ΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!




1647
Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Το λιμάνι Θώνις - Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.
Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.
Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.
Πηγή...ΠΥΛΗ ΙΑΣΩΝΟΣ

1647


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=53702:greece-egypt-ancient&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=337&utm_campaign=AutoBulk&utm_source=Schizas_com&utm_medium=Social&utm_term=Rippln#.UnMnK9JdXzs#ixzz2jMa6mnDe

«Eκατόμβες νεκρών» ετοιμάζει η κυβέρνηση



Εκατόμβες νεκρών από το 2016 - Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη(συνέντευξη σοκ)
Πηγή:://anemos

Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Υγείας ήταν εδώ και χρόνια ενήμεροι για τους χιλιάδες νεκρούς που θα φέρει η πολιτική λιτότητας

O ασθενής μπήκε σε κακή κατάσταση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Πριν από λίγες ήμερες είχε νοσηλευθεί στο Ασκληπιείο Βούλας με έμφραγμα του μυοκαρδίου και στα χέρια του κρατούσε ένα χαρτί από το νοσοκομείο. Δεν ήταν τα αποτελέσματα εξετάσεων αλλά ένας λογαριασμός των 500 ευρώ. «Από το λογιστήριο του νοσοκομείου μου είπαν ότι αν δεν πληρώσω αμέσως θα με στείλουν φυλακή» εξήγησε στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχας από το κοινωνικό ιατρείο που τον υποδέχθηκε. Και αν αυτός δεν είχε αντιδράσει άμεσα, χορηγώντας του ειδική αγωγή, πιθανότατα αυτός ο λογαριασμός θα τον είχε στείλει στο θάνατο.

Το περιστατικό είναι παλιό αλλά στην πραγματικότητα είναι η απόλυτη εικόνα του μέλλοντος. Αν και όλοι κατανοούμε ότι η «λιτότητα σκοτώνει», η αυξημένη θνησιμότητα δεν θα προέλθει όπως νομίζουμε μόνο από τη ραγδαία επιδείνωση του συστήματος υγείας, το οποίο δεν θα προσφέρει επαρκείς υπηρεσίες, αλλά κυρίως από την αύξηση των ανισοτήτων και του στρες που προκαλεί η οικονομική κρίση. Σε συνδυασμό με την νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΔΝΤ και της ΕΕ η κατάσταση αυτή, μας εξηγεί ο Γιώργος Νικολαϊδης, διευθυντής Ψυχικής Υγείας και κοινωνικής Πρόνοιας στον Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού θα οδηγήσει σε μαζικά κρούσματα καρδιοαγγειακών παθήσεων αλλά και κρουσμάτων καρκίνου. «Η πολιτική του 2012 θα καταγραφεί σαν μείωση του προσδόκιμου ζωής το 2020 – ξέρετε όταν λένε ότι θα βγούμε στις αγορές» μας λέει με ένα πικρό χαμόγελο.

Το υπουργείο υγείας αλλά και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, που στηρίζει την πολιτική λιτότητας, γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όχι μόνο ποιες παθήσεις θα εκδηλωθούν μαζικά σε λίγα χρόνια αλλά ακόμη και με μια ποιο χρονική σειρά θα πλήξουν τον πληθυσμό. Οι επιστήμονες είναι σήμερα σε θέση να κάνουν εξαιρετικά λεπτομερείς προβλέψεις καθώς η ίδια πολιτική επιβλήθηκε χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση από τη Λατινική Αμερική και τη Ρωσία μέχρι τις Τίγρεις της Ανατολικής Ασίας μέχρι την Κορέα. Η επίθεση ξεκινά πάντα εναντίον του καθολικού χαρακτήρα της δημόσιας υγείας και συνεχίζεται με την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεις των δομών υγείας και ασφάλισης. Το τρίτο βήμα είναι η συγκέντρωση όλων των κλάδων περίθαλψης σε ένα σύστημα σαν τον ΕΟΠΠΥ το οποίο στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων χρεοκοπούσε σε διάστημα έξι μηνών έως δύο χρόνων.


Τα αποτελέσματα αυτής της συνταγής ήταν πάντα το ίδιο μοτίβο θανάτου για δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Ένας από τους ανθρώπους που κατέγραψαν αυτό το μοτίβο είναι και ο καθηγητής Ντέιβιντ Στάκλερ, συγγραφέας του βιβλίου Body Economic που συνοδεύεται από τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Γιατί η λιτότητα σκοτώνει». Ταξιδεύοντας σε δεκάδες χώρες από όπου πέρασε το ΔΝΤ, η παγκόσμια τράπεζα και πιο πρόσφατα η ΕΕ ο Στάκλερ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις δημοσίου χρέους είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή των κυβερνώντων, οι οποίοι προτιμούν να εξοφλούν τα χρέη τους σε ξένες τράπεζες θυσιάζοντας τον πληθυσμό. Στα δικαστήρια του μέλλοντος θα μπορεί να τεκμηριωθεί πολύ εύκολα ότι δεκάδες υπουργοί υγείας είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένες μελέτες για τις επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στα επίπεδα θνησιμότητας αλλά έβαλαν την υπογραφή τους για να πεθάνουν χιλιάδες συμπολίτες τους.

Μια αντίστοιχη έρευνα με του Στάκλερ έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και ο κ.Γιώργος Νικολαϊδης. Το Δεκέμβριο του 2011 παρουσίασε σε συνέδριο της εθνικής σχολής δημόσιας υγείας (παρουσία του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου υγείας Ν.Πολύζου) σειρά τρομακτικών προβλέψεων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μιας προς μια.

«Σε πρώτη φάση» εξηγεί στο Unfollow «oι επιστήμονες μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα αυξάνονταν οι αυτοκτονίες, οι ανθρωποκτονίες και τα νοσήματα που σχετίζονται με κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών. Η αμέσως επόμενη φάση περιλαμβάνει την επανεμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων που είχαν ξεχαστεί στην ελληνική κοινωνία όπως η φυματίωση». Η κατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα ενδέχεται να επιδεινωθεί ραγδαία όσο περιορίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών – που ξεκίνησε από ειδικές ομάδες του πληθυσμού αλλά επεκτείνεται απειλητικά.

Το πιο τρομακτικό, όμως, σύμφωνα με τον Νικολαϊδη είναι η παιδική θνησιμότητα η οποία, όπως είχε προβλεφθεί, άρχισε να αυξάνεται από πέρυσι – για πρώτη φορά από το 1950. Ο κύκλος λοιπόν αυτών των προβλέψεων επιβεβαιώθηκε με τρομακτική ακρίβεια μέχρι το 2013 ακόμη όμως δεν έχουμε δει τις πραγματικές επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας στη θνησιμότητα του πληθυσμού. «Σε λίγα χρόνια θα δούμε το δεύτερο κύμα που θα είναι πολύ πιο μαζικό και θα επηρεάσει άμεσα το προσδόκιμο επιβίωσης» εξηγεί ο συνομιλητής μας επισημαίνοντας ότι «σε λίγα χρόνια αναμένονται χιλιάδες νέα περιστατικά στεφανιαίας νόσου και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Καθώς οι συγκεκριμένες ασθένειες αποτελούν την υπ’αριθμό ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες, ακόμη και μια «μικρή» αύξηση της τάξης του 2 έως 5% θα σημαίνει τεράστιο αριθμό θανάτων. «Στην επόμενη πενταετία θα ζήσουμε μια εκατόμβη νεκρών συνανθρώπων μας κυρίως άντρες παραγωγικής ηλικίας από 45-64». Αμέσως μετά, πιθανότατα από το 2020, θα έχει έρθει η σειρά του καρκίνου να χτυπήσει την πόρτα μας καθώς οι κακοήθεις νεοπλασίες έχουν μεγαλύτερο «χρόνο επώασης»

Το τελευταίο στάδιο μαζί με τον καρκίνο είναι το μεταβολικό σύνδρομο (παχυσαρκία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης) – όλα τα προβλήματα δηλαδή που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν τα «νοσήματα των φτωχών».Η απάντηση των κυβερνώντων στην κατηγορία ότι γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια ότι η πολιτική τους σκοτώνει ανθρώπους θα μπορούσε να συνοψιστεί στην αγγλική έκφραση shit happens ή αυτά συμβαίνουν. Αφού η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας παρουσιάζεται σαν μονόδρομος η ραγδαία αύξηση της θνησιμότητας είναι η απαραίτητη παράπλευρη απώλεια στην διαδικασία «εξυγίανσης» της οικονομίας Ακόμη και αυτή η κυνική διατύπωση όμως αποτελεί ένα τεράστια ψέμα καθώς όπως αποδεικνύει ο Ντέιβιτν Στάκλερ του σε αρκετές περιπτώσεις μια περίοδος ύφεσης μπορεί να συνοδευτεί ακόμη και από βελτίωση τυς υγείας του πληθυσμού.

Στο βιβλίο του ο Στάκλερ αντιπαραθέτει στην περίπτωση της Ελλάδας την ιστορία της Ισλανδίας η οποία αναλογικά με τον πληθυσμό της βρέθηκε αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη τραπεζική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι φιλοευρωπαιστές στο Ρέικιβαικ πίστευαν τότε ότι δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας και του συστήματος υγείας θα έφερναν την καταστροφή. Συγκεκριμένα, καθώς η χώρα δεν ανήκε στην ευρωζώνη το ενδεχόμενο μεγάλης υποτίμησης του εθνικύ νομίσματος, που θα έδινε μια ανάσα στην εθνική οικονομία, θα καθιστούσε απαγορευτική την εισαγωγή φαρμάκων. Με δεδομένη την αδυναμία της χώρας να παράξει ακόμη και τα στοιχειώδη σκευάσματα αρκετοί προέβλεπαν έναν αρμαγεδώνα στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το σύνολο του συστήματος υγείας βρισκόταν υπό δημόσιο έλεγχο θα οδηγούσε σε κατάρρευση καθώς ο δημόσιος τομέας δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί λόγω του τεράστιου χρέους.

Όταν η κυβέρνηση του Ρείκιαβικ προσέφυγε στο ΔΝΤ, το ταμείο ζητούσε μείωση των δαπανών υγείας κατά 30% και σταδιακή ιδιωτικοποίηση του κλάδου. Ουσιαστικά εφάρμοζε χωρίς την παραμικρή αλλαγή το σχέδιο που επιβάλλει σε όλες τις χώρες αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες κάθε οικονομίας. Μόνο που στην Ισλανδία συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ο υπουργός υγείας, γνωρίζοντας ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα μετριόταν σε εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπινες ζωές υπέβαλε την παραίτησή του αρνούμενος να συνυπογράψει μια ακόμη γενοκτονία. Και ο υποψήφιος διάδοχός του όμως δεν φαίνεται να είχε διαφορετική άποψη. «Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα βαμπίρ και στο ΔΝΤ;» συνήθιζε να ρωτά στους συναδέλφους του: «Το πρώτο, τουλάχιστον, σταματά να σου πίνει το αίμα όταν πεθάνεις».

Προκειμένου να ξεπουλήσει το σύστημα υγείας το ΔΝΤ «πείραξε» και πάλι τα στοιχεία των λεγόμενων «πολλαπλασιαστών» θέλοντας να αποκρύψει ότι οι δημόσιες επενδύσεις στην υγεία (όπως και στην παιδεία) προσφέρουν άμεσα οφέλη για την ανάκαμψη της οικονομίας: βραχυπρόθεσμα από την μείωση της ανεργίας σε δασκάλους και ιατρικό προσωπικό και μακροπρόθεσμα γιατί βελτιώνουν την ποιότητα του εργατικού δυναμικού.

Χάρη στις μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών και υποτίμηση του εθνικού νομίσματος προσφέροντας άμεση ανάκαμψη στην οικονομία. Το μυστικό όμως δεν βρισκόταν μόνο σε αυτά τα γενικά μέτρα. Όπως μας εξηγούσε ο Γιώργος Νικολαϊδης ο νέος υπουργός υγείας κάλεσε ερευνητές από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοιες οικονομικές κρίσεις και εκπόνησε ένα πρόγραμμα αύξησης των δημοσίων επενδύσεων στην υγεία, κυρίως για τα παιδιά. Παράλληλα το σύνολο των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας αυξήθηκε από τις 280 εκατομμύρια κορόνες ( 2.2 δις ευρώ) στα 379.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι στην Ισλανδία, σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών σημειώθηκε μείωση της θνησιμότητας. Η Ισλανδία αποτελεί σήμερα ίσως τη μοναδική χώρα η οποία εν μέσω μια κολοσσιαίας τραπεζικής κρίσης δεν κατέγραψε αύξηση των αυτοκτονιών και των καρδιοαγγειακών παθήσεων. Σε αντίθεση με τη Ρωσία, όπου ο τερματισμός της καθολικής δωρεάν υγείας προκάλεσε μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 10 χρόνια κάθε Ισλανδός πολίτης είχε πρόσβαση σε δωρεάν περίθαλψη.

Προς στιγμήν ο Ντέιβιντ Στάκλερ πανικοβλήθηκε, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει αύξηση των αναπνευστικών προβλημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα του καπνίσματος στο οποίο οδηγεί το Στρες. Μην φοβάσαι, του είπαν οι ισλανδοί συνάδελφοί του, χτυπώντας τον ελαφρά στην πλάτη απλώς εξερράγη το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ. Ένα χρόνο αργότερα οι Ισλανδοί είχαν καταλάβει και πάλι την πρώτη θέση στην παγκόσμια «κατάταξη ευτυχίας» του ΟΗΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό «Ακαθάριστης Εθνικής Ευτυχίας».

Η Ισλανδία δεν είναι τυχαίο παράδειγμα. Καθώς έχει ομοιογενή πληθυσμό με σταθερές διατροφικές συνήθειες και κοινό σύστημα υγείας για όλους, αποτελεί το ιδανικό πειραματικό εργαστήριο για τη μελέτη των επιπτώσεων της ύφεσης στην υγεία του πληθυσμού. Οι επιστήμονες μπορούν δηλαδή να διαπιστώσουν πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη καθαρότητα ποια είναι η επίπτωση κάθε πολιτικής απόφασης στη θνησιμότητα του πληθυσμού.

Αυτό που ελάχιστοι όμως είχαν καταφέρει να προβλέψουν ήταν ότι ένας από τους παράγοντες που βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής και το επίπεδο υγείας των πολιτών ήταν και η συμμετοχή τους στις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της λιτότητας. Όπως μας εξηγούσε ο κ.Νικολαϊδης, στις κινητοποιήσεις συμμετείχε περίπου το 10% του πληθυσμού, σαν να πέρασαν δηλαδή από το Σύνταγμα πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές. Όπως τεκμηρίωσε αργότερα και η έγκριτη επιθεώρηση υγείας Lancet αυτή η πανκοινωνική συμμετοχή βοήθησε ώστε να μην αφομοιώσει ο καθένας ατομικά το στρες γεγονός που προκαλεί τις περισσότερες θανατηφόρες ασθένειες που παρατηρούνται σε καιρούς κρίσης.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στην Ισλανδία έσωσαν κυριολεκτικά ζωές τη στιγμή που στην Ελλάδα διαδοχικές κυβερνήσεις έβαλαν την υπογραφή τους για το βέβαιο θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Άρης Χατζηστεφάνου
Unfollow Οκτώβριος 2013


O Άρης Χατζηστεφάνου, συντάκτης του περιοδικού Unfollow, μίλησε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» και στους Νίκο Βαβατσικλή και Νατάσσα Βαφειάδου από το Ράδιο Παρατηρητής.
Θέμα συζήτησης οι αποκαλύψεις του περιοδικού Unfollow για τις εκατόμβες νεκρών που όπως προβλέπουν επιστήμονες θα έρθουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια αλλά και οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, τη θεωρία των δύο άκρων κ.α.
- See more at: http://info-war.gr/2013/10/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B1/#sthash.4Szcmqd8.dpuf


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/10/e.html#ixzz2jMNp4rdq

Το τέλος των μετρητών


Υπάρχουν μερικά πράγματα μέσα στο γενικότερο κομφούζιο, που εισβάλουν ήσυχα, σαν επαγγελματίες κλέφτες στις ζωές μας, την ώρα που κοιμόμαστε. Δεν θα πάρουμε χαμπάρι την εισβολή παρά μόνο όταν ξυπνήσουμε το πρωί κι ανακαλύψουμε ότι στο σπίτι μας έχει γίνει άγριο πλιάτσικο κι εμείς ονειρευόμασταν....

Ισως το καλύτερο πλιάτσικο από όλα θα γίνει όταν ανακαλύψουμε ότι με διάφορους νόμους που έχουν περάσει και ψηφίσει οι υπάλληλοι της τραπεζοκρατίας, στο πορτοφόλι μας όχι απλά δεν θα υπάρχει χρήμα, αλλά θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ, να υπάρχει πλαστικούρα. Καρτούλες χρωματιστές που θα πρέπει με αυτές ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ να εξυπηρετούμε τις βασικές (και μη) ανάγκες.

Να ήμουν μια μύγα στο τοίχο για να μπορώ να παρακολουθήσω την ηδονή που νοιώθουν...
οι τραπεζίτες αναλογιζόμενοι πόσο κοντά είμαστε στο τελικό τους στόχο. Να μην κινείται φύλλο χωρίς την άδειά τους. Στη κυριολεξία να μην κινείται τίποτα. Ούτε οι σερβιέτες και τα κ@λόχαρτα που θα πρέπει να αγοράσεις.  Το χρήμα είναι σκλαβιά αλλά όλη η ζωή μας κινείται μ΄αυτό. Το πλαστικό χρήμα όμως που δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας συνεχής έλεγχος και διακανονισμός με τις τράπεζες θα κάνει το μετρητό που έχουμε σήμερα και την εξάρτησή του να μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στον εφιάλτη που θα αντιμετωπίσουμε όταν θα συνειδητοποιήσουμε πως ακόμα και η εικονική ελευθερία δεν θα υπάρχει.

Σκεφθείτε μόνο για μια στιγμή μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να κάνει οποιαδήποτε οικονομική συνδιαλλαγή, αν δεν περάσει πριν από τη τράπεζα. Μια κοινωνία όπου κανονικό χρήμα δεν θα υπάρχει παρά μόνο εικονικό την αξία του οποίου θα καθορίζουν οι εκδότες της πλαστικούρας. Προσπαθείστε να αναλογιστείτε τι θα σημαίνει αυτό, με βάση την εμπειρία που έχουμε ήδη, για το πως λειτουργούν αυτά τα θηρία που ονομάζονται τράπεζες, όπου όλοι οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο από νούμερα σε καρτέλες που χρησιμεύουν να αυγατίζουν ένα τρελό κέρδος μέσα από μηχανισμούς τζογαδόρικους και τοκογλυφικούς.

Σκεφθείτε τι θα συνέβαινε σε ένα κράτος π.χ. όπως το δικό μας, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι πολίτες εκβιάζονται με κάθε πιθανό τρόπο να πληρώσουν, που τα ταμεία έχουν καταληστευθεί χωρίς κανένας να δόσει ποτέ λογαριασμό σε κανέναν, που τα χαράτσια πέφτουν βροχή απαιτώντας να ξεζουμίσουν ότι έχει απομείνει από το πτώμα που περιφέρεται, που οι μηχανισμοί διάσωσης απαιτούν να μπει βαθειά το χέρι στις καταθέσεις και στα αποθέματα όσων έχουν κάτι ακόμα, να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΗΤΟ, αλλά ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ακόμα και το ελάχιστο ενός ψωρομισθού ή μιας γελοίας συνταξούλας να περνάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το πάγκο του χασάπη..

Δεν θα υπάρχει φρένο σε κανενός είδους ασυδοσία, ληστρική επιδρομή ή τρομοκρατία. Δεν θα υπάρχει ΝΟΜΙΚΑ η δυνατότητα να μπει το φρένο. Δεν θα υπάρχει πολίτης που να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη του αν δεν είναι ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ. Η κάρτα αγορών στο σουπερ μάρκετ, η φοροκάρτα, η κάρτα για την πληρωμή των φόρων και των λογαριασμών, η κάρτα για να κινηθείς με τα ΜΜΜ, η κάρτα για να ταξιδέψεις, για να πληρώσεις τα σχολεία, τους γιατρούς, για να ψωνίσεις οποιοδήποτε προϊόν.

Σκεφθείτε τώρα σ΄αυτό το τοπίο κάποιον ο οποίος δεν είναι εντάξει στη ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ εκρεμοτήτων και δεν θα επιτρέπεται να έχει πρόσβασει στο τραπεζικό σύστημα... Αν δεν μπορεί να πάρει μισθό γιατί η τράπεζα π.χ. δεν θα του επιτρέπει να έχει λογαρισμό μισθοδοσίας επειδή χρωστάει στην εφορία και η εφορία δεν του εκδίδει πιστοποιητικό φορολογικής "καθαρότητας" και αφού δεν έχει πρόσβαση στη τράπεζα, δεν θα μπορεί να αγοράσει και στα μαγαζία που θα θέλουν ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ, δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε το νοίκι αφού ο ιδιοκτήτης θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πληρώνεται με κάρτες, δεν θα μπορεί να μπει σε ένα νοσοκομείο αφού θα μπαίνεις μόνο δείχνοντας μια κάρτα στην είσοδο...

Ναι αυτό είναι το  εφιαλτικό ακραίο σενάριο μιας εφιαλτικής μελλοντικής δυστοπίας... Αλλα πόσο ακραίο είναι? Σ' αυτό το τελικό στάδιο της απόλυτης υποδούλωσης όλων των ανθρώπων, θα προηγηθούν σίγουρα τα πιο λαιτ σενάρια.. Που έρχονται άμεσα. Μήπως δεν πέρασε ήδη πως πάνω από ένα τάδε ποσό πρέπει να χρησιμοποιείται κάρτα? Μήπως δεν ακούμε παντού για τη φοροκάρτα? Μήπως δεν γίνεται ήδη χαμός με το γεγονός πως οι τράπεζες θα μπορούν να βάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις και καταθέσεις όσων χρωστάνε? Ποιο είναι το ακραίο σενάριο? Πως υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αγοράζουμε τα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης και να πίνουμε το καφέ με μετρητά? Πόσο δύσκολο είναι να καταργηθεί αυτό? Πόσο ακραίο? Πόσ απίθανο σας φαίνεται να κουρευτούν καταθέσεις γιατί έτσι θα "σωθούμε " από τη καταστροφή?

Εδώ υπάρχει κόσμος που έχει μείνει άνεργος, δεν έχει φαί , του κόβουν το ρεύμα, τον πατάνε στο λαιμό να πληρώσει χαράτσια, έχει πτωχεύσει στη κυριολεξία και ζει εξαθλιωμένος,  και φοβάται μην φύγει από το μηχανισμό διάσωσης και πτωχεύσει!!!! Υπάρχει κόσμος που τρέμει στην ιδέα μη βρεθούμε εκτός από κάτι που λεγεται ευρωπαϊκή ένωση, η ευρωπαϊκο νόμισμα, και πεινάσει, και το σκέφτεται αυτό την ώρα που πεινάει!!!

Ακραίο πλέον είναι μόνο ένα πράγμα σ΄αυτή τη παράνοια που εξαπλώνεται γύρω μας ταχύτατα σαν το φονικότερο ιό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Ο αποχαυνωμένος πολίτης που δεν μπορεί να αντιδράσει, δεν κατανοεί τι του συμβαίνει, δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος της συμφοράς που έρχεται. Αυτό είναι το ακραίο. Κι αυτή η απόλυτη παράδοση σε οποιοδήποτε μηχανισμό εξαπάτησης και εκβιασμού πλασσάρεται σαν ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, είναι το εισιτήριο για την δυστοπική κοινωνία που μοιάζει σήμερα σενάριο συνομοσιολογικό αλλά που θα είναι απλά η πραγματικότητα που θα βιώσουν οι επόμενες γενιές.

Ο χειρότερος πόλεμος που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα έχει ξεκινήσει ήδη προ πολλού. Το πρόβλημα είναι πως λίγοι το συνειδητοποιούν γιατί η μεγάλη πλειοψηφία έχει μάθει πως πόλεμος σημαίνει καπνοί, σειρήνες, μάχες, χαρακώματα. Η πλειοψηφία μένει κολλημένη σε τακτικές και παραδείγματα των περασμένων αιώνων. Ενω οι αρχιτέκτονες της καταστροφής βρίσκονται ήδη εκατό χρόνια μπροστά....

Από Συνήθης Ύποπτος ΠΗΓΗ "ΓΡΕΚΗ"

Η ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΤHN ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΜΙΤΗ ΕΒΓΑΛΕ 65 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!

Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του ΓΑΠ, Χρήστος Μαγκούφης.Σήμερα το πρωΐ ήταν καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου λόγω της “διαμάχης” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σημίτη και Παπανδρέου. Ο Πόπη τον είχε καλέσει επειδή ο Μαγκούφης είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη “πολιτικό νάνο”. Και έβγαλε λαυράκια.

Ο Χρήστος Μαγκούφης επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια: Η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

“Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρις δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρις, σημερινής αξίας 65 δις Ευρώ, έφυγαν στο εξωτερικό”!

Καταλαβαίνετε για τί μιλάμε; Αναλογιστείτε αυτό το ποσό σε παραγωγική ρευστότητα, να μπαίνει σε βαλίτσες κάποιων επιτήδειων και να βγαίνει ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ! Εκείνη την περίοδο μάλιστα που η αγοραστική – επενδυτική αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μιλάμε για ταφόπλακα στην ανάπτυξη και την παραγωγή.

Και όμως, γι’ αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας. Οι ένοχοι όμως είναι ακόμα εδώ. Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.

Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα μετοχοδάνεια στον κοσμάκη για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου. Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7,000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών. Αυτοί που μετέπειτα έγιναν και πρωθυπουργοί για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI…

Υπάρχουν τα ΜΜ”Ε’ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: “Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500,000, σίγουρη η πληροφορία”!

Υπάρχει και η ροή του χρήματος. Ο Πανταλάκης του σκανδάλου της Γενικής Αποθηκών είναι μόνο ένα δείγμα. Για 9 τουλάχιστον χρόνια, έβγαιναν λεφτά με βαλίτσες από εισηγμένες, με το πρόσχημα αγορών Οφσορ εταιρειών που δεν είχαν κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ περιουσιακό στοιχείο. Εάν τα ψάξετε, θα βρείτε στα διοικητικά συμβούλια αυτών των εταιρειών, βαρύγδουπα ονόματα, “ιστορικών” πολιτικών οικογενειών. Παραμένουν ατιμώρητοι.

Τα άλλα που συμπλήρωσε ο κύριος Μαγκούφης απλώς συμπληρώνουν το κάδρο: Αποκάλεσε τον Σημίτη “εκβιαστή”, μίλησε ευθέως για ψεύτικα στοιχεία και σκανδαλώδη εισαγωγή της χώρας στην ΟΝΕ, είπε για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών αγώνων και άλλα πολλά.

Δυστυχώς και αυτός, τόσα χρόνια σιωπούσε και ψήφιζε τα μνημόνια που έφερνε ακριβώς η ίδια η συμμορία. Όπως λησμόνησε να μας πει, ποιός “διεφθαρμένος, απατεώνας και εκβιαστής” έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας του το βρώμικο δαχτυλίδι…

Τα "Στουρνάρια" κόλπα και οι ... ψευτοαντάρτες!


Αυτός ο πρώην φανερός (και τώρα κρυφός) υπάλληλος των τραπεζιτών τον οποίο ο Σαμαράς “διόρισε” υπουργό των οικονομικών θεωρεί ότι μπορεί να μας δουλεύει όλους με τα κολπάκια και τους ελιγμούς του. Βέβαια όλη  η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ενήμερη για τα βρώμικα κόλπα του Στουρνάρα και συμμετέχει συνειδητά σε αυτά με σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια του απλού λαού τον οποίο κοροϊδεύουν συστηματικά από τα μέσα μαζικής .... παραπληροφόρησης!

Έτσι βλέπουμε εδώ και καιρό πως όποτε είναι να...
περάσουν κάποια νέα μέτρα εις βάρος μας, διαρρέουν σκοπίμως περισσότερα (κάποια εξ αυτών μοιάζουν και παρανοϊκά) και τότε όλοι μαζί, αρχίζουν το δούλεμα δηλ. βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα οι βουλευτάδες τους ωρυόμενοι και το παίζουν αντίθετοι δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσουν και άλλα “αντάρτικα”. Τότε και μετά τον επικοινωνιακό "θόρυβο¨ ο υπουργός τάχατε αλλάζει γνώμη και τελικά περνούν λιγότερα μέτρα (αυτά που πραγματικά ήθελαν) δίνοντας μας την αίσθηση ότι πρέπει να τους χρωστάμε και .... χάρη!

Παράδειγμα οι τελευταίες γελοιότητες που είδαμε και ακούσαμε για την πρόθεση τους να φορολογήσουν τις στάνες και τα ακαλλιέργητα χωράφια όπου είχαμε την “δήθεν” δυναμική “παρέμβαση” των 22 βουλευτάδων της ΝΔ και την “υπαναχώρηση” του .... Στουρνάρα!
Επίσης το τελευταίο διάστημα ακούμε συστηματικά από τους μνημονιακούς συγκυβερνώντες όρους και λέξεις των οποίων αλλάζουν την ερμηνεία π.χ κινητικότητα, διαθεσιμότητα κ.α οι οποίες τις περισσότερες φορές σημαίνουν απόλυση αλλά και την περίφημη φράση ότι “δεν θα πάρουμε πια οριζόντια μέτρα” αλλά .... "κάθετα"!!!

Το σίγουρο πλέον είναι ότι όλοι αυτοί οι αχρείοι και αισχροί τύποι μας εμπαίζουν κανονικά οπότε όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα πρέπει να τους περιποιηθούμε όπως τους αξίζεις δηλ. να τους γράψουμε “καθέτως" στέλνοντας τους για πάντα στον ..... αγύριστο!

Δέκα πράγματα για τα οποία το καθεστώς θα σε κυνηγήσει άγρια...


Νομίζατε ότι στην Ελλάδα της Κατοχικής Ευρώ Χουντάρας θα γλυτώσετε επειδή πιστεύετε ότι είστε καθ όλα νόμιμος; Πιστεύετε μήπως, ότι εσείς τουλάχιστον, εφ' όσον συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις τους, δεν θα έχετε πρόβλημα; Δυστυχώς κάνετε λάθος! Παρ όλα αυτά που τυχόν
πιστεύετε ότι κάνετε σωστά, για το καθεστώς ΔΕΝ είστε νόμιμοι και μην περιμένετε να επιβιώσετε αλώβητοι... 

Ότι και να κάνετε, όσα και να πληρώσετε, κάτω από οποιαδήποτε πέτρα και να κρυφτείτε, το καθεστώς έχει αποφασίσει ότι "παραβιάζετε τον νόμο" με όποιον τρόπο αυτό ορίσει κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Αυτό που μένει τώρα είναι να διατάξει το ανελέητο κυνήγημα σας, μέχρι να παραδοθείτε άνευ όρων σε αυτό. Ας δούμε τα πιο σημαντικά δέκα πράγματα για τα οποία το καθεστώς, απαντά πάντα με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο: Θα σας κυνηγήσει, θα σας βρει, και θα σας κάνει να πληρώσετε με κάθε τρόπο που αυτό αποφασίσει και βολεύει εκείνη την στιγμή... Μερικά από αυτά τα πράγματα είναι ήδη εδώ. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε προσεχώς κάπου κοντά σας...

10 Απαιτείς τα εργασιακά σου δικαιώματα; 
Πως τολμάς; Αυτό είναι "παράνομο"! Το καθεστώς θα κάνει τα πάντα για να σε απολύσει, να σε στοχοποιήσει και θα σε κάνει να πληρώσεις το "λάθος" σου πολύ ακριβά ώστε να δείτε "τι εστί βερίκοκο"...

9 Πληρώνεις τους φόρους σου; 
Τότε προφανώς είσαι παράνομος! Για να πληρώνεις τους φόρους σου,σημαίνει ότι έχεις χρήματα. Εφ' όσον όμως έχεις χρήματα, τότε πρέπει να πληρώσεις κι άλλο φόρο. Τον πλήρωσες; Τότε έχεις χρήματα! κ.ο.κ. Κατάλαβέ το! Πληρώσεις, δεν πληρώσεις, ΠΑΝΤΑ θα χρωστάς!

8 Δουλεύεις στο δημόσιο; 
Τότε σίγουρα είσαι τεμπέληςσπαταλάς χρόνο, κλέβεις τα χρήματα του κράτος. Ακόμα κάθεσαι και ακούς; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι αυτό που είσαι! Από εδώ και στο εξής ή θα απολύεσαι, ή θα ζεις για πάντα με τον φόβο της απόλυσης πάνω από το κεφάλι σου!

7 Είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και ακόμα χειρότερα απαιτείς μισθό ή/και ασφάλιση;
Και είσαι ακόμα εδώ; Υπάρχει αυτή η τάξη; Νομίζαμε ότι την καταστρέψαμε!Καλά θα κάνεις να πεθάνεις, εσύ και τα παιδιά σου! Δεν σε χρειαζόμαστε πλέον. Δεν θέλεις; Τότε θα το κάνουμε εμείς...

6 Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; 
Και μη χειρότερα! Δεν ντρέπεσαι που δεν πληρώνεις ΟΑΕΕΝοίκι και τους φόρους σου; Εσύ όχι μόνο αξίζει να χάσεις την δουλειά σου, αλλά καλό θα ήταν να πεινάσουν και τα παιδιά σου λίγο. Εδώ που τα λέμε, θα έπρεπε ΉΔΗ να τα είχες στείλει στο εξωτερικό! Έτσι, για να μάθεις να πληρώνεις τους φόρους σου, διεφθαρμένε φοροφυγά!

5 Είπες τίποτα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες ή την Τρόικα; 
Βρε φασίστα ναζί, βρε ακροαριστερέ εξτρεμιστή, δεν σέβεσαι το "Συνταματικό τόξο" και τους "εταίρους" μας; Τώρα το καθεστώς θα σε πιάσει θα σε δικάσει με συνοπτικές διαδικασίες, και θα σαπίσεις στην φυλακή! Τι νομίζεις ότι είναι εδώ, καμιά Δημοκρατία, όπου υπάρχει ελευθερία λόγου;

4 Διαβάζετε ή αναφέρεστε στα δικαιώματά σας, ανθρώπινα, συνταγματικά ή απλά τα αυτονόητα; 
Είστε σίγουρα εξτρεμιστής! Θα σε γελοιοποιήσουμε, θα σε μειώσουμε, θα προσαχθείς, θα σε τρομοκρατήσουμε, θα σε διαλύσουμε! Τρομοκράτη!

3 Μήπως ψελίσατε κάτι Εθνική Ανεξαρτησία ή Εθνικό νόμισμα και άλλα σχετικά; 
Τότε είστε προφανώς ενάντια στο "Δημοκρατικό τόξο", και τους ευεγέτες μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό έχει κριθεί παράνομο και εξτρεμιστικό. Θα σε γελοιοποιήσουμε, θα σε μειώσουμε, θα προσαχθείς, θα σε τρομοκρατήσουμε, θα σε διαλύσουμε!

2 Μήπως τολμήσατε να ψιθυρίσετε κάτι για πραγματική Δημοκρατία ή Δικαιοσύνη; 
Και αυτή που έχουμε τώρα τι είναι δηλαδή; Έχει κάτι λάθος; Πρόσεξε τι θα πεις... Δεν είσαι εσύ αυτός που θα τα ανατρέψει όλα! Τι θέλεις δηλαδή, να γίνει καμιά επανάσταση; Το ξέρεις ότι το να αμφισβητείς το πολίτευμα της χώρας είναι παράνομο; Καλύτερα να κλείσεις το στόμα σου, πριν καταλήξεις φυλακή, αλλά μάλλον ούτε η σιωπή σου δεν θα σε σώσει... 

1 Μήπως, ρωτάω μήπως ένα στο εκατομμύριο, τυγχάνει και γεννηθήκατε Έλληνας;
Τώρα τελειώσατε, δεν σας σώνει ΤΙΠΟΤΑ. Πρώτα πρώτα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Δεύτερον, είσαι τεμπέλης, αξιολύπητος, άχρηστος, διεφθαρμένος και μπατακτσής. Για όλα αυτά θα πληρώσετε πολύ ακριβά. Δεν είναι δυνατόν να είσαι νόμιμος εφ όσον είσαι Έλληνας. Το οικόπεδό σου θα δημευθεί, εσύ θα εξαφανιστείς, και η Ιστορία σου θα ξεχαστεί!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης
πηγή Τρικλοποδιά

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ


Η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη... Οι ευαίσθητοι εισαγγελείς, λέτε να μην γνωρίζουν τον Ποινικό Κώδικα - Άρθρο 146 περί Παραβίασης μυστικών της Πολιτείας;... 


Λέτε να συμβαίνει κάτι άλλο στην αδέκαστη δικαιοσύνη; Βέβαια, όταν πρόκειται να δαγκώσουν αδύνατους, φτωχούς, βιοπαλαιστές ή να προστατευτεί ο κ. Πάχτας ή οι τραπεζίτες... έχουμε αντιφασιστική κι άμεση "δικαιοσύνη". Τώρα??? Τίποτε??? Ελλάδα: η χώρα της παράνοιας... Και της σχιζοφρένειας επίσης. Βγαίνει χθες-προχθές η γνωστή Μοσχαροκεφαλή εκτελώντας ποιός ξέρει (όλοι ξέρουμε) τί διατεταγμένη υπηρεσία και...
Ξεφτιλίζει ένα ολόκληρο κράτος, λέγοντας ότι παρακολουθούσαν-υπέκλεπταν συνομιλίες πρεσβειών. Και τίποτε δεν συνέβει! Κανείς απ' την Δικαιοσύνη δεν συγκινήθηκε!
Όταν πριν τρία χρόνια η ίδια Μοσχαροκεφαλή είχε πεί ''μαζί τα φάγαμε!'', παραδεχόμενος ότι ο ίδιος τουλάχιστον είχε φάει, και πάλι η Δικαιοσύνη έμεινε ακίνητη!
Γενικά, για να μπορείς στην Ελλάδα να λες ό,τι θες χωρίς να σ' ενοχλεί κανείς πρέπει μάλλον να...είσαι μοσχαροκεφαλή! Παράνοια;

Βγαίνει χθες ο επίσης γνωστός ''πρωθυπουργός'' και κάνει παρέμβαση ό ίδιος ώστε να μην φορολογηθούν θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες και μαντριά!  Δίνει επίσης και μίνι συνέντευξη για την επιτυχία του και το λαϊκό του προφίλ!
Είναι ο ίδιος ''πρωθυπουργός'' που τον Αύγουστο είχε κάνει το ίδιο για το ΦΠΑ στις μπουγάτσες και τα σουβλάκια!Τότε μάλιστα είχε κάνει και ολόκληρο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό!
Δηλαδή κάθε φορά που ο ''πρωθυπουργός'' τρώει τις ''σφαλιάρες'' του στο εξωτερικό, έρχεται και κάνει επίδειξη ισχύος στα μαντριά και στις τυρόπιτες!  Παράνοια;

Βγαίνει χθες το γνωστό Παράφρον μπουμπούκι στα τηλεπαράθυρα (πριν την παρέμβαση του ''πρωθυπουργού'', που λέγαμε πρίν) και εκθειάζει την φορολόγηση μαντριών, θερμοκηπίωνκαι αποθηκών λέγοντας για τους αγρότες πολίτες:  ''για να μάθουν είτε να εκμεταλλεύονται την περιουσία τους, ή να την πουλήσουν!''  Παράνοια;  Μπά..  Μάλλον σχιζοφρένεια!

Βγαίνει ο εκπρόσωπος του γνωστού ακροδεξιού κόμματος και ρωτά (με το δίκιο του): ''Εμάς μας κατηγορείτε για ναζισμό. Τον δικό σας κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, πρώην τσεκουροφόρο, που φωτογραφίες του υπάρχουν να εκφωνεί λόγο μπροστά από φασιστική αφίσα, γιατί τον καμαρώνετε; Και κανείς απ' το πλειοψηφικό κυβερνητικό κόμμα δεν απαντάει!  Σχιζοφρένεια;
Άλλος για την βάρκα μαααας; Δρομοκαϊτειο πάμε..

SIBILLA.GR 

ΣΥΡΙΖΑ: Εξευτελιστική η πανευρωπαϊκή "πρωτιά" της Ελλάδας στα ποσοστά ανεργίας


Ημερομηνία: 31/10/2013 
Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ που ανακοίνωσε η Eurostat


Η πανευρωπαϊκή εξευτελιστική πρωτιά της χώρας μας για δέκατο συνεχόμενο μήνα στα ποσοστά ανεργίας και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων, από τους οποίους περίπου 7 στους 10 είναι άνεργοι, είναι το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Η πολύ μεγαλύτερη ανεργία στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε σχέση με αυτές του Βορρά επιβεβαιώνει το ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στις πρώτες.

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ανάπτυξη και ο συντονισμός των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των εργατικών συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, με στόχο να ηττηθούν και να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής της Ευρωζώνης, που έχουν μετατρέψει τις χώρες του Νότου σε αποικίες χρέους και οικονομικές μπανανίες και έχουν οδηγήσει τους λαούς τους σε οικονομική εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια και απελπισία.
- See more πηγή  

Αρχική

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΑΕΠ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ 500 ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ


πηγη "ισκρα"
Εκτύπωση
(Πεμ. 31/10/13 

Τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών, βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών τους για τη χρήση του 2012, παρουσίασε ηICAP την Πέμπτη (31/10).
Η έκθεση της ICAP επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η βαθιά οικονομική κρίση δεν έχει αγγίξει τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα, αυτές συνεχίζουν και αποσπούν κέρδη δισεκατομμυρίων, ενώ, την ίδια ώρα, οι πολιτικές λεηλασίας των μνημονιακών κυβερνήσεων βυθίζουν στη φτώχια και την ανεργία το λαό της Ελλάδας
ΣΤΑ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
Το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων (και ομίλων αντίστοιχα) είναι τα κέρδη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση τωνχρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.
Βάσει των στοιχείων που επεξεργάστηκε η ICAP, οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδαεμφάνισαν συνολικά κέρδη προ φόρου της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ το 2012 (+26% από τα αντίστοιχα της περσινής έκδοσης), ενώ το τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των εταιρειών ήταν, για τρίτη χρονιά, ζημιογόνο, με ζημίες της τάξης των 13,1 δισ. ευρώ.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα εισοδήματά τους ναεξανεμίζονται και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει, οι 500 αυτές εταιρείεςεμφάνισαν το 2012 κέρδη EBITDA της τάξης των 10 δισ., στο ίδιο επίπεδο με τις 500 κορυφαίες του 2011, πολλαπλάσια όμως των αντίστοιχων κερδών EBITDA του συνόλου των επιχειρήσεων, τα οποία διαμορφώθηκαν τελικά σε 2,09 δισ. ευρώ.
Εντυπωσιακό ειναι και το μέγεθος του κύκλου εργασιών των 500 αυτών εταιριών, ο οποίος ξεπερνάει το 50% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για το 2012. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι τοδεδομένο ότι μόλις 500 επιχειρήσεις, κάλυψαν με τον τζίρο τους ποσοστό 54,1% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς.
Αναφορικά με τη σύνθεση της ομάδας των 500 πλέον κερδοφόρων ελληνικών εταιρειών (βάσει κερδών EBITDA του έτους 2012), σημειώνεται ότι 132 εταιρείες της περσινής κατάταξης δενπεριλαμβάνονται στη νέα κατάταξη και αντικαθιστώνται από άλλες επιχειρήσεις.
Από τις επιχειρήσεις που «βγήκαν εκτός» κατάταξης το τελευταίο έτος, 23 εταιρείες εμφάνισαν ζημιογόνα αποτελέσματα (αρνητικά κέρδη EBITDA) το 2012, ενώ οι λοιπές είτε είχαν αντίστοιχα κέρδη μικρότερα του κατωτάτου ορίου, είτε δεν δημοσίευσαν ισολογισμό ή τέλος κάποιες (9) ήταν αδρανείς το τελευταίο έτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες του 2012, μόνο 67 εταιρείες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών.
Αναφορικά με τα μερίδια συμμετοχής των διαφόρων τομέων στο συνολικό κύκλο εργασιών των 500 εταιρειών της κατάταξης κατά το 2012, ο τομέας της Βιομηχανίας ήταν πρώτος με μερίδιο 34,8%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο τομέας των Λοιπών Υπηρεσιών με μερίδιο 29,3%, εκτοπίζοντας στην τρίτη θέση πλέον το Εμπόριο (μερίδιο 26,5%).
ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΔΕΗ - ΤΟ «TOP 20»
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κορυφή της κατάταξης για το 2012. Παρατηρείται ότι στην πρώτη εικοσάδα των πλέον κερδοφόρων εταιρειών (βάσει EBITDA) η πλειονότητα παρέμεινε σταθερή, με τις 16 από τις 20 εταιρείες να εμφανίζονται στην κορυφή τόσο το 2012 όσο και το 2011, σημειώνοντας απλά κάποια εναλλαγή στις θέσεις της κατάταξης.
Αναφορικά με τη συμμετοχή των επί μέρους τομέων στη «σύνθεση» της πρώτης εικοσάδας εταιρειών,το 2012 συμμετείχαν 12 εταιρείες του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών», δύο Βιομηχανίεςτρεις εμπορικές εταιρείες και από μία εταιρεία των λοιπών τομέων.
Η πιο κερδοφόρα εταιρεία για το 2012 ανεδείχθη η ΔΕΗ ΑΕ, η οποία επανήλθε στην κορυφή επιτυγχάνοντας θεαματική βελτίωση των κερδών EBITDA (+52,2%), εκτοπίζοντας έτσι στη 2η θέσητον ΟΠΑΠ ΑΕ, λόγω υποχώρησης της κερδοφορίας του (μείωση κερδών EBITDA κατά 8,5%).
Νεοεισερχόμενες εταιρείες στο TOP 20 είναι μία εταιρεία του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών» (WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες ΑΕ), μία εμπορική (ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ ΑΕ), μία ασφαλιστική (ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ) και μία από τον τομέα τουρισμού (OLYMPIC AE).
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013.