Συγχώρα τους Γέρο! Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…

Μόνο θλίψη και κατήφεια μπορεί να προκαλέσει η είδηση από το Ναύπλιο όπου άγνωστοι αποπειράθηκαν να κλέψουν το κανόνι του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία. Εύχομαι οι δράστες να είναι αλλοδαποί, από τους γνωστούς εχθρούς του έθνους που λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας.
Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχτώ πως μπορεί να κυλάει αίμα ελληνικό, περήφανο κι΄ ηρωϊκό σε
αυτά τα αποβράσματα που θέλησαν να βεβηλώσουν την μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες οπλαρχηγούς. Έναν ακούραστο πολεμιστή που έδωσε στην κυριολεξία και την τελευταία ρανίδα του αίματός του για την ελευθερία της πατρίδας και του Χριστού την Πίστη την Αγία, για να μπορούμε εμείς τώρα να μιλάμε και να γράφουμε ελληνικά. Κι όλα αυτά τα έκανε για μια πατρίδα που τον κέρασε απλόχερα το πικρό ποτήρι της αχαριστίας.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης όμως ποτέ δεν παραπονέθηκε για τα δεινά που του πρόσφερε η Ελλάδα ούτε ζήτησε κάποιο αντίτιμο για την μεγαλειώδη προσφορά του. Ό,τι έκανε το έπραξε για την ψυχή του και για όλους εμάς που θα πρέπει να τον μνημονεύουμε ως έναν άγιο του Έθνους μας στις προσευχές μας. Σήμερα η έλλειψη τέτοιων ηρώων είναι εμφανής όσο ποτέ, καθώς ο τόπος μας έχει ανάγκη από άνδρες, με όλη την σημασία της λέξης, να τραβήξουν μπροστά και να θυσιάσουν την βόλεψή τους για το καλό όλων. Να βγάλουν τον ναρκωμένο ελληνικό λαό από το λήθαργο και να αποτινάξουν, ξεκινώντας μια δεύτερη επανάσταση, τον ξενόφερτο τροϊκανό ζυγό που πέρα από εισοδήματα απομυζεί και την εθνική μας κυριαρχία.
Κι όμως, αντί να έχουμε τον Γέρο του Μοριά παράδειγμα κι εικονοστάσι, αντί να προσπαθήσουμε να διδαχθούμε από την ιστορία του και να βρούμε τους πολιτικούς αυτούς άντρες, τους κοινωνικούς ταγούς που κινούνται στα βήματα του και να τους ακολουθήσουμε, τι κάνουμε; Συνεχίζουμε την αχαριστία, βεβηλώνοντας την μνήμη του.
Μπορεί να μην ήμασταν εμείς αυτοί που πήγαμε να λερώσουμε το μνημείο του, αλλά φταίμε κι εμείς που εκθρέψαμε στην κοινωνία αυτά τα τέρατα (ντόπιους ή αλλοδαπούς) που δεν σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο και δεν προστατέψαμε την ιστορία μας. Συγχώρα τους Γέρο! Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…
Θεόδωρος – Νεκτάριος Ζούμπος
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_9251.html#ixzz1kg9pkpeR

Κλόουν Μιχαλάκης


Αρκετά πια με τις κακίες κατά του Μιχαλάκη. Τι έκανε; Αυτό που έχουν κάνει όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν ή καταψήφισαν το μνημόνιο.

Ελάχιστοι είχαν διαβάσει το μνημόνιο. Άλλοι διάβασαν μόνο τους τίτλους. Άλλοι διάβασαν το πίσω εξώφυλλο. Άλλοι διάβασαν το διαφημιστικό για ένα μνημόσυνο.

Και οι περισσότεροι είχαν δουλειές. Να πεις ότι ήταν κανένα αστυνομικόbest seller καμιά τσόντα ή έστω ένα αισθηματικό μυθιστόρημα να τους κατηγορήσεις. Ένα στρυφνό κείμενο είναι το μνημόνιο που περιγράφει απλά τον τρόπο που θα καταστραφεί η Ελλάδα και οι πολίτες της.

Το διαβάζεις και σου μαυρίζει η καρδιά. Τι θέλετε; Να έχουμε πολιτικούς στα όρια της κατάθλιψης;

Ο Μιχαλάκης εξάλλου προσπαθούσε να κάνει καλά την δουλειά του. Να πιάσει τους τρομοκράτες. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, ο Μιχαλάκης απέτυχε στο έργο του. Κατάφερε απλά να πιάσει κάτι παιδάκια με γκαζάκια.

Την μεγάλη τρομοκρατία ούτε καν που την μυρίστηκε. Και ας ήταν κάτω από την μύτη του. Η τρομοκρατική οργάνωση «μνημονιακή κυβέρνηση» συνεχίζει το δολοφονικό της έργο συνεργαζόμενη με την διεθνή τρομοκρατία που εκπροσωπείται από την «τρόικα».

Εμ δεν διάβασε, εμ δεν έκανε σωστά και την δουλειά που του έτρωγε τον χρόνο του διαβάσματος.

Ο Μιχαλάκης μπαίνει στο μεγάλο πάνθεον των μεγάλων ηγετών του «αλλού ήμουν εγώ αλλού η ιστορία» που εκφράζεται με το σύνθημα «δεν ήμουν και εγώ εκεί».

Την αρχή την είχε κάνει ο Χριστόδουλος ο οποίος διάβαζε και δεν κατάλαβε τι έκανε η χούντα. Μετά ήρθε η κόρη του επίτιμου που ταξίδευε και δεν κατάλαβε τι έκανε η ΝΔ με τα σκάνδαλα. Και τώρα ο Μιχαλάκης ο τυχεράκιας που δεν διάβαζε και έτσι δεν κατάλαβε τι έκανε η κυβέρνηση του με το μνημόνιο.

Μετά το πανελλαδικό κράξιμο προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας ότι ήξερε τι είναι το μνημόνιο. Και αναρωτιέται ο πολίτης. Ακόμα και ο κάφρος πολίτης. Τι είναι χειρότερο; Να ήξερε και να στήριξε την δολοφονία ή να την στήριξε χωρίς να έχει ενημερωθεί για τον τρόπο της δολοφονίας;

Είπαμε, και το είχε πει και ο συνταγματολόγος Κασιμάτης, οι σωτήρες της Ελλάδας ψήφιζαν χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα. Μόνο κάτι μαθητές σπασίκλες, από αυτούς που γλύφουν συνεχώς τους δασκάλους, πετάγονται φωνάζοντας: «Εγώ το έχω διαβάσει, μην με τιμωρείται». Όπως ο Πρωτόπαπας για παράδειγμα.

Βέβαια, συνήθως, αυτοί οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Απλά παπαγαλίζουν. Και ως παπαγαλάκια μας τα έχουν πρήξει λέγοντας ότι σώζουν την χώρα.

Ντόρος έχει γίνει με τους βουλευτές που δεν ψήφισαν το άρθρο του κλαψιάρη Ανδρέα για τα φαρμακεία.

Εδώ φαίνεται και ο ρόλος μιας κυβέρνησης με 250 βουλευτές. Αφήνει ένα πεδίο ηρωισμού καθώς η καταψήφιση ενός άρθρου μπορεί να πετάγεται σαν μπαλάκι ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των συνεργαζόμενων κομμάτων.

Οι πασόκοι καταψήφισαν και οι νεοδημοκράτες έκαναν την πάπια απέχοντας ή λέγοντας ένα παρών. Καλά, σας βλέπουμε ότι είστε εκεί, μην το φωνάζετε κιόλας…

Είναι πολλοί οι 250 αλλά να δούμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο 151ος που θα πει όχι.

Αλλά μπροστά μας έρχονται μέτρα αποτελειώματος της χώρας. Εκεί τι θα κάνουν; Θα ρίξουν την φερόμενη ως κυβέρνηση ή θα μας σώσουν όλοι μαζί;

Και εν τέλει, όταν κάποιος έχει δολοφονήσει κατά συρροή εκατομμύρια ζωές πολιτών είναι λιγάκι δύσκολο να πάρει άφεση αμαρτιών και να αθωωθεί. Το έγκλημα έχει διαπραχθεί.

Η άρνηση του τελειωτικού χτυπήματος δεν αναιρεί τα προηγούμενα χτυπήματα.

Ο Μιχαλάκης, για να γυρίσω σε αυτόν, είπε ότι έμεινε στην κυβέρνηση για να παλέψει από μέσα τις καταστροφικές πολιτικές. Είναι η κλασική δικαιολογία όλων αυτών που δεν μπορούν να αποχωριστούν την καρέκλα της εξουσίας. Αντί να πουν είμαι αθεράπευτα ερωτευμένος με την εξουσία λένε ότι πολεμούν από τα μέσα.

 Ο Πρετεντέρης μας είπε από το επίσημο βήμα της εκπροσώπησης της κυβέρνησης, το mega, ότι από την αρχή μας έλεγε για το πόσο καταστροφική είναι η επιλογή του ΔΝΤ.

 Το θυμάμαι καθαρά. Είχε ανέβει στα κεραμίδια και φώναζε για την επερχόμενη προδοσία. Εξάλλου ήταν εκείνος που είχε οργανώσει και τους αγανακτισμένους.

Το τι μούντζα έχει ρίξει στην βουλή δεν περιγράφεται.

Ήταν τόσο πολύ ενάντια στο μνημόνιο και το ΔΝΤ που οι πολίτες του χάριζαν γιαουρτάκια για να στρώσει το δέρμα του.

Όπου νάναι θα παραδεχθεί ότι είναι και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μικρός Φωκίων

Γελοιωδέστατοι!...

Το δολοφονικό τους σενάριο προωθείται ακάθεκτα:

Προκρούστιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Και παράλληλα ανεξάντλητος πολλαπλασιασμός χαρατσιών και υπερκέρδη των μαυραγοριτών.

Απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Με επιβολή του βάρβαρου αγγλικού Δικαίου. Όπως έχουν βαφτίσει οι πλαστογράφοι...
κάθε έννοιας δικαιοσύνης το αποικιοκρατικό αυτό νομικό τερατούργημα.

Για να αλυσοδέσουν, δια παντός, την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Και ο καθένας από αυτή τη ληστοσυμμορία, για να εξαπατήσουν για μια ακόμη-πολλοστή- φορά τον ελληνικό λαό, “πουλάνε” γελοιότητα:

Έτσι, που κάποιοι να δηλώνουν υπερπατριώτες. Και να κόπτονται, δήθεν, για τα εθνικά θέματα. Κι από την άλλη να στηρίζουν και υποστηρίζουν με όλη τους την ψυχή και την καρδιά το ξεπούλημα... ολάκερης της πατρίδας.

Άλλοι, μέχρι πρότινος το έπαιζαν αντιμνημονιακοί, για να εμπαίζουν, έτσι, τους τυφλωμένους οπαδούς τους. Και να, που τώρα ξαφνικά, με επιδέξιες κωλοτούμπες, μπροστά στη Μέρκελ και το Σαρκοζί, βρέθηκαν να στηρίζουν χέρι-χέρι με τους άλλους προδότες το εθνοκτόνο μνημόνιο και τις συμπαρομαρτούσες ατιμωτικές και δολοφονικές δανειακές συμβάσεις.

Και υποστηρίζουν οι γελοιωδέστατοι ότι είχαν δίκιο, και τότε, που ήταν “εναντίον” του μνημονίου, αλλά και τώρα, που το υποστηρίζουν.

Και οι ηλίθιοι οπαδοί τους, όπως φαίνεται, τους πιστεύουν. Αφού τα γκάλοπ τους δίνουν πρωτοπορία μεταξύ των υπόλοιπων προδοτών και απατεώνων. Παρότι τραβάνε όλοι μαζί το κάρο του δοσιλογισμού.

Και βέβαια οι πρωταίτιοι και πρωταθλητές αυτής της αθλιότητας συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα δώσει το ρεσιτάλ της γελοιωδέστερης ηθοποιίας.

Ο ένας και η άλλη λένε ότι ψήφισαν το δολοφονικό μνημόνιο, χωρίς να το έχουν διαβάσει, εν όλω ή εν μέρει. Προφασιζόμενοι εγκληματική ανευθυνότητα, για να κουκουλώσουν την απροκάλυπτα εμπρόθετη δολοφονική τους σκοπιμότητα.

Που ορκίζονται ότι διακαώς επιθυμούν να διακόψουν κάθε σχέση με το αμαρτωλό τους παρελθόν, το οποίο, ωστόσο με περισσή δουλικότητα συνεχίζουν να υπηρετούν.

Αλλά να, που στο δρόμο τους βρέθηκε εκείνη η Μπουμπουλίνα, καθηγήτρια του πανεπιστημίου κ. Ζωή Γεωργαντά, που άναψε φωτιές στα μπατζάκια τους.

Και να, που μας ξαναθύμισαν τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Που χάλασαν την απ’ την ΕΛΣΤΑΤ και ΕΥΡΩΣΤΑΤ δηλητηριώδη τους σούπα. Και όχι μόνο.

Και τους έκαμαν να βλέπουν- εκτός απ’ το λαό- και αυτοί εφιαλτικά όνειρα.

Και ν’ αρχίσουν να ουρλιάζουν και να παραμιλούν υστερικά οι γελοιωδέστατοι:

Ότι οι εισαγγελείς προσβάλλουν, τάχα, το κύρος της Δικαιοσύνης! Που βέβαια το «τιμούν»-υποτίθεται- αυτοί. Οι οποίοι έχουν κάμει νόμο τους τον παραλογισμό, τον αμοραλισμό και την ξετσιπωσιά.

Και βγαίνει και κάποιος, επίδοξος κομματάρχης, που αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον, όπως φαίνεται, απερχόμενο αρχιτέκτονα της προδοσίας. Και απειλεί με μακελειό όποιον τολμήσει να ενοχλήσει τον πρωταγωνιστή του δολοφονικού, για την Ελλάδα και το λαό της, σεναρίου.

Σάμπως ο ελληνικός λαός, εδώ και δυόμισι χρόνια να βιώνει τίποτε άλλο, εκτός απ’ το νομικό, αστυνομικό και οικονομικό μακελειό.

Ή σάμπως η Δικαιοσύνη να μην συνθλίβεται, συχνά, απ’ τις αθέμιτες άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις τους. Όπως κι απ’ τη συγκεκριμένη περίπτωση απροκάλυπτα φαίνεται.

Ή σάμπως να μην έχει κατανοήσει η πλειονότητα του ελληνικού λαού την, σε βάρος του, συμπαιγνία εκ μέρους των τρωκτικών της τρόϊκας των δοσιλόγων…

Και να, που, μεταξύ των άλλων, ξεπηδάει, μέσα από την αιθαλομίχλη του Χρηματιστηρίου, με το οποίο καταλήστεψαν τις οικονομίες του ελληνικού λαού, και κάποιος τέως πρωθυπουργός και προφέσορας.

Για να δίνει-με καθυστέρηση ενάμιση και πάνω χρόνου- διαλέξεις της δεκάρας για «το μοιραίο λάθος του μνημονίου».

Όταν το έχουν καταλάβει, προ πολλού, ακόμη και οι μπούφοι αυτού του τόπου. Και το φωνάζουν ακόμη και οι πέτρες του. Και που φευ κάποιοι προφέσορες πληροφορούνται τελευταίοι τις συνέπειες της προδοσίας τους…

Και έπεται η συνέχεια.

Έτσι που, όλοι οι ομογάλακτοι να έχουν επιλέξει ο καθένας το παραλήρημά του, με το οποίο θα συγκινήσουν και θα εξαπατήσουν τους ηλίθιους ψηφοφόρους τους.

Όπως ταιριάζει στα χαϊδεμένα παιδιά της Μπίλντεμπεργκ, της Τριμερούς και πάσης αποχρώσεως νεοναζισμού και σιωνισμού …
γράφει ο παπα-Ηλίας

από το υπέρβαση , μοντάζ από το Γρέκι μέσω apneagr


ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑ 


ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ....!!! ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ 


..!!!‏


Στα Ίμια συντελέσθηκε Εθνική προδοσία. Τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού έπεσαν νεκρά, ελληνικό μέχρι τότε έδαφος έγινε "γκρίζα ζώνη" όπου δεν μπορούμε να πατήσουμε και κανείς δεν δικάστηκε γι' αυτό το έγκλημα. Με έκπληξη και με οργή, παρακολουθούσαμε όλοι τις εμετικές δηλώσεις του Πάγκαλου για την Σημαία μας, την στρατιωτική ηγεσία να σκύβει το κεφάλι, γιατί οι ξευτιλισμένοι που μας κυβερνούσαν δεν άφησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να ενεργήσουν όπως έπρεπε. Δεν τηρήθηκε ο στρατιωτικός νόμος και καταπατήθηκε ο στρατιωτικός όρκος.
Ακόμα και σήμερα νιώθουμε οργή. Οργή γιατί δεν πολεμήσαμε. Οργή γιατί.....
προδώθηκε το αίμα αυτών που θυσιάστηκαν. Οργή γιατί χάθηκε αμαχητί αιματοβαμμένη ελληνική γη. Γιατί δεν έκαναν αυτά που επιβαλλόταν από την ιστορία μας, αλλά και από κάθε κανόνα υπεράσπισης εδαφών; Αλλά τι ρωτάω; Όλοι αυτοί από στρατό δεν γνωρίζουν. Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν κυκλοφορούν με τα ζουρλόχαρτα στις τσέπες.
Το βράδυ των Ιμίων, ο άνθρωπος-ανέκδοτο, τότε πρωθυπουργός Σημίτης, ρώταγε τον ναύαρχο Λυμπέρη αν είναι σοβαρό πράγμα για τις ένοπλες δυνάμεις να φύγει η Σημαία. Η απάντηση του ναύαρχου ήταν ότι ειναι πάρα πολύ σοβαρό και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες εμπλοκής. Φυσικά ο ενα μέτρο με τα χέρια στην ανάταση Σημίτης δεν ήξερε καν τι σήμαινε αυτός ο κανόνας και ρώταγε να μάθει. Μάλιστα αποκάλεσε τον ναύαρχο υπερβολικό και συναισθηματικό. Την λύση ήρθε να δωσει η kinder-έκπληξη της τότε κυβέρνησης Πάγκαλος: "Θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας!"...
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πολιτικοί δεν θυμώνουν όταν οι κουκουλοφόροι καίνε την Σημαία μας. Μάλιστα ξεδιάντροπα βγαίνουν και λένε ότι οι αναρχικοί είναι φίλοι μας και η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Τους δυσκολεύουμε στα σχέδια που έχουν για την πατρίδα μας. Λένε ότι "οι κανόνες διεθνούς δικαίου δεν επιτρέπουν να μην τα έχουμε καλά με τους τούρκους" και εμείς τους χαλάμε την προσπάθεια ελληνοτουρκικής "φιλίας"... Αλλά λένε ψέμματα. Κανένας κανόνας διεθνούς δικαίου δεν επιβάλλει την απραξία όταν καταπατάται εθνική κυριαρχία. Τους απαντάμε ότι, αν φοράνε παντελόνια, να πάνε να τα πούνε αυτά στους γονείς των νεκρών στα Ίμια και στους γόνεις των αγνοουμένων της Κύπρου μας. Εμείς οι Χρυσαυγίτες φτύνουμε κάθε "κανόνα διεθνούς δικαίου" τους, για το συμφέρον της πατρίδας μας. Εμείς, που κάποιοι προδότες και κάποιοι προσκυνημένοι μας αποκάλουν "ρατσιστές, φασίστες και ακραίους", συνεχίζουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους πεσόντες της πατρίδας μας.
Η ατολμία και ο τραγικός επίλογος της πολιτικής μας ηγεσίας... "Η Ελληνική κυβέρνηση επέτυχε την απεμπλοκή των Ελληνικών και Τούρκικων δυνάμεων. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία και την βοηθειά τους". Μεγάλη καρδιά ο Σημίτης. Μας τη φέρανε και είπαμε και... ευχαριστώ!!
Εμείς δεν το δεχόμαστε. Κάθε επέτειο της τραγικής εκείνης νύχτας, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνούμε και ότι δεν συγχωρούμε. Κάθε χρόνο και περισσότεροι.

Βέτα

whitewomenfront.blogspot.com

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ...
ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ.
ΙΜΙΑ 2012. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Υπόδικος ο Γιώργος Παπανδρέου και το 



σύστημα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.





Συντριπτικό ήταν το πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της περί αυτόν ηγετικής ομάδας υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Το αίτημα παραπομπής στη Βουλή του φακέλου της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου, αναδεικνύει το βάρος του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον της χώρας μας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόδειξη διερεύνησης της ενδεχόμενης ύπαρξης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπα-κωνσταντίνου, κ.ά., αντανακλά την καθολική υποψία των Ελλήνων ότι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

Πανικό προκάλεσε σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Ο Παπακωνσταντίνου στον τοίχο

Το διαβιβαστικό του οικονομικού εισαγγελέα είναι καταπέλτης. «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και, αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών», υπογραμμίζεται.

Πέραν του Γιώργου Παπανδρέου, η ολέθρια διακυβέρνηση του οποίου επανέρχεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, σε δεινή θέση περιέρχεται ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, ο οποίος, μαζί με τον τότε υφυπουργό -και νυν αναπληρωτή υπουργό- Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, και άλλους, χαμηλότερου πολιτικού επιπέδου, συνεργάτες τους, είχε τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η παραιτηθείσα από τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, οι δηλώσεις της οποίας είχαν δημοσιοποιήσει την παραχάραξη των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να συρθεί η χώρα μας σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου, είχε καταγγείλει ότι «οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βάλτερ Ράντερμαχερ [Σ.Σ.: πρόκειται για το Γερμανό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας] είχαν επιβάλει το νόμο της σιωπής».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται συνεργαζόμενος με το Γερμανό διευθυντή της Eurostat προκειμένου να υπαγάγουν την Ελλάδα σε καθεστώς απώλειας της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της. Πρόκειται για κατηγορία που, εφόσον τεκμηριωθεί, οδηγεί απευθείας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, με πιθανότατη την καταδίκη του.

Αντιδράσεις πανικού

Την κατηγορία της πολιτικής συνωμοσίας με ξένους κατά της Ελλάδας προσπαθεί να αντιστρέψει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και να τη μετατρέψει σε... επιχείρημα υπέρ του! Στην πανικόβλητη απαντητική δήλωσή του κάνει λόγο για «αμφισβήτηση των επικυρωμένων από τη Eurostat στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας», πράγμα το οποίο θεωρεί αδιανόητο, μες στον παροξυσμό δουλοφροσύνης του, την ίδια ώρα που η Ζωή Γεωργαντά έχει καταγγείλει από το Σεπτέμβριο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που «φυτεύτηκε» από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «αποδεχόταν τα στοιχεία που του έδινε ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, και τα έστελνε πίσω» ως στοιχεία πρ-ερχόμενα δήθεν από την ΕΛΣΤΑΤ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή!

Έστελναν, δηλαδή, οι Γερμανοί στον Γεωργίου τα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που θα δικαιολογούσαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου και αυτός τα ενέκρινε, λέει η Ζωή Γεωρ-γαντά. Προσπάθεια «ποινικοποίησης της αλήθειας για τη δεινή θέση της χώρας» ισχυρίζεται ότι διαβλέπει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ευελπιστώντας να τη γλιτώσει.

Το... «μακελειό» του Λοβέρδου

Δεν είναι ο μόνος αυτός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τελούν σε κατάσταση πανικού. «Έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά (!) συμφέροντα», δήλωσε πομπωδώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και «ριγμένος» από τον Γιώργο Παπανδρέου κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, Πάνος Μπεγλίτης. Τίθενται «σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», δηλαδή, μας λέει ο Μπεγλίτης, αν πάει φυλακή ο Παπακωνσταντίνου! Ο κάθε υπουργός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζει, δηλαδή, τον εαυτό του με το... «εθνικό συμφέρον»!

Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία... Ακόμη και ο Λουδοβίκος της Γαλλίας ταύτιζε με τον εαυτό του μόνο το κράτος, όχι το έθνος - και ήταν και απόλυτος μονάρχης, όχι απλός «κηπουρός» που ο Γιωργάκης έκανε υπουργό!

Πιο απολαυστικός, όμως, ήταν την Κυριακή το πρωί στο MEGA ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός μας απείλησε ότι... «θα γίνει μακελειό (!)», αν τολμήσει κανείς να παραπέμψει σε δίκη τον Γιώργο Παπανδρέου εξαιτίας της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων για να βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας. Το διασκεδαστικό είναι ότι την ίδια μέρα, την Κυριακή, δημοσιευόταν στο Βήμα ολοσέλιδη συνέντευξή του, όπου έλεγε ότι «τώρα η παράταξη πρέπει να αλλάξει ηγεσία» και πως με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές απ' ό,τι με τον Γιώργο αρχηγό!

Κατά τα άλλα, ήταν έτοιμος να πρωτοστατήσει στο «μακελειό» για χάρη του Παπανδρέου! Ο φαρισαϊσμός στην αποθέωσή του...

Η ουσία είναι, βεβαίως, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο μισητούς υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Για τον εαυτό του, λοιπόν, νοιάζεται ο υπουργός Υγείας, να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο ίδιος. Σωστά εκτιμά ότι, αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείεται να τη γλιτώσει αυτός!

Πολιτική «μπόχα» συμμοριών

Σαν να μην έφτανε η κορυφαία υπόθεση της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να οδηγήσει τη χώρα στο ζυγό του Μνημονίου, ήρθε και η υπόθεση των συμμοριών τοκογλύφων και εκβιαστών της θεσσαλονίκης, για να αισθανθεί ο κόσμος ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή κατά των πολιτικών, των καθεστωτικών κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβερνούν μέσω αυτής.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ που συμμετείχε στη συμμορία. Μάλιστα, πανηγυρίζοντας, εκπρόσωποι της παπανδρεϊκής πτέρυγας του κόμματος προσπαθούσαν να τον «χρεώσουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ήταν πολιτικός φίλος.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Συνδεόμενος στενότατα με τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία ήταν ο δημοσιογράφος - εισπράκτορας της συμμορίας.

Παρωνυχίδα, βεβαίως, μπροστά στα ανατριχιαστικά γεγονότα των εξεταζόμενων από τις δικαστικές Αρχές επιλήψιμων οικονομικών δραστηριοτήτων ατόμων που συνδέονται στενότατα τόσο με τον υπο δικαστική εκκρεμότητα περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και με τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, προερχομένων αμφοτέρων από τη ΝΔ, με τον εισαγγελέα, μάλιστα, να ζητά την προφυλάκιση του τέως δημάρχου.

Απονομιμοποίηση κομμάτων

Η τόσο στενή σύνδεση στελεχών πολιτικών κομμάτων με συμμορίες του κοινού ποινικού εγκλήματος συνιστά νέο, ισχυρότατο πλήγμα απονομιμοποίησης του πολιτικού προσωπικού και του κομματικο- πολιτικού συστήματος. Υπάρχει ήδη διάχυτη στην κοινωνία η άκρα περιφρόνηση προς τους πολιτικούς λόγω της ληστρικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων. Έρχεται τώρα από πάνω και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη τους μετατρέπονται κυριολεκτικά σε κακοοιούς συμμοριών και γκάνγκστερ, οπότε ολοκληρώνεται η απαξίωση των κυβερνητικών κομμάτων.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί, φυσικά, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αλληλοκάλυψή τους, γιατί είναι τόσοι πολλοί αυτοί που βρίσκονται έκθετοι σε παράνομες πράξεις, ώστε κανένας δεν τολμά να βάλει φυλακή τον άλλο. Φοβούνται -και δικαίως- ότι όποιος τιμωρηθεί θα «ξεράσει» όσα ξέρει για τους άλλους. Έτσι η μπόχα τούς πνίγει όλους.


Πολιτική — Ιανουαρίου 11, 2012 5:02 μμ

Επιστολή – σοκ στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου

Posted by 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κοιν Μ.Μ.Ε.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Σχετικά με τη πρόσφατη πρότασή σου για διαρχία, μια πρόταση που για άλλη μία φορά μεταφράζεται, «λέω πως θα φύγω αλλά κάνω τα πάντα για να μείνω», πραγματικά δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν , ή νομίζεις ότι ο Ελληνικός λαός είναι τόσο αδαείς και δεν έχει καταλάβει τι του έχεις κάνει, ή νομίζεις ότι δεν ευθύνεσαι για τίποτα απ’ ότι έχει γίνει. Για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σου, ας τα πάμε λίγο με τη σειρά.
Δεν ευθύνεσαι όταν κορόιδευες τον Ελληνικό λαό ότι λεφτά υπάρχουν ενώ αποδεδειγμένα ήξερες την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και μάλιστα είχες συμφωνήσει από τότε με το Δ.Ν.Τ γι’ αυτό;
Δεν ευθύνεσαι στο ότι δεν διαπραγματεύτηκες ως όφειλες για να περισώσεις ότι μπορείς, αντιθέτως παραδόθηκες άνευ όρων στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, του Δ.Ν.Τ και των πολυεθνικών;
Δεν ευθύνεσαι στο ότι δεν ενημέρωσες τον Ελληνικό λαό για την πραγματική κατάσταση που θα αντιμετώπιζε μπαίνοντας στο Δ.Ν.Τ; Θα μπορούσες όταν είδες ότι δεν μπορείς να διαπραγματευτείς άλλο, να ενημερώσεις τον λαό και να κάνεις τότε δημοψήφισμα ή εκλογές.
Δεν ευθύνεσαι όταν έβγαινες στην Ευρώπη και έλεγες ότι διοικείς ένα κράτος «διεφθαρμένων» με αποτέλεσμα να χαθεί η αξιοπιστία της Ελλάδος και η εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων μέσα και έξω από τη χώρα; Από ένα περήφανο κράτος μας κατάντησες πιο κάτω και από την κατηγορία των χειρότερων τριτοκοσμικών χωρών.
Δεν ευθύνεσαι για τις επιλογές των υπουργών σου και των συνεργατών σου;
Δεν ευθύνεσαι για όλα αυτά τα ανηλεή, απεχθή μέτρα που πήραν οι υπουργοί σου και κυρίως ο κ. Βενιζέλος, εναντίον των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων, καταργώντας κεκτημένα δεκαετιών με τόσο κυνικό τρόπο; Τι έκανες για να τα σταματήσεις όλα αυτά;
Δεν ευθύνεσαι στο ότι ενώ έχεις εξαθλιώσει τον κόσμο, δεν έχεις καταφέρει να πάρεις ούτε ένα ευρώ από το μεγάλο κεφάλαιο;
Δεν ευθύνεσαι που δεν κατάφερες όχι μόνο να σταματήσεις τη διαρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό αλλά αντιθέτως και οι μισοί βουλευτές ακόμα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη, έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω;
Δεν ευθύνεσαι που δεν μας έχεις προστατεύσει ούτε στο ελάχιστο από τους εκβιασμούς της Τρόικας, αλλά αντιθέτως συναινείς στον εκβιασμό που γίνετε κάθε λίγο , ή χρεοκοπούμε ή παίρνουμε νέα απεχθή, αλλοπρόσαλλα και άδικα μέτρα εις βάρος του λαού;
Δεν ευθύνεσαι που έχεις αφήσει το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές να περνάνε ότι μέτρα θέλουν εις βάρος των εργαζομένων; Αλήθεια πρόεδρε η κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, τι σχέση έχει με το Δ.Ν.Τ, πέρα από την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών για την μετατροπή των εργαζομένων σε είλωτες;
Αλήθεια πρόεδρε, δεν ευθύνεσαι για τις φορολιστρικές επιδρομές που έχουν καταντήσει το λαό όχι μόνο επαίτη, αλλά στα απόλυτα όρια της εξαθλίωσης;
Δεν ευθύνεσαι για την αφελή εμμονή σου στις πράσινες πολιτικές και στα «πράσινα άλογα», ενώ ο κόσμος πεινάει, να έχουμε φθάσει στο σημείο να ζητάμε ως και ενεργειακά πιστοποιητικά για παλιά σπίτια, ή να πληρώνουμε υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας , όταν δεν έχουμε τα προς το ζην;
Βέβαια αυτές οι πράσινες πολιτικές ίσως και να μην είναι τόσο αφελείς, αν κρίνω από τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στη πράσινη ενέργεια. Ίσως και να εξυπηρετούν πολυεθνικές και μεγάλα εξωτερικά συμφέροντα.
Δεν ευθύνεσαι ότι επί των ημερών σου διαλύθηκε τελείως το κίνημα και όχι μόνο δεν μπόρεσες ν’ αφουγκραστείς την κοινωνία, αλλά αυτή τη στιγμή το κίνημα έχει καταντήσει να εκφράζετε από μια ομάδα αλλοτριωμένων και αλαζόνων, από την εξουσία πολιτικών, (βλέπε Πάγκαλο, Διαμαντοπούλου, Βενιζέλο, Χρυσοχοΐδη) και από κάποια πανεπιστημιόπαιδα που οι περισσότεροι από αυτούς, όπως και συ άλλωστε, δεν έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας, δεν έχετε κολλήσει ένα ένσημο του ΙΚΑ, δεν έχετε χρεωθεί και πεινάσει για ν’ αποκτήσετε κάτι και ούτε περιμένετε στο τέλος του μήνα με αγωνία το μηνιάτικο, γι’ αυτό λοιπόν εσείς δεν έχετε καμία σχέση με την κοινωνία και την ιδεολογία του κινήματος.
Δεν ευθύνεσαι που με μια απίστευτη πριγκιπική νοοτροπία θεωρείς εαυτόν αναντικατάστατο, αλάθητο και πεφωτισμένο, υποτιμώντας τη νοημοσύνη, τον αγώνα και την σοσιαλιστική ιδεολογία των μελών του κινήματος; Αν θέλαμε βασιλιάδες πρόεδρε θα ήμασταν ενταγμένοι σε βασιλικά κόμματα και όχι σε σοσιαλιστικά.
Δεν ευθύνεσαι πρόεδρε που ο κόσμος έχει πέσει ξανά στο δρόμο της μετανάστευσης και της ξενιτιάς;
Δεν ευθύνεσαι πρόεδρε που δεν έχει τιμωρηθεί κανένας πολιτικός για ότι έχει γίνει στην Ελλάδα; Αλήθεια πρόεδρε, τους τρόπους για να εξαθλιώσεις το λαό τους βρήκες μαζί με το επιτελείο σου, τους τρόπους για να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε ή για να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες δεν μπορείς να τους βρεις ή δεν θέλεις;
Δεν ευθύνεσαι εντέλει που από ένα κυρίαρχο κράτος μας έχεις κάνει την χειρότερη αποικία που έζησε ποτέ ο κόσμος; Να σου θυμίσω εδώ, όταν επιχειρήθηκε να γίνει το ίδιο και στη Κύπρο με το σχέδιο Ανάν, αυτός ο μεγάλος ηγέτης, που είχε η Κύπρος τότε, ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο Κυπριακός λαός, είπαν ένα περήφανο ΟΧΙ κόντρα σε όλες τις μεγάλες δυνάμεις και τα μεγάλα συμφέροντα. Και απ’ ότι είδες καλύτερα πήγε η Κύπρος, ούτε από αυτό δεν παραδειγματίστηκες!!!!
Δεν ευθύνεσαι στο ότι με τις παλινωδίες σου κάποιοι θησαύρισαν στα χρηματιστήρια;
Εγώ προσωπικά πρόεδρε, ακόμα περιμένω να διαψεύσεις αυτό το φοβερό που είπε ο Καμένος στη Βουλή, ότι μέλος της οικογενείας σου έχει θησαυρίσει από το Χρηματιστήριο με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα. Οι ευθύνες σου είναι τεράστιες απέναντι στον Ελληνικό λαό και μπορεί πλέον σ’ αυτό τον απεχθή δρόμο που μας έχεις βάλει με την υπογραφή σου και την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ να μην μπορούν να γίνουν πλέον πολλά πράγματα για ν’ αντιστραφεί η κατάσταση, αλλά εσύ σαν ελάχιστο φόρο τιμής και συγνώμης στον χειμαζόμενο και αργοπεθαίνοντα, εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό, θα πρέπει έστω και τώρα να βγεις ν’ αναλάβεις τις ευθύνες σου, να ζητήσεις συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την ανικανότητά σου και να πας να κάνεις το ποδηλατάκι σου ή το κανό σου με την ησυχία σου, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ!!!!, αρκετά έκανες για εμάς!!
Υ.Γ. Αυτή την εμμονή σου με την εξουσία και την καρέκλα, καλά θα κάνεις να την ξεχάσεις τώρα που ακόμα είναι νωρίς για σένα, πριν ξεσηκωθεί ο λαός, πριν γίνει κανένα …μπαμ, τύπου Αιγύπτου, Τυνησίας ή Λιβύης. Να σου θυμίσω ότι οι αντίστοιχοι «ηγετίσκοι» σαν και σένα, είχαν την ίδια πριγκιπική και δικτατορική νοοτροπία και εμμονή με την εξουσία, βλέπε Καντάφι, Μουμπάρακ και είδες που κατέληξαν. Γι’ αυτό άνοιξε τα μάτια σου και συνειδητοποίησε τι έχεις κάνει πριν να είναι πολύ αργά για ΣΕΝΑ.
Ο Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
Από την ιστοσελίδα olympia.gr