Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ο λόγος της βίζιτας

Ραντεβού με έλληνες και ξένους επιχειρηματίες είχε η Άγκελα Μέρκελ στο ξενοδοχείο Hilton. Μαζί με την καγκελάριο στη συνάντηση βρέθηκε ο Σαμαράς καθώς και ο υπουργός ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. Στη συνάντηση που είχαν οι επιχειρηματίες με την Μέρκελ έχουν προσκληθεί έξι ελληνικές και έξι γερμανικές επιχειρήσεις, μερικές εκ των οποίων είναι ο ΟΤΕ, η Hochtief και η Siemens Ελλάδος (φυσικά η Siemens), καθώς επίσης ο γνωστός και μη εξαιρετέος, πρόεδρος του ΣΕΒ.
Τέθηκαν πολλά ζητήματα επί τάπητος, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για τη δυνατότητα επεν-γδύσεων στη χώρα από Γερμανικές επιχειρήσεις.
«Θετική» χαρακτήρισε κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, τη συνάντηση με την Α. Μέρκελ παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Θετική για ποιόν άραγε; Όχι πάντως για το συνταξιούχο ή τον άρρωστο. Τα φάρμακα πουλάνε χοντρά. Κι οι φαρμακοβιομηχανίες της Γερμανίας θέλουν να μη χάσουν από πελάτες.
Ορέγονται  επίσης τα φιλέτα του Δημοσίου και θέλουν να κάνουν τη μοιρασιά ανάμεσα στους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους πλουτοκράτες. Γι αυτό και μίλησαν μια ώρα με το Σαμαρά αλλά και μιάμιση ώρα τους επιχειρηματίες. Με τους προϊσταμένους του Αντωνάκη, ήταν πολύ λογικό να μιλήσει περισσότερο. Το ποδόλουτρο, που της έκανε ο υπηρέτης της, η ενημέρωση μαζί με τις κολακείες, καθώς και οι διαταγές από την αφέντρα, δεν κράτησαν πάνω από μια ώρα. 
Το αεροδρόμιο, η ΔΕΗ (καθόλου τυχαία η σύλληψη των συνδικαλιστών), οι επικοινωνίες, ενδιαφέρουν πάρα πολύ το 4ο Ραίχ.
Ακόμα, η Μέρκελ θέλει να πάρει τη μερίδα του λέοντος από τους Γιάνκηδες, στο μεγάλο τραπέζι, το λουκούλλειο γεύμα των Εξοπλισμών. Το Ράιχ μας προτείνει τα LEOPART με ειδικά βλήματα, αντί των αμερικάνικων Μ1, βέβαια σαν αντάλλαγμα για τα δώρα θέλουν την αξιοποίηση τυχόν κοιτασμάτων ορυκτών ή υδρογονανθράκων κλπ. Επιπλέον ενδιαφέρονται για το νέο μαχητικό. Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο, ή Ρώσικο; Καλό κοψίδι, μεγάλη μερίδα. Ακόμη κι η Γαλλία θέλει να πάρει μέρος, αλλά η φράου Μέρκελ είναι «μοναχοφαγάς». Μπορεί άραγε γι αυτό, να μην πήγε ο Μπενυτο; Δεν θα άντεχε να του πάρει το αρνίσιο μπούτι και να το καταβροχθίσει μπροστά στα μάτια του.
Έδωσε το στίγμα σε ποιόν ανήκει η αποικία Ελλάδα. Μήνυμα στους συνεταίρους στις δυο όχθες του Ατλαντικού. «Θέλουμε κι οι Γερμανοί μερίδα». 
Βάζουν σε εφαρμογή τις οικονομικές ζώνες κατοχής. Την απαλλαγή των πλουσίων από τα ενοχλητικά χαράτσια και τους μισθούς κοροϊδία των σκλάβων επιστημόνων, οι οποίοι θα δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα 12ωρο με 16ώρο με «αμοιβή» τροφίμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Γερμανία ξανακάνει τα ίδια λάθη με άλλο τρόπο. Μας καταδικάζει ξανά σε θάνατο από πείνα. Λογαριάζει όμως χωρίς το λαό. Κι αυτή κι οι δοσίλογοι. 
Κατά τα άλλα μια ευχή να παραμείνουμε στο αναθεματισμένο ευρώ, έγινε σημαία από τα φερέφωνα, τα οποία δεν κατάλαβαν, ούτε είδαν τους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους. Κι έκαναν γαργάρα τη βία και την κατάλυση κάθε ελευθερίας. Φυσικά μας θέλει στην ευρωζώνη. Μας έχει περάσει τη θηλιά και μας σφίγγει το λαιμό. Κι ασφαλώς θέλει να κάνουμε τα πάντα για τη δόση μας.
Ακόμα διέταξε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, να σκύψουμε το κεφάλι στην Τρόικα, να πάρουμε τη δόση που θα μας στοιχίζει τα πολλαπλάσια σε νησιά, λιμάνια, φυσικούς πόρους, και να δούμε «το φως στο βάθος του τούνελ». Πολύ φώς ρε παιδιά, στραβωθήκαμε...    
Αυτές ήταν οι εντολές της. Κι επειδή δεν γίνεται εντολές, «θεά», προσκύνημα, χωρίς προσευχή, ας πούμε την προσευχή του Σαμαρά:
«Μέρκελ ημών
η εν τοις Γερμανοίς,
αγιασθήτω το δάνειό Σου.
Ελθέτω η χορηγεία Σου.
Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου,ως εν Γερμανώ και επί της Greece.
Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.
Και λάβε ημάς δια τα θελήματα υμών,
μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν,
αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού,
Αμήν»...


Ο Αλέξης Τσίπρας για την επίσκεψη Μέρκελ: "μεγάλο πολιτικό φιάσκο" (video)

Από την σημερινή ομιλία του  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
στα εγκαίνια του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ...


kalio. Το ...αίμα


ΘΛΙΒΕΡΗ ΦΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΥΝΑΣΤΗ

ΗΡΘΕ... ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ... ΕΥΧΗΘΗΚΕ... ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ... ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!!!

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έφερε «λεφτά», υποσχέθηκε «ανάπτυξη», έδωσε «πολιτική στήριξη», άνοιξε παράθυρο «ελπίδας» για τη χώρα. Ύστερα η Μέρκελ έφυγε. Και έμεινε να αιωρείται η χρυσόσκονη των φαντασιώσεων με τις οποίες το κυβερνητικό επιτελείο «φουμάρισε» ρεπόρτερ και τηλεπαρουσιαστές για να μας πουν όλα τα παραπάνω στα κανάλια. Όσο για τον Σαμαρά, ωραίοι οι ρομαντικοί περίπατοι στους κήπους, αλλά, με τη λήξη της επίσκεψης, έμεινε πιο συνοφρυωμένος από όσο πριν. Δεν περίμενε πολλά. Έμεινε όμως εντελώς στον αέρα...

Η καγκελάριος της ευρωζώνης δεν του χάρισε σχεδόν τίποτε από ό,τι θα περίμενε. Αντιθέτως του επεφύλαξε μια ακόμη ψυχρολουσία.... 


Ούτε καν σεβάστηκε το ότι ο δικός μας, παρενθετικά σε κάθε σχεδόν φράση του, επαναλάμβανε με σχεδόν θρησκευτική προσήλωση και σεβασμό: «Όπως είπε η κυρία Μέρκελ». Σηματοδοτώντας έτσι τον δικό του ρόλο έναντι της καγκελαρίου του. Και διαψεύδοντας όσους έλπιζαν κρυφά ότι θα μπορούσε, έστω ευγενώς, να διεκδικήσεικάτι για τη χώρα του.

Η Άνγκελα λοιπόν ήταν δημοσίως κάτι περισσότερο από σαφής:
1. Είτε εσκεμμένα είτε εκ παραδρομής, αποκάλεσε τους Έλληνες «εταίρους και φίλους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ». Παραδόξως... όχι στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα της ευρωζώνης. Μπορεί να θεωρηθεί και «λεπτομέρεια».
2. Για όσους μανιακούς με την ακριβολογία απόρησαν με αυτή την αναφορά της Μέρκελ, μια από τις επόμενες ήρθε να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει την... κακοπιστία τους: «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». Με απλά λόγια, αν δεν κάνετε όλα όσα απαιτούμε από εσάς, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ευθεία και διόλου συγκεκαλυμμένη η απειλή.
Ενδιαφέρουσα σημειολογική λεπτομέρεια: Η Μέρκελ διατύπωσε τη συγκεκριμένη απειλή παρεμβαίνοντας σε ερώτηση περί παραμονής στο ευρώ η οποία απευθυνόταν στον... Σαμαρά! Ήταν λοιπόν απολύτως συνειδητή ως δήλωση. Και ήταν σαφής η πρόθεσή της να τη διατυπώσει. Το έκανε παρότι... δεν ρωτήθηκε. Αυτά για τακαρακόλια της «ενημέρωσης», τα οποία προσπάθησαν να την ερμηνεύσουν κατά το δοκούν.
[Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς και οι διάφοροι κολαούζοι του θα τολμήσουν να ξαναμιλήσουν για «λόμπι της δραχμής» το οποίο υπονομεύει την προσπάθεια και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αν όμως το τολμήσουν, ας τους θυμίζουμε ότι ηπρώτη που αμφισβητεί και τα δύο είναι, πρώτη και καλύτερη, η ίδια η Μέρκελ!].
3. Εξ αρχής, αφού μας είπε ότι... υποφέρουμε, λες και δεν το ξέραμε, μας ξεκαθάρισε ότι άλλη επιλογή... δεν υπάρχει: «Αξίζει αυτή την πορεία να τη συνεχίσει η Ελλάδα, γιατί, αν δεν το πράξει τώρα, τα πράγματα θα είναι πιο δραματικά στη συνέχεια». Αυτή η απειλή πάντως προηγήθηκε της άλλης για την παραμονή στο ευρώ.
4. Εξήρε τη δουλειά των Ράιχενμπαχ (ξεπούλημα και λοιπές «μεταρρυθμίσεις») καιΦούχτελ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).
5. Μίλησε για «ανάπτυξη» συνδέοντάς τη με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία, αν και είναι απλώς δανειακά ψίχουλα της πλάκας, χωρίςουσιώδες αναπτυξιακό αντίκρισμα, τα ακούμε εδώ και τρία χρόνια κάθε φορά που πρέπει να επενδυθεί η λιτότητα με ασαφείς μπούρδες περί «ανάπτυξης».
6. Στο θέμα της... «ανάπτυξης» όμως έβαλε στο κάδρο και την αναπτυξιακή γερμανική τράπεζα Kfw σηματοδοτώντας έτσι ότι η Γερμανία επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο σε όλο το επενδυτικό τοπίο. Ποιος δανείζεται, ποιος επενδύει, ποιος κερδίζει. Δηλαδή τα γερμανικά συμφέροντα – με πρώτη και καλύτερη τη Siemens – θα έχουν τον πρώτο λόγο. Με τους όσους δικούς μας επιχειρηματίες να αρκούνται στα αποφάγια. Όπως άλλωστε και το πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην «αναπτυξιακή» διαδικασία.
7. Στο ερώτημα για τη δανειακή δόση των 31,5 δισ. προς τις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε άλλη μια ψυχρολουσία: «Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε, αλλά οφείλουμε να λύσουμε πρώτα θέματα αξιοπιστίας». Άλλωστε «το πόρισμα της τρόικας θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Είναι κατανοητό πως το να δουλεύει κανείς σε βάθος έχει προτεραιότητα από το να δουλεύει γρήγορα».

Σαφέστατη για όσους βιάστηκαν, μέσα στην προπαγανδιστική αμηχανία τους, χθες το βράδυ να φέρουν τη «δόση» στο πιάτο και ολόκληρη και πολύ σύντομα.
Όλα τα υπόλοιπα, περί θερμής στήριξης στο θέμα της δόσης, είναι απλώς...«ερμηνείες» του Μαξίμου και διαρροές από τη συνάντηση Μέρκελ με επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Η ίδια η καγκελάριος δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη, και μάλιστα παρουσία του εκλιπαρούντος για στήριξη Σαμαρά.

Με απλά λόγια, η Μέρκελ ήλθε, έδωσε οδηγίες, πίεσε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, απαίτησε την παραμονή της στον δρόμο της δημοσιονομικής «αρετής»,δεν της έδωσε κάτι συγκεκριμένο για να τη διευκολύνει να διαχειριστεί το εσωτερικό εκρηκτικό μέτωπο και αποχώρησε αφήνοντάς τη στα κρύα του λουτρού.
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το περίφημο αίτημα της κυβέρνησης για επιμήκυνσηπού χάθηκε, ρε παιδιά; Ο έρημος ο Σαμαράς το είπε προλογίζοντας τη Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι, προς Θεού, δεν το συνδέει με λεφτά, αλλά παραδόξως αυτό εξαφανίστηκε στη συνέχεια. Όχι μόνο δεν το ανέφερε η αφέντρα στη σύντομη δήλωσή της, αλλά παραδόξως:
● Δεν ερωτήθηκε καν γι’ αυτό.
● Το συγκεκριμένο θέμα «αιχμής» επί τόσο καιρό για την κυβέρνηση δενπεριλαμβανόταν καν στις – έτσι κι αλλιώς... τζάμπα, αφού είναι ανεπίσημες – κυβερνητικές διαρροές.
Δηλαδή; Να υποθέσουμε ότι έφαγαν πόρτα ή ότι απλώς η καγκελάριος δεν συζητάει καν τόσο σοβαρά θέματα με τους υποτελείς της; Η μεγαλοπρεπής γαργάρα ήταν απολύτως ενδεικτική.

Πολύ περισσότερα όμως γι’ αυτήν τη συνάντηση θα διαβάσετε αύριο Πέμπτη στο «Ποντίκι». Έως τότε δεν έχετε λόγο να πιστεύετε ούτε λέξη από τις υπαγορευμένες θριαμβολογίες της ευρισκόμενης σε διατεταγμένη υπηρεσία και εργολαβικήςενημέρωσης...


ΛΑΒΡΟΦ: ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξηγεί γιατί εκδιώχθηκε πρόσφατα από τη Ρωσία, η αμερικάνικη υπηρεσία για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), ενώ σε αντίθεση με την αμερικάνικη οργάνωση τα ευρωπαϊκά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, δεν θα έχουν την μοίρα, για την τύχη της «επαναφόρτισης» (restart) των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αλλά και για τις συνέπειες από την υποστήριξη της Δύσης στις «δυνάμεις της αλλαγής» στη Μέση Ανατολή.

ΕΡ: Στην ομιλία σας στην τρέχουσα σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ακούστηκε επανειλημμένα η θέση περί της «μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών». Εννοούσατε μόνο τα γεγονότα που αφορούν στη Μέση Ανατολή; Ή μήπως, το θέμα αφορούσε και στην ίδια την Ρωσία;

ΑΠ: Φυσικά και αφορούσε. Η αρχή της «μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών», συμπεριλαμβάνεται στον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.Πρόκειται για μια... 


Θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου. Αν επιτρέψουμε την παραβίαση της, ή το να αντιμετωπίζεται χαλαρά η παραβίαση της αρχής απέναντι σε κάποιο κράτος που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, θα έχουμε μια αλυσιδωτή αντίδραση. Ο κόσμος, θα βυθιστεί στο χάος. Και δεν είναι απλά λόγια. Την τάση αυτή, την παρατηρούμε ήδη στη Μέση Ανατολή.

Γιατί διώξαμε την USAID

ΕΡ: Τι ήταν αυτό που εξόργισε ή αναστάτωσε την Μόσχα από τη δράση της USAID;

ΑΠ: Δεν θυμώνουμε ούτε ανησυχούμε. Είχαμε μια συμφωνία από το 1992, στη βάση της οποίας αναπτύχθηκε η διεθνής συνεργασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αυτή την αμερικάνικη οργάνωση. Την εποχή εκείνη, η χώρα ήταν σε κατάσταση ανασυγκρότησης και δεν αντιμετώπιζε με τη δέουσα προσοχή, τα έγγραφα που υπέγραφε με τους ξένους.

Η συμφωνία, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη δραστηριότητα της αμερικάνικης οργάνωσης για τη διεθνή ανάπτυξη ήταν «λεόντειος» σε σχέση με τη Ρωσία. Παρείχε στους αμερικανικούς εταίρους δικαιώματα, που σε διαφορετική περίπτωση, ένα κράτος που λειτουργούσε σε φυσιολογική κατάσταση, ήταν απίθανο να τα προσέφερε. 

Πριν από ένα χρόνο, καταγγείλαμε τη συμφωνία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν υπήρχε η νομική βάση για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες της οργάνωσης στη Ρωσία. Δεν υπάρχει καμία νομική βάση και επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε να λαμβάνουμε επιχορηγήσεις, γιατί σαν χώρα έχουμε γίνει, εμείς οι ίδιοι πλέον διεθνείς χορηγοί. Και για τη δραστηριότητα των ΜΚΟ, το ρώσικο κράτος διαθέτει σημαντικά κονδύλια. Πρόσφατα, με εντολή του πρόεδρου Πούτιν, αυξήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι για τις ρώσικες ΜΚΟ κατά τρεις φορές.

Ανάμεσα στα άλλα, υπήρξαν και ορισμένα έργα αμφιβόλου σκοπιμότητας, που υλοποίησε η οργάνωση, χωρίς τη συγκατάθεση της ρωσικής πλευράς, τα οποία είχαν σαφές πολιτικό «χρώμα». Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα στο βόρειο Καύκασο, όπου η αμερικάνικη υπηρεσία δεν ήταν και πολύ προσεκτική στην επιλογή των εταίρων και στους τελικούς δικαιούχους της επιδότησης.

Πάντως, δεν υπάρχουν εμπόδια για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες της αμερικάνικης οργάνωσης για τη διεθνή ανάπτυξη στη Ρωσία, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είτε αφορούν σε δράσεις που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά, είτε σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε άλλα έργα κοινωνικού χαρακτήρα. Όλες τις επιχορηγήσεις που αφορούν στους ως άνω σκοπούς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί εύκολα να τις κατευθύνει μέσω άλλων χρηματοδοτικών καναλιών.

Σε γενικές γραμμές, σας λέω ότι απλώς θέλουμε να εναρμονίσουμε το νομικό πλαίσιο της συνεργασίας και των σχέσεων μας με ξένες χώρες σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού.

ΕΡ: Και τα υπόλοιπα, παρεμφερούς χαρακτήρα ευρωπαϊκά ιδρύματα, που εργάζονται στη Ρωσία, θα έχουν την ίδια μοίρα; Για παράδειγμα, τα γερμανικά;

ΑΠ: Όχι. Τα ιδρύματα αυτά λειτουργούν στη βάση διακυβερνητικών συμφωνιών. Η οργάνωση USAID, αποτελεί τμήμα του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. 

ΕΡ: Κυκλοφορεί η άποψη ότι μετά από αυτό, οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν στα σίγουρα το «Νόμο Μαγκνίτσκι», που εισαγάγει οικονομικές κυρώσεις και δημιουργεί εμπόδια στην παροχή θεωρήσεων σε αρκετούς ρώσους αξιωματούχους. Και ότι θα υποφέρουν από τις επιπτώσεις όλοι όσοι θα ήθελαν σε αντάλλαγμα του νόμου να διασφαλίσουν την κατάργηση της τροποποίησης Τζάκσον – Βάνικ, οι διατάξεις της οποίας κάνουν διακρίσεις σε βάρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

ΑΠ: Εδώ, υπάρχει μια παρανόηση. Ο «Νόμος Μαγκνίτσκι», θα ψηφιστεί σε κάθε περίπτωση. Αυτό όμως δεν είναι το γραμμάτιο που πληρώνεται για την κατάργηση της τροποποίησης Τζάκσον – Βάνικ. Οι Ρεπουμπλικάνοι και πολλοί Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν δηλώσει δημοσίως ότι ο «Νόμος Μαγκνίτσκι» είναι απαραίτητος για τη χώρα. Την ίδια στιγμή, πολλοί υποστηρικτές του νόμου λένε ότι η Ρωσία δεν αξίζει την αναθεώρηση της τροποποίησης Τζάκσον – Βάνικ, ενός «λειψάνου» του ψυχρού πολέμου.

Η κρίση στη Συρία

ΕΡ.: Πώς πιστεύεται ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Συρία;

ΑΠ: Υπάρχουν δύο σενάρια. Εάν οι διαβεβαιώσεις που ακούμε από παντού, ότι δηλαδή η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων, είναι ειλικρινείς, τότε θα πρέπει να υλοποιηθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί στη Γενεύη. Να σταματήσουν άμεσα οι ένοπλες συγκρούσεις και να καθίσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν όμως, η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, τότε δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε τίποτα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα λόγω των καθορισμένων αρμοδιοτήτων του. Και με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να υποκινείται η συνέχιση του αδελφοκτόνου πολέμου. 


Η επιλογή είναι πολύ απλή. Σε συζητήσεις με τους συναδέλφους μου ένιωσα ότι κατανοούν την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στα δύο αυτά σενάρια, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να «καταπιούν» το γεωπολιτικό τους «ποίημα». Αυτό, είναι πολύ λυπηρό.

Λίφτινγκ στο ίματζ της Ρωσίας 

ΕΡ: Γιατί η εικόνα της Ρωσίας είναι ως επί το πλείστον αρνητική, στην πλειοψηφία των Δυτικών χωρών;

ΑΠ: Δυστυχώς, η Ρωσία βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με άγαρμπες στρεβλώσεις της αλήθειας ή με άμεσα ψέματα που δημοσιεύονται από μια σειρά διεθνών μέσων ενημέρωσης. Αρκεί να φέρουμε σαν παράδειγμα, τον τρόπο με τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ παρουσίασαν τα γεγονότα σε σχέση με την επίθεση της Γεωργίας στη Νότια Οσετία, τον Αύγουστο του 2008.

Στην ίδια γραμμή, ξετυλίγεται στη Δύση η εκστρατεία προπαγάνδας γύρω από την υπόθεση των Pussy Riot. Σε κανένα στάδιο της δικαστικής διαδικασίας, η ανακριτική έρευνα δεν ανέδειξε κατηγορίες πολιτικού χαρακτήρα ενάντια στα μέλη του συγκροτήματος. Τις δίκασαν για χουλιγκανισμό, που διενεργήθηκε στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι προσπάθειες να συνδεθεί η ετυμηγορία με κάποια «πίεση του καθεστώτος στην αντιπολίτευση», αγνοούν τη σύγχρονη ρωσική πραγματικότητα, η οποία, αντίθετα από αυτό που παρουσιάζεται έξω, χαρακτηρίζεται από την φιλελευθεροποίηση της πολιτικής ζωής.



ΣΥΡΙΖΑ. Φιάσκο χαρακτήρισε την επίσκεψη Μέρκελ στην 

Αθήνα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης 

Τσίπρας, και «μερκελιστές» τους πολιτικούς αρχηγούς των 

κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.



Ο Αλ. Τσίπρας που διαδήλωσε χθες το μεσημέρι κατά των μέτρων του Μνημονίου μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Μπερντ Ρίξινγκερ του Ντι Λίνκε (επισκέφθηκε την Αθήνα για να εγκαινιάσει το ελληνικό παράρτημα του πολιτικού ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ), επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και της Ανγκελα Μέρκελ. Τόσο σε άρθρο του στον «Γκάρντιαν» όσο και κατά την ομιλία του χθες το βράδυ στα εγκαίνια του ιδρύματος, υπογράμμισε ότι οι τρεις Έλληνες πολιτικοί και η κ. Μέρκελ επιμένουν σε μια καταστροφική πολιτική λιτότητας, «ενώ είναι γνωστό ότι αυτά τα προγράμματα εμποδίζουν την οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και οδηγούν σε φαύλο κύκλο της ύφεσης». Όπως είπε, «η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πλέον του 22%, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 32% του εισοδήματός τους και η ανεργία παρουσιάζει άνευ προηγουμένου αύξηση στο 24%, ενώ στους νέους φτάνει το 55%».
Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζει ότι στόχος, όπως φαίνεται, «δεν είναι να επιλύσουν την κρίση χρέους, αλλά να δημιουργήσουν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα βασίζεται στο φθηνό εργατικό δυναμικό, στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, στις μειωμένες δημόσιες δαπάνες και στις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου. Η πολιτική του φόβου και του εκβιασμού που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της στρατηγικής».  
Ειδικά σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί το Μνημόνιο, ως σχέδιο υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου της χώρας. Γι' αυτό, αντί να φέρει μαζί της τη λίστα Χριστοφοράκου, φέρνει τους φίλους του κ. Χριστοφοράκου, για να προετοιμάσουν το πλιάτσικο». Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του χθες το βράδυ στα Πετράλωνα ζήτησε από τους πολίτες να παλέψουν μαζί του για έναν σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως τον οραματίστηκε η Ρόζα Λούξεμπουργκ.


Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη της Μέρκελ

Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη της Μέρκελ

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, κάναμε ιστορικές αναδρομές για την ενάτη του Οκτώβρη, ξεθάψαμε αστικούς θρύλους από τις ημέρες της κατοχής, οργανώσαμε συλλαλητήρια και πορείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και εξαντλήσαμε την φαντασία και το χιούμορ μας στο διαδίκτυο. Αυτό που μάλλον δεν κάναμε, ήταν να αξιολογήσουμε, τι κέρδισε η χώρα μας, από την πολυσυζητημένη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου. 

Τέσσερα κιλά φασόλια μαυρομάτικα.


Η "αυτού εξοχότης" αποφάσισε να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να βελτιώσει τα ποσοστά δημοσκοπήσεων που συγκεντρώνει το κόμμα της στη Γερμανία, αλλά και να μετριάσει την ορμή του "αντιγερμανικού" ευρωπαϊκού ρεύματος, κυρίως των χωρών του νότου.

Η Ελλάδα, εκτός από τα φασόλια που είπαμε πρίν, δεν κέρδισε απολύτως τίποτα. Εκτός αν κάποιος από εσάς, άκουσε κάτι για τη siemens και το Χριστοφοράκο, αν ειπώθηκε κάτι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αν η Γερμανία αποφάσισε να αλλάξει τη στάση της προς την Ελλάδα, αν πάρθηκε κάποια απόφαση για αλλαγή της γενικότερης πολιτικής λιτότητας κτλ

Ασφαλώς, ακόμα και αν συνέβαιναν όλα αυτά και πάλι η επίσκεψη της Μέρκελ, δε θα είχε κανένα απολύτως νόημα. Σε ποια εποχή βρισκόμαστε; Στην εποχή του χαλκού; Ή μήπως στο μεσαίωνα όπου βασιλείς και διπλωμάτες ταξίδευαν εβδομάδες μέσα σε κάρα όταν επρόκειτο για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής; Ας τα λέγανε με τον Αντώνη στο τηλέφωνο, ή ας τον έπαιρνε στο skype. Ήταν ανάγκη να ξεσηκώσουν ολόκληρη τη χώρα, να φτιάχνουν φράχτες στους δρόμους και να ζούμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επειδή θα ερχόταν η Μέρκελ; Έλεος δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι... τόσο ψωνάρες είναι που θέλουν ολόκληρη χώρα να ασχολείται μαζί τους;

Και για να τελειώνει αυτό το αστείο. Δεν είναι η Μέρκελ το πρόβλημα μας φίλοι μου. Δε μας χρεοκόπησε η Μέρκελ. Αυτή κάνει τη δουλειά της και την κάνει ακριβώς όπως αρμόζει σε έναν αρχηγό κράτους. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ, για να συσπειρώσει τον Έλληνικό λαό, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, απομακρύνοντάς τον παράλληλα, από τον πραγματικό.


Πηγή: Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη της Μέρκελ - RAMNOUSIA 

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ντροπή σου απλήρωτε εργαζόμενε !!!!!!!!!



Ο  «μεγαλοδημοσιογράφος» του ΣΚΑΙ Ν. Ευαγγελάτος   δεν είδε την βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε οικογενειάρχες που είναι μήνες απλήρωτοι και ζητούσαν να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Δεν είδε αλλά επικρότησε την βαρβαρότητα του ξεπουλήματος των ναυπηγείων πότε στον έναν και πότε στον άλλον καπιταλιστή, τη συρρίκνωση και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί παρά να επιβληθεί με βάρβαρα μέτρα.

Απλά όμως με μεγάλη σοβαρότητα ο ακριβοπληρωμένος δημοσιογραφίσκος είδε και  τα έβαλε με τους απλήρωτους, εδώ και έξι μήνες, εργαζόμενους των ναυπηγείων.

Ο προβοκάτορας των εργατικών κινητοποιήσεων δείχνοντας στις ειδήσεις των 7 μμ σήμερα ένοιωθε ντροπή γι’ αυτά που βλέπουμε.
Δεν μπορείς να συγκρατήσεις το θυμό σου όταν εργαζόμενοι σπάζουν τις πόρτες του Υπουργείου έλεγε χαρακτηριστικά, ο βολεμένος και ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος.
Είναι πράξεις άνευ σχολιασμού να αποδοκιμάζετε ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού στο φυσικό του χώρο, είναι απαράδεκτες συμπεριφορές των εργαζομένων και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες.
Τα πέρασε όμως στα ψιλά ότι οι Αραβο- Γερμανοί, που τους χάρισαν τα μεγαλύτερα ναυπηγία της Ευρώπης, δεν πληρώνουν εδώ και μήνες ασφαλιστικές εισφορές, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους 7 ολόκληρους μήνες. Δεν σχολίασε καθόλου ότι οι εργαζόμενοι με νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάνουν μόνο ένα μεροκάματο το τρίμηνο και ότι το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια ρήτρες εάν δεν πάει πελάτες στα ναυπηγία.
Ναι κ. Ευαγγελάτο τσιράκι του Αλαφούζου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι ντροπή αυτά που κάνει ο απλήρωτος εργαζόμενος. Αλλά καλοπροαίρετα θα σε ρωτήσει κάποιος μήπως είναι ντροπή γιατί αυτός ο εργαζόμενος δεν έχει να δώσει ένα ευρώ στα παιδιά του να πάρουν ένα κουλούρι στο σχολείο τους; Μήπως είναι ντροπή γιατί δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, την εφορία, την ΔΕΗ , το τηλέφωνό του; Μήπως είναι ντροπή να μην μπορεί να βάλει πετρέλαιο γιατί θα ανέβει στα 1,6 ευρώ το λίτρο;
Εάν όλα αυτά και δεκάδες άλλα τόσα είναι ντροπή για σένα και τους όμοιός σου γιατί δεν τα νιώσατε πότε στο πετσί σας,  τότε αυτά που ακούμε από εσάς νιώθουμε Α Η Δ  Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!      

ΔΗΜΑΡ: Συνοδηγός στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα !!!!!!!!!!!



«Πράσινο φως» πήρε απ' την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης για να υπερψηφίσει το βάρβαρο πακέτο μέτρων. Στη συνεδρίασή της το περασμένο Σαββατοκύριακο, απ' τα 104 μέλη που ψήφισαν, οι 80 ενέκριναν το σχέδιο απόφασης, 21 ψήφισαν υπέρ της καταψήφισης του πακέτου των μέτρων, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.
Με την προσοχή του στραμμένη στις κλιμακούμενες αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, ο Φ. Κουβέλης κατέφυγε σε κινδυνολογία, χωρίς να καταφέρει να κρύψει ότι ως δύναμη της αστικής διαχείρισης, πλειοδοτεί στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων. Οπως είπε, «η χώρα έπρεπε να προχωρήσει ανεξαρτήτως των προβλέψεων του μνημονίου στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ενώ εξύμνησε τη«δημοσιονομική εξυγίανση». «Τίτλοι» που έχουν για περιεχόμενο τα βάρβαρα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε σαν ύψιστο στόχο την παραμονή της χώρας στην Ευρωένωση του κεφαλαίου, στρατηγική της οποίας αποτελεί η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική, ενώ είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι σαν τέτοια την αντιλαμβάνεται και ο λαός «γι' αυτό έχει δείξει τεράστια υπομονή και αντοχή» και γι' αυτό «απαιτεί οι θυσίες του αυτή την φορά να πιάσουν τόπο»! Οταν αποδεδειγμένα το μόνο τόπο που θα πιάσουν, θα είναι στα σεντούκια της πλουτοκρατίας, γιγαντώνοντας τα κέρδη της.
Ποντάροντας στη δηλητηριώδη για το εργατικό λαϊκό κίνημα ηττοπαθή λογική ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πρόσθεσε ότι αν δεν στήριζαν την κυβέρνηση η χώρα θα χρεοκοπούσε, θα παραδινόταν έρμαιο στο λαϊκισμό και την ακροδεξιά δημαγωγία, στο χάος «με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους». Ο ίδιος ζήτησε δημαγωγικά «επιμήκυνση για άλλα δυο έτη της δημοσιονομικής προσαρμογής», αλλά και τη «ρήτρα ισοδυνάμων». Πρόκειται για πομφόλυγες που δεν αλλάζουν ούτε κατ' ελάχιστο την πορεία προς την εξαθλίωση που έχουν χαράξει για το λαό.
Μετά απ' όλα αυτά, έπλεξε το εγκώμιο του κόμματός του, διαμηνύοντας στην άρχουσα τάξη ότι μπορεί να την εμπιστευτεί στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, που μεθοδεύεται και με όχημα την «κάθαρση». Οπως είπε, η ΔΗΜΑΡ διαθέτει το «ηθικό κεφάλαιο» και«είναι η ελπίδα για τη Δημοκρατία να ξεπεράσει την κρίση θεσμών και εμπιστοσύνης». Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την ανάγκη ο χώρος του«δημοκρατικού σοσιαλισμού» να «αποκτήσει δύναμη που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό», δηλώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα κάνει το παν στην κατεύθυνση αυτή.

Στην απόφασή της, η ΚΕ εκτιμά σαν «ορθή» την επιλογή συμμετοχής στην κυβέρνηση που «αποτελεί πείραμα μοντέλου διακυβέρνησης, που ανταποκρίνεται στη αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής συμπαράταξης για την έξοδο από την κρίση», εννοείται προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.
Στο διά ταύτα, η ΔΗΜΑΡ ζητάει ό,τι και όλα τα άλλα αστικά κόμματα και συγκεκριμένα «ένα μικρότερο, αποδοτικότερο και πολιτικά ουδέτερο (!) κράτος (...) έλεγχο όλων των δημόσιων δαπανών παντού, επανεξέταση της σκοπιμότητας και του μεγέθους της δαπάνης (...) μεταρρύθμιση, εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης (...) ενίσχυση της ανάπτυξης (...) βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προώθηση της απελευθέρωσης επαγγελμάτων».
 "Ρ" 09102012

Operation Solidarity with Greece... Κυβέρνηση της Ελλάδας, Είμαστε οι Anonymous...

Κυβέρνηση της Ελλάδας, Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ελλάδα και πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι. 4.000 αυτοκτονίες, 2.000.000 άνεργοι, 500.000 άστεγοι, νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα υλικά, μισθοί και συντάξεις στα όρια της πείνας και...
πολλά άλλα. Και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να αδιαφορείτε. Προκαλείτε τον λαό σας προσκαλώντας την Μέρκελ , την στιγμή που αυτή σε συνεργασία με σας έφτασαν τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Απειλείτε τον λαό σας με μέτρα ασφαλείας που μόνο σε καθεστώτα κατοχής ταιριάζουν. 8.000 αστυνομικοί, ατσαλένιοι φράχτες, βατραχάνθρωποι στους υπονόμους, όλα τα σώματα ασφαλείας σε επιφυλακή, απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας... Που ακριβώς διαφέρετε από την Χούντα? Ο λαός διαμαρτύρεται, και όπως φαίνετε τον φοβάστε. Εμείς σαν Anonymous είμαστε δίπλα στους Έλληνες που διεκδικούν την ελευθερία τους. Είμαστε δίπλα σε ένα λαό που πολέμησε τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Έχουμε ήδη δώσει γραμμές dial up γιατί ξέρουμε ότι από τον φόβο σας θα προσπαθήσετε να φιμώσετε τους Έλληνες. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε. Την ώρα που εσείς θα έχετε τον νου σας να κάνετε τα χατίρια των φίλων σας τραπεζιτών, εμείς θα είμαστε δίπλα στους Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι μαζί τους για το δημοκρατικό τους δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι και όχι στη φτώχεια. Η προσοχή των Ανώνυμων είναι πλέον στραμμένη στην Ελλάδα. Πολίτες τηw Ελλάδας, οι Ανώνυμοι πολεμούν τώρα μαζί σας.

αυτη τη φορα μη φοβάστε


Ηρθε η Ωρα...

Ηρθε η Ωρα...
Δυόμισυ ολόκληρα χρόνια ακούμε το παραμύθι
της σωτηρίας της Χώρας.
Την υποχρέωση που έχουμε να υποστούμε συνεχείς και βάρβαρες
θυσίες για να σωθεί η Πατρίς...

Να κλείνουμε τα μάτια και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε συνταγματική
ή άλλη θεσμική εκτροπή...
Να "περιορίσουμε" την υπερβολική Δημοκρατία που έχουμε...
Να συμφιλιωθούμε με τις "νέες" ιδέες/απαιτήσεις των καιρών
για Εξαθλίωση, Υποταγή,παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και 
Εθνικού πλούτου...

Δυόμισυ ολόκληρα χρόνια 
Θεσμοί,Νόμοι,Δικαιώματα Βιάζονται...
Απειλές,Εκβιασμοί,Διλήμματα είναι στην πρώτη γραμμή μιάς μαύρης
προπαγάνδας από κυβερνήσεις,καθεστωτικά ΜΜΕ,Πλουτοκρατία...

Δυόμισυ χρόνια ζούμε μιά Βαρβαρότητα
με Αρχή και χωρίς Τέλος.
Μιά άνευ προηγουμένου αναδιανομή πλούτου σε βάρος του Λαού.
Προγράμματα Ισόβιας Λιτότητας.
Η Χώρα ισοπεδώνεται...
Οικονομικά,Πολιτικά,Κοινωνικά,Θεσμικά,Πολιτιστικά...
Η κάθε μέρα είναι Χειρότερη της προηγούμενης...
Σκληρότερη.Καταστροφικότερη.
Κάθε νέα "συμφωνία" αποδεικνύει την αποτυχία της προηγούμενης.
Τους ξεκάθαρους Στόχους Ξένων και ντόπιων Συμφερόντων.

Δυόμισυ χρόνια διατυπώνουμε ενστάσεις και αμφιβολίες.
Υποψίες για το ρόλο των Κυβερνώντων.
Δυόμισυ χρόνια διαπιστώνουμε τα Αδιέξοδα του Μονόδρομου.
Το συνειδητό χαρακτήρα των Αντιλαϊκών,Ταξικών Επιλογών.

Ενας ολόκληρος Λαός τρώει φούμαρα.
Ενας Αδρανής,Απαθής,Κοιμισμένος Λαός.
Ενας Σοκαρισμένος,Φοβισμένος,Δειλός Λαός.

Περιοριστήκαμε σε μούντζες,γιαούρτια και γιούχα.
Σε ελάχιστες Δυναμικές-Μαζικές Διαδηλώσεις.
Οι περισσότεροι από Εμάς περιμένουν από τους Αλλους...
Αρκετοί από Εμάς περιμένουν Θαύματα...
Πολλοί βολευτήκαμε...Αδρανήσαμε...Φοβηθήκαμε.

Ηρθε η Ωρα της καθημερινής Αντίστασης...
Της Συλλογικής Κοινωνικής Δυναμικής Δράσης...
Του ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ...

Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.



Δημήτριος Ζ


Πηγή: Ηρθε η Ωρα... - RAMNOUSIA 
Οι πολίτες έσπασαν το δίκτυ ασφαλείας και η Α.Μέρκελ ένιωσε την λαϊκή οργήΕκτύπωσηE-mail


Μια πόλη χωρισμένη στα δύο, από την μια πλευρά έρημη και από την άλλη να πάλλεται από τις διαμαρτυρίες των 150.000 διαδηλωτών που αφήφισαν την απαόγευση και προσπάθησαν να ρποσεγγίσουν το κέντρο όπου η Άγκελα Μέρκελ πριν από λίγο ανέβαινε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, αφού διέσχισε οδικώς την αποκλεισμένη περιοχή από το αερόδρομιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι την Ηρώδου Αττικού περιστοιχισμένη από 7.000 αστυνομικούς φανερούς και κρυφούς.
Ωστόσο το δίκτυ ασφαλείας έσπασε σε ένα σημείο: Όταν η πομπή περνούσε μπροστά από το Νοσοκομείο Ντυνάν επί της Μεσογείων οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές, υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και βροχή από μπουκάλια νερού, αλλά και πέτρες την πομπή, παρά το τείχος των ΜΑΤ που μεσολαβούσε. 
Στο Σύνταγμα και την Ομόνοια την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πάνω από  150.000 διαδηλωτές, ωστόσο οι εκτιμήσεις για τους αριθμούς αύξανονται από ώρα σε ώρα.
Το πρώτο πλακάτ που εμφανίστηκε στο Σύνταγμα έγραφε «Frau Merkel Get Out». Γρήγορα και στις δύο συγκεντρώσεις τα πανό έγιναν δεκάδες, ενώ γύρω στις 14.00 εμφανίστηκε στην πλατεία και ένα ανοιχτό στρατιωτικό τζίπ με τους επιβάτες όρθιους ντυμένους με στολές των Ναζί, οι οποίοι περιστοιχίζονταν γερμανικές σημαίες της εποχής του Β'Π.Π.

Λίγο αργότερα άλλοι διαδηλωτές έστησαν στο φράκτη της Βασιλίσσης Σοφίας δύο γερμανικές-ναζιστικές σημαίες και τους έβαλαν φωτιά. Προς στιγμήν σημειώθηκε ένταση, χωρίς όμως συνέχεια.
Ενταση δημιουργήθηκε και γύρω στις 14.40 όταν διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που στέκονταν πίσω απ' το φράκτη, οι οποίοι είχαν φορέσει μεν τις μάσκες, απέφυγαν ωστόσο να προχωρήσουν σε χρήση χημικών σε εκείνη τη φάση, αλλά έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Ανάλογη στάση έδειχναν να κρατούν και στις 2.50, όταν πολύ περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να σπρώχνουν τον φράκτη επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τον μετακινήσουν. Οι διμοιρίες στην αρχή δεν έκαναν καμία κίνηση, ωστόσο γύρω από τις 3.00 και μετά, όταν η πίεση είχε αυξηθεί - παρότι ο φράκτης ήταν αδύνατο να μετακινηθεί ή να πέσει - άρχισε η ρίψη χημικών.
Οι διμοιρίες με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης επιχειρούν κάθε φορά να τους απωθήσουν προς την Πανεπιστημίου, επιστρέφοντας κάθε φορά πίσω από το φράκτη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Η Άνγκελα στη χώρα των... πειραμάτων

thumb
Μαρικάκι
Συνθήκες εργαστηρίου έχουν διαμορφωθεί για την επίσκεψη της Μέρκελ – άλλωστε η χώρα αποτελεί πειραματόζωο της ευρωζώνης κατά τις κατηγορίες που εξαπολύει στις τοποθετήσεις του ο Τσίπρας και πολλοί άλλοι ακόμη, εγχώριοι και ξένοι αρθρογράφοι, αναλυτές, πολιτικοί, κλπ.
Έτσι η υψηλοτάτη δεν θα εκτεθεί στη δημοκρατική βάσανο της λαϊκής διαμαρτυρίας – τουλάχιστον αυτή ήταν η επιθυμία και η προσπάθεια της … τοπικής κυβέρνησης, που άφησε τελικά δυο λωρίδες για να ξεθυμάνει το πόπολο, υπό το στενό μαρκάρισμα των ΜΑΤ. Η ίδια θα περάσει από άδειους δρόμους, αποκλεισμένους.
(Φήμες ότι με την αναχώρησή της θα μας αφήσει ένα κέρινο ομοίωμα προς πάσα χρήση και κατά προτίμηση για λαϊκό προσκύνημα με την αρωγή των εναπομεινάντων ψηφοφόρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, διαψεύδονται ως ανακριβείς από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες που με νόημα παρατηρούν ότι «δεν είμαστε και Βόρεια Κορέα»).
Η Μέρκελ έρχεται σε μια στιγμή όπου τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ταυτίζονται με τη στήριξη  του Σαμαρά (τα άλλα χρήσιμα χαρτιά του ίδιου κλίματος έχουν καεί) και τη διατήρησή του στην κυβέρνηση.
Εν ολίγοις, την ώρα που διάφοροι μας προειδοποιούν για πραξικοπήματα που δεν έγιναν κατά της «θεάρεστης» κυβέρνησης αναδεικνύεται με εκκωφαντικό τρόπο πόθεν πηγάζει η «νομιμοποίηση» και η εξουσία Σαμαρά. Ανοιχτά και χωρίς κανένα πρόσχημα, απέναντι στους μισοηττημένους, μισοεξεγερμένους υπήκοους αυτής της χώρας, ο πρωθυπουργός της ζητάει σε κοινή θέα τη στήριξη της γερμανικής ηγεσίας. Στήριξη, η οποία αντιστοιχεί κυρίως σε μια κίνηση «υψηλού συμβολισμού», δηλαδή μια δήλωση, μια διατύπωση, μια αναμνηστική φωτογραφία με εύγλωττη τη γλώσσα του σώματος, κ.λπ. η οποία θα υπονοεί «πολιτική λύση» στο τρέχον αδιέξοδο, και με την προϋπόθεση ότι τα γνωστά κορόιδα που διαμαρτύρονται λίγο παραπέρα, θα ματώσουν λίγο παραπάνω απ’ όσο αντέχει η καρδιά της Μέρκελ.
Ως εκ τούτου η Μέρκελ έρχεται σε μια χώρα κατεστραμμένη ήδη από την εφαρμοζόμενη πολιτική της. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί αναγκαίο κακό καθώς θα συνοδευτεί στο εγγύς μέλλον από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις, παρόλο που τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν κα ξανατελειώνουν από τον Ιούνιο (και ω του θαύματος, δεν έχει γίνει καμιά Αποκάλυψη, απλώς καταρρέουμε με κανονικούς ρυθμούς). Είναι όμως πολλοί περισσότεροι εκείνοι που πιστεύουν ότι από μια καθημαγμένη χώρα σαν την Ελλάδα η Μέρκελ έρχεται να πάρει κι άλλα. Δηλαδή, μέτρα και μπίζνες.
Την ώρα της επίσκεψης λοιπόν - που θα έχει και ολίγον δράμα του τύπου «ματώνει η καρδιά μου αλλά σφίξτε τα δόντια για να παραμείνετε στο ευρώ» - ο πολίτης αυτής της χώρας μαθαίνει τι θα του κοστίσει η «στήριξη» Μέρκελ:
ότι μέσα στο 2013 θα επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου, επωμιζόμενος νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, άμεσες και έμμεσες, όταν η ανεργία θα φτάσει στο 30%
ακούει για μέτρα όπως ότι θα πρέπει να δουλεύει δύο επιπλέον χρόνια στην καθοδική φάση της ζωής του (αύξηση ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67) μόνο και μόνο για τις εισπρακτικές ανάγκες των δανειστών, για να βγουν 449 εκ. ευρώ, ή ότι θα περικοπούν οι πενιχρές συντάξεις του ΟΓΑ, γιατί κοτζάμ τρόικα έχει ανάγκη τα 30 ευρώ του συνταξιούχου. Kαι τα «βουτάει» με τις ευλογίες της κυβέρνησης μαζί με τη δυνατότητα να έχει φάρμακα, δαπάνη που περικόπτεται περαιτέρω. Περί τα 330 εκ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στα φάρμακα, όταν οι εφοπλιστές καλούνται να πληρώσουν φόρο που συνολικά θα αποφέρει 100 εκ. ευρώ!
Κι όλα αυτά επειδή δεν γίνεται αλλιώς. Για τη Μέρκελ.

Tags:

ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΣΥΡΕ ΠΕΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΔΕΙΛΕ...


Σαν σήμερα, ημέρα της άφιξης της Γερμανίας καγκελαρίου Α.Μέρκελ στην Ελλάδα, στις 9 Οκτωβρίου, το 1944, τρεις ημέρες πριν υποχωρήσουν από την Αθήνα οι συμπατριώτες της Γερμανοί κατακτητές ηττημένοι, ανατίναξαν δεκάδες κτίρια στην πόλη, μαζί με.....
τους κατοίκους τους και εκτέλεσαν στο Κορωπί 44 Έλληνες πατριώτες.

 9 Οκτωβρίου 1944 : Οι Ναζί εκτελούν στο Κορωπί της Αττικής 44 πατριώτες, μόλις τρείς ημέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.

Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρείς μέρες πρίν από την απελευθέρωσή της, με αποτέλεσμα 6 νεκρούς και 22 τραυματίες Αθηναίους πολίτες

Επίσης η Γκεστάπο εκτέλεσε όσους Έλληνες είχε κρατούμενους για να μην τους αφήσει ελεύθερους.

Η οικογένεια της Μέρκελ ήταν εθνικοσοσιαλιστές και οι πρόγονοι της ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι ήταν τσιράκια του Γκαίμπελς. Μια βρώμα που μεγάλωσε σε ένα τέτοιο πριβάλλον δεν μπορεί να τρέφει συναισθήματα αγάπης για έναν λαό που έβγαλε το μάτι της Γερμανίας αφού συνετέλσε στο να ηττηθεί ο Άξονας.

Στις 13.30 ο Τσολάκογλου από τη Καλαμάτα, θα πάει στο αεροδρόμιο να γονατίσει και να φιλήσει το πόδι της δυνάστριας.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί ανάγνώστες και αναγνώστριες, ο καθένας κρίνεται από την ιστορία του. Και από τα έργα του. Και εαν δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία(κάτι που πάντα ενδιέφερε τα πολιτικά πρόσωπα)τότε σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μάλλον δεν βαδίζει σωστά. Και βιολογικά και ιστορικά.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/10/blog-post_3083.html#ixzz28nYcnq7D