Επίθεση κατατρομοκράτησης των ελλήνων (γράφει ο ι. Δεμος)


Επίθεση κατατρομοκράτησης των ελλήνων (γράφει ο ι. Δεμος)

Συντονισμένη επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων, έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, συνεργαζόμενοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, των τελευταίων ετών.

Το θηρίο των τραπεζιτών βαριά λαβωμένο από την αποφασιστική ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες με μουγκανητά και κινήσεις των ποδιών και της…ουράς του.

Όμως αυτήν την στιγμή κείται ανίσχυρο, αδύναμο για να κουνηθεί. Ωστόσο, οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας και οι «Έλληνες» πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να «αναστήσουν» το θηρίο εις βάρος της χώρας και των Ελλήνων.

Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα:

Ψέμα 1ο :
Μπορεί να αποβληθεί μία χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή την Ευρωζώνη. Η απάντηση είναι ΟΧΙ. 
Σύμφωνα με την σχετική Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την είσοδο ή την έξοδο μιας χώρας από την ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείται ομόφωνη απόφαση όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας-στόχο.

Ψέμα 2ο :
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αν δεν εισπράξουμε τις δόσεις των δανείων; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Τα έσοδα του προϋπολογισμού αρκούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης και οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτό που δεν θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου είναι οι τόκοι των τοκογλύφων. Αν διαγραφεί το επαχθές και επονείδιστο χρέος τότε μπορούν να καλυφθούν και οι αναλογούντες στην πραγματική οφειλή τόκοι. Προς επίρρωση των παραπάνω επισυνάπτω την σελίδα 43 του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 (φωτο) και παραπέμπω και στις δηλώσεις Κατσέλη του Φεβρουαρίου 2012, περί ψευδών ισχυρισμών Βενιζέλου από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2011, πως δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς και συντάξεις!

Ψέμα 3ο :
Δεν φοβούνται οι ευρωπαίοι, έχουν λάβει τα μέτρα τους; Η Ελλάδα δεν έχει διαπραγματευτικό χαρτί; ΟΧΙ. Δεν είναι θέμα ευρωπαίων αλλά του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει επενδύσει και τιτλοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από την υπερχρέωση της Ελλάδας.
Μία στάση πληρωμών εκ μέρους της χώρας θα τινάξει τον προγραμματισμό τους στον αέρα μαζί και τα χρηματιστήρια. Πέραν του ελλείμματος που θα προκύψει στα ταμεία των τοκογλύφων θα κατρακυλήσει και η μετοχή τους με ζημιά δυσβάσταχτη.

Τέλος παραπέμπω σε άλλες δύο χώρες που ακουμπούν στην Ευρώπη και είπαν όχι στο ΔΝΤ: Την Ισλανδία και την Τουρκία. Και οι δύο μέσα σε τρία χρόνια αφ’ ότου είπαν ΟΧΙ στο ΔΝΤ, παρουσίασαν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και στις δύο περιπτώσεις ασκήθηκαν τρομακτικές πιέσεις και τρομοκρατία προς τους πολίτες τους.
Αποδείχθηκε ότι η απόφασή τους ήταν σωστή.

Ναι λοιπόν στην Ευρώπη αλλά στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι στην Ευρώπη της Goldman Sachs.

Ελληνίδες και Έλληνες μην υποκύψετε στους αήθεις-ψευδεπίγραφους εκβιασμούς.

Ιωάννης Δέμος


Ένας λαός Καμμένος και Πικραμένος...

Καθηλωμένος, στις Στοές του Σιλωάμ, επί 38 χρόνια ο παραλυτικός περίμενε το θαύμα.  Καρφωμένοι εκουσίως, επί 38, επίσης, χρόνια, στους θρόνους τους, οι Καίσαρές μας αρνούνται το θαύμα.  Επικαλούμενοι την ψήφο της 6ης Μαΐου, Κυριακής του Παραλύτου, παραλύουν την Χώρα.   
Διαλύουν ακαριαίως την άρτι εκλεγείσα Βουλή, ώστε οι εκλεκτοί των ψηφοφόρων ν’ αποτελέσουν άθυρμα αρχηγικών λιστών (με ΗΤΑ – της Δημοκρατίας).  
Οι Καίσαρες, αντί ν’ αποσυρθούν εν μετανοία, 
αλληλοτροφοδοτούν τα πείσματά τους και δυναστεύονται απ’ τα γινάτια τους.  Κι ενώ πριν λίγες εβδομάδες «πανικόβλητοι» ψαλίδιζαν, για πολλοστή φορά, τις πενιχρές συντάξεις (για να εξοικονομήσουν «ισοδύναμα» 350 εκατομμύρια), τώρα βρίσκουν «ατάκα κι επί τόπου» 450 εκατομμύρια, για να πληρωθούν «ακούρευτες υποχρεώσεις».  Και μακαρίως «σύρονται» (οι δυστυχείς!) σε νέες εκλογές, που μάλλον θα διεξαχθούν τη μέρα της γιορτής πλείστων όσων παραγόντων της κατάντιας μας:  την 17η Ιουνίου, μεταξύ άλλων, τιμάται και η μνήμη Υπατίου του εν Ρουφιανιαναίς…   
Να τους χαιρόμαστε!
οπωπητήρ

Εξαιρετικό άρθρο Α.Χάφινγκτον για Ελλάδα και ευρώ.


Η Ελλάδα, αν δεν της δοθούν περισσότερες επιλογές από τους Ευρωπαίους εταίρους, πέρα από τη λιτότητα, θα επιλέξει ό,τι είναι καλύτερο για τους νέους της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ, υποστήριζε η ομογενής πρόεδρος του «The Huffington Post Media Group», Αριάννα Χάφινγκτον, σε άρθρο γνώμης της, το οποίο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στη «New York Times».
Η Α.Χάφινγκτον, γράφει στο άρθρο του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, παραλληλίζοντας τα παιδικά της χρόνια και την οικογενειακή οικονομική καταστροφή όταν ήταν παιδί, με την πορεία της Ελλάδας μέχρι σήμερα κάνει εκτεταμένη αναφορά και στα προσωπικά της βιώματα. 

Γράφει λοιπόν-μεταξύ άλλων-πως η οικογένειά της, όταν για 18 χρόνια έζησε στην Αθήνα και πήγαινε σχολείο στην Πλάκα, θύμιζε ένα «μικρόκοσμο» της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας:
«Είχαμε βαριά χρέη και η προσπάθεια του πατέρα μου να γίνει ιδιοκτήτης μίας εφημερίδας κατέληξε σε αποτυχία και χρεοκοπία. Τελικά, η μητέρα μου, πήρε εμένα και την αδερφή μου και τον άφησε. Δεν ήταν η χρεοκοπία που την έκανε να φύγει, αλλά η άστατη ζωή του», επισημαίνει. «Για να τα βγάλουμε πέρα κάναμε περικοπές, αλλά η μητέρα μου ήταν αδιαπραγμάτευτη μόνο σε ένα πράγμα: θα έκοβε από όλα εκτός από τη μόρφωσή μας και την καλή διατροφή. Είχε μόνο δύο φορέματα και δεν ξόδεψε ποτέ για εκείνη. Ακόμη τη θυμάμαι να πουλά το τελευταίο της ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια».
Η μητέρα της Χάφινγκτον δανείστηκε, όπως λέει η ίδια, από όποιον μπορούσε ώστε οι δυο της κόρες να εκπληρώσουν τα όνειρά τους για καλή μόρφωση. Η Αριάννα στο Κέμπριτζ και η αδερφή της στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Εκείνη την εποχή οι Ελληνίδες έπρεπε να έχουν προίκα για να παντρευτούν. «Η μόρφωσή σου είναι η προίκα σου», έλεγε η μητέρα στις κόρες της.
«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία στους νέους είναι στο 54%. Σκέφτομαι τις ιστορίες που υπάρχουν πίσω από τους αριθμούς: όλα τα όνειρα που έχουν συντριβεί, όλες τις υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και όλες τις ενοχές, την ντροπή και το φόβο που συχνά συνοδεύουν την ανεργία δίνοντας ελάχιστη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», τονίζει στο άρθρο της η κα Χάφινγκτον. «Τα μακροοικονομικά και το αποτέλεσμα των εκλογών, δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θα δεχτούν άλλη λιτότητα. Αντίθετα, θα απαιτήσουν αλλαγή είτε μέσω της κάλπης, είτε με βία στους δρόμους, είτε με κάποιο συνδυασμό των δύο».
Τονίζει, ακόμη, ότι αν η ΕΚΤ δεν εγκαταλείψει την εμμονή της με τη λιτότητα, η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογή από το να φύγει από το ευρώ. Αυτό, φυσικά, θα έχει συνέπειες, αλλά η ΕΕ δεν έχει αφήσει πολλές βιώσιμες επιλογές στη χώρα.
«Ναι, οι Έλληνες έδρασαν ανεύθυνα πριν την οικονομική κατάρρευση, όπως ο πατέρας μου στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τιμωρείς τα παιδιά και να καταστρέφεις το μέλλον τους, σαν μέρος μίας θεραπείας για ένα παρελθόν, για το οποίο δεν φέρουν καμία ευθύνη», τονίζει η κα Χάφινγκτον.
Έκανε, επίσης, αναφορά στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα πέρυσι το καλοκαίρι που βρέθηκε εκεί, ενώ σημείωσε ότι παντού στην Ελλάδα, σερβιτόροι, πωλητές, καταστηματάρχες, πελάτες σε εστιατόρια, συζητούσαν το ίδιο θέμα: Έδιναν και δίνουν φωνή σε έναν πόθο για ένα μέλλον με προοπτική, με περισσότερες επιλογές από αυτές που προσφέρει η ΕΚΤ.
«Η Ελλάδα, σαν τη μητέρα μου, πάντα πάνω απ' όλα είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της. Όταν το μέλλον των παιδιών της θα γίνει πιο θολό, το μέλλον της χώρας θα θολώσει επίσης», τονίζει-μεταξύ άλλων.«Αν η Ελλάδα παραμείνει σε αυτό το αδιέξοδο μονοπάτι της λιτότητας και της ύφεσης, τα παιδιά θα επαναστατήσουν και οι γονείς θα είναι στο πλάι τους επευφημώντας τα και προστατεύοντας τα. Και αν το να έχουν μέλλον σημαίνει να φύγουν από το ευρώ, οι Έλληνες θα το επιλέξουν. Εφηύραν τη Δημοκρατία και τώρα είναι καιρός να αναζωπυρώσουν αυτό το ελληνικό πνεύμα καινοτομίας και ιδιοφυίας, πριν η οικονομική κρίση προκαλέσει περαιτέρω απελπισία και τους επικίνδυνους «απογόνους» αυτής στους δρόμους και την κάλπη», κατέληξε η Χάφινγκτον.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31.9%


ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31.9%
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ 31,9%, ΣΤΟ 13,8% Η ΝΔ, ΣΤΟ 8,7% ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ EXTRA 3
Iskra δημοσιεύει  τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης για τον Νομό Αττικής, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Extra3 από τη δημοσκοπική ομάδα του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών .
Σημειώνεται ότι ο καθηγητής του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο άνθρωπος
που κατέγραψε με απόλυτη επιτυχία τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου
Τα ποσοστά των κομμάτων με πρόθεση ψήφου:
1. ΣΥΡΙΖΑ: 28.9%
2. ΝΔ: 12,5%
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,6%
4. ΠΑΣΟΚ: 7,9%
5. ΚΚΕ: 6,2%
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,3%
7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5%
8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 3,2%
9. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,1%
10. ΛΑΟΣ: 2,7%
11. ΔΡΑΣΗ: 2,3%
12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,1%
13. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,5%
14. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,4%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 3,5%
ΑΛΛΟ: 4,5%
Με την αναγωγή των αποτελεσμάτων προκύπτουν τα εξής:
1. ΣΥΡΙΖΑ: 31.9%
2. ΝΔ: 13,8%
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 12,8%
4. ΠΑΣΟΚ: 8,7%
5. ΚΚΕ: 6,8%
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,8%
7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 3,5%
9. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,4%
10. ΛΑΟΣ: 3%
11. ΔΡΑΣΗ: 2,5%
12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,2%
13. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,6%
14. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,4%
Τρίτη 15 Μαϊου

Αρχίζει η πιό βρώμικη προεκλογική περίοδος. Εκβιάζεται ο λαός

Οι ”ηγέτες” της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας της ελληνικής ”Δημοκρατίας”.
Αν υπήρχε ανεξάρτητη, αδέσμευτη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα ήταν τώρα κατηγορούμενοι


Ολίγιστοι και δουλοπρεπείς… Υπόταξαν και εξαθλίωσαν την Ελλάδα με τα ”μνημόνια”, γιά να είναι ”αρεστοί” στα κάθε είδους αφεντικά τους. Αγνόησαν τον λαό ξεδιάντροπα, όταν τα ψήφιζαν.
Αρχίζει η πιό βρώμικη προεκλογική περίοδος. Εκβιάζεται ο λαός 
Τα διεφθαρμένα κρατικοδίαιτα ”κόμματα εξουσίας” (Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ) και οι συνεργάτες τους ”νταβατζήδες-μαυραγορίτες” (ΜΜΕ), εκβιάζοντας, προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τα δικά τους συμφέροντα και αυτά των ξένων δανειστών, αδιαφορώντας γιά τον ελληνικό λαό… N.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δεν ρώτησαν τον λαό γιά τα μνημόνιά τους. Τον εξαπάτησαν, τον εξαθλιώνουν.


Αυτά συμβαίνουν ΜΟΝΟ στην χώρα-μπανανία των παράλογων πολιτικών
Πέμπτη 16 Μαίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Βουλής προκειμένου να γίνει η ορκωμοσία όσων αναδείχθηκαν βουλευτές από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Την επομένη θα… διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχτούν νέες εκλογές!
Γιά τους κινδυνολογούντες πολιτικούς και τους συνεταίρους τους ”νταβατζήδες-MME”:
Μέρκελ – Ολάντ: «Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και θα μείνει στο ευρώ»
Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει άσσο στο μανίκι. ‘Ολοι τρέμουν την έξοδό της απο το ευρώ»
Jean-Claude Juncker: «Είναι ανοησίες, είναι προπαγάνδα, τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»
O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βίλχελμ Μόλτερερ: «Η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα θα εκταμιευτεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών»

cretanpatriot

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. ΤΡΙΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...


Argentina dnt

"Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθάναμε σαν λαός, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα...!!!
Το συγκλονιστικό μονόπρακτο του αείμνηστου ηθοποιού Θανάση Βέγγου ξαναφέραμε στο νου μας σήμερα, μετά την απόφαση των ανίκανων Ελλήνων πολιτικών να βρουν μια ικανή λύση για να πάει η Ελλάδα μπροστά, εκμεταλλευόμενοι το φοβερό μήνυμα του λαού που στις 6 Μαίου, έστειλε στον αγύριστο το μνημόνιο και τις αδιέξοδες αιμοχαρείς λύσεις του.
Τα δύο μνημονιακά κόμματα(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)με πενιχρή πια εκλογική δύναμη που σαφώς θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο στις προκηρυσσόμενες εκλογές(εαν δεν συρρικνωθεί, το λαικό μήνυμα κινδυνεύει να χαθεί κάτι που πολύ φοβόμαστε)δεν αντιλήφθηκαν ότι δεν είναι αρεστά και αυτά και οι ηγέτες τους. Χεωκοπημένοι, επικίνδυνοι, μίζεροι, κακομοίρηδες, βολεψάκηδες, παράσιτα. Έπρεπε να κάνουν στην άκρη και η χώρα να κυβερνηθεί από τις πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Δεν το έκαναν. Και θα το πληρώσουν.
Μεγάλη ευθύνη όμως έχει και το σταλινικό ΚΚΕ. Με αρχηγό μια μοιραία Παπαρήγα που θυμίζει ακρωτηρισμένη ντίβα της Σοβιετικής εποχής του Μπρέζνιεφ και του Αντρόποφ, δεν αντιλήφθηκε ότι στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα άλλαξε και ότι θα έπρεπε και η ίδια να απαγκιστρωθεί από τις ενοχικές καταβολές της χαμένης κόκκινης μητρόπολης που θάφτηκε στα ερείπια της κατάρρευσης του αν-ύπαρκτου σοσιαλισμού.
Η τύχη της χώρας πια βρίσκεται στα χέρια των πατριωτών. Σε όποιο κόμμα κι αν στεγάζονται. Ας κοιτάξουν να πείσουν τον λαό να μην κάνει πίσω και να μην χύσει την καρδάρα με το γάλα. Υπήρχε μία ευκαιρία κι από αυτούς αλλά χάθηκε. Ίσως και μια δεύτερη. Τρίτη, όχι.
Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθεί αυτό που λέει ο Θανάσης Βέγγος: "Ξέρεις κάτι φίλε; Η Ελλάδα πεθαίνει". Εαν πρόκειται να επιβεβαιωθεί κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε και όλοι οι άλλοι κύριοι που το παίζετε αντιμνημονιακοί(βαθμό ειλικρίνειας σε αυτά που λέτε αναζητούμε), κοιτάξτε να πεθάνει γρήγορα, γιατί κάνει πολύ θόρυβο η συντριβή. Εαν γίνει κάτι τέτοιο να γνωρίζετε ότι δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ.
Ούτε στον άλλο κόσμο...
Σ.Χ

Τράτζικ: κόψανε μισθούς και συντάξεις για να πληρώσουν επιθετικό ομόλογο!!!

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαΐου 16, 2012
Είναι τραγικό! Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο! Να διαπραγματεύονται επί ώρες Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπαδήμος, πριν λίγους μήνες, για το που θα βρεθούν 400 μύρια ευρώ για να μην κοπούν κι άλλο οι συντάξεις των Ελλήνων στο δεύτερο μνημόνιο και μέσα σε μια νύχτα, την ώρα της ακυβερνησίας, να πληρώνει η καταχρεωμένη Ελλαδίτσα, επιθετικό ομόλογο τοκογλυφικού οργανισμού, αξίας 450 εκατομμυρίων ευρώ!!! Ένα ομόλογο που ΔΕΝ μπήκε στο PSI, δεν κουρεύτηκε δηλαδή, το πληρώσαμε σαν …ξέρετε σαν τι!!! Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν; Με ποια λογική πληρώσαμε 450 εκ. ευρώ σε κάποιους που μας είχαν δανείσει 80;
Με ποια λογική και ποιανού απόφαση;

Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στην… κόλασή τους – Τι λένε οι αριθμοί

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2012/05/EuroHellXL-300x225.jpg

Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου.
Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια.
Κατ’αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…
Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό αλλά και ευρύτερα διεθνές «ντόμινο χρεοκοπιών».
Τα ακόλουθα νούμερα που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, «ζαλίζουν»:
Μόνον από δάνεια–ρέπος σε ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ μπορεί να έχει απώλειες 140 δισ. ευρώ δηλαδή μεγάλο μέρος του ξοδευμένου ισολογισμού της.
Αυτό, χωρίς να υπολογιστεί το αυξανόμενο το κόστος του ντόμινο από αυτό, που σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών της ΕΚΤ, υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (!) ΜΟΝΟΝ για το ευρωσύστημα της κίνησης κεφαλαίων…
Αυτά τονίζουν διεθνείς αναλυτές για την Ελλάδα και εντοπίζουν εμμέσως πλην σαφώς, την ανάγκη των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα και να δημιουργήσει τη δημοσιονομική Ένωση που θα περιλαμβάνει και την κοινή έκδοση ομολόγων, για να πληρωθούν τα χρέη και να σώσει το ευρώ…
Παράλληλα γίνεται ξεκάθαρα η παραδοχή, ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο για χάρη της κας Μέρκελ, ώστε να αποτελέσει «το παράδειγμα προς αποφυγήν», για τους άλλους. Το πρόγραμμα λιτότητας και φτώχειας δηλαδή ήταν σχεδιασμένο για να πονέσει, παρά για να επιτύχει, όπως ομολόγησε η ίδια η Α.Μέρκελ και δημοσιεύει το defencenet.gr σήμερα. Όλοι γνώριζαν ότι θα αποτύγχανε.
Τα παραπάνω σενάρια και εκτιμήσεις περιλαμβάνονται σε δημοσιεύματα των πλέον έγκυρων εντύπων του διεθνούς οικονομικού τύπου.
Όμως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι το εκτενέστατο αφιέρωμα της αμερικανικής Wall Street Journal, όπου αποκαλύπτεται και όλο το πολτικό παρασκήνιο της μεθόδευσης και των πιέσεων για να γίνει η Ελλαδα πειραματόζωο. Το δημοσίευμα αναφέρει:
«Η Ευρώπη φοβάται ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να διασπείρει τη μαζική φυγή κεφαλαίων από την Πορτογαλία, την Ισπανία ή άλλες χώρες μέλη του ευρώ, που δυσκολεύονται… Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρηματολογούν σε ιδιωτικές συζητήσεις, ότι το ευρώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μία ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη, επειδή οι αγορές κατανοούν ότι η κρίση του χρέους στην Ελλάδα είναι μοναδικά σοβαρή» (σ.σ. τι επιχείρημα).
«Άλλοι ανησυχούν ότι αυτό θα προκαλέσει πανικό και απόσυρση καταθέσεων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και ξεπούλημα κρατικών ομολόγων το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το ίδιο το νόμισμα. Αυτό θα παρουσιάσει τη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη με φοβερή επιλογή: Είτε να παρακολουθεί την κατάρρευση του Ευρωπαϊκού κέντρου μετά από δεκαετίες πολιτικής ολοκλήρωσης ή να σπεύσει σε «βαθύτερη» δημοσιονομική ένωση, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ευρωομολόγων , για να σώσει το ευρώ».
Παρουσιάζονται αναλυτικά τις θυσίες των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν σωρευτική ύφεση (μείωση ΑΕΠ) 14% έως τώρα και επιπλέον 6,5% υπολογιζόμενη για φέτος, επίσημη ανεργία 21% και ονομαστική μείωση χρέους μόλις 29 δις ευρώ μετά από κούρεμα μεγαλύτερο από 100 δις ευρώ, το οποίο χρέος παραμένει 50% μεγαλύτερο από το θεωρητικό (περσινό προ του κουρέματος) ΑΕΠ. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χρέος στην Ελλάδα μετά το κούρεμα «μειώθηκε» από 356 δις ευρώ το 2011 σε προβλεπόμενο 327 δις ευρώ φέτος!!!
Το δημοσίευμα παρουσιάζει επίσης πόσο καταδικαστική ήταν το πρόγραμμα για την Ελλάδα και πόσο λανθασμένο αν και αναφέρει επίσης πόσο λανθασμένα εφαρμόστηκε. Ρίχνει όμως το βάρος στην επιμονή της Γερμανίας ώστε να φανεί ότι «η Ελλάδα τιμωρείται και πονάει, ώστε να μην ξανακάνει κανείς το ίδιο…»
Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε «λειψό ποσόν» και έχει κρατηθεί ένα δις ευρώ η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο, σχολιάζουν οι Finanacial Times. Γιατί; Επειδή οι επιπτώσεις από χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πολλαπλάσιες λένε, παρουσιάζοντας σημείωμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα μπορεί άμεσα να ταρακουνήσει τις αγορές καθώς:
1.Το 70% του ελληνικού χρέους μετά το κούρεμα, έχει περάσει σε ευρωπαϊκές χώρες, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με ομόλογα και δάνεια που υπολογίζονται σε 140 δισ. ευρώ.
2.Οι ελληνικές τράπεζες έχουν συνάψει δάνεια ρέπος 140 δισ. ευρώ με την ΕΚΤ.
Αναφέρεται ακόμα ότι η ΕΚΤ έχει και ελληνικά ομόλογα 40-52 δισ. ευρώ, για τα οποία είναι γνωστό ότι δεν έχουν ποτέ δοθεί λεπτομέρειες αν κουρεύτηκαν, πως και πόσο… Υποτίθεται πως η ΕΚΤ, ελληνικές τράπεζες και funds ή ξένες τράπεζες όπως η ολλανδική ΑBN Amro και τα funds Vega και Elliott, έχουν και ελληνικά ομόλογα διεθνούς δικαίου.
Έτσι το δημοσίευμα αναφέρει ότι μία στάση πληρωμών, θα προκαλέσει εξαιρετικά μεγάλες απώλειες στους διεθνείς πιστωτές και τις αγορές, άμεσα, χωρίς να υπολογιστούν οι πολλαπλάσιες έμμεσες απώλειες, (ντόμινο) για το οποίο αναφέρεται ότι δεν είναι καν προετοιμασμένες οι αρχές!!!
Σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα ξένα αμερικανικά και βρετανικά δημοσιεύματα, η λύση που παρουσιάζεται είναι σταθερά, η εκτύπωση χρήματος και η πληρωμή των Ευρωπαϊκών χρεών (συνολικά) με αυτά, αλλά η Γερμανία και η Ευρώπη επιμένουν σε καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, που μεγαλώνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα.
ΑΠΟ :

Παντού μόνο λουκέτα!

Παντού μόνο λουκέτα!
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες από αυτές που ανοίγουν και τα λουκέτα πληθαίνουν ενω με το ζόρι κρατιούνται ανοιχτές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Απίστευτης εντασης και έκτασης η ύφεση όπως φαίνεται και απο τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου για το α' τρίμηνο 2012 δεν αφήνουν κανένα σημάδι αισιοδοξίας.

Με απλά λόγια η απίστευτη αυτη κρίση οδηγεί σε αλλαγή (και) του χάρτη των ελληνικών επιχειρήσεων. Η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, η αύξηση του κόστους χρήματος και η καθίζηση του τζίρου έχει ήδη επηρεάσει το ισοζύγιο των επιχειρήσεων που ανοίγουν έναντι αυτών που κλείνουν, το οποίο, βαίνει συνεχώς μειούμενο την τελευταία τριετία.

Το 2011 σε κάθε 10 επιχειρήσεις που προχώρησαν σε έναρξη λειτουργίας αντιστοιχούσαν 9,2 επιχειρήσεις που έβαζαν λουκέτο, έναντι 8,9 το 2010 και 8,6 το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και των επιμελητηρίων.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία πρώτου τριμήνου 2012, φαίνεται να ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους 8.361 επιχειρήσεις και έκλεισαν 10.315 (- 1.954).

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τελευταία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) με λουκέτο κινδυνεύουν για φέτος 180.000 επιχειρήσεις, κάτι που συνεπάγεται απώλεια 240.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Συγκεκριμένα 180.000 επιχειρήσεις δήλωσαν στις αρχές του χρόνου ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος, ενώ άλλες 200.000 επιχειρήσεις δηλώσαν ως αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσουν κίνδυνο παύσης στο δωδεκάμηνο, καθώς συνολικά 51,2% των ερωτηθέντων - ένας στους δύο - απάντησε ότι είναι αρκετά ή πολύ πιθανό, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους εντός του έτους.

Πηγή: Παντού μόνο λουκέτα! - RAMNOUSIA 

15.5.12

Δημοσκόπηση-κόλαφος: ΣΥΡΙΖΑ στο 28%, ΠΑΣΟΚ στο 8%!




ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ  

Παγιώνεται η άνοδος που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται σε μονοψήφια ποσοστά το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr, η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε χθες στο ΠΑΣΟΚ και προκάλεσε σοκ και δέος στα στελέχη του κόμματος.

Αιτία δεν είναι άλλη από την κατακρήμνιση της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης στο 8%!

Η έρευνα που παρουσιάσθηκε χθες στην Ιπποκράτους, σε σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους κ.κ Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Μίμη Ανδρουλάκη και την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, προκάλεσε έντονο προβληματισμό, καθώς δείχνει το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο σε μονοψήφια ποσοστά σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες  της χώρας!

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει την πρώτη θέση, και μάλιστα με διαφορά από το δεύτερο κόμμα, τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 28%, η ΝΔ 20% και όλα τα άλλα κόμματα μονοψήφια ποσοστά.

Ύστατη ελπίδα για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο μαγικός αριθμός των 340.000 ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι αν αυτοί οι ψηφοφόροι επιστρέψουν στο κόμμα, τότε είναι πιθανό να αποφευχθεί το διαφαινόμενο ταπεινωτικό αποτέλεσμα..
 


http://www.pheme.gr/article.aspx?id=3896#.T7KhVBuma4x.twitter


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/05/28-8.html#ixzz1uyT2cshA