Οι δικαστές, το πλεόνασμα και η χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης.


Ότι η κυβέρνηση ανησύχησε πριν από λίγο καιρό με την αφύπνιση ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης, που έδειξαν να πλησιάζουν ανέγγιχτα, μέχρι πρότινος πρόσωπα -ισχυρά και διαπλεκόμενα- είναι γνωστό. Η ενόχληση αυτή μάλιστα αποτυπώθηκε και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, που παρουσίαζε τη Δικαιοσύνη περίπου ως τρομοκράτη. Εξίσου γνωστό είναι ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της τη Δικαιοσύνη, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα.

Εδώ και λίγο καιρό, μετά την εκδήλωση της ανησυχίας της κυβέρνησης για την έντονη δραστηριότητα της Δικαιοσύνης, ξεκίνησε η επιχείρηση καλοπιάσματος του δικαστικού σώματος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έσπευσε να τάξει στους δικαστές κομμάτι από το πλεόνασμα- που ακόμα δεν το είδαμε κι...
ούτε πρόκειται φυσικά για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, στις πρόσφατες συναντήσεις του με δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, έσπευσε να τάξει και στους δεύτερους μέρος του πλεονάσματος, αφού όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αναγνώρισε και σε εκείνους το δίκαιο των αιτημάτων τους, που ζητούν «αναβάθμιση των αποδοχών τους». Όπως αποκαλύπτουν σε ανακοίνωσή τους, ο πρωθυπουργός τους υποσχέθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους «μετά την οριστικοποίηση της έγκρισης του λεγόμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» από τα όργανα της ΕΕ τον Απρίλη του 2014». «Μετά από αυτό, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, εντάσσονται στην ομάδα των κλάδων (ένστολοι, Δικ. Λειτουργοί) οι οποίοι μαζί με άλλα στρώματα του λαού μας – κατά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης - θα είναι αυτοί στους οποίους θα δοθεί μέρος του πλεονάσματος»http://odye.gr/anak/240214.htm

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης -πέρα από το αν είναι θεμιτή ή αθέμιτη- είναι αναμενόμενη. Αυτό που περιμένει όμως η ελληνική κοινωνία είναι να σταθούν στο ύψος τους οι δικαστές.
Η δικαστική εξουσία, μαζί με τις υπόλοιπες , ήταν κι αυτή απαξιωμένη στη συνείδηση των περισσότερων πολιτών. Το τελευταίο διάστημα, κάποιες ελάχιστες κινήσεις, γέννησαν ξανά προσδοκίες, καθώς ορισμένοι δικαστές φάνηκε να υπερασπίζονται τη χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης.

Θα δεχθούν λοιπόν οι δικαστές να εξαιρεθούν από την κοινή μοίρα και να πάρουν απολαβές που αφαιρέθηκαν από το υστέρημα των αδυνάμων; Κι αρκεί μία αύξηση των μισθών τους για να σβήσει η ελπίδα ότι θα λειτουργήσει επιτέλους η Δικαιοσύνη; Η κοινωνία περιμένει να διαπιστώσει την απάντηση.

Της Βασιλικής Σιούτη από ThePressProject

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Τράπεζες …..

ανάρτηση από exastal

"...... Για τη μεν Eurobank, που ανακεφαλαιοποιήθηκε 100% με δημόσιο χρήμα, υπενθυμίζουμε ότι με σειρά αποφάσεών τους ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της ΤτΕ ...

επιφύλαξαν προνομιακή μεταχείριση του μεγαλομετόχου Λάτση, στον οποίο επιτράπηκε να «δραπετεύσει» από τη Eurobank και να γίνει μέτοχος της Εθνικής, χωρίς να καταβάλει το μέρος της ζημιάς, που του αναλογούσε. Είναι άραγε τυχαίο ότι η ζημιά, που του χαρίστηκε, είναι ίση με τα απαιτούμενα νέα κεφάλαια (2 με 2,5 δις); 

Παράλληλα, η ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank αποτελεί απόδειξη της σκοπιμότητας ή στην καλύτερη περίπτωση της ανικανότητας αυτών που θυσίασαν ανώφελα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκειμένου να προσφερθεί ως δέλεαρ για την πώληση της Eurobank. 

Για την Alpha, την Πειραιώς και την Εθνική, που πέτυχαν την ελάχιστη ιδιωτική συμμετοχή του 10%, τα warrants (δικαιώματα επαναγοράς) παραχωρήθηκαν χωρίς αντίτιμο, δηλαδή χαρίστηκαν σαν δώρο , σε όσους συμμετείχαν στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που χαρακτηρίστηκε διεθνώς ως σκάνδαλο. 

Το δώρο αυτό πρόκειται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο με τη διαφαινόμενη παροχή δυνατότητας στο ΤΧΣ να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των warrants σε είδος, δηλαδή ανταλλαγή των warrants με μετοχές, έτσι ώστε οι ιδιώτες μέτοχοι να βρεθούν να ελέγχουν τις τράπεζες χωρίς κανένα γι’ αυτούς κόστος. 

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να προλάβουν να παραχωρήσουν τις τράπεζες στο ιδιωτικό κεφάλαιο, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση και μπλοκάρει το «χάρισμα» των μετοχών, που κατέχει το ΤΧΣ! Δηλαδή, πρόκειται για ένα ακόμα δώρο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που θα αποκτήσουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και μέσω αυτού ολόκληρης της οικονομίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών. 

 Οι διαρροές ότι, στην περίπτωση προσφυγής εκ νέου μιας τράπεζας σε κρατική υποστήριξη, θεσμοθετούνται διατάξεις για υποχρεωτική μετατροπή των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε κοινές μετοχές και για επιβολή πλαφόν στις ανώτατες αμοιβές των διοικήσεων και των στελεχών (10πλάσιο του μέσου μισθού της τράπεζας ή 15πλάσιο του μέσου μισθού της χώρας), δεν αποτελούν παρά «προκάλυμμα καπνού», που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από την ουσία του νομοσχεδίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο και θυμίζει τη θέση του ότι οι τράπεζες, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα, ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο. 

Προειδοποιούμε ότι το σύνολο των ενεργειών και αποφάσεων θα ερευνηθούν διεξοδικά προκειμένου να αποδοθούν οι ενδεχόμενες σοβαρότατες ευθύνες, που αναλογούν σε όσους κριθούν ότι εμπλέκονται στις σκανδαλώδεις αυτές ενέργειες απαξίωσης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, και ότι θα ζητηθεί η άμεση αποκατάσταση της ζημιάς του Δημοσίου.» .... "
|| Ανακοίνωη ΣΥΡΙΖΑ ||

Νομισματική Μεταρρύθμιση η Λύση!

Ο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΑΣ ΝΙΦΑΔΑΣ – 2

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2014

20140222-151517.jpgH νομισματική μεταρρύθμιση είναι η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. Όλες οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις εξαρτώνται από αυτήν.  Καλούμεθα όλοι λοιπόν ανεξαιρέτως για συμμετοχή στην διενέργεια και διεκπεραίωσης μίας εθνικής  νομισματικής σύμβασης-μεταρρύθμισης, ώστε να καταργηθεί η δυνατότητα έκδοσης χρήματος του  FED και της  ΕΚΤ  και να επανέλθει στην αποκλειστική δικαιοδοσία των εκάστοτε λαών και πάνω από όλα της Ελλάδος. Αυτή η λαική σύμβαση, η οποία θα προκύψει  για αρχή μέσω διαδικτυακών και εν συνεχεία τοπικών συνελέυσεων, θα παίρνει αποφάσεις ύστερα από την δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας-συνελέυσεων-δημοψήφισματων ψηφιακών ή μη. Αυτή η σύμβαση νομισματικής μεταρύθμισης θα νομιμοποιηθεί αποκλειστικά από την δύναμη της αποδοχή της λαικής πλειονότητας του Ελληνικού λαού  και μόνο του λαού και θα νομιμοποιήσει βάσει μια νέα νομισματική πολιτική για την Ελλάδα σε λαική βάση.

Ποιά θα είναι αυτή η πολιτική λοιπόν;  Αυτό θα είναι και το πρώτο ερώτημα. Υπάρχουν πολλές απόψεις. Κανένας όμως δεν θα μπορεί να επιβάλλει ή να επιβληθεί, εκτός και μόνο εάν η πλειοψηφία το αποφασίσει. Ο καθένας όμως θα έχει το απόλυτο δικαίωμα-υποχρέωση να εκφράσει και να προτείνει τις δικές του προτάσεις και πιθανές λύσεις, βάσει των δικών του αναγκών, βιωμάτων, εμπειριών, καλλιέργειας, μόρφωσης ή μή, γνώσης, φρονιμάτων και κριτικής ικανότητας. Υπάρχουν τόσο φωτισμένα μυαλά στην Ελλάδα με τόσες πολλές γνώσεις, που είμαι 1000% σίγουρος ότι ο συνδυασμός τους θα μας εκπλήξει όλους.  Η αποχή από ένα συγκεκριμένο ποσοστό και επάνω, θα ακυρώνει ταυτόχρονα και την ψηφοφορία. Η ταύτιση του ενός με τον άλλον και εν συνεχεία με τον τρίτο, τον τέταρτο, τον πέμπτο και πάει λέγωντας θα γεννήσει αυτόματα και την κοινή θέληση-απόφαση-την πραγματική δηλαδή σοφία. Καταργείται η έννοια της τετραετίας. Οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν και για αυτό. Και αυτό θα είναι το δεύτερο ερώτημα που θα τεθεί. Μέσω της σύνθεσης διαφωνιών και συμφωνιών θα προκύψει η νέα νομισματική μεταρρύθμιση με όλες τις λεπτομέριες του, αποφασισμένη ήδη από τον Ελληνικό λαό, έτοιμη για την άμεση εφαρμογή του από τους νέους ηγέτες που επίσης θα προκύψουν με τον ίδιο τρόπο. Θεμελιώδης αρχή-ο καταλληλότερος ηγέτης κατά τον Πλάτωνα είναι ο άριστος-ικανότερος άνα κλάδο και αυτός που στην πραγματικότητα δέν θέλει να ηγηθεί.

Αυτή είναι η πολύ βασική ιδέα της προτροπής μου. Κάποιοι ήδη την αποκαλούν άμεση δημοκρατία, κάποιοι την αποκαλούν το ευνόητο, κάποιοι πραγματική δημοκρατία, κάποιοι άλλοι αρχαία Ελληνική γραμματεία και κάποιοι άλλοι μπούρδες και κάποιοι άλλοι κάπως αλλιώς. Αποκαλέστε το όπως θέλετε. Να εφαρμοστεί μόνο πρέπει. Δέν πρόκειται περι εξυπνάδας πρόκειται πέρι προτροπής για πράξη επιτέλους. Έναν άναρχο-ημίτρελλο άνθρωπο ή διαχειρηστή blog χρειάζεται μόνο στην αρχή.

Το θέμα λοιπόν είναι η έκδοση χρήματος από τον λαό, για τον λαό, μέσα στο πλαίσιο μιας πραγματικά και εν πράγματι εκλεγμένης κυβέρνησης. Η έκδοση χρήματος ώς μέσον συνδιαλαγής με βάση το χρέος που προκύπτει από τους τόκους και την μόχλευση καταθέσεων – fractional reserve banking system,  θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ. Ο πραγματικός συνασπισμός των ψηφοφόρων όλων των πρώην και νύν πολιτικών παρατάξεων, θα βάλει στην άκρη όλες τις δημοσιονομικές πολιτικές και θα συγκεντρωθεί εκ νέου,  με αυτό τον τρόπο σε μια νομισματική πολιτική η οποία θα ωφελεί όλες τις πλευρές ταυτοχρόνως. Αυτή η συνεργασία του δεξιου, του κεντρώου, του αριστερού, όλων των ακρων και μή, είναι κατά όλης της νεοταξικής κοινωνικής μηχανικής. Το τόσο καλά καμουφλαρισμένο και εφαρμοσμένο διαίρει και βασίλευε, θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Μήν αυταπατάστε. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πραγματική κρίση έρχεται και όλα αυτά που γίνονται τώρα είναι μόνο τα προεόρτια. Έχουν τα δικά τους μεταρρυθμιστικά σχέδια ήδη έτοιμα εδώ και πολύ καιρό και αδημονούν πλέον σαν ναρκωμανείς να τα εφαρμόσουν, ώστε να μας υποδουλώσουν 10 φορές χειρότερα από ότι ήδη έχει καταφέρει το τραπεζικό τους σύστημα. Προσοχή: Ένα από τα σχέδια τους είναι η ιδιωτική Αυστριακή Σχολή των Οικονομολόγων. Αυτοί είναι υπέρ ενός νέου νομίσματος που θα υποστηρίζεται από παράγωγα και εμπορεύματα, τύπου χρυσός, ασήμι, πετρέλαιο και κτλ, αντί των κρατικά-εκδιδομένων νομισμάτων, fiat currencies, χωρίς αντίκρυσμα. Αυτό από την μία, από την άλλη οι τράπεζες οι ίδιες με την συνέργεια των μεγαλο-ιδρυμάτων τους και των κυβερνήσεων τους φροντίζουν ήδη εδώ και πολύ καιρό να συγκεντρώσουν όλες τις ποσότητες παραγώγων και εμπορευμάτων. Βλέπε Σημίτη, Κύπρο, Deutche Bank και κτλ. Οι οποίες μετα την καταρρεύση του καταναλωμένου πλέον και άκρως επιτυχημένου τεχνάσματος που λέγεται FEDERAL RESERVE και ώς δια μαγέιας θα κόψουν ένα νέο σταθερό πλέον νόμισμα με αντίκρυσμα ένα εμπόρευμα-παράγωγο που οι ίδιοι πάλι,  ήδη έχουν στα χέρια τους την πλειονότητα του αποθεματικό του εμπορεύματος αυτού, παγκισμίως.  Για αυτό προσέξτε να μήν την ξανά-πατήσουμε και εκεί. Η πραγματικότητα είναι, όσο παράδοξη μπορεί να ακούγεται στο σύγχρονο ιντερνετικά  αλλοτριωμένο μυαλό μας, ότι δεν υπάρχει και δέν δημιουργεί κανένα πραγματικό πρόβλημα στον λαό το οποιoδήποτε ιδιωτικό νόμισμα-fiat currency.  Όταν κάποιος αντιτίθεται στο οποιοδήποτε κυβερνητικό νόμισμα – βλέπε Austrian Schoοl, δουλεύει και παίζει τον κομπαρσικό του ρόλο για τους ίδιους νεο-ταξικούς παντωκράτωρες – Ευγένιους Σπαθάρηδες, αλλά όχι για το τρέχων αλλά για το σενάριο του επόμενου επεισοδίου της προσχεδιασμένης σαπουνόπεράς τους.

Έτσι μόνο αντισκτεκόμαστε στην παγκοσμιοποίηση και τον διεθνισμό τους. Λέμε όχι και στα σε αυτό και στο επόμενο σχέδιό τους. Η αντίσταση αυτή είναι η μοναδική ικανή δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω προέλαση των στρατευμάτων της, τώρα οικονομικό-τραπεζό κρατούμενης και πολύ σύντομα στρατιωτικό – κρατούμενης, παγκόσμιας κυβέρνησης τους.

Πώς όμως ακριβώς αυτή συνέργεια των Ελλήνων θα λειτουργήσει, ποιός τελικά θα συμπεριληφθεί στην διαδικασία και ποιός τελικά θα χάσει το δικαιωμα της συμμετοχής; Πρώην και νύν ψηφοφόροι όλων των παρατάξεων του τρέχοντως πολιτικού στίβου, θα έχουν το δικαίωμα όπως ανέφερε και πρίν, στην αρχή να έρθουν και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Αλλά ο οποιοσδήποτε  παγκοσμιοποιητής από τώρα να ξέρει ότι,  θα αποβληθεί τελικά μετά το τέλος του πρώτου επεισοδίου της συνέλευσης, είτε είναι ευεθέως διεθνιστής  είτε είναι κεκαλυμένα αντι-διεθνιστής. Είτε υποστηρίζει το πρώτο είτε το δέυτερο σενάριο επεισοδίου της νέας τάξης πραγμάτων, θα αποβάλλεται αυτομάτως. Όπως π.χ.  ο Mike Maloney ή ο Peter Schiff, που τώρα τελευταία αρχίζουν και γίνονται γνωστοί και στην Ελλάδα για παράδειγμα, λένε ότι το χρυσό νόμισμα είναι καλό και το fiat νόμισμα κακό και επίτηδες και με πλήρη επίγνωση, λανθασμένα  παρουσίαζουν  την οποιαδήποτε κυβέρνηση σάν την ρίζα του κακού. Αναζητήστε τους και παρακολουθήστε τους στον ίντερνετ, όπως και πολλούς άλλους ανάλογούς τους και κρίνεται και από μόνοι σας.

Κοιτάξτε.  Για να μήν τρέξετε τώρα όλοι σας να εναντιωθείτε τόσο πρόωρα σε αυτό που λέω, όπως ήδη έχει γίνει με το πρώτο κείμενο και για να μήν ξανάπαρεξηγηθώ επίσης ποικιλοτρόπως για χιλιοστή πρώτη φορά. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό και δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις ή ψαξίματα. Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι το συγκεκριμένο fiat νόμισμα, του δολαρίου ή του ευρώ λειτουργεί κατά του  λαού. Αλλά ο πραγματικός λόγος που τα νομίσματα αυτά είναι τόσο κακά, είναι ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ τους γκομπαλιστές, τους νεοταξικούς και όχι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις των κρατών, ώς χρέος για να μας υποδουλώσουν. Ναι, ο χρυσός είναι από μόνο του μια πολύ καλή επένδυση θα έλεγα και ιδιαίτερα τα 10-12 τελευταία χρόνια, άλλα χρησιμοποιείται ήδη ώς μέσον υποδούλωσης και αυτό από τους γκλομπαλιστές και είναι δυστυχώς το επόμενο μέρος του σχεδίου τους. Άρα προς το  παρών πολύ απλά αποκλείεται ώς η τρέχουσα εναλλακτική της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, ο οποισδήποτε συμμετάσχων αρνείται να αποδεχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του Ελληνικού Κράτους να δημιουργήσει και να κόψει το δικό του νόμισμα και κατά βούληση του Ελληνικού λαού, να υποτιμήσει ή να υπερτιμήσει δήλαδη ώς αποφασιστεί λαικά, θα αποκλειστεί αυτομάτως. Εάν κόψουμε το δικό μας νόμισμα και μετά εμείς το συσχετίσουμε με τον δικό μας χρυσο, ασήμι, πετρέλαιο και κτλ, τότε μπορεί και αυτό να ξανασυζητηθεί.  Δέν είμαι υπέρ ή κατά της δραχμής, δέν είμαι υπέρ ή κατά του ευρώ και εάν είμαι τέλοσπάντων δεν είναι στην δική μου αποκλειστική δικαιοδοσία να αποσίσω εγώ ή ένας μονάχα για αυτό. Είναι υπόθεση όλων μας.¨Ενα μόνο λέω ακόμα περί αυτού και κλείνω. Φανταστείται την Ελληνική χρυσή δραχμή, την Ελληνική ασημένια δραχμή, την Ελληνική πετροδραχμή, με τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου από την μία πλευρά όλων των νομισμάτων και χαρτονομισμάτων, τα οποία εκδίδονται αποκλειστικά από το Νομισματοκοπείο στον Χολαργό κατά αποκλειστική βούληση του Ελληνικού λαού, μέσω φηφοριών-συνελεύσεων και δημοψιφισμάτων. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, να βλέπετε την Ελλάδα πλέον για την νέα παγκόσμια υπερδύναμη και δεν υπερβάλω καθόλου. Αμήν σε αυτό.

Εάν αρχίσουμε σήμερα, ίσως προλάβουμε στο photo finish, να έχουμε την νέα νομισματική μεταρρύθμιση της Ελλάδας  έτοιμη να εφαρμοστεί AMEΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ FEDΕRAL RESERVE ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. Στο σημείο δηλαδή που η ΝΤΠ θα δείξει τα πραγματικά της δόντια και αποκαλυψεί πλέον απροκάλυπτα το προσχεδιασμένο στρατιωτικό ζόρι που ετοιμάζει παγκοσμίως, που εμείς πλέον βλέπουμε και έχουμε πάρει χαμπάρι. Εάν προλάβουμε την κατάρρευση θα είναι ευχής έργον. Στο ενδιάμεσο είναι πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα και σε ατομικό επίπεδο. Όπως την γοργή αποχώρησή μας από το τραπεζικό σύστημα και την απεξάρτησή της διαβίωσής μας αποκλειστικά από κρατικές παροχές. Μήν τους αφήνετε να σας συμπαρασύρουν στην προσχεδιασμένη πτώση και κατάρρευσή τους. Αλλά όλα αυτά είναι σε ατομικό επίπεδο τα οποία  έχω και έχουν γράψει αρκετοί άλλοι περί αυτών.

Εν κατακλείδη και σε συλλογικό επίπεδο, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα ανώτερο όραμα μιας εθνικής ενότητας εναντίον του πραγματικού εχθρού. Το πολυεθνικό οικονομικό δίκτυο που ελέγχεται από μια συγκεκριμένη σέκτα και της οποίας η δύναμη πηγάζει από την δυνατότητα να εκδίδει χρήματα παγκοσμίως, με σκοπό την  παγκόσμια υποδούλωση. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα σπάσει αυτή την αλυσίδα. Και για όσους δεν το πιστεύουν, κρατηθείται και εσείς γιατί θα το νιώσετε και εσείς το ίδιο καλά στο πετσί σας.

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα που πρέπει να αποφασίσουμε. Πρέπει να αποκηρύξουμε το χρέος μας; Πρέπει να το γυρίσουμε πίσω στα μούτρα τους το χρέος και να ισχυριστούμε και εμείς το ίδιο με αδιάσειστες αποδείξεις και επιχειρήματα; Και σε τι νόμισμα θα ζητήσουμε να πληρωθούμε σε εκείνη την περίπτωση; Τι γίνεται με τους τόκους; Πρέπει να καταργήσουμε ή να βρούμε μια εναλλακτική λύση σε αυτη την έννοια ή όχι; Τί γίνεται με τα δάνεια; Τί γίνεται με τα έσοδα; Τι γίνεται με όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες; Πώς θα λειτουργούν; Και πολλά άλλα θέματα δημοσιονομικού και νομισματικού χαρακτήρα που καταλήγουν να είναι τελικά άκρως ανθρωπιστικά.

Η νομισματική μεταρρύθμιση είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι τι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και από ποιούς;

Δέν είναι λόγια του αέρα όλα αυτά, ούτε νέα μόνο κατοχικά, ούτε μόνο ολυμπιακά ιδεώδη, ούτε νέα μόνο της Αττικής, ούτε τρικλοποδιές, ούτε πέντα και έξι-αποστάγματα, ούτε τρομακτικά νέα, ούτε στον ενικό αριθμό, ούτε ζούγκλες και μακελειά, ούτε news κάτι, ούτε χωσίματα, ούτε επαναστάσεις εκ του καναπέος, ούτε αμυντικά δίκτυα, ούτε φίμοτρα, ούτε στοχασμοί και πολιτικές, ούτε μόνο ορθόδοξα θέματα, ούτε αθλοπαιδίες, ούτε πλεκτάνες, ούτε κρυφές αλήθειες, ούτε και πάρα πολλά άλλα τοπικά νέα πόλεων και οικισμών της Ελλληνικής επικράτειας και ούτε τίποτα μόνο από αυτά.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.-

Πιό λιανά, αυτό το κείμενο καλά θα κάνουν να το πάρουν σαν ευθύ υπονοούμενο και ώς υποκίνηση  όλα τα μεγάλα blogs στην Ελλάδα που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν για το κοινό καλό και για την αφύπνιση των Ελλήνων και να αρχίσουν ένα ένα να χτίζουν κάτι πρός τα εκεί,  πάνω σε μιά ιδέα που εξέφρασε κάποτε μία ανύπαρκτη νιφάδα και κατέληξε τελικά με την συνέργεια πολλών και απαρχή το ίντερνετ, σε μια χιονοστιβάδα που άλλαξε τα δρώμενα των Ελλήνων. Συνέργεια, υπέρ πίστεως, πατρίδος και οικογένειας εδώ και τώρα, από έναν για όλους και όλων για ένα.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Πάνος Καμμένος: Έξω από τα δόντια

 Για Κύπρο, Ουκρανία, Σκόπια και Αλβανία.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2014

ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΝΟΣΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

“Το μόνο “θέμα” που υπάρχει στην Αλβανία είναι αυτό της Β. Ηπείρου”

“Στην Ουκρανία γερμανικές ΜΚΟ χρηματοδότησαν παρακρατικούς και ισλαμιστες για να ανατρέψουν την κυβέρνηση”

“Δεν μπορεί η Ελλάδα να συντάσσεται στο πλευρό συμμάχων του Άξονα, που δεν διδάχθηκαν από την ιστορία”

Για Ουκρανία

Πολύ γρήγορα για το θέμα της Ουκρανίας. Θα θέλαμε να είναι σαφής, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών, η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα στην Ουκρανία. Τι καθεστώς υπάρχει; Έχουμε έναν εκλεγμένο Πρόεδρο, ο οποίος δεν είναι στη χώρα, έχουμε ουσιαστικά, ένα καθεστώς, δηλαδή, μιας Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως η οποία έγινε στην πλατεία αυτή και αποφασίστηκε η ανατροπή του καθεστώτος και το καθεστώς ποιο είναι; Ποιοι είναι οι νόμιμοι συνομιλητές;

Διότι, εδώ βλέπουμε ότι η στάση χωρών της Ε.Ε., όπως η Γερμανία ήταν να χρηματοδοτήσουν… μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης κατά παράβασης και των ευρωπαϊκών συνθηκών και κατά παράβαση της νομιμότητος. Οι ίδιοι δε έσπευσαν ως εγγυητές και στο όνομα της Ε.Ε. να νομιμοποιήσουν μια κατάσταση την οποία ρωτώ ευθέως, την νομιμοποιείτε ή όχι;

Για εμάς δεν υπήρξε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, τα ακραία στοιχεία, τα οποία μεταφέρθηκαν επί πληρωμή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδίως από τη Συρία και μιλάω για Τατάρους, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι συμμετείχαν σε εχθροπραξίες εναντίον πολιτών, δεν αποτελούν ούτε επανάσταση, δεν αποτελούν ούτε λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια εναντίον μίας εκλεγμένης Κυβέρνησης. Θέλουμε, λοιπόν, μια σαφή θέση.

Βεβαίως, η Γερμανία έχει τα δικά της συμφέροντα πιθανόν και οι άλλες δύο χώρες της Ε.Ε που αναφέρονται, αλλά η θέση της Ελλάδος και ιδιαίτερα απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία θα πρέπει να είναι σαφής.

Για την Αλβανία

Είδα, πολύ προσεκτικά αναφερθήκατε στα θέματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το κύριο θέμα είναι της ελληνικής μειονότητας, της μειονότητας των Βορειοηπειρωτών. Το θέμα του εμπολέμου είναι κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αλλά δεν αφορά αυτή τη συνεδρίαση.

Υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή σαφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Υπάρχει τρομοκρατία, υπάρχει παραβίαση των διεθνών κανόνων διεξαγωγής εκλογών που διαπίστωσε και ο ΟΑΣΕ με τα κλιμάκια που μετέβησαν εκεί, αλλά υπάρχει επαναφορά θεμάτων τα οποία έχουν κλείσει – βεβαίως και δεν υπάρχουν για μας – όμως ακούγονται μέσα στην αλβανική Βουλή.

Ακραία στοιχεία τα οποία δεν απομονώνονται από την Κυβέρνηση της Αλβανίας και επαναφέρουν θέματα τα οποία αφορούν ομάδες φιλοναζιστών που ενήργησαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία προκαλούν και μάλιστα έχουν διεκδικήσεις επί ελληνικού εδάφους. Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να ζητάει την είσοδο αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν έχουμε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τη μια πλευρά.

Δεύτερον, όταν υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης ανοχή απέναντι στα εξτρεμιστικά αυτά στοιχεία τα οποία φοβούμαι πολύ ότι με τις ανακοινώσεις τις οποίες γίνονται και εντός του Αλβανικού Κοινοβουλίου, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε την ίδια την ιστορία και την κατάληξη που είχαν όταν τέθηκαν δίπλα από τις δυνάμεις του Άξονα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την Κύπρο

Θέλω πολύ σύντομα να τοποθετηθώ όσον αφορά το Κυπριακό και λόγω της επίσκεψης που κάναμε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο και τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα σχέδιο Ανάν ΙΙ, που υποκρύπτει, όχι μια λύση Ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά μια λύση συνομοσπονδίας, η οποία είναι αντίθετη και ως προς την πάγια εθνική πολιτική για το Κυπριακό, αλλά και ως προς τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Χαίρομαι που ο κ. Υπουργός επί των Εξωτερικών, αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Δυτικών Βαλκανίων και ιδιαίτερα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, διότι ακριβώς αυτό συμβαίνει και εκεί. Δηλαδή, η αρχή της ενιαίας διεθνούς προσωπικότητας και της ενιαίας κυριαρχίας που μέσα σ’ αυτό το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει επί λέξει ότι προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μια εξωτερική και εσωτερική κυριαρχία που τεμαχίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες είναι η λύση της συμφωνίας του Ντέιτον, που εφαρμόστηκε και εκεί με αποτέλεσμα να έχουμε τις κακές εξελίξεις για τις οποίες μας ενημέρωσε ο κ. Υπουργός. Αυτές, λοιπόν, τις κακές εξελίξεις φοβόμαστε και εμείς και τα κυπριακά κόμματα, τα οποία θα είναι εξάλλου εδώ την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες.

Θέλω να πω εδώ ότι λυπούμεθα, διότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως, ούτε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και ούτε στα υπόλοιπα κόμματα από την κυπριακή πλευρά και από τον πρόεδρο κ. Αναστασιάδη. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Εμείς παρόλα αυτά θα επιδιώξουμε να υπάρξει μια εθνική θέση και μια εθνική λύση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε σ’ αυτό ότι και η πλειοψηφία η οποία στηρίζει την Κυβέρνηση στη Κύπρο, μέσω του ΔΗΚΟ, με απόφαση που πάρθηκε το Σάββατο το βράδυ, απέσυρε την εμπιστοσύνη προς την Κυβέρνηση.

Έχουμε ένα Πρόεδρο, ο οποίος ιδιαίτερα για το θέμα του Κυπριακού έχει χάσει -εάν θα υπήρχε στο Σύνταγμα, αντίστοιχη διάταξη, όπως υπάρχει στο Ελληνικό Σύνταγμα-την αρχή της δεδηλωμένης. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο, υπάρχει Προεδρική Δημοκρατία.

Για τα Σκόπια

Η πρόταση του Πρωθυπουργού από το 2012. Ένα νέο MoU, λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει, όταν έχουμε την παραβίαση εκ μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Ενδιαμέσου Συμφωνίας. Έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και όσον αφορά τα σύμβολα και όσον αφορά το Σύνταγμα και καμία Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν προσέφυγε κατά της πολιτικής αυτής της FYROM.

Θεωρώ δε ότι και η επίθεση στην οικογένειά σας, κύριε υπουργέ, δείχνει ποια είναι ακριβώς η ποιότητα των ακραίων στοιχείων, τα οποία διοικούν. Βεβαίως, είμαστε μαζί σας και καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την ανήθικη επίθεση και μάλιστα στην οικογένειά σας, αλλά αυτή είναι η ποιότητα των διοικούντων στη χώρα αυτή και ουσιαστικά εκείνων που επιμένουν αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση, χωρίς εκείνοι να εφαρμόζουν τις συμφωνίες τις οποίες έχουν υπογράψει.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θέλουμε να πούμε ότι η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα αποσαφηνίσει τις θέσεις όλων των κομμάτων και στον πρωθυπουργό που ανέτρεψε την Κυβέρνηση το 1993, γιατί δεν εδέχετο τέτοια ονομασία και επέμενε στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών.

Έξι φορές έξω έπεσε το ελληνικό Μνημόνιο


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ, 
Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ
Τη συστηματική αξιολόγηση των επιτυχιών και αποτυχιών τής χρηματοπιστωτικής βοήθειας που δόθηκε υπό μορφή προγράμματος σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο έκανε μελέτη του Ινστιτούτου Bruegel, που μόλις δημοσιεύτηκε και αποδεικνύει πως στην περίπτωση της Ελλάδας το πρόγραμμα έπεσε έξω από τον αναπτυξιακό του στόχο 5,9 φορές. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η έκθεση, και τα 4 προγράμματα, ιδιαίτερα αυτό της Ελλάδας, υπήρξαν πολύ μεγάλα συγκριτικά με προηγούμενα διεθνή προγράμματα εξαιτίας των πολύ μεγάλων μακροοικονομικών 

ανισορροπιών και των απωλειών στην ανταγωνιστικότητα των τιμών που είχε συσσωρευτεί πριν από την εφαρμογή του προγράμματος.

Ωστόσο, τα προγράμματα βασίστηκαν σε πάρα πολύ αισιόδοξες υποθέσεις σχετικά με την προσαρμογή και την ανάκαμψη στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. 
Και στις 4 χώρες η ανεργία αυξήθηκε πολύ περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν.

Μολονότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτεύχθηκαν με την ευρεία έννοια, οι λόγοι χρέους/ΑΕΠ κυριολεκτικά «φούσκωσαν» πολύ πέραν των προσδοκιών, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής ύφεσης που προκάλεσαν ουσιαστικά τέσσερις παράγοντες: (α) η υποτίμηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, (β) το πιο αδύνατο εξωτερικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη διάλυση της Ευρωζώνης, (γ) η υποτίμηση της αρχικής πρόκλησης και (δ) η αδυναμία των συστημάτων διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας.

Η εστίαση της εποπτείας των όρων παροχής βοήθειας εξελίχτηκε από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση στα διαρθρωτικά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Συνοψίζοντας, το Bruegel εκτιμά πως το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το λιγότερο «πετυχημένο», αφού στην ύφεση της οικονομίας έπεσε 5,9 φορές έξω από το στόχο του, στη μείωση της εγχώριας ζήτησης έπεσε 2,4 φορές έξω, στον πληθωρισμό εκτροχιάστηκε 2,4 φορές, στο έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης απέκλινε 2,8 φορές, στην αύξηση του ποσοστού ανεργίας 1,8 φορά, στην αύξηση του λόγου χρέους/ΑΕΠ 1,2 φορά και μόνο στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών ξεπέρασε καταφανώς το στόχο.

Οσον αφορά τις άλλες χώρες, η μεν Ιρλανδία τερμάτισε με επιτυχία το πρόγραμμα τον Δεκέμβριο 2013, αλλά συνεχίζει να έχει προβλήματα στο τραπεζικό της σύστημα. Ακόμη, η έξοδος από το πρόγραμμα της Πορτογαλίας φαίνεται εφικτή για τον Μάιο 2014, αλλά πρέπει να συνοδευτεί για λόγους προφύλαξης από μία πιστωτική γραμμή, ενώ είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν εκτιμήσεις σχετικά με το πρόγραμμα της Κύπρου, το οποίο ξεκίνησε μόλις τον Μάιο 2013. 
Μπορεί όμως να ειπωθεί πως υπήρξαν μεγάλες συλλογικές αποτυχίες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο κι από πλευράς θεσμών της Ε.Ε. στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος. 

ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


 αναρτηση απο iskra
Εκτύπωση
( Τρ. 25/2/14 - 09:20)
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Χαρά και ικανοποίηση προκαλεί η αποκάλυψη της αποκρουστικής πραγματικής φύσης των διαβόητων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στα μάτια πλέον ολόκληρου του ελληνικού λαού. Εστω και αν η διεξαγόμενη αυτές τις μέρες δημόσια συζήτηση εστιάζεται αποκλειστικά στη διαφθορά και τις οικονομικές «αρπαχτές» των τρωκτικών που τις έστησαν και καθόλου στον ρόλο που παίζουν και για τον οποίον τις δημιούργησε η αμερικανική κυβέρνηση, με όλες τις άλλες κυβερνήσεις να τη μιμούνται τα επόμενα χρόνια.
Σίγουρα θα προτιμούσαμε να αποκαλυπτόταν ευρύτερα ο ρόλος των ΜΚΟ ως μέσου προώθησης της πολιτικής των κυβερνήσεων, οι οποίες γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο τις χρηματοδοτούν αφειδώς. Ανεξαρτήτως όμως του τι θα θέλαμε εμείς, προέχει να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί ξαφνικά η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ άρχισε τις αποκαλύψεις για τα αμέτρητα σκάνδαλα των ΜΚΟ, τη στιγμή που όλοι οι διεφθαρμένοι απατεώνες που έφαγαν λεφτά από τις ΜΚΟ ανήκουν στη... ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ!
Η απάντηση είναι απλούστατη: Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν μέσω της σκανδαλολογίας των ΜΚΟ να εξουδετερώσουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους - τους «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς» στη ΝΔ και τους «γιωργακικούς» στο ΠΑΣΟΚ! Φοβούμενοι ότι αν η αναμενόμενη ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προσλάβει καταστροφικές διαστάσεις συντριβής θα αντιμετωπίσουν απόπειρες καθαίρεσής τους από την αρχηγία των κομμάτων τους, Σαμαράς και Βενιζέλος παίρνουν εκ των προτέρων τα μέτρα τους. Επιδιώκουν να απαξιώσουν τους δυνάμει διεκδικητές της ηγεσίας, να τους διασύρουν, ακόμη και να τους εξευτελίσουν στα μάτια του κόσμου. Το πλεονέκτημά τους, το οποίο είναι σοβαρότατο, έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται να πουν κανένα ψέμα, όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται είναι αληθινά!
Προφανώς και δεν έφαγε ο Κώστας Καραμανλής λεφτά που δόθηκαν σε ΜΚΟ. Πολιτική ευθύνη όμως σαφέστατα έχει για το γεγονός ότι κατά τα πεντέμισι χρόνια που ήταν πρωθυπουργός, μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών δόθηκαν σε ΜΚΟ πάνω από... 250 (!) εκατομμύρια ευρώ: 42,2 το 2004 και 50,5 το 2005, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Πέτρος Μολυβιάτης. Τον Φεβρουάριο του 2006 ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έδωσε στις ΜΚΟ 45 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έμεινε σχεδόν αναλλοίωτο το 2007 (43,1 εκ. ευρώ) και το 2008 (42 εκατομμύρια). Το 2009 μειώθηκε κάπως, πέφτοντας στα 34 εκατομμύρια ευρώ, βάσει στοιχείων που παρουσίασε το «Ποντίκι». Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν έχει πολιτικές ευθύνες η Ντόρα; Θα ήταν παράλογο να μην έχει. Η Ντόρα μάλιστα, βάσει των στοιχείων αυτών, φαίνεται να μοιράζει... διπλάσιο (!) ποσό στις ΜΚΟ κατά τη διάρκεια των λιγότερων από τέσσερα χρόνια παραμονής της στον θώκο της υπουργού Εξωτερικών από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος παρέμεινε πάνω από τέσσερα χρόνια στην ίδια θέση.
Δεν γνωρίζουμε πόσο σωστά είναι τα στοιχεία που αναφέρει ο «Εκόνομιστ», πάντως το βρετανικό περιοδικό λέει ότι στην τετραετία του στο υπουργείο Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου έδωσε στις ΜΚΟ 87 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ντόρα σε χρονικό διάστημα υπουργίας της αρκετούς μήνες λιγότερο, έδωσε στις ΜΚΟ 164 εκατομμύρια! Γιατί όμως κανένας δεν συζητάει δημοσίως και τις πολιτικές ευθύνες της Ντόρας; Απολύτως δικαιολογημένες είναι οι σφοδρότατες επικρίσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου που έδωσε εξαιρετική ώθηση στον θεσμό των ΜΚΟ μέσω και κατάπτυστων συνεργατών του, υπηρετών ξένων συμφερόντων.
Εξίσου δικαιολογημένα όμως διαμαρτύρεται αυτός για το γεγονός ότι κριτική ασκείται μόνο στο πρόσωπό του, τη στιγμή που το παιχνίδι με τις ΜΚΟ ήταν διακομματικό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - και μάλιστα με τη Δεξιά να δίνει διπλάσια λεφτά στις ΜΚΟ.
Το πολιτικό μήνυμα προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους των σημερινών ηγετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι πεντακάθαρο: Αν τολμήσουν να κινηθούν εναντίον των αρχηγών τους, θα πλημμυρίσει ο τόπος από σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, για τις οποίες οι εσωκομματικοί αντίπαλοι φέρουν την πολιτική ευθύνη! Αν καθίσουν φρόνιμα, οι υποθέσεις αυτές θα κουκουλωθούν και θα... ανασυρθούν ενδεχομένως σε επόμενη κρίση!
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014


Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ -

ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΡΕΜΑΛΙΑ??? ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ???

 Προτρέπει επίσης τους 'Ελληνες πολίτες να συγκροτήσουν ένοπλη πολιτοφυλακή για να διαφυλάξουν την εξέγερσή τους...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzZymFLe3CZPYob3kkcAzoaOEqd858VERf9IhtzOHaFvpQF-d4yg


Και το σημαντικότερο προτρέπει τους Έλληνες δικαστές να εκδώσουν άμεσα εντάλματα σύλληψης για τους εθνικούς ολετήρες που έριξαν τη χώρα στην άβυσο μιας πρωτοφανούς δυστυχίας, με τη χώρα να μετρά ήδη περισσότερους από 5.000 νεκρούς. Αυτή η έκτακτη εξέλιξη...
δρομολογεί άρδην ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν πρίν από λίγο όταν έγινε γνωστό πως η κομισιόν, αναγνωρίζει τον μεταβατικό Πρόεδρο της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ως νόμιμο. 

Ο Ολιβιέρ Μπαγί χαρακτήρισε τον διορισμό του δημοκρατικό και νόμιμο. Παράλληλα ΗΠΑ και ΕΕ προτείνουν να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις της χώρας και του ΔΝΤ για ένα πακέτο στήριξης της χώρας. 

Είναι φανερό πως για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Η αναγνώριση της ακροδεξιάς "εξέγερσης" στην Ουκρανία και η νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της σημαίνει αυτόματα πως η κομισιόν εκ των πραγμάτων υποχρεούται να αναγνωρίσει το πολιτικό αποτέλεσμα από την εξέγερση του Ελληνικού λαού και μας καλεί ευθέως να ξεσηκωθούμε.

Σωστά καταλάβαμε ρεμάλια??? Αυτό ακριβώς δε μας προτρέπετε με τη σημερινή σας απόφαση???

Θα είναι ο Ερντογάν η απάντηση της Μόσχας για την ήττα στην Ουκρανία;

Η Pravda αναλύει και προτείνει στον Πούτιν, την «τιμωρία» για τη Δύση

H Ουκρανία είναι πια μια διαιρεμένη χώρα, με τις δυτικές περιοχές της χώρας κοντά στα σύνορα με την Πολωνία να στηρίζουν τη φιλοευρωπαική αντιπολίτευση και τις περιοχές κοντά στη Ρωσία να ακολουθούν ακόμη τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς και να αμφισβητούν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των ευρωπαίων.

Και ενώ το γεωπολιτικό καζάνι βράζει στην περιοχή, η άλλοτε κραταιά Pravda καλεί τη ρωσική ηγεσία να ξεχάσει την Ουκρανία και να στρέψει την προσοχή της προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «που έχει αλλάξει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, μετατρέποντάς την σε ισχυρό περιφερειακό παίκτη».

«Αυτό είναι το πρόσωπο στο οποίο η Ρωσία θα πρέπει να στηριχθεί για να απαντήσει στην επίθεση από τα συμφέροντα της Δύσης στην Ουκρανία», γράφει η εφημερίδα.

Αφού αναφέρεται στις κινήσεις προσέγγισης του Ερντογάν με το Ιράν, προθέσεις που διαφάνηκαν και με την επίσκεψη του στην Τεχεράνη, η εφημερίδα επικεντρώνει «στην εντυπωσιακή επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στην Τελωνειακή Ένωση και την Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η οποία θεωρείται στη Δύση ως αντιΝΑΤΟ μπλοκ».

«Προφανώς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι ένας ανεξάρτητος παγκόσμιος παίκτης, και η Ρωσία θα σχημάτιζε με την Τουρκία και το Ιράν, μια ισχυρή πολιτική συμμαχία που θα μπορούσε να δώσει την κατάλληλη απάντηση προς τη Δύση για τη «Ανατολική Εταιρική Σχέση», η οποία οδήγησε στην κατάρρευση και την καταστροφή στην Ουκρανία», γράφει η Pravda.

«Από την άποψη της γεωπολιτικής, η Ρωσία χρειάζεται μια «στενή επαφή» με την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία», δηλώνει στην εφημερίδα ο συνταγματάρχης Vladimir Kolesnikov.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα, η «Ανατολική Εταιρική Σχέση» επινοήθηκε για να εκτρέψουν τη Ρωσία από τη Μέση Ανατολή (Συρία), όπου πρόσφατα λειτούργησε με επιτυχία στο διπλωματικό μέτωπο. «Για αυτό θα πρέπει να κάνουμε την κίνηση «μάτ» και να προσφέρουμε στον Ερντογάν συνεκτικό πρόγραμμα συνεργασίας, ιδίως με το δεδομένο ότι η ΕΕ αρνείται να αντιμετωπίσει την Τουρκία ως ισότιμο εταίρο, όπως η Ρωσία και το Ιράν».

Ως κινήσεις της ρωσοτουρκικής προσέγγισης, η Pravda αναφέρει την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του "South Stream" στην οικονομική ζώνη της Τουρκίας κατά το επόμενο έτος, η οποία προηγουμένως είχε αναβληθεί λόγω της θέσης του Ερντογάν. Συμφωνήθηκαν και άλλες κατασκευές – όπως το πρώτο τουρκικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας. Κύριος ανάδοχος, όπως και οι επενδύσεις είναι ρωσικά.

«Πρέπει να πάψουμε να σέρνουμε με το «ουκρανικό σχοινί" τη Δύση και να βρούμε μια ασύμμετρη αντίδραση στο πρόσωπο της Τουρκίας κάτι που η Ρωσία είναι σε θέση να κάνει καλά, μέχρι που να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και στο «οικόπεδο» της Ουκρανίας υπέρ της Ρωσίας", καταλήγει η Pravda.

Πηγή: www.lifo.gr

Το όνειρο του Σα(χλα)μαρά που έγινε εφιάλτης


Μετά τη διαφαινόμενη προφυλάκιση και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η ΝΔ θα καταφέρει να πάει στις εκλογές χωρίς το φόβο απωλειών από την υπόλοιπη ακροδεξιά, αφού πλέον θα έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία.

Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν αφήνουν  τον Σα(χλα)μαρά να ησυχάσει. Φαίνεται ότι η μάχη για την πρωτιά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ δύσκολη. Γι' αυτό ο Σα(χλα)μαράς βλέπει κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο. Ότι...
με τη βοήθεια της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης θα προφυλακιστούν και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης. Ο πρώτος γιατί είναι ο ηγέτης του άλλου άκρου και με τις δηλώσεις του περί δραχμής θα χαρακτηριστεί ως προδότης και υπεύθυνος για τη χρεωκοπία και ο δεύτερος απλώς ως ακροαριστερός. Και αφού το ένα άκρο θα είναι στη φυλακή, τι πιο σωστό και δίκαιο από το να μπει και το άλλο, ονειρεύεται ο Σα(χλα)μαράς.

Τις τελευταίες μέρες όμως το όνειρο γίνεται εφιάλτης, γιατί ο Σα(χλα)μαράς βλέπει στο τέλος ότι βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Βενιζέλο. Αυτός τρώει όλο το φαγητό που τους ρίχνουν κάτω από την πόρτα και δεν αφήνει τίποτα για τον Σα(χλα)μαρά που έχει ρέψει. Όταν δε παραπονιέται, ο Βενιζέλος τον δέρνει.

Από swell, μοντάζ Γρέκι

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου


Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου μας έβαζε στο Μνημόνιο καταδικάζοντας τη χώρα και τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δεξί χέρι του ΓΑΠ και τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με την υπόλοιπη παρέα (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) υπέγραφαν φωτογραφική διάταξη που διέγραφε τα βεβαιωμένα χρέη και τα πρόστιμα των διαφόρων οργανώσεων...
μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Παπανδρέου έχει σήμερα το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους Έλληνες και λέει πως αυτό έβαλε τάξη στις ΜΚΟ, αλλά αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να κρύψει ουσιαστικά τα κατορθώματα των υπουργών του που φυσικά γίνονταν με τη δική του ανοχή.

Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του 2011, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Δείτε τη... διάταξη την οποία υπέγραψαν την ώρα που αποφάσιζαν αιματηρές περικοπές για το σύνολο του ελληνικού λαού.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου 3943, που ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου 2011, «Πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/ 1992), φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται, εφόσον:

α) υποβληθεί αίτηση προς την αρμόδια για τη διαγραφή Δ.Ο.Υ. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου αυτού,

β) οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του σωματείου και

γ) το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α΄), της περίπτωσης δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α’)».

Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουν οι Έλληνες ποιες από τις ΜΚΟ εντάχθηκαν σε αυτή την φωτογραφική ρύθμιση και κατάφεραν να διαγράψουν τα χρέη τους!

Άραγε τι έχει τι να πει τώρα για όλα αυτά ο περιφερόμενος “καθηγητής”; Ο κ. Βενιζέλος έχει απάντηση ή για μια ακόμα φορά δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα; Ο κ. Σαμαράς θα πάρει θέση για τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Και το σημαντικότερο όλων, ο Παπακωνσταντίνου για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να απολαμβάνει την προστασία των υπευθυνοανεύθυνων;

olympia, μέσω press-gr και Σίβυλλα