ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ




Οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης Κομπάνι, την οποία πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος από τις 15 Σεπτεμβρίου, ανάρτησαν ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο στο διαδίκτυο...

Σκληρό Βίντεο: Οι Κούρδοι δείχνουν τους νεκρούς τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Σε αυτό δείχνουν τους νεκρούς τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στις θέσεις των πολιορκημένων στις 6 Δεκεμβρίου, όπως και τα όπλα των νεκρών που οι Κούρδοι πήραν λάφυρα. Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί μανιασμένα να...
καταλάβει την Κομπάνι μιας και είναι η πρώτη πόλη που του αντιστάθηκε με επιτυχία.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρούσε την κατάληψη της Κομπάνι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, το πείσμα της φρουράς της Κομπάνι σε συνδυασμό με την ανάδειξη της μάχης σε παγκόσμιο θέμα, ανάγκασε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Κούρδους να κρατήσουν την πόλη.

TRIBUNE.GR

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΝΑΖΙ



ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ...



ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΥΓΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ή ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ η "επόμενη μέρα"

  Το 2014 δεν είναι 2012














Κατήφεια στο Μαξίμου, απομονωμένος ο Αντ. Σαμαράς

*Αποτυχία εκλογής Προέδρου, διενέργεια εκλογών και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτές προβλέπουν διεθνείς και εγχώριοι παράγοντες *Να ετοιμαστούν ψηφοδέλτια και βασικά νομοσχέδια ζήτησε από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας
Μη αντιστρέψιμη καθίσταται η φορά των πραγμάτων. Η απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου να επισπεύσουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να αναγνωρίζει την επερχόμενη ήττα και να έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, κάτι που αντανακλάται και στην ανάγκη που αισθάνθηκε χθες να διαψεύσει τις φήμες περί απόσυρσης Δήμα ανάμεσα στις τρεις ψηφοφορίες, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.
Διεθνής Τύπος και παράγοντες δίνουν λίγες πιθανότητες επιτυχίας στους σχεδιασμούς του Μαξίμου και διατυπώνουν ερωτηματικά για την "επόμενη μέρα" με τον 

ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο ρόλο. 
Αδυναμία συγκέντρωσης 180 ψήφων, εκλογές, σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και διάθεση των δανειστών να συζητήσουν μαζί της το "συνολικό πρόβλημα" της Ελλάδας (χρέος κ.λπ.) διαπιστώνει ο Κ. Σημίτης.
Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας από τα μέλη της Π.Γ. του κόμματος να ετοιμάσουν ψηφοδέλτια, αλλά και τα βασικά νομοσχέδια.

Το 2014 δεν είναι 2012 

Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Δήμα, μειώθηκε ο αριθμός των "προθύμων" βουλευτών, ενώ ο Σαμαράς αναγκάστηκε να τονίσει ότι η υποψηφιότητα θα μείνει και στις τρεις ψηφοφορίες
Είναι προφανές ότι ο Σαμαράς αναγκάζεται να παραδεχτεί την ήττα του. Και καταφεύγει ξανά στην κινδυνολογία περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Πρόκειται όμως για ξεθυμασμένη επανάληψη της προπαγάνδας του 2012
Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το 2014 δεν είναι 2012. 
Σήμερα δεν παίζεται το αποτέλεσμα των εκλογών. 
Αντιθέτως, είναι δεδομένο. 
Η συγκυβέρνηση έχει καταρρεύσει. 
Και το Μνημόνιο έχει απονομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση, καθώς έχει προκαλέσει κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα. 
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει προεξοφληθεί
Το εύρος της δεν θα κριθεί από την ξαναζεσταμένη κινδυνολογία, αλλά από τη σχηματισμένη πεποίθηση των πολιτών ότι το ρεύμα δημοκρατικής ανατροπής είναι αναγκαίο.

Υπάρχουν και επιχειρήματα "συστημικά", που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι το 2012 είναι οριστικά παρελθόν
Οι τράπεζες έχουν περάσει τα stress test, δηλαδή έχουν κριθεί ικανές και φερέγγυες. 
Μια κατευθυνόμενη κίνηση ανεξέλεγκτης απόσυρσης καταθέσεων θα έθετε σε κίνδυνο την αναγνώρισή τους ως "συστημικών τραπεζών". 
Οι διεθνείς κερδοσκόποι έχουν τοποθετηθεί σε υψηλότερες τιμές από αυτές της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας. 
Συνεπώς δεν έχουν περιθώρια μαζικών εκροών, που θα δημιουργούσαν ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο. 
Ήδη χθες η Σοφοκλέους περιόρισε το ποσοστό των απωλειών της και έδειξε να συγκρατείται.

Η συμπεριφορά των διεθνών αγορών, σε πρώτη φάση, καθορίζεται από την αντανακλαστική πολιτική αντίθεση των κερδοσκόπων απέναντι στη βεβαιότητα ανόδου της Αριστεράς
Σε δεύτερη φάση όμως θα λειτουργήσουν με βάση τα συμφέροντα των πιστωτών και των επενδυτών, που πρώτο μέλημά τους είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να γίνει δυνατή η αποπληρωμή του σε όποιο επίπεδο συμφωνηθεί.

Μετά, λοιπόν, τις πρώτες σπασμωδικές αντιδράσεις, ο διεθνής παράγων θα εκλογικεύσει την αντίδρασή του, αντιλαμβανόμενος ότι η κατά μέτωπο σύγκρουση με τη θέληση του ελληνικού λαού δεν είναι προς όφελος καμιάς πλευράς. 
Σημαντικό στοιχείο αυτής της ιδιόμορφης διαπραγμάτευσης, που ήδη ξεκίνησε, είναι ο συσχετισμός δύναμης, δηλαδή το εύρος της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η δυνατότητα ευρύτερων κοινωνικών - πολιτικών συνεννοήσεων με βάση το πρόγραμμά του και η εγρήγορση και συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα.  
Και βεβαίως η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του.

Το 2014 δεν είναι 2012 ούτε και για την Ευρωζώνη. 
Αν τότε, όπως πέρυσι παραδέχτηκε η Μέρκελ, η πολιτική του Grexit θα οδηγούσε την Ευρωζώνη σε διάλυση, τώρα είναι ακόμη πιο ισχυρός ο ευρωπαϊκός συστημικός κίνδυνος.

Τσίπρας: Περιμένουμε επικοινωνιακές επιθέσεις 

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία μετείχε και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τόνισε πως οι επόμενες μέρες μέχρι και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, ενώ εκτίμησε πως θα ασκηθούν πιέσεις προς τους βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πως είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει κλίμα αντίστασης του λαού στην επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης, ενώ πρότεινε η ΠΓ να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση. 
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση 3 επιτροπών της Κεντρικής Επιτροπής ενόψει των πολιτικών εξελίξεων: της Επιτροπής Δεοντολογίας, της Επιτροπής Επικοινωνίας και της Επιτροπής για τα ψηφοδέλτια, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν τα κριτήρια πάνω στα οποία δομηθεί η προεκλογική τακτική του κόμματος, και τα κριτήρια για τη σύσταση των ψηφοδελτίων. 

Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθηκε σε θετικό κλίμα, τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για την προεκλογική τακτική του κόμματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να αποκρουστούν οι επικοινωνιακές επιθέσεις από εγχώρια και διεθνή κέντρα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ενταθούν, σε επίπεδο που θα είναι πιο οξύ από την προεκλογκή περίοδο του 2012.

ΣΤΙΣ 17 Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ

Εκτύπωση
ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Η εικόνα του 95χρονου Κ. Μητσοτάκη, να κάνει δήλωση για την ανάγκη εκλογής Προέδρου και εξάντληση  της θητείας της κυβέρνησης,50 χρόνια μετά την αποστασία, ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες του Γκυ Ντεμπόρ.
Στις 17 Δεκεμβρίου η βουλή δε ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ψηφίζει ναι ή όχι σε ένα νέο μνημόνιο. Και ψηφίζει ναι ή όχι στην Συνταγματική Αναθεώρηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Είναι φανερό ότι η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής έγινε σε συνεννόηση με τους εταίρους , πριν τη δημοσιοποίηση  της συμφωνίας με την τρόικα και το νέο μνημόνιο, το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί. Στοιχεία του έχουν ήδη διαρρεύσει στο  e-mail της κυβέρνησης προς τη τρόικα, για τα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού των 2,5 δις.
   Μείωση και πάγωμα των συντάξεων, αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλαγές στο ΦΠΑ, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα είναι ο βασικός κορμός του νέου Μνημονίου. Μέτρα που θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία.
Σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια ο κοινωνικός ιστός δε διατηρείται από το ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας, αλλά από το κοινωνικό δίχτυ των συντάξεων, η μείωσή τους (και μάλιστα στα όρια που προβλέπει η τρόικα) δε θα σημάνει απλά ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα οδηγηθούν στα όρια της επιβίωσης. Θα σημάνει επίσης ότι το 60% ανεργίας στους νέους , που τώρα «κρύβεται κάτω από το χαλί» θα μετατραπεί σε πραγματικό κοινωνικό εφιάλτη.
Σε μια χώρα που η μικρομεσαία οικονομία ήδη βρίσκεται σε κώμα, η αύξηση του ΦΠΑ και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο δε θα σημάνουν απλά τον οριστικό Θάνατο του Εμποράκου, αλλά την εκτίναξη της ανεργίας σε επίπεδα 1929.
Και για αυτό το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση. Μια αναθεώρηση όπου η κατάργηση του άρθρου 16 και η ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα αποτελεί πιθανά τη πιο ανώδυνη πτυχή του. Μια Αναθεώρηση όπου, με δέσμη μέτρων,  θα προβλέπεται η ακόμη πιοαντιδραστική θωράκιση του καθεστώτος απέναντι στον «εχθρό λαό».
Η Αριστερά, ενιαία και συμπορευόμενη,  οφείλει άμεσα να απευθυνθεί μαζικά και ανοιχτά στο λαό. Να του εξηγήσει τι σημαίνει η Προεδρική εκλογή. Να ζητήσει από το λαό μια νέα 12η του Φλεβάρη. Να μεταφέρει τη σύγκρουση στο δικό της προνομιακό επίπεδο. Σε αυτό του κινήματος.
Γιατί αλλιώς ο Νίκος Ρωμανός θα είναι το πρώτο θύμα μιας βαρβαρότητας που δε θα τελειώσει ούτε το καλοκαίρι του 2016. Και το Ουκρανικό υβρίδιο, της σύμπλευσης νεοφιελευθερισμού και φασισμού, θα βρει και δεύτερη χώρα να ριζώσει.
ανάρτηση από iskra

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ



Εκτύπωση
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Σωστά έκανε η κυβέρνηση που έφερε σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οσο για το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα που επέλεξε ως υποψήφιο, εμάς δεν μας πέφτει λόγος να κρίνουμε την επιλογή της. Αυτόν ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς, αυτόν επέλεξε. Φυσικά και ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ποιον δεξιό πολιτικό θα προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αυτός γνωρίζει ποιους στόχους θέλει να πετύχει εντός της δεξιάς παράταξης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς ως πολιτικοί αναλυτές είναι πως η επιλογή Δήμα, κατά κανέναν τρόπο, δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως απόπειρα διεύρυνσης προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση εκτιμά πως έχει ούτως ή άλλως συσπειρώσει πάνω από 180 βουλευτές σε εντελώς άλλη βάση από την ιδεολογικοπολιτική, οπότε όποιον και να πρότεινε ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πρόθυμοι και συσπειρωμένοι 180 θα τον ψήφιζαν οπωσδήποτε, όποιος και αν ήταν.

Στις 29 Δεκεμβρίου θα γνωρίζουμε τι θα έχει γίνει και θα βγάλουμε ορισμένα τουλάχιστονσυμπεράσματα. Για την ώρα πάντως από πουθενά δεν προκύπτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μπορεί να συγκεντρώσει 180 βουλευτές γύρω από την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Οπως και να έχει το πράγμα πάντως, πριν κλείσει ο Δεκέμβρης και η χρονιά, θα ξέρουμε αν όντως η χώρα έχει μπει και σε τυπικά προεκλογική περίοδο, με εκλογές την 1η Φεβρουαρίου 2015, σε λιγότερους από δύο μήνες από τώρα. Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αν όντως προκύψουν, θα είναι πάντως αυτές που θα λύσουν όλα τα πολιτικά προβλήματα, εναρμονίζοντας την κυβέρνηση με τη λαϊκή βούληση.
Οταν ο λαός εκλέγει κυβέρνηση της αρεσκείας του συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θεωρεί ο ίδιος σωστό. Ο λαός λοιπόν, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αναλάβει δια της ψήφου τις ευθύνες του και φυσικά θα υποστεί και τις συνέπειες των επιλογών που θα κάνει. Δεν υπάρχει δείκτης ισχυρότερος από τις βουλευτικές εκλογές για να αποφανθεί κανείς αν όντως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βρίσκεται σε τόσο ριζική διάσταση με τη λαϊκή βούληση όσο φαίνεται. Δεν υπάρχει επίσης η παραμικρή αμφιβολία ότι στις επερχόμενες, κατά τα φαινόμενα, εκλογές θα κριθεί σε επίπεδο βουλευτών αν το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να μονοπωλεί την εκπροσώπηση του χώρου της Κεντροαριστεράς ή αν θα υπερκεραστεί από το Ποτάμι. Θα αποδειχθεί και σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών αν η ΔΗΜΑΡέχει εκπνεύσει πολιτικά, αν οι ΑΝΕΛ έχουν κερδίσει ή έχουν χάσει τη μάχη του πολιτικού ψυχορραγήματος, αν το χωρίς βουλευτές μέχρι στιγμής Ποτάμι θα αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ποιου εύρους.
Ακόμη και η ΝΔ ενδέχεται να κλονιστεί βιαιότατα και να φτάσει μέχρι του σημείου να αντιμετωπίσει πρόβλημα μετάλλαξης σε άλλο δεξιό κόμμα, με άλλο όνομα, αν όντως οι κάλπες βγάλουν τη Δεξιά και το κυρίαρχο επί σαράντα χρόνια κόμμα της να ηττάται με μη ανεκτό ποσοστό. Θα αποδειχθεί εμπράκτως τι ποσοστό θα κατορθώσει να ανακτήσει το ΚΚΕ από το άθλιο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012. Θα φανεί επίσης η έκταση των απωλειών που θα έχει η Χρυσή Αυγή λόγω της φυλάκισης της ηγεσίας της και την ως εκ τούτου οργανωτική αποσάθρωσή της. Τέλος θα φανεί αν στο πολύ σκληρότερο πλαίσιο των εθνικών βουλευτικών εκλογών και όχι σε εκείνο των ευρωεκλογών της πλάκας, μπορούν να υπάρξουν μικρά κόμματα και οργανώσεις. Θα επαναληφθεί δηλαδή το κατεδαφιστικό "μπάχαλο" των εκλογών του Μαΐου2012, οπότε τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, συγκέντρωσαν όλα μαζί ποσοστό... 19,02% και έτσι ήρθε το "εξωκοινοβούλιο" πρώτο (!!!) κόμμα;
Θα συρρικνωθεί μήπως το ποσοστό τους στα μεγέθη του Ιουνίου 2012, όταν όλα αυτά τα κομματίδια και οι οργανώσεις πήραν, έναν μόλις μήνα μετά τον θρίαμβό τους, μόνο 5,98%;Προβλέψεις δεν μπορεί να κάνει απολύτως κανένας σήμερα. Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτή τη φορά θα έχουμε ανατροπή εκ βάθρων, κυριολεκτικά εκ βάθρων, του σκηνικού της Μεταπολίτευσης. Η κατεδάφισή του άρχισε με τις "δίδυμες" εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 και τώρα δεν θα μείνει λίθος επί λίθου!
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 ανάρτηση από iskra

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ 175, ΠΑΜΕ ΓΙΑ… ΚΑΤΩ ΑΠΟ 170»!


«Ξεκινήσαμε για 175, πάμε για… κάτω από 170»!
        Του Μάρκου Μουζάκη
Ο ίδιος παράγοντας μάλιστα σε συζητήσεις που είχε με συναδέλφους του βουλευτές και στελέχη της ΝΔ τόνιζε ότι «ξεκινήσαμε για 175 και τελικά πάμε για κάτω από 170»!
Η απαισιόδοξη αυτή προσέγγιση στηρίζονταν στα δεδομένα που είχαν προκύψει μέχρι το βράδυ της Τρίτης, που ήσαν σαφώς αρνητικά για το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά για τους Σαμαρά και Βενιζέλο.
Κυρίως τα δεδομένα που αφορούσαν στις επιλογές των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, δύο δηλαδή δεξαμενών στις οποίες είχαν πολλά ποντάρει ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του.
Πιο συγκεκριμένα:
- Τον Μ. Ανδρουλάκη, όπως έλεγαν Σαμαράς και Βενιζέλος, τον θεωρούσαν… σίγουρο για την «Προεδρική πλειοψηφία» και τελικά τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο.
- Δεδομένη θεωρούσαν και τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, αλλά και αυτή τους διέψευσε δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο.
- Ένας άλλος ανεξάρτητος που είχε τοποθετηθεί απ’ τους Σαμαρά και Βενιζέλο στο «σακούλι» των 180, ο Π. Μουτσινάς, επίσης τους διέψευσε.
- Το ίδιο έπραξαν οι έτεροι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης και Θ. Ψύρας.
- Αλλά ακόμα και ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και θεωρούνταν σίγουροι μέχρι πολύ πρόσφατα, αρχίζουν να «κάνουν νερά», όπως ο Β. Καπερνάρος, ενώ μέχρι στιγμής τηρούν σιωπή ανησυχητική όμως για τη συγκυβέρνηση και άλλοι εκ της κεντροδεξιάς βουλευτές, όπως ο Β. Πολύδωρας, η Μίκα Ιατρίδου, ο Γ. Κασαπίδης.
Τείνει δηλαδή να διαμορφωθεί ένα εξαιρετικά αρνητικό για τη συγκυβέρνηση κλίμα, που αν παγιωθεί τότε θα μετρήσει στη δυναμική που θα υπάρξει τελικά πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό για τους Σαμαρά και Βενιζέλο κλίμα, επανέρχεται το σενάριο για το οποίο το Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει, δηλαδή μιας άλλης πρότασης από τη συγκυβέρνηση πριν την τρίτη ψηφοφορία…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/531220/xekinisame-gia-175-pame-gia-kato-apo-170#ixzz3LXAN1oZm

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8 μονάδες Σε νέα δημοσκόπηση


Ακόμα ένα ΧΑΣΤΟΥΚΙ για Σαμαρά: 4,8 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα  στην πρόθεση ψήφου 4,8 % Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και 5,3%  επί των εγκύρων έναντι της Ν.Δ. δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO.

Η δημοσκόπηση  που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στο «Ποντίκι» καταγράφει ποστό 28% για τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 23,2 για τη Ν.Δ. 5,4% υγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, 4,7% το ΠΑΣΟΚ, 4,3% Το Ποτάμι και το ΚΚΕ, και οι ΑΝΕΛ με 3,3%.
prothesi psifou sta egkira

ΝΙΚΗ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ


Εκτύπωση
Τετ. 10/12/14 
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕ “ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ” 
Ομόφωνα υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/12) από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης (το λεγόμενο "βραχιολάκι"), εξέλιξη που καταγράφεται ως νίκη του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού απέναντι στην αδιάλλακτη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, η εν λόγω τροπολογία αποσύρθηκε και επανακατατέθηκε βελτιωμένη. Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων και να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.
Λίγο μετά το άκουσμα της είδησης, έγκυρες πηγές μέσα από το Νοσοκομείο "ΓΓεννηματάς" όπου νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός, ανέφεραν ότι ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας και ξεκινά την σίτιση. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" το μεσημέρι της Τετάρτης (10/12) και προσέθεσε ότι η υγεία του 21χρονου κρατούμενου είναι αρκετά επιβαρυμένη και θα πρέπει να ακολουθηθεί προσεκτική αγωγή για να μην υπάρξουν βλάβες.
ανάρτηση από iskra
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Το μέλλον της χώρας μας θα το καθορίσει ο λαός μας και όχι οι κερδοσκόποι!»

 Ομιλία Δημ. Στρατούλη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών





Θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις.
Η πρώτη επισήμανση αφορά αυτό που ζούμε σήμερα, την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σε ιστορικά κατώτατα όρια των τελευταίων είκοσι επτά ετών και την άνοδο των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων.
Εμείς θεωρούμε αυτή τη σημερινή πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε, μια ωμή παρέμβαση του χρηματιστικού, κερδοσκοπικού κεφαλαίου στη χώρα μας, με στόχο να επηρεάσει τις ταχύτατες πολιτικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί, με αφορμή και την έναρξη των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, και να επηρεάσει με τέτοιο τρόπο τις εξελίξεις στη χώρα μας, ώστε να μην γίνει η μεγάλη πολιτική ανατροπή και η δημοκρατική αλλαγή.
Την θεωρούμε τρομοκρατικού τύπου, εκφοβιστική παρέμβαση σε βάρος του λαού μας, σε βάρος πολιτικών δυνάμεων, αντιμνημονιακών, σε βάρος της Αριστεράς, σε βάρος κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και μία προειδοποίηση ακόμα και στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από εκλογές, εάν δεν βρεθούν οι εκατόν ογδόντα βουλευτές που θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι σίγουρα δεν θα βρεθούν εκατόν ογδόντα βουλευτές, οι οποίοι θα δώσουν τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι βάρβαρες και φριχτές μνημονιακές πολιτικές.
Αυτή η εκφοβιστική παρέμβαση των λεγόμενων «αγορών» είναι και σε βάρος της ίδιας της χώρας μας, σε βάρος της ίδιας της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας.
Θέλουμε από τώρα να διευκρινίσουμε προς όλα αυτά τα οικονομικά συμφέροντα ότι δεν μας τρομάζει ως ΣΥΡΙΖΑ αυτή η επίθεση των λεγόμενων «αγορών» που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, παίζουν τον ρόλο των μαντρόσκυλων-φυλάκων, δηλαδή των μαντρόσκυλων που φυλάνε το μνημονιακό σύστημα στη χώρα μας, μήπως και το ανατρέψει ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και την ψήφο του.
Επίσης, θα θέλαμε να τούς διευκρινίσουμε ότι όχι μόνο δεν μας τρομάζει η επίθεση των λεγόμενων «αγορών», αλλά ενισχύει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου με τους αγώνες και την ψήφο του λαού να προωθήσουμε και να εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό και προοδευτικό πρόγραμμά μας μέχρι τέλους, χωρίς να υποκύψουμε σε καμία απειλή, σε κανέναν εκβιασμό, σε καμία πίεση του εγχώριου και διεθνούς οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.
Το λέμε καθαρά, όσο καθαρότερα γίνεται, ότι το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας, το παρόν και το μέλλον αυτού του λαού θα το αποφασίσει ο ίδιος ο λαός μας και όχι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ούτε οι υπαλληλίσκοι των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας.
Από τώρα, επίσης, όλους αυτούς θέλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι, εάν με την ψήφο και τους αγώνες του λαού αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας, το κριτήριο στις αποφάσεις μας, ως αριστερής αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης, δεν θα είναι οι θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και των κερδοσκόπων, αλλά θα είναι, πρώτον, η επιβίωση του λαού μας, δεύτερον, η αξιοπρέπεια της πατρίδας μας και, τρίτον, το μέλλον της νέας γενιάς.
Επισήμανση δεύτερη. Έχουν κατατεθεί κάποιες τροπολογίες από βουλευτές που, εάν κατάλαβα καλά, ο Υπουργός τις δύο τις έχει κάνει αποδεκτές. Για τη μία, αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, δεν έχει πει τίποτα.
Όσον αφορά αυτές τις βουλευτικές τροπολογίες, εμείς είμαστε σύμφωνοι με την τροπολογία 2082/155 για το Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας-Παράρτημα Ξάνθης. Λύνει αναγκαία τεχνικά ζητήματα και την στηρίζουμε.
Δεύτερον, όσον αφορά τη με αριθμό 2081/154 βουλευτική τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι», παρότι διαφωνούμε με τη διατύπωση που κάνει στην ακροτελεύτια γραμματοσειρά, ότι δηλαδή δεν θα μετατραπούν ποτέ σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και παρότι η άποψή μας είναι ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, μετά από δωδεκάμισι χρόνια δουλειάς, πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου και να ενταχθούν σε Διευθύνσεις ή υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, επειδή αυτή η τροπολογία παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 και επειδή τους δίνει μία ανάσα, γι’ αυτόν τον λόγο και μόνο την ψηφίζουμε.
Τρίτον, για την τροπολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας όσον αφορά την προνομιακή ικανοποίηση των απαιτήσεων ναυτεργατών αλλά και εργαζομένων σε ναυτιλιακές εταιρείες, σε περίπτωση πλειστηριασμού πλοίων που θεωρούνται ναυάγια και εκποίησης αυτών των πλοίων, είμαστε σύμφωνοι, πρώτον, με αυτό και, δεύτερον, για να οριστεί επιτέλους μια ελάχιστη τιμή εκποίησης της αξίας αυτών των πλοίων, τουλάχιστον η τιμή της αξίας τους ως σιδηρομεταλλευμάτος, ως σκραπ δηλαδή, γιατί μέχρι τώρα αυτά τα πλοία εκπλειστηριάζονται και πωλούνται σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές και, ουσιαστικά, πρέπει να υπάρχουν και μεθοδεύσεις. Είμαστε, λοιπόν, απόλυτα σύμφωνοι με αυτήν την τροπολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Λύνει, συν τοις άλλοις, και το πρόβλημα των μόλις τριάντα πέντε εργαζομένων του «Αγούδημου», της ναυτιλιακής αυτής εταιρείας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τις 3-6-2008, δηλαδή εξίμισι χρόνια. Έχει αναδείξει το ζήτημα το MEGA και έβλεπα πρόσφατα στην τηλεόραση τον Παναγιώτη Φυλακτό, έναν από τους τριάντα πέντε εργαζόμενους με είκοσι χρόνια στη δουλειά, με δύο παιδιά. Κέρδισαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, κέρδισαν γνωμοδοτήσεις των επιθεωρήσεων εργασίας, είδαν υπουργούς, έστειλαν υπόμνημα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τα πάντα έκαναν αυτοί οι τριάντα πέντε άνθρωποι. Όμως, βρέθηκαν μπροστά σε έναν γραφειοκρατικό και νομικό σκόπελο, γιατί δεν θεωρούνται εργαζόμενοι σε ναυτιλιακές εταιρείες, επειδή ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και όχι στο ΝΑΤ.
Επτά από τα οχτώ πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας του «Αγούδημου» που θεωρήθηκαν ναυάγια εκπλειστηριάστηκαν. Ο ΟΛΠ πήρε από αυτόν τον εκπλειστηριασμό 7.300.000 ευρώ και δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στους τριάντα πέντε εργαζόμενους. Δεν πήραν τίποτα.
Επομένως, εμείς πραγματικά στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αυτήν την τροπολογία που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αυτή η τροπολογία λύνει το πρόβλημα, γιατί τους δίνει το προνόμιο να ικανοποιούνται ως πιστωτές και θεωρεί εργαζόμενους σε ναυτιλιακές εταιρείες και αυτούς τους τριάντα πέντε εργαζόμενους του «Αγούδημου». Λύνει επίσης και σε άλλους το πρόβλημα.
Πρέπει να την δεχθείτε, κύριε Υπουργέ. Είστε ο αρμόδιος Υπουργός να την δεχθείτε. Το γνωρίζετε το πρόβλημα. Πρέπει, επιτέλους, να δοθεί μία λύση. Είναι απάνθρωπο για τριάντα πέντε οικογένειες να είναι αυτοί εξίμισι χρόνια απλήρωτοι. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αρρωστήσει. Έχουν προβλήματα ψυχολογικά, σωματικά. Είναι απίστευτο να ταλαιπωρούνται άνθρωποι για εξίμισι χρόνια σε αυτήν τη χώρα.
Η τελευταία επισήμανση που θέλω να κάνω είναι η εξής. Άκουσα πολύ προσεκτικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην παρουσίαση της τροπολογίας που καταθέτει για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να πάρει εκπαιδευτικές άδειες.
Η τροπολογία σας δεν λύνει το πρόβλημα, κύριε Υπουργέ. Απλώς παρατείνει, όπως είπε πολύ εύστοχα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά σαράντα οχτώ ώρες περίπου, αφού αρχίζει, εάν περάσει αυτή η τροπολογία, την απεργία δίψας, τη ζωή του ίδιου του νεαρού κρατούμενου. Δεν λύνει το πρόβλημα. Έχετε λύση μπροστά σας: ή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ. Άκουσα πολύ προσεκτικά τον Γιάννη Πανούση, ο οποίος ήταν και στην Επιτροπή που έκανε τη σχετική σωφρονιστική ρύθμιση και είπε ότι «δεν πήραμε υπ’ όψιν κάποιες καταστάσεις, σας καταθέτω λοιπόν μια τροπολογία για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα».
Επομένως, λύση έχετε. Δεν μπορεί να μη χρησιμοποιείτε είτε τη μία είτε την άλλη από αυτές τις δύο εναλλακτικές λύσεις, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Κύριε Υπουργέ, δεν κατάλαβα. Ποιοι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα; Ποιοι θέλουν, ενδεχομένως, να οδηγηθεί σε θάνατο ο νεαρός Νίκος Ρωμανός;
Σίγουρα κάποια κέντρα ανωμαλίας, που θέλουν με αφορμή αυτό να δημιουργήσουν ή ακόμα και να ανακόψουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, επικαλούμενοι, ενδεχομένως αύριο, εάν έχουμε αυτόν τον ανομολόγητο θάνατο, τον νόμο και την τάξη, για να αντιμετωπίσουν την ανερχόμενη δύναμη της Αριστεράς, του λαϊκού κινήματος, κ.λπ.. Μόνο αυτοί θα ήθελαν κάτι τέτοιο, δυνάμεις τέτοιες μέσα στην κυβέρνηση, που μετέτρεψαν σε κόλαση την Αθήνα την ημέρα του Αγ. Νικολάου, με άκρατο αυταρχισμό από μέρους των οργάνων της τάξης.
Πρέπει να πάρει, επιτέλους, μια πολιτική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός. Δεν μπορείτε να παίζετε κι εσείς, όπως κι ο Πρωθυπουργός, που είδε τους γονείς του Ρωμανού χθες, τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Έχετε να επιλέξετε: από τη μία είναι η ζωή και η δημοκρατία και, από την άλλη, είναι ο θάνατος και η πολιτική ανωμαλία. Επιλέξτε, επιτέλους, τη ζωή και τη δημοκρατία!


Αθήνα, 10-12-2014
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλονιστική επιστολή ιερωμένου για τον Ρωμανό:

 

«Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν»

«Τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν», σημειώνει στην επιστολή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών»
ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας.
«Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι», τονίζει ο πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
«Ως άνθρωπος και ως διάκονος της ανόθευτης διδασκαλίας του Χριστού αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω την συμπαράστασή μου στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του Νίκου Ρωμανού.
Ο Νίκος, ως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, δεν επέλεξε, εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το έσχατο αμυντικό όπλο που είχε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση του. Γνωρίζει καλά ότι η ασπίδα που κρατά τον δηλητηριάζει και τον οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν έχει άλλο μέσο. Φυσικά αυτή η στάση ζωής είναι αδιανόητη για τους πολλούς που έχουν μάθει να σέρνονται και να γλείφουν για να βολεύονται.. Η υποταγή όμως και η οσφυοκαμψία, ως φαίνεται, δεν ταιριάζουν στο Νίκο που ξέρει και θέλει να μάχεται όρθιος.
Ο Ρωμανός δεν αυτοκτονεί. Αγαπά πολύ τη ζωή, αλλά την θυσιάζει για το δίκιο, για τη δυνατότητα  ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην οποία εισήλθε δίνοντας εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Αγαπά πολύ τη ζωή, άλλως δεν θα πονούσε τόσο από την δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αγαπά τη ζωή γι’ αυτό μετείχε στη διαδικασία εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη φυλακή, γιατί η γνώση εμπλουτίζει τη ζωή. Αγαπά, τιμά και σέβεται όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και των άλλων, γι’ αυτό απελευθέρωσε τους ομήρους, αντί να τους χρησιμοποιήσει και να είναι ίσως τώρα ελεύθερος. Ευρισκόμενος σε θέση ισχύος έναντι των αστυνομικών στο πρόσωπο των οποίων έβλεπε τον δολοφόνο του φίλου του και κατέχοντας επιθετικό οπλισμό δεν τον χρησιμοποίησε για να μη τραυματιστούν μη εμπλεκόμενοι. Σεβάστηκε τη ζωή για να λάβει ως ανταπόδοση σκληρότατα βασανιστήρια.
Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός δεν ζητά προνομιακή αλλά ίση μεταχείριση. Αγωνίζεται να έχει δικαιώματα που άλλοι φυλακισμένοι για φοβερά εγκλήματα είχαν και έχουν.
Σε απάντηση τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν.
Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι. 
Με σεβασμό και τιμή στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού
Πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ LEFT 
- See more at: http://left.gr/news/sygklonistiki-epistoli-ieromenoy-gia-ton-romano-ton-dolofonoyn-gia-na-mas-tromokratisoyn#sthash.bd955ODS.dpuf

Σημίτης: Δεν έχει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές, πάμε σε εκλογές το Φεβρουάριο



«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε την προοπτική να βρει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για την προεδρική εκλογή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε ομιλία του σε εκδήλωση του London School of Economics στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο πρώην πρωθυπουργός, δίνοντας τη δική του οπτική για τις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Φεβρουάριο.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς να έχει αυτοδυναμία, και έτσι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με άλλα μικρά κόμματα».
Πάντως, αν και κάθε άλλο παρά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων, ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για σωστή και στην κατεύθυνση της πολιτικής σταθερότητας κίνηση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όταν ρωτήθηκε, εν τω μεταξύ, αν η διακυβέρνησή του ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία σήμερα, αρνήθηκε κατηγορηματικά και «επέστρεψε» την ευθύνη στην πολιτική που είχαν οι διάδοχες κυβερνήσεις να δαπανούν περισσότερο από το 100% του ΑΕΠ.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ