ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ : ”ΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!”





ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ 90ΛΕΠΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ!

Μετά την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Sergey Aksyonov προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν “να συνδράμει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας”, άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου που σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo Ειδήσεων ανέφερε ότι η
Ρωσία θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του πρωθυπουργού για βοήθεια. Όπως δημοσιεύεται στο greekamericannewsagency.com, παράλληλα με την έκκληση για την συνδρομή της Ρωσίας, ο Aksyonov ανακοίνωσε ότι στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για το μέλλον της Κριμαίας, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ό, τι είχε προηγουμένως προγραμματιστεί (25 Μαΐου).

Η αμερικανική εταιρία αναλύσεων stratfor που παρακολουθεί στενά τα γεγονότα, σε ανάλυσή της διατυπώνει την άποψη ότι “το δημοψήφισμα μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για μια επίσημη ανακήρυξη περαιτέρω αυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας της Κριμαίας και, ενδεχομένως, ένωση με τη Ρωσία”. “Μια τέτοια κίνηση” συνεχίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, “όχι μόνο θα επισημοποιήσει την επιρροή της Ρωσίας στην Κριμαία, αλλά και θα περιπλέξει τα όποια σχέδια του Κιέβου για την ένταξη της χώρας στην στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών (για τα ασαφή σύνορα).

Όπως συμπεραίνουν οι αμερικανοί αναλυτές, σύμφωνα με το greekamericannewsagency.com, η νέα ουκρανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά για την υπόθεση της Κριμαίας, “τόσο λόγω της αυξανόμενης ρωσικής δύναμη στην περιοχή, αλλά και των φιλορωσικών αισθημάτων που κυριαρχούν στην Κριμαία”.

Μπορεί ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk να προέτρεψε την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στην Κριμαία και να επιστρέψουν στις στρατιωτικές τους βάσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο-εταιρία αναλύσεων, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει την δύναμη να αντομετωπίσει τη Ρωσία στην Κριμαία.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανοί (πάντα μέσω stratfor) θεωρούν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ζήτησαν από την Ρωσία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, είναι απίθανο, ωστόσο, να επέμβουν στρατιωτικά, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για μια διαφορετική στην αυριανή(03 03 2014) συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί κάτι που αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν φαίνεται, αλλά ούτε και παρουσιάζεται από κανένα δυτικό ή ανατολικό ΜΜΕ, το γεγονός ότι στο “πίσω μέρος του μυαλού του Πούτιν” εδώ και μια δεκαπενταετία, που κρατά τα ηνία και τον πλήρη έλεγχο της Νέας Μεγάλης Ρωσίας(όπως ο ίδιος ο Ρώσσος Πρόεδρος την οραματίζεται) βρίσκεται σεπλήρη εξέλιξη ένα πλήρες αλλά “μυστικό άκρως απόρρητο” σχέδιο. Σχέδιο με στρατηγική δομή το οποίο αποβλέπει στην ανακοπή, αλλά και τον πλήρη έλεγχο ή δυντόν την αναχαίτηση και ανακοπή του Ισλάμ στην ευρύτερη ασιατική περιοχή.

Ισλάμ, το οποίο αυξάνεται με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ανατριχίλα όχι μόνο στους ορθόδοξους ρώσους και όλες τις χώρες της σφαίρας επιρροής τους, αλλά και στο δυτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας, όπου το πρόβλημα του Ισλάμ θεωρείται το υπ’ αριθμόν έναν ζήτημα που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την προσεχή 20ετία. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Πούτιν, που “δικαιολογεί” αν θέλετε στα μάτια ενός Βαλκάνιου την εισβολή και κατάληψη, φιλορωσικής όμως επιρροής εδάφη, πέρα από τα γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας συμφέροντα που θέλει να προασπίσει και να προστατεύσει, είναι ο πλήρης έλεγχος του ρόλου της Τουρκίας.

Η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία από την άλλη όπως μεταδίδουν πάντα τα διεθνή δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έχει σημασία πια και στον μέλον αυτός ο διαχωρισμός θα γίνεται όλο και πιο αισθητός, όχι μόνον δεν είναι η καλύτερη αλλά ο Ερντογάν πια ευθέως βάση μυστικής συμφωνίας που έχει κάνει το Αμερικανικό κράτος με τον έκπτωτο Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν που μέχρι και πρόσφατα ήταν κόκκινο πανί για το Αμερικανικό IRS λόγω της υηλής φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές σχεδόν στο σύνολο των σχολείων και σχολών που είναι διάσπαρτα στην Αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με αυτή την μυστική συμφωνία ο “έγκλειστος” και φρουρούμενος Φεντουλάχ Γκιουλέν “έδωσε” στεγνά πληροφρίες στις Αμερικανικές αρχές (FBI, CIA & NSA) το άλλοτε πνευματικό του ταίκνο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως “αντάλλαγμα” της μεγάλης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων φοροδιαφυγής που έχουν εδώ και χρόνια εντοπίσει στις ΗΠΑ οι Αμερικανικές αρχές στις επιχειρήσεις συμφερόντων Γκιουλέν. Ενδεικτικό είναι το αφιέρωμα το ABC αλλά και τα συνεχή μόλις πριν από λίγο διάστημα αμερικανικά δημοσιεύματα για τον Φεντουλάχ Γκιουλέν

Οι Αμερικανοί-και όταν λέμε Αμερική φυσικά και δεν εννοούμε τον εκάστοτε πρόεδρο αλλά τα πανίσχυρα Ιουδαϊκής κυρίως επιρροής Αμερικανικά think tank που σχεδιάζουν με συνέχεια και συνέπεια σε βάθος χρόνου, πολιτικές εκ μέρους των πολυεθνικών άρα και για λογαριασμό τον εκάστοτε πολιτικών σχηματισμών- που (συν)κυβερνούν με τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο λοιπόν και σίγουρα δεν ξεχνούν την στάση και τον ρόλο της Τουρκίας στο πόλεμο με το Ιράκ και την άρνηση της να δώσουν γη και ύδωρ με τις αμερικανικές βάσεις τους στο Ιντσιρλίκ και άλλού, πάντα έψαχναν μια ευκαιρία αν όχι, να ελέγξουν πλήρως και απόλυτα να έχουν στο χέρι το πάντα άτακτο και ανυπάκουο παιδί Ερντογάν, που μάλλον μπιάζει να πήρε περισσότερο θάρρος από το επιτρεπόμενο μετά τα γεγονότα με το Ισραήλ, τουλάχιστον να χειραγωγήσουν με κάποιο τρόπο τον νέο Σουλτάνο της Τουρκίας που αίφνης μέσω του θεωρητικού και πνευματικού του πολιτικού του μέντορα Αχμέτ Νταβούντογλου άρχισαν να οραματίζονται στο πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την αναβιώση της Πάλαι ποτέ Μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μια νέα Ισλαμική πολιτική αυτοκρατορία που δεν θα μπορούσε να στηθεί αν δεν υπήρχε η στενή και στεγανή, από τα χρόνια που ο Ερντογάν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, βοήθεια του δυκτίου των σχολείων σε όλο τον πλανήτη -κυρίως σε χώρες της Δύσης- του Φεντουλάχ Γκιουλέν.

Δύκτιο που ανέδειξε στην πρωθυπουργία και τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Τουρκία που άρχισε όμως να γίνεται ενοχλητική και εμπόδιο στα βαθιά και μεγάλα σχέδια των ΗΠΑ για την επιβολή του νέου χάρτη στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής .

Βάση αυτού του χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής η Τουρκία θα πρέπει να περιορίσει τα σύνορα της για την δημιουργία του Κουρδιστάν. Ενός κράτους δορυφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής ως ανάσχεση στην δυναμική του Ιράν που πάντοτε φόβιζε και πάντα θα φοβίζει…

Σίγουρα αυτή η αλλαγή συνόρων δεν μπορεί να μην επηρεάσει και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ένα νέο κρατίδιο με καθεστώς ημιαυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας -αυτονομίας στα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία.

Ποιο θα είναι αυτό το νέο κράτος; Η Τουρκική Δημοκρατία της Θράκης! Ένα κράτος σχεδόν έτοιμο. Με σημαία. Με δικές τους τράπεζες. Δική του υποδομή. Ένα κράτος που χτίζεται από τις αρχές της 10ετιας του 1990 με συνεχείς παραχωρήσεις και συνεχείς παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδος.

Κοντολογίς. Θα δώσει κάτι η Τουρκία στα βάθη της Ανατολίας “επιλύοντας” ένα χρόνιο πρόβλημα της με τους Κούρδους και θα πάρει μεγάλο μέρος της Θράκης στην νέα κατάσταση που ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς. Ποιος θα βγει χαμένος για άλλη μια φορά δεν θέλει και ερώτημα. Η Ελλάδα!

Δεν είναι λοιπόν ούτε τυχαία τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις στη γειτονική Τουρκία ούτε αποσυνδεδεμένα με τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία και στην Κριμαία.Κρίκος που ο ένας συνδέδει τον άλλο…

Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας. Οι οργανώσεις που και στην Τουρκία αλλά και την Ουκρανία πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν είναι ΜΚΟ… Οι περισσότερες πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ όπως και στην περίπτωση των ΜΚΟ της Ελλάδας…

Μιας Τουρκίας, η οποία μέσω της Ευρασιατικής Ένωσης προσπαθεί από τα χρόνια του Οζάλ ακόμα, ιδρυτή και εμπνευστή της ίδρυσης της ισλαμικής ευρασιατικής ένωσης, να διοχετεύσει μουσουλμανικούς πληθυσμούς -και μάλιστα ακραίους φονταμενταλιστές- στους κόλπους της Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της Ρωσίας. Η Ρωσία ως γνωστόν υποφέρει και μετρά θύματα απο τους ακραίους Ισλαμιστές Τσετσένους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τελευταίο πολύνεκρο χτύπημα στην Ρωσία λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Το ευαίσθητο υπογάστριο της Ρωσίας για την δίοδο και την διάχυση αυτών των Ισλαμικών πληθυσμών ήταν πάντα η πολυεθνική Ουκρανία.

Όχι μόνον για την γεωπολιτική ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής όπου ο οι Ρώσσοι σαφώς υπερέχουν εδώ και χρόνια με σταδιακή, και βάση σχεδίου, εγκαθίδρυση εταιριών εξόρυξης γεωφυσικών ενεργειακών κοιτασμάτων, όχι μόνον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολίσουν συμφέροντα και δυνατότητες ελέχου αυτών των ενεργειακών κοιτασμάτων που φτάνουν μέχρι την παγωμένη Αρκτική, αλλά σχεδιάζουν την επέκταση της σφαίας επιρροής τους μέχρι και το Αιγαίο στο οποίο πάντα ήθελαν να έχουν διέξοδο από τα χρόνια της Μεγάλης Βυζαντινής σχεδόν 1600ετούς Αυτοκρατορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν προς τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους την νύχτα του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου 2014 -και αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα- είναι ότι μπορεί να διαφωνούν σε μια σειρά από λόγους για την επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, σε ένα πράγματα όμως φαίνεται να συμφώνησαν και αυτό θα το δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην πάση θυσία μη εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτή την υπόθεση.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε -κάτι που σχυνά πυκνά αναφέρει σε ιδιωτικές συνομιλίες του στους λιγοστούς ανθρώπους που εμπιστεύεται – ανοιχτά πλέον και Αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα είναι η φράση “Αν εμπλέξεις τους τούρκους, θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο”.

Η φράση αυτή του Ρώσου προέδρου δεν είναι νέα για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά εκείνων των χωρών που συνορεύουν με την Ρωσία, δεν είναι καινούργια. Όπως τυχαία δεν είναι και τα σχυνά πήγαινε – έλα με το προσωπικό του Ελικόπτερο στο Άγιο Όρος εδώ και χρόνια. Επισκέψεις που άλλοτε δημοσιοποιούνται και άλλοτε όχι.

Οι γεωπολιτικές και επομένως και οι στρατιωτικές εξελίξεις αυτές, στην εύκλεκτη περιοχή της Κριμαίας, όσο και αν ξαφνιάζει, είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταιγιστικές σχεδόν θυελλώδεις ραγδαίες καταστάσεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας!
makeleio

Αν δεν πάνε φυλακή, δεν θα σταθεί η Ελλάδα.



* Αυτή είναι η σωστή διατύπωση της γελοιότητας που εκστόμισε πάλι πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της ''κυβέρνησης'', υπουργός Εξωτερικών, και πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Και βέβαια με την νέα αυτή διατύπωση δεν εννοούμε μόνον τους εικονιζόμενους, αλλά μία πληθώρα

υπουργών, πρωθυπουργών και δημόσιων αξιωματούχων που κυβέρνησαν,
..και που αν δεν κυβερνούν ακόμα, παραμένουν πάντως στο απυρόβλητο, ελεύθεροι κι ακαταδίωκτοι,
..να κυκλοφορούν προκλητικά και να πλασσάρονται ως σωτήρες, ή τιμητές του σήμερα,
..κάνοντας ομιλίες και δίνοντας συνεντεύξεις, αυτοδιαφημιζόμενοι σαν οι μόνοι γνώστες και οι μόνοι ικανοί να βγάλουν την χώρα από την κρίση!

Η νέα αυτή διατύπωση της ηλίθιας ρήσης του άθλιου πολιτικού, είναι μία απόλυτη αλήθεια:
Αν δεν πάψουν όλοι αυτοί που άσκησαν εξουσία και αυτοί που την ασκούν τώρα να πιστεύουν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι,
..η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να βγεί από την κρίση,
..ποτέ να ορθοποδήσει,
..ποτέ να αναπτυχθεί.

Δεν έγινε ποτέ ούτε ένας απολογισμός οικονομικός, αλλά και πολιτικός, ώστε να αποδωθούν ευθύνες εφ' όσον υπάρξουν,
..ούτε για τα κατά καιρούς οικονομικά προγράμματα της Ε.Ε,
..ούτε για Ολυμπιακούς αγώνες, ούτε για τις διάφορες ''πολιτιστικές πρωτεύουσες'',
..ούτε για τις υπεράκτιες εταιρίες και τις ΜΚΟ,
..ούτε καν εκείνη η περίφημη ''μία και μόνη εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ''(!),
..που υπήρξε μία (απ' τις πολλές) προεκλογικές δεσμεύσεις του ''πρωθυπουργού''..
Ενός πλήρως ανυπόληπτου και ελάσσονος πολιτικού, που βρέθηκε να διοικεί την χώρα,
..όπως άλλωστε και οι περισσότεροι της συνομοταξίας του, τα τελευταία τριάντα χρόνια!

Και αν, όπως λέγεται, η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι κρίση πολιτική..
..η πολιτική αυτή κρίση είναι κρίση Δικαιοσύνης!

Και δεν θ' αποκτήσουμε ποτέ σύγχρονο και αξιόπιστο κράτος, όσες θυσίες κι αν γίνουν, όσοι ''εμφύλιοι'', και όσες επαναστάσεις,
..αν δεν τιμωρηθούν οι αίτιοι όλων των σημερινών δεινών, σε βάθος τουλάχιστον τριάντα ετών.

Όσο θα παραμένουν ελεύθεροι και σίγουροι,
..τόσο η χώρα θα καταρρέει..
mandatoforos

Ιδού οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας


05/03/2014
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέχουν σαφώς σε δυναμικότητα από την υπερδύναμη του 1991, την μεγάλη Σοβιετική Ένωση, αλλά από το 2000 ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα επαναφοράς σε μάχιμη κατάσταση των σχηματισμών σε Ξηρά, Θάλασσα και Αέρα που είχαν απαξιωθεί σε σημαντικό βαθμό.
Πρώτη πρόκληση της κυβέρνησης του Β.Πούτιν ήταν να κερδίσει τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας το 1998. Το έκανε.
Και αμέσως μετά ξεκίνησε την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο πόλεμος στην Γεωργία πρόλανε αυτή την αναδιοργάνωση σε πρώιμο στάσιο. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έδειξαν αποφασιστικότητα και διέθεσαν σημαντικό αριθμό μέσων.
Εκείνη την πρώτη δοκιμασία της νέας εποχής την κέρδισε περισσότερο το πυροβολικό: Χιλιάδες πυροβόλα και ρουκετοβόλα κονιορτοποίησαν τους Γεωργιανούς εισβολείς στη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία και εν συνεχεία οι μηχανοκίνητες δυνάμεις έφτασαν 30 χλμ. από την πρωτεύουσα Τιφλίδα, κάνοντας τον Γεωργιανό πρόεδρο Μ.Σακασβίλι να τρώει την γραβάτα του σε ζωντανή σύνδεση της τηλεόρασης.
Όμως και εκείνος ο πόλεμος έδειξε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ήταν ακόμα τεράστιες σε αριθμό, αλλά χρειάζονταν πολλά για να γίνουν και πάλι σύγχρονες.
Η ευκαιρία για την πρώτη επίδειξη των σύγχρονων ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήρθε πριν από πέντε ημέρες.
Όσο και αν για διπλωματικούς λόγους η Μόσχα αρνείται ότι ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό μετείχε στην βοήθεια που έχουν λάβει ο δυνάμεις αυτοάμυνας της τοπικής δημοκρατίας, εν τούτοις αυτή την φορά έδειξαν ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με την Γεωργία ή την Τσετσενία.
Η εικόνα των Ρώσων στρατιωτιών δείχνουν ότι έχουν κάνει ένα τεράστιο άλμα τα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από τον πόλεμο στην Γεωργία.
Τα ΤΟΜΑ με το προσωπικό και την πολιτοφυλακή στιλ "Mad Max" ανήκουν στο παρελθόν. Άψογες εξαρτήσεις, αλεξίσφαιρα στο προσωπικό ακριβά κέβλαρ κράνη, καινούριος φορητός οπλισμός, απόλυτος συγχρονισμός σε όλα τα επίπεδεα.
Η ρωσική ένοπλη δύναμη αναγεννάται.
Ας δούμε ολόκληρη της ρωσική πολεμική μηχανή του σήμερα, η οποια σε 6 χρόνια από τώρα, το 2020 με την διάθεση 650 δισ. δολ. μόνο για αγορές καινούριων συστημάτων και άλλα 150 δισ. για εκσυγχρονισμό των υφισταμένων, θα έχει μεταβληθεί σε μια "κρεατομηχανή" των εχθρών της Ρωσίας, ανάλογης ισχύος με αυτή της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.
Ακόμα και σήμερα μόνο οι ΗΠΑ και η Κίνα σε δεύτερο βαθμό μπορούν να συγκριθούν με την τεράστια πολεμική μηχανή της Ρωσίας, ειδικά στην ξηρά.

Ανώτατος διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι πάντα ο εκάστοτε πρόεδρος της χώρας. Το σύνολο των δυνάμεων από το 2010  κατανέμεται σε τέσσερις βασικές στρατιωτικές περιφέρειες: τη ∆υτική, τη Νότια, την Κεντρική και την Ανατολική. Οι περιφέρειες συνιστούν ταυτόχρονα ισάριθμες στρατηγικές διοικήσεις. Η 102η στρατιωτική βάση στην Αρμενία –η μόνη στο εξωτερικό– ανήκει στη Νότια στρατιωτική διοίκηση. 
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις περιλαμβάνουν τις δυνάμεις εδάφους, το Ναυτικό και την Αεροπορία. Εκτός αυτών υπάρχουν τρεις ακόμη ανεξάρτητοι κλάδοι: οι Στρατηγικές Πυραυλικές δυνάμεις, οι Αμυντικές Αεροδιαστημικές δυνάμεις και το σώμα των Αλεξιπτωτιστών. 
Η θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι 12 μήνες. Το 2012 το συνολικό προσωπικό ανερχόταν σε 1.040.000, με δύναμη εφεδρείας 2.035.000 άτομα. Υπουργός Άμυνας από τις 11 Μαΐου του 2012 είναι ο Sergey Shoigu και αρχηγός γενικού επιτελείου από τις 9 Νοεμβρίου του 2012 ο στρατηγός Valery Gerasimov. 
ΣΤΡΑΤΟΣ
Προσωπικό: 360.000
Οι ρωσικές δυνάμεις εδάφους περιλαμβάνουν: Μηχανοκίνητες δυνάμεις, τεθωρακισμένες δυνάμεις, πυραυλικές δυνάμεις, δυνάμεις αεράμυνας και τις ειδικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις κατανέμονται ως εξής:
∆υτική Στρατιωτική Περιφέρεια: 2 Στρατιές (6η και 20η).
Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια: 2 Στρατιές (49η και 58η).
Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια: 2 Στρατιές (2η και 11η).
Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια: 4 Στρατιές (5η, 29η, 35η, 36η).
Άρματα Μάχης: 743 T-90 (αρχικά είχε αποφασιστεί μεγαλύτερος αριθμός τα σχετικά κονδύλια όμως διοχετεύθηκαν στο νέο T-99), ~ 1.200 T-80 (Συνολικά μέχρι και 3.000. Τα υπόλοιπά σε μονάδες εφεδρείας και σε αποθήκευση), 1030 T-72 (Συνολικά μέχρι και 8.000. Τα περισσότερα σε εφεδρεία ή αποθήκευση. Τουλάχιστον 155 από τα ενεργά έχουν εκσυγχρονιστεί σε επίπεδο T-72Β2). 
ΤΟΜΑ: 720 BMP-3, ~ 1850 BMP-2 (Συνολικός αριθμός 6.500), BMP-1 (ενεργά 658. Συνολικά είχαν παραχθεί περί τα 10.000 οχήματα).
ΤΟΜΠ: 80 BTR-90 (∆εν προβλέπονται νέα οχήματα. Υπό σχεδίαση νέο όχημα στο πλαίσιο της Νέας Πλατφόρμας Μάχης του ρωσικού Στρατού), 1.152 BTR-80/82A, 280 BTR-D (για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις με δυνατότητα μεταφοράς 10 στρατιωτών. Οπλισμός: εκτοξευτές βομβίδων AGS-17, AGS-30 ή AGS-57 ή εναλλακτικά πολυβόλα PKM ή 6P41), 1.490 MT-LB, ~ 2.000 BRDM-2.
Αντιαεροπορικά συστήματα: 180 9K331M Tor-M1, 360 9K35M3 Strela-10M3, 280 9K33 Osa, 204 9K22 Tunguska.
Πυροβολικό Ρυμουλκούμενο: 560 D-30 (2A18M) (122 χλστ.), 55 Μ-46 (130 χλστ.), 430 2A65 Msta-B (152 χλστ.), 460 MT-12 Rapira (100 χλστ.), 188 2A36 Giatsint-B (152 χλστ.).
Πυροβολικό Αυτοκινούμενο: 470 2S19 Msta-S (πυροβόλο 2A65 των 152 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 36 χλμ.), 955 2S3 Akatsiya (των 152,4 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 18,5 χλμ. με συμβατικά πυρομαχικά, 24 με υποβοήθηση ρουκέτας RAP), 220 2S5 Giatsint-S (πυροβόλο 2A36 των 152 χλστ. ), 278 2S9 Nona (όλμος 2A60 των 120 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 9-12 χλμ.), 2S31 Vena (αυτοκινούμενος όλμος των 120 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 13 χλμ. αντικαθιστά σταδιακά τα Nona),  620 2S1 Gvozdika (πυροβόλο 2A18 των 122 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 15,3 χλμ. με συμβατικά πυρομαχικά, 21+ χλμ. με προωθούμενα), 25 2S4 Tyulpan (των 240 χλστ.), 37 2S7 Pion (πυροβόλο 2A44 των 203 χλστ.).
Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων: 130+ BM-30 Smerch (των 300 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 90 χλμ.), 340 BM-27 Uragan (220 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 34 χλμ.), 890 BM-21 Grad (των 122 χλστ. μέγιστη εμβέλεια 20 χλμ.), 24 9A52-4 Tornado (των 122 χκστ.  Εξαπλός εκτοξευτής μέγιστη εμβέλεια 90 χλμ. προορίζεται για την αντικατάσταση των ΒΜ-21 και ΒΜ-27  σε πρώτη φάση και των Smerch στη συνέχεια. Οι παραδόσεις συνεχίζονται), 15 TOS 1 (των 220 χλστ. οι ρουκέτες χρησιμοποιούν θερμοβαρική κεφαλή). 
Τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι πεδίου μάχης: 28 9K720 Iskander-M (Περισσότερα συστήματα παραδίδονται. Εμβέλεια +400 χλμ. 2 εκτοξευτές ανά όχημα με θερμοβαρική κεφαλή 480 χλγρ.),
96 OTR-21 Tochka-U (βλήμα 9K79 μέγιστη εμβέλεια 120 χλμ., πολεμική κεφαλή θραυσματογενής, , εναλλακτικά 100 kt πυρηνική).
Μελλοντικά προγράμματα: Νέο άρμα μάχης. Πρόκειται για το πρόγραμμα T-99 Armata που είναι το σχέδιο ανάπτυξης του νέας γενιάς ρωσικού άρματος μάχης με τις πρώτες παραδόσεις να εκτιμούνται για το 2020. Συνολικά προβλέπεται η απόκτηση 2.300 αρμάτων τα οποία θα φέρουν πυροβόλο των 125 χλστ. συν ένα ή δύο αντιαεροπορικά πυροβόλα των 30 χλστ. 
Νέο όχημα μάχης. Πρόκειται για τα σχέδια BTR-T και BMP-T που θα αντικαταστήσουν τα BMP και BTR. Η ανάπτυξή τους γίνεται στο πλαίσιο του κοινού πλαισίου ανάπτυξης πλατφόρμας μάχης –στο  ίδιο πλαίσιο γίνεται και η ανάπτυξη του T-99- με στόχο την υιοθέτηση ενός κοινού σκάφους για πολλές και διαφορετικές εφαρμογές μάχης. 
Αντιαεροπορικό βλήμα Morfey: Πρόκειται για ένα νέο φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο με μέγιστη ακτίνα δράσης 5 χλμ. Αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2015.
ΑΚ-12: Τα νέο υπό ανάπτυξη τυφέκιο μάχης. Το παρόν χρονικό διάστημα βρίσκεται σε δοκιμές για να αποφασιστεί εάν θα αποτελέσει το νέο οπλισμό των Ρώσων στρατιωτών. Το ΑΚ 12 θα μπορεί να δέχεται εναλλακτικά πυρομαχικά των 5,45, 5,56 και 7,62 χλστ. 
NAYTIKO
Προσωπικό: 135.000. 4 Στόλοι, 1 Στολίσκος.
Βόρειος Στόλος. Έδρα: Σεβερομόρσκ (υπάγεται στη στρατιωτική διοίκηση περιφέρειας ∆ύσης).
Στόλος της Βαλτικής: Έδρα Καλίνιγκραντ (υπάγεται στη στρατιωτική διοίκηση περιφέρειας ∆ύσης).
Στόλος Μαύρης Θάλασσας: Έδρα Σεβαστούπολη (υπάγεται στη στρατιωτική διοίκηση περιφέρειας ∆ύσης).
Στολίσκος Κασπίας: Έδρα Αστραχάν (υπάγεται στη Νότια στρατιωτική διοίκηση περιφέρειας).
Στόλος Ειρηνικού: Έδρα Βλαδιβοστόκ (υπάγεται στην Ανατολική στρατιωτική διοίκηση περιφέρειας).
Πλοία
Αεροπλανοφόρα: 1 Kuznetsov (Εκτόπισμα 43.000 τόνοι, μήκος 305 μέτρα. Αεροσκάφη: 2 Μοίρες με 30 έως 40 μαχητικά Su-33, MiG-29K, Su-25, 12 ελικόπτερα). 
Πυραυλοφόρα καταδρομικά: 1 + 2 κλάσης Kirov Petr Velikiy ναυαρχίδα του Βόρειου Στόλου. ∆ύο ακόμη καταδρομικά κλάσης Kirov, τα Admiral Lazarev και Admiral Nakhimov, πρόκειται να επανενταχθούν στο ρωσικό Ναυτικό μέχρι το 2018. 
Καταδρομικά: 4 (1 κλάσης Kara + 3 κλάσης Slava).
Αντιτορπιλικά: 13 (1 κλάσης Kashin, 7 κλάσης UdaloyI, 1 κλάσης Udaloy ΙΙ, 3 κλάσης Sovremennyy).
Υποβρύχια  
 Βαλλιστικών πυραύλων (SSBN): 11 (3 κλάσης Kalmar project 667BDR (NATO Delta III), 1 κλάσης Akula Project 941UM (NATO Typhoon), 5 κλάσης Delfin, project 667BDRΜ (ΝΑΤΟ Delta IV), 1+7 κλάσης Borei project 955. Η κλάση Borei περιλαμβάνει πυρηνοκίνητα υποβρύχια τέταρτης γενιάς. Το πρώτο σκάφος της κλάσης αυτής, το υποβρύχιο K-535 Yuriy Dolgorukiy, εντάχθηκε επίσημα στο ρωσικό Ναυτικό στις 10 Ιανουαρίου του 2013. Πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμη 2 υποβρύχια της ίδιας κλάσης και 5 της βελτιωμένης κλάσης Borei II ή project 955U με δυνατότητα μεταφοράς 20 βαλλιστικών πυραύλων Bulava έναντι 16 που είναι στα τρία πρώτα υποβρύχια. Το δεύτερο υποβρύχιο K-550 Aleksandr Nevskiy αναμένεται να παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό στα τέλη του 2013 ή τις αρχές του 2014). 
Πυρηνοκίνητα πυραύλων cruise (SSGN): 6 κλάσης Granit και Antey Project 949 και Project 949A (NATO OscarI & Osxar II). Πρόκειται να αντικατασταθούν από τη νέα κλάση Yasen. 
Πυρηνοκίνητα επιθετικά: 14 (2 Project 945A – ΝΑΤΟ Sierra II, 4 Project 671RTMK – ΝΑΤΟ Victor III,
5 Project 971 Schuka-B – NATO Akula).
Συμβατικά υποβρύχια: 18 (17 κλάσης Kilo, 1 κλάσης Lada) , 14 Project 877, 1 Project 877EKM,
1 Project 877LPMB, 1 Project 877V, 1 Project 677 κλάσης Lada.
Φρεγάτες: 4 Project 1135 κλάσης Krivak, Project 1135M κλάσης Krivak, Project 1135M κλάσης Neustrashimy.
Κορβέτες: (74), 21 κλάσης Grisha Project 1124 & Project 1124Μ, 7 κλάσης Nanuchka III, Project 12341, 1 κλάσης Nanuchka IV Project 12347, 3 κλάσης Tarantul Project 12411T, 23 Project 12411T / Project 12417 / Project 12421 / Project 12411 κλάση Tarantul, 5 Project 1331M κλάση Parchim, 2 Project 11661K κλάση Gepard, 2 Project 21630 κλάση Buyan, 3 Project 20380 κλάση Steregushchi.
Πλοία ναρκοπολέμου: 34 κλάσεων Natya, Sonya, Gorya.
Αερόστρωμνα πυραυλοφόρα: 2 Project 1239 Bora.
Αποβατικά: (19), 4 Project 1171 κλάσης Alligator, 12 Project 775 κλάσης Ropucha I, 3 Project 775M κλάσης Ropucha II.
Αερόστρωμνα αποβατικά:
2 κλάσης Zubr. 
Ναυτική Αεροπορία
Στόλος Βαλτικής: 4 αεροπορικές βάσεις. Στόλος Μαύρης Θάλασσας: 3 αεροπορικές βάσεις. Βόρειος Στόλος: 4 αεροπορικές βάσεις. Στόλος Ειρηνικού: 4 αεροπορικές βάσεις.
Αεροπορική πτέρυγα Admiral Kuznetsov: 19 Su-33, 24 MiG-29K/KUB (Οι παραδόσεις των πρώτων αεροσκαφών επίκεινται).
Από βάσεις του Ναυτικού: 18 Su-24M, 14 Su-25UBP/UTG (χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των πληρωμάτων των Su-33 για το Admiral Kuznetsov).
Ανθυποβρυχιακά: 16 Tu-142MK/MZ (τα 8 ΜΚ στο Βόρειο Στόλο, 8 ΜΖ στο Στόλο Ειρηνικού), 26 Il-38/N (11 με το Βόρειο Στόλο και 15 με το Στόλο του Ειρηνικού).
Μεταφορικά: 10 An-24T, 1+3 An-140-100 (1 επιχειρησιακό, 3 υπό παράδοση).
Αναγνωριστικά: 4 Su-24MR, 2 + 1 (υπό παραγγελία) Ka-31R.
Ελικόπτερα: 20 Mi-24V, 15 Ka-52K, 35 Mi-8MT (μεταφορών), 88Ka-27/29/32 (72 για ανθυποβρυχιακά  καθήκοντα και 16 μεταφορικά), 9 Mi-14 (5 αποστολές SAR και 4 για ανθυποβρυχιακές αποστολές).
°¶ΔΓ¦ΓΔΉ°
Προσωπικό: 180.000. Τέσσερις ∆ιοικήσεις: α) Στρατηγική ∆ιοίκηση,  β) 1η, 2η, 3η, και 4η ∆ιοίκηση Αεροπορικών και δυνάμεων Αεράμυνας, γ) ∆ιοίκηση αερομεταφορών και δ) ∆ιοίκηση Αεροπορίας μακράς εμβέλειας (στρατηγικά βομβαρδιστικά). 
Συνολικά στη ρωσική Αεροπορία υπάρχουν 61 Αεροπορικές Βάσεις, εκ των οποίων οι 14 με μαχητικά αεροσκάφη. Την ρωσική Αεροπορία συνθέτουν 38 Μοίρες μαχητικών, 15 Μοίρες βομβαρδισμού, 14 Μοίρες προσβολών στόχων εδάφους, 9 Μοίρες ειδικών αποστολών και 13 Μοίρες εκπαίδευσης και δοκιμών.
Μαχητικά: 362 Sukhoi Su-27 (Su-27SM, Su-27SM3, Su-27UB), 60 Su-30SM (υπό παράδοση), 48 Su-35S (έχουν παραδοθεί 10 συν 5 πρωτότυπα), 277 MiG-29 (MiG-29SMT, MiG-29UB), 164  MiG-31 (80 υπό αναβάθμιση στο επίπεδο -ΒΜ), 18 MiG-31B, 24 MiG-31BM. 
Τακτικά βομβαρδιστικά: 250 Su-24M, 40 Su-24M2 (αναβαθμισμένα 79 Su-24MR, 185 Su-25, 66 Su-25SM από πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη), 35 Su-25UB, 29 Su-34.(Αναμένονται παραδόσεις επιπλέον 32 αεροσκαφών μέχρι το 2015 και άλλων 92 μέχρι το 2020 για την αντικατάσταση των Su-24).
Στρατηγικά βομβαρδιστικά: Το σύνολο των βομβαρδιστικών είναι συγκεντρωμένο σε δύο αεροπορικές μεραρχίες, την 22η TBAD και την 326η TBAD, καθώς και το 43ο Κέντρο Αξιολόγησης και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων. Όλα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά ανήκουν στη δικαιοδοσία της 37ης Στρατιάς.
Μονάδες: 
Α) 22η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Engels
121o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-160 Blackjack.
184o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-95MS.
52o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Shaikovka – Tu-22M3.
840o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Sol'cy – Tu-22M3.
 Β) 326η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Ukrainka
182o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS.
79o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS (Tu-95KM, Tu-95K. Πιθανώς όλα τα βομβαρδιστικά σειράς «ΚΜ και Κ» εκσυγχρονιστήκαν σε επίπεδο «MS»).
200o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Belaya – Tu-22M3.
444o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Vozdbizhenka – Tu-22M3.
Αεροσκάφη: 120~150 Tu-22M3 και Tu-22M3M, 62 Tu-95MS, 16 Tu-160.
Μεταφορικά αεροσκάφη: 14 An-124 και “124-100” 210 IL-76MD, (υπό παραγγελία 39  Il-76MD-90A/Il-476), 40 An-72/74, 50 An-12, 6 An-22, 76 An-24/An-26, 3 IL-62M, 16 Tu-154M, 14 An-148-100E (υπό παραγγελία), 1 Yak-40 (VIP), 8 L-410 (VIP), 8 An-140-100 (υπό παραγγελία).
Αεροσκάφη ειδικών αποστολών: 20 Il-18D-36 Bizon (ηλεκτρονικής αναγνώρισης), 20 IL-78IL-78M (εναέριου ανεφοδιασμού), AEW& C 25 A-50M, 2 A-50U (αναβαθμισμένη έκδοση), 4 IL-80 (κέντρα εναέριας διοίκησης), 40 MiG-25R (αναγνώριση), 6 Be-200ChS και Be-200PS.
Εκπαιδευτικά: 32 + 55 YAK-130, 350 + L-339 (θα αντικατασταθούν από τα YAK-130),
30 Tu-134UBL (για την εκπαίδευση των πληρωμάτων των στρατηγικών βομβαρδιστικών) .
Ελικόπτερα: 35 Ka-52, 375 Mi-24V/P,  16 Mi-35М (υπό παραγγελία 49 “-35М”) 72 Mi-28N, Mi-8MT, 600+ της οικογένειας μεταφορικών Μι-8/17 (Mi-8T, Mi-8MTV-5, Mi-8AMTSh, Mi-17(8M), 35 Mi-26, 13 Mi-26(T), 10 Ka-226.
Συστήματα UAV: PCHELA-1T, REIS-D, Forpost.
Αντιαεροπορικά συστήματα: S-300V / SA-12 Giant/Gladiator SAM/ABM, S-300P / SA-10 Grumble / SA-20, S-400 Triumf/SA-21 και S-500, A-135 53T6 / ABM-3 / SH-08 Gazelle ABM, S-200 Vega/SA-5 Gammon SAM, S-125 Pechora/SA-3 Goa SAM, S-75 Dvina/SA-2 Guideline SAM, 2K12 Kub/Kvadrat/SA-6 Gainful, ZRK 9K37M1/M2 Buk M1-2/M2/M2E / SA-11 Gadfly / SA-17 Grizzly, ZRK 9K330/331 Tor/Tor M1/SA-15 Gauntlet SAM, ZRPK 96K6/72V6 Pantsir S1 SAM/SPAAG, ZRPK 2S6M Tunguska M SAM/SPAAG.
ΑΒΜ-Αντιβαλλιστικό σύστημα.
SAM- Εδάφους-Αέρος.
SPAAG – Αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο.
Μελλοντικά προγράμματα: PAK-FA T-50 Sukhoi (Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2016), 40 MiG-35 (σε παραγωγή), Ka-60 υπό παραγγελία 100. 
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ∆ΥΝΑΜΕΙΣ (RVSN RF)
Οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι το τρίτο σκέλος της στρατηγικής τριάδας μετά τα στρατηγικά βομβαρδιστικά και τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων. Στην RVSN RF περιλαμβάνονται όλες οι πυραυλικές δυνάμεις στο έδαφος της Ρωσίας με εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ. 
Η RVSN RF έχει τρεις Στρατιές βαλλιστικών πυραύλων: τις 27η, 31η και 33η.
Η 27η Στρατιά περιλαμβάνει: την 7η Μεραρχία με 18 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 14η Μεραρχία πυραύλων με 27 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 28η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 29 UR-100NUTTH σε σιλό, την 54η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 18 RT-2UTTH Topol-M και την 60η Μεραρχία πυραύλων 41 UR-100NUTTH και 52 RT-2UTTH Topol-M όλα φιλοξενούμενα σε σιλό. 
Η 31η Στρατιά περιλαμβάνει: την 13η “Red Banner” Μεραρχία πυραύλων με 30 R-36M2 σε σιλό και την 42η Μεραρχία πυραύλων με 27 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol.
Η 33η Στρατιά περιλαμβάνει: την 35η Μεραρχία πυραύλων 36 RT-2PM Topol, την 39η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 36 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 51η  Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 27 RT-2PM Topol και την 62η Μεραρχία πυραύλων με 28 R-36M2 σε σιλό. 
∆ύναμη βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM)Q 434 58 R-36M2 (SS-18), 136 UR-100N (SS-19), 144 RT-2PM «Topol» (SS-25), 60 RT-2UTTH «Topol M» (SS-27), 18 RT-2UTTH «Topol M» (SS-27), 18 RS-24 «Yars» (SS-29).
∆ιοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας
Η νέα αυτή διοίκηση περιλαμβάνει τις πρώην διοικήσεις Αεράμυνας και ∆ιαστήματος. Σε αυτή περιλαμβάνονται: 
Το 820ο Κέντρο εντοπισμού επερχόμενης πυραυλικής βαλλιστικής επίθεσης, το 821ο Κέντρο παρακολούθησης εξωατμοφαιρικών απειλών, σταθμός ραντάρ  Dunay-3U, σταθμούς αναγνώρισης διαστημικών σωμάτων Krona. Η διοίκηση περιλαμβάνει ακόμη την 9η Μεραρχία με αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Α-135 και 3 Ταξιαρχίες αεράμυνας, την 4η, 5η και 6η.  
∆ιοίκηση Αλεξιπτωτιστών: Προσωπικό 35.000.
∆ιάθρωση: 7η Μεραρχία Αεραπόβασης (έδρα Νοβοροσίσκ), 76η Μεραρχία Αεραπόβασης (έδρα Πσκοβ), 98η Μεραρχία Αεραπόβασης (έδρα Ιβάνοβο), 106η Μεραρχία Αεραπόβασης (έδρα Τούλα), 31η  Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, 242 Κέντρο εκπαίδευσης, 45 απόσπασμα αναγνώρισης, 1182 Σύνταγμα πυροβολικού, 38 Σύνταγμα διαβιβάσεων. 
Υλικό
Τυφέκια μάχης: AK-74M/AKS-74/AKS-74U (5.45x39 χλστ.), πολυβόλα RPK-74 (5.45x39 χλστ.),  PKM, πολυβόλο (7.62x54χλστ.), πολυβόλο 6P41 «Pecheneg»  (7.62x54 χλστ.), τυφέκιο ελεύθερων σκοπευτών Dragunov SVD, AGS-17 Plamya (Flame), εκτοξευτής οπλοβομβίδων των 30 χλστ., αντιαρματικά RPG-7 και RPG-22, όλμος 2B14 «Podnos» 82 χλστ., φορητός αντιαεροπορικός εκτοξευτής 9K38 «Igla» και 9K338 «Igla-S», αντιαρματικά 9K111 «Fagot» και 9K115 «Metis». 
Πυροβολικό: 2S9 Nona 120 χλστ. (αυτοκινούμενο), 2S25 Sprut-SD των 125 χλστ. (αυτοκινούμενο), D-30 (2A18) 122 (ρυμουλκούμενο), ZU-23-2 των 23 χλστ. (τα συστήματα βρίσκονται είτε σε όχημα BTR-D είτε ρυμουλκούμενα και σταδιακά αντικαθίστανται από Strela-10M3). 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“Σχέδιο Β” και ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε εκλογική συνεργασία

Συνέντευξη Αλέκου Αλαβάνου στη NewsΜail.gr


Σε επαφές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου “Σχέδιο Β” για το κατά πόσο μπορεί οι δύο εν λόγω παρατάξεις να έχουν κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.
alavanos
Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι το “Σχέδιο Β” δεν επιδιώκει απλά την επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, καθώς αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, διότι η οικονομική πολιτική της παράταξης απαρτίζεται από σειρά μέτρων, όπως είναι η παύση πληρωμών προς του δανειστές, η ανασύσταση του κοινωνικού κράτους και ο άμεσος παραγωγικός σχεδιασμός της Ελλάδας.
Σε ερώτησή μας για τον αν μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο εντός Ευρωζώνης ο κ. Αλαβάνος τονίζει πως “ ότι δεν θα έχουμε Μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη είναι κάτι ασύστατο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει χρήση ενός μεγάλου ψεύδους”, εξαπολύοντας έτσι δριμεία επίθεση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συνέντευξη στο Ρενάτο Λέκκα


Ποια είναι η εκτίμησή σας για τις πολιτικές εξελίξεις; Κύριε Αλαβάνε, βλέπετε να οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές;
Στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης ρευστότητα εδώ και χρόνια, το θέμα των εκλογών είναι ανοιχτό κάθε στιγμή. Μπορεί να μην γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές και την επόμενη μέρα να συζητάμε πάλι για εθνικές εκλογές και την επόμενη μέρα των εκλογών να συζητάμε πάλι για τις εθνικές εκλογές. Υπάρχει πλήρης αστάθεια, πλήρης διάσταση των εφαρμοζομένων ή υποσχόμενων πολιτικών με την πραγματικότητα την οικτρή, που ζει ο ελληνικός λαός.
Το “Σχέδιο Β” θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές; Τι θα κάνετε στις αυτοδιοικητικές;
Το “Σχέδιο Β” θα κατέβει στις ευρωεκλογές. Έχουμε συνεννοήσεις με άλλες δυνάμεις για το κατά πόσο μπορούμε να έχουμε μία κοινή θέση. Πάνε καλά, και σε λίγο θα ξέρουμε αν θα είμαστε αυτόνομα ή σε συνεργασία. Στις αυτοδιοικητικές, οι δυνάμεις δεν είναι τόσο μεγάλες, ούτε είμαστε τόσο πολλοί δικτυωμένοι, παρ” όλα αυτά θα στηρίξουμε, εφόσον υπάρχουν συνδυασμοί, οι οποίοι έχουν μία τοπική διάσταση και δεν είναι καπέλο κομμάτων από τα πάνω. Και σε μερικές λίγες περιπτώσεις θα υπάρχουν και σχεδιασμοί του “Σχεδίου Β”
Εννοείτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μπορεί να δούμε ενδεχομένως και μία συνεργασία στο μέλλον;
Αυτήν εννοούσα στο προηγούμενο ερώτημά σας. Ναι, έχουμε μία σειρά συζητήσεων εδώ και τρεις μήνες, έχουν κάνει βήματα, έχουν και τις δυσκολίες τους, εμείς προσπαθούμε να οδηγηθούμε σε θετική έκβαση
Το “Σχέδιο Β” υποστηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα. Γίνεται να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα και να μην χαθούν οι καταθέσεις;
Δεν υποστηρίζουμε μόνο την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Υπάρχουν μέτρα δίπλα σ” αυτό που είναι πιο σημαντικά από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Όπως είναι η παύση πληρωμών προς του δανειστές, όπως είναι η ανασύσταση του κοινωνικού κράτους και για λόγους δικαιοσύνης, όπως είναι ο άμεσος παραγωγικός σχεδιασμός της Ελλάδας από την οποία λείπει εντελώς. Όπως είναι η χρησιμοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα από το κράτος προκειμένου να συμβάλει στην χρηματοδότηση και την παροχή ρευστότητας μέσα στην αγορά. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα για μας. Όσον αφορά, τις καταθέσεις, νομίζω ότι σήμερα κινδυνεύουν οι καταθέσεις, σήμερα έχει μείνει πολύς κόσμος χωρίς καμία κατάθεση. Θα έλεγα ότι η ανασυγκρότηση μίας οικονομίας βελτιώνει όλες τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας, ανάμεσα στις οποίες και τις καταθέσεις των εργαζομένων. Δική μας θέση επίσης είναι για να μην υπάρχει και καμία ανησυχία για τους μικρούς καταθέτες, να επιτραπεί μέχρι και σε ένα ορισμένο όριο, η δυνατότητα καταθέσεις καταθέσεων σε συνάλλαγμα.
alavanos2

«ότι δεν θα έχουμε Μνημόνιο
μέσα στην Ευρωζώνη είναι κάτι ασύστατο,
δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα
και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει
χρήση ενός μεγάλου ψεύδους»

 Μιλάτε για κατάργηση του Μνημονίου, το ίδιο λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πού διαφέρετε;
Δεν χρησιμοποιούμε τον όρο κατάργηση του Μνημονίου. Γιατί το μνημόνιο δεν είναι σήμερα με μία σειρά νόμων που μπορείς απλώς να τους καταργήσεις και να γυρίσεις στο 12ο και 13ο μισθό, στο επίπεδο των μισθών και επιδομάτων. Ούτε οι άνεργοι μπορούν να έχουν δουλειά την επόμενη μέρα. Το θέμα είναι πως θα βγεις από μία μνημονιακή πραγματικότητα. Σ” αυτό προσπαθεί να ανταποκριθεί η πολιτική μας που είναι μία πολιτική τομών που έχουν έναν επαναστατικό χαρακτήρα όχι με την έννοια των τανκς και των πυροβολισμών, αλλά με την έννοια των μεγάλων αλλαγών που θα γίνουν. Το ότι λέγεται ότι δεν θα έχουμε Μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη είναι κάτι ασύστατο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει χρήση ενός μεγάλου ψεύδους. Διότι, πολύ απλά η Ευρωζώνη η ίδια έχει πια Μνημονιακή, θεσμική διάσταση. Δηλαδή, ο έλεγχος των προϋπολογισμών, οι συστάσεις, η απειλή κυρώσεων αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις, οι κυρώσεις, τα πρόστιμα, οι επιτόπιες αποστολές, η συμμετοχή του ΔΝΤ, όλα αυτά που είναι η μακάβρια τερατουργία του Μνημονίου, θα συνεχίσουν να υπάρχουν ούτως ή άλλως γιατί αυτό προβλέπεται πια τις συνθήκες της ευρωπαϊκής ένωσης σε σχέση με τις χώρες της Ευρωζώνης.
Εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αρκετά στελέχη που εκφράζουν απόψεις – δημόσια πολλές φορές– που είναι αρκετά κοντά με τις δικές σας. Είστε σε επαφή με αυτά τα στελέχη;
Ίσως κάποιες φορές να συναντιόμαστε, σποραδικά σε κάποια κοινή εκδήλωση. Είναι θετικό, έχουν σημασία οι θέσεις τους. Αλλά είναι και αρνητικό γιατί νομιμοποιούν μία πολιτική που είναι εκατό τοις εκατό διαφορετική με τις θέσεις τους. Αυτό είναι ένας μεγάλος παραλογισμός στην πολιτική μας ζωή.
Υπήρξατε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς βλέπετε την μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα;
Θα μπορούσε να είναι ενιαίο κόμμα, συνεργασία, δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει τι πολιτικές χρησιμοποιείς, τι φίλτρα χρησιμοποιείς σε σχέση με την προσέλευση στοιχείων τα οποία καιροσκοπικά μυρίζονται τα κόμματα, τα οποία έχουν μία πιθανότητα διακυβέρνησης της χώρας και τι κώδικες αξιών και κουλτούρας χρησιμοποιείς. Κώδικες τύπου Καρυπίδη που υποστηρίζουν κάποιον που είχε ανοιχτές δοσοληψίες με την Χρυσή Αυγή ή υποστηρίζουν τον Βουδούρη, που δηλώνει και τώρα ότι δεν μετανιώνει που ψήφισε Σαμαρά και Μνημόνιο, δεν μας εκφράζουν καθόλου.

Όργια καθεστωτικής προπαγάνδας, δυόμισι μήνες πριν τις εκλογές…

Όργια καθεστωτικής προπαγάνδας, δυόμισι μήνες πριν τις εκλογές…

Όργια καθεστωτικής προπαγάνδας, δυόμισι μήνες πριν τις εκλογές...

Του Μάρκου Μουζάκη
Θυμάμαι τις εκλογές του 2000, τότε που γίνανε πράματα και θάματα και στο τέλος ο Σημίτης «νίκησε» με μια μονάδα διαφορά...
Τότε η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζονται καθεστωτικά είχαν κάνει όργια καθεστωτικής προπαγάνδας, ενάντια στον Καραμανλή και υπέρ του Σημίτη, φυσικά.
Την «τρίχα» της Ν.Δ. την κάνανε «τριχιά», αν αυτό επρόκειτο να βοηθήσει το καθεστώς Σημίτη που έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα, υπήρχαν γι' αυτό πολύ συγκεκριμένοι λόγοι...
Αντίθετα ο,τιδήποτε συνέβαινε από μεριάς των κυβερνώντων –και συνέβαιναν απίστευτα πράγματα, σκανδαλώδη, αντιδημοκρατικά, ευτελιστικά της Δημοκρατίας-τα ΜΜΕ της διαπλοκής και παρακμής το αποσιωπούσαν.
Μου φαίνεται, ότι κάτι παρόμοιο βιώνουμε και σήμερα, λίγους μήνες πριν τις διπλές κάλπες του ερχόμενου Μαΐου.
Βέβαια δεν έχουμε το Μάη εθνικές εκλογές. Αλλά η κρισιμότητα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τότε είναι αυτονόητη. Και εν πολλοίς θα καθορίσει και το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.
Επίσης τα ΜΜΕ της διαπλοκής είναι σαφές, ότι από τώρα ήδη ξεκίνησαν τη θηριώδη καθεστωτική τους προπαγάνδα, αφού είναι πολύ πιθανό εθνικές εκλογές να διεξαχθούν μέσα στο 2014 ή στις αρχές του 2015.
Το παιχνίδι τους είναι ξεκάθαρο.
Χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως αλλά και πολιτικών δυνάμεων που εν δυνάμει μπορεί να είναι οι μετεκλογικοί του σύμμαχοι αν είναι πρώτο κόμμα, όπως των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ακόμα και της ΔΗΜΑΡ απ' την στιγμή που επέλεξε να αποδράσει απ' την στρούγκα της συγκυβέρνησης, όπως επίσης και πολιτικών είτε απ' το χώρο του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταχθεί υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ ή εξαφάνισή τους (π.χ. Ρέππας, Σκανδαλίδης) είτε ανεξάρτητων αλλά πιθανών συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ (στελέχη που έχουν αποχωρήσει απ' το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ.).
Κι όταν λέμε χτύπημα, εννοούμε καθημερινά προβοκαρίσματα ή εξαφάνιση θέσεων και απόψεων.
Απ' την άλλη, προκλητικότατη αβάντα των εταίρων της συγκυβέρνησης, απόκρυψηείτε «ανομημάτων» τους είτε προβλημάτων τους, προβολή τους με τρόπο που προκαλεί, ενώ οι «απέναντι» θάβονται.
Τα παραδείγματα, άφθονα, καθημερινά.
Ενδεικτικά και μόνο θα περιοριστούμε σε ορισμένες –χαρακτηριστικές- αναφορές...
Οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης έπαιζαν επί δύο περίπου βδομάδες καθημερινά, επίμονα (και σωστά) τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη. Ειδικά με την περίπτωση Βουδούρη είχαν κατασκευάσει καθημερινά σίριαλ. Δεν υπήρχε περίπτωση κάθε δελτίο που... σέβονταν τον εαυτό του να μην ξεκινά το ρεπορτάζ των αυτοδιοικητικών εκλογών με την έκφραση «στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Βουδούρη...»!
Οι ίδιοι επαγγελματίες ή έθαβαν η υποβάθμιζαν συνειδητά αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετώπιζαν είτε η Ν.Δ. (περιπτώσεις Κεντρικής Μακεδονίας, με τις διπλές υποψηφιότητες και τα αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα μεταξύ Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα ή Στερεάς με Μπακογιάννη και Γιαννόπουλο) είτε το ΠΑΣΟΚ (Δυτική Ελλάδα με τις... τριπλές υποψηφιότητες, Κατσιφάρα, Ζαφειρόπουλου, Σώκου)!
Οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης πρόβαλλαν και προβάλλουν κάθε διαφοροποίηση (και σωστά) εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ας πούμε, πρόβαλλαν έντονα την αντίθεση Λαφαζάνη στις υποψηφιότητες Βουδούρη και Καρυπίδη).
Οι ίδιοι επαγγελματίες έθαψαν ή υποβάθμισαν κουρελιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας αντίστοιχες διαφοροποιήσεις στους κόλπους της Ν.Δ. Ας πούμε, τη στήριξη... Μπουτάρη ή Καμίνη ή Σγουρού από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.(Πιπιλή, Ντόρα, Τζαμτζής, Χατζηδάκης κ.α.).
Οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης έπαιζαν (και σωστά) την περίπου ενός λεπτού αντίδραση ενός πολίτη, σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο όπου βρέθηκε κι ο Αλ. Τσίπρας.
Οι ίδιοι επαγγελματίες αποσιωπούν συνειδητά αποδοκιμασίες εναντίον υπουργών σε περιοχές όπως η Κεφαλονιά ή αλλού. Η γραμμή στην οποία υπακούουν είναι ότι «αυτά δεν υπάρχουν για μας»!
Οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης προβάλλουν όταν παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις την υπεροχή Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό το στοιχείο (της καταλληλότητας) δεν είναι απ' τα σημαντικότερα μιας έρευνας. Αλλά το κάνουν για να «ισοφαρίσουν» τις εντυπώσεις απ' την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Και παράλληλα κρύβουν την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, στοιχείο που αξιολογείται ως σημαντικότερο της «καταλληλότητας».
Αλλά ενώ ξεχνούν την παράσταση νίκης στην παρουσίαση πανελλαδικών δημοσκοπήσεων, αίφνης οι ίδιοι επαγγελματίες την προβάλλουν εκεί που θέλουν να αβαντάρουν, όπως σε πρόσφατη έρευνα όπου ο εκλεκτός τους Καμίνης προηγείτο στην παράσταση νίκης των αντιπάλων του!
Οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης μόλις... βήξει ανάποδα κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή βγει εκτός γραμμής ή πει κάτι που μπορεί να προκαλέσει σπέκουλα ακόμα και μέσω προβοκάτσιας το υπερπροβάλλουν σπεκουλάροντας ασύστολα και προβοκάροντας, όπως –για παράδειγμα- έχουν κάμει την τελευταία περίοδο με δηλώσεις Σταθάκη για την οικονομία ή του Βούτση για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Οι ίδιοι επαγγελματίες έχουν κάνει γαργάρα (κοινώς έθαψαν, κοινώς λειτούργησαν ωσάν απατεώνες της «ενημέρωσης») θέματα όπως οι αρνήσεις Ρέππα ή Βάσως ή Α. Νταλάρα να μπουν στα κλιμάκια του Βενιζέλου για τις εκλογές του Μάη ή το ναυάγιο της «Ελιάς» ή τις αποκαλύψεις για περίεργες χρηματοδοτήσεις και του ΙΣΤΑΜΕ εκτός απ' τις άλλες περίεργες ΜΚΟ με τις οποίες εξετέθησαν ΓΑΠ και Ρόντος ή αποχωρήσεις νέες απ' το ΠΑΣΟΚ (π.χ. Μαριλένα Κοππά) ή ξεκατινιάσματα εντός της Ν.Δ. (π.χ. η κόντρα Μητσοτάκη-Μιχελάκη)!
Και οι μεν επαγγελματίες της παραπληροφόρησης θέλουν έτσι να μας πάνε στις εκλογές.
Εμείς τι θα κάνουμε;
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
Και να αντλείτε πραγματικά έγκυρη κι έντιμη ενημέρωση, δίχως τα παραμορφωτικά γυαλιά των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και των δημοσιογραφικών τους ιμάντων.
Έγκυρη κι έντιμη ενημέρωση και από αυτό το βήμα, το ταμπούρι, το newsbomb.gr, υπάρχουν εστίες αντίστασης στην προπαγανδιστική καταιγίδα των βαρόνων!


Read more:http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/413190/orgia-kathestotikis-propagandas--dyomisi-mines-prin-tis-ekloges#ixzz2v5oyFBgq

Ρωσία και Πούτιν η μόνη λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Ρωσία και Πούτιν η μόνη λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα
Αυτή την ώρα η Κριμαία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η Μόσχα δείχνει ανυποχώρητη μπροστά στις διεθνείς πιέσεις, αλλά και τις προειδοποιήσεις ότι μια στρατιωτική επέμβασή της στην Ουκρανία, θα σημάνει παγκόσμιο συναγερμό και θα αποτελέσει πηγή κινδύνων για την πρόκληση περαιτέρω αστάθειας και κλιμάκωσης που θα απειλήσει την ευρωπαϊκή και τη διεθνή ασφάλεια.
Από το πρωί της Κυριακής (02/03) Ρώσοι στρατιώτες πήραν τα όπλα από μια βάση ραντάρ και ένα κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας και κάλεσαν το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των νόμιμων ηγετών της χερσονήσου. Τα γεγονότα στην Ουκρανία κόβουν την ανάσα, όμως για μια ακόμη φορά το παιχνίδι που «παίζουν» στη… σκακιέρα της Ευρώπης, οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί είναι βρώμικο και στημένο.
O Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει τα ρωσικά συμφέροντα να γίνουν… μπαλάκι στα χέρια Αμερικανών και Γερμανών, ξεκαθάρισε ευθέως στον Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ του Σαββάτου, ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της και εκείνα των ρωσόφωνων στην Ουκρανία.
Το ερώτημα για το τι θα κάνει ο Πούτιν με την Ουκρανία απασχολεί όλο τον πλανήτη, μόνο που ο Ρώσος πρόεδρος ούτε χθεσινός είναι, ούτε εμφάνισε ποτέ δείγματα αστάθειας στις θέσεις που τον διακρίνουν και την προάσπισή τους, έναντι των υπολοίπων υπέρ-δυνάμεων του πλανήτη. Το απέδειξε πρόσφατα, άλλωστε, στη Συρία, όπου οι δικές του πρωτοβουλίες υπέρ της Ειρήνης ήταν αυτές που τελικά προσέφεραν την επίλυση, την ώρα που οι Αμερικανοί ζέσταιναν τις μηχανές των αεροσκαφών τους.
Ηταν οι θέσεις του Πούτιν που έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα αποφασιστικότητας προς τον Ομπάμα και τη Μέρκελ που σε κάθε ευκαιρία επιχειρούν να «καπελώσουν» τη Ρωσία, θεωρώντας ότι μπορούν να επιβάλουν τα δικά τους θέλω στον πανίσχυρο Ρώσο πρόεδρο. Για μια ακόμη φορά, όμως και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τα τελευταία 24ωρα, Αμερικανοί και Γερμανοί λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο»…
Τα σενάρια που θέλουν τον Πούτιν να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο διαμελισμού της Ουκρανίας, προέρχονται κυρίως από Δυτικά ΜΜΕ και μάλλον είναι αυτά που βολεύουν Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι αυτό ισοδυναμεί με “παράδοση” της Ουκρανίας από την Μόσχα.
Είναι, όμως, βέβαιο πως ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δεν πρόκειται να «παραδώσει» την Ουκρανία και δεν δείχνει σίγουρα διατεθειμένος να υποκύψει στις πιέσεις των Δυτικών που για μια ακόμη φορά έχωσαν τη «μύτη» τους στη... γειτονιά του.
Η Γερμανία, μετά την «εισβολή» της μέσω της μεθόδου του οικονομικού στραγγαλισμού στην Ελλάδαεπιχειρεί απροκάλυπτα να εισβάλει και στην Ουκρανία, έχοντας και πάλι συμμάχους τους Αμερικανούς. Μόνο που στην καλά στημένη παγίδα που είχαν ετοιμάσει προς τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν αυτοί που έπεσαν πρώτοι μέσα. Και αυτό διότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πολλούς λόγους να μην παραδώσει την Ουκρανία στα χέρια των Γερμανών και των Αμερικανών… Εθνικούς, ενεργειακούς, εμπορικούς, στρατιωτικούς, ιστορικούς, αλλά ακόμα και γοήτρου, αφού καμία διάθεση δεν έχει ο Ρώσος πρόεδρος να δει ένα πρώην μέλος της Σοβιετικής Ένωσης, την πτώση της οποίας έχει χαρακτηρίσει ως τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα, να περνά στα χέρια των Αμερικανών και των Γερμανών.
Ο Πούτιν εκλαμβάνεται διεθνώς ως παράγοντας με μεγάλη ισχύ και επιρροή. Θεωρείται ιδιαίτερα επιδέξιος και «παίκτης» που πετυχαίνει τους στόχους του. Γι’ αυτό και στην πλειοψηφία τους τα δυτικά Μ.Μ.Ε. σπεύδουν να… δαιμονοποιήσουν το προφίλ του Ρώσου ηγέτη, ο οποίος «χαλάει» τη… συνταγή της υποταγής που με το έτσι θέλω επιχειρούν να επιβάλουν οι Γερμανοί από τη μία και οι Αμερικανοί, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την άλλη, σε μια αγαστή συνεργασία που στόχο έχει την… εξαφάνιση του ευρωπαϊκού και σήμερα «υπέρ-χρεωμένου» νότου.
Μόνο που ο Ρώσος πρόεδρος έχει το βλέμμα του πάντα στραμμένο, όχι μόνο προς τη Δύση, αλλά και προς την Ανατολή. Πρόκειται για έναν πολιτικό που είναι ικανός να αντιτάσσεται στην αμερικανική ηγεμονία και να προωθεί τον πολυπολικό κόσμο. Και η εικόνα αυτή βασίζεται στη δύναμη της θέλησης και στην επιτυχή επικοινωνιακή στρατηγική που τον διακρίνει.
Μονόδρομος για την Ελλάδα η στροφή προς τη Ρωσία
Η Ρωσία τιμά την παραδοσιακά στενή σχέση της με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία διαθέτει βαθιές ιστορικές, θρησκευτικές και πνευματικές ρίζες.
Η Ελλάδα, ωστόσο, βιάστηκε και τελικά δέθηκε στο «άρμα» των Δυτικών με αποτέλεσμα να φτάσει στον πάτο. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όχι μόνο έφτασε στον πάτο αλλά τον έξυσε κιόλας. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, καθημερινά δίνουν μάχη οι «Έλληνες» ηγέτες, ώστε να εκχωρηθεί προς τους Γερμανούς και το ΔΝΤ κάθε σπιθαμή της εθνικής μας κυριαρχίας και των πηγών ενέργειας που υπό προϋποθέσεις θα αποτελούσαν και το μοναδικό πεδίο ανάκαμψης μιας χώρας που οι ίδιοι την οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην οικονομική κατάρρευση και την μακροχρόνια χρεοκοπία.
Γι’ αυτό και το Newsbomb τολμά και παρεμβαίνει και στις διεθνείς εξελίξεις…
Γιατί είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε φανερός και άμεσα απαιτητός ένας νέος γεωπολιτικός αναπροσανατολισμός των ελληνικών στόχων. Πριν να είναι αργά. Πριν μας προλάβουν για άλλη μια φορά οι καταιγιστικές εξελίξεις, που όπως φαίνεται δρομολογούνται στην περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με κύριο μοχλό τη Μεγάλη και Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Του Ρώσου προέδρου, του οποίου η σοβαρή και καταλυτική παρέμβαση στα γεγονότα της Συρίας έπεισε και τον πλέον κακόπιστο για την αποφασιστικότητα και τη δύναμή του. Σηματοδότησε, μάλιστα και την απαρχή της διασφάλισης των μεγάλων στρατηγικών συμφερόντων της Ρωσίας που διακυβεύονται στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων ήταν και παραμένει η Ελλάδα λόγω της σπουδαίας γεωστρατηγικής της θέσης.
Η σπουδαία αυτή γεωστρατηγική θέση, ως αντικείμενο σοβαρής διαπραγμάτευσης με τη Μεγάλη και Ορθόδοξη Ρωσία, δεν χωρά άλλη αναβολή, αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση της χώρας μας και της «απεμπλοκής» μας από τα Μνημόνια.
Και αυτό είναι κάτι που πρέπει –επιτέλους- να γίνει κατανοητό από την ελληνική κυβέρνηση που κωφεύει επιδεικτικά και κάνει πως δεν «βλέπει» ότι μια και μόνη είναι η βιώσιμη λύση για την απεμπλοκή μας από τα δυσβάσταχτα και απάνθρωπα μνημόνια που έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να ζει, πλέον, κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Και όλα αυτά, για το χατίρι των Γερμανών και των Αμερικανών που το μόνο που τους ενδιαφέρει, αποδεδειγμένα πλέον, είναι να μας εξαθλιώσουν και να «αρπάξουν» τον εθνικό μας πλούτο.
Φτάνει πια…


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/411945/rosia-kai-poytin-i-moni-lysi-gia-tin-eyropi-kai-tin-ellada#ixzz2v5oFEL5T

ΠΟΣΟΙ ΦΤΩΧΟΙ «ΠΑΡΑΓΟΥΝ» ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ;

ΛΙΣΤΑ «FORBES»: 


Εκτύπωση
Τετ. 5/3/14 
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA
Χτες, δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Forbes» η ετήσια «λίστα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της σχετικής λίστας από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά. Θα διαπιστώσει ότι:
• Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2010 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011 και τα πλούτη τους στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια..
• Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι ανήλθαν στους 1.216 και η περιουσία τους ανήλθε στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2012 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν στους 1.426 με την συνολική τους περιουσία να αυξάνεται στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Όσο για το 2013, σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 1.645 και η περιουσία τους έχει εκτιναχτεί στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια!
Αυτό που προκύπτει από τα προηγούμενα είναι ότι στον κόσμο τους, στον κόσμο των κεφαλαιοκρατών, των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, των τραπεζιτών, από τη στιγμή που ξέσπασε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, συμβαίνουν τα εξής:
α) Την ίδια περίοδο κατά την οποία διπλασιάστηκε ο αριθμός των δισεκατομμυρίων φτωχών, έχει παράλληλα υπερδιπλασιαστεί και ο αριθμός μιας χούφτας δισεκατομμυριούχων Κροίσων, που από 793 ανήλθαν στους 1.645....
β) Την ίδια περίοδο που το μέγεθος και η «ποιότητα» της φτώχειας που ταλανίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη πήραν απροσδιόριστες διαστάσεις, το μέγεθος της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη σχεδόν... τριπλασιάστηκε και από 2,4 τρισ. δολάρια ανήλθε στα 6,4 τρισ. δολάρια...
γ) Στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με συσσίτια ανήλθε στα 50 εκατομμύρια και που οι φάκελοι κατασχέσεων και οι πλειστηριασμοί κατοικιών μόνο μέχρι το 2010 ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, οι δισεκατομμυριούχοι από 359 που ήταν το 2008 ανήλθαν στους 492...
δ) Στην Ευρώπη των μνημονίων και της λιτότητας, εδώ που οι άνεργοι ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια και έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια από το 2008, την ίδια περίοδο οι δισεκατομμυριούχοι από 196 το 2008 τώρα μετρήθηκαν στους 485. Δηλαδή για κάθε έναν νέο δισεκατομμυριούχο αντιστοιχούν 35.000 νέοι άνεργοι. ..
ε) Στον κόσμο της κοινωνικής θηριωδίας, μέσα στα χρόνια της κρίσης, στα χέρια αυτών των 1.645 «Κροίσων» του διεθνούς επιχειρηματικού «τζετ σετ» και της «φιλανθρωπίας» συγκεντρώθηκαν τόσα πλούτη που
- ισούνται σχεδόν με το ΑΕΠ της Κίνας των 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων,
- ξεπερνούν ολόκληρο το ΑΕΠ της Ιαπωνίας,
- ξεπερνούν τα ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί,
- ξεπερνούν τα ΑΕΠ της Βραζιλίας, της Ρωσίας και της Ινδίας μαζί,
- ξεπερνούν δύο και τρεις φορές το ΑΕΠ της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ισπανίας και το ΑΕΠ όλων μαζί των χωρών της Αφρικής...

Για τα παραπάνω (τα οποία συμβαίνουν σε έναν κόσμο όπου το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς που τον διέπει λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ) , υπάρχουν δυο ερμηνείες.
ΠΡΩΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Όλα αυτά μπορεί να είναι δυσάρεστα, αλλά είναι «λογικά». Η συνύπαρξη της απόλυτης ένδειας με την ξετσιπωσιά της χλιδής είναι φαινόμενο διαχρονικό και ως εκ τούτου «αναπόφευκτο» και «αμετάλλακτο». Οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι χωρίζονται, από τη μια μεριά, στους «άξιους», στους «ικανούς» και στους «καπάτσους» που τα κατάφεραν στη ζωή (και που τυχαίνει αυτοί να είναι λίγοι). Από την άλλη μεριά, έχουμε τους πολλούς, τα δισεκατομμύρια δηλαδή των ανθρώπων, που λόγω «ανικανότητας», «αναξιότητας» ή εν πάση περιπτώσει λόγω «ατυχίας», δεν «προκόψανε». Οι πρώτοι, οι λίγοι, κερδίζουν. Κερδιζουν και όταν υπάρχει ανάπτυξη, αλλά και όταν υπάρχει κρίση. Οι δεύτεροι, οι πολλοί, χάνουν. Χάνουν και όταν υπάρχει ανάπτυξη και, φυσικά, όταν υπάρχει κρίση.
Συνεπώς, κατά τους θιασώτες της πρώτης ερμηνείας, μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά – τί να κάνουμε; - είναι «λογικό», είναι «ρεαλιστικό» μόλις 5 άνθρωποι στην κορυφή της λίστας Forbes να διαθέτουν πλούτη που ξεπερνούν κατά σχεδόν 2 φορές ολόκληρο το ΑΕΠ της Ελλάδας των 10 εκατομμυρίων ψυχών...
Δεν είναι ευχάριστο, αλλά – τί να κάνουμε; - είναι «λογικό» είναι «ρεαλιστικό» μόλις μια οικογένεια, η οικογένεια των πολυκαταστημάτων Walmatt στις ΗΠΑ, να κατέχει τόσο πλούτο όσο διαθέτουν αθροιστικά τα 100 εκατομμύρια των φτωχότερων Αμερικανών!
Δεν είναι ευχάριστο, αλλά – τί να κάνουμε; - είναι «λογικό», είναι «ρεαλιστικό» από τον παγκόσμιο πλούτο που το 2013 ανήλθε στα 243 τρισεκατομμύρια, τα 100 τρισεκατομμύρια, δηλαδή πάνω από το 40% να ανήκει στους υπερπλούσιους, που δεν αντιστοιχούν παρά μόλις στο... 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού!
Εν κατακλείδι: Δεν είναι ευχάριστο, αλλά – τί να κάνουμε; - είναι «μοιραίο», οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι...
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Τίποτα από αυτά δεν είναι «λογικό» και «ρεαλιστικό». Καθόλου «λογικό» δεν είναι το 95% των κερδών που παράχθηκαν από το 2009 μέχρι το 2012 στις ΗΠΑ να έχουν καταλήξει (κατά τον Στίγκλιτς) στο πλουσιότερο 1% του πληθυσμού, ούτε ότι από αυτό το 95% των κερδών που πήγε στο 1% των πολύ πλούσιων στην πραγματικότητα (κατά τον Κρούγκμαν) «περισσότερο από το 60% (να) έχει πάει στο κορυφαίο 0,1%»!
Αυτός ο κοινωνικός δαρβινισμός, δεν είναι προιόν της «λογικής» αλλά αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης και των ταξικών ανισοτήτων. Η απανθρωπιά της φτώχειας, ο πόνος της ανέχειας, η δυστυχία της ανημπόριας, από τη μια, και ο αμύθητος πλούτος από την άλλη, δεν προκύπτουν σαν «φυσικός» ή «θεικός» νόμος αλλά έχουν ως μήτρα εκδήλωσής τους την αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, δηλαδή την κατίσχυση του κεφαλαιοκράτη - καπιταλιστή πάνω στον προλετάριο – εργαζόμενο, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με βάση τον κανόνα της μετατροπής του ανθρώπου σε εμπόρευμα. Ένα εμπόρευμα που, όποτε το επιθυμούν και με τους όρους που το επιθυμούν, τα αφεντικά το πωλούν και το αγοράζουν φορώντας του τη σιδερένια μπάλα της μισθωτής σκλαβιάς ή το στοιβάζουν στον εφεδρικό στρατό της ανεργίας αποδίδοντάς του την «ελευθερία» της ανέχειας.
Εν ολίγοις: Δεν είναι ούτε «λογικό», ούτε «ρεαλιστικό» η κοινωνία να χωρίζεται σε μια χούφτα «ιδιοκτήτες», από τη μια, και σε έναν ωκεανό πληβείων, από την άλλη, που η μόνη τους ιδιοκτησία είναι το σαρκίο τους και το σαρκίο των παιδιών τους και που το μόνο τους «δικαίωμα» είναι να προσφέρουν το σαρκίο τους στον «αφέντη» - εκμεταλλευτή τους.
«Πόσοι;»
Έχουμε μπροστά μας μια πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία οι Κροίσοι του πλανήτη, σε συνθήκες κρίσης, πολλαπλασιάζουν τα μυθώδη πλούτη τους την ώρα που δισεκατομμύρια άνθρωποι καταστρέφονται.
Την  πραγματικότητα αυτή, ο Πορτογάλος ποιητής Αλμέιντα Γκαρέτ, ήδη από τον 18ο αιώνα, την περιέγραψε έτσι: «Κι εγώ ρωτώ τους οικονομολόγους, τους πολιτικούς, τους ηθικολόγους: υπολόγισαν ποτέ τον αριθμό των ατόμων που υποχρεωτικά καταδικάζονται σε αθλιότητα, σε άνιση εργασία, σε εξαχρείωση, σε αφροσύνη, σε διεφθαρμένη άγνοια, σε ανίκητη δυστυχία, σε απόλυτη ένδεια, για να παραχθεί ένας πλούσιος;».
Ε, λοιπόν, τίποτα από όλα αυτά που συνιστούν τη γύρω μας πραγματικότητα της βαρβαρότητας δεν είναι «λογικά». Οχι!  Παρά την μεγαλοφυία του, εδώ ο Χέγκελ έκανε λάθος: Το πραγματικό δεν είναι και λογικό, όπως ισχυριζόταν. Που πάει να πει: Τίποτα από αυτά που συνθέτουν την πραγματικότητα της απανθρωπιάς δεν είναι «καλώς καμωμένο».
Τίποτα «θεϊκό» ή «φυσικό» δεν επιβάλλει την «αναπόφευκτη» διαιώνιση αυτής της βαρβαρότητας. Δεν είναι «λογικό», ούτε «μοιραίο», ούτε «αναπόφευκτο» οι άνθρωποι να συνεχίσουν να χωρίζονται σε εκείνους που αγοράζουν ανθρώπους και στους άλλους που πωλούνται σε άλλους ανθρώπους.
Τίποτα σε αυτή την πραγματικότητα που λέει ότι ένας Κροίσος θα έχει εισόδημα πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα (!) και ταυτόχρονα 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα «ζουν» με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα, δεν είναι προιόν και αποτέλεσμα της «λογικής». Αυτό είναι ο ορισμός της ταξικής παραφροσύνης.
Θα μας επιτραπεί, λοιπόν, να μην είμαστε τόσο απαισιόδοι ώστε να υποταχτούμε στους κύρηκες της πρώτης ερμηνείας. Να υποταχτούμε, δηλαδή, σε μια «λογική» που αν ίσχυε τότε θα έπρεπε οι δούλοι να ήταν ακόμα δούλοι, οι δουλοπάροικοι να ήταν ακόμα δουλοπάροικοι, οι κολίγοι να ήταν ακόμα κολίγοι.
Θα μας επιτραπεί σε ό,τι το σύστημα της εκμετάλλευσης βαφτίζει «λογικό» εμείς να βλέπουμε το παράλογο, εκείνο που και πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.  Η’ μήπως το «λογικό» είναι να διατηρηθεί ένα καθεστώς που κάθε μέρα, όταν 1.645 Κροίσοι αυξάνουν τα δισεκατομμυριά τους, πάνω από  22.000 παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα;
Θα μας επιτραπεί στο «ρεαλισμό» ενός συστήματος που όσο μεγαλώνει η δυστυχία δισεκατομμυρίων ανθρώπων τόσο αυξάνεται η περιουσία μιας χούφτας δισεκατομμυριούχων, εμείς να βλέπουμε ως μόνη ρεαλιστική προοπτική ανθρώπινης επιβίωσης και αξιοπρέπειας την ανατροπή αυτού του συστήματος - φυλακή.
Το μόνο Λογικό που υπάρχει απέναντι σε αυτή τη φυλακή, στη φυλακή της ταξικής παραφροσύνης και του κοινωνικού κανιβαλισμού, στην οποία «το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά στάζοντας αίμα απ' όλους τους πόρους» (Καρλ Μαρξ «Κεφάλαιο», τόμος Α', σελίδα 785), είναι η συντριβή της.
Είναι η οικοδόμηση μιας άλλης πραγματικότητας. Μιας άλλης κοινωνίας. Χωρίς δεσμά και χωρίς αλυσίδες. Που ο πλούτος των λίγων δεν θα γίνεται πακτωλός που θα προκύπτει από την φτώχεια των πολλών, αλλά που ο πλούτος από τη δουλειά, τη δημιουργικότητα, τα ταλέντα, τις ικανότητες των πολλών θα ακυρώνει και θα καταργεί τη φτώχεια όλων!
Μπορεί να συμβεί; Είναι ρεαλιστικό να υπάρξει τέτοια κοινωνία όπου ο πλούτος θα είναι μέτρο όχι της ιδιοτέλειας αλλά της συλλογικής εξύψωσης; Που δεν θα έχει ως προυπόθεση την μαζική φτώχεια, αλλά θα συνιστά προσδιοριστικό της κοινωνικής ευημερίας; Ο Μπαλζάκ δεν ήταν... κομμουνιστής, γεννήθηκε πολύ πριν από  τον Μάρξ και τον Λένιν, ήταν αριστοκράτης και συντηρητικός, αλλά το είχε αντιληφθεί περίφημα: «Οταν η μάζα των φτωχών γίνει πιο ισχυρή από τη μάζα των πλουσίων, η κοινωνία - έλεγε - θα χτιστεί σε άλλη βάση».
*Δημοσιεύθηκε στο "enios.gr" την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014