο αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται σε επιτήρηση μέσω αξιολογήσεων από την Τρόικα μέχρις ότου να ξεχρεώσει το δάνειό της. Για την Πορτογαλία αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει αποπληρώσει το 75% του πακέτου διάσωσης των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έλαβε το 2011. Ως έτος για την αποπληρωμή του χρέους της οι δανειστές όρισαν το 2035 ακόμα κι αν την τελευταία δόση των 2,6 δις ευρώ δανείων η Πορτογαλία δεν την δέχθηκε βγαίνοντας το 2014 από το Μνημόνιο.

 Η Πορτογαλία λοιπόν είναι μία χώρα υπό κατοχή ακόμη κι αν έχει βγει από το Μνημόνιο.
Τι έκανε όμως τον πρόεδρο Σίλβα να πάρει μία απόφαση που ευχαρίστησε την Καγκελάριο Μέρκελ η οποία είχε δηλώσει μετά τα αποτελέσματα των πορτογαλικών εκλογών ότι μια τέτοια σοσιαλιστική συμμαχία στην Πορτογαλία θα ήταν «πολύ αρνητική» εξέλιξη; Η Πορτογαλία για να βγει από το Μνημόνιο και να είναι σε επιτήρηση για τουλάχιστον δύο ακόμα δεκαετίες έπρεπε και πρέπει να πουλήσει όλη την δημόσια περιουσία της σε ξένους επενδυτές. Μετά από την ιδιωτικοποίηση του νερού οι μνημονιακές κυβερνήσεις μεταβίβασαν  το 95% της κρατικής εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων ΑΝΑ στη γαλλική Vinci έναντι 3,08 δισ. ευρώ, ενώ πούλησαν το 40,34% της τσιμεντοβιομηχανίας Cimentos de Portugal (CIMPOR) στη βραζιλιάνικη InterCement έναντι 1,49 δισ. ευρώ. Μόλις βγήκαν από το Μνημόνιο έβαλαν προς πώληση και τις δημόσιες συγκοινωνίες και το σιδηροδρομικό δίκτυο  ενώ η ηλεκτρική ενέργεια  από το 2012 έχει πλέον πέντε ξένους ιδιοκτήτες μεταξύ αυτών και την γνωστή στην Ελλάδα Black Rock.

Δεν τελείωσε το έργο των δανειστών στην Πορτογαλία. Διότι έχουν αφήσει στη μέση το σημαντικότερο: Την δημόσια υγεία. Με την έναρξη της δήθεν "κρίσης" το 2008 η κεντρική και οι τοπικές κυβερνήσεις ξεκίνησαν το πρόγραμμα Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα λόγω έλλειψης δημοσίων χρημάτων με την εταιρεία Capio στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Η εταιρεία  Capio έχει αναλάβει τον τομέα της Υγείας σε αναπτυγμένες χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία  και η Σουηδία. Ξαφνικά ανέλαβε και την υπό πτώχευση Πορτογαλία κάνοντας την Υγεία για τους Πορτογάλους να είναι άκρως απαγορευτική ακόμα κι αν έχουν βγει από το μνημόνιο. Διότι μπορεί η Πορτογαλία να αναπτύσσεται με εταιρείες όπως η Suez, που έχει στην ιδιοκτησία της το νερό, αλλά ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία είναι τα 505 ευρώ.

Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι είναι όλοι ίδιοι

Ακόμα όμως κι αν ο πρόεδρος Σίλβα, ο οποίος ήταν κάποτε σοσιαλδημοκράτης και μέσα στην κρίση έγινε κεντροδεξιός λαμβάνοντας από τους Πορτογάλους το 2011 (χρονιά Μνημονίου και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας) ποσοστό 53%, έδινε την εξουσία σε έναν συνασπισμό αποτελούμενο από σοσιαλιστές, αριστερούς, κομουνιστές και πράσινους τα πράγματα δεν θα άλλαζαν για την Πορτογαλία εκτός αν η κυβέρνηση έπαιρνε απόφαση να βγει από την Ε.Ε, να βγει από το ευρώ και να σύρει στα δικαστήρια την Τρόικα για πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία διότι τι να κάνεις την λαϊκή εξουσία αν δεν έχεις λαϊκή περιουσία.
Όμως οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Πορτογαλίας εκλέχθηκαν όπως εκλέχθηκαν και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας. Οι πολίτες αποφάσιζαν από το 2008 μέχρι σήμερα να είναι στην δήθεν σταθερότητα του ευρώ ακόμα και για έναν μισθό των 505 ευρώ ξεπουλώντας όλη την δημόσια περιουσία βάζοντας τον όρο Ευρωπαίος πάνω από τον όρο ελεύθερος Πορτογάλος πολίτης. Έτσι, ακόμα κι αν μία αριστεροσοσιαλιστική κυβέρνηση έπαιρνε την εξουσία θα αντιμετώπιζε αυτά που λένε τα φερέφωνα των Βρυξελλών της Πορτογαλίας:

Φερνάντο Φαρία Ντε Ολιβέιρα πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών της Πορτογαλίας (ACB): "Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, το πλέον επιθυμητό είναι η ορθή διακυβέρνηση που θα συμβάλλει στην πρόοδο της Πορτογαλίας, προσεγγίζοντας περισσότερο τις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα και όχι την επιστροφή σε μία Ευρώπη των αποκλίσεων.Στον οικονομικό τομέα η οικονομία της αγοράς είναι εκείνη που παράγει τον περισσότερο πλούτο".
Αντόνιο Σαράιβα, πρόεδρος της Επιχειρηματικής Συνομοσπονδίας της Πορτογαλίας: "Μπορούμε να μιλήσουμε για ουτοπίες των 600 ευρώ ή για οτιδήποτε άλλο όμως αυτό είναι χωρίς καμία αξία αφού αναφερόμαστε σε έναν πλούτο που δεν μπορεί να διανεμηθεί".

Και για το τέλος τα λόγια του εκλεγμένου προέδρου Σίλβα που διώχνει κάθε αμφιβολία ότι καμία κυβέρνηση που θέλει να είναι στην Ε.Ε δεν θα τολμούσε να τα βάλει με την Ε.Ε:  "Στα 40 χρόνια δημοκρατίας, καμία κυβέρνηση στην Πορτογαλία δεν εξαρτήθηκε από την υποστήριξη αντι-Ευρωπαϊκών δυνάμεων, δηλαδή δυνάμεων που διακηρύσσουν ότι θα καταργήσουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, καθώς επίσης να διαλύσουν τη νομισματική ένωση και να βγάλουν την Πορτογαλία από το ευρώ, επιπρόσθετα της απαίτησής τους για διάλυση του ΝΑΤΟ". Εδώ μαθαίνουμε ότι η Ε.Ε και τον ΝΑΤΟ είναι αλληλένδετα και η χώρα του φελλού, Πορτογαλία, δεν έχει το στρατό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των "αριστερόστροφων"

Μην βγαίνουν από τα ρούχα τους οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί της Ελλάδας για το πραξικόπημα που έγινε στην Πορτογαλία με "θύματα" τα  δύο ομοαίματα κόμματά τους διότι απέδειξαν περίτρανα στην δική τους χώρα  ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μαριονέτες που αλαλάζουν με εντολές των Βρυξελλών.

Για το αν θα μείνει ή αν θα ανατραπεί η νέα κυβέρνηση Κοέλιο δεν θα είναι καν απόφαση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά θα είναι απόφαση των Βρυξελλών για το αν θέλουν να κάνουν μία πολιτική αποσταθεροποίηση σε ένα κράτος που βγήκε από το Μνημόνιο και πάλι χρεωμένο. 'Ένα νέο Μνημόνιο μετά από μία "ατυχή" κυβέρνηση κατά της λιτότητας θα ήταν δώρο θεού για τις Βρυξέλλες αφού θα τραβούσε την επιτήρηση της Πορτογαλίας δεκαετίες μετά το 2035.
Το δράμα του πορτογαλικού λαού ξεκίνησε το 1986 όταν μπήκε στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας βάζοντας τον σοσιαλιστή Manuel António dos Santos αντιπρόεδρο του τότε Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλη η πορεία της Πορτογαλίας με την Ελλάδα. Η πρώτη με την "Επανάσταση των Γαρυφάλλων" που την έβγαλε από το καθεστώς του Σαλάζαρ το 1974 και η Ελλάδα  που άφησε πίσω την Χούντα των Συνταγματαρχών την ίδια χρονιά. Εμείς δεν χάσαμε χρόνο με μία δεξιά κυβέρνηση να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1979, εφτά χρόνια νωρίτερα από την Πορτογαλία,  αλλά τελικά και οι δύο χώρες είτε με σοσιαλιστική, είτε με δεξιά κυβέρνηση το ίδιο τέλος είδαν αφού έβαλαν  την υπογραφή τους εκλεγμένα δημοκρατικά πολιτικά ανδρείκελα στα μπακαλόχαρτα της Ε.Ε.

http://www.stontoixo.com/

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ



Εκτύπωση
30/10/15                        
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΔΝΤ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΒΡΟΧΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΣ
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Με βασικά όπλα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (υπό την απειλή κουρέματος των καταθέσεων) και τη συζήτηση για κάποια μορφή μελλοντικής ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, Κομισιόν και ΔΝΤ κορυφώνουν την πίεση στην Αθήνα για την ταχύτατη προώθηση ενός ευρύτατου φάσματος μνημονιακών μέτρων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Κατά τη συνάντησή της Δευτέρας  με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκι ζήτησε επιτάχυνση της προώθησης των 49 προαπαιτούμενων, ώστε να γίνει δυνατή η εκταμίευση της υποδόσης των δύο δισ ευρώ. Οι δύο υπουργοί έκαναν λόγο για αναζήτηση “έντιμου συμβιβασμού” στο φλέγον ζήτημα των “κόκκινων δανείων” όπως και στο πρόβλημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς τίποτα επί του παρόντος να δείχνει ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος.
Αδιάλλακτη στην αξίωση για πλήρη ή σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εμφανίζεται και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου. Η σκληρή γραμμή των δανειστών στο καυτό αυτό πρόβλημα απηχεί τη γενικότερη φιλοσοφία τους για την προσέλκυση “επενδύσεων” και την άνοδο της “ανταγωνιστικότητας” μέσω της πτώσης της αξίας της γης και της μαζικής φτωχοποίησης του πληθυσμού.
Σε μια χώρα με πολύ μεγάλα, συγκριτικά, ποσοστά ιδιοκατοίκησης, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα συμβάλουν επίσης, έμμεσα αλλά αναπόδραστα, στην περαιτέρω πτώση της αξίας της εργατικής δύναμης και στην αύξηση της “κινητικότητάς της”, καθώς ο εργαζόμενος χωρίς σπίτι θα είναι πιο “ελεύθερος” να δεχθεί δουλειές με απεχθείς όρους, μακριά από τον τόπο κατοικίας του, τις οποίες δεν θα δεχόταν εξίσου εύκολα όσο είχε τουλάχιστον στην κατοχή του το σπίτι του.
Ακριβώς γι αυτό, η προώθηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απειλεί να προκαλέσει μια πραγματική, ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, χωρίς μάλιστα να ωφελεί τις ίδιες τις τράπεζες, οι οποίες, μάλιστα, θα κληθούν ξαφνικά να επωμιστούν σημαντικά έξοδα για τη συντήρηση τεράστιου αριθμού απαξιωμένων ακινήτων. Δεν είναι τυχαία η δημόσια παρέμβαση του επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλα εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση σπεύδει να προωθήσει με πυρετικές διαδικασίες ένα ευρύτατο φάσμα νομοθετικών και υπουργικών παρεμβάσεων, με δυσβάστακτες κοινωνικές επιπτώσεις, για να ικανοποιήσει τους όρους των δανειστών- ειρήσθω εν παρόδω, την εβδομάδα του εορτασμού του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η Αθήνα έχει ήδη στείλει στην τρόικα για “προέγκριση” τις βασικές διατάξεις πολυνομοσχέδιου που προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη. Μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να ρυθμιστούν περιλαμβάνονται:
-Τα κόκκινα δάνεια και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαδευση.
-Η νέα ρύθμιση για το πετρέλαιο θέρμανσης και τη φορολογία των ενοικίων.
-Οι ρυθμίσεις για τη φορολογία και το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
-Το άνοιγμα των φαρμακείων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, η “απελευθέρωση” του ψωμιού και του φρέσκου γάλακτος.
Παράλληλα, η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει τη ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να καταθέσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τη νομοθετική ρύθμιση του ασφαλιστικού. Δύο προβλήματα τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, που ανεβάζουν το αγωνιστικό θερμόμετρο εργαζομένων και συνταξιούχων, με πρώτο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.
http://www.iskra.gr/index.php

ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ.

DESMOND LACHMAN (ΔΝΤ):  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΞΟΔΟΣ


Εκτύπωση
30/10/15 
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΣΙΠΡΑ
Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της, εάν θέλει να καταστεί βιώσιμο, τονίζει σε δηλώσεις του στο bankingnews.gr ένας εκ των των κορυφαίων Αμερικανών οικονομολόγων, ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και νυν ερευνητής στο American Enterprise Institute, Desmond Lachman.
Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο bankingnews.gr, το πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι σε έναν χρόνο η ελληνική οικονομία θα βυθιστεί ξανά σε ύφεση και πως όλοι θα μιλούν πάλι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιμένει στην πάγια θέση του ότι το Ταμείο και η Ε.Ε. πρέπει να παρέχουν στη χώρα μας την τεχνική βοήθεια για να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.  
“Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν μεγάλο κακό στην Ελλάδα με την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας στον ζουρλομανδύα του ευρώ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Lachman και επισημαίνει πως οι Έλληνες κατάλαβαν τελικά ότι αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ δεν έχουν εναλλακτική λύση από το να λυγίσουν στις απαιτήσεις των εταίρων τους.  
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Desmond Lachman στο bankingnews.gr:  
- Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο λόγος που δεν διακρίναμε στο εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου την απογοήτευση των Ελλήνων από τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες και έφερε ένα τρίτο μνημόνιο;  
Παρά την οικονομική δυσπραγία που έφερε η ένταξη του ευρώ στην Ελλάδα, οι έλληνες ψηφοφόροι εξακολουθούν να θέλουν πάρα πολύ να παραμείνουν στην ευρωζώνη.
Στις τελευταίες εκλογές προσήλθαν στις κάλπες με την πεποίθηση ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να εφαρμόσει τις απαιτήσεις δανειστών (σ.σ. το μνημόνιο).
Κατάλαβαν επίσης ότι αν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ δεν είχε εναλλακτική λύση από το να λυγίσει στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων της.  
Σε πρόσφατη δήλωσή σας υποστηρίζατε ότι θα ήταν καλύτερα το ΔΝΤ να παράσχει οικονομική και τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να οργανώσει ένα σχέδιο Β και να βγει από το ευρώ.
Στηρίζετε ακόμα αυτή την άποψη;  
Με το ευρώ, η Ελλάδα βίωσε μια ύφεση αντίστοιχη με εκείνη που γνώρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1930.
Παρ 'όλα αυτά οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ ακόμα και τώρα απαιτούν μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα και θεωρούν ότι οι πολιτικές αυτές θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 2% το 2015 και περισσότερο από 1% το 2016.
Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει την πολιτική βούληση να συνεχιστεί αυτή η πρακτική τα επόμενα χρόνια.
Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουνμεγάλο κακό στην Ελλάδα με την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας στο όνομα του ζουρλομανδύα του ευρώ.
Η άποψή μου παραμένει ότι ακόμα και σε αυτό το στάδιο θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, εάν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. παρείχε στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται για να βγει με επιτυχία από το ευρώ.  
Παρατηρούμε το ΔΝΤ να έχει υιοθετήσει κατά καιρούς μία πιο διαλλακτική στάση απέναντι στην Ελλάδα και στην πολιτική σκληρής λιτότητας. Πώς το σχολιάζετε αυτό;  
Φαίνεται ότι το ΔΝΤ έμαθε από το παρελθόν ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές είναι υψηλοί και οι ολοένα και περισσότερες μειώσεις στις δαπάνες του προϋπολογισμού μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικές.
Για το λόγο αυτό προτείνουν λιγότερη λιτότητα από ό, τι οι Ευρωπαίοι.  
Το ΔΝΤ επιμένει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και συνδέει τη βιωσιμότητά του με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Πιστεύετε ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί ένα νέο γύρο μεταρρυθμίσεων σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα;  
Πιστεύω ότι τα όρια ως προς το τι μπορούν να δεχτούν οι Έλληνες έχουν ξεπεραστεί.
Αυτό με κάνει να αμφιβάλλω ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο υποσχέθηκε στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους εταίρους του.  
Μπορεί το ελληνικό χρέος καταστεί βιώσιμο χωρίς κούρεμα;  
Όχι, συμφωνώ με το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της, εάν θέλει να καταστεί βιώσιμο.  
Θα κάνατε κάποια πρόβλεψη για το πού θα βρίσκεται η Ελλάδα σε ένα χρόνο από σήμερα;  
Φοβάμαι ότι σε ένα χρόνο από τώρα η ελληνική οικονομία θα βυθιστεί ξανά στην ύφεση.
Φοβάμαι επίσης ότι θα υπάρξει μια αντίδραση ενάντια στις πολιτικές του κ. Τσίπρα που θα καταστήσει αδύνατο για την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Πιστεύω ότι μέσα σε ένα χρόνο και πάλι όλοι θα μιλούν για Grexit.

Πηγή: bankingnews.gr

Α ρε Αλέξη, άργησες να έρθεις...

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015


Άργησαν να σε γνωρίσουν... Άργησες κι εσύ να 'ρθεις...


Εσύ πάλι έφυγες νωρίς. Και πάνω στη Γη που...

ελευθέρωσες, σήμερα ασελγούν πολιτικά ρεμάλια 


 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ

Οι κρεμάλες δεν ήρθαν, οι κουφάλες άλλαξαν χρώμα... αλλά παρέμειναν

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015


Κι ένας από τους λόγους που οπφείλουμε να θυμόμαστε βίντεο σαν αυτά που ακολουθούν...



Είναι γιατί όταν όλοι αυτοί ολοκληρώσουν το βρωμερό έργο τους, εμείς θα πρέπει να ξέρουμε πως...

σ αυτή την ξέφρενη πορεία της κατρακύλας και της πρωτοφανούς δουλοπρέπειας, ο πιο πολύτιμος σύμμαχος των προσκυνημένων ήταν η ανοχή, η υπομονή και η ατολμία μας...



Άκου και θυμήσου τα συνθήματα που φώναζες...
Άκου και θυμήσου τις δηλώσεις και την υποκρισία παλιών και νέων ανδρεικέλων...

Και τότε θα καταλάβεις την ευθύνη που έχεις ως καναπαεδάκιας, ως κοψοχέρης ή ως όψιμος ψηφοφόρος της νεοταξίτικης "αριστεράς", για την κατάντια της χώρας σου... 

Το τέλος της μικρής δημοκρατίας μας


Χάνουν έδαφος οι κυβερνώντες δίνοντας ελληνικό έδαφος, είτε αυτό ορίζεται από χώμα ελληνικό, είτε από τα όρια αναπνοής των πολιτών της χώρας. Χάνουν έδαφος συνεχώς καταφέρνοντας το απίστευτο στα ιστορικά χρονικά να αποδεκατίζονται μόνοι τους χωρίς να δεχθούν ούτε μία επίθεση από τον αμυνόμενο λαό.
Κατάφεραν το απίστευτο που ούτε μία δικτατορία δεν κατάφερε: Να νομίζει η κυβέρνηση ότι ισχυροποιείται με την στήριξη των ξένων δακτύλων και να αλώνει το σύμπαν της Ελλάδας. Η κυβέρνηση της χώρας και όποια κι αν είναι η επόμενη είναι πλέον μόνη της. Έφτασε να μην έχει ούτε ξένο προστάτη, αλλά ούτε ντόπιο συμπαραστάτη. Έτσι όπως τα κατάφερε δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει και τους επίδοξους εραστές της καλοπέρασης και του σίγουρου. Όσες καθαρίστριες με το αγωνιστικό γάντι και να βολέψει, το κύμα αυτών που περιμένουν την ίδια αναξιοκρατική βόλεψη είναι τεράστιο. 
Δεν μπορείς να βολέψεις με προσωποπαγείς θέσεις τις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων σου. Ούτε η τωρινή, ούτε η αυριανή κυβέρνηση δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό πια.  Το πρόβλημα της κυβέρνησης πλέον δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε ανθρωπιστικό, ούτε προσφυγικό. Το πρόβλημα της κάθε κυβέρνησης  από εδώ και στο εξής θα είναι ότι πρέπει να ανταποδώσει στους βολεψηματίες ψηφοφόρους της το αντίτιμο της ψήφου και δεν θα μπορεί. Αν ήταν εποχές του ΄40 που για μια κουραμάνα  κατέδιδε ο ρουφιάνος όλη την γειτονιά τα πράγματα για τις κυβερνήσεις θα ήταν τέλειες. Αν ήταν στην 7ετία των Συνταγματαρχών πάλι εύκολα τα πράγματα με προικοδοτήσεις για "έργα", "εργοστάσια", δημόσιους δρόμους και ούτω καθεξής. Δυστυχώς τον παρά και την βόλεψη τα κρατά στα χέρια της η Ε.Ε και διεθνή ταμεία όπως Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κοκ. Η πραγματική εξουσία δεν θα χαλαλίσει το χρήμα της  σε επίδοξους Έλληνες χαραμοφάηδες. Θα τα χρεώνει στον ελληνικό λαό και το χρήμα θα πέφτει ζεστό στις τσέπες ξένων που δυστυχώς για τους κυβερνώντες δεν είναι ψηφοφόροι. 
Ο Έλληνας βολεψηματίας που για δεκαετίες ήταν ο ηδονοβλεψίας της ζωής τρώγοντας αδούλευτο το παντεσπάνι του και ζώντας όπως ο πρίγκηπας Κάρολος της Αγγλίας δεν πρόκειται να χορτάσει με 60τ.μ σπίτι κι αυτό ενοικιαζόμενο από την Τράπεζα, με αυτοκίνητο 20ετίας 1.100cc (κι αυτό αν μπορεί να το συντηρεί), χωρίς μπουζουκλερί τρεις φορές την εβδομάδα και χωρίς 4μηνες διακοπές μετά αποδοχών γυρίζοντας τον κόσμο και αφήνοντας την βρώμα του νεοελληνοεξεφτελισμού σε κάθε 5αστερο ξενοδοχείο του πλανήτη. Για όσους πλήρωσαν με τον ιδρώτα τους τέτοια ζωή δεν είναι μεγάλος το πόνος διότι το ιλουστρασιόν δεν ήρθε ουρανοκατέβατο αλλά πληρωμένο με πολλές σκληρές εργατοώρες. Ήταν αποτέλεσμα εργασίας και όχι το παντεσπάνι επιδόματος. Αυτοί προσγειώθηκαν πριν ακόμα ηχήσουν οι καμπάνες του κρατικού χρέους. 
Ελάχιστοι θα έχουν την τύχη να συντηρήσουν τα προνόμιά τους εκτελώντας πάντα τις κατοχικές εντολές ενισχύοντας με τα κέρδη τους το ταμείο των Βρυξελλών. 
Όμως η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ακόμα τι σημαίνει δύσκολο και η πραγματικότητα που είναι υπογεγραμμένη και έρχεται να γίνει σάρκα και οστά είναι για τους εθελοτυφλούντες τραγική. Η πλειοψηφία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να μην θεωρεί ότι το σπίτι δεν θα θερμαίνεται όλο το 24ωρο για να κυκλοφορεί με κοντομάνικο ενώ έξω η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός. Ακόμα δεν έχει μετρήσει τα τελευταία κέρματα στο πορτοφόλι μπαίνοντας στο δίλημμα: Γάλα ή ψωμί. Ακόμα κλείνει να κάνεις τα τσεκ απ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια με ελάχιστη χρηματική συνεισφορά και δεν έχει μπει στην ουρά των εξωτερικών ιατρείων δημοσίων νοσοκομείων με χαρτί αναμονής 8 μηνών.
Οι κυβερνήσεις που θα αναλάβουν το έργο να "κάνουν καλά" αυτόν τον όχλο θα έχουν μοιραίο τέλος κι αυτό βέβαια δεν είναι κάποιος αστάθμητος παράγοντας, αντιθέτως είναι ακριβώς εκεί που θέλει η Ε.Ε να οδηγήσει τα πράγματα στην Ελλάδα. Στην πραγματική πολιτική αποσταθεροποίηση που θα φέρει νέο πολιτικό δόγμα στην χώρα το οποίο σιγά και σταθερά θα απλώνεται από κράτος σε κράτος σε όλη την Ευρώπη. 
Αυτό που δεν κατανόησαν οι ευρωπαϊστές είναι ότι οι αρχές της Ευρώπης δεν είναι αποτέλεσμα καμίας Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Αντιθέτως ήταν οι αρχές των εθνικών κρατών της Ευρώπης που οι λαοί της τους έκαναν με αγώνες δικαιώματά τους. Ακόμα και οι ξινοί Άγγλοι ήταν αυτοί που τα έβαλαν με την Θάτσερ και την έριξαν μέσα σε ένα τρίμηνο απλά αποφασίζοντας να μην πληρώσουν τους νέους κεφαλικούς φόρους που η Μάργκαρετ είχε επιβάλλει στην τότε μεσαία και εργατική τάξη ακόμα κι όταν το ιππικό της βρετανικής αστυνομίας έσπασε τα κεφάλια 300,000 διαδηλωτών στο Λονδίνο. Της πάγωσαν το ταμείο διότι το ταμείο το γέμιζε ο αγγλικός λαός και ο κεφαλικός φόρος έγινε αντισυνταγματικός για το κράτος Βρετανία. Τώρα όμως μιλάμε για Κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο, για κοινούς Ευρωπαϊκούς νόμους οι οποίοι δεν γράφονται για το δίκαιο του κάθε λαού αλλά για το δίκαιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Κοινού Οράματος της Ε.Ε, το οποίο πουθενά δεν αναγράφει Κοινή Ευτυχισμένη Ζωή.
Οι εθνικές κυβερνήσεις θα καταρρεύσουν κάνοντας αρχή από την εθνική κυβέρνηση της Ελλάδας όποια κι αν είναι αυτή στα επόμενα τρία χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι τα στρατόπεδα των πολιτών αυτής της χώρας έχουν χωριστεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και ο αγώνας για τα δικαιώματα που θα καταπατούνται με νομοθετικές ρυθμίσεις ψηφισμένες στο έκτρωμα Ευρωκοινοβούλιο δεν θα βρουν τους πολίτες δίπλα-δίπλα. Αντιθέτως θα τους βρουν μέτωπο με μέτωπο διότι οι μεν θα παλεύουν για το δικαίωμα στην ζωή και οι δε θα παλεύουν για συμμετοχή στο νέο ναζιστικό καθεστώς που όμως δεν θα έχει ανάγκη από καλοταϊσμένα εθνικά κομματόσκυλα όλων των βαθμίδων και όλων των χρωμάτων. Δυστυχώς για αυτούς η τιμή συμμετοχής θα είναι πάλι μια λίρα, η οποία όμως δεν θα μπορεί να καλύψει με τίποτε τα δυτικοθρεμμένα υπερκαταναλωτικά βίτσια τους.-

http://www.stontoixo.com/

ΣΥΡΙΑ: Πανωλεθρία των ισλαμιστών

 ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ : 

Οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις τους πήραν τα "scalp" στο Χαλέπι 

Προσοχή: Σκληρές εικόνες 





του Βασίλη Καπούλα

Πανωλεθρία των ισλαμιστών σημειώθηκε στα περίχωρα του Χαλεπίου όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις τους πήραν κυριολεκτικά τα "scalp" καθώς δόθηκαν σφοδρές μάχες στη πόλη al-Safira όπου οι ισλαμιστές του ISIS επιτέθηκαν για να καταλάβουν στρατηγικό σημείο και αποθήκες οπλισμού!
 
Υπό τις νέες εξελίξεις η al-Nusra δέχτηκε να συμμαχήσει τελικά με το ISIS για να αντιμετωπίσουν από κοινού τον συριακό στρατό ενώ ακόμη 1.100 άντρες έφτασαν στην Συρία υπό της οδηγίες του ιρανού στρατηγού Qassem Suleimani για την τελική αντεπίθεση στο Χαλέπι.
 
Το ISIS δέχτηκε συντριπτικό πλήγμα στην Al-Safira καθώς επιχείρησε αντεπίθεση η οποία αναχαιτίστηκε από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις με πάνω από 50 ισλαμιστές να σκοτώνονται όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω και να υποχωρούν στο Tal Reema.
 
Η αντεπίθεση του ISIS ήταν σφοδρή και γι αυτό το λόγο έσπευσαν προς βοήθεια ρωσικές δυνάμεις από τη Λαττάκεια με BTR-80, R-160-0.5 και 152mm Msta-B.
 
Μετά το συντριπτικό πλήγμα που δέχτηκε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση al-Nusra δέχτηκε να ενωθεί με το ISIS ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τις ρωσικές, ιρανικές και συριακές δυνάμεις ενώ το ISIS στρατολόγησε και αρκετούς τζιχαντιστές από Νταγκεστάν και Β.Κάυκασο οι οποίοι ενισχύουν τις γραμμές του.
 
Συνολικά, ο συριακός στρατός με την υποστήριξη σιιτικών ομάδων απελευθέρωσε 50 χωριά στα περίχωρα του Χαλεπίου ενώ ελέγχει περίπου μια έκταση 120 τ.χλμ και προωθείται στην Ιντλίμπ με παράλληλη αντεπίθεση στη Χάμα.
 
Τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν 285 στόχους του ISIS και της al-Nusra στη Συρία σε τρεις μόνο ημέρες!
 
Ομάδες του ISIS προσπάθησαν αν διεισδύσουν στο χωριό Um al-Janayen στα περίχωρα της πόλης al-Sfeira στο ΝΑ Χαλέπι σε μια προσπάθεια να το ελέγξουν.
 
Ο συριακός στρατός ενισχυμένος και από ρωσικές δυνάμεις τους αντιμετώπισε αποφασιστικά καθώς στην περιοχή αυτή είχε πολλές αποθήκες όπλων που δεν έπρεπε να πέσουν στα χέρια των ισλαμιστών.
 
Πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν και κάμερες και συσκευές επικοινωνίας για να επικοινωνήσουν με ΜΜΕ και να ανακοινώσουν την νίκη τους ώστε να πλήξουν ψυχολογικά τον αντίπαλο.
 
Σφοδρό ήταν το πλήγμα που δέχτηκαν οι ισλαμιστές του ISIS στον άξονα Khanaser-Atherya κοντά στη Χάμα με αρκετούς να σκοτώνονται ενώ στο Χαλέπι στοχοποιήθηκαν οι περιοχές Salah Eddin, al-Lairamoun και al-Azamiyeh που είχαν βρει καταφύγια οι ισλαμιστές!
 
Ο συριακός στρατός επιτέθηκε στην Jabhat al-Nusra και στο επονομαζόμενο ισλαμικό κίνημα “Ahrar al-Sham” και το κίνημα “Nour Eddin al-Zanki” στο Khan al-Assal και κοντά στο χωριό Bashkoui village στο ΝΔ Χαλέπι.
 
Tέλος, 23 τρομοκράτες από την Jabhat al-Nusra και Jaish al-Islam σκοτώθηκαν  στην περιοχή της al-Ghouta στα περίχωρα Δαμασκού.
 
Με το μέτωπο του Χαλεπίου να είναι ανοιχτό και τον συριακό στρατό να ετοιμάζεται για την πλήρη ανακατάληψη του 1.100 ιρακινοί παραστρατιωτικοί στάλθηκαν για να τον ενισχύσουν κάτω από τις διαταγές του ιρανού στρατηγού Qassem Suleimani, διοικητή των ιρανικών ειδικών δυνάμεων “Quds”.
 

 Φωτογραφίες με τις ρωσικές δυνάμεις ΝΔ της πολιορκημένης από τις Συριακές, Ιρανικές & Ρωσικές δυνάμεις πόλης του Χαλεπίου




                                           


                                             Σκληρές Φωτογραφίες με νεκρούς Ισλαμιστές! 







Τιμή Ελλάδος 120 δισ.


Τετ, 28/10/2015 - 18:15
Τι ακριβώς γιορτάσαμε χθες; Και ποιος ο λόγος εθνικής υπερηφάνειας;Μήπως γιατί το ’40 δεν αφήσαμε τους Ιταλούς να έρθουν και να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία της χώρας και να λεηλατήσουν το βιός των κατοίκων της;Και προς τι καμαρώνουν οι ένστολοι στις παρελάσεις; Επειδή εδώ και 6 χρόνια χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία –που εννοείται ότι εγγυώνται- χωρίς αυτοί να ρίξουν ούτε μια πιστολιά;
Πέρασαν σχεδόν 40 ημέρες από τότε που εμείς, οι περήφανοι απόγονοι του Δαβάκη, του Κολοκοτρώνη, των ηρώων του Μαραθώνα, του Λεωνίδα της Σπάρτης και των Σαλαμινομάχων επιβραβεύσαμε πανηγυρικά με την ψήφο μας μια μεγαλειώδη πολιτική απάτη εις βάρος μας και αναθέσαμε τη διαχείριση του τρίτου και πλέον κρίσιμου μνημονίου στον άνθρωπο που μέσα στους ελάχιστους μήνες της θητείας του:
-Πρόδωσε την ιδεολογία του, τους ψηφοφόρους του, τους συντρόφους του, το κόμμα του…
-Ομολόγησε δημοσίως πως πρωθυπουργός ων εκβιάστηκε από τους ξένους και υπέκυψε…
-Αντί να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή να ακυρώσει τα μνημόνια, ποδοπάτησε το έτσι κι αλλιώς κουρελιασμένο σύνταγμα γράφοντας στα τέτοια του το αποτέλεσμα των εκλογών και το δεσμευτικό -με βάση τις διατάξεις του- αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
-Παραδέχεται πως δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στα όσα του επιβάλουν…
-Ατενίζει το Αιγαίο και λέει στον Νταβούτογλου πως οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα…
-Στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου στέκει με τα χέρια σταυρωμένα και τα πόδια ανοιχτά…
-Δηλώνει Μαρξιστής, συμβουλεύοντάς μας μάλιστα πως «ο Μαρξισμός είναι εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο» και από την άλλη παραδέχεται πως είναι άσχετος με τα οικονομικά…
-Ορκίζεται δεσμεύσεις και μοιράζει υποσχέσεις που ανενδοίαστα προδίδει εντός 48 ωρών…
- Λέει ότι δεν είναι παντός καιρού και μέσα σε οκτώ μήνες υποδύθηκε ήδη και τον Φιντέλ Κάστρο και τον Κουίσλινγκ. 
-Περιστοιχίζεται από ένα εν ενεργεία εργολάβο, έναν υπουργό Οικονομίας που ξέχασε να δηλώσει κάποια εκατομμύρια, ένα νέο Πάγκαλο που ως Αντουανέτα περιπαίζει τους φορόπληκτους και έναν άλλο που για να γίνει αρεστός στους τοκογλύφους σχεδιάζει και νέα ληστεία των συνταξιούχων…
Πόσο εξηλιθιωμένος από τα κανάλια της διαπλοκής πρέπει να είναι κανείς για να λέει πως «σύμφωνοι, αλλά τουλάχιστον αυτός θα υπερασπιστεί όσο μπορεί την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού»; Αντίθετα είναι ηλίου φαεινότερο πως ο άνθρωπος αυτός, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι ο πλέον κατάλληλος γκαουλάιτερ για να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο. Ένα τρίτο μνημόνιο που ουσιαστικά είναι η προσφιλή στους γερμανούς Endlösung (τελική λύση), την οποία μεθοδικά προετοίμαζαν τα δύο προηγούμενα.
Με αφορμή ένα χρέος, το οποίο «μην ψάχνετε πως προέκυψε και ποιους είχε ωφέλησε», και το οποίο το τριπλασίασαν με το πρόγραμμα… διάσωσης(!) η Ελλάδα βομβαρδισμένη σαν την Χιροσίμα αδυνατεί, ως ήταν αναμενόμενο, να πληρώσει σε μετρητά. Άρα θα πληρώσει σε είδος. Και οι πολίτες της, με εισόδημα που επί 6 χρόνια μειώνεται ενώ η οθωμανικού τύπου φορολογία πολλαπλασιάζεται αδυνατούν κι αυτοί, ως ήταν επίσης αναμενόμενο, να ανταποκριθούν. Άρα και αυτοί θα πληρώσουν σε είδος.
Ιδού λοιπόν πως κάποια ψηφιακά νούμερα στα κομπιούτερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τραπεζιτών και Τοκογλύφων μετατρέπονται σε χειροπιαστή περιουσία. Σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, παραλίες, βραχονησίδες. Επίσης σε έτοιμα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, σε υδρογονάνθρακες, ορυκτό πλούτο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεωργικές καλλιέργειες. Και επιπλέον σε κατασχεμένα σπίτια για τους γερμανούς συνταξιούχους που θα ζεσταίνουν το κοκαλάκι τους στον ήλιο της Μεσογείου, η σύνταξή τους θα μετράει διπλά σε μια ειδικού τύπου επαρχία του Ράιχ και που θα έχουν ο καθένας και από δυο-τρεις πειναλέους ιθαγενείς ως δούλους για να τους πλένουν τα πόδια.
Το 2016 θα είναι η χρονιά που το ελληνικό κράτος και η πλειοψηφία των πολιτών του θα πάψουν να έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά τα χώματα που υπερασπίστηκαν ο Δαβάκης, ο Κολοκοτρώνης, οι ήρωες του Μαραθώνα, ο Λεωνίδας της Σπάρτης, οι Σαλαμινομάχοι… Και θα είναι πια ζήτημα χρόνου η εκδίωξή τους από τους νέους ιδιοκτήτες. Τις βρώμικες δουλειές μπορούν να τις αναλάβουν οι μετανάστες από τη Συρία που ήδη εγκλιματίζονται εδώ. Και ακόμα φθηνότεροι θα είναι και δεν θα ενοχλούν με αλυτρωτικές ανοησίες…
Κι όλα αυτά γιατί το 2009 χρωστάγαμε 120 δισ. Δηλαδή με 120 δισ. μέσα σε πανέρι πουλήσαμε την Ελλάδα!
Εσύ λοιπόν που σήμερα περήφανα κουνάς τη σημαιούλα τι κάνεις για την δολοφονία της πατρίδας σου; Κι εσύ στρατηγέ μου που κορδώνεσαι στην παρέλαση, ποια ακριβώς είναι η χώρα που υπερασπίζεσαι;
  http://www.drachmi5.gr/                                                                                                       
 Δημήτρης Βάρος

Αυτό Είναι το Σχέδιο του Πούτιν Κατά Νέας Τάξης!!

Για να… Τσακίσει την Παγκόσμια Ηγεμονία των ΗΠΑ

ΠΟΥΤΙΝ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Η λογική κίνηση για τις Ρωσία Κίνα, έτσι ώστε να καταπολεμήσουν τις ΗΠΑ (που έχει ανακηρύξει τις δύο χώρες ως απειλές της) είναι να τελειώσουν την παγκόσμια νομισματική ηγεμονία των δυτικών Illuminati, που αποτελούν σύμμαχο των Αμερικάνων. Το κύριο συστατικό των οποίων είναι το δολάριο ΗΠΑ. Επειδή το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, οι δυτικοί Illuminati είναι σε θέση να δημιουργήσουν τρισεκατομμύρια δολάρια από το πουθενά για να χρηματοδοτήσουν τους πολέμους χωρίς τέλος, για να αγοράσουν τον κόσμο, για να επιτεθούν οικονομικά στα έθνη, να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν εμπορεύματα, πολύτιμα μέταλλα , τη γεωργία … τις τιμές, να προκαλέσουν την πείνα, να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο, τη χρηματοδότηση, να υποθάλψουν την τρομοκρατία κλπ …
Η επίθεση εναντίον της πετροδολαρίων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Το πετρέλαιο τιμολογείται και πωλείται σε δολάρια. Έτσι, δημιουργείται τεχνητή ζήτηση για δολάρια. Έτσι είναι Δεδομένο ότι όλες οι χώρες πρέπει να κατέχουν δολάρια για να αγοράσουν πετρέλαιο. Με την καταστροφή του συνδέσμου των πετροδολαρίων, η μεγάλη ζήτηση για το αμερικανικό δολάριο ΗΠΑ θα εξαφανιστεί. Και θα σημάνει επίσης το τέλος του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
Η Κίνα είναι επίσης έτοιμος να χτυπήσει σε αυτή τη γραμμή, με την κίνηση της αγοράς και πώλησης του πετρελαίου με κινεζικό Yuan (CNY, RMB), δηλαδή, ένα πρότυπο PetroYuan. Η Κίνα ήδη λαμβάνει μέτρα προκειμένου να τερματιστεί η χειραγώγηση των τιμών του χρυσού / αργύρου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Το τέλος της χειραγώγησης των τιμών των πολύτιμων μετάλλων, σημαίνει και το τέλος των ανυποστήρικτων νομισμάτων. Οι Κινέζοι θα εφαρμόσουν ένα διεθνές εμπορικό σύστημα διακανονισμού εμπορίου χρυσού. Με τις δράσεις αυτές συνεπάγεται Επιστροφή στον κανόνα χρυσού.
PetroYuan
Πρόκειται για μια άμεση επίθεση στη Wall Street και το Λονδίνο, τα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου. Δηλ. είναι μια άμεση επίθεση στην τιμολόγηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, μετοχών, εμπορευμάτων … του δολαρίου ΗΠΑ, για να αντικατασταθούν από τη Σαγκάη και εκφραστούν σε κινεζικά γιουάν.
ΠΟΥΤΙΝ1
ΠΟΥΤΙΝ2
ΠΟΥΤΙΝ3

Συνταξιούχοι υπάρχοντες και επόμενοι… Κλάψτε για τη Σύνταξη σας…

 Ο απατεώνας υπουργός αποκαλύπτει

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στάθηκε στη σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει από τη φτώχεια.
Μιλώντας στο CNN Greece και ερωτηθείς για το εάν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις αλλά να διαμορφώσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
Διασαφήνισε δε ότι «αυτό που θέλουμε εμείς να μην κάνουμε είναι οριζόντιες μειώσεις με ένα αυθαίρετο κριτήριο, γιατί είναι αυθαίρετο κριτήριο να πούμε ότι για τα 1.500 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί η σύνταξη».
«Άλλος τα 1.500 ευρώ του τα μάτωσε και τα τίμησε δουλεύοντας 35 χρόνια και άλλος τα πήρε ενδεχομένως με μια ρύθμιση που είναι πιο ευνοϊκή γι’ αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι επί της ουσίας η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει ενιαίους κανόνες και για το μέλλον και για το παρελθόν σε όλους τους συνταξιούχους και να επαναϋπολογίσει τις συντάξεις με αυτό τον τρόπο.
«Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα επέμβουμε, όχι για να μειώσουμε όπως έκαναν οι άλλοι, αλλά αντίθετα για να προστατεύσουμε τις μικρές συντάξεις», εκτίμησε.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσει η κυβέρνηση τις μικρές συντάξεις τόνισε ότι εάν από τον υπολογισμό μειωθούν και οι μικρές συντάξεις, θα εξεταστεί από ποιο ύψος πρέπει να προστατευθούν.
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα ληφθεί, κάτι που πιθανώς θα συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η δική του όμως πρόταση και αυτό που κρατάει από το πόρισμα της Επιτροπής Μεταρρύθμισης είναι δυο πράγματα, «ένα ότι πρέπει να έχουμε ενιαίους, δίκαιους κανόνες για το ασφαλιστικό και δεύτερον εθνική σύνταξη που θα προστατεύει από τον κίνδυνο της φτώχειας, που δεν θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές, θα είναι κάτι επιπλέον που θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και που θα αποτελεί στο εξής τη βάση για τον υπολογισμό των συντάξεων».
Ερωτηθείς για το ύψος της σύνταξης, είπε πως αυτή «προσδιορίζεται ανάλογα με τον κίνδυνο της φτώχειας, που είναι το 60% του μέσου εισοδήματος», πως τώρα «πρέπει να είναι γύρω στα 384 ευρώ» αλλά και ότι «το 2010 όμως, που ήμασταν πιο πλούσιοι, ήταν 600 ευρώ».
«Ακριβώς αυτό δίνει την ελπίδα ότι όσο η κοινωνία μας θα προχωράει και η οικονομία μας θα βελτιώνεται, ανάλογα θα αυξάνεται και το όριο αυτής της σύνταξης», συμπλήρωσε.
Σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης κύριας και επικουρικής σύνταξης τόνισε ότι «τα οργανωτικά τα συζητάμε» και πως «αυτό που θέλουμε είναι να προστατεύσουμε με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο το εισόδημα».
Η δυσκολία που έχει η κυβέρνηση με τις επικουρικές, είπε, είναι ότι «στο μνημόνιο έχει μπει μια ρήτρα, η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να μην μπορούμε δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό να ενισχύουμε τα επικουρικά ταμεία».
Υπογράμμισε δε ότι αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι. «Για παράδειγμα να δούμε μήπως μπορούμε μέσω των εργοδοτικών εισφορών να βρούμε ένα ισοζύγιο. Αν το βρούμε και σώσουμε τις επικουρικές όπως είναι, καλώς, διαφορετικά θα προσπαθήσουμε να τις διασώσουμε με τη συνένωσή τους με τις κύριες», εξήγησε.
Αναφορικά με δημοσιεύματα ότι θα πρέπει να γίνει μείωση των δαπανών του ασφαλιστικού κατά 9 δισ. έως το 2018, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «υπερβολή» και μίλησε για στόχο μείωσης της δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ για το 2016, κάτι που έχει επιτευχθεί «κατά παραπάνω από 60% ήδη, με τις εισφορές που βάλαμε υπέρ του συστήματος υγείας, υπέρ του ΕΟΠΥΥ στις εισφορές και με την αύξηση των ορίων ηλικίας».
«Απομένει ένα σημαντικό ποσό το οποίο προσπαθούμε να δούμε εάν θα το καλύψουμε ενδεχομένως με αύξηση άλλων πόρων. Αλλά αυτό, να σας πω και μια μικρή είδηση, δεν μπορώ να σας πω και πιο πολλά γιατί στις διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να ανοίγουμε τα χαρτιά μας δημόσια, είναι ένα από τα θέματα που διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους. Εάν μπορεί δηλαδή νέα χρήματα που μπαίνουν στο σύστημα να θεωρηθούν από αυτούς ισοδύναμα αντί για τη μείωση των συντάξεων», επισήμανε.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλυφθεί το εναπομείναν ποσοστό της μείωσης με αύξηση φορολογίας και αύξηση έκτακτης εισφοράς λέγοντας ότι «είναι υπερφορολογημένη η μεσαία τάξη».
«Προφανώς αναζητούμε φόρους από τα πολύ υψηλά εισοδήματα, δηλαδή από τη μεγάλη περιουσία, αλλά αυτό δεν είναι ανάμεσα στις προτάσεις που εμείς θέτουμε υπ’ όψιν στους εταίρους μας. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων, σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή η ακίνητη περιουσία των ταμείων είναι τεράστια και δεν χρησιμοποιείται όπως θα έπρεπε. Αυτά όμως δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν ώστε να αποτελέσουν ισοδύναμα. Γι’ αυτό έχουμε μια βεντάλια προτάσεων προς τους εταίρους που τις συζητάμε», κατέληξε.
ΠΗΓΗ http://hellasforce.com