1821 σαν σήμερα…Ήρθαν και πάλι…

Ξημέρωνε πάνω από την Ελλάδα των μνημονίων, των δωσίλογων, των βιαστών της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Ξημέρωνε πάνω από τους άστεγους, τους άνεργους και τους πεινασμένους. Μαύρη αυγή, μαύρη και η επέτειος του ξεσηκωμού.
Η Σάρα η Μάρα και το Κακό Συναπάντημα «βάδιζαν» από τον ναό του αγίου Διονυσίου, προς την εξέδρα των «επισήμων», από όπου μπροστά της θα.....
περνούσε η παρέλαση για την εθνική επέτειο του ημερολογίου.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στάθηκε κι έκρυψε τον ήλιο. Ο ίσκιος του έπεσε βαρύς πάνω στην Ελλάδα, πάνω στα χώματα που ελευθέρωσε. Ήρθε ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, στάθηκε δίπλα κι έριξε τον ίσκιο του πάνω στα χώματα που ελευθέρωσε. Από κοντά ο Υψηλάντης, ο Παπαφλέσσας, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Νικηταράς, ο Αθανάσιος Διάκος, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κίτσος Τζαβέλας, ο Μάρκος Μπότσαρης… Και μετά ο Μιαούλης, ο Κανάρης, ο Τομπάζης, ο Τσαμαδός, οι ναυμάχοι με τα πλοία τους και τα πυρπολικά τους…. Και οι άλλοι ήρωες - ποιους πρώτους να ονοματίσεις, ποιους δεύτερους, δεν χωρούν όλοι στην πρώτη θέση - άνδρες, γυναίκες και παιδιά, χιλιάδες επί χιλιάδων, κρατώντας γκράδες και γιαταγάνια. Γέμισε ο τόπος φουστανέλες και αντρειοσύνη. Του καθενός ο ίσκιος έπεφτε πάνω στο μέρος της γης που ελευθέρωσε με τον ιδρώτα και με το αίμα του. Κι ήταν όλοι ανάκατα, κανένας πιο μπροστά, κανένας πιο πίσω.
Στάθηκαν για λίγο ασάλευτοι και ο Ρήγας Φεραίος περνώντας ανάμεσα στον Σολωμό, τον Κάλβο, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Μακρυγιάννη, άφησε τα δυο πρώτα λουλούδια της άνοιξης στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Κι άρχισαν να παίζουν τα νταούλια και οι ζουρνάδες, να παίζουν οι άσκαυλοι και μετά να χαμηλώνουν και να παίζουν οι φλογέρες.
Και οι αγιασμένοι ήρωες πιάστηκαν από τους ώμους κι άρχισαν τον χορό και τα τραγούδια.
Μια φορά τον χρόνο ο ίσκιος τους πέφτει πάνω στην Ελλάδα. Μια φορά τον χρόνο επιστρέφουν. Μια φορά τον χρόνο μας κοιτούν κατάματα. Μια φορά τον χρόνο πιανόμαστε από τα χέρια και χορεύουμε μαζί τους. Δεν τους βλέπουμε, τους νιώθουμε.
Και η κουστωδία των Γραικύλων βάδιζε καμαρωτά σαν γύφτικα σκεπάρνια, προς την εξέδρα των «επισήμων»…
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κοίταξε από ψηλά την σύγχρονη κουστωδία και είπε:
- Τι είναι όλοι αυτοί ορέ Καραϊσκο, τι δουλειά έχουν εδώ;
- Είναι οι σφογγοκωλάριοι των ξένων, ακόμα και των Τούρκων. Μια κουστωδία υποτακτικών. Θα τους δείξω τα απ’ αυτά μου.
- Να τα δείξεις αδερφέ μου, να τα δείξεις…

Νίκος Καραγιάννης

Ο Σαμαράς πληρώνει τη στροφή

ο Γιώργος ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ούτε στους χειρότερους πολιτικούς εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ότι η κωλοτούμπα του υπέρ του νέου Μνημονίου θα είχε τόσο βαρύ πολιτικό αντίτιμο όσο έδειξε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», τα ευρήματα της οποίας συνιστούν πραγματικό σοκ: το αντιμνημονιακό κόμμα του Πάνου Καμμένου που κινείται στον χώρο της ΝΔ όχι μόνο μπαίνει στη Βουλή και....
μάλιστα με τα τσαρούχια, αλλά επιπλέον παίρνει... 11%!!!

Οσο για τη ΝΔ που βρίσκεται σε διαρκή πτωτική τάση από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ακόμη περισσότερο από τότε που ο Αντ. Σαμαράς διέγραψε τον περασμένο μήνα τους αντιμνημονιακούς βουλευτές της και ένθερμους μέχρι τότε υποστηρικτές του, στη δημοσκόπηση της VPRC εμφάνισε το αναιμικό και επικίνδυνα ανεπαρκές ποσοστό του 22,5%.

Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν ποτέ τίποτα περισσότερο από τις διαθέσεις της κοινής γνώμης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν υποθέσουμε όμως ότι βρισκόμαστε μόλις έναν - ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές και το νεοϊδρυθέν κόμμα Καμμένου εμφανίζει εκρηκτική άνοδο ενώ η ΝΔ συνεχίζει να διολισθαίνει προς τα κάτω, αυτές οι τάσεις δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα του που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Με τέτοια ποσοστά δεν πάει πουθενά. Υπενθυμίζουμε ότι για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ απαιτείται ποσοστό που κυμαίνεται από το 36,4% των ψήφων το ελάχιστο έως 38,4% το μέγιστο, αν εκτιμήσουμε ότι το άθροισμα των ψήφων όσων κομμάτων μείνουν εκτός Βουλής θα ανέλθει στο πρωτοφανές ποσοστό του 10% ή στο σύνηθες 5% αντιστοίχως. Επομένως, με ποσοστά της τάξης του 25% η ΝΔ ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν μπορεί να ελπίζει σε αυτοδυναμία. Ο Αντ. Σαμαράς εμφανώς υποτίμησε τραγικά το πολιτικό κόστος της μετατροπής του από «σημαιοφόρο του αντιμνημονιακού αγώνα» σε «Ηρακληδέα» του Μνημονίου. Δεν κατάλαβε ότι τα μέλη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της ΝΔ είχαν πιστέψει πολύ βαθύτερα στην αντιμνημονιακή του γραμμή από όσο είχε πιστέψει, όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος!

Τασσόμενος υπέρ του νέου Μνημονίου, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι γεγονός ότι κατέστη «πρωθυπουργήσιμος» στα μάτια των Γερμανών, της ΕΕ και του οικονομικού κατεστημένου. Μόνο που τα συγχαρητήρια και τα εγκώμια όλων αυτών δεν μεταφράζονται -τουλάχιστον αυτομάτως- σε ψήφους του ελληνικού λαού.

Μην έχοντας πια καμιά απολύτως ελπίδα αυτοδυναμίας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός παρά μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και αποδεχόμενος φυσικά την πολιτική ομηρεία του από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα εργάζεται αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να τον φθείρει και να τον ανατρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όπως είναι το απολύτως φυσιολογικό. Ακόμη και έτσι όμως για να του επιτρέψει το ΠΑΣΟΚ να καθίσει επιτέλους στον πρωθυπουργικό θώκο, θα πρέπει ο Αντ. Σαμαράς πρώτον να έχει κάποιο αξιόλογο εκλογικό ποσοστό της τάξης του 30% και δεύτερον να προηγείται πολύ η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Υποθετικά μιλώντας, αν η ΝΔ έχει 25% και το ΠΑΣΟΚ 20% δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κάνει το ΠΑΣΟΚ τον Σαμαρά πρωθυπουργό! Αν όμως το αποτέλεσμα είναι π.χ. 32% ΝΔ και 16% ΠΑΣΟΚ ή έστω 30% ΝΔ και 20% ΠΑΣΟΚ, τότε είναι πολύ δύσκολο να αποτρέψει το ΠΑΣΟΚ την πρωθυπουργοποίηση του προέδρου της ΝΔ.

Το πολιτικό ζήτημα όμως είναι άλλο. Η θεαματικότατη απήχηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου αποδεικνύει στον Αντώνη Σαμαρά πέραν πάσης αμφισβητήσεως ότι τεράστιο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ εξακολουθεί να είναι κατά του Μνημονίου και απαιτεί αντιμνημονιακή γραμμή.

Ο ηγέτης της Δεξιάς επομένως τίθεται ενώπιον ενός αμείλικτου διλήμματος: Θα τολμήσει να επιχειρήσει επαναπροσέγγιση με τις αντιμνημονιακές διαθέσεις των ψηφοφόρων της παράταξής του, πράγμα που συνεπάγεται διόρθωση της γραμμής του και διάλογο με τον Π. Καμμένο με στόχο την επασυγκόλληση των κομματιών της συντηρητικής παράταξης σε αντιμνημονιακή βάση ή θα επιμείνει πάση θυσία στη μνημονιακή γραμμή, θυσιάζοντας εν ανάγκη στον βωμό του Μνημονίου τις πρωθυπουργικές του φιλοδοξίες;

Μέχρι τώρα, όλα δείχνουν ότι επιλέγει το δεύτερο, τη θυσία του υπέρ του Μνημονίου.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΤΩΣΗ

ΛΑΟΣ: Χαροπαλεύει στο όριο του 3%
ΑΓΩΝΑ κοινοβουλευτικής επιβίωσης φαίνεται ότι θα υποχρεωθεί να δώσει το κόμμα του ΛΑΟΣ. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την επιρροή του να βρίσκεται σε διαρκή πτωτική τάση. Το χειρότερο για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι ότι ήδη έφτασε στο όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης (η δημοσκόπηση της VPRC του δίνει ακριβώς 3%) χωρίς σημάδια ανακοπής της πορείας του προς τα κάτω. Αν αυτό συνδυαστεί αφενός με τη δημοσκοπικά διαγραφόμενη ως βέβαιη είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή και αφετέρου με τη φυγή προβεβλημένων στελεχών του προς τη ΝΔ, το ερώτημα που αντικειμενικά θα τεθεί είναι αν το κόμμα του ΛΑΟΣ έχει όντως λόγους πολιτικής ύπαρξης ή αν ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις.

http://www.antikry.com

Ο θυμός ενός ολόκληρου λαού

Μεθαύριο στις 25 Μαρτίου αυτός ο λαός θα γιορτάσει την επέτειο της ανεξαρτησίας του πολύ θυμωμένος.

Η δοτή ψευδο-κυβέρνησή θα παρατάξει μια μεραρχία αστυνομικών δυνάμεων και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες για να αντιμετωπίσει τον θυμό του λαού. Οι υπάλληλοι και οι υπηρέτες των τοκογλύφων και των τραπεζιτών θα διαπράξουν για άλλη μια φορά το ανόσιο έγκλημα της....
εφαρμογής ακήρυχτου στρατιωτικού νόμου, όπως έκαναν και στην προηγούμενη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Ομως ο θυμός ενός ολόκληρου λαού δεν αντιμετωπίζεται με “μέτρα τάξεως” και με την αστυνομία σε ρόλο στρατού κατοχής. Και με ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές. Ισα ίσα το αντίθετο. Τα μέτρα αυτά θα παροξύνουν την λαϊκή οργή και τον θυμό. Οπως έγινε και στους αντίστοιχους εορτασμούς των εθνικών επετείων στην γερμανική κατοχή.

Εχει σοβαρούς λόγους αυτός ο λαός που είναι πολύ θυμωμένος. Είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι η ανεργία. Είναι οι άδικοι και άνισοι φόροι και τα χαράτσια. Είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και της ισονομίας. Είναι η διαφθορά των δημοσίων αρχόντων και η ασυλία τους. Είναι η λεηλασία του κοινού μας εθνικού πλούτου. Είναι το κομμένο ηλεκτρικό. Τα κλειστά μαγαζάκια και οι επιχειρήσεις. Οι κατεστραμμένοι οικονομικά. Και οι νεκροί. Είναι πολλοί οι νεκροί. Είναι πάρα πολλοί οι νεκροί για “ειρηνική περίοδο”.

Εχει σοβαρούς λόγους αυτός ο λαός που είναι πολύ θυμωμένος. Και βασικώτερος είναι πως θεωρεί τους κυβερνήτες και την πολιτική του ηγεσία, υπαίτιους για την όλη καταστροφή. Και δεν κάνει καθόλου λάθος.

Και κοντά στου κυβερνήτες και την ηγεσία του βάζει και τους δικαστικούς. Και πάλι δεν κάνει λάθος. Διότι όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη υπάρχει θυμός και οργή. Υπάρχει αντίδραση και βία. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη θεραπεία για την βία. Και τον θυμό του λαού. Την οργή και την βία την γεννά η αδικία και η ανισότητα.

Η εξουσία είναι σε μόνιμη διάσταση με την κοινωνία. Τώρα η διάσταση αυτή έχει εξελιχθεί σε κανονικό διαζύγιο.

Τώρα είναι ολοφάνερο υπέρ τίνος ασκούν οι κυβερνήτες και οι νομοθέτες την εξουσία και υπέρ τίνος βγάζουν αποφάσεις τα δικαστήρια. Τώρα ήρθαν όλα στο φως. Αυτή είναι η αιτία για τον θυμό ενός ολόκληρου λαού. Η εξουσία, της οποίας ο λαός είναι ο μόνος φυσικός ιδιοκτήτης, δεν ασκείται υπέρ αυτού. Αλλά ασκείται υπέρ των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Υπέρ των πλουτοκρατών και των κεφαλαιούχων.

Κι αυτό δημιουργεί φτώχεια, απελπισία, ανέχεια και εξαθλίωση. Και νεκρούς. Πολλούς νεκρούς για “ειρηνική περίοδο”.

Ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, ενόψει και της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης, δεν γίνεται καλά από μεραρχίες αστυνομικών και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες. Χωρίς κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, αυτός ο θυμός, ο θυμός του λαού, θα φτάσει σε σημείο τέτοιο που κανένα ανάχωμα δεν θα μπορέσει να τον συγκρατήσει.

Και ίσως νά 'ναι και καλύτερα έτσι.

Θραξ Αναρμόδιος

25 Μαρτίου 1942 - 25 Μαρτίου 2012


Μέσα στην πολυτάραχη ιστορία του εθνικού βίου, πολλές φορές ό εορτασμός της 25ης Μαρτίου, πήρε δραματικό χαρακτήρα διαδήλωσης υπέρ της ελευθερίας.

Οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις τέτοιας μορφής στα νεώτερα χρόνια, ήταν αναμφισβήτητα, εκείνες του 1942 στην καρδιά της σκλαβωμένης Αθήνας.

Στίς 24 Μαρτίου 1942 το πρωί, μικρές ομάδες φοιτητών μαζεύτηκαν στην πλατεία Εξαρχείων. Ήταν ειδοποιημένοι από την οργάνωση τους, το σπουδαστικό τμήμα του ΕΑΜ Νέων, που κατηύθυνε τον αγώνα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Οί περισσότεροι έρχονταν κατευθείαν από το φοιτητικό συσσίτιο, όπου επί ώρες περίμεναν κάθε μέρα με τα κατσαρολάκια τους για να πάρουν μια κουταλιά μπλιγούρι ή νεροζούμι με λιγοστές φακές, για να κρατηθούν στα πόδια τους.
Λίγα άτομα ήταν στην πλατεία, όταν ακούστηκαν τα πρώτα χειροκροτήματα. Ήταν κάτι το απροσδόκητο. Κάτω από τη μύτη των Γερμανών καί των Ιταλών, ένας φοιτητής ανέβηκε σε μια καρέκλα, καί με βιαστικά λόγια, μίλησε για τους αγώνες καί τίς θυσίες των προγόνων μας του '21, «πού μας δείχνουν καί σήμερα το δρόμο για να λευτερωθούμε από τους καινούργιους τυράννους...».
Τα βαθουλωμένα από την πείνα μάτια του νέου, πετούσαν φλόγες καθώς υπογράμμισε με έμφαση τίς τελευταίες αυτές φράσεις.

Συγχρόνως εκατοντάδες νεανικές φωνές άρχισαν να τραγουδούν το «Μαύρη είναι ή νύχτα στα βουνά». Τα γύρω παράθυρα άνοιξαν, καί οί σκλάβοι Αθηναίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Χειροκροτήματα ακούστηκαν από παντού. Κάποιος κρατούσε μπροστά μια ελληνική σημαία, καί ή φάλαγγα των διαδηλωτών, συνεχώς μεγάλωνε. Προχώρησαν όλοι, κι έφτασαν στο Κολωνάκι, στην πλατεία Ξανθού, για να στεφανώσουν το άγαλμα του Φιλικού.


Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν λίγο αργότερα. Στήν οδό Σόλωνος, κοντά στη Νομική Σχολή, δύο ζώνες αστυφυλάκων, προσπαθούσαν να φράξουν το δρόμο. Το κύμα όμως των διαδηλωτών ήταν τόσο ορμητικό, πού έσπασε τον κλοιό. Ένας από τους φοιτητές, πλησίασε τον επικεφαλής αστυνόμο καί του υπενθύμισε ότι κι αυτός ήταν Έλληνας καί δεν θα έπρεπε να εκτελεί τίς εντολές των Ιταλών. Εκεί στο Κολωνάκι, μια φοιτήτρια σκαρφάλωσε καί πέρασε το στεφάνι στην προτομή του Ξάνθου. 'Από τίς παρόδους όμως είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους οί Ιταλοί.

Οί καραμπινιέροι όρμησαν στο πλήθος καί χτυπούσαν με τα κοντάκια των όπλων τους, με σπαθιά, κι άρχισε αληθινή μάχη, ενώ ο σημαιοφόρος, ένα παιδί από τα Δωδεκάνησα αμυνόταν ηρωικά για να μην του πάρουν τη σημαία. Οί φοιτητές ξανασυγκεντρώθηκαν στη Δεξαμενή, όπου έγινε νέα εκδήλωση με καινούργιο ομιλητή, μέσα σε πέλαγος πατριωτικού ενθουσιασμού. Ξαφνικά, ακούστηκαν πυροβολισμοί καί όμοβροντίες. Οί φοιτητές σκόρπισαν χωρίς να καταλάβουν από πού τους χτυπούσαν, θα το συνειδητοποιούσαν λίγο αργότερα. Οί Ιταλοί από τον Λυκαβηττό έριχναν επιθετικές χειροβομβίδες καί πυροβολισμούς.

Οί κατακτητές καί ή προσκυνηματική ψευδοκυβέρνηση, είχαν απαγορεύσει αυτές τίς εκδηλώσεις κι ετοιμάζονταν να... «τιμήσουν» οί ίδιοι την επέτειο, με τελετή στη Μητρόπολη καί στον "Αγνωστο στρατιώτη!.

Οί αρχές Κατοχής ένιωθαν την οργή του λαού, καί προσπαθούσαν να τον κατευνάσουν ύποκρινόμενοι ότι σέβονται τίς εθνικές παραδόσεις. 
 Νωρίς λοιπόν, στον Μητροπολιτικό Ναό, εμφανίσθηκε ο «πρωθυπουργός» Τσολάκογλου, με στολή στρατηγού καί εκπρόσωποι των γερμανικών καί ιταλικών άρχων, οπού παρακολούθησαν τη Λειτουργία. Αμέσως κατόπιν, ό Τσολάκογλου κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου, κατέθεσε οτεφάνι καί γονάτισε! Για να συμπληρωθεί ή «παράσταση», την ίδια ώρα πού ό Τσολάκογλου στεφάνωσε τον "Αγνωστο, ό «αντιπρόεδρος» της «κυβερνήσεως» ό Κ. Λογοθετόπουλος, πήγε στο μνημείο των Γερμανών στρατιωτών καί κατέθεσε δάφνινο στεφάνι πού έφερε ταινίες με τα... ελληνικά χρώματα! Παράλληλα, ό «υπουργός Οικονομικών», ό Γκοτζαμάνης μετέβη στο μνημείο των Ιταλών στρατιωτών για τον ίδιο σκοπό...
(Δυστυχώς δεν βρήκαμε τον Τσολάκογλου στον Άγνωστο  Στρατιώτη αλλά  τον "διάδοχό" του Ράλλη)
Ό «Κουίσλιγκ», ό θλιβερός εκείνος «πρωθυπουργός» Τσολάκογλου, συνεπής προς την παράδοση πού εγκαινίασε έναν χρόνο νωρίτερα στη Μακεδονία, δεν δίστασε να απευθύνει «διάγγελμα» στο λαό καί να εκφωνήσει λόγο από ραδιοφώνου απευθυνόμενος προς την νεολαία, την οποία είχε το θράσος να καλέσει να σταθεί στο πλευρό των... «επαναστάσεων» του φασισμού καί του Έθνικοσοσιαλιομού, διότι «μόνον με τάς νέας ιδέας το έθνος μας δύναται να ευτυχήσει εντός της νέας ευρωπαϊκής καί μεσογειακής τάξεως»!

Καί κατέληξε με την υπόσχεση, δτι «συντόμως θα είμαι είς θέσιν να αναγγείλω την άνάπλασιν των θεσμών μας καί την προσαρμογή των είς το νέον πνεύμα, το όποιον ενσαρκώνει ή Γερμανία του Χίτλερ καί ή Ιταλία του Μουσολίνι. Καί τότε θα καλέσω τους νέους να αναλάβουν είς χείρας των την διεύθυνσιν της Ελλάδος είς όλους τους τομείς...».Σ' αυτήν την προκλητική ομιλία, ή νεολαία απάντησε στον Τσολάκογλου με τον εορτασμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ό καθηγητής Δημ. Ζακυνθινός εκφώνησε έναν ενθουσιώδη πατριωτικό λόγο, πού τέλειωνε με τα λόγια του Ρήγα:
«Ακόμα ταύτη την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες...» 

Το τι έγινε, είναι δύσκολο να περιγραφεί με τη θύελλα των χειροκροτημάτων και' των ζητοκραυγών, ενώ ό χώρος είχε περικυκλωθεί από τους καραμπινιέρους καί τα ελληνόφωνα όργανα τους.

Οι νέοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της αδούλωτης Αθήνας, με πρώτους τους ηρωικούς ανάπηρους του πολέμου στην Αλβανία. Λευκοντυμένες νοσοκόμες κυλούσαν τα καροτσάκια τους, ενώ ό κόσμος τους χειροκροτούσε. Φοιτητές, εργάτες, υπάλληλοι καί χιλιάδες λαού ακολούθησαν εκείνη τη μαχητική διαδήλωση.

Οι Ιταλοί πάνω στ' άλογα με γυμνά τα ξίφη, πέσανε πάνω στο πλήθος καί τραυμάτισαν πολλούς, αλλά η διαδήλωση δεν διαλύθηκε. Οί νέοι κατέθεσαν στεφάνι στον Αγνωστο, καί μετά στεφάνωσαν τίς προτομές των ηρώων στο Πεδίο του ΄Αρεως, ενώ μια ατέλειωτη ουρά από μαυροντυμένες γυναίκες πού είχαν χάσει τους δικούς τους στο Μέτωπο, κατευθύνθηκαν με λουλούδια στον "Αγνωστο Στρατιώτη

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Κατηγορηματικά αντίθετος στη σύναψη 
της νέας δανειακής σύμβασης δηλώνει 
ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του
 Πανεπιστημίου Αθηνών, 
Γιάννης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, o κ Βαρουφάκης 
σημείωνε  ότι...
είναι «εγκληματικό» να πάρουμε αυτό το δάνειο, υπό τις παρούσες συνθήκες και 
προσθέτει ότι «δεν πτωχεύει μια χώρα, μόνο πια επιχείρηση πτωχεύει«.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την αποτελεσματικότητα του νέου πακέτου
 αμφισβητεί το ίδιο το ΔΝΤ, καθώς δεν το θεωρεί βιώσιμο.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζει ότι οι δανειστές μας φοβούνται περισσότερο
 από εμάς τη χρεοκοπία.
«Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις
 Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις 
ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια 
ως εχέγγυα» λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, τονίζει ότι αυτό που έχει να κάνει η Ελλάδα, είναι να κηρύξει επίσημα
 πτώχευση και στη συνέχεια η ΕΚΤ και ο EFSF να προχωρήσουν σε 
επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε το Δημόσιο να συνεχίσει να 
λειτουργεί με τους δικούς του πόρους.
πηγη


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/03/blog-post_6751.html#ixzz1pyZvi51X


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ

Η μεγαλύτερη προπαγάνδα που τέθηκε εξ’ αρχής, ώστε να προκαλεί εξαρτημένα αντανακλαστικά ήταν η εξής: Το Μνημόνιο σου φέρνει το γάλα για τα παιδιά σου, χάρη στο Μνημόνιο έχεις πετρέλαιο, είναι ευλογία το Μνημόνιο για τους μισθούς και τις συντάξεις, το Μνημόνιο διατηρεί τρόφιμα στα ράφια. Αλίμονο μην χρεοκοπήσουμε! 

Ο δικομματισμός προκειμένου να επιβιώσει με οποιοδήποτε χρώμα και σχηματισμό, επιτίθεται εναντίον της Αριστεράς και επιστρατεύει ακραίες δυνάμεις για να συντηρητικοποιήσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Το κομματικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα παλιό τέχνασμα, παλιό όσο η εξουσία, για να πείσει ότι υπερασπίζεται την “δημοκρατία”. Οι επιθέσεις σε πολιτικούς και οι διαδηλώσεις βαφτίζονται πρακτικές “ακραίων δυνάμεων” και πράξεις μειοψηφιών. Εκτός αν βέβαια πίσω από αυτές κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τα όσα του καταλογίζουν, κανονικά θα έπρεπε να είναι κόμμα εξουσίας και να καταμετρά εκατομμύρια ψηφοφόρων.

Οι απειλές περί εμφυλίου, περί εμπλοκής του στρατού, αλλά και η δημιουργία κλίματος εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, εξυπηρετούν την τακτική της “αυτοεκπληρώμενης προφητείας”. Στην τακτική αυτή συμμετέχουν με περίσσια χαρά τα media και ο καθεστωτικός ηλεκτρονικός τύπος, ενώ οι “πατριωτικές” σελίδες γεμίζουν με τραγικές τοποθετήσεις δήθεν αντισυστημικές, αλλά γεμάτες μίσος.

Η διοχέτευση της οργής του λαού συμφέρει να παρουσιάζεται με την μορφή γιαουρτωμάτων, επιθέσεων με νεράντζια και με γραφικές εκδηλώσεις αγανάκτησης. Συμφέρει για 2 λόγους: Ο πρώτος είναι γιατί ταυτίζονται οι αγωνιστές με παππούληδες που γιαουρτώνουν τον Βενιζέλο και αυτόματα ο αγώνας συνδέεται με την μη παραγωγική βία. Ο δεύτερος είναι, ότι το σύστημα προτιμά να μην υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα που θα αντιπαρατεθεί με ουσιαστικό τρόπο (από την παραγωγή πολιτιστικών συμβόλων, μέχρι την διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων) απέναντι στην χυδαιότητα.

Τα διλήμματα τα θέτει το σύστημα για να προκαλέσει τρόμο. Το μόνο δίλημμα, είναι αν θέλουμε ή όχι να ζήσουμε ως δούλοι.


Πηγή: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ - RAMNOUSIA 


Βία και τρομοκρατία - Η «δημοκρατία» της μνημονιακής εξουσίας

Βία και τρομοκρατία - Η «δημοκρατία» της μνημονιακής εξουσίας

Όσοι ερμηνεύουν υποκριτικώς τις αντιδράσεις, την οργή, την απόγνωση των πολιτών σαν βία θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία δεν συνιστούν βία.

Από το φθινόπωρο του 2009 η χώρα και η κοινωνία οδηγούνται στην καταστροφή, μέσα από μια συντονισμένη και συστηματικώς ασκούμενη ΒΙΑ, που προσλαμβάνει τις μορφές της οικονομικής, της κοινωνικής και της ψυχολογικής βίας. Πρόκειται κυριολεκτικώς για μια μεθοδευμένη πολεμική επιχείρηση, την οποία εξαπέλυσαν τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα, με πολιτικούς «εκτελεστές» τα κομματικά υποχείρια, τα οποία συμβολοποίησαν και επισημοποίησαν την πλήρη υποταγή τους με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Με τη σειρά της, η κυβέρνηση αυτή αποτέλεσε «ευτυχές προϊόν» της πολιτικής βίας που άσκησαν τα τραπεζικά - κερδοσκοπικά κέντρα και το επιτελείο του Δ' Ράιχ στο πολιτικό σύστημα της διακυβέρνησης.

Όσοι ερμηνεύουν υποκριτικώς τις αντιδράσεις, την οργή, την απόγνωση των πολιτών σαν βία θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία δεν συνιστούν βία. Αντίθετα, ΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ, ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που στερούνται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης.

Παραδείγματα τέτοιου είδους βίας είναι η βίαιη και αυθαίρετη αφαίρεση του μισθού, της σύνταξης· βία αποτελούν οι απολύσεις που γίνονται χωρίς καμιά θεσμική προστασία. Τη βία υπομένουν οι πρώην επαγγελματίες που προσφεύγουν στα συσσίτια, οι νεόπτωχοι, οι άστεγοι. Βία υφίστανται οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν πλέον να βρουν ούτε φάρμακα...

Μήπως με βίαιο, αντιδημοκρατικό και άδικο τρόπο δεν έγινε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτερου μισθού, της διαιτησίας; Βία δεν αποτελεί το γεγονός ότι διαλύεται το Δημόσιο, ότι απολύονται χιλιάδες υπάλληλοι όχι επειδή γίνεται ορθολογική ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, αλλά διότι «περισσεύουν κεφάλια», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «τροϊκανών»;

Βία και ιδεολογική τρομοκρατία: Αυτό είναι το δίπτυχο του μοντέλου της «Δημοκρατίας του Μνημονίου». Ο ελληνικός λαός, οι πολίτες υβρίζονται, εκβιάζονται, απειλούνται, τρομοκρατούνται κυριολεκτικώς από τους ίδιους τους πολιτικούς υπηρέτες του Μνημονίου και από τους μηχανισμούς προπαγάνδας των ΜΜΕ.

Ασκείται μια μορφή ψυχολογικού πολέμου, η οποία ακολουθεί πιστά τις αρχές της αμερικανικής σχολής. Σύμφωνα με αυτή, ο αιφνιδιασμός, ο εκφοβισμός, η απελπισία συνιστούν βασικούς όρους για να μην μπορεί ο πολίτης να εκλογικεύσει και να αντιδράσει στην κρίση με ορθολογικά επιχειρήματα, αλλά να υποταγεί πλήρως και να αποδεχτεί ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ που προσδίδουν στις λέξεις-συνθήματα οι ασκούντες την ιδεολογική αυτή τρομοκρατία.

Γι’ αυτό και φράσεις-κλειδιά, όπως «επάνοδος στη δραχμή», «χρεοκοπία», «έξοδος από την Ευρωζώνη», «απώλεια των περιουσιακών στοιχείων», θα χρησιμοποιηθούν σ’ αυτό το πλαίσιο της άσκησης ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα...

Η στρατηγική των μνημονιακών συμφερόντων αποβλέπει στην παθητική παράδοση και υποταγή της κοινωνίας. Στην επικράτηση μιας σιωπής νεκροταφείου. Ο πρώτος στόχος της διεθνούς κερδοσκοπίας και του Δ' Ράιχ ήταν η ενσωμάτωση και η υποταγή του συστήματος διακυβέρνησης, των φορέων του δικομματισμού – στόχος που επετεύχθη στο ακέραιο. Τώρα θα πρέπει να εξουθενωθεί και να χειραγωγηθεί μια ολόκληρη κοινωνία, να υποκύψει στη μοίρα της και να ψηφίσει αδια μαρτύρητα στις εκλογές τα κόμματα του Μνημονίου «για να αποφύγει τη χρεοκοπία και την επάνοδο στη δραχμή».

Οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά των πολιτικών και των φερέφωνών τους εκφράζουν ακριβώς αυτό το συνολικό αδιέξοδο. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οργής. Οι πολίτες που καταφεύγουν στις αποδοκιμασίες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία καθημερινοί άνθρωποι, που για πρώτη φορά στη ζωή τους εκδηλώνουν την απόγνωσή τους με τους τρόπους αυτούς.

Οι πολιτικο-οικονομικοί μηχανισμοί της αυτοτέλειας, της βίας, της τρομοκράτησης και της εξαθλίωσης των πολιτών, οι μηχανισμοί της προπαγάνδας, αντί να ζητούν και «τα ρέστα», ας αντιληφθούν ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Και ότι οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές τους.

Μενέλαος Γκίβαλος


Πηγή: Βία και τρομοκρατία - Η «δημοκρατία» της μνημονιακής εξουσίας - RAMNOUSIA 


ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΛΟΥΝ!!Goldman Sachs: Κανείς δε νοιάζεται για την Ελλάδα αλλά για το πετρέλαιο!!


 
ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ; ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΖΙΜ Ο’ ΝΙΛ
Ο Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management δήλωσε πως οι τιμές του πετρελαίου είναι η μεγαλύτερή του ανησυχία και όχι η Ελλάδα!!
Παράλληλα, προσέθεσε ότι…

η Κίνα δημιουργεί μία οικονομία του μεγέθους της Ελλάδας, κάθε 11,5 εβδομάδες.

 Για τους παραπάνω λόγους επισημαίνει χαρακτηριστικα: «Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Ποιος;». 
 Οσο η Ευρώπη στηρίζει την Ιταλία και όσο η Ιταλία κάνει αυτό που πρέπει, η σημασία που δίνεται στο πρόβλημα της Ελλάδας και των συνεπειών του στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, είναι τουλάχιστον υπερβολική. 

Όπως σημειώνει ο O’Neill, υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να πάει καλύτερα από ό,τι είχε πάει στο πρόσφατο παρελθόν ενώ τόνισε ότι η δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μπάζει» από αρκετές πλευρές και αρκετά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, παραμένουν ακόμη άλυτα. 

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΩΝ “ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΩΝ” ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ.



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝ, ΔΕΝ ΛΑΔΩΘΗΚΑΝ.

ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΕ ΑΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΙΜΑ ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟ.

ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΕΙΣ.