Τεράστια επιτυχία: Η διαπλοκή παίρνει τα λεφτά της, η Ελλάδα πουλά τα ασημικά, ο κόσμος θα υποφέρει ακόμα παραπάνω.

Τεράστια επιτυχία: Η διαπλοκή παίρνει τα λεφτά της, η Ελλάδα πουλά τα ασημικά, ο κόσμος θα υποφέρει ακόμα παραπάνω.

- Το τραπεζικό σύστημα θα πάρει τα λεφτά του.

- Οι δανειστές θα πάρουν ρευστό για τους τόκους.

- Ο κόσμος θα πεινάσει.


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Χθες 600 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν την σύνοδο στις Βρυξέλλες. Όλες οι αγορές και οι κυβερνήσεις με κομμένη την ανάσα περίμεναν τα αποτελέσματα. 13 ώρες συνεδρίαση για την μικρή Ελλάδα.

Όλα αυτά ενώ όλοι είχαν 3 χρόνια να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη χρεωκοπία. Αλλά ακόμα και χθες το ΔΝΤ «έκανε» τις διαπραγματεύσεις για εμάς (όχι γι το καλό μας). Εμείς απλά παρατηρητές.

Τι διαπραγματευτική δύναμη είχαμε και έχουμε.
Παπανδρέου Παπακωνσταντίνου, Παπαδημος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβελης την σπατάλησαν και μας έκαναν ζητιάνους. Ηλίθιοι ή προδότες; 
Μάλλον λίγο και από τα δυο.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. 

«Η Ελλάδα έκανε ότι είχε συμφωνήσει να κάνει» επαναλαμβάνουν συνεχώς. Πως και που; Στα χαρτιά; Σε νόμους που δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί. Σε νόμους που αν και έχουν εφαρμοστεί δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Στα πλαστά αποτελέσματα όπου οι απαιτήσεις του δημοσίου έχουν τετραπλασιαστεί γιατί δεν εισπράττει. Όμως οι δανειστές θα πάρουν ρευστό για τους τόκους. Με απαιτήσεις θα πληρωθούν οι συντάξεις;.

Εάν αυτό είναι επιτυχία τότε ή ηλίθιοι είναι ή προδότες. Μάλλον λίγο και από τα δυο.
Από Ιανουάριο θα αρχίζουν να εφαρμόζουν αυτά που ψήφισαν.

Το τραπεζικό σύστημα θα πάρει τα λεφτά του. Ο κόσμος θα πεινάσει.

Ο τυφώνας που θα τα σαρώσει όλα έρχεται. “Καιρός γαρ εγγύς




The bondholder

Πηγή: Τεράστια επιτυχία: Η διαπλοκή παίρνει τα λεφτά της, η Ελλάδα πουλά τα ασημικά, ο κόσμος θα υποφέρει ακόμα παραπάνω. - RAMNOUSIA 

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 
Γραμματοσειρά:   

«Η συμμορία των πολυεθνικών μας επιβάλλει τα ανώνυμα γενόσημα»

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η οποία
προβλέπει την υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε συνάντηση με τους έλληνες φαρμακοβιομήχανους. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, ότι εδώ πλέον, έχουμε εισβολή της συμμορίας των πολυεθνικών εταιριών γενοσήμων οι οποίες χρησιμοποιώντας την τρόικα και συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον κ. Καρρόνε, αλλά και τον υφυπουργό Υγείας της Γερμανίας τον κ. Μπαρ, προσπαθούν να κλείσουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και της πολιτικής που επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους υπουργούς Υγείας, θα είναι να αυξηθεί τελικά η φαρμακευτική δαπάνη, αυτή για την οποία δήθεν ασκούν την πολιτική την οποία προαναγγέλλουν.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εάν προκύψει, φοβούμαστε ότι θα προκύψει, θα πρέπει να απασχολήσει πλέον τον Έλληνα εισαγγελέα γιατί κάποιοι γίνονται πλούσιοι και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα ρίξουν 8.500 έλληνες εργαζόμενους στην ανεργία».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Παναγιώτης Μελάς.

Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ

Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι της απόφασης του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας και έχει αρχίσει να γίνεται σαφές ότι το τεράστιο οικονομικό κόστος της «διάσωσης» θα καταβληθεί από την ελληνική κοινωνία και όχι από τους δήθεν φιλεύσπλαχνους «εταίρους» και πιστωτές...

Λειτουργώντας ως κοινοί τοκογλύφοι, Ευρωπαίοι εταίροι και Αμερικανοί σύμμαχοι, αφού συγκρούστηκαν για την κατανομή του κόστους και την άσκηση του ελέγχου επί της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, έφτασαν σε ένα είδος εκεχειρίας συμβιβαζόμενοι πάνω στα ελληνικά ερείπια. Εξασφάλισαν λοιπόν πρώτα και κύρια τις επιστροφές των νέων δανείων με τα οποία διευκολύνουν την Ελλάδα για να εξοφλήσει τα παλαιότερα. Φρόντισαν δηλαδή... 


Να περάσουν υπό τον έλεγχό τους κάθε έσοδο της χώρας που θα προκύπτει είτε από τις ιδιωτικοποιήσεις είτε από την εκμετάλλευση μελλοντικών πόρων (πετρέλαια κ.λπ.) είτε από τις περικοπές μισθών και συντάξεων είτε ακόμη και από τη φορολογία. Όλα στον μεγάλο - ελεγχόμενο από τους ίδιους - κουμπαρά, στον οποίο θα κατευθύνονται ακόμη και τα «πρωτογενή πλεονάσματα», αυτά που υποτίθεται ότι θα φέρει η κατά Σαμαρά... «ανάπτυξη»! Κάθε ευρώ που θα παράγεται στην Ελλάδα θα είναι εκ των προτέρων δεσμευμένο υπέρ των δανειστών. Η μεγάλη αρπαγή περιγράφεται πλήρως στο πιο ειλικρινές κείμενο τον ημερών: την ανακοίνωση του τελευταίου Eurogroup. Για το οικονομικό κόστος της «διάσωσης» μάλλον τα πράγματα είναι σαφή και θα αποτυπωθούν ακόμη πιο καθαρά στο πετσί της ελληνικής κοινωνίας παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία έχει εξαντλήσει τα όριά της, καθώς δύσκολα μπορεί να πειστεί ο κατεστραμμένος εργαζόμενος ή άνεργος ότι διασώθηκε... Η «διάσωση» όμως στοιχίζει πανάκριβα και σε ένα άλλο, όχι τόσο ευδιάκριτο επίπεδο: το πολιτικό. Πιθανότατα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ κάτι έχουν ψυλλιαστεί, το οποίο ακόμη δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν ο Σαμαράς και ο Κουβέλης. Πιθανότατα δεν τους περνά από το μυαλό ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια για να ανιχνεύεται πια δημοσκοπικά στο 6% -7%. Αν λοιπόν το κραταιό ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε δυο χρόνια για να εξαφανιστεί, πόσο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους η Ν.Δ. και η ΔΗΜΑΡ;


ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΗΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ" ΤΟΥΣ

Εχουμε εισέλθει στον αστερισμό της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου και ήδη μέχρι στιγμής, μετράμε:..

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
  • Ανεργία που τα πραγματικά της μεγέθη ξεπερνούν το 30%.
  • Φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό που σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ αγκαλιάζουν το 70% του ελληνικού πληθυσμού.
  • Πάνω από 500.000 παιδιά που σύμφωνα με τις καταγραφές της ΟΥΝΕΣΚΟ υποσιτίζονται.
  • Διπλασιασμό των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ προστρέχουν στα συσσίτια... 
  • Απροσδιόριστο αριθμό αστέγων.
  • Χίλιες οικογένειες που κάθε μέρα μένουν χωρίς ρεύμα αφού αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και η ΔΕΗ τους κόβει το ηλεκτρικό.
  • Χιλιάδες και χιλιάδες «λουκέτα» μαγαζιών στις πόλεις και στα χωριά της επικράτειας.
  • Εκατομμύρια παγωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
  • Εκατομμύρια χρεοκοπημένους και «υποθηκευμένους» στις τράπεζες.
  • Εκατομμύρια χαρατσωμένους και φορολεηλατημένους.
  • Καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, ανάπηρους χωρίς συντάξεις, πολύτεκνους χωρίς βοηθήματα, νοσοκομεία χωρίς υλικά, σχολεία υπό διάλυση.
  • Και απροσδιόριστες γενιές Ελλήνων που καλούνται να «επιβιώσουν» με 400 ευρώ το μήνα, αν βρουν ποτέ δουλειά, να συνταξιοδοτηθούν στη Δευτέρα Παρουσία, και στο ενδιάμεσο να «ζήσουν» ως είλωτες.
Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα.
Κάποιος, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει φιλότιμο και τσίπα, απλώς με ψυχρή και τεχνοκρατική ματιά, κάποιος που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο όχι ως άνθρωπο αλλά σαν «αριθμό»,
ακόμα κι αυτός, την παραπάνω αναμφισβήτητη κατάσταση θα την προσδιόριζε με το μόνο τρόπο που μπορεί να προσδιοριστεί: Ως κοινωνικό ολοκαύτωμα και ως ανθρωπιστική καταστροφή.
Οχι, όμως, και η κυβέρνηση. Οχι, όμως, και ο υπουργός Οικονομικών. Γιατί, χτες, ο κ. Στουρνάρας, περιχαρής, πλην σεμνός και ταπεινός, για τα όσα «πετύχαμε» στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ, διαπίστωσε ότι - μετά απ' όλα αυτά - ως Ελλάδα, στα μάτια των εταίρων μας, «είμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας»!

Ο Πρετεντέρης ΄και ο Τσίμας, στριμώξαν άγρια τον Στουρνάρα, ο οποίος δεν ήξερε τι έλεγε στο MEGA!


ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ...ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: "ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ"! ΟΥΣΤ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ!!


"Πώς θα καταπολεμήσουμε την ύφεση του 7,5% το 2013;" τον ρωτάνε και ο ...Στουρνάρης απαντάει: "Με νέες επενδύσεις και με αύξηση της κατανάλωσης"! Ποιες επενδύσεις, πώς θα έρθουν; Τι να απαντήσει ο...Στουρνάρης!

Ποι ααύξηση της κατανάλωσης, με τέτοια άγρια φορολογία; Τι να απαντήσει πάλι ο ...Στουρνάρης! 
"Θα μειώσετε την φορολογία; τον ρωτάνε. "Όχι βεβαίως απαντάει" ο...Στουρνάρης!
Σκιντζήδες της κακιάς ώρας. Απλοί διεκπερεωτές των δανειστών, οι οποίοι λένε μπούρδες σε μας και είναι νενέκοι στους τοκογλύφους!  
makeleio.gr

11/28/2012 - 21:04
H Ρωσία στέκεται απέναντι στον αλβανικό αλυτρωτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα στην περίφημη δήλωσή του που έχει ξεσηκώσει σάλο και προκάλεσε την ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου στα Τίρανα (φαντασθείτε, για να ακυρώσει ακόμα και ο Δ.Αβραμόπουλος ο "ευγενής διπλωμάτης" τι σημαίνει αυτή η δήλωση).
Με αντιδήλωσή του πριν λίγο από την Σερβία ο Ρώσος αντιπρόεδρος αρμόδιος το τομέα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν βάσει τα πράγματα στην θέση τους: "Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας" είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του.
"Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσοβο όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008".
Με αυτές τις θέσεις έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στα Τίρανα "να μαζευτούν". Και βέβαια, πίσω από τα Τίρανα, βρίσκονται οι συνήθεις κύκλοι της ανωμαλίας που αιματοκύλισαν το Κόσοβο το 1999, εμ την Τουρκία να έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο, εσχάτως.
Ο Σ.Μπερίσα δήλωσε «Αποτίω φόρο τιμής στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα.Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».
Η Ρωσία ενέργειες, όπως η αποστολή στρατιωτικού τμήματος από τον "Στρατό" του Κοσόβου που παρέλασε στα Τίρανα, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας και η έκφραση μεγαλοϊδεατικών-αλυτρωτικών σκέψεων για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας "από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα" αποτελούν μείζονα πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής που γειτονεύουν με την Αλβανία και εστία εντάσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

11/28/2012 - 21:26
Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για το προ ημερών επεισόδιο εναντίον του Γερμανού Γενικού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.
 Απολογούμενοι, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη και του Φούχτελ και ούτε το έκαναν.
Τόνισαν δε ότι η παρουσία τους στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες υποτιμητικές δηλώσεις για τους Έλληνες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, για την αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Γερμανούς.
 Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς συνάδελφοί τους, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και φορέων, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. Τελικά, υπάρχουν ακόμα απόγονοι του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη...
 Τα μέτρα της Αστυνομίας εντός και εκτός δικαστηρίων ήταν ισχυρά, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν. Βαλεργάκη, που κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι ασπιρίνες

28/11/2012 - 16:44


"Αντί να απολογούνται για την εκ νέου απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής τους, θριαμβολογούν"...
 
ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι ασπιρίνες
Αναλύοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και εκτιμώντας τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης της χώρας και του βιοτικού επιπέδου του λαού. 

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι οι κυβερνώντες «αντί να απολογούνται για την εκ νέου απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής τους, θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια που δημιουργεί η πολιτική αυτή» και προσθέτουν ότι «είναι προφανές ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τις πραγματικότητες της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτής της εκτίμησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «κανείς δεν φαίνεται να αισθάνεται υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αποτυχία αυτή και αντ' αυτού, με περισσή θρασύτητα, όσοι στήριξαν πολιτικά εκείνο το πρόγραμμα (Βενιζέλος - Σαμαράς) ασκούν σήμερα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που (όπως και με τον πρώτο πρόγραμμα) είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την ελληνική κοινωνία για την σίγουρη αποτυχία του και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε».

Με βάση την ανάλυση της απόφασης του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι«προϋπόθεση όσων αποφασίστηκαν είναι η συνέχιση της λιτότητας, που είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη». 

Υπό το πρίσμα αυτό, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παρακολούθησε με ένοχη σιωπή τη διαπραγμάτευση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανικής Κυβέρνησης για τον τρόπο διευθέτησης της αποτυχίας και του δεύτερου μνημονίου. Διαπραγμάτευση, όμως, που είχε στόχο, παρά την αποτυχία της, να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια πολιτική λιτότητας και ύφεσης». 

Αφού γίνεται αναφορά στα στοιχεία της απόφασης, που, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδεινώσουν ραγδαία την κατάσταση στην κοινωνία, εκτιμάται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας επιδεινώνεται, διότι συνεχίζεται η ύφεση και τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι ασπιρίνες. Επίσης, προστίθεται, η δέσμευση υπέρ του χρέους επιπλέον δημόσιων πόρων (που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων και την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους) θα βαθύνουν την ύφεση, διατηρώντας την καταστροφή και επιδεινώνοντας εκ νέου την εξυπηρεσιμότητα του χρέους.

Ένα ακόμη συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποσταθεροποιείται ακόμη περισσότερο, αφού συνεχίζεται η πολιτική που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αποτελεί άγρια μορφή λαϊκισμού ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι είναι δυνατόν να δώσει λύση στα κατεπείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα η επιθετικότερη εφαρμογή της πολιτικής που τα δημιούργησε».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ, για την οποία επισημαίνεται «η θλιβερή στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ που επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής, που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη».

Το συνολικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: κατάρρευση και απαξίωση» και καταλήγει με τη θέση ότι «όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία». 

Η πραγματική λίστα με τους Προδότες (ΙΙΙ) (εναλλακτικός τίτλος: ''Οι Νοικοκυραίοι'')

Η πραγματική λίστα με τους Προδότες (ΙΙΙ) (εναλλακτικός τίτλος: "Οι Νοικοκυραίοι")

δες και:



Η πραγματική λίστα με τους προδότες, εμπλουτίζεται σε αυτό το τρίτο μέρος της, δυστυχώς, με το μεγαλύτερο μέρος του "λαού", της "κοινής γνώμης", της "σιωπηρής πλειοψηφίας", των "οικογενειαρχών", των "νοικοκυραίων", των "φιλήσυχων πολιτών", και πάει λέγοντας...

Όπως είπε και ο Claes Andersson:
"Να φυλάγεσαι από εκείνους που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι."


"Οι άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή έχουν προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα, κι επειδή τους ωθεί η παλαβή αριστερά στο να αυτοκτονούν, για να αμαυρώσουν την εικόνα της κυβέρνησης, και να αποτρέψουν τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Η αυτοκτονία είναι μία "μόδα" που ακολουθούν κάποιοι πολίτες στη βάση σοβαρών ψυχολογικών ασθενειών, όπως: Δραχμολαγνεία, Λαϊκισμός, Καταστροφολογία, Συνομωσιολογία, και Μανία Αμφισβήτησης."

Αυτά είναι τα λόγια που θα πει στο άμεσο μέλλον κάποιος νεοφιλελεύθερος έμμισθος παπαγάλος –επικαλούμενος, μάλιστα, τη λογική.

Συνεχίζοντας εσύ να βλέπεις τηλεόραση, συνεχίζοντας να φοβάσαι, συνεχίζοντας να ελπίζεις πως όλα θα πάνε καλά, θα έρθει και η στιγμή που θα αναπαράγεις κατά γράμμα και αυτά τα λόγια, όπως κάνεις με όλα αυτά που σου υπαγορεύει η περίφημη "νεοφιλελεύθερη λογική".

Θα έρθει η στιγμή που θα κουνήσεις καταφατικά το κεφάλι με νόημα στο άκουσμα αυτών των λόγων,

όπως κούνησες καταφατικά το κεφάλι με νόημα στο "Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά",

όπως κούνησες καταφατικά το κεφάλι με νόημα στο "Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες",

όπως κουνάς καταφατικά το κεφάλι με νόημα στο "Έλα μωρέ, έτσι κάνουν όλοι",

όπως κούναγες καταφατικά το κεφάλι με νόημα στο "Ωχ, αδερφέ, εγώ θα σώσω το Ρωμαίικο;"


Θα ήθελα να επαναλάβω εδώ τα λόγια του Κορνήλιου Καστοριάδη:


- Εξαιρέσεις δεν βλέπετε κύριε Καστοριάδη να υπάρχουν; Εξαιρέσεις εντοπισμένες, κυρίως, στον 19ο και τον 20ό αιώνα;

- Καστοριάδης:
"Ε, υπάρχουν δυο-τρεις εξαιρέσεις:
Ο Τρικούπης, ο Κουμουνδούρος, το Βενιζελικό κίνημα, στην πρώτη περίοδό του.

Αλλά, τα αποτελέσματά τους, τα όποια αποτελέσματα, καταστράφηκαν από τη δικτατορία του Μεταξά, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, το ρόλο του Παλατιού, τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, την ΠΑΣΟΚοκρατία.

Στο μεταξύ, μεσολάβησε ο Σταλινισμός, που κατόρθωσε να διαφθείρει και να καταστρέψει αυτό που πήγαινε να δημιουργηθεί ως εργατικό και λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε ακόμη.

Μου ζητάτε να σας εξηγήσω. Μπορείτε να μου εξηγήσετε εσείς, γιατί οι Έλληνες που σκοτώνονται εννέα χρόνια για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους, θέλησαν αμέσως μετά ένα βασιλιά;

Και γιατί, αφού έδιωξαν τον Όθωνα έφεραν τον Γεώργιο;

Και γιατί μετά ζητούσαν "Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά";"


- Μα, οι δικές σας απαντήσεις ενδιαφέρουν κυρίως, μη ρωτάτε εμένα, όσον αφορά αυτά τα ερωτήματα, που εσείς θέτετε, εγώ τί να πω; Θα θέλατε, λοιπόν, να διατυπώσετε εσείς τις απόψεις σας;

- Καστοριάδης:
"Σύμφωνα με την παραδοσιακή αριστερή άποψη, όλα αυτά τα επέβαλε η Δεξιά, οι κυρίαρχες τάξεις, και η μαύρη αντίδραση.

Μπορούμε όμως να πούμε ότι όλα αυτά τα επέβαλε στον ελληνικό λαό, ερήμην του ελληνικού λαού;

Μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε τι έκανε;

Δεν ήξερε τι ήθελε;

Δεν ψήφιζε;

Τί ψήφιζε;

Τί ανεχόταν;

Σε μια τέτοια περίπτωση αυτός ο λαός θα ήταν ένα νήπιο.

Εάν όμως είναι νήπιο, τότε ας μη μιλάμε για δημοκρατία.

Αν ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, τότε, ας του ορίσουμε έναν κηδεμόνα.

Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός -όπως και κάθε λαός- είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα."


- Πώς την εννοείτε αυτή την ευθύνη;

- Καστοριάδης:
"Δεν δικάζουμε κανέναν. Μιλάμε για ιστορική και πολιτική ευθύνη.

Ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε έως τώρα να δημιουργήσει μια στοιχειώδη πολιτική κοινωνία.

Μια πολιτική κοινωνία, στην οποία, ως ένα μίνιμουμ, να θεσπιστούν και να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των ατόμων όσο και των συλλογικοτήτων."


- Θέλετε να πείτε ότι, αντιθέτως, σε άλλες χώρες, της Δυτικής Ευρώπης, αυτά γίνονται;

- Καστοριάδης:
"Εκεί αυτό έγινε. Ο μακαρίτης ο Γεώργιος ο Καρτάλης έλεγε, κάνοντάς μου καζούρα στο Παρίσι το '56: "Κορνήλιε, ξεχνάς ότι στην Ελλάδα δεν έγινε Γαλλική Επανάσταση;"

Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή όπου ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματά του.

Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης:

"Ωρέ, εγώ θα το διορθώσω το Ρωμαίικο;".

Ναι, κύριε, εσύ θα το διορθώσεις το Ρωμαίικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι."_



Αλλά, όπως είχε πει και ο Βολταίρος:
"Είναι δύσκολο να ελευθερώσεις ανόητους από τις αλυσίδες που σέβονται."

Κι εσύ, αν αντέχεις να συνεχίσεις την ανάγνωση, πρέπει να καταλάβεις πως αναπαράγεις άκριτα όλα αυτά που σου λένε.

Ζεις όπως σου λένε.

Καταναλώνεις όπως σου λένε.

Μεγαλώνεις τα παιδιά σου όπως σου λένε.

Διασκεδάζεις όπως σου λένε.

Αγοράζεις βιβλίο στο παιδί σου, μόνο όταν σου πουν να του πάρεις το νέο Χάρι Πότερ.

Διαβάζεις τον "Κώδικα Da Vinci", όχι επειδή διαβάζεις λογοτεχνία, σε κουράζει άλλωστε το διάβασμα, αλλά επειδή σου είπαν να αγοράσεις αυτό το βιβλίο.

Και θα το δεις και στον κινηματογράφο, γιατί σου είπαν να πας να το δεις.

Και η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβες, ούτε καν αυτή τη μέτρια και ρηχή ταινία, επειδή ήταν "ψαγμένη". Αλλά νιώθεις υποχρεωμένος να πεις ότι σου άρεσε.

Θέατρο θα δεις μόνο αν παίζουν ηθοποιοί που αναγνωρίζεις από την τηλεόραση.

Ακούς μόνο σκυλάδικα, και δεν μπορείς να ακούσεις άλλη μουσική.

Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και παθιάζεσαι, ενώ γνωρίζεις τη σαπίλα του, γιατί δεν θέλεις να ασχοληθείς με τη ζωή σου.

Γιατί δεν έχεις ζωή.

Είσαι ένας δούλος, που σου προσφέρουν σκουπίδια μόνο, για να ξεχνιέσαι.

Και ήλπιζα -ο ανόητος- πως όταν θα καταντήσεις να σε ταΐζουν σκουπίδια, όταν θα καταντήσεις να ταΐζεις σκουπίδια τα παιδιά σου, θα εξεγειρόσουν

Αλλά φαίνεται πως δεν αρκεί τόση εξαθλίωση.

Θες κι άλλη.

Όταν σου είπαν πως στο κομμάτι εκείνο του χαρτιού που ονομάζουμε ταυτότητα δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμά σου εξεγέρθηκες.

Μάζεψε ο Χριστόδουλος 3,000,000 υπογραφές!

Τί πίστεψες; Πως ο Θεός στον οποίο πιστεύεις, όταν θα φτάσεις ενώπιόν του, θα σου ζητήσει ταυτότητα, βρε ζώο;

Αλλά εσύ εξεγείρεσαι όταν σου λένε.

Χαίρεσαι όταν, και όπως, σου λένε.

Σκύβεις το κεφάλι όπως σου λένε.

Κάνεις τον μαλάκα όπως σου λένε.

Για τα παιδιά σου, λες, πως το κάνεις.

Φίλε μου, τα παιδιά που βλέπουν πως οι γονείς τους σκύβουν το κεφάλι, θα μάθουν να σκύβουν το κεφάλι.

Τα παιδιά θα αποφύγουν να γίνουν δούλοι, μόνον όταν οι γονείς τους είναι ελεύθεροι.

Το παιδί που του λες πως θα το βολέψεις με τις άκρες που έχεις, το κάνεις παθητικό και δουλικό.


Διαμορφώνεις έναν μικρό δούλο, που θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας ενήλικας δούλος.

Όπως εσύ.

Μόνο ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να παραδεχτεί τα λάθη του.

Και η παραδοχή του λάθους είναι το πρώτο βήμα για την ενηλικίωση.

Είναι το πρώτο βήμα για την ελευθερία.


Πήγαινε στον καθρέφτη και πες το: "Είμαι δούλος".
Και μετά πες: "Δεν θέλω να είμαι δούλος πια".
Και μετά βγες έξω και κάνε "ξελευθερία" όπως όταν έπαιζες κρυφτό μικρός, και ήθελες να είσαι αυτός που θα φτύσει τελευταίος, έτσι ώστε να πεις "φτου ξελευθερία για όλους".

Κι ελπίζω να ήσουν από αυτά τα παιδιά που ήθελαν να κάνουν "ξελευθερία για όλους", γιατί αν ήσουν από τα παιδιά που προσπαθούσαν να είναι οι πρώτοι που θα φτύσουν, έτσι ώστε να ξεμπερδεύουν, μάλλον μετά από τόσα χρόνια, σου αρέσει που είσαι δούλος, είναι πιο βολικό, και πιο καθησυχαστικό.
Πόσο μεγάλη θα είναι η έκπληξή σου όμως, όταν ο αφέντης σου, θα έρθει μέσα στην πατρίδα, τη θρησκεία, και την οικογένεια που κρύβεσαι -γιατί ξέρει πού κρύβεσαι- και θα σε ξετρυπώσει.
Γιατί ξέρει πώς σκέφτεσαι, και πού δουλεύεις, και πού διασκεδάζεις, και πού ξενογαμάς. Και γιατί τα ξέρει όλα αυτά;
Γιατί αυτός σου είπε να τα κάνεις.
Γιατί κάνεις ό,τι σου λέει. Δεν το ήξερες; Δεν σε είχα για τόσο ανόητο.
Θα έρθει, που λες, μέσα στο σπίτι σου, και θα σε φτύσει, και θα σε ξαναβάλει στη φυλακή αν χρειαστεί. Και τότε μη ζητήσεις "φτου ξελευθερία για όλους", γιατί κανείς δεν μπορεί στην πραγματικότητα να ελευθερώσει κάποιον άλλο. Για να ελευθερωθείς πρέπει να θέλεις.
Είναι σαν το γνωστό ανέκδοτο: 

"-Πόσοι ψυχαναλυτές χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; 
-Ένας, αρκεί να θέλει και η λάμπα ν' αλλάξει."


κείμενο αφιερωμένο στην μελλοντική σου ελευθερία


Πηγή:
Διογένης ο Σκύλος

Πηγή: Η πραγματική λίστα με τους Προδότες (ΙΙΙ) (εναλλακτικός τίτλος: ''Οι Νοικοκυραίοι'') - RAMNOUSIA 

ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ με τα λεφτά των συντάξεων;;;

 
 
 
 
 
 
Rate This

Σήμερα που άρχισε να καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός από τους στημένους πανηγυρισμούς και δόθηκε η δυνατότητα μετάφρασης και αποκωδικοποίησης  των όρων της νέας συμφωνίας, αποδεικνύεται όχι μόνο ότι ο θησαυρός είναι μια χούφτα άνθρακες, αλλά πολύ περισσότερο η νέα συμφωνία σημαίνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερα όλων των προηγούμενων.
Ο όρος της «επαναγοράς χρέους» μέχρι τις 12 Δεκέμβρη, προκειμένου, εάν έχει επιτυχή έκβαση να εκταμιευτεί η «βοήθεια» μετά τις 16/12 φέρνει τα πάνω κάτω στις φρούδες ελπίδες της υποταγμένης συγκυβέρνησης να κερδίσει έστω πολιτικό χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα εντός και εκτός, κυρίως εκτός.
Τι σημαίνει επαναγορά χρέους, ποιοι έχουν στα χέρια τους ομόλογα του χρέους;
Μετά το «σωτήριο» PSI του περασμένου Μάρτη προέκυψαν νέα ομόλογα 60+ εκ. ευρώ με λήξη από το 2023 μέχρι το 2042. Ποιοι κατέχουν αυτά τα νέα ομόλογα; Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν περίπου 14 δις ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία 11 (!), 1,5 περίπου οι ασφαλιστικές εταιρίες και κάτω του ενός οι ιδιώτες, ποσά που αντιστοιχούν στο  40% των ομολόγων. Το υπόλοιπο κατέχουν ξένες τράπεζες, θεσμικοί επενδυτές και λοιποί τοκογλύφοι.
Μ την επαναγορά τμήματος 50% αυτού του χρέους, στο 35% της αξίας του, ναι θα προκύψει μείωση του «χρέους». Ποιοι όμως θα συμμετάσχουν και μάλιστα εσπευσμένα για να χάσουν χρήματα; Οι ελληνικές τράπεζες διαμηνύουν με τα δικά τους παπαγαλάκια ότι το απεύχονται γιατί η ζημιά που θα προκύψει γι’ αυτές (10 δις την υπολογίζουν) τις οδηγεί στη χρεοκοπία, δηλ. την ενδεχόμενη κρατικοποίηση και δεν θέλουν αν συμμετάσχουν. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τελευταίες συγκυβερνήσεις έχουν συμπεριλάβει διατάξεις στα φορολογικά  νομοσχέδια και εκπίπτουν των φόρων οι ζημιές από τα «κουρέματα». Οι ιδιώτες; Αυτοί είναι προφανές ότι παρακολουθούν τις κινήσεις των τραπεζιτών. Οι ξένοι που κατέχουν το 60% των ομολόγων;
Ποιοι από όλους αυτούς θα προσέλθουν εθελοντικά στο κούρεμα δηλ. την επαναγορά που θα τους καλέσει το υπουργείο οικονομικών;
Απομένουν τα χιλιολεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων οι διορισμένες διοικήσεις θα υπακούσουν στη πρόσκληση-διαταγή της κυβέρνησης. Θα προσέλθουν και θα καταρρεύσουν!!!  Είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Με το προηγούμενο «κούρεμα» των 200 δις και το «κέρδος» των 100 δις που προέκυψε ρημάχτηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μειώθηκαν οι συντάξεις, κατακρεουργήθηκαν τα εφάπαξ  εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων. Με το νέο που έρχεται η καταστροφή είναι προ των πυλών.
Οι εκβιασμοί  και οι απειλές που θα ασκηθούν μέσω των ΜΜΕ στο επόμενο διάστημα θα κορυφωθούν. Ή θα πετύχει η επαναγορά ή το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν θα μας δώσουν τη δόση στις 16/12 και θα χρεοκοπήσουμε. Έχουν πείρα στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφαρμόζουν το δόγμα του σοκ. Ξέρουν με μαθηματική ακρίβεια ότι όλος ο σχεδιασμός είναι μια μεγάλη απάτη. Τρέχουν να προλάβουν. Επιδιώκουν να αρπάξουν όσα μπορέσουν ακόμη.
Εάν η συγκυβέρνηση των υποτελών καλέσει ή υποχρεώσει τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετάσχουν στο νέο κούρεμα (επαναγορά χρέους) οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά και άμεσα. Να τους κόψουμε το δρόμο!
Όσοι μας παρακολουθούν οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Βρισκόμαστε προ των πυλών της κολάσεως. Μοναδική διέξοδος είναι η απαγκίστρωση μας από ιδεοληψίες, λογικές ανάθεσης, ωχαδερφισμό και ατομικισμό και  η οργανωμένη μας αντίσταση με στόχο της ανατροπή τους. Καθαρές κουβέντες,  καθαρές προτάσεις. Ή με το λαό ή με το ευρώ.

Χαστουκάκια Βρυξελλών

Στάθης στον eniko
Τα νέα απ’ τις Βρυξέλλες δεν ήταν καλά 
Τα νέα απ’ τις Βρυξέλλες ήταν άσχημα.
Μόνον αν ήταν κανείς ηλίθιος (ή σαν τον κ. Σίμο Κεδίκογλου) δεν θα διαπίστωνε από την πρώτη ανάγνωση ότι η δόση (σε δόσεις) για να έρθει προϋποθέτει εξαγορά χρέους με επαναγορά ομολόγων (δηλαδήκι άλλα δανεικά), ότι κι άλλα, νέα, μέτρα μαζεύονται στον ορίζοντα σαν κοράκια. Οτι το χρέος παραμένει αλώβητο, αυξανόμενο και σκαιό, ότι οι εξελίξεις γίνονται ακόμα περισσότερο επισφαλείς και ότι όλες μας οι δυσκολίες βαίνουν επί τα χείρω.
Κι όμως! παρ’ ότι τα νέα άσχημα κι όσον οι ώρες ακόμα πιο άσχημα, ο κ. Σαμαράς διαπίστωνε και δήλωνε ότι: «Μια καινούργια μέρα για όλους τους Ελληνες ξημέρωσε»!
Πλην όμως, πριν αλέκτορα φωνήσαι (ξημερώματα) βοούσε ήδη ο Τύπος, έπαιρνε φωτιά το ραδιόφωνο. 
«Ματωμένη δόση» έγραφε στον τίτλο της η φιλική στην κυβέρνηση «Δημοκρατία», ενώ αμήχανο το «Εθνος» μιλούσε για«συμβιβασμό», για «συμβιβασμό της συμφοράς» οι «6 μέρες», για «δόση δηλητήριο» η «Εφημερίδα των Συντακτών», >>>





για να μείνω σε ένα μόνο μέρους του Τύπου - αντιθέτως, η «Καθημερινή» θριαμβολογούσε, «Επιτέλους απόφαση για δόση και χρέος» - τι απόφαση όμως; Μήπως
έπαιζε ο Παναθηναϊκός στις Βρυξέλλες και νίκησε τοπικήν τινά ομάδα ταρπιστών καλογήρων; αλλιώς προς τι οι πανηγυρισμοί; μάλιστα
ανάλογοι με τις χαζοχαρουμενιές των «Νέων»: «το πρώτο χαμόγελο»!! - και ύστερα έζησαν οι Ουρσουλίνες καλά και η προπαγάνδα καλύτερα,
ώς το 2030-2040 που η Ελλάδα θα παραμένει φυλακισμένη σε Μνημόνια, με ξένη επιτήρησηλιτότητακαι (διαρκή) ύφεση. Αυτή

είναι «η καινούργια μέρα που ξημέρωσε για όλους τους Ελληνες», κ. Σαμαρά; - «όλους»; όχι όλους! τα λαμόγια, οι φοροφυγάδες και οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες ζουν σε «άλλες» μέρες, σε ένα παράλληλο κβαντικό σύμπαν όπου συνεχίζουν να πλουτίζουν και οι... τέσσερις διαστάσεις: Δυνάστες, Δανειστές, Δυνατοί, Διαπλεκόμενοι.
Μία δηλαδή απ’ τα ίδια προς το χειρότερο! αυτό πανηγύρισε χθες μόνον (ο κ. Κεδίκογλου δεν λογίζεται) ο κ. Σαμαράς
ως άλλος Αύγουστος στο Κάθισμα ενός Ιπποδρόμου εν ερημία - ως άλλος Φωκάς,
«πάλιν τον καύκον» (της προπαγάνδας) «έπιες, πάλιν τον νουν απώλεσας».

Στο μεταξύ η Ελλάδα αιωρείται.

Μόνη κι έρημη, χωρίς συμμαχίες, σε διπλωματικό κενό. Αφοπλισμένη κι άοπλη. Απομονωμένη. Μπαίγνιο των ισχυρών. Χωρίς εθνική στρατηγική, χωρίς στόχο και τρόπο...
Αιωρείται η Ελλάδα, σφαχτάρι στο τσιγκέλι, όλοι από κάτι να παίρνουν, οι Γερμανοί τόκους, ενέργεια, νερά, δήμους, μετοχικά χαρτοφυλάκια, τράπεζες, οι Βρυξέλλες να εγκαθιστούν γκαουλάιτερ και να ανοίγουν Ειδικούς Λογαριασμούς - «μια νέα μέρα ξημέρωσε»! Τι βλέπεις
μέσα σε αυτήν την ημέρα, κ. πρωθυπουργέ; μήπως τη Θράκη να απειλείται; μήπως τον αλβανικό εθνικισμό να αυθαδιάζει; μήπως τον σλαβομακεδονικό αλυτρωτισμό να βάζει φωτιά στα τόπια; μήπως τους Τούρκους να ξαναγίνονται Οθωμανοί; Και στο «τέλος της ημέρας» - κατά το προσφιλές σας αγγλοσαξονικό, τι βλέπετε; την
Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη ή Οθωμανικό Σαντζάκι;
  
Ομως με ψέματα και προπαγάνδες ακόμα κι ο μονόδρομος δεν πάει μακριά. Ουδόλως «νέα» ήταν η χθεσινή ημέρα, τουλάχιστον όχι για την Ελλάδα. Ηταν όμως
μια «νέα ημέρα» για τη Γερμανία, η οποία καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να θέσει εκτός νόμου τηνκτηνοβασία! Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Αν και, σε αυτήν την ευγενική προσπάθεια, οι Βησιγότθοι συναντούν σθεναρή την αντίσταση των Οστρογότθων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η κτηνοβασία γίνεται με τη συναίνεση των ζώων, πολλά απ’ τα οποία δεν έχουν αντίρρηση να εκδίδονται στους Οίκους Ανοχής με Ζώα (προφανώς για κτήνη) που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο βασίλειο της Μέρκελ, ένθεν κι ένθεν του Τείχους..!
Θεέ μου! Στείλε κάνα UFO να μας μάθει πώς να κατεβούμε απ’ τα δένδρα...