Β.Πούτιν: Για ΗΠΑ "Αν μια μάχη είναι αναπόφευκτη τότε θα χτυπήσουμε πρώτοι"!

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΜΕ

 ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 Για "πρώτο πυρηνικό πλήγμα" άρχισε να μιλά ο Β.Πούτιν: Για ΗΠΑ "Αν μια μάχη είναι αναπόφευκτη τότε θα χτυπήσουμε πρώτοι"! 



του Βασίλη Καπούλα


"Αν μια μάχη είναι αναπόφευκτη τότε να χτυπήσεις πρώτος" είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σύνοδο της λέσχης Valdai δείχνοντας ότι η στρατηγική ενός πρώτου αιφνιδιαστικού πλήγματος είναι όσο ποτέ άλλοτε πάνω στο τραπέζι για την Ρωσία και δεν θα αφορά μόνο τους ισλαμιστές ενώ τόνισε "οι ΗΠΑ να γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξει νικητής σε πυρηνική σύγκρουση, θα αποβεί μοιραία η αντιπυραυλική τους ασπίδα"!
 
"Δεν υπάρχουν "μετριοπαθείς" και "μη μετριοπαθείς" ισλαμιστές τρομοκράτες στην Συρία, κάποιες χώρες παίζουν με τις λέξεις και χωρίζουν τους τρομοκράτες σε δύο κατηγορίες ενώ παίζουν και διπλό παιχνίδι, λένε ότι μάχονται την τρομοκρατία ενώ έχουν τα δικά τους συμφέροντα (πχ Τουρκία, Κατάρ, ΗΠΑ) και πρόσθεσε πως κάποιοι χρησιμοποιούν και χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες για να ανατρέπουν κυβερνήσεις"τόνισε ο Β.Πούτιν.
 
"Οι ΗΠΑ παραπλάνησαν τον κόσμο σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ενώ η αντιπυραυλική τους ασπίδα μπορεί να θεωρηθεί ως επιθετική κίνηση και να βλάψει ακόμη και τις ίδιες τις ΗΠΑ, δεν θα υπάρξει νικητής σε πυρηνική σύγκρουση"!
 
O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην συνεδρίαση της 12ης ετήσιας συνάντησης της Λέσχης Valdai στο Σότσι απηύθυνε πολλαπλά μηνύματα:
 
"Η εμφάνιση των πυρηνικών όπλων έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικητής σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Μπορεί να υπάρξει μόνο ένα αποτέλεσμα, η εγγυημένη αμοιβαία καταστροφή" είπε ο πρόεδρος Πούτιν και πρόσθεσε:
 
"Αποδείχθηκε ότι η ανθρωπότητα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει περισσότερα καταστρεπτικά όπλα κατέστησε την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου χωρίας νόημα... Επί την ευκαιρία, η γενιά των παγκόσμιων ηγετών του '50-60-70 και του '80 θεώρησαν την χρήση στρατιωτικής δύναμης ένα εξαιρετικό μέτρο"...
 
"Παρόλ' αυτά το περιοριστικό αποτέλεσμα των πυρηνικών όπλων έχει υποτιμηθεί στον σημερινό κόσμο...Κάποιοι έχουν παραισθήσεις ότι σε περίπτωση παγκόσμιας σύγκρουσης, η μια πλευρά μπορεί να πετύχει νίκη με μη αναστρέψιμες, μη αποδεκτές συνέπειες για τον νικητή".
 
Ο ηγέτης της Ρωσίας, τόνισε ότι ο διάλογος για τη Συνθήκη μείωσης των στρατηγικών όπλων πρέπει να συνεχιστεί αλλά οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την Συνθηκη ΑΒΜ (Ballistic Missile Τreaty).
 
"Το Ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα έχει επιλυθεί. Όπως έχουμε πει, το Ιράν δεν αποτελεί απειλή όπως ποτέ δεν αποτέλεσε". Συνεπώς, ο λόγος που υποτίθεται πως ώθησε τις ΗΠΑ στη δημιουργία ενός πυραυλικού αμυντικού συστήματος έχει εξαφανιστεί, η υποτιθέμενη απειλή του Ιράν ήταν μια προσπάθεια να παραπλανηθεί ο κόσμος και να αλλάξει η ισορροπία των παγκόσμιων δυνάμεων".
 
"Είναι πολύ επικίνδυνο να επιβάλεις την θέληση σου σε γεωπολιτικούς αντίπαλους και το Ιράν είναι ένα απτό παράδειγμα"
 
"Την Ρωσία ανησυχεί η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της" και έκανε λόγο για ανάγκη να εκδημοκρατιστούν οι ΗΠΑ!
 
"Η στρατιωτική ισχύς ήταν και θα παραμείνει ένα εργαλείο διεθνής πολιτικής με το ερώτημα να παραμένει αν αυτή θα χρησιμοποιηθεί όταν όλα τα υπόλοιπα μέσα εξαντληθούν για να αντιμετωπιστούν οι κοινές απειλές"
 
"Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ψευδείς δικαιολογίες, τιμωρούν όποιον τολμά να παραβιάσει τις αμερικανικές μονομερείς κυρώσεις. Είναι αυτός τρόπος συμπεριφοράς προς συμμάχους; Όχι, είναι ένας τρόπος να τιμωρείς υποτελείς που τόλμησαν να δράσουν μονομερώς, τους τιμωρείς για κακή συμπεριφορά" είπε ο Β.Πούτιν.
 
"Ποιος δημιούργησε την κατάσταση στην Ουκρανία; Η θέση της Ρωσίας είναι ότι δεχόμαστε οποιαδήποτε επιλογή θα κάνει ο λαός της Ουκρανίας αλλά είμαστε εναντίον αυτού του είδους της αλλαγής κυβέρνησης και κατ' επέκταση ισχύος, είναι κακό για οποιαδήποτε χώρα στο κόσμο και για μια πρώην σοβιετική δημοκρατία είναι εντελώς απαράδεκτο"!
 
"Η δημιουργία των οικονομικών συνασπισμών με μέσα τις επιβολές συνθηκών, αναμφισβήτητα θα αποτύχει να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή και θα "φυτέψουν" ωρολογιακές βόμβες για μελλοντικές συγκρούσεις"
 
"Η κατάληψη της πρωτεύσουσας του Ιράκ ή της πρωτεύσουσας της Συρίας θα έδινε στο ISIS  την αφετηρία για παγκόσμια επέκταση ενώ οι τρομοκράτες θα είχαν μια επίσημη εξουσία, δεν πρέπει να επιτραπεί στους τρομοκράτες να επεκταθούν σε άλλες περιοχές".
 
"Μια στρατιωτική νίκη στη Συρία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την κύρια επιδίωξη: να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία".
 
Στόχος των ΗΠΑ είναι να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ η Ρωσία στοχεύει στο να βοηθήσει την Δαμασκό εναντίον της τρομοκρατίας, να νικήσουμε τους τρομοκράτες. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος σωστος δρόμος".
 
"Μας κατηγορούν ότι χτυπάμε λάθος στόχους. Πείτε μας ποιοι στόχοι είναι σωστοί, αν γνωρίζετε. Αλλά δεν μιλάτε. Πείτε μας ποιους στόχους δεν πρέπει να χτυπάμε, πάλι αρνείστε να μιλήσετε".
 
Καταιγιστικός ο Β.Πούτιν με πολλαπλά μηνύματα προς όλους...
%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD#sthash.ahgTCiHH.dpuf

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ



Εκτύπωση
24/10/15                        
ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟ ΨΑΡΙ- ΑΝΘΡΑΚΕΣ Η «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ» ΟΛΑΝΤ  
Παίρνοντας για άλλη μια φορά τις προσδοκίες της για πραγματικότητα, η κυβέρνηση Τσίπρα ευελπιστούσε ότι η επίσκεψη Ολάντ θα ενίσχυε, κατά κάποιο τρόπο, τη θέση της έναντι του Βερολίνου, με χειρονομίες γαλλικής υποστήριξης αναφορικά με τη χαλάρωση των ασφυκτικών όρων του τρίτου Μνημονίου και με την ποθητή«αναδιάρθρωση» του δημόσιου χρέους.  
Αντί γι αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος άφησε στα κρύα του λουτρού την ελληνική κυβέρνηση, καθιστώντας σαφές ότι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου αποτελεί αναπόδραστο όρο για να αρχίσει η «συζήτηση» για το χρέος. Ο Φρανσουά Ολάντ εμφανίστηκε ως πλασιέ των γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων που εποφθαλμιούν «φιλέτα» από το μεγάλο φαγοπότι των ιδιωτικοποιήσεων, όχι μόνο στους παραδοσιακούς τομείς που ενδιαφέρουν τη Γαλλία (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνι Θεσσαλονίκης, οπλικά συστήματα), αλλά και σε αυτό το δίκτυο ύδρευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των επιχειρηματιών που τον συνόδευαν ήταν εκπρόσωπος του ομίλου Suez, ο οποίος ενδιαφέρεται για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΕΘ, σε πείσμα της σχετικής, απαγορευτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην κυριολεξία, οι «σύμμαχοι» και «προστάτες» μας ζητούν «γην και ύδωρ», με μοναδικό αντάλλαγμα ρητορικές πομφόλυγες συμπάθειας και «στήριξης» χωρίς το παραμικρό, πρακτικό αντίκρισμα.  
Το κυριότερο, η επίσκεψη Ολάντ επισκιάστηκε από την γκανγκστερική κίνηση της τρόικα να αναβάλει την εκταμίευση της υποδόσης των δύο δις ευρώ, αξιώνοντας και νέα, σφαγιαστικά για τη λαϊκή πλειονότητα και ταπεινωτικά για την ελληνική κυβέρνηση μέτρα, προτού καν ολοκληρωθούν τα 49 μέτρα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Γεγονός που επανέφερε στην ημερήσια διάταξη το φάντασμα του Grexit, το οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα βαυκαλιζόταν ότι είχε αφήσει οριστικά πίσω της.  
Οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων απαίτησαν ωμά την ταχύτατη προώθηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με εξωφρενικούς όρους αναφορικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και το εισόδημα των νοικοκυριών που θα χάσουν τα σπίτια τους. Έβαλαν βέτο στη ρύθμιση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση απαιτώντας να εξισωθούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και τα ΙΕΚ με τα ιδιωτικά σχολεία. Πρόβαλαν εξοργιστικές απαιτήσεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το ενεργειακό- θέματα καυτά για τις λαϊκές οικογένειες και την ανάπτυξη της χώρας. Όλα αυτά ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να διαρρήξει τα ιμάτιά του, διακηρύσσοντας ότι «δεν είμαστε κατάδικοι, αλλά ισότιμοι εταίροι» (τρομάρα μας…) κι ότι «η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της». Τι κρίμα που οι ισχυροί εταίροι του τον αντιμετωπίζουν σαν αγκιστρωμένο ψάρι και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις ρητορικές του εκρήξεις, έχοντας διαπιστώσει, στις 13 Ιουλίου, τι πρακτική αξία έχουν όλα αυτά στο τέλος της ημέρας…  
Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το κοινωνικά εξοντωτικά πρόγραμμα του τρίτου Μνημονίου οδηγείται ταχύτατα σε πλήρες αδιέξοδο. Η μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων διογκώνεται με εκθετικούς ρυθμούς και επιτρέπει στους δανειστές να αξιώνουν και νέα μέτρα, που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ύφεση και θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το δημοσιονομικό πρόβλημα. Φαύλος κύκλος, χωρίς καμία προοπτική εξόδου, όσο η Ελλάδα παραμένει «κατάδικος», με ισόβια δεσμά, στη νομισματική φυλακή της ευρωζώνης.  
Με αυτούς τους όρους, το φάντασμα του Grexit επανέρχεται με δραματικό τρόπο στην ημερήσια διάταξη, όσο κι αν το ξορκίζουν η κυβέρνηση Τσίπρα και η ελληνική ολιγαρχία. Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και η ωμή αδιαλλαξία των δανειστών θα πείθουν ολοένα και περισσότερους για την ανάγκη μια αριστερής, φιλολαϊκής εξόδου από την ευρωζώνη στους επόμενους, πολύ σκληρούς μήνες που βρίσκονται μπροστά μας.
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ημέρες κατάθλιψης, ημέρες περισυλλογής, ημέρες αναστοχασμού



karamp_kentriko2
Του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη φ. 117
Οι πρόσφατες εκλογές διεκδικούν μία μεγάλη πρωτιά στην ελληνική ιστορία: Πριν απ’ όλα, για το πρωτοφανές ποσοστό αποχής που, μαζί με τα λευκά και τα άκυρα, πλησιάζουν σε πραγματικούς αριθμούς το 35% του εκλογικού σώματος (αφαιρώντας από τους εκλογικούς καταλόγους τους αποβιώσαντες, τους μετανάστες κ.ο.κ.).
Επιπλέον, ήδη από το βράδυ των εκλογών, δεν πανηγύρισε σχεδόν κανένας εκτός απ’ όσους –και είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες– έχουν να κερδίσουν από την επιστροφή του Τσίπρα και του Καμμένου στην εξουσία (οι βουλευτές, οι υπουργοί και οι σύμβουλοί τους και οι πέντε με δέκα χιλιάδες διορισμένοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις). Οι υπόλοιποι, ακόμα και όσοι ψήφισαν τα δύο κυβερνητικά κόμματα, αντιμετώπισαν το αποτέλεσμα των εκλογών με επιφύλαξη και το κύριο συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η κατάθλιψη, διότι όλοι γνωρίζουν πως με αυτές τις εκλογές κατεβαίνουμε ή θα κατέβουμε αναπόφευκτα μερικά σκαλοπάτια στην κρίση, την οικονομική και κοινωνική αποδιάρθρωση και τη γεωπολιτική υποβάθμιση της χώρας.
Αυτές οι εκλογές συνιστούν μια ιστορική τομή, τόσο στο συγκυριακό επίπεδο όσο και στο μεσο-μακροπρόθεσμο. Στο συγκυριακό, επισφράγησαν την ήττα του αντιμνημονιακού κινήματος και την αποδοχή αυτής της ήττας, όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα των αντιμνημονιακών κομμάτων, όσο και από τον ίδιο τον κόσμο. Μετά από πέντε χρόνια αντίστασης, έστω και στρεβλής ή ατελούς, αλλά πάντως υπαρκτής, ο ελληνικός λαός αποδέχθηκε την ήττα του.
Παράλληλα, αποτελεί και το τέλος μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου, της μεταπολιτευτικής, στη διάρκεια της οποίας ο ελληνικός λαός με τίμημα την αποδυνάμωση της ταυτότητάς του, της ανεξαρτησίας του, της πολιτιστικής του ιδιοπροσωπίας και του ήθους του, κέρδισε, τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στο κοινωνικό μια σημαντική αναβάθμιση των όρων της διαβίωσής του.
Η εποχή των μνημονίων, όμως, που ολοκληρώνεται με την οριστική επισφράγιση/αποδοχή τους, στις 20 Σεπτέμβρη του 2015, οδηγεί και στην αναίρεση των οικονομικοκοινωνικών κατακτήσεών του, εξαιτίας ακριβώς του παρασιτικού χαρακτήρα του εκσυγχρονισμού, ιδιαίτερα κατά την ύστερη μεταπολίτευση μετά το 1993. Τελικώς, η αποσάθρωση της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας κατέληξε και σε σαρωτική μείωση του ΑΕΠ και σε κατάρρευση της υλικής ευμάρειας και του κοινωνικού κράτους που είχε κατακτηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Υπ’ αυτή την έννοια, το τέλος της μεταπολίτευσης δεν αποτελεί απλώς το τέλος των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού μιας περιόδου, αλλά οδηγεί ή κινδυνεύει να οδηγήσει και σε ολοκληρωτική αναίρεση και των θετικών κατακτήσεών της. Η αρνητική όψη της, η παρασιτική υφή του εκσυγχρονισμού, τείνει να καταβροχθίσει τις θετικές της κατακτήσεις και απειλεί εν τέλει και την ίδια την έστω τυπική δημοκρατία που εγκαθίδρυσε.
Και οι εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη αποτελούν μια σταυρική στιγμή γι’ αυτό, διότι σηματοδοτούν την αποδοχή του τέλους της περιόδου της οικονομικής ευμάρειας και της απρόσκοπτης κοινωνικής αναπαραγωγής τάξεων και στρωμάτων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δημόσιου τομέα. Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ο δημόσιος τομέας διογκωνόταν, προσεγγίζοντας το ένα εκατομμύριο απασχολούμενους, από περίπου τριακόσιες χιλιάδες στις αρχές της περιόδου! Αντίθετα, με την έναρξη της κρίσης, όχι μόνο συρρικνώθηκε ταχύτατα κατά τουλάχιστον τριακόσιες χιλιάδες, αλλά με τη μνημονιακή στροφή του επισφραγίστηκε και η ιδεολογική στροφή προς τιςιδιωτικοποιήσεις, το μικρότερο κράτος, την αλλαγή του χαρακτήρα και της φύσης της οικονομικής ανάπτυξης προς την κατεύθυνση του ιδιωτικού τομέα. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως το Νεοπασόκ του τέλους της μεταπολίτευσης, είναι υποχρεωμένος, για να διατηρήσει την εξουσία, να πριονίσει την ίδια την κοινωνική βάση της ανάδειξής του σε αυτήν, ακριβώς δηλαδή τα εξασφαλισμένα τμήματα της εργασίας και τον δημόσιο τομέα.
Η σύμπτωση αυτών των δύο κύκλων, της ήττας του αντιμνημονιακού κινήματος και του τέλους της μεταπολιτευτικής περιόδου, εγκυμονεί προφανώς τεράστιους κινδύνους, αλλά ίσως εμπεριέχει και τις δυνατότητες μιας νέας πορείας για τη χώρα.
Οι κίνδυνοι είναι προφανείς. Η είσοδος της χώρας σε μια καθοδική σπείραεκπτώχευσης, ιδεολογικής και γεωπολιτικής αποδυνάμωσης, κινδυνεύει να την οδηγήσει σε μια κατώτερη βαθμίδα βαλκανοποίησης και μεσανατολικοποίησής της. Εξέλιξη η οποία ενέχει κινδύνους όχι μόνον για ένα πιθανό grexit, αλλά ακόμα και για την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ακόμα και για τους δημοκρατικούς της θεσμούς. Η εμφάνιση και η επιμονή του φαινομένου της Χρυσής Αυγής αποτελεί μια σαφέστατη ένδειξη για τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά μας. Εξάλλου, η εξάντληση του αριστερόστροφου λαϊκισμού της μεταπολίτευσης, από τον Ανδρέα Παπανδρέου έως το σημερινό κακέκτυπό του, κινδυνεύει να φέρει στο προσκήνιο τις πιο ακραίες δυνάμεις μιας ακροδεξιάς ρεβάνς, σε κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που θυμίζουν τη Βαϊμάρη (και αυτός ίσως είναι ένας επιπλέον λόγος που δεν μας επιτρέπει σήμερα να αποπειραθούμε μια αποσύνδεσή μας από την Ε.Ε.).
Τίποτα όμως δεν είναι προδιαγεγραμμένο, εξάλλου ουδέν κακόν αμιγές καλού. Το μοντέλο του παρασιτικού εκσυγχρονισμού και του πολιτικού και κοινωνικού υποδείγματός του, που εκπροσωπούσε προνομιακά ο «πασοκοσύριζα», ολοκληρώθηκε με τη μετατροπή και των δύο πόλων του –και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως– σε μνημονιακούς και νεοφιλελεύθερους σχηματισμούς. Έτσι, ένα τμήμα της κοινωνίας, και ιδιαίτερα το πιο παραγωγικό και δημιουργικό, θα βρεθεί μπροστά στην ανάγκη μιας νέας πορείας, στηριγμένης στις εσωτερικές δυνάμεις του τόπου ή ό,τι έχει μείνει από αυτές, και την οικοδόμηση ενός «ενάρετου εκσυγχρονισμού», του μόνου δυνατού εξάλλου, του «εκσυγχρονισμού της παράδοσης». Μέσα από μια επώδυνη και γενικευμένη διαδικασία αυτοκριτικής του ίδιου του λαϊκού σώματος, και πιθανώς ενός μέρους των ελίτ, μέσα από την ανάδειξη νέων πολιτικών και ιδεολογικών προταγμάτων, ίσως η σημερινήκατάθλιψη να αποτελεί τον προάγγελο ενός μεγάλου αναστοχασμού. Ίσως οι Έλληνες, στριμωγμένοι απελπιστικά, εγκαταλείψουν επιτέλους την καταρρέουσα εξάλλου δανεική ευμάρεια και την απώλεια του εαυτού, μέσα στην «ευρωστία της σαρκός», για να βαδίσουν έναν νέο δρόμο δημογραφικής ανάταξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και πολιτισμικής αναγέννησης, αν θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν ως συλλογικό υποκείμενο τις επόμενες δεκαετίες.
Δεν είναι η ώρα λοιπόν για μικροεγωϊσμούς και στρουθοκαμηλισμούς· ατενίζοντας την ίδια την πραγματικότητα, πρέπει να μετατρέψουμε την κατάθλιψη σε περισυλλογή αρχικώς, να εγκαταλείψουμε τα ιδεολογικά ναρκωτικά που κατέστρεψαν και το αντιμνημονιακό κίνημα και να διατυπώσουμε επιτέλους ένα νέο πρόταγμα για τον ελληνισμό.

ΕΣΗΕΑ: Συνδικαλιστικό παράρτημα των «νταβάδων»

24-10-2015


Το είδαμε και αυτό: Ανοικτά η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να στηρίζει τους «νταβάδες» της «Ενημέρωσης». Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν, πλέον, τις εξαρτήσεις και διαπλοκές των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΣΗΕΑ με τους «νταβάδες». Αυτές οι ηγεσίες κάνουν απεργίες μόνο για το θεαθήναι ή όταν τις θέλουν, για τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια οι «νταβάδες»…

Τόσο ανοικτά, όμως, να γίνεται μια απεργία ΥΠΕΡ των «νταβάδων» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ. 

Κήρυξε μια απεργία ΚΑΤΑ  της ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιωτικών καναλιών και κατά της επιβολή ενός μίνιμουμ πλαφόν εργαζομένων που θα πρέπει να απασχολούν τα κανάλια για να πάρουν άδεια. 

Δηλαδή κήρυξε απεργία η ΕΣΗΕΑ εναντίον της Διαφάνειας και εναντίον ενός «πλαφόν» που κατοχυρώνει ένα μίνιμουμ εργαζόμενους. 

Μια απεργία σκανδαλωδώς ΥΠΕΡ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ: ΥΠΕΡ της αδιαφάνειας και ΥΠΕΡ της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους… 


Είναι φυσικά σίγουρο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει στο τοπίο των ΜΜΕ νέους, δικούς της, «Νταβάδες»… 

Ωστόσο, αυτές οι κυβερνητικές προθέσεις δεν νομιμοποιούν την στήριξη των «Νταβάδων», ιδιαίτερα του Λαμπρακιστάν και Μπομπολιστάν… 

Αντί λοιπόν να ξεσκεπαστούν οι υπόγειες επιδιώξεις της κυβέρνησης (αν υπάρχουν) η συνδικαλιστική ηγεσία κηρύσσει απεργία ΑΝΟΙΚΤΗΣ στήριξης των «νταβάδων»: Η δημοσιογραφική πορνεία σε όλο της το μεγαλείο…
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ " ΡΕΣΑΛΤΟ"



Μαρίνα Δεμερτζιάν (Δημοσιογράφος ΕΡΤ):Εξηγήστε μας γιατί απεργούμε













ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Το βράδυ της Πέμπτης, ενημερωθήκαμε με ένα SMS ότι κηρύσσεται απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, το κανάλι της Βουλής και την Γενική Γραμματεία Τύπου, ενάντια στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών και για το ασφαλιστικό. Δεδομένου ότι ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό δεν έχει καν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το ερώτημα ήταν που ακριβώς διαφωνούμε στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.
Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αντί αιτιολόγησης βρίσκουμε τα πρακτικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Τσαλαπάτη ο οποίος μίλησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ως εκπρόσωπος όλων των μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, όπου μάθαμε τα εξής καταπληκτικά.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διαφωνεί με:

1. Το άρθρο 5 που ορίζει ότι οι μετοχές των τηλεοπτικών καναλιών πρέπει να είναι ονομαστικές. Πρέπει να υπάρχει δηλαδή διαφάνεια στο ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των καναλιών
2. Το άρθρο 9 που καθορίζει μίνιμουμ πλαφόν εργαζομένων (και όχι ταβάνι) που πρέπει να απασχολεί κάθε κανάλι, δηλαδή ότι ένα ενημερωτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας, πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 400 εργαζόμενους. Αυτό το μίνιμουμ πλαφόν θεωρήθηκε από την ΕΣΗΕΑ ότι ευνοεί τις απολύσεις ; Η μόνη λογική απαίτηση εκ μέρους ενός σωματείου θα ήταν να ζητάει αύξηση του πλαφόν, όχι απάλειψη του.
3. Στο άρθρο 55 που επεκτείνει την μονοθεσία, που ήδη ισχύει στην ΕΡΤ και στους εργαζόμενους του ΑΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Εδώ η ΕΣΗΕΑ έκανε μια πλήρη αλλαγή πλεύσης, αφού μέχρι πριν λίγους μήνες υποστήριζε ότι λόγω της τεράστιας ανεργίας στον κλάδο, δεν πρέπει όσοι εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε δημόσια ΜΜΕ να έχουν και δεύτερες και τρίτες δουλειές.*
Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς έκανε μια διόρθωση η οποία επιτρέπει τελικά στους δημοσιογράφους του ΑΠΕ και της Γενικής Γραμματείας να έχουν δύο και τρεις δουλειές, (όπως έχουν ήδη κάποια μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ)!
Συνοψίζοντας λοιπόν για όποιον δεν κατάλαβε, οι δημοσιογράφοι σήμερα, απεργούμε κατά της ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιωτικών καναλιών και κατά της επιβολή ενός μίνιμουμ πλαφόν εργαζομένων που θα πρέπει να απασχολούν τα κανάλια για να πάρουν άδεια .
Ως μέλη της ΕΣΗΕΑ, πειθαρχήσαμε φυσικά στην απόφαση του σωματείου. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν βρίσκουμε την απόφαση αυτή την κήρυξη δηλαδή απεργίας για να προστατευθούν τα συμφέροντα των καναλαρχών, απαράδεκτη.
Ίσως τελικά ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να συμμετέχουμε, εμείς της ΕΡΤ στην απεργία, είναι αυτή η ακατανόητη και προσβλητική – όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τους άνεργους δημοσιογράφους- εξαίρεση από την μονοθεσία.
Ένα από τα πράγματι προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου, που όντως θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις, είναι ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα θα πρέπει να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρείες, αλλά η ΕΣΗΕΑ δεν ασχολείται με τέτοια ψιλά γράμματα.
ΥΓ: Είναι τουλάχιστον προκλητικό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έχει καθυστερήσει 8 μήνες να καταβάλει τα χρήματα από τα voucher των ανέργων, επικαλούμενο ότι ακόμα δεν έχει σχηματιστεί προεδρείο, να καταφέρνει τελικά να συνεδριάσει, χωρίς προεδρείο, για να αποφασίσει ομόφωνα μια τέτοια απεργία.
* Η εξήγηση που μας δόθηκε από μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την αντίδραση στην επιβολή της μονοθεσίας και στο ΑΠΕ και στη ΓΓΤΠ, ήταν πως με αυτόν τον τρόπο, οι δημοσιογράφοι εξισώνονται με δημόσιους υπαλλήλους. 

Είναι τουλάχιστον υποκρισία να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, όταν η εργασιακή μας σχέση έχει ήδη συνδεθεί με το ενιαίο μισθολόγιο (μέσω της ΚΥΑ που καθορίζει το μισθολογικό καθεστώς των δημοσιογράφων των δημόσιων ΜΜΕ) και όταν δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις για να μπούμε στο σύστημα Εργάνη, που ορίζει ότι πρέπει να δηλώνεις από την προηγούμενη εβδομάδα το ωράριο και τα ρεπό σου, οδηγώντας σε μπάχαλο, μην μπορώντας ουσιαστικά να καλύψουμε ένα έκτακτο θέμα. 
Το πραγματικό αίτημα είναι ο απεγκλωβισμός των δημόσιων ΜΜΕ από το καθεστώς ΔΕΚΟ, και όχι αν μια «ελιτ» αεί ευνοημένων που «εργάζονται» στα Δημόσια Μέσα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από 2 και 3 μεριές.
ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΜΕΡΤΖΙΑΝ-Δημοσιογράφος ΕΡΤ

ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


EKTAKTO: Οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις "ξερίζωσαν" την Jabhat al-Nusra


"ΑΚΕΦΑΛΗ" Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ -Jabhat al-Nusra 




 SPETSNAZ, ZASLON ΚΑΙ
 
ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ


24-10-2015
του Βασίλη Καπούλα

Oι ρωσικές ειδικές δυνάμεις μαζί με τον συριακό Στρατό προχώρησαν σε ολοκληρωτικό ξεριζωμό της ισλαμιστικής οργάνωσης “Jabhat Al-Nusra” καθώς έγινε γνωστό ότι εκτός από τον αρχηγό της σκοτώθηκαν, ο Νο 2 της οργάνωσης και άλλοι δύο πολέμαρχοι-διοικητές της σε μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που οδήγησε στην εκτέλεση τους.
 
Οι νεκροί διοικητές ήταν γνωστοί με τα κωδικά ονόματα “Abu Zubayr Al-Sham”, “Abu Dujana Al-Ansari”, “Abu Al-Nasir Al-Jazrawi” με τον τελευταίο να είναι Σαουδάραβας και ο Νο 2 της τρομοκρατικής οργάνωσης.


 
Mαζί με αυτούς σκοτώθηκαν επίσης και ο διοικητής της FSA Liwa Suqour Al Jabal 'Ahmed Salih Al Beur' στο Χαλέπι και ο Αbu Suleiman al-Homsi στη Χάμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Jablat al-Nusra, το παρακλάδι της αλ -Κάιντα στην Συρία, σκοτώθηκε από άντρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, τους γνωστούς Spetsnaz οι οποίοι έδρασαν από κοινού με την περιβόητη ρωσική ομάδα "Ζaslon" η οποία έψαχνε τους αρχηγούς των τζιχαντιστών!
 
Συγκεκριμένα, ο συριακός στρατός από κοινού με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις εντόπισαν, περικύκλωσαν και σκότωσαν τον Νο 2 στην λίστα των τρομοκρατών μετά τον ηγέτη του ISIS, τον γεννημένο στην Αίγυπτο Abu Suleiman al-Masri στο Χαλέπι.
 
Ο τρομοκράτης σκοτώθηκε σε σφοδρές μάχες καθώς ισλαμιστές προσπαθούσαν να τον προστατέψουν στο χωριό Tal-al-Karsani έξω από το Χαλέπι όπου και είχε εντοπιστεί από τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις.
 
Η τρομοκρατική οργάνωση Nusra Front είναι παρακλάδι της αλ-Κάιντα που έχει συνδράμει το ISIS στη μάχη εναντίον της συριακής κυβέρνησης.
 
Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή μόλις δημοσιεύθηκε στη WSJ άρθρο που που ενημέρωνε πως στάλθηκαν στη Συρία επιπλέον ρωσικές ειδικές δυνάμεις κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει εδώ .
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είπε ότι "ρωσικές ειδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Νέα Ρωσία και στάλθηκαν στην Συρία".
 
Επιπλέον η WSJ γνωστοποίησε αυτό που σας είχαμε πει εδώ και ημέρες: Στάλθηκε η άκρως απόρρητη ειδική ομάδα "Ζaslon" μαζί με 20 αξιωματούχους της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.
 
Μαζί με τις δυνάμεις των Πεζοναυτών  της 810ης ταξιαρχίας από την Κριμαία, ήρθαν στη Συρία κάτω από άκρα μυστικότητα οι περιβόητες ρωσικές ειδικές δυνάμεις με το όνομα «Zaslon».
 
H ομάδα «Zaslon»  χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο και τον  εκάστοτε Ρώσο Πρόεδρο, «για την υποστήριξη πράξεων που πραγματοποιούνται από την στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών (GRU) στο εξωτερικό.
 
Αν και υπάρχουν μέλη της GRU που εργάζονται στο Υπουργείο Άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό, παρόλ' αυτά η ειδική ομάδα «Zaslon» δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε έλεγχο από τα μέλη αυτά ή τον τακτικό ρωσικό στρατό, παρά μόνο από την Ρωσική Πρεσβεία, που βρίσκεται στην Δαμασκό στην οδό Ομάρ Μπιν Χαττάμπ, ανέφερε το άρθρο.
 
Αυτός λοιπόν ήταν ο στόχος της επίθεσης με όλμους πριν μερικές ημέρες στην ρωσική Πρεσβεία στην Δαμασκό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του αρχηγού της al-Nusra έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τον θάνατο ακόμη δύο διοικητών των ισλαμιστικών οργανώσεων, ενός διοικητής της Jaysh al-Islam που σκοτώθηκε από τον συριακό Στρατό στη Χαράστα, και του περιβόητου "Mohammad al-Khatib"για τον οποίο σας ενημερώσαμε χτες 

Οι εκτελεσθέντες ηγέτης της Ισλαμικής 

οργάνωσης  Jabhat al-Nusra 









        Εδώ η ηγεσία πριν πάει στον "παράδεισο" να βρει τον προφήτη Μωάμεθ!!



 

Γενοκτονία Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

 Κανείς δεν αντιδρά?





christians_stavromenoi_mesi_anatoli

Ο ιεροκήρυκας της Ευαγγελικής Εκκλησίας, Φράνκλιν Γράχαμ, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι στη Συρία και στο Ιράκ γίνεται γενοκτονία των χριστιανών και Γεζιτών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων, η παγκόσμια κοινωνία παραμένει σιωπηλή, όπως σημειώνει το ρωσικό Χριστιανικές Ειδήσεις (CNLNEWS — Христианские Новости).
«Πρόκειται για μια γενοκτονία και ο κόσμος παραμένει αδιάφορος για αυτό. Πρόκειται για γενοκτονία των Χριστιανών, των Γεζιτών και άλλων μειονοτήτων στη Συρία και το Ιράκ, που πραγματοποιείται από το ‘ισλαμικό κράτος’.
Οι ενέργειές τους είναι απίστευτα σκληρές, όπως έγραψε ο Γράχαμ στη σελίδα του στο Facebook και αναδημοσιεύεται από τις ‘χριστιανικές ειδήσεις’.
Ο ίδιος αναφέρει συγκεκριμένα για μια περίπτωση ενός 12χρονου αγοριού και 11 εντόπιων ιεραποστόλων χριστιανών που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και να αποκηρύξουν την πίστη τους.
Οι ισλαμιστές τους σταύρωσαν και τους άφησαν στο σταυρό δύο ημέρες, ενώ άλλοι οκτώ από τους συλληφθέντες αποκεφαλίστηκαν. 
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

         Μετά τη μακροχρόνια Σιωπή! Η Αρκούδα του Πούτιν Βρυχάται!!
ΥΓ.

Και μέχρι σήμερα η διεθνή παγκόσμια κοινότητα, με επικεφαλής τη "πολιτισμένη" δύση! Αλλά και τις χριστιανικές εκκλησίες (καθολικών-ορθοδόξων κ.λ.π) σιωπούσαν! Μπροστά στα μεγάλα εγκλήματα  κυρίως κατά των Χριστιανών . 
Στηρίζοντας τα γεράκια των ΗΠΑ, τις μαριονέτες της ΕΕ και τους εγκληματίες σιωνιστές του Ισραήλ, σε ένα πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας! Μιας κυβέρνησης που χρόνια τώρα κρατούσε σε αγαστές σχέσεις συμβίωσης Μουσουλμάνους και Χριστιανούς! Σε ένα πόλεμο συμφερόντων οικονομικών και γεω στρατιωτικών των ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκίας, για διαφορετικά για την κάθε μια από αυτές τις χώρες συμφέροντα! 
Είναι τόσα αισχρά τα εγκλήματα των τρομοκρατικών ισλαμικών οργανώσεων με επικεφαλής την isis που εξοπλίστηκαν από τη μεριά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους αυτής, έχοντας  όμως και από την άλλη  μεριά την  αμέριστη  βοήθεια  της Τουρκίας στη στρατιωτική εκπαίδευση, την διευκόλυνση των μετακινήσεων, προμηθειών και λοιπών διευκολύνσεων.  
 Όλη αυτή η πενταετής πολεμική ανάφλεξη συμφερόντων που έγκειται στα  μακροχρόνια  υποχθόνια ιμπεριαλιστικά σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων,  ανάγκασαν την άλλη μεγάλη υπέρ δύναμη τη Ρωσία να ξυπνήσει! Και να μπει  επικεφαλής  της ΑΝΤΙ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ! Με ότι αυτό συνεπάγετε !
Έτσι σήμερα η Ρωσία έχει πάρει την υπόθεση εξόντωσης των φασιστικών ισλαμικών οργανώσεων επάνω της και  μέρα, με τη μέρα μια νέα μεγάλη συμμαχία συνασπίζετε μαζί της , που αρχικά ξεκίνησε με το Ιράν- Συρία και Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ενώ αυτό συμμαχικό μέτωπο θα διευρύνετε από στιγμή, σε στιγμή είτε στο τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων,είτε στο επίπεδο των όποιων διευκολύνσεων (διπλωματικών,ανοχής, κ.λ.π) από Κίνα-Κούβα-Ιράκ-Κουρδιστάν-Αίγυπτο-Ιορδανία και παρακαυκάσιες χώρες. Η νέα αυτή κατάσταση που ραγδαία διαμορφώνεται θα αλλάξει κατά ολοκληρία  το  γεωπολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής! Αλλά θα επηρεάσει σαφώς και το σύνολο των χωρών που βρίσκονται πέριξ της λεκάνης  που λέγεται Ανατολική Μεσόγειος!  Ένας νέος χάρτης οικοδομείτε που Επηρεάζει και την χώρα μας! 
ΙΔΩΜΕΝ!

Θανάσης Μ.Σιαβρακάς

Ιερώνυμος: κήρυγμα υποταγής στην καταστροφή μας

Μέχρι σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος, σταθερά και μεθοδικά «ευλογούσε» τις κατοχικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές της πασοκικής μοχθηρίας… 
Δεν υπάρχει ΕΓΚΛΗΜΑ των δωσίλογων ανδρεικέλων που να μην το έχει νομιμοποιήσει ο Ιερώνυμος, επιβεβαιώνοντας το ιστορικό αξίωμα:
Η ηγεσία της Εκκλησίας και η δεσποτική γραφειοκρατία της, αποτελούν το «δίδυμο αδελφό» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας…



Ο Αρχιεπίσκοπος, είναι γνωστό, ότι σιωπά σκανδαλωδώς σε όλα τα εγκλήματα που εκτελούνται από τις δυνάμεις κατοχής (τρόικα) και τα κυβερνητικά τους ανδρείκελα, από το 2010 μέχρι σήμερα!

Ο ελληνικός λαός βιώνει σπαρακτικά και καθημερινά την θηριώδη λεηλασία και τη δικτατορική βαρβαρότητα των διεθνών χρηματιστηριακών ελίτ και του πλανητικού κράτους (Νέα Τάξη) και ο Ιερώνυμος παρέχει τις «ευλογίες» του σε όλα αυτά, είτε με τη σιωπή του (έμμεση στήριξη της κατοχής μας), είτε με τις πράξεις του με διαγγέλματα στήριξης στις κατοχικές νοοτροπίες. 

Φαίνεται ότι φοβούνται ή μάλλον πιο σωστά τρέμουν την οργή του ελληνικού λαού διότι δεν εξηγείται αλλιώς η παρέμβαση που έκανε  ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την οικονομική κρίση... Στηρίζοντας απροκάλυπτα την δωσίλογη κυβέρνηση του Τσίπρα που ως " Ράλλης " της ψευτοαριστεράς, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δια της τοκογλυφίας κατακτητών γερμανών και εξαχνώνει τον πλούτο των Ελλήνων, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε όλες μας τις πλάτες ενωμένοι να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί... με ποια έννοια, του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει "επαναστατώ". Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;»
Για ποια δύναμη του λαού μιλάτε μακαριώτατε; Όταν ψήφισε με κλειστές τράπεζες 62,5% ΟΧΙ στα μνημόνια γιατί δεν τον έλαβαν υπ΄όψιν και τώρα που οι μισοί Έλληνες αηδιασμένοι από την προδοσία της ψήφου τους δεν πήγαν να ψηφίσουν και ο Τσίπρας πήρε το 36% του 50% δηλαδή το 18% των Ελλήνων, η ψήφος είναι κυρίαρχη; 
Φοβάστε την επανάσταση του λαού και πιο πολύ την φοβούνται οι κυβερνώντες που στηρίζετε, γι αυτό τα λέτε αλλά ο λαός πραγματικά δεν έχει άλλη λύση από το να εξεγερθεί!

Ερώτηση προς αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: 

Όταν ο λαός ψήφιζε 62,5% ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ήταν κυρίαρχος ναι ή όχι;

Και τι κάνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος? Όχι μόνο «ευλογεί» την κυβέρνηση των «αριστερών» απατεώνων και δολοφόνων, αλλά στηρίζει για άλλη μια φορά  τον Κατοχικό μονόδρομο, αλλά και «αφορίζει» κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του ελληνικού λαού εναντίον των ληστών και δημίων του… 

Στηρίζει τους ληστές και δήμιους η σφετεριστική κεφαλή της Ορθοδοξίας, «ευλογεί» τα ανδρείκελά τους και παράλληλα «αφορίζει» τις επαναστατικές διεργασίες του ελληνικού λαού:Δηλαδή «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»! 
Και στις αρχές της κρίσης και τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος έβγαλε  «πολιτικούς λόγους  διάγγελμα» υπέρ της κατοχής, ίδιους και απαράλλαχτους με αυτά που μας διατυμπανίζει η ομιλούσα μακέτα του κατοχικού μας πρωθυπουργού.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι είχε πει στα πρώτα στάδια της κατοχικής κρίσης 
 ο αρχιεπίσκοπος που είχε επιλέξει τον ΣΚΑΪ ΄για ένα του μήνυμα προς δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, το σταθμό εχθρό της Εκκλησίας, τον σταθμό που είναι ο πλέον ξετσίπωτος προπαγανδιστικός «άμβωνας» της Νέας Τάξης… 

Σε εκδήλωση, λοιπόν, αυτού του σταθμού, ο Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων: 

«Αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό, ότι χρειαζόμαστε την συνεργασία κάθε μορφής, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή...Ο τόπος μας έχει γνωρίσει πολλές φορές δυσκολίες και πολλές φορές αδιέξοδα. Βρήκε όμως την δύναμη μέσα από την παράδοση του, μέσα από τις αρχές του και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται ο Έλληνας, να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες...Εύχομαι να οπλιστούμε με υπομονή, με αγάπη αλλά κυρίως με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας». 
Αυτά δεν λένε τα κυβερνητικά ανδρείκελα? Και τα προπαγανδιστικά ιερατεία του καθεστώτος καθημερινά; 

Αυτά δεν λένε οι διεθνείς μηχανισμοί του χρήματος? Που έχουν επιβάλει τη δικτατορική τους μπότα και θέλουν την ελληνική κοινωνία και το λαό της στο γύψο; 


Ο Ιερώνυμος αντιγράφει επακριβώς τα ίδια λόγια των δημίων και ληστών μας και των ανδρεικέλων τους: Είναι η πνευματική ηχώ της μακάβριας μουσικής των ανδρεικέλων. Ακριβέστερα είναι ο ίδιος ο Ιερώνυμος το πνευματικό αντίγραφο του κυβερνητικού δωσιλογισμού… 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, λοιπόν, η ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ… 

Μονόδρομος η υπακοή στους διεθνείς δικτάτορες δυνάστες της κερδοσκοπικής αναισχυντίας… 

Μονόδρομος η «συνεργασία» και η «αλληλεγγύη»
 με τις μαφίες του χρήματος και με τα εγχώρια ανδρείκελα που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου αυτών των μαφιών. 

Μονόδρομος η «συνεργασία» και η «αλληλεγγύη» με την κυβερνητική κακουργία, το αχαλίνωτο ψεύδος του καθεστώτος, με τα παράσιτα της λαμογιάς και με τις ληστείες των «νταβάδων»… 

Μονόδρομος η «συνεργασία» και η «αλληλεγγύη» με αυτούς που μας δολοφονούν. 

Το «σφάξε μου αγά μου να αγιάσω» ωχριά μπροστά στο πολιτικό διάγγελμα του Αρχιεπισκόπου… 

Ο Ιερώνυμος προχωρά ένα βήμα πιο πέρα: Ζητά από τα θύματα να «συνεργαστούν» και να αποδεχτούν με «αγάπη» και «αλληλεγγύη» τη ΣΦΑΓΗ τους… 

ΑΙΔΩΣ…

ΥΓ. Το άρθρο είναι μονταρισμένος κορμός άρθρων που δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες των μπλοκ "ΟΙΜΟΣ ΑΘΗΝΑ" και περιοδικού "ΡΕΣΑΛΤΟ" μαζύ με δική μου αρθογραφία