Δεν ενοχλεί που είστε πολιτικοί, ενοχλεί που είστε ακόμη ζωντανοί

Βάλε φωτιά για να μην σβήσεις

Δεν ενοχλεί που είστε πολιτικοί, ενοχλεί που είστε ακόμη ζωντανοί και δυστυχώς θα σάς αντέξει το σχοινί παίρνοντας και χειροκρότημα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών. Εδώ από κάτω, από τα λαγούμια της απόγνωσης που μάς έχετε χώσει βλέπουμε σε προοπτική όλο τον τρούλο της αισχρότερης τοιχογραφίας που πρωταγωνιστείτε. Όσα φτερά αγγέλου και να φορέσετε και όσες πόζες αγίου και να πάρετε δεν πείθετε ότι είστε εκεί για να μην μάς πάρει ο διάολος όλους τους από κάτω.
Δεν είναι μόνο που βλέπεις έναν 42χρονο πρωθυπουργό προερχόμενο από την αριστερά να κορδώνεται όταν ένα καθίκι σαν τον πρόεδρο του Ισραήλ του λέει: "Θα κάνεις αυτό που χρειάζεται ο λαός και όχι αυτό που θέλει ο λαός". Είναι ότι γνωρίζεις ότι ο φασιστάκος που κυβερνά είναι χειρότερος και από τον μακελάρη που τον συμβουλεύει. Καταπατά το θέλω του λαού για να κάνει αυτό που χρειάζεται αποδεικνύοντας ότι διορίστηκε στην θέση αυτή με το επιτελείο του για να κάνει ό,τι χρειάζεται το σύστημα για να κινηθούν οι κρεατομηχανές και όχι αυτό που θέλει ο λαός για να μην καταλήξει κιμάς για τα μπιφτέκια της εξουσίας. Και το πολιτικό σύστημα χρειάζεται σκλαβάκια, χρειάζεται τρόμο, μαστίγιο και καθημερινές απειλές.
Ένας φόρος κάθε μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 θα πληρώνουν τα σκλαβάκια γιατί αυτό χρειάζονται. Πτωχευτικό Δίκαιο Νοικοκυριών και επιτήρηση τριών ετών για να μην χάσουν όλοι οι Έλληνες την στέγη τους. Αυτό μάς χρειάζεται. Τρόμος ότι αν δεν κάνουμε ό,τι χρειάζεται το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής έναν κομπλεξικό εφοριακό ονόματι Αλεξιάδη, θα καταστήσουν άστεγο το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών. Μη και χάσεις δόση από τους απανωτούς φόρους που θα σου βάζουν γιατί ο κλητήρας θα είναι στημένος στην γωνία να σου φέρει το χαρτί κατάσχεσης  γιατί αυτό χρειάζεται.
Τρομάξτε μας κι άλλο. Ούτως ή άλλως όλα τα καθίκια που το παίζουν αυτή την στιγμή αντιπολιτευόμενοι πασόκοι, νεοδημοκράτες, κεντρώοι, αριστεροδημοκράτες είχαν στρώσει το χαλί πριν από σας να χωθούμε στα λαγούμια σαν λαγοί. Δουλέψτε μας κι άλλο ότι αυτοί θα κάνουν αυτό που θέλει ο λαός και όχι αυτό που χρειάζεται. Έχετε άλλωστε και τους χρυσαυγίτες στην γωνία να τους πετάξετε στην αρένα ότι τέτοιους θα έχουμε αν γίνει αυτό που θέλει ο λαός και όχι αυτό που χρειάζεται. Πετάξτε στα διαλείμματα του απίστευτου θεατρικού σας και τους ΚΚΕδες να μάς βάλουν σε μια τάξη λέγοντας μας ότι αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι συντονισμός σε πορείες και απεργίες. Σε τι να κάνει απεργία η ανεργία; Να απεργήσει από το 7ετές σκούριασμα των χεριών και του μυαλού από την τιμωρητική απραξία που τους έχουν επιβάλλει οι φιλοευρωπαϊστές; Ελάτε να απεργήσουμε για την ανεργία μας και για την ασφάλεια που δεν έχουμε και για την σύνταξη που δεν θα προλάβουμε να δούμε ούτε στα 67 μας.
Ο πρόεδρος των Εβραίων καλά το είπε στον Τσίπρα: "Να κάνεις αυτό που χρειάζεται". Πάρε παράδειγμα από τους κολλητούς σου μακελάρηδες, Αλέξακο. Αν τολμήσει κάποιος να σου πετάξει πέτρα σαν καταπιεσμένος Παλαιστίνιος εσύ χτύπα τον με πύραυλο και εξαΰλωσε όχι μόνο αυτόν αλλά και τους ομοίους του για να έχει ο λαός αυτό που χρειάζεται: Έναν λιγότερο, δύο λιγότερους, δέκα λιγότερους που χαλάνε το έργο της ευρωπαϊκής πορείας σου. Δείξε τις ευρωπαϊκές αξίες που σε γαλούχησαν και όχι τις ελληνικές που κολλάνε επίμονα σαν μασημένες τσίχλες κάτω από το ιταλικό παπουτσάκι σου. 
Εδώ κάτω στο λαγούμι η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει κατακόρυφα και οι άδειες τσέπες μας δεν μπορούν να ζεστάνουν τα άπραγα χέρια μας. Δεν κουνιόνται τα πόδια μας από το μούδιασμα για πορείες και τα δόντια μας θα αρχίσουν να κροταλίζουν τόσο που ούτε ένα σύνθημα δεν θα μπορούμε να αρθρώσουμε. 
Φωτιά, μόνο φωτιά θα μάς σώσει και όπως βλέπουμε τους λιπώδεις εγκεφάλους των πολιτικών να κάνουν ό,τι θέλουν φαντάζουν σαν  τα καλύτερα προσανάμματα που μια φωτιά χρειάζεται για να φουντώσει. Να μπει τόσο καπνός στα λαγούμια που να μάς αναγκάσει να βγούμε στο φως. Αυτό μάς χρειάζεται.

http://www.stontoixo.com/

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΥΣ



28/11/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
H Ρωσία βομβάρδισε τους ισλαμιστές στην Deir Ez-Zor και σε άλλες πόλεις της Συρίας χρησιμοποιώντας "τον πατέρα όλων των βομβών" τη FOAB, ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα! Το αποτέλεσμα ήταν με ένα χτύπημα 600 ισλαμιστές νεκροί! Ταυτόχρονα ρωσικές ειδικές δυνάμεις κυνηγούν Τούρκους και Τουρκμένους στα βουνά κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ οι ισλαμιστές στη Ράκκα καήκαν ζωντανοί: Βομβαρδίστηκαν με εμπρηστικές βόμβες.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί FOAB εναντίων ισλαμιστών τρομοκρατών: όπως θα δείτε και εδώ την ίδια τύχη είχανε και οι ισλαμιστές του "Εμιράτου του Καυκάσου"
 
Εντύπωση είχε προκαλέσει η αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πριν λίγες ημέρες ότι με ένα πύραυλο εξολοθρεύτηκαν 600 ισλαμιστές. Το βίντεο έρχεται τώρα στη δημοσιότητα με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συριακός Στρατός μάζευε τα πτώματα των ισλαμιστών γύρω από την περίμετρο του αεροδρομίου μετά το χτύπημα.
 
"H Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους cruise εναντίον θέσεων του ISIS στη Συρία από πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και στην Κασπία Θάλασσα, μόνο ένας πύραυλος σκότωσε 600 τρομοκράτες στην Deir Ezzor" είχε πει ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.
 
"Στις 20 Νοεμβρίου, πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 18 πυραύλους cruise σε επτά στόχους τρομοκρατών σε Ράκκα, Ιντλίμπ και Χαλέπι. 'Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν" είπε ο Σ.Σοιγκού σε αναφορά του προς τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
H ρωσική Αεροπορία όπως σας είχαμε ανακοινώσει φαίνεται ότι  έκανε χρήση του "πατέρα όλων των βομβών" τη FOAB ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα.
 
H FOAB είναι είναι ένα ρωσικό θερμοβαρικό υπερόπλο, τέσσερις φορές πιο ισχυρό από την αμερικανική GBU-43/B και αποτελεί το πιο ισχυρό συμβατικό μη πυρηνικό όπλο το οποίο δοκιμάστικε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007.
 
Στο ρωσικό οπλοστάσιο αντικαθιστά πλέον τα τακτικά πυρηνικά όπλα.
 
Είναι το ισοδύνομο 44 τόνων ΤΝΤ και χρησιμοποιεί 7 τόνους νέου τύπου υψηλής εκρηκτικότητας. Η έκρηξη και η πίεση του κύματος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τακτικό πυρηνικό όπλο (ακτίνα κύματος 300 μέτρα).
 
Στη DeirEzZor μετά το χτύπημα ο συριακός Στρατός καθαρίζει την περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου από πτώματα ισλαμιστών.
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 http://www.pronews.gr/portal

«Αριστερή» κυβέρνηση: Αθλιότητα δίχως πάτο…


 
Όταν ξεπλένεις και τον τρισάθλιο 
το επόμενο βήμα του εξευτελισμού 
είναι: Κυβέρνηση με τον Λεβέντη…
 

Σωστή η επισήμανση της Κωνσταντοπούλου: 
«Στο προηγούμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 6.7.2015 έκαναν το "όχι" του λαού ναι». 
«Αύριο τι», ρωτάει η Ζωή…
 
Αύριο αρχίζει η «επιχείρηση» διάσωσης του «ΝΑΙ». Συμβούλιο των δωσίλογων του «ΝΑΙ» γίνεται, μέσα από κίβδηλα καμώματα …ανταρσιών.


«Καμώματα» εκ του ασφαλούς, διότι πριν από τη ΓΕΝΙΚΗ συναίνεση των ανδρεικέλων, συναίνεση της «Έκτακτης Ανάγκης», υπάρχει ένα ακόμα «δοκιμαστικό βήμα», το έσχατο του εξευτελισμού της «αριστερής» κυβέρνησης: Κυβέρνηση με το Λεβέντη!!! 

Ο κατήφορος της δωσίλογης κακουργίας και του εξευτελισμού δεν έχει πάτο. Το «άγχος» της κατάρρευσης (η εκδίκηση του «ΟΧΙ») επιταχύνει τους ρυθμούς εξευτελισμού του Τσίπρα: Από το δράμα του ξεπλύματος του τρισάθλιου Στουρνάρα στην τρισάθλια γελοιότητα μιας κυβέρνησης με τον Λεβέντη… 

Και ο πάτος δεν έχει πάτο…



http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10005

Ο εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει για το «προϊόν»Ισλαμικό κράτος

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Ο εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στο Newsbomb.gr

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Ο εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στο Newsbomb.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - 

Αποστολή στη Μόσχα, Μαρία Γιαχνάκη

Ο εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει για το «προϊόν»Ισλαμικό κράτος , για την στρατηγική που χαράσσει η Ρωσία για την Τουρκία και για την διεθνή τρομοκρατία που θα εξαφανίσει την Ευρώπη την ώρα που η Αμερική παίζει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα.
Η κατάσταση στην Ρωσία μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο ρωσικό αεροπλάνο που το ανατίναξε στον αέρα στον ουρανό του Σινά αλλά και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην Συρία μοιάζει εκρηκτική.
Αποστολή Μόσχα Μαρία Γιαχνάκη
Οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία είναι κρίσιμες και παίρνονται καθαρά από το στενό περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο που όλοι πια λένε ότι λειτουργεί σαν «λύκος» στρέφοντας μόνο το βλέμμα του σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων στρατηγικής.
Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο άνθρωπος που ξέρει να μιλάει στο αυτί του ρώσου προέδρου και που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του ρώσου ηγέτη.
Είναι ο εμπνευστής και θεωρητικός της νέας ρωσικής γεωπολιτικής και του ρεύματος του «ευρασιανισμού» και έχει επηρεάσει αρκετά τον Ρώσο πρόεδρο για τις κινήσεις του στη γεωπολιτική σκακιέρα.
Ο Ρώσος θεωρητικός είναι μια ισχυρή φυσιογνωμία που σήμερα στην κρίση Ρωσίας Τουρκίας, οι απόψεις του για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης αυτής, είναι βαρυσήμαντες για τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Β.Πούτιν τον έχρισε πρώτο σύμβουλό του σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής και εφαρμόζει πιστά την θεωρία του από την εποχή που
«Το ισλαμικό κράτος έχει πια γίνει ο μόνιμος βραχνάς όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Ρωσίας λόγω της εκρηκτικής πολιτικής που ακολουθεί θυσιάζοντας όχι μόνο ιδεολογίες και υλικά αγαθά αλλά και ανθρώπους σε καθημερινή βάση τονίζει ο Αλεξάντερ Ντούγκιν.
Η Ρωσία προσπαθεί να καθαρίσει την Συρία από τους συνεργάτες των λαθρεμπόρων πετρελαίου, και η Τουρκία δεν το άντεξε αυτό διότι είναι γνωστό ότι αυτή ,είναι ο άμεσος συνεργάτης των λαθρέμπορων πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και ο εντολοδόχος. Όσο κι αν προσπαθεί ο Ταγίπ Ερντογάν να διασύρει την Ρωσία με τις καταγγελίες που κάνει ότι η Αμερική έχει στοιχεία για το ότι ρωσικές εταιρίες και ISIS πωλούν πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ δεν πρόκειται να αλλάξει την αλήθεια.
Η θέση της Ρωσίας για τα όσα έκανε η Τουρκία με πλάτες άλλων είναι γνωστή και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πάρει τις αποφάσεις του για το πως θα αντιδράσει. Την δυναμική της Ρωσίας την ξέρει πρέπει να την σεβαστεί αλλιώς η Ρωσία θα πρέπει να προστατεύσει με όλους τους τρόπους τα συμφέροντά της . Πίσω από το ισλαμικό κράτος κρύβονται κάποιοι που τους ξέρουμε καλά όπως ξέρουμε και τους συνεργάτες του.»
- Θα επιτεθεί η Ρωσία στην Τουρκία ακολουθώντας το εξουθενώνω και επιτίθεμαι;
Μιλάμε για μια επίθεση που έχει αρχίσει. Η διακοπή σχέσεων , συνομιλιών , το κλείσιμο συνόρων , η διακοπή έκδοσης βίζας , διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι επίθεση. Και αυτά όλα είναι αποτελέσματα της δραστηριότητας του ισλαμικού κράτους εναντίον της Ρωσίας. Αναγκάστηκε η Ρωσία να αντιδράσει.
- Τελικά πόσο ισλαμικό είναι "το ισλαμικό κράτος", πόσο εκπροσωπεί το ισλάμ όσον αφορά στην φιλοσοφία του; Η δραστηριότητά του φωνάζουν οι μουσουλμάνοι δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό Ισλάμ.
Το « Ισλαμικό Κράτος » δεν είναι ούτε ισλαμικό , ούτε κράτος . Το ISIS σκοτώνει αμάχους και απολαμβάνει το θάνατο αμάχων. Το να σκοτώνουν αμάχους, είναι η ουσία της τρομοκρατίας . Οι τρομοκράτες σκοτώνουν αθώα θύματα, προκειμένου να επιτύχουν έναν στόχο πολιτικό. Αυτό αντιστοιχεί επίσης στη φύση του « Ισλαμικού Κράτους » που δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ ή με κράτος . 'Ετσι κι αλλιώς, ο θάνατος αθώων αμάχων είναι απαράδεκτος για έναν μουσουλμάνο.
- Ναι αλλά και η Ρωσία στην προσπάθεια της να χτυπήσει το Ισλαμικό κράτος σκοτώνει αμάχους.
Ο θάνατος αμάχων είναι το τίμημα που η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει σήμερα και , πιθανότατα , στο μέλλον, για τη στρατιωτική βοήθειά της προς τη Συρία . Οι τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους " βλέπουν όλους τους Ρώσους ως εχθρούς , όχι μόνο το στρατό της Ρωσίας . Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης , ορισμένοι δυτικοί σχολιαστές, άλλωστε εξέφρασαν ανοιχτά τη χαρά τους για το αεροπορικό δυστύχημα που είχε τόσους νεκρούς .
-Αισθάνεστε ότι θα είναι μια μόνιμη απειλή για την Ρωσία.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε το « Ισλαμικό Κράτος » ως μια άμεση απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία .
-Τελικά τι είδους προϊόν είναι το ISIS;
Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση είναι ένα προϊόν της αμερικανικής πολιτικής που δημιουργήθηκε για να διαδώσει το χάος και να παράσχει στις Ηνωμένες Πολιτείες , ανά πάσα στιγμή , ένα πρότυπο για τη δική της στρατιωτική επέμβαση , όπως μπορείτε να δείτε από το παράδειγμα της Συρίας .
Ωστόσο , το « Ισλαμικό Κράτος » δεν είναι παρόν μόνο στο Ιράκ και τη Συρία , αλλά και στην Κεντρική Ασία. Οι τρομοκρατικές συμμορίες , οι οποίες έχουν τους ίδιους χορηγούς και την ίδια ιδεολογία , με το « Ισλαμικό Κράτος » στη Συρία και το Ιράκ είναι επίσης ενεργές στο Αφγανιστάν , το Τατζικιστάν , το Ουζμπεκιστάν, κοντά στα ρωσικά σύνορα . Οι ομάδες αυτές λειτουργούν επίσης στο Βόρειο Καύκασο, εντός της ίδιας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
- Η δραστηριότητά του όμως είναι γεγονός ότι δημιουργεί πανικό κι χάος όχι μόνο στην Ευρώπη , το αντιλαμβάνεστε;
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι αυτό πρόκειται να δημιουργήσει χαοτικές συνθήκες χρησιμοποιώντας το "Ισλαμικό Κράτος" και άλλες παρόμοιες τρομοκρατικές ομάδες στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο.
Οι Αμερικανοί δημιούργησαν χάος, το οποίο κατευθύνεται όχι μόνο ενάντια στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία , αλλά και κατά της Ευρώπης. Όσο περισσότερο χάος και αταξία υπάρχει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τόσο περισσότεροι μετανάστες θα έρθουν στην Ευρώπη. Αυτό με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση των κοινωνικών υποδομών και, ως εκ τούτου, στην πολιτική παράλυση στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χιλιάδες τρομοκράτες εισρέουν στην Ευρώπη ως μέρος της διαδικασίας μετάβασης.
- Αν συνεχιστούν οι αφίξεις μεταναστών με τον ρυθμό που γίνονται αυτή την στιγμή τι θα σημάνει για την Ευρώπη;
Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η τάση, και με μελλοντικές αφίξεις 10 , 20 ή ακόμα και 30 εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη, θα σημάνει πραγματικά το τέλος της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ήπειρος δεν θα "εξισλαμισθεί " , ούτε θα δημιουργηθεί το « χαλιφάτο », αλλά, αντίθετα, η Ευρώπη θα βυθιστεί στο απόλυτο χάος και τον αφανισμό
-Αν δούμε τα όσα συμβαίνουν σήμερα γεωπολιτικά θα μπορούμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη;
Βεβαίως διότι μόλις απαρνιόμαστε την γεωπολιτική, αρχίζουμε να βυθιζόμαστε σε μια δίνη λεπτομερειών και αντιπαραθέσεων οι οποίες δεν μας αφήνουν να καταλάβουμε τι συμβαίνει: ποιος είναι εχθρός, ποιος είναι φίλος, και μάλιστα οι φίλοι και εχθροί αλλάζουν συνέχεια. Αν πάρουμε την Τουρκία, με ποιον είναι άραγε; Είναι δυσνόητο. Ποιοι είναι οι τρομοκράτες; Οι ισλαμιστές τους οποίους από τη μία δημιουργούν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι χρηματοδοτούν;
Ας δούμε την Γαλλία. Ενεργά χρηματοδοτούσε την επιχείρηση στη Λιβύη, ταυτόχρονα «οι αντάρες της Λιβύης» τους οποίους έχει στηρίξει όλη η Δύση, στην ουσία δημιούργησαν το ISIS και του παρέδωσαν όπλα. Τώρα ήδη υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανοικτών πληροφοριών για παράδοση όπλων από τους Λίβιους στην συριακή αντιπολίτευση και κανένας δεν το κρύβει.
-Αν βγάλουμε έξω από την παρένθεση τη γεωπολιτική και προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε αυτά τα γεγονότα με κάποιον άλλο τρόπο;
Αμέσως θα συσσωρευτούν τόσο μεγάλος όγκος αντιπαραθέσεων που είτε θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στη θεωρία της παγκόσμιας συνομωσίας, είτε να προσφύγουμε σε κάποιες εξωφρενικές μορφές ανάλυσης, είτε απλά να μην δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες να εξηγήσουμε τον κόσμο και απλά να πούμε: τώρα το πιο βασικό είναι να τσιμπίσουμε κάτι, να κάνουμε την καριέρα μας, σε γενικές γραμμές να απολαύσουμε τη ζωή εδώ και τώρα, να πάμε διακοπές... Όμως, παραδείγματος χάριν, πας στην Αίγυπτο και δεν γυρίζεις πίσω. Σε ανατίναξαν στο αεροσκάφος στου ουρανό του Σινά.
Θεωρείτε ότι αυτός ο πανικός , η τρομοκρατία είναι ένας κύκλος που θα κλείσει σύντομα η θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον παγκόσμιο χάρτη και όλοι θα συμπεριφέρονται πανικόβλητοι αλλάζοντας τη ζωή τους ;
Γίνεται ένας τρομερός πόλεμος ηπείρων, αντιπαράθεση δύο μορφών πολιτισμού: της Ξηράς που είναι η Ρωσία και της Θάλασσας που είναι η Αμερική. Σήμερα η Αμερική είναι μια δημοκρατία και η Ρωσία είναι μια δημοκρατία. Ιδού η μάχη των δύο δημοκρατιών. Για να δικαιολογήσουμε την μάχη με τη δημοκρατία, πρέπει να πουν, ότι δεν είμαστε δημοκρατία, αλλά κάποιο αυτοκρατορικό καθεστώς, και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τους κατηγορήσουμε για όλες τις αμαρτίες και να τους απαντήσουμε: είστε ο άξονας του κακού και η εκπροσώπηση της κόλασης, κάτι που είναι απολύτως σωστό. Εν πάση περιπτώσει πρέπει να ανταλλάξουμε ευγενικές εκφράσεις, αν και από όλα τα σημάδια της αυστηρής πολιτικής επιστήμης πρόκειται για μια σύγκρουση των δύο δημοκρατιών: της ρωσικής και της δυτικής δημοκρατίας. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ όμως συγκρούονται όχι επειδή είναι δύο διαφορετικές μορφές της δημοκρατίας, αλλά επειδή η μία είναι πολιτισμός της Ξηράς και η άλλη – πολιτισμός της Θάλασσας.
Για αυτό όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, στην Εγγύς Ανατολή, στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Βόρειο Καύκασο και στην πρώην Ουκρανία, όλα αυτά έχουν σημασία μόνο στα συμφραζόμενα ενός μεγάλου πολέμου των ηπείρων. Όταν θέτουμε αυτά τα γεγονότα στο γεωπολιτικό σύστημα συντεταγμένων, τα πάντα γίνονται κατανοητά.
Ποιο είναι για εσάς το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα;
Το ότι υπερεκτιμούμε τη δύναμη της οικονομίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα μας. Ξεχνάμε ότι η οικονομία δεν είναι παρά η έκφραση της κυρίαρχης κοινωνικής και φιλοσοφικής ιδέας κάθε εποχής. Δεν είναι μια φυσική επιστήμη κι επομένως δε μπορεί αυτή να μας δώσει μια αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων που συντελούνται στον κόσμο μας. Η Ένωση της Ευρώπης πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτιστική κι έπειτα, αν υπάρχει δυνατότητα, οικονομική. Η Ευρώπη του σήμερα δεν οικοδομήθηκε πάνω σε αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε καν στην κοινή γεωπολιτική μοίρα των εθνών της, αλλά στους δείκτες των χρηματιστηρίων. Έτσι, ενώθηκε οικονομικά αλλά διαμελίστηκε πολιτιστικά γιατί πολύ απλά η οικονομία δεν ενώνει τους λαούς, αλλά τους διαχωρίζει.
Πάρτε για παράδειγμα την αμερικανική οικονομία: δε λειτουργεί ως οικονομία, απλά είναι ένα μέσο που ακολουθεί τις προσταγές της επιδίωξης της παγκόσμιας ηγεμονίας. Αυτό ναι μεν προκαλεί οικονομικά προβλήματα αλλά όχι με οικονομικούς όρους, παρά μόνο με στρατιωτικούς!
http://www.newsbomb.gr/


CNBC: Πώς η Ελλάδα έχασε 400 δισ. δολάρια

28 Νοεμβρίου 2015

 

Η κρατική συμμετοχή στην Εθνική Τράπεζα έπεσε στο 24% από 57% και στη Eurobank σε μόλις 2.4% από 35%. Στην Alpha Bank το μερίδιο του Δημοσίου μειώθηκε σε 11% από 64% στη δε Πειραιώς, η συμμετοχή του ανέρχεται σε 22% από 67%.



Με τα χειρότερα ποιοτικά στοιχεία και με το απόλυτο διασυρμό. 
Οι τράπεζες να έχουν αποτίμηση 2,8 δισ. και να αποτιμώνται τα 18 δισ. κεφάλαια των τραπεζών προ της ανακεφαλαιοποίησης σχεδόν στο μηδέν. 

Στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναφέρεται σε δημοσίευμά του το CNBC κάνοντας λόγωγια «ξεπούλημα» καθώς όπως υποστηρίζει οι μετοχές των τραπεζών πουλήθηκαν μόνο για λίγα σεντς, τονίζοντας παράλληλα, τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα, αναφέρει ότι σαν να μην είχε αρκετά οικονομικά δεινά η Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα ξένα κεφάλαια πήραν τον έλεγχο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας - της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς- μέσα από μία αύξηση κεφαλαίων ύψους 6,42 δισ. δολ. και μία περίπλοκη διαδικασία νομικών χειρισμών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τραπεζικές μετοχές να πωληθούν για λίγα μόνο σεντς, εξαϋλώνοντας την κρατική συμμετοχή σε αυτές τις σημαντικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν περιουσία που ανέρχεται σε 358 δισ. δολάρια.

Σαν να μην είχε αρκετές οικονομικές ανησυχίες η Ελλάδα, την προηγούμενη εβδομάδα ξένα επενδυτικά funds κατόρθωσαν να πάρουν τον έλεγχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας, δια της συμμετοχής τους στις αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων ύψους 6,42 δισ δολαρίων αλλά και μίας σειράς περίπλοκων νομικών χειρισμών. Εξ αποτελέσματος, οι μετοχές των τραπεζών ξεπουλήθηκαν, εξαϋλώνοντας τη συμμετοχή του Δημοσίου σε αυτές, την ώρα που η περιουσία τους αγγίζει τα 358 δισ δολάρια, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άρθρο που δημοσιεύει το CNBC. ...


Η κρατική συμμετοχή στην Εθνική Τράπεζα έπεσε στο 24% από 57% και στη Eurobank σε μόλις 2.4% από 35%. Στην Alpha Bank το μερίδιο του Δημοσίου μειώθηκε σε 11% από 64% στη δε Πειραιώς, η συμμετοχή του ανέρχεται σε 22% από 67%. Όλα αυτά - συνεχίζει το άρθρο - μεταφράζονται τελικά σε απώλειες ύψους σχεδόν 44 δισ δολαρίων, χρήματα τα οποία πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι για την διάσωση των τραπεζών κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Οι αγορές αλλά και νομικοί κύκλοι στην Ελλάδα, προσθέτει το CNBC, θεωρούν ότι οι μανούβρες που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα δρομολογήθηκαν μετά από την τροποποίηση στο σχετικό νομοθετικό καθεστώς που υπερψήφισε η Βουλή και η οποία επέτρεψε στους ιδιώτες επενδυτές να καθορίσουν τις τιμές των τραπεζικών μετοχών οι ίδιοι, κατά την μέθοδο του book-building. Ταυτόχρονα κατέστησε υποχρεωτικό για το ΤΧΣ να αποδεχθεί αυτές τις τιμές, ακόμη και αν δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία των μετοχών.

Οι ξένοι επενδυτές αξιολόγησαν τις τέσσερις τράπεζες στα 800 εκ δολάρια περίπου, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές κάτω από την τρέχουσα αξία τους που αγγίζει τα 3 δισ δολάρια, σημειώνει ο συντάκτης και υπογραμμίζει:

Την ίδια ώρα από τις 4 ως τις 20 Νοεμβρίου, όσο δηλαδή τα βιβλία των τραπεζών παρέμεναν ανοιχτά, η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζικών μετοχών καταποντίστηκε σε ποσοστό 70%, γεγονός που επέφερε ένα σκληρότατο πλήγμα στον τομέα.

Ο αρθρογράφος του κειμένου επικαλούμενος τραπεζικές πηγές σχολιάζει ότι στις ελληνικές τράπεζες, οι Capital Group, Pimco, WLR Recovery Fund, Wellington, Fairfax, Brookfield Capital Partners και Highfields Capital Management είναι μεταξύ εκείνων που «άρπαξαν» την ευκαιρία να επενδύσουν σε ελληνικές τράπεζες σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς.

Οι ξένοι επενδυτές αξιολόγησαν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στα 800 εκατ. δολάρια περίπου, τιμή που είναι περισσότερο από τρεις φορές μικρότερη από την τρέχουσα αγοραία αξία τους που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Στο δια ταύτα και  ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 ήταν και θα παραμείνει για καιρό η χειρότερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στην ιστορία του κλάδου.

Με τα χειρότερα ποιοτικά στοιχεία και με το απόλυτο διασυρμό.

1. Οι τράπεζες να έχουν αποτίμηση 2,8 δισ. και να αποτιμώνται τα 18 δισ. κεφάλαια των τραπεζών προ της ανακεφαλαιοποίησης σχεδόν στο μηδέν.

2. Ποιος μπορεί να μιλήσει για επιτυχία όταν οι ξένοι επενδυτές έχουν διασύρει το τραπεζικό σύστημα με τις ακραίες κερδοσκοπικές τους κινήσεις, μηδενίζουν τις μετοχές στο χρηματιστήριο για να αγοράσουν στο μηδέν στα βιβλία προσφορών.

3. Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς επενδυτές αγοράζουν 18 δισ. κεφάλαια στο μηδέν.

4. Ποια είναι η επιτυχία, δεν υπάρχει επιτυχία είναι μια αποτυχημένη επιτυχία.

Δυστυχώς έγιναν πολλά λάθη ξεκίνησαν από το 2014 όταν οι τράπεζες δεν ήθελαν να δουν την αλήθεια ότι στα stress tests του 2014 έπρεπε να είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί προαιρετικά. 

Εν συνεχεία ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα διέλυσε όλα και στο τέλος τα βιβλία προσφορών ταυτόχρονα με την κυβέρνηση να μην έχει κλείσει συμφωνία και να μην έχουν ακόμη εκταμιευθεί τα 10 δισ. εξέλιξη που κωλυσιεργεί έως σαμποτάρει την ανακεφαλαιοποίηση ορισμένων τραπεζών.

Δεν αποκλείεται οι θεσμοί σκόπιμα να κωλυσιεργούν, σκόπιμα να καθυστερούν φέρνοντας σε αδιέξοδο ορισμένες τράπεζες ώστε όλο αυτό το σκηνικό….καταστροφής να αποτελέσει μέσο πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να πει ναι σε όλα.

Για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε όταν στο τέλος οι θεσμοί θα επιβάλλουν το τελικό τους σχέδιο. 

Η ουσία όμως στο τραπεζικό σύστημα εδράζεται στο γεγονός ότι:

1) Οι μετοχές κατέρρευσαν η καταστροφή είναι ολοκληρωτική το 1999 ήταν μια μέτρια ζημία.

2) Οι παλαιοί βασικοί μέτοχοι των τραπεζών που κυριάρχησαν για πάνω από 15-20 χρόνια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν.

Πάει ο Λάτσης από την Εθνική, μηδένισε ο Κωστόπουλος στην Alpha, μηδένισε ο Βαρδινογιάννης στην Πειραιώς.

Οι μεγαλομέτοχοι του παρελθόντος πάνω στους οποίους χτίστηκαν οι τράπεζες έχουν μηδενίσει.

3) Οι τράπεζες θα βρεθούν μετά την ανακεφαλαιοποίηση με 35 δισ. κεφάλαια εκ των οποίων περίπου 18 δισ. θα είναι DTA δηλαδή αναβαλλόμενη φορολογία δηλαδή λογιστικά κεφάλαια.

4) Οι τράπεζες από την περίοδο των παραδοσιακών μετόχων περνάνε στην φάση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που αφενός έχουν το πλεονέκτημα ότι θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν τις κεφαλαιοποιήσεις αφετέρου έχουν το μειονέκτημα ότι οι νέοι μέτοχοι των τραπεζών είναι δυνητικοί πωλητές όχι στρατηγικές επενδυτές μακράς διάρκειας.

5) Οι έλληνες μικρομέτοχοι αποτελούν το σοκαριστικό θύμα του ελληνικού χρηματιστηρίου, τα τρομοκρατικά χτυπήματα των αποτυχημένων πρωτοβουλιών τους εξαΰλωσαν, πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή χωρίς κανένα προηγούμενο.

Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στην ιστορία.

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Και μετά τον Τσίπρα... Τι;

28-11-2015
γράφτηκε στον Τοιχο  -  0 Comments

Όσο περνούσαν οι μέρες, οι βδομάδες και οι μήνες, όσο βουλιάζαμε στην κινούμενη άμμο (όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά, έδιναν το σύνθημα αγύρτες τσαρλατάνοι),

όσο μετρούσαμε στον ξύπνιο μας, κάθιδροι, τα ρημαγμένα όνειρα που εκατάντησαν καθημερινός εφιάλτης κι εμάς, ρετάλια, μιας πολύχρωμης κουρελούς για τις ανάγκες της δικής τους αντίληψης και εκπονημένου σχεδίου περί παγκοσμιοποίησης,

όσο οι κορεοί κατασκήνωναν στην κλίνη μας και, αβέρτα ρουφούσαν, τούμπανο την έφτιαχναν (και τώρα λιάζονται υπό τη σκέπη του γελαστού παιδιού που μας καπέλωσαν με την αποφράδα δεύτερη), 

όσο οι Σαμαρο-Βενιζέλοι υπόσχονταν την απογείωση μας (τον προορισμό αναζητούσαν), μεταξύ άλλων την επανεκκίνηση μέσω της ρευστοποίησης τιμαρίων, που πέρασε ξώφαλτσα (ας όψεται η πρόσκαιρη αφύπνιση απ' τον λήθαργο),

όσο ο κάθε μαμημένος τραμπάκουλας μας έβαζε στην πρίζα κι ο κώλος μας τσουρουφλίζονταν,

όσο....

Τόσο ελπίζαμε στον απομηχανής θεό των αρχαίων ημών προγόνων (τρομάρα μας).

Που θα έκαμνε την εμφάνιση του (που λέει και ο μύθος), εξ ουρανού, κομίζοντας πρόγραμμα εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο.

Αριστερόσταλτο τον προτιμούσαμε και, μάλιστα, με βούλα. Στις γραφές των εξοβελισμένων τον αναζητούσαμε (ουχί ξανά-μανά να στρέφουμε και την ετέρα παρειά).

Για να εξαφανίσει όλα της μοίρας μας τα κακά (με ένα φιρμάνι). Μαζί και το κακό συναπάντημα που μας το δίδαξαν (εκτός ύλης) ως μνημόνιο ένα-δυο (το τρίτο το μακρύτερο ήταν στην ωρίμανση, για καλύτερες μέρες).

Ο απομηχανής θεός δεν ήρθε μια, δεν ήρθε δυο, δεν ήρθε τρεις. Ούτε δεκατρείς. Ακριβοθώρητος μας έγινε (ακρίβυναν και τα διόδια και, ξεμείναμε).

Όταν ήρθε, δεν ήταν απομηχανής (θεός, ημίθεος, ήρωας, ημιήρωας). Ήταν (σκέτα) μηχανοράφος. Ραδιούργος. Ιντριγκαδόρος. Δολοπλόκος. (ως συνήθως, μην απολεσθεί και η συνέχεια).

Παιδίον παίζων Monopoli. (Δικαίωμα στο ψέμα και στα παρακείμενα).

Ο επόμενος που θα καθίσει στο σβέρκο μας (με την δική μας συγκατάθεση, βεβαίως) ας είναι κονφερανσιέ (μην πάει ο νους σας σε πρόσωπο συγκεκριμένο).

Να μας λέει κάπου - κάπου κανένα αστείο, βρε αδερφέ. Μπουχτίσαμε στη σοβαρότητα.

Αλλά, φευ!

Μήπως δεν ήταν οι τρεις προηγούμενοι; Συν ο τρέχον; Και ο προηγούμενος αυτών που έγραψε, λέει, βιβλίο για να μας διαφωτίσει περί των πεπραγμένων του; Μήπως οι ακόμη παρά πίσω;

Όλοι ομόσημοι! Ουδείς ετερόσημος! (τοιαύτη ταυτότης! ούτε πολύδυμοι να ήσαν).

Που, μετά από κάποια χρόνια, όταν αποχαρακτηρίζονται έγραφα απόρρητα, επιβεβαιώνονται οι ίντριγκες, οι συνωμοσίες και οι προδοσίες; (Με το πλήρωμα του χρόνου και όταν έγραφα της Κυπριακής τραγωδίας αποχαρακτηριστούν, τότε, φωτιά στα μπατζάκια, όσων είναι ακόμη εν ζωή). Να πάω και πιο πίσω;

Και που να σταματήσω; Κατήφορος. Ίσως-ίσως, τιμής ένεκεν, στον Τρικούπη. Γιατί το είπε.

Ενώ σήμερα απαγορεύεται δια ροπάλου η εκφορά αλλά και η σκέψη της λέξης που έγινε πραγματικότητα χάρη εις το υψηλόν αίσθημα ευθύνης των εντολοδόχων μας (το πάθημα δεν έγινε -ποτέ- μάθημα, ούτε και θα γίνει).

Πρωτίστως πρέπει να ολοκληρωθεί το γενικό ξεπούλημα. Να μην μείνει μαγιά για τους επόμενους. Πέτρα πάνω στην πέτρα. Όλοι για τους λίγους και οι λίγοι για τον εαυτό τους.

Και την ιστορία μας; Ποιος θα την διηγηθεί; Το παρασκήνιο; Οι λίγοι! Οι ίδιοι πάλι!

Οι πολλοί (μάλλον) ξέχασαν να γράφουν ιστορία. Έμαθαν να παπαγαλίζουν.


http://www.stontoixo.com/

Αυτός είναι ο πολυτραγουδισμένος μας Ελληνικός λαός

28 Νοεμβρίου 2015

  Υπάρχει ελπίδα???

Κι αυτό το αποτέλεσμα των επιλογών του. Στην εικόνα που ακολουθεί. είναι το κάδρο του πολιτικού μας συστήματος...

Είναι γέννημα και καρπός της συσσωρευμένης εμπειρίας, ενός λαού που προδόθηκε και βιάστηκε όσο κανένας άλλος. Δείτε την και αναλογιστείτε μετά από αυτό αν...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ???


Τουρκία: Το ύπουλο παράσιτο μιας δολοφονικής συμμαχίας

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015


Επί δεκαετίες η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τα οποία δεν ταυτίζονται πάντα με αυτά της συμμαχίας, αναφέρει ο Τσέχος αναλυτής Μάρτιν Μπέργκερ...

Η πρόσφατη προβοκατόρικη ενέργεια της Άγκυρας έναντι της Ρωσίας έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στους κόλπους του ΝΑΤΟ καθώς πολλές χώρες μέλη δεν επιθυμούν την όποια κλιμάκωση με τη Ρωσία. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται μήπως η...
κίνηση της Τουρκίας τα φέρει αντιμέτωπα με την ενεργοποίηση του Άρθρου 5», ανέφερε ο Μπέργκερ.

Η Δύση, προσπαθώντας να επιλύσουν το επικίνδυνο πρόβλημα που της δημιούργησε η Τουρκία, αναζητά τον «ένοχο» της υπόθεσης: «Ο αντιγακελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ άσκησε σκληρή κριτική στην Τουρκία σχετικά με την κατάρριψη του Su-24», είπε ο Μπέργκερ.
Έκανε δε λόγο για αναφορές των γαλλικών media, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ σχολίασαν την κατάρριψη λέγοντας, πως «από τότε που η Μουσουλμανική Αδελφότητα κυβερνά την Τουρκία η χώρα αυτή έχει μεταβληθεί σε πονοκέφαλο, αντί να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Δύσης».
Επιπλέον, η Τουρκία του Ερντογάν έχει διακόψει τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Κατά την Αραβική Άνοιξη η Τουρκία είχε συμμαχήσει με τον Άσαντ, αλλά μετά τον έπληξε πισώπλατα επιτρέποντας σε ισλαμιστές από όλο τον κόσμο να περάσουν, μέσω του εδάφους της, στην Συρία, ενώ η Άγκυρα δεν έπαψε ποτέ να προβάλει την απέχθειά της απέναντι στους Κούρδους, οι οποίοι μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, ακόμα και επιτιθέμενη εναντίον τους.
Όχι τυχαία ο πρώην επικεφαλής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων Ευρώπης, στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, είχε πει για την Τουρκία: «Ας είμαστε ξεκάθαροι. Το ΙΚ δεν είναι απλώς μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μια σουνιτική τρομοκρατική οργάνωση».
Και προχώρησε στην ανάπτυξη του συλλογισμού του: «Αυτό σημαίνει ότι στοχοποιεί τους σιίτες και αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί απειλή και για τις χώρες αυτές».
Για να ρίξει το «δηλητήριο» σε ισχυρή δόση μάλιστα, στο τέλος: «Εξάλλου πάντα υπάρχει η σκέψη ότι η Τουρκία με κάποιο τρόπο υποστηρίζει το ΙΚ. Κάποιος αγοράζει το πετρέλαιο που το ΙΚ πουλά, το πετρέλαιο που διοχετεύεται μέσω του εδάφους κάποιων. Για μένα περνά μέσω Τουρκίας, αν και οι Τούρκοι ποτέ δεν το παραδέχτηκαν».
Ο Μπέργκερ μεταφέρει επίσης την άποψη του απόστρατού Αμερικανού υποστράτηγου Πολ Βάλελι, ο οποίος τονίζει ότι η σημερινή Τουρκία επιδιώκει την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο ίδιος πιστεύει πως η Τουρκία συνεργάζεται στενά με το ΙΚ και για αυτό πρέπει να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ.
«Επί δεκαετίες η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, τα οποία, κατά κανόνα, δεν συμπίπτουν με αυτά της συμμαχίας», καταλήγει ο Μπέργκερ…

Ζούμε στιγμές εθνικού μεγαλείου!


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

 28 Νοεμβρίου 2015 

Του Γιώργου Αλεξάτου

Η ώρα της εθνικής ομοψυχίας! Η ώρα της ευθύνης για γιγαντιαία πολιτικά αναστήματα: Πάκης, Τσίπρας, Πλακιωτάκης, Φώφη, Σταύρος, Καμμένος, Λεβέντης!

Κυρίες και κύριοι, ζούμε στιγμές εθνικού μεγαλείου!

Δηλαδή, μπορεί να δούμε σύντομα και κυβέρνηση με συμμετοχή Σταύρου, Φώφης, Λεβέντη και των άλλων σούργελων που τους ακολουθούν;

Και δεν θα κατέβει σε απεργία πείνας ο Σεφερλής; Κλέφτης θα γίνει ο άνθρωπος;
_________

Πέρα από πλακίτσες και αστειάκια, το παιχνίδι που παίζει αυτές τις μέρες ο Τσίπρας, λειτουργώντας ως χειριστής πλυντηρίου των κάθε είδους μνημονιακών αποβρασμάτων και υπεύθυνων για την είσοδο στην ολόπλευρη κρίση, όπως και με την αναβάθμιση πολιτικών μηδενικών, τύπου Θεοδωράκη και Λεβέντη, συνιστά έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

Το τσαλαπάτημα της λαϊκής βούλησης, που καταδίκασε το δίπολο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, και η απαξίωση της πολιτικής με τη μετατροπή της σε υπόθεση γελοίων σούργελων, καθιστούν τον άνθρωπο αυτόν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Φυσικά, πολύ σύντομα θα πληρώσει τις συνέπειες της πολιτικής ανυποληψίας στην οποία βουλιάζει. Μόνο που θα τις έχει πληρώσει ήδη και ένας λαός ολόκληρος και ίσως να τις πληρώνει και για πολλά χρόνια στη συνέχεια...

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/