Ο Σαμαράς ζει σε άλλο σύμπαν!


Ή ζει σε άλλον κόσμο ή μας θεωρεί ηλίθιους! 

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 930.000 θέσεις εργασίας. Πόσες δεκαετίες θα περάσουν για να δημιουργηθούν πάλι αυτές οι θέσεις εργασίας σε συνθήκες κρίσης και εκτεταμένης καταστροφής 
της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Θρασύτατη ήταν από πλευράς πολιτικού περιεχομένου η ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο. «Ένα μικρό θαύμα αρχίζει να γίνεται στην Ελλάδα... Την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας κανείς δεν την αμφισβητεί πλέον» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, δίνοντας την εντύπωση ότι ή αυτός ζει σε έναν άλλον, φανταστικό κόσμο ή ότι θεωρεί τους Έλληνες παντελώς αδαείς και πολιτικά ηλίθιους!

Ο πληθυσμός της χώρας μας συνεχίζει να φτωχαίνει με ραγδαίους ρυθμούς και ο Αντώνης Σαμαράς κομπάζει ότι δήθεν πέτυχε «ένα μικρό θαύμα» και μια αναμφισβήτητη «επιτυχημένη στροφή»!

Κατά την εφιαλτική μνημονιακή τριετία οι μισθωτοί, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, έχασαν συνολικά 37 δις ευρώ λόγω της μείωσης των αποδοχών τους και του άγριου φορολογικού γδαρσίματός τους από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Ως αποτέλεσμα αυτής της πτώσης των εισοδημάτων των μισθωτών υπέστη καθίζηση και η εγχώρια ζήτηση, η οποία συρρικνώθηκε κατά 31,3% και γύρισε... είκοσι (!) χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 1994.

Άγρια μείωση υπέστησαν και οι συντάξεις, καθώς οι κοινωνικές δαπάνες (οι οποίες αφορούν ακριβώς στις συντάξεις, στις δαπάνες υγείας και στα προνοιακά επιδόματα) μειώθηκαν θεαματικά κι αυτές. Από 55,2 δις ευρώ που ήταν το 2009 έπεσαν στα 40,3 δις ευρώ το 2013 – μειώθηκαν δηλαδή κατά 27%.

«Απλή και δίκαιη φορολογία»!

«Για πρώτη φορά οδηγούμαστε σε φορολογία απλή και δίκαιη με διεύρυνση της φορολογικής βάσης» διακήρυξε πανευτυχής για το επίτευγμά του ο πρωθυπουργός.

Το λέει αυτό τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υπέστησαν μείωση του εισοδήματός τους κατά 18% βάσει των στοιχείων που υπέβαλαν στις φορολογικές τους δηλώσεις πέρσι –και ως γνωστόν μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν μπορούν να κρύψουν το μισθό ή τη σύνταξη που παίρνουν– και παρά τη μείωση του εισοδήματός τους φορολογήθηκαν κατά μέσο όρο... 52% περισσότερο!

Από πού κι ως πού είναι «δίκαιο» κατά Σαμαρά ένα φορολογικό σύστημα που όσο μειώνονται οι αποδοχές σου τόσο πιο πολλούς φόρους πληρώνεις;

Οι περσινές φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτουν κι ένα άλλο παράδοξο: οι ελεύθεροι επαγγελματίες –που, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν τεράστιες δυνατότητες απόκρυψης εισοδημάτων και εν γένει δηλώνουν ό,τι θέλουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα δικά τους εισοδήματα δεν έχουν καταποντιστεί– δήλωσαν εισοδήματα μειωμένα κατά 38,5%. Αυτών όμως η μέση φορολογική επιβάρυνση δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 17,7%.

Αυτή είναι η «απλή και δίκαιη φορολογία» του Σαμαρά! Η μαθηματική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραδίνεται αμαχητί στα λαμόγια της Δεξιάς!

«Η ανεργία φρέναρε»

Με περίπλοκες... «μπουρδολογικού» χαρακτήρα εκφράσεις ο πρωθυπουργός προσπάθησε να συσκοτίσει τη δραματική κατάσταση ακόμη και στον τομέα της ανεργίας. «Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αύξηση της ανεργίας φρέναρε. Κι ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αρχίζουν να εξισορροπούν ή και να ξεπερνούν όσες χάνονται. Η επιβράδυνση της ανεργίας έχει ήδη καταγραφεί. Οι μετρήσεις που έχουμε σε πραγματικό χρόνο δείχνουν ότι η τάση αντιστρέφεται» ήταν όλα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για το θέμα αυτό που έχει βυθίσει στη συμφορά την ελληνική κοινωνία.

Τι καταλαβαίνει από αυτά ο απλός άνθρωπος; Ότι η ανεργία μειώνεται, βέβαια. Πράγμα ψευδέστατο! Μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων από έναν έμπειρο αναλυτή που γνωρίζει τα στοιχεία δείχνει ότι πουθενά ο πρωθυπουργός δεν λέει ότι η ανεργία μειώνεται. Οι λέξεις είναι έτσι επιλεγμένες ώστε να εξαπατήσουν τον αφελή και αδαή δεξιό ψηφοφόρο κατώτερου πολιτικού και πνευματικού επιπέδου.

Η αλήθεια είναι εντελώς αντίστροφη. Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς. Το 2012 ήταν 24,2% και το 2013 αναμένεται να φτάσει στο 29%, ενώ και του χρόνου θα αυξηθεί και πάλι και εκτιμάται από το ΙΝΕ ότι θα κινηθεί γύρω στο 31,5%. Αυτό είναι το... «φρενάρισμα» της ανεργίας κατά Σαμαρά!

Μισόν αιώνα πίσω!

Οι εργαζόμενοι ήταν 4,8 εκατομμύρια το 2009, ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει πέσει δραματικά, στα 3,9 εκατομμύρια. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 930.000 θέσεις εργασίας. Πόσες δεκαετίες θα περάσουν για να δημιουργηθούν πάλι αυτές οι θέσεις εργασίας σε συνθήκες κρίσης και εκτεταμένης καταστροφής της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, πέρα από το γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν έτσι κι αλλιώς πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από το παρελθόν;

Σε συνθήκες εκρηκτικής ανόδου της ελληνικής οικονομίας με τα δανεικά που παίρναμε λόγω ευρώ και για να κατασκευαστούν τα έργα υποδομής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χρειάστηκαν όχι τέσσερα και πέντε, αλλά... δεκαεφτά (!) ολόκληρα χρόνια, από το 1992 έως το 2008, για να δημιουργηθούν αυτές οι 930.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια μνημονιακής πολιτικής.

Με βαρύγδουπο, σοβαροφανές ύφος ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δήθεν «οι πιο συντηρητικοί υπολογισμοί θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα ευημερίας που ήταν πριν από την κρίση γύρω στο 2020»!

Πώς είναι δυνατόν να τον πιστέψει όποιος έχει υποτυπώδη γνώση των προαναφερθέντων στοιχείων; Εδώ η πολιτική η δική του και του Γ. Παπανδρέου οδήγησε την ανεργία στα επίπεδα του... 1961, όπως διαπιστώνεται, ενώ η πραγματική σύγκλιση της αγοραστικής δύναμης του μέσου ελληνικού νοικοκυριού σε σύγκριση με την αντίστοιχη του μέσου όρου των δεκαπέντε πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών έχει οπισθοδρομήσει... μισόν αιώνα, στα επίπεδα του 1964!

Ποιος πιστεύει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι αυτός ο μισός αιώνας θα καλυφθεί σε... εφτά (!) χρόνια; Προφανώς, κανένας. Ούτε καν ο ίδιος! Έτσι κι αλλιώς όμως ο Αντώνης Σαμαράς θα περάσει στην πολιτική προϊστορία της χώρας μόλις γίνουν βουλευτικές εκλογές, οπότε κανείς δεν θα του ζητήσει τότε το λόγο για τα σημερινά του φληναφήματα.

299-125 = 321!

Εκεί, πάντως, που ο πρωθυπουργός ξεπέρασε τον εαυτό του σε απίθανες μαθηματικές πρωτοτυπίες ήταν στο θέμα του δημόσιου χρέους.

«Ξέρετε πόσο ήταν το χρέος μας το 2009; Ήταν 299 δις ευρώ» δήλωσε στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε θριαμβευτικά: «Ξέρετε πόσο χρέος κόψαμε ήδη; Πάνω από 125 δις! Και με την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων που υπογράψαμε πέρσι το Νοέμβριο, η συνολική περικοπή χρέους φτάνει ονομαστικά τα 145 δις!»

Κι εκεί που απορούσαμε αν από το 299 έπρεπε να αφαιρέσουμε το 125 ή το 145 για να διαπιστώσουμε αν η χώρα μας χρωστάει πλέον 174 δις ευρώ ή μόνο 154 δις, ο πρωθυπουργός δίνει μια και μας αφήνει στον τόπο: «Ξέρετε πόσο είναι το χρέος μας σήμερα; 321 δις!» Το ότι 299-125 = 174 ή το ότι 299-145 = 154 το ξέρουν ως και τα παιδιά του Δημοτικού, αλλά το 299 μείον 125 ίσον... 321 πάει κατευθείαν για Νομπέλ Μαθηματικών, έστω κι αν τέτοιο βραβείο δεν υπάρχει!

Απτόητος όμως ο Σαμαράς: «Δανειστήκαμε τεράστια ποσά για να πληρώσουμε τεράστια ελλείμματα, που έγιναν ακόμη πιο μεγάλα λόγω της μακροχρόνιας ύφεσης που μεσολάβησε, κι ύστερα δανειστήκαμε κι άλλα γιατί είχαν καταρρεύσει οι τράπεζές μας» εξήγησε για να καταλήξει πανηγυρικά: «Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, δανείστηκε, ξαναδανείστηκε και το καθαρό της χρέος αυξήθηκε ελάχιστα»!

Τι να πει κανείς; Άλαλα τα χείλη των απίστων!

«Ελάχιστη απόκλιση»!

Πραγματικά παραληρηματικός ήταν ο πρωθυπουργός στο θέμα του δημόσιου χρέους: «Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που θεωρούν ότι αποκλίνει για να θεωρηθεί το χρέος βιώσιμο είναι ελάχιστο» ισχυρίστηκε, αφήνοντας άναυδους όσους τον άκουσαν.

Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος «αποκλίνει ελάχιστα» από του να θεωρείται «βιώσιμο»; Αφού το όριο βιωσιμότητας που έχουν καθορίσει για το χρέος είναι να φτάνει μέχρι στο 120% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας φέτος θα φτάσει γύρω στο 165% του ΑΕΠ και του χρόνου περί το 175% του ΑΕΠ, όπως εκτιμούν η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ και όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί των δανειστών! «Ελάχιστο» είναι το 40% ή το 50% του ΑΕΠ και παραπάνω που απέχει το ελληνικό δημόσιο χρέος από τον χειρότερο οριακό δείκτη βιωσιμότητας που έχουν καθορίσει οι δανειστές;

Είναι εξόφθαλμο ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται συνειδητά και ασύστολα, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσει όσους περισσότερους αδαείς πολίτες μπορέσει προκειμένου να παρατείνει όσο κατορθώσει περισσότερο την παραμονή του στην εξουσία, τώρα που ζει το όνειρο της ζωής του και έχει γίνει πρωθυπουργός. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα γι’ αυτόν...

Πηγή "Επίκαιρα"

Zητούν 170.000 απολύσεις ! Σε απόγνωση η κυβέρνηση από τις απαιτήσεις!


H EKΘEΣH TOY MATIAΣ MOPΣ THΣ KOMIΣION

Έρχεται νέο Πογκρόμ στο Δημόσιο

Σε απόγνωση η κυβέρνηση από τις απαιτήσεις

Ο κωδικός «Συρρίκνωση του Δημοσίου» ξεχαρβαλώνει πρωτίστως τις κοινωνικές υποδομές

Eφιαλτικές μέρες έρχονται για τους εργαζομένους στο Δημόσιο και τους οργανισμούς του, καθώς η Tρόικα, μετά από πρόταση της Kομισιόν, ζητάει από την κυβέρνηση εκατόν πενήντα χιλιάδες επιπλέον κεφάλια δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι το 2018, πέρα από τις 20.000 απολύσεις τις οποίες απαιτεί να υλοποιηθούν μέχρι τέλος του 2014, όπως έχουν ήδη συμφωνήσει οι δυο πλευρές.

Mε αυτό τον σκληρό τρόπο καταρρέει και ο μύθος για το ότι ο «φόρος αίματος», τον οποίο πρέπει να πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα περιοριζόταν στις 20.000 απολύσεις. Tο πραγματικό πογκρόμ είναι αυτό που ακολουθεί και το οποίο θα ξεδιπλωθεί μέσα στην επόμενη τετραετία, προβλέποντας 35-40.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το χρόνο.

Mάλιστα οι απολύσεις αυτές αφορούν συρρίκνωση του στενού δημόσιου τομέα και των οργανισμών, επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου, πλην των εισηγμένων, όπου το τι θα συμβεί αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και δεν θα προσμετρηθεί στο «γενικό χαμό». H κυβέρνηση από την πλευρά της διαψεύδει την ύπαρξη τέτοιων σεναρίων, οι Bρυξέλλες όμως επιμένουν ότι οι σχετικές διεργασίες στην Kομισιόν και την Tρόικα είναι σε γνώση των ελληνικών αρχών.

H έκθεση Mορς

Για τη νέα «ανθρωποσφαγή» που επίκειται στο Δημόσιο πριν καλά-καλά ξεκινήσει η πρώτη, η κυβέρνηση μόνο ανύποπτη δεν είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες της “PRESS Time” από τις Bρυξέλλες, η Tρόικα έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει σχέδιο για τη νέα λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου από το 2018. Ήδη η πρώτη εισήγηση-πρόταση κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο της Kομισιόν στο κλιμάκιο της Tρόικας στην Aθήνα, Mατίας Mορς.

O Mορς, ο οποίος θεωρείται εκ των σκληρών τεχνοκρατών στην EE, που υποστηρίζουν τη δραματική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με την ανάθεση πολλών από τις υπηρεσίες που προσφέρει σε ιδιωτικές εταιρίες, υποστηρίζει στην έκθεσή του ότι το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί, -ούτε πρέπει-, στο άμεσο μέλλον να καλύπτει τις δαπάνες προσωπικού για παραπάνω 450.000 υπαλλήλους το πολύ, τη στιγμή που σήμερα αυτοί είναι περίπου 620.000.

H συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να υιοθετηθεί και από τις άλλες... «συνιστώσες» της Tρόικας χωρίς σοβαρές αλλαγές. Kι αν αυτές γίνουν θα είναι προς το χειρότερο, μιας και είναι γνωστή η «λαγνεία» με την οποία αντιμετωπίζει το ΔNT το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο σε οποιαδήποτε χώρα παρεμβαίνει.

H τελική πρόταση θα συμπεριληφθεί στο επόμενο Mνημόνιο, που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το 2014 και μετά, σε αντάλλαγμα της νέας οικονομικής στήριξης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της ελληνικής οικονομίας κατά την επόμενη χρονιά.

O κεντρικός εκπρόσωπος της Kομισιόν στο «ελληνικό κλιμάκιο» της Tρόικας υποστηρίζει στη σχετική πρότασή του μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να καλύπτει μισθούς, ασφαλιστική κάλυψη και άλλες παροχές σε περισσότερους από 450.000 υπαλλήλους, χωρίς αυτό να έχει με τη σειρά του έντονες υφεσιακές επιπτώσεις. Nα αναστέλλει δηλαδή την ανάκαμψη και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Kατά τον Mορς απαιτείται σειρά αλλαγών στο δημόσιο με στόχο όχι απλά τη συρρίκνωσή του, αλλά κυρίως τις δομές και τη φιλοσοφία της λειτουργίας του. O Mορς μέχρι τώρα κρατούσε μια ελαφρά ηπιότερη στάση στο εσωτερικό της Tρόικας σε σχέση με τα όσα οριζόντια μέτρα κατά καιρούς αποφασίζονται για την Eλλάδα να εφαρμοστούν.

Tώρα, ωστόσο, εισηγείται λόγω των δημοσιονομικών αποκλίσεων που ήδη έχουν πιστοποιηθεί, να μην ισχύσει για φέτος και το 2014 ο λόγος «μια νέα πρόσληψη στο Δημόσιο έναντι μιας απόλυσης», για τους ήδη αποχωρούντες από τις υπηρεσίες τους δημοσίους υπαλλήλους. Yπενθυμίζει ότι ο γενικός στόχος που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές για μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι εφικτός μέσα από τις αποχωρήσεις και το μοναδικό πρόγραμμα κινητικότητας/διαθεσιμότητας/απολύσεων, που έχει συμφωνηθεί από το 2010.

Aναφέρει ότι οι εκτιμήσεις αυτές είχαν στηριχτεί σε άλλα δεδομένα, ορισμένα εκ των οποίων δεν υφίστανται σήμερα. Προσδιορίζει ότι το μάξιμουμ των αντοχών της οικονομίας, εφόσον αυτή πρέπει να διαχειρίζεται την υπόθεση της ανάπτυξης της χώρας και όχι απλά να καλύπτει το ετήσιο ταμειακό έλλειμμα, αφορά την κάλυψη δαπανών μόνο 450.000 υπαλλήλων και εκεί πρέπει η όλη συζήτηση να διακοπεί και να αρχίσει η κυβέρνηση να υλοποιεί το στόχο.

Πανικός στην κυβέρνηση

H πληροφορία ότι η έκθεση Mορς σύντομα επίκειται να υιοθετηθεί από την Tρόικα επέφερε πανικό στην κυβέρνηση. Aρκετοί άλλωστε ανώτατοι παράγοντες γνωρίζουν από παλιά τις σκέψεις που συζητούνται στις Bρυξέλλες για δραστική συρρίκνωση του ελληνικού Δημοσίου. Mάλιστα η ιδέα του «ξαφνικού θανάτου» 150.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, με ισάριθμες απολύσεις, έχει ξανακουστεί πριν από δυο χρόνια.

Aνώτατα κυβερνητικά στελέχη υπόψη των οποίων τέθηκαν οι παραπάνω πληροφορίες για τα σχέδια των Tροϊκανών, αρνήθηκαν τη γνώση τους, διέψευσαν ότι έχουν συζητηθεί με την κυβέρνηση και σχολίασαν ότι μια τέτοια απαίτηση θα οδηγήσει σε ρήξη τις δυο πλευρές.

Παρόλα αυτά όμως, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η ελληνική κυβερνητική πλευρά δεν είναι «αθώα του αίματος». Στις Bρυξέλλες επιμένουν ότι στα συρτάρια του Pεν υπάρχει ακόμα πιο «δραστική» έκθεση των ελληνικών αρχών, που περιγράφει ένα ακόμα πιο συρρικνωμένο ελληνικό Δημόσιο, που περιλαμβάνει και καλύπτει μόλις 360.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, για το στενό δημόσιο τομέα και τους κρατικούς οργανισμούς.

Mε το εμπα της νεας χρονιας

Διπλάσιοι διωγμοί από Yγεία 

και Παιδεία

H Tρόικα θέλει κι άλλο αίμα δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της, παρά τις «αγανακτισμένες» διαψεύσεις της ότι συμμετέχει και η ίδια στο έγκλημα που συντελείται στο Δημόσιο, που αποψιλώνεται από προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς.

Ήδη η Kομισιόν προανήγγειλε σε έκθεσή της για τη διετία 2013-14 ότι ο αριθμός των 15-20.000 απολύσεων είναι πλέον παρωχημένος, γιατί βασίζεται αφενός σε αμφισβητήσιμης εγκυρότητας στοιχεία, αφετέρου οι ανάγκες εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Δημοσίου και εξορθολογισμού του κόστους του συνεχώς διευρύνονται.

Mάλιστα, θέλει πραγματικές απολύσεις και όχι αυτές που προκύπτουν από λουκέτα τύπου EPT, όπως ζητάει για τις αμυντικές βιομηχανίες, τις οποίες απειλεί ότι δεν θα συμπεριλάβει για την κάλυψη του πλάνου που έχει.

Xαρακτηριστικά, στην έκθεση της Kομισιόν περιγράφεται ότι «ο κατάλληλος ρυθμός συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα δεν πρέπει να αξιολογείται σε σχέση με τον αρχικό στόχο, αλλά σε σχέση με την ανάγκη να διασφαλιστεί η βιώσιμη πορεία του μισθολογικού κόστους του δημόσιου τομέα και συνολικά η υψηλή ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών».

Tην ίδια ώρα όμως, αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός στόχος των δανειστών μέσω της επιχείρησης με τον ελκυστικό τίτλο «συρρίκνωση του Δημοσίου» είναι το ξεχαρβάλωμα κατά προτεραιότητα των κοινωνικών υποδομών και παροχών που προσφέρει το κράτος στους πολίτες.

Oι τομείς αυτοί έχουν επιλεγεί για τις μαζικές απολύσεις της περιόδου μέχρι και το 2015, με την Παιδεία, την Yγεία και τις κοινωνικές υποδομές που παρέχει η Tοπική Aυτοδιοίκηση «να πληρώνουν πρώτες το μάρμαρο», προφανώς για να ευνοηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν. Aντίθετα, απείραχτο ουσιαστικά μένει το «βαθύ και πολυπλόκαμο κράτος» των υπουργείων, σαν κάποιο «αόρατο χέρι» να υψώνει ομπρέλα προστασίας γύρω του.

Στο μεταξύ και οι αριθμοί που θεωρητικά αποδεικνύουν την αλήθεια, διαψεύδουν διαρκώς ολοένα και περισσότερους μύθους που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ελληνικό Δημόσιο. Ήδη βάσει αριθμών υπαλλήλων στο Δημόσιο και αναλογίας τους στο γενικό πληθυσμό, η Eλλάδα βρίσκεται στη 14η θέση ανάμεσα στους «27» της EE όσον αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, πίσω από χώρες όπως η Δανία, η Bρετανία, η Σουηδία ή η Γαλλία και οριακά πάνω από την ίδια τη Γερμανία και την Oλλανδία.

νεα μετρα 2 δισ.

Tροϊκανά τελεσίγραφα με ρυθμούς πολυβόλου

Σε «ναρκοπέδιο» μπαίνει η κυβέρνηση, καθώς η Tρόικα παραμένει αδιάλλακτη στο θέμα των προαπαιτουμένων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί και ο έλεγχος του προγράμματος, ενώ απαιτεί ορυμαγδό νέων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014, που κατά τους δανειστές ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση το κατεβάζει στο επίπεδο μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Όλα αυτά, βέβαια, ενώ ΔNT και Kομισιόν έχουν προαναγγείλει «τσουνάμια» νέων μέτρων για την περίοδο 2014-16, ύψους αυτή τη στιγμή 6,5 δισ. περίπου, ενώ η τελική λύση για το θέμα του χρέους αποσυνδέεται και παραπέμπεται για το επόμενο καλοκαίρι.

Kαι ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Tρόικας έχουν ουσιαστικά διακοπεί, ο δανειστές επανέρχονται με τελεσίγραφα παντός είδους. Πρώτα για το θέμα της συρρίκνωσης του Δημοσίου και το πλέγμα «απολύσεις, διαθεσιμότητα, κινητικότητα». H κυβέρνηση βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Tρόικα απαιτεί τώρα 6.000 συνολικά απολύσεις μονίμων και όχι συμβασιούχων υπαλλήλων, τους οποίους δεν αποδέχεται να προσμετρήσει στους αριθμούς των υπό απόλυση εργαζομένων. Oι δανειστές, προεξάρχοντος του Mαζούχ, αλλά και του Tόμσεν, αρνούνται να αποδεχτούν τις απομακρύνσεις των συμβασιούχων, που εξακολουθούν να υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις, παρότι οι συμβάσεις τους έχουν λήξει, ως απολύσεις. O πρωθυπουργός εσπευσμένα συγκάλεσε χθες μίνι υπουργικό συμβούλιο στο Mαξίμου για το θέμα της κινητικότητας που έχει μπλοκαριστεί από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων.

Στο γήπεδο της Tρόικας βρίσκεται εξάλλου και η απόφαση για το νέο φόρο ακινήτων, με τις πληροφορίες αποκαρδιωτικές ακόμα και για τον πιο απαισιόδοξο κυβερνητικό παράγοντα. Oι Tροϊκανοί εξακολουθούν να έχουν σοβαρές ενστάσεις για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος που προτείνει η κυβέρνηση, με συμπερίληψη και των αγροτεμαχίων στη φορολόγηση και είσπραξη του φόρου από τις εφορίες. Kαι επιμένουν η είσπραξη να γίνεται και για το 2014 από τη ΔEH και για το ανταποδοτικό τέλος μόνο στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τινάζοντας στον αέρα μια ολόκληρη πολιτική επένδυση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η Tρόικα απορρίπτει τα αλλεπάλληλα σχέδια της κυβέρνησης για την τύχη των τριών κρατικών βιομηχανιών. Tο τελευταίο σχέδιο για διαχωρισμό τους στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος των EAΣ και EΛBO απορρίφθηκε μετ’ επαίνων, ενώ κάπως πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα για τη ΛAPKO, αν και η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η Tρόικα θα εμμείνει μέχρι τέλους στο λουκέτο και για τις τρεις εταιρίες.

Aδιάλλακτη παραμένει η Tρόικα και στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, –για την οποία η κυβέρνηση συμφωνεί να γίνει υπό προϋποθέσεις–, επιμένοντας στην από 1ης Iανουαρίου πλήρη και αδιάκριτη απελευθέρωση των κατασχέσεων.

Όλα τα παραπάνω, συνδυαζόμενα με τα νέα φορολογικά μέτρα 2,4 δισ. που ήδη έχουν ψηφιστεί για να εφαρμοστούν το 2014, συν την ανάλογη περικοπή δαπανών, μαζί με τις προαναγγελίες για τα νέα μέτρα που θα προβλέπει το επόμενο Mνημόνιο, δημιουργούν έκρυθμο κλίμα εσωτερικά στη συγκυβέρνηση. Aλλά και στις τάξεις των βουλευτών της δικομματικής πλειοψηφίας που πιέζουν τον πρωθυπουργό να παρακάμψει την Tρόικα και να επιδιώξει την απευθείας πολιτική διαπραγμάτευση με τους ομολόγους του για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων και βέβαια με φόντο το ξεκαθάρισμα του τοπίου όσον αφορά τη λύση που θα δοθεί γα την ελάφρυνση του χρέους και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

press-time

Γονατείστε τις Τράπεζες για να καταρρεύσει η ασυδοσία τους


Οι Τράπεζες έχουν καταστεί ο απόλυτος συνέταιρος των Κυβερνήσεων. Το δούναι και λαβείν
στήθηκε αριστοτεχνικά. 

Το Κράτος χρεώθηκε δις ευρώ μέσω των Τραπεζών, φορτώνοντας στους ώμους των φορολογουμένων και των απογόνων τους, χρέη δισεκατομμυρίων που θα χρειαστούν αιώνες για να ξεπληρωθούνΕπίσης με το πρόσχημα της παρακολούθησης των συναλλαγών για τον εκμηδενισμό της φοροδιαφυγής, μας υποχρέωσε να κάνουμε τις συναλλαγές μας μέσω των Τραπεζών. 

Οι Τράπεζες ανέλαβαν να στηρίξουν το Κράτος παρέχοντας α) πληροφόρηση για τον καθένα μας β) πρόσβαση στις καταθέσεις μας. Από την άλλη τα δίς που εισέπραξαν εις βάρος των
φορολογουμένων, δεν ανακούφισαν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά....δεν ανακούφισαν τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις...δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη της αγοράς...

Θα ρωτήσει κανείς γιατί...Μα γιατί όπως σας έχουμε παραθέσει σε άλλα άρθρα και video, οι Τράπεζες χρησιμοποιούν τις καταθέσεις σας για να δανείσουν το Κράτος και για να επενδύσουν όπου θα αποκομίσουν περισσότερα ωφέλη. Εμπορεύονται με άλλα λόγια τις καταθέσεις σας, σε καιρούς επικίνδυνους με μεγάλο ρίσκο να μην πετύχουν ωφέλη αλλά αντίθετα να υποστούν μεγάλες ζημίες. 

Και αντί να προστατεύσουν εσάς, τους αιμοδότες τους, σε μια ανίερη συμμαχία με εκείνους που σας οδήγησαν στην εξαθλίωση, έρχονται να κατασχέσουν το μεροκάματο σας, το επίδομα ανεργίας, και αργότερα την πρώτη σας κατοικία. 

Ας αλλάξουμε τα δεδομένα μήπως και τρομάξουν...Δεν χρειάζεται να κάνετε διαδηλώσεις...Απλά τιμωρήστε τους:
  1. Οργανωθείτε μέσα από το Κίνημα Υπέρβαση www.kinima-ypervasi.gr . Δεν μπορείτε να πληρώσετε το Δάνειο σας; Με αγωγές μέσω του Κινήματος, μπλοκάρετε τις απαιτήσεις των τραπεζών, και στην διάρκεια της αναμονής εκδίκασης της υπόθεσης, δεν τοκίζεται το δάνειο σας
  2. Τραβήξτε τις καταθέσεις σας. Ήδη οι Τράπεζες έχουν χαμηλή ρευστότητα, και μια τέτοια αντίδραση, μπορεί να ωθήσει τους Μεγαλο-Τραπεζίτες να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση να σταματήσει το μπάχαλο των κατασχέσεων καταθέσεων. Δεν έχει το δικαίωμα το Κράτος και οι λοιποί να βάζουν χέρι στον μισθό σας, στο επίδομα ανεργίας...Είναι σαν να σας βάζουν το περίστροφο στο κρόταφο...Το Κράτος των Λαμόγιων που σας έφθασαν στην σημερινή εξαθλίωση ενώ πολιτικοί τύπου Παπακωνσταντίνου, Παπαντωνίου κλπ βρίσκονται έξω από τα σίδερα της φυλακής. Δεν θέλουμε να κλείσουμε τις Τράπεζες. Πρέπει να πάρετε μέτρα για να προστατευθείτε από την επιδρομή στο πορτοφόλι σας...από την κατάργηση του απορρήτου των καταθέσεων σας...από την ληστρική συνεργασία Κράτους-Τραπεζών. 

Τιμωρήστε τους!! Όσο είναι νωρίς..

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ !

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΨΗ !!! 





ΑΝ  ΑΦΗΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ  
ΝΑ  ΣΚΕΦΤΟΥΝ  ΓΙΑ  ΣΕΝΑ 

ΤΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΤΗΣ  ΣΚΕΨΗΣ  ΤΟΥΣ 
ΘΑ  ΕΙΝΑΙ 
ΝΑ  ΓΙΝΕΙΣ  ΔΟΥΛΟΣ  ΤΟΥΣ

Δείτε πως βιώνουν οι Έλληνες την εποχή των μνημονίων

ΤΟ «SUCCESS STORY» ΤΩΝ… ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ


Εκτύπωση

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ο κ. Σαμαράς έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής του λέγοντας την περασμένη Παρασκευή από το Ρέντη: «Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει»…
Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά την επέτειο των 95ων γενεθλίων του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Μόνο που η αισιοδοξία του εδράζεται στην ευχή - προτροπή του ότι«θα σφίξουν οι Έλληνες άλλη μια φορά τα δόντια και θα τα καταφέρουμε»…
Όσο για τον κ.Στουρνάρα, δεν παραλείπει ακόμα και μέσα από τα χαρακώματα μιας ακόμα… διαπραγμάτευσης με την τρόικα, να μας κρατά ψηλά το ηθικό τονίζοντας ότι: «Το μνημόνιο είναι το μοναδικό σοβαρό κείμενο με στόχους»…
Πάμε τώρα να δούμε πώς βιώνουν την πραγματική ζωή οι άνθρωποι. Οι κανονικοί άνθρωποι.  Εκείνοι, δηλαδή, που μαθαίνουν καθημερινά και με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι οι ταγοί τους «για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων» (Θουκυδίδης, Τρίτο βιβλίο, Κεφ. 82).
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν λάβει καταναλωτικά δάνεια και πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%, σήμερα έχουν εκτοξευτεί στο 65%. Το ποσοστό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια έχει εκτιναχτεί στο 75%. Ειδικά δε για τα νοικοκυριά που πήραν στεγαστικό δάνειο το 2008, το ποσοστό εκείνων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μετά από τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής στις δόσεις των δανείων αγγίζουν ακόμα και το 100%!Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των ανθρώπων που έχουν περιέλθει στην ομηρία της υπερχρέωσης εμφανίζουν κατάθλιψη...
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Αθήνας, η πρωτεύουσα της χώρας διεκδικεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το χρυσό μετάλλιο στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σήμερα, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της πόλης επιβιώνουν μόνο χάρη στα συσσίτια του δήμου. Από τα στοιχεία για τους άστεγους της πόλης προκύπτει ότι το 54% είναι Έλληνες, εκ των οποίων το 73% είναι άνεργοι, το 46% είναι μεταξύ 36 και 55 ετών και το7,5% (προς δόξα της θεωρίας οι «μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές») είναι απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης…
    • Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό του WWF, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν ως συνέπεια το 81% των Ελλήνων να μην έχει χρήματα για θέρμανση, το 71% να έχει περιορίσει τις αγορές τροφίμων, το 90% να έχει περικόψει στο ελάχιστο τις αγορές ρούχων και παπουτσιών και το 12% να έχει προστρέξει σε διοργανώσεις ανταλλαγής αντικειμένων ή ρούχων χωρίς χρήματα.
    • Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών τα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών που εξανεμίστηκαν μόνο μέσα στο 2012εξαιτίας της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ξεπερνούν τα 11,5 δισ. ευρώ.
    • Στη χώρα που ο κ. Σαμαράς μιλά για «ανάπτυξη» η τελευταία καταμέτρηση των ανέργων τους έβγαλε τον αριθμό 1.403.698! Αλλά όταν ο κ. Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός στα τέλη Ιούνη του 2012 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν στους 1.228.989 ανθρώπους. Τι κατάφεραν, επομένως, οι στυλοβάτες της «κοινωνικής συνοχής»; Στον ένα χρόνο της διακυβέρνησής τους, για κάθε μέρα που κάθονται στα πόστα τους, κάθε μέρα διακυβέρνησής τους, στην ουρά της ανεργίας προστίθενται κι άλλοι 479 άνθρωποι! Κάθε μέρα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, έχουμε 479 νέους ανέργους! Και κάτι ακόμα: Τον Ιούνη του 2010, όταν άρχισε η πολιτική της «σωτηρίας», όταν δηλαδή η πολιτική του μνημονίου - που είχε ψηφιστεί ένα μήνα νωρίτερα - ήρθε για να επιβάλει ό,τι αντεργατικό και αντιλαϊκό σχεδιασμό είχε προαποφασιστεί χρόνια πριν, οι άνεργοι είχαν καταμετρηθεί στους 616.569. Τρία χρόνια μετά, η «σωτηρία» έχει υπερδιπλασιάσει τους ανέργους και τους έχει αυξήσει κατά σχεδόν 800.000! Αυτά είναι τα επιτεύγματα των προπαγανδιστών του «πρωτογενούς πλεονάσματος». Ένα πρωτοφανές «πλεόνασμα» ανεργίας!

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ήδη (σσ: αλήθεια, αυτά είναι «βία»;)…
Και παρότι συμβαίνουν ήδη, στη χώρα που συμβαίνουν, μόνο με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι κυβερνώντες (σσ: οι «διαπραγματευτές» μας απέναντι στην τρόικα)προσθέτουν νέα βάρη ύψους τουλάχιστον 5,5 δις. ευρώ στις πλάτες του λαού για το 2014.
Ας βάλουμε λοιπόν δίπλα – δίπλα από τη μια τις κορώνες τους για «αλληλεγγύη» και από την άλλη την μαύρη αλήθεια των συνεπειών που προκαλεί η πολιτική τους. Και έτσι θα έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι κρύβεται πίσω από τις κάθε φορά «διαπραγματεύσεις» τους. Από τις παραινέσεις τους να «σφίξουμε κι άλλο τα δόντια». Από τις υποσχέσεις τους για «τελευταία μέτρα». Από το σλόγκαν τους περί... «κόκκινων γραμμών»!
Ας θυμηθούμε: Πήγαν με «κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή» για τους μισθούς. Πήγαν με «κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή» για τις συντάξεις. Πήγαν με «κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή» γιατις απολύσεις. Πήγαν με  «κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή» για τα χαράτσια. Πήγαν με «κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή» για τη φοροληστεία. ««Κόκκινες διαπραγματευτικές γραμμές» που υποτίθεται ότι δεν επρόκειτο να ξεπεραστούν!
Και φυσικά δεν υπάρχει «κόκκινη» για «κόκκινη γραμμή», από όλες αυτές που κάθε τρεις και λίγο φλομώνουν τον ελληνικό λαό ότι τις θέτουν δήθεν στα νιτερέσα τους με την τρόικα, που να μη μετατράπηκε σε ένα απέραντο καραγκιοζιλίκι. Σε ανερυθρίαστη υποκρισία. Σε ουράνιο τόξο του χαμερπούς χαμαιλεοντισμού. Σε μαύρο φόντο μιας κατάμαυρης πολιτικής για να πετούν γαλάζια, πράσινα (και εσχάτως 58 κεντροαριστερά) άλογα.
Τώρα, βέβαια, βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο σημείο. Και τούτο διότι ο πρωθυπουργός «τσαντίστηκε». Απόδειξη ότι πήρε τηλέφωνο τη Λαγκάρντ την οποία και «κατσάδιασε» απαιτώντας να «μαζέψει» τον Τόμσεν. Ελπίζουμε όταν θα συναντηθεί από κοντά με τη Λαγκάρντ, ο κ.Σαμαράς να μην βρεθεί στην ανάγκη να πει και σ’ εκείνην το «ουδείς αναμάρτητος» που είπε ενώπιον της Μέρκελ. Προς το παρόν, ας διασκεδάσουμε με τους «παπαγάλους» που διατυμπανίζουν ότι το τηλεφώνημά του συνιστά ένα θαυμάσιο μήνυμα εθνικής ανάτασης. Και πόσο ωραία ταιριάζει με την ερχόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…
Από πλευράς μας νομίζουμε – και λόγω της επερχόμενης επετείου - για όσο θα παίζεται (σε χιλιοστή επανέκδοση) το έργο «η καλή κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την κακή τρόικα», ότι υπάρχει ένα πιο επίκαιρο μήνυμα. Είναι η υπόμνηση του Βάρναλη προς τον «δεμένο» λαό :
«Τις φορές, που ο δεμένος πετάχτηκε απάνου/ με τα δόντια να κόψει του ξένου τυράννου/ το λυτάρι, δεμένος βρισκότανε πάλι./ Τόνε δένανε τρίδιπλα οι ντόπιοι μεγάλοι (…)».
Υστερόγραφο:
«Κάτω από τα 65 κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει σύνταξη», απεφάνθη πρόσφατα ο – «θα έπρεπε να σας έχουμε απολύσει για να δείτε τι εστί βερίκοκο» - κύριος Α.Γεωργιάδης.
Εμείς λέμε ότι «κανονικά» ο - «θα έπρεπε να σας έχουμε απολύσει για να δείτε τι εστί βερίκοκο» - υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης θα έπρεπε να πάει να δουλέψει (όχι για πολύ, για καμιά βδομάδα) σε καμιά οικοδομή. Σε κανένα μεταλλουργείο. Σε καμιά ειδικότητα εναεριτών. Σε κανένα καμίνι χάλυβα. Σε κανένα ορυχείο. Σε κανένα συνεργείο αποκομιδής απορριμμάτων κλπ. Έτσι, για να μάθει τι θα πει δουλειά. Και αφού θα μάθαινε τι σημαίνει δουλειά, μετά θα τα λέγαμε και για το χρόνο συνταξιοδότησης.
*Δημοσιεύθηκε στο «enikos.gr» την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πανικόβλητοι στη ΝΔ, σκούζουν ενόψει της εκλογικής συντριβής


Παπαμιμίκος και ΣαμαράςΠαπαμιμίκος και Σαμαράς
“ Η πολιτική δεν είναι ούτε bravissimo, ούτε ΟΝΝΕΔ Α.Ε. ”

Μην έχοντας να πουν τίποτα στην ελληνική κοινωνία, έχοντας επίγνωση ότι με την πολιτική που υλοποιούν οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο και στην απόλυτη καταστροφή, κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος προσέφυγαν για άλλη μια φορά σε άναρθρες κραυγές. 

Το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί "βάζει μπροστά" κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, προκειμένου να αναπαράγουν τη "θεωρία των δύο άκρων". Η προσπάθεια αυτή από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και του ακροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας φανερώνει τον πανικό για την επικείμενη εκλογική συντριβή. Ο πανικός τους δε εκδηλώθηκε ακόμη πιο πολύ μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

"Κολλημένος" στην γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου περί "δύο άκρων" ο Σίμος Κεδίκογλου ψέλλισε κάποια ακατάληπτα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όπως "Παραμένει κολλημένος στην καλή και κακή βία, στα βαρίδια και στις συνιστώσες του κόμματός του".

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, δείχνοντας να μην γνωρίζει και τόσο καλά τον πολιτικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν αποχωρίζεται ποτέ τις αγαπημένες του συνήθειες. Μετά τις ακραίες συνιστώσες εσωτερικού, επενδύει τώρα και σε ακραίες συνιστώσες εξωτερικού», επιχειρώντας να πείσει ότι όλη η Αριστερά στον ευρωπαϊκό χώρο... είναι άκρο.

Προφανώς πρόκειται για επικίνδυνες και αστείες δηλώσεις, που φανερώνουν πέραν από ολοκληρωτική άγνοια για τις πολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Σαμαρά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σε λίγο θα θεωρεί επιτυχία τα ποσοστά της Πολιτικής Άνοιξης ,αν δεν έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική βλέπετε, δεν είναι ούτε bravissimo, ούτε ΟΝΝΕΔ Α.Ε..

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ



Με τη μεγάλη δημοσκόπηση στην Αττική του καθηγητή Πάνα που ήταν ο μόνος που πρόβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Μαϊού & Ιουνίου του 2012 , κανένα μνημονιακό κανάλι ΑΝΤΕΝΑ, ΜΕΓΚΑ,ΣΚΑΪ κ.λ.π δεν είδε! Ούτε άκουσε τίποτα για τη δημοσκόπηση! Ακούει όμως & κάνει εκτενείς αναφορές όταν πρόκειται για τις φτιαγμένες δημοσκοπήσεις της ΜΕTRΟΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, ΜARK,ΑLΚΟ, RASS & κ.λ.π. Οι οποίες πάντα δείχνουν τη ΝΔ να είναι μπροστά από 0,2-1,5%! Οι ίδιες εταιρίες τον Μάη του 2012 λίγο πριν  τις κάλπες έδιναν το ΣΥΡΙΖΑ 3ο κόμμα! 

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές του Μάη 2012 η MARK, έδινε 21,9% στη ΝΔ, 17,8% στο ΠΑΣΟΚ, 11% στο ΣΥΡΙΖΑ. Η METRON ANALYSYS.έδινε στη ΝΔ 24,3%, στο ΠΑΣΟΚ 15,1%, στο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%. Η ALCO, ΝΔ, 22,95%, ΠΑΣΟΚ 16,50%, ΣΥΡΙΖΑ 9,80%. Τέλος η RASS έδινε ΝΔ 24.1%, ΠΑΣΟΚ 17,1%, ΣΥΡΙΖΑ 10,3%

Τελικά αποτελέσματα εκλογών Μάης 2012 -ΝΔ 18,85% !! ΣΥΡΙΖΑ 16,78% !! ΠΑΣΟΚ 13,18% !! τόσο μέσα έπεσαν οι δημοσκόποι του συστήματος!! 
Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επι της ΝΔ, που φτάνει έως και το 18,5 % ! (στην Α Πειραιά), πτώση των ναζί, αλλά παραμονή τους στην 3η θέση και καταποντισμό ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνει η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά που έγινεστην Αττική σε δείγμα 2001 ατόμων και μεταδόθηκε από το EXTRA3. 
Δείτε τα ποσοστά επι τις %, στο σύνολο της Αττικής και στις επιμέρους εκλογικές της περιφέρειες:
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΝΔ 18,6%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,6%, ΑΝΕΛ 5,6%, ΚΚΕ 5,6%, ΠΑΣΟΚ 4,7%, ΔΗΜΑΡ 2,7%, ΛΑΟΣ 1,7%, ΑΛΛΟ 4%, ΛΕΥΚΟ 6%, ΔΞ ΔΑ 3,6%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,3%.
Α ΑΘΗΝΑΣ >>>




    

ΣΥΡΙΖΑ 22,3
ΝΔ 19,9
ΠΑΣΟΚ 5,4

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,3ΚΚΕ 4,5 
ΑΝΕΛ 4,4
ΔΗΜΑΡ 2,8

ΑΛΛΟ 4
ΔΞ ΔΑ 3,7
ΛΑΟΣ 3,3
ΑΝΑΠ 12,6
 
 

Β ΑΘΗΝΑΣ  
ΣΥΡΙΖΑ 25,9
ΝΔ 18
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6
ΚΚΕ 6,8
ΑΝΕΛ 4,1
ΠΑΣΟΚ 4
ΔΗΜΑΡ 3,8

ΑΛΛΟ 3,6
ΔΞ ΔΑ
ΛΑΟΣ 0,8
ΑΝΑΠ 10,8
 
 
Α ΠΕΙΡΑΙΑ  
ΣΥΡΙΖΑ 29,6
ΝΔ 11,1

ΑΝΕΛ 11,1 
ΠΑΣΟΚ 4,9
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,9

ΚΚΕ 4,3 
ΔΗΜΑΡ 2,5ΛΑΟΣ 3,1
ΣΧΕΔΙΟ Β 4,9
ΑΛΛΟ 4,9
ΛΕΥΚΟ 7,9
 
 
Β ΠΕΙΡΑΙΑ  
ΝΔ 19,6
ΣΥΡΙΖΑ 18,3
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,8  

ΑΝΕΛ 7,5
ΠΑΣΟΚ 6,3
ΚΚΕ 5,4 

ΔΗΜΑΡ 1,3ΛΑΟΣ 0,8
ΛΕΥΚΟ 4,2
 
 
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  
ΣΥΡΙΖΑ 23,3
ΝΔ 22,9
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14,8

ΚΚΕ 5,2 

ΠΑΣΟΚ 4,3
ΑΝΕΛ 3,8
ΔΗΜΑΡ 1,4
ΛΑΟΣ 1,4
ΑΛΛΟ ΔΞ ΔΑ 15
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3,8



Ο λαός εξαθλιώνεται οι πλουτοκράτες αυξάνουν τα κέρδη τους


Η ανάλγητη ταξική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων εξαθλιώνει τεράστιες μάζες των λαϊκών στρωμάτων, έχει οδηγήσει σε χιλιάδες αυτόχειρες και σε ατέλειωτες στρατιές ανέργων, και παράλληλα ποτίζει συνέχεια με εργατικό αίμα τον κήπο όπου ανθίζουν τα κέρδη μιας δράκας ντόπιων πλουτοκρατών.

Κι αυτό το λένε και τα δικά τους οικονομικά νούμερα. Το σημερινό «Βήμα της Κυριακής» επικαλούμενο τα   στοιχεία της  έκθεσης της εταιρείας ερευνών X-Wealth. Μας λέει ότι  οι 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία, είδαν μάλιστα να αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. 

Είναι το ίδιο παρασιτικό κεφάλαιο που εκτός των άλλων διαθέτει –σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel- καταθέσεις στο εξωτερικό που φτάνουν τα 600 δισ. ευρώ.

Ετσι μεταφράζεται «η σωτηρία της χώρας» που ευαγγελίζεται το αστικό πολιτικό προσωπικό των αστών.

;Oχι στις απολύσεις - διαθεσιμότητες


Οι κεφαλοκυνηγοί της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, έχουν εξαπολύσει πραγματικό πογκρόμ σε βάρος 40.000 εργαζομένων σε ΑΕΙ – Παιδεία – Υγεία – ΟΤΑ – Δημόσιο (12.500 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις τώρα και στις αρχές του 2014 επιπλέον 12.500 διαθεσιμότητες και 11.000 απολύσεις)!

Λένε ωμά ότι οι απολύσεις αυτές (15.000) θα προέλθουν από τις διαθεσιμότητες, άρα διαθεσιμότητα ίσον απόλυση. Εκτελούν εν ψυχρώ μνημονιακό «συμβόλαιο θανάτου» υπέρ των λαθρεμπόρων της Παιδείας, δηλαδή των μεγάλων κολεγίων και των υπό ίδρυση ιδιωτικών – «μαϊμού» Πανεπιστημίων. Γι΄ αυτό, απειλούν με μηνύσεις  εισαγγελείς και επιστράτευση τους 1.349 Διοικητικούς Υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια (118 στην Πάτρα), που παλεύουν ηρωϊκά εναντίον της μαζικής απόλυσής τους.

Με τις μαζικές απολύσεις – διαθεσιμότητες οι συγκυβερνώντες συντρίβουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες, διαλύουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καταργούν τα τελευταία υπολείμματα του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας». Διογκώνουν την εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι) μαζί με τις μαζικές απολύσεις που γίνονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικοποιούν και παραδίδουν στο κέρδος και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που γίνονται έτσι πολύ πιο ακριβές και ποιοτικά πολύ χειρότερες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα», την άγρια φορομπηξία και τα νέα χαράτσια (π.χ. 25 ευρώ εισιτήριο στο Νοσοκομείο)!

Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν μαχητικά για την άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Αγωνιζόμαστε για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Κοινωνική Πρόνοια, για δωρεάν – ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες από το κράτος, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Παλεύουμε για σύγχρονη – απελευθερωτική Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση απ΄ τη σκοπιά ενός νέου εργατικού μορφωτικού Διαφωτισμού, ενάντια στη μεγάλη οπισθοδρόμηση που αποτελεί η προωθούμενη από ΕΕ και κυβέρνηση Ενιαία Επιχειρηματική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Καλούμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συντονισμένους, αποτελεσματικούς αγώνες, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου!