To Σοκ του ΠΑΣΟΚ σε περίοδο κατάρρευσης...



Του Νίκου Κοτζιά
Η δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση. Μια συνέχεια ιστορικής επιρροής. Η επιρροή αυτή άλλοτε ήταν περισσότερο δεξιά και άλλοτε πιο ανοικτή σε αριστερές ιδέες και επιδράσεις. Επί παραδείγματι, η μεταπολεμική δημοκρατική παράταξη έτεινε περισσότερο προς το κέντρο, την υιοθέτηση του αντικομουνισμού και της λογικής των κυρίαρχων δυνάμεων. Για αυτό άφησε χώρο να αναπτυχθεί εκ νέου η Αριστερά και να γίνει η τελευταία, το 1958, αξιωματική αντιπολίτευση. Αντίθετα το....
μεταχουντικό ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε ως αντιπολίτευση μια σταθερή αριστερή φρασεολογία και πρόγραμμα. 

Ακόμα και το κεντρικό του σύνθημα, «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», το είχε πάρει από το ΚΚΕ της δεκαετίες του τριάντα και το ΕΑΜ. Με το προφίλ που πρόβαλλε το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1974-1985 κάλυψε μεγάλο μέρος και της αριστερής – λαϊκής παράδοσης. Ταυτόχρονα, πάντρεψε αυτή την παράδοση με τον κυβερνητισμό και έδωσε άμεση προοπτική σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που βρίσκονταν στο περιθώριο τόσο εξαιτίας του εμφυλίου. όσο και της ασύμμετρης οικονομικής ανάπτυξης καθώς και της συσσώρευσης κοινωνικής αδικίας.

Το ΠΑΣΟΚ μπέρδευε το 74-85 αλλά και με την κατάρρευσή του

Το ΠΑΣΟΚ της πρώτης δεκαετίας από την γέννησή του μπέρδεψε τα κόμματα της ελληνικής αριστεράς, είτε ήταν το ΚΚΕ, είτε η ευρωκομμουνιστική εκδοχή της. Έγινε αντικείμενο τριβών στο εσωτερικό τους, αλλά και συνεχών ταλαντεύσεων, θυμών και έλλειψη κατανόησης του φαινομένου. Τη μία φάση, όπως στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, το ΠΑΣΟΚ ανακηρυσσόταν σε δύναμη ακόμα και της αντιιμπεριαλιστικής επανάστασης. Στην επόμενη φάση το ΠΑΣΟΚ ήταν η πηγή του «κακού» που έπρεπε να διαλυθεί, όπως στα τέλη του ογδόντα και στις αρχές του ενενήντα του προηγούμενου αιώνα.

Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε εκείνη την περίοδο της αριστερές δημοκρατικές παραδόσεις που υπήρχαν στην Ελλάδα και ανταποκρίθηκε σε πολλαπλά κοινωνικά αιτήματα. Ταυτόχρονα, όμως, προσέγγισε την λογική του συστήματος και οι κορυφές του βρέθηκαν σε σχέσεις εμπλοκής, ακόμα και άμεσης διαπλοκής, με τα στενά συμφέροντα όσων λεηλάτησαν και λεηλατούν την χώρα. Ο ηγετικός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ έχασε την επαφή του με τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν και από όπου προήλθε. Πολλά στελέχη του έγιναν σε μεγάλο βαθμό φορείς ενός επαρχιακού κοσμοπολιτισμού. Από θέσεις πατριωτισμού μετακινήθηκαν σε θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες το σύγχρονο απαιτεί και παραίτηση από κάθε έννοια πατριωτισμού. 

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι πολλά στελέχη του δεν αναδεικνύονταν, πλέον, μέσα από κοινωνικούς αγώνες και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Επιπλέον, ουδέποτε εργάστηκαν εκτός κρατικού μηχανισμού και κομματικών θέσεων, έγιναν ιερείς των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση που βιώνουμε, στην ιδιοποίηση του κράτους από την διαπλοκή και τους τραπεζίτες. Αρκεί να δει κανείς τα βιογραφικά πολλών υπουργών του ΠΑΣΟΚ και εύκολα θα κάνει την διαπίστωση. Οι ίδιοι με τον καιρό μετατράπηκαν από «επαγγελματίες πολιτικοί» σε επαγγελματίες υπουργοί που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τις θέσεις τους, ούτε, βέβαια, να παραιτηθούν, ακόμα και αν καταστρέψουν την χώρα.

Το παράξενο στις σχέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα της Αριστεράς είναι ότι το πρώτο μπερδεύει τα δεύτερα όχι μόνο στην περίοδο της ανόδου και βασιλείας του, αλλά και τώρα που βρίσκεται σε κατάρρευση. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και η Αριστερά δεν μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις συμμαχίας με τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης που για άλλη μια φορά επανέρχεται στις δημοκρατικές – αριστερές καταβολές του. Τα κόμματα της Αριστεράς πιστεύουν ότι οι δυνατές εναλλακτικές πρακτικές είναι είτε να ανοίξουν τις πόρτες τους «στο μπείτε σκύλοι να αλέστε», είτε νακαταλαμβάνονται από τον φόβο μην τυχόν και κολλήσουν καμιά βαριά αρρώστια από το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις που προέρχονται από αυτό.
             
Διαφοροποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του μνημονίου

Ανάμεσα στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ μπορεί κανείς με βάση τα μνημόνια να ξεχωρίσει σειρά ομάδων. Η πρώτη είναιεκείνη του «κοσμοπολίτικου επαρχιωτισμού». Αυτός στήριξε και στηρίζει τα «Μνημόνιο 1» και το «Μνημόνιο 2», καθώς και το Μεσοπρόθεσμο, όπως, επίσης και κάθε παραβίαση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Συναίνεσε στην κατάργηση των εγγυήσεων του κοινωνικού κράτους καθώς και του κράτους δικαίου. Έχει ταυτιστεί με τα συμφέροντα και τη λογική της τρόικας και της ντόπιας διαπλοκής. Είναι έτοιμη να στηρίξει και ένα ακόμα «Μνημόνιο 3» καθώς και να σφάξειδικαιώματα και λαϊκό εισόδημα μέσα από τις επικείμενες επικαιροποιήσεις του Μνημονίου 2.

Πρόκειται για μια ακραία νεοφιλελεύθερη πτέρυγα εντός του ΠΑΣΟΚ που θα το αποκτήσει τις επόμενες ημέρες ως ένα είδους λάφυρου για τον ραγιαδισμό που επέδειξε και την εξυπηρέτηση της διαπλοκής. Μια δεύτερη κατηγορία δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνες που στήριξαν όλη την άθλια πολιτική του Μνημονίου 1, του μεσοπρόθεσμού, της κατάργησης δικαιωμάτων, της επιτροπείας επί της χώρας, ενώ τμήμα τους συνέβαλε στην εισβολή του ΔΝΤ στα ελληνικά δρώμενα. Στήριξαν ακόμα και την παρουσία της ακροδεξιάς στην Κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις αυτές διαφώνησαν με το Μνημόνιο 2 και θα ήταν καλοδεχούμενες, αν αυτή η διαφωνία τους α) είχε δημόσια εκδηλωθεί με σταθερότητα πριν την απομάκρυνσή τους από τις υπουργικές θέσεις, από τις οποίες δεν παραιτήθηκαν, β) αξιολογούσαν αυτοκριτικά τα όσα άδικα έπραξαν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας (αντίθετα δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα) και γ) δεν επιδείκνυαν τάσεις ηγεμονισμού που συνοδεύει την έλλειψη αυτοκριτικής αξιολόγησης της δικής τους στάσης και πρακτικής το προηγούμενο διάστημα.

Οι δυνάμεις αυτές έχουν καταφέρει να γίνουν ο ανάστροφος καθρέφτης της ΝΔ. Εκείνες λένε ότι το πρώτο μνημόνιο είναι ορθό, αλλά όχι το δεύτερο. Η ΝΔ επιμένει να θεωρεί καταστροφικό το πρώτο μνημόνιο, αλλά όχι το δεύτερο που αποτελεί την συνέχεια του πρώτου. Ουδείς, όμως, μπορεί να παραβλέψει ότι τα Μνημόνια κινούνται συνολικά στην ίδια πολιτική γραμμή, έχουν την ίδια ραγιάδικη και κοινωνικά άδικηλογική. Με αυτές τις δυνάμεις καλά θα κάνουν τα κόμματα της αριστεράς να κρατήσουν αποστάσεις.

Πιστεύω, ότι άλλες δυνάμεις που φεύγουν ακόμα και σήμερα από το ΠΑΣΟΚ μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα και τον χώρο της δημοκρατικής, πατριωτικής, προοδευτικής παράταξης, αρκεί να δουν ουσιαστικά αυτοκριτικά τα τρία τελευταία χρόνια και να μην θέλουν να ηγεμονεύσουν και της επόμενης ημέρας. Οι δυνάμεις αυτές είναι απαραίτητες για έναν νέο πολιτικό σκηνικό αρκεί να παλέψουν με το παλιό, πριν από όλα μέσα τους. Θα είναι μεγάλο λάθος για οποιαδήποτε δημοκρατική αριστερή δύναμη να τους αγκαλιάσει άκριτα, χωρίς τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, όπως επίσης θα ήταν λάθος να τις απορρίψει κανείς ασυζητητί. Το μέλλον τους εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι ίδιες ως προς το χθες και τη θέση τους στο αύριο.

Υπάρχουν και οι δυνάμεις που εξαρχής τάχθηκαν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Πολλές δε από αυτές, υπήρξαν οι πρώτοι που τις ανέλυσαν, εξήγησαν, ανέδειξαν την αρνητικότητά τους. Κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνά η οργανωμένη αριστερά, που ούτε τα προβλήματα στο κοινωνικό κράτος, ή στις διαπραγμάτευσης είχε εντοπίσει, ούτε μελέτησε εκείνη πρώτη τις αρχικές δανειακές συμβάσεις καθώς και το πρώτο μνημόνιο. Που δεν είχε αρχικά κατανοήσει το πατριωτικό και δημοκρατικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Με αυτές τις δυνάμεις τα αριστερά κόμματα οφείλουν να συνεργαστούν χωρίςνα παριστάνουν τους μικρομέγαλους.

Η ιστορία έχει δείξει, ότι όταν η αριστερά νιώθει να έχει τα πάνω της, νομίζει ότι μετατράπηκε σε κάποιο είδοςBrandname, το οποίο δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί από πολλές συνεργασίες, ιδιαίτερα αν είναι αυτές ισότιμες. Δεν λείπουν τα στελέχη της αριστεράς που φοβούνται ότι η συνεργασία με συνεπείς δημοκρατικές-αριστερές δυνάμεις θα αλλοιώσουν την πολιτική και το «όνομα» που νομίζουν ότι έχουν κατακτήσει. Μάλιστα ένα κομμάτι τους φοβάται μην αλλοιωθεί «το κάστρο»και πέσει από μέσα με τις δυνάμεις συνεργασίας, ως αυτές να είναι ο νέος δούρειος ίππος.

Σε ένα άλλο κομμάτι τους ανησυχούν μήπως έρθουν «οι ξένοι» και φάνε από τα έτοιμα, δηλαδή από τις καρέκλες που ήδη νομίζουν ότι τους περιμένουν. Και οι δύο λογικές είναι βαθιά αντιενωτικές και δεν βοηθούν στην συγκέντρωση των απαραίτητων δυνάμεων. Διότι όπως εξηγώ και στις ομιλίες μου, σε αυτό τον τόπο, σε αυτή την ιστορική στιγμή υπάρχουν δύο ειδών ευθύνες. Εκείνες όποιων οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή και εκείνες, εμάς των υπολοίπων που δεν καταφέρνουμε να την αποτρέψουμε. Να επιβάλλουμε μια πολιτική σωτηρίας. 

Από:  epirusgate

Οι Γάλλοι δεν θέλουν πια την ΕΕ...



Του Γιώργου Δελαστίκ
Απαρηγόρητη είναι η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ», κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκή, με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης με θέμα «Η στάση των Γάλλων απέναντι στην Ευρώπη» που παράγγειλε η ίδια σε μια από τις μεγαλύτερες δημοσκοπικές εταιρείες της Γαλλίας, την Ιψός. Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου κύριου άρθρου της εφημερίδας συμπυκνώνει τα συμπεράσματα: «Η θλιβερή....
αποσάθρωση της ευρωπαϊκής ιδέας».

Οι αριθμοί ομολογουμένως δικαιολογούν αυτή την εκτίμηση. Το 56% των ερωτηθέντων Γάλλων τάχθηκε υπέρ της «ενίσχυσης των εξουσιών αποφάσεων του γαλλικού κράτους, ακόμη και αν αυτή πρέπει να περιορίσει τη δικαιοδοσία αποφάσεων της Ευρώπης». Μόνο το 38% υποστήριξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες αποφάσεων των ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων.

Ούτε καν στο κόμμα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί δεν είναι κυρίαρχη η άποψη της περαιτέρω ενίσχυσης των ευρωπαϊκών θεσμών εις βάρος των εθνικών. Από αυτούς που στη δημοσκόπηση δήλωσαν ψηφοφόροι του Σαρκοζί, το 54% θέλει ενίσχυση των εξουσιών αποφάσεων του γαλλικού κράτους και μόνο το 40% θέλει ενίσχυση των ευρωπαϊκών οργάνων αποφάσεων. Στην Αριστερά τα ποσοστά αυτά είναι 60%-65% και στην Ακροδεξιά γίνονται... 82% υπέρ των κρατικών οργάνων και 13% υπέρ των ευρωπαϊκών.

Πολύ μεγαλύτερης πολιτικής σημασίας ακόμη και από τα ανωτέρω ήταν η ψυχρολουσία που επιφύλαξαν οι Γάλλοι στον Σαρκοζί σε ένα καίριο, καθοριστικό στοιχείο της πολιτικής του: τη στενή συνεργασία του με τη Γερμανία, την προβολή της ως μοντέλου που πρέπει να ακολουθήσει η Γαλλία και την κραυγαλέα έμπρακτη ανάδειξη του άξονα Παρισιού - Βερολίνου ως της κινητήριας δύναμης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στην ερώτηση αν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας πρέπει να ρίξει το κύριο βάρος της δραστηριότητάς του στην προώθηση του γαλλογερμανικού άξονα, η απάντηση ήταν καταπέλτης: μόνο το... 10% των ερωτηθέντων υποστήριξε αυτή την άποψη!

Μέγιστο σοκ βεβαίως για τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και τρομερά δυσάρεστη έκπληξη και για τους Γερμανούς - μόλις ένας Γάλλος στους δέκα υπέρ του τόσο διαφημισμένου γαλλογερμανικού άξονα! Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και εξαιτίας των χειρισμών του Βερολίνου σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή διαχείρισή της, ο αντιγερμανισμός εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο σε χώρες σαν την Ελλάδα που έχουν τεθεί σε καθεστώς οικονομικής υποτέλειας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

Ούτε καν τους οπαδούς του δεν πείθει η θέρμη του Σαρκοζί υπέρ της Γερμανίας και της γαλλογερμανικής στενής συνεργασίας ως ηγεμονικού ντουέτου της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Μόλις το 23% των ψηφοφόρων του κόμματος του Σαρκοζί, του UMP, συμμερίζεται την άποψη περί προτεραιότητας του γαλλογερμανικού άξονα. Ποσοστό εντυπωσιακά χαμηλό.

Το όντως εκπληκτικό όμως είναι ότι μεταξύ εκείνων που δήλωσαν οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας πρέπει να ρίξει πρωτίστως το βάρος του στον γαλλογερμανικό άξονα καταβυθίζεται στο απίστευτα μηδαμινό... 3%!!!

Αυτό από πολιτική σκοπιά σημαίνει ότι η υποψηφιότητα του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ συσπειρώνει εκείνο το τμήμα του γαλλικού πληθυσμού και των γαλλικών ελίτ που απαιτούν κατ' ουσίαν επαναδιαπραγμάτευση και επαναπροσδιορισμό όχι μόνο του Δημοσιονομικού Συμφώνου, όπως διακηρύσσεται επισήμως, αλλά πρωτίστως και κυρίως των γαλλογερμανικών σχέσεων που θεωρούν ότι έχουν καταστεί ετεροβαρείς προς ζημία της Γαλλίας.

Εχοντας τέτοιο συσχετισμό δυνάμεων μέσα στη γαλλική κοινωνία, ο Ολάντ είναι υποχρεωμένος να αποπειραθεί να θέσει τις γαλλογερμανικές σχέσεις σε νέα βάση, ανεξαρτήτως βεβαίως του αν θα μπορέσει να πετύχει κάποιες παραχωρήσεις από το Βερολίνο, ή αν θα υποχρεωθεί σε άτακτη υποχώρηση και παράδοση στην ισχύ της Γερμανίας.

«ΜΟΝΤ»
Λιγότερη Ευρώπη, περισσότερο έθνος

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ είναι στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Μοντ»: «Οι Γάλλοι θέλουν λιγότερη Ευρώπη. Η πλειοψηφία τους δηλώνει αδιαφορία για την ευρωπαϊκή ιδέα. Οταν δεν είναι εχθρική προς αυτήν» υπογραμμίζει ευθύς εξαρχής. «Η διάθεση της χώρας απέναντι στην Ευρώπη είναι αρνητική» τονίζει. «Αυτό εξηγεί χωρίς αμφιβολία γιατί κανένας από τους υποψηφίους στον αγώνα των προεδρικών εκλογών δεν δείχνει τον παραμικρό ευρωπαϊκό ενθουσιασμό» επισημαίνει. «Η σχολή της εθνικής κυριαρχίας έχει νικήσει. Σήμερα είναι πλειοψηφούσα στην κοινή γνώμη, αν πιστέψουμε τη δημοσκόπηση... Οι τελευταίοι οπαδοί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης προειδοποιούνται: πολύ σύντομα θα χρειαστούν μεγάλη δόση αντικαταθλιπτικών» προειδοποιεί η «Μοντ».

Από:  ethnos.gr

Όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψηφίζουν μνημόνιο.



Όλοι μας θα θέλαμε να προκηρυχθεί ένα δημοψήφισμα και να αποφασίσουμε μια φορά επιτέλους και εμείς οι «τριτοκοσμικοί», όπως αποφάσισαν οι πολιτισμένοι Ισλανδοί, για το εάν θα επιλέξουμε τα συμφέροντα των αγορών που προστατεύει και προωθεί το μνημόνιο ή τα συμφέροντα του ελληνικού λαού που συνεπάγεται εθνική ανεξαρτησία της χώρας και....
απεμπλοκή από το μνημόνιο.


Δυστυχώς, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα – κοτζαμπάσης, δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει ποτέ αυτό το δημοψήφισμα. Ούτε το αντιδημοκρατικό – ολιγαρχικό μας Σύνταγμα προβλέπει δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να υπάρχει ένας λαϊκός φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας..

Τώρα όμως, μέσω των επόμενων βουλευτικών εκλογών, μας δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούμε. Στο χέρι μας λοιπόν είναι για το αν θα στηρίξουμε τα συμφέροντα των αγορών ή την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού.

Τώρα φυσικά γνωρίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα των αγορών, κόμματα του μνημονίου. Επομένως όσοι ψηφίσουν τα δύο αυτά κόμματα, ουσιαστικά ψηφίζουν υπέρ των αγορών και σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Καμία λοιπόν ψήφος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.



Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι το δ' τρίμηνο του 2011



Στο 20,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 17,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 14,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με τους άνεργους να ανέρχονται σε 1.025.877 άτομα. Πάνω από 44% η αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση. 

Ο αριθμός των απασχολούμενων το τελευταίο τρίμηνο του 2011 διαμορφώθηκε....
στα 3.932.790 άτομα.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η απασχόληση μειώθηκε κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,5% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 16,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Από:  tanea.gr

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΥΤ@Ν@…


Και εγένετο το μέγα θαύμα, θεαματικότερο εκείνου του επί των υδάτων περιπατητού και του εν Κανά γάμου, όπου, διατελών εν «τσακίρ κέφι», ο Απόστολος Σόιμπλε, σε πλήρη ταύτιση ιδεών με τον Βιετναμέζο Αντικαγκελάριο, πιστός μέχρι θανάτου εις της Μέρκελ το κάγκελο (δόγμα) δήλωσε: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ξέρετε πόσο στοιχίζει μια κηδεία σήμερα;»
Κατόπιν τούτου αναβλήθηκε η εξόδιος ακολουθία δια το έτος 2015 όπου το χρέος θα ξεπεράσει αισίως τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ προ ΦΑΠΑΣ, μπουγέλου, ροχάλας… κλπ
Να καλέσουμε τον Βουβουζέλο, πρότεινε ο Πρετεντέρης, να μας αναλύσει γιατί το 7 ½% της ύφεσης είναι στην ουσία 2%, αφαιρουμένου του ΦΠΑ, ΦΑΠ, ΦΟΥΠ, ΜΠΟΥΜ, ΟΣΕ, ΕΤΕΕ, ΣΕΛΕΤΕ, ΑΦΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΗ, ΙΚΕΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΞΥΝΗ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΑΝ ΠΟΜΠΑΪ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ EUROGROUP:
-2% λοιπόν η ύφεση και 1% η ανεργία (πετάμε το 20 στη θάλασσα και τα ρέστα παγωτά… ) λογικό να ελπίζομε ότι θα πάρουμε πίσω τα λεφτά μας συν την Ακρόπολη, την Κρήτη , τη Ρόδο, τα πετρέλαια, τα αέρια και ότι άλλο ήθελε προκύψει…
Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ανέκραξε η Μέρκελ η ναζού… Και ΓΑΛΙΚΗ συμπλήρωσε ο Σαρκοζί εν μέσω ιαχών και χειροκροτημάτων…
Ω,ναι… Ω, ναι… Αναφώνησε το Παπαδημοβουβουζελοσαμαρικό τριο…
Ρε δεν πάτε να γ…. όλοι σας είπε ο λαός και κατέβασε το διακόπτη…
Πανικός στο ακροατήριο, γιουχαΐσματα, κατέβα κάτω ρε καραγκιόζη, γιαούρτια, νεράτζια, καρέκλες…
Από κει βγήκε το ανεπανάληπτο «τους κατάπιε το μαύρο σκοτάδι»
Το έχουν καταλάβει άραγε;


THE END
  Χάρρυ Κλυνν



Ο Πάνος Καμμένος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra3 14.3.2012-βιντεο


Ο Πάνος Καμμένος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με τον Άκη Παυλόπουλο, απαντάει για όλα τα τρέχοντα θέματα και καταθέτει άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Α Π Ο Σ Τ Ω Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ    χθες
στο EXTRA3 ο κ. Καμμένος.
Κάποιοι στο panel έμοιαζαν με παιδιά της 3ης Λυκείου, (που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα), να προσπαθούν να κολλήσουν στον τοίχο τον καθηγητή τους, υποβάλλοντας "έξυπνες" απορίες.....
κ. Καμμένε, χθες δείξατε σε όλη την Ελλάδα ότι, η κατάσταση ήταν και συνεχίζει να είναι στα χέρια των πλέον ακατάλληλων να τη διαχειριστούν. Θα σας πολεμήσουν βέβαια πολύ σκληρά......και καλώς να ορίσουν. 

Οι πολλοί Έλληνες δεν έχουν καταλάβει, δεν γνωρίζουν τον αγώνα σας εδώ και 2,5 χρόνια, δεν γνωρίζουν ότι αυτοδιαγραφήκατε από τη ΝΔ, γνωρίζουν πρέφα μία, τούρκικο σήριαλ και σώσε μας ΠΑΣΟΚ, αχ ΠΑΣΟΚ......και αχ Αντώνη....
Έρχεστε κ. Καμμένε να ξυπνήσετε τον τρομοκρατημένο Έλληνα και αυτό δεν τους συμφέρει καθόλου διότι, όλοι αυτοί σε λίγο δεν θα έχουν πουθενά να σταθούν σε όλη την Ελληνική επικράτεια....
Και δεν ήρθατε τώρα , τα λέτε πάρα πολύ καιρό , αλλά πολύ 
λίγοι τα ξέρουν αυτά που λέγατε.
Που θα βρείτε τα λεφτά και που θα βρείτε τα λεφτά ρωτάνε όλοι.
Τι να κάνουμε κ. Καμμένε , συνηθίσαμε 2,5 χρόνια τώρα να "πηδιόμαστε" για να βρούμε τα λεφτά.
Συνηθίσαμε να φοβόμαστε τους νταβατζήδες .....
Κι όχι μόνον θα τα βρείτε τα λεφτά, όχι μόνον θα κοπεί ο βήχας της κερδοσκοπίας μέσα στην Ευρώπη, αλλά θα αξιοποιηθεί ανάλογα και ο ορυκτός μας πλούτος που θέλουν να ΑΡΠΑΞΟΥΝ.
Να θυμίζουμε βέβαια ότι έχουμε λαμβάνειν και τις Γερμανικές αποζημιώσεις που θα ζητήσετε ανυποχώρητα.
Να τις θυμίζουμε κάθε φορά , κάθε μέρα, σε κάθε συνέντευξη. Να τις κολάμε με όλα, σαν τη Coca Cola.... Και σ' όποιον αρέσει κι όποιος αντέξει.
ΚΑΘΗΚΙΑ αυτό σας χρειάζεται.......
Έτσι θα σεβαστούν λιγάκι τον Έλληνα κι αν όχι όλους , τουλάχιστον τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ !
Χορέψτε τους στο ταψί.

Υποβάλλετέ τους στο μαρτύριο της σταγόνας όπως και αυτοί υπέβαλλαν ένα λαό επί 2,5 χρόνια.
Διότι, μέσα από τα λεγόμενά σας όπως τα κατάλαβα εγώ βέβαια, δεν τίθεται μόνον το θέμα της καταλληλότητας για κάποιους πολιτικούς αλλά και θέμα ποινικής ευθύνης για εσχάτη προδοσία......
Εδώ σοβαρεύει το πράγμα.
Δεν θα παλέψουν μόνον για τις εκλογές , αλλά και για την ίδια τους την ατομική υπόσταση.
Άντε λοιπόν, ας βάλουν τα δυνατά τους οι δεινόσαυροι.
Λυπήθηκα όμως τόσο πολύ από την παρουσία των ΝΔτων βουλευτών χθες το βράδυ και με τον Τράγκα και μετά.......
Τι θλιβερές παρουσίες Θεέ μου.....
Πράγματι είναι κάποιοι καλοί χρήστες του excel αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι, μπορούν να ορίζουν τη μοίρα ανθρώπων !
Ας περιοριστούν στην επιστήμη των μαθηματικών , των οικονομικών κι ας αφήσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ .
Κι επειδή μας βλέπουν και μας διαβάζουν αρκετοί φίλοι ΝΔτες , δεν θα ήταν κακό να τους θυμίσουμε ότι, το 30% των Ελλήνων που πίστεψε στη ΝΔ προέκυψε από τα δυνατά ΌΧΙ του Σαμαρά, ΌΧΙ μ' αντάρτικη φωνή κι αντάρα.
Δυστυχώς με τη συγκυβέρνηση αρχισε η....γαργάρα.
Παρά ταύτα ακόμη κάποιοι πιστεύουν στην πολιτική λύση της ΝΔ.
Πιστεύουν ότι, ο Σαμαράς αναγκάστηκε να αλλάξει πλεύση τώρα τελευταία επειδή, το ΠΑΣΟΚ έφθασε τα πράγματα στο απροχώρητο.
Αυτή η πίστη κάποιων ψηφοφόρων κρατάει όρθιο το οικοδόμημα της ΝΔ.
Να πάμε όμως λίγο πίσω ;
Να θυμηθούμε κάποιες εκπομπές του ΣΚΑΙ όπου, ο Πορτσάλτε (δεν θυμάμαι καλά ποιος ήταν) ισχυρίσθηκε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν, ο Σαμαράς είχε ψιθυρίσει στο αυτί των Ευρωπαίων πως τα ΌΧΙ που τότε μας πούλαγε εδώ μέσα ήταν απλά ένα εργαλείο αντιπολίτευσης, δεν ήταν κάτι που το πίστευε και το εννοούσε.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έσπευσε βέβαια να διαψεύσει τα πάντα.
Είχα ρίξει πολύ μπινελίκι τότε στον ΣΚΑΙ , αλλά ........ τι να πώ σήμερα μετά τις ηχηρές γαργάρες ;
Να συνεχίσω να είμαι θύμα ;
Αυτό το ποίημα για το σκάτωμα του ΠΑΣΟΚ και το αναγκαστικό ΝΑΙ Σαμαρά είχε γραφτεί από πολύ πριν.
Πάρτε το χαμπάρι.

πηγη


Τα δέκα προβλήματα της «Συνδικαλιστικής Βασιλικής Αυτοκρατορίας» του ΠΑΣΟΚ !

Γράφει ο meidanis

Οι πολιτικές, οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα,
αλλά κυρίως οι εξελίξεις στο κόμμα  ή κίνημα  του ΠΑΣΟΚ…. Δημιούργησε   σοβαρά προβλήματα στη «Συνδικαλιστική  Βασιλική Αυτοκρατορία» του πασοκικού κράτους ! !
Ο  πόνος αβάσταχτος, το μέλλον αόρατο…. Όλων αυτών των δυστυχισμένων «ταξικών προλετάριων» της συμφοράς…!
Και τώρα? Τι κάνουμε?
Πρόβλημα πρώτο: Δεν θα διαθέτουν την απαραίτητα «μούρη» προς τα έξω….!
Πρόβλημα δεύτερο: Δεν θα μπορούν με τόση άνεση, (γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει), να πηγαίνουν στη δουλειά τους.......
όποτε τους γουστάρει…!
Πρόβλημα τρίτο: Δεν θα τους κερνάνε τον καφέ και άλλα ορεκτικά, οι διάφοροι μαλάκες εργαζόμενοι, για να ικανοποιήσουν τα ρουσφετάκια τους..!
Πρόβλημα τέταρτο: Δεν   θα απολαμβάνουν  «διάφορα»  ΔΩΡΕΑΝ..! άρα αυξάνονται τα έξοδα τους..(κακό αυτό, πολύ κακό)…!
Πρόβλημα πέμπτο: Δεν θα μπορούν να τρομοκρατούν όσους μέχρι σήμερα πίστευαν στους «ισχυρούς..» μαλάκες, γλυψιματίες, οσφυοκάμπτες, ρουφιάνους, φασίστες, τεμπέληδες, ψωνάρες, πουλημένους, πασόκους συνδικαλιστές..!!
Πρόβλημα έκτο: Δεν θα μπορούν να «συνδιοικούν»,  δηλαδή οι ίδιοι να αποφασίζουν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια, διαδικασίες, θεσμούς, όργανα, νόμους…!!
Πρόβλημα έβδομο: Δεν θα έχουν την δυνατότητα, να «επιβάλλουν» στους ομοίους τους βουλευτές, νόμους και αποφάσεις..(όχι πώς οι βουλευτές τους κράταγαν αντίσταση… μάλιστα την έβρισκαν …).
Πρόβλημα όγδοο: Λόγω αλλαγών των πολιτικών συσχετισμών, των διαφόρων αποκομμάτων..του ΠΑΣΟΚ … αλλά και το φτύσιμο που θα εισπράξουν από εργαζόμενους.. θα  μειωθεί  ο αριθμός  των «γνήσιων» συνδικαλιστών, του  νέου ανανεωμένου κόμματος του «Β.Ε.Ν.Ι.Ζ.Ε.Λ.Ο.Π.Α.Σ.Ο.Κ».
Πρόβλημα ένατο: Σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργείται, στην μόνιμη, «μετάλλαξη» των συνδικαλιστών σε βουλευτές, πόσο μάλλον μετάλλαξη σε υπουργούς..!!! Μιλάμε για την μεγαλύτερη συμφορά που θα πάθουν..!!
Πρόβλημα δέκατο: Δεν θα ξέρουν σε ποιο  κόμμα απόκομμα θα ενταχθούν ή θα τους δεχτούν, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν την επιτυχημένη καριέρα τους..!!!!
Γι αυτό το λόγο με πρωτοβουλία εργαζόμενων του ιδιωτικού και ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα δημιουργήθηκε «Επιτροπή Συμπαράστασης» για  όλους αυτούς τους πονεμένους, κατατρεγμένους, άστεγους, φτωχούς, συνδικαλιστές της πρώην «Συνδικαλιστικής  Βασιλικής Αυτοκρατορίας» του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να ενταχθούν σε ειδικά προγράμματα απεξάρτησης, ώστε σταδιακά να ενταχθούν στη νέα διαμορφούμενη μνημονιακή κοινωνία…. με πλήρη και ίσα δικαιώματα με τους άλλους πολίτες αυτής της χώρας…!!
Meidanis
www.e-erkyna.gr

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο ΠαΣΟΚ. Σειρά παίρνει ο Δ. Πιπεριάς πρώην βουλευτής

 Με επιστολή του στον Καρχιμάκη ο πρώην βουλευτή Εύβοιας και μέλους του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Πιπεργιά ανακοινώνει την αποχωρηση του από το ΠαΣοΚ

Σύντροφε Γραμματέα,

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πολύπλευρη κρίση. Κρίση οικονομική, παραγωγική, πολιτική πολιτιστική, θεσμική σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κρίση με τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και......
ιδιαίτερα τα αδύνατα στρώματά της.

Η επίθεση των κερδοσκόπων στην Ευρωζώνη και ευρύτερα στην Ε.Ε. βρήκε απροετοίμαστες και ανοχύρωτες της χώρες της ενώ ταυτόχρονα αναβίωσε παλαιούς εθνικισμούς.

Η θεοποίηση των αγορών, η ανυπαρξία συνεκτικού αναπτυξιακού μοντέλου για όλες τις χώρες της Ε.Ε., η εμμονή της κας ΜΕΡΚΕΛ και των συμμάχων της για τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης - μέσω της νεοφιλελεύθερης λειτουργίας της υποτιθέμενης ΕΚΤ και του σκληρού Ευρώ - και η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση των κερδοσκόπων, οδηγούν στο εκτελεστικό απόσπασμα  και σε σύγχρονα κρεματόρια μεγάλα τμήματα των κοινωνιών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Η Χώρα μας - αδύνατος κρίκος της Ευρωζώνης - επιλέχθηκε σαν χώρος δοκιμών των σχεδίων των κερδοσκόπων και εξελίχθητε σε πεδίο συγκρούσεων συμφερόντων και σε χώρα  εφαρμογής των σχεδίων των ισχυρών της Ευρώπης για τη μετατροπή των χωρών του νότου,  από ισότιμα μέλη της Ε.Ε. , σε προτεκτοράτα. Επιλέχθηκε και εξαιτίας της - δουλόπρεπους απέναντι στους ισχυρούς ξένους - συμπεριφοράς της σύγχρονης κλεπτοκρατικής αστικής τάξης που ελέγχει τα ιδιωτικά ΜΜΕ - δυστυχώς όχι μόνο - και επιδιώκει διακαώς να ξεπεράσει  αλώβητη την κρίση, με την ενοχοποίηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού ,που καλείται να πληρώσει  και για τις μακροχρόνιες κλεπτοκρατικές επιδόσεις της.

Όπως επισήμανα και παλαιότερα «Απέναντι σ αυτή τη πρωτόγνωρη επίθεση έπρεπε να παρατάξουμε την ενότητα του Λαού και την ταχύρρυθμη εφαρμογή σχεδίου εθνικής παραγωγικής, οικονομικής και πολιτικής ανασυγκρότησης. Χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση στη κατεύθυνση αυτή, χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή  της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην ανασυγκρότηση της χώρας και χωρίς δυνατότητα συγκρότησης εθνικής πολιτικής και κοινωνικής συμφωνίας, θα καταλήξουμε σε συντηρητικές λύσεις κατεδάφισης κάθε κοινωνικής κατάκτησης» και δυστυχώς εκεί καταλήξαμε.

Τώρα μας καλούν να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα μέτρα και πολιτικές αδιέξοδες, πού κλέβουν της ζωές μας και το χειρότερο τις ελπίδες της νέας γενιάς και να επικυρώσουμε τις επιλογές «των άλλων» μέσα από τις προσέχεις εκλογές.

Σύντροφε γραμματέα,

το ΠΑΣΟΚ, ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν  και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει «άδειο πουκάμισο».

Στο διάστημα των τελευταίων 30 μηνών ξεκόπηκε από τις ρίζες του. Υποκατέστησε την πολιτική με την επικοινωνία και την μοιρολατρική θεωρία του μικρότερου κακού. Διέλυσε τις οργανώσεις που πλέον υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Τα όργανα τους είναι ξεπερασμένα –διαλυμένα και δεν συνεδριάζουν. Όσοι επιδιώκουν την ουσιαστική λειτουργία τους θεωρούνται γραφικοί, χλευάζονται και καταγγέλλονται. Οι βουλευτές λειτουργούν άλλοι καθ υπόδειξη και άλλοι με την απειλή της διαγραφής. Όσοι διαφωνούν διαγράφονται. Οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και οι όποιες λειτουργούν στα μαζικά κινήματα που έχουν απομείνει, μετά την καταιγίδα των μέτρων και την επικοινωνιακή επίθεση εναντίον τους, θεωρούν το ΠΑΣΟΚ εχθρό.

Η επίσημη Κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να διχάσει το Λαό στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη δυναμιτίζοντας  την, τόσο αναγκαία και άλλοτε κορυφαία επιλογή μας , Εθνική Λαϊκή Ενότητα.

Οι αξιωματούχοι του, υπουργοί και βουλευτές, αντί να αναζητήσουν πολιτικές συμβατές με τις διακηρύξεις του και να επιδιώξουν την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, επιδίδονται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν στην επομένη μέρα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το «άδειο πουκάμισο» για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση η κοινωνία αναζητά προοδευτική διέξοδο από την κρίση και αποτελεί χρέος του κάθε πολίτη να εκφράσει ελευθέρα την άποψη του. Δυστυχώς αντί να επιδιώξουμε να αφουγκραστούμε την κοινωνία, να ακούσουμε τους προβληματισμούς της, να ενδυναμώσουμε το διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, επιλέχτηκε η ακατάσχετη θριαμβολογία και επιβλήθηκε η «σιωπή των αμνών».

Όσοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την άποψή τους και ψήφισαν κατά συνείδηση διαγράφηκαν και εκδιώχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ενώ η εκλογική σκοπιμότητα απέκλεισε κάθε αντίθετη άποψη από την διεκδίκηση της ηγεσίας. Έτσι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας και μηχανισμός εφαρμογής τους.

Ο απολογισμός της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βαρύς για τη Χώρα και το Λαό.

Με πρόσχημα τη «σωτηρία της χώρας» και μοναδικό επιχείρημα το εφεύρημα του «μονόδρομου» η κυβέρνηση επέβαλλε την πολιτική της στη Βουλή και το Λαό. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, Λαϊκές κατακτήσεις ενός αιώνα κατεδαφίσθηκαν, συνταγματικές διατάξεις ανεστάλησαν, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις  αποδυναμώθηκαν και ο θεσμός της διαιτησίας τέθηκε κάτω από τις επιθυμίες του εργοδότη. Μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές τέθηκαν στο, ολοένα και μικρότερο, κρεβάτι του Προκρούστη με τελικό στόχο την μείωση τους στα επίπεδα μεταξύ Βουλγαρίας και Πορτογαλίας, η ανεργία ξεπέρασε κάθε φαντασία και οι μορφωμένοι νέοι μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν απασχόληση. Η φτώχια και η εξαθλίωση χαρακτηρίζουν μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα η φοροκαταιγίδα κατά των νοικοκυριών εντείνεται ενώ η γραφειοκρατία βασιλεύει, η φοροδιαφυγή οργιάζει, οι τράπεζες διαρκώς ενισχύονται και τα μεγάλα συμφέροντα «εξυπηρετούνται».

Οι διασφαλίσεις των δανειστών, παλαιών και νέων, ενισχύονται και διευρύνονται τόσο με την εκδίκαση τυχών διαφορών  από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, με βάση το αγγλικό δίκαιο και την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος από την «ασυλία» όσο και από την δημιουργία ειδικού λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους στον οποίο θα εισρέουν οι μελλοντικές δόσεις του δανείου και τα έσοδα από τις εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις πού επιβάλλονται χωρίς «ελάχιστο τίμημα».

Ουσιαστικά στις νέες συνθήκες πού επιβάλλονται μετά το PSI ,φορτώνεται ο λαός με το κόστος της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την άμεση καταβολή ποσοστού των παλαιών ομολόγων που ξεπερνά τις λογιστικές ωφέλειες της εθελοντικής ανταλλαγής, αποτρέπεται η πέραν του κουρέματος χρεοκοπία προς τους πιστωτές - διασφαλίζονται πολλαπλώς - και προβλέπεται φτωχοποίηση και χρεοκοπία για το Λαό.

Όσοι ανέχονται και σιωπούν πλέον βοηθούν στην απενοχοποίηση και την πλήρη επικράτηση των πλέον ακραίων αντιδραστικών επιλογών, όπως συνέβαλλαν τον Νοέμβριο στη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς και στην υπουργοποίηση επιφανών στελεχών της.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Ας πάψουμε ,στο όνομα του κομματικού πατριωτισμού ,να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Ο Λαός που μας εμπιστεύτηκε δεκαετίες απαιτεί οπό όλους εμάς ξεκάθαρες κουβέντες  και όχι μισόλογα.

Απαιτεί ανάπτυξη και όχι εντεινόμενη ύφεση.

Απαιτεί προτεραιότητα στη προστασία του Τόπου και των συμφερόντων του και όχι των δανειστών.

Απαιτεί κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι κοινωνία 2/3 που ταχύρρυθμα  δημιουργείται.

Απαιτεί προοδευτική διέξοδο από την κρίση και αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζεται.

Απαιτεί Κόμματα και Πολιτικούς που να εκφράζουν τα συμφέροντα του και όχι ικανούς διαχειριστές της εξουσίας, που προκειμένου να διατηρηθούν στις καρέκλες της, συναγελάζονται με τα κάθε λογής αρπακτικά που ασέλγησαν κατ επανάληψη σε βάρος του Λαού και δηλώνουν πρόθυμοι να συμπληρώσουν την «μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά.»

Σε αυτές τις απαιτήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κατά την εκτίμηση μου, το μεταλλαγμένο πλέον ΠΑΣΟΚ και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην πρόσφατη συνδιάσκεψη. Γι αυτό και θεωρώ χρέος μου να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και να σου γνωστοποιήσω την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ,που ευαγγελιζόταν η ιδρυτική μας διακήρυξη , είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο ζητούμενο αφού αποτελούν προϋπόθεση για την όποια λύση. Με βάση αυτές τις αρχές θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.






Συντροφικά

Δημήτρης Πιπεργιάς