Προς Θεού, στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ τώρα…


Τώρα πια μπορούμε να δούμε τα γεγονότα από μια χρονική απόσταση και χωρίς την καταστροφολογία με την οποία μας βομβάρδιζαν στις αρχές του 2010 τα μνημονιακά ΜΜΕ, τρομοκρατώντας μας ότι δήθεν θα χάσουμε τη βολή μας. Ας δούμε λοιπόν τι θα γινόταν αν η 
ελληνική κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών την Άνοιξη του 2010 και γυρίζαμε τότε στη δραχμή και ας δούμε που φτάσαμε σήμερα.

Πρώτον, θα κατέρρεαν μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα. Αυτό θα οδηγούσε σε...
εξέγερση των ευρωπαϊκών λαών που θα έχαναν τις καταθέσεις τους και σε κατάρρευση κυβερνήσεων, κομμάτων και πολιτικών συστημάτων. Θα ακολουθούσε γενικότερος αναβρασμός και πιθανότατα κατάρρευση της ευρωζώνης.

Δεύτερον, θα ήταν υποχρεωμένες οι ξένες τράπεζες και άλλοι ιδιώτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα, να έλθουν στα ελληνικά δικαστήρια και να κριθούν με το ελληνικό δίκαιο, κάτω όμως από τις έκτακτες συνθήκες διάσωσης του ελληνικού κράτους. Αντί γι’ αυτό μετατράπηκαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, υπήχθησαν κάτω από το αγγλικό δίκαιο και θα κριθούν, αν δεν πληρώσουμε τώρα, από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αργότερα κουρεύτηκαν μόνο τα ομόλογα που είχαν οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, οι μικροομολογιούχοι κ.λ.π. ενώ προηγουμένως δόθηκε χρόνος στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία φορτωθήκαμε εμείς και κάποια αρπακτικά funds.

Τρίτον, θα είχαμε επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα από την Άνοιξη του 2010. Θα υποφέραμε μεν στην αρχή από έλλειψη εισαγόμενων αγαθών, αλλά σήμερα θα ήταν ορατά πλέον τα σημεία της εγχώριας ανάκαμψης, αφού θα αναγκαζόμασταν να στύψουμε ακόμα και τις πέτρες για να επιβιώσουμε.

Τέταρτον, θα γινόταν οπωσδήποτε έλεγχος του επαχθούς και απεχθούς χρέους και θα ανακαλύπτονταν όλες οι κλοπές του ελληνικού χρήματος από Έλληνες και ξένους..

Πέμπτον, θα είχε καταρρεύσει ολόκληρο το παλιό κομματικό σύστημα και κυρίως οι εγχώριοι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες που ελέγχουν αυτό το σύστημα, ενώ θα άρχιζαν να αναπτύσσονται νέες πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία.

Αντί για τα πιο πάνω τι έχουμε σήμερα;

Διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, τα χρήματα των ευρωπαίων καταθετών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και κυρίως διασώθηκε η ευρωζώνη και το ευρώ. Διασώθηκε επίσης το απόλυτα υπεύθυνο ελληνικό πολιτικό σύστημα, η ντόπια παρασιτική ολιγαρχία και αντί για οποιαδήποτε παραγωγή και ανάπτυξη, έχουμε αποχώρηση από τη χώρα των παραγωγικών επιχειρήσεων και των Ελλήνων επιστημόνων. Φυσικά καμία ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα, η χώρα μας οδηγείται στο ξεπούλημα, ο λαός στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό και έχουμε από πάνω μας και τους ευρωπαίους να μας λένε ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2064 και βλέπουμε.

Τι λέτε λοιπόν; Κάναμε καλά που υπογράψαμε μνημόνια το 2010; Μπορούμε έστω να φύγουμε σήμερα από το ευρώ;

Μπορούμε. Ακόμα και σήμερα είμαστε στην ίδια περιουσιακή θέση που ήμασταν το 2010, αν εξαιρέσουμε τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση του δημοσίου χρέους. Ακόμα δεν έχουμε χάσει σημαντικές δημόσιες αλλά και ιδιωτικές περιουσίες. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο δημιουργεί το κοινό νόμισμα. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το πρόβλημα ρευστότητας θα μετατραπεί σε περιουσιακό πρόβλημα. Θα οδηγηθούμε σε απώλεια δημόσιων περιουσιών μέσω του ξεπουλήματος και σε απώλεια ιδιωτικών περιουσιών μέσω της βαρύτατης φορολογίας, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και "κούρεμα" των καταθέσεων. Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και εξαφάνιση.

Τώρα ακόμα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε στάση πληρωμών και να φύγουμε από το ευρώ. Προς Θεού, είναι η μόνη λύση. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δύναμη να ελέγξουμε το νόμισμα είμαστε εξαρτημένοι και χαμένοι. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε με τα διάφορα "τούνελ" από τα οποία δήθεν βγαίνουμε. Αυτά θα μας λένε και έπειτα από 50 χρόνια!!! Δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από την κρίση μιας οικονομίας που δεν παράγει τίποτα, αν δεν διαγράψει τα χρέη της και δεν αναγκαστεί να παράξει. Μπορεί φυσικά σήμερα αυτά τα χρέη να είναι διακρατικά και αυτό να επιβαρύνει τους ευρωπαίους φορολογούμενους, αλλά τώρα πλέον η Ευρωζώνη θα το αντέξει γιατί δεν θα κινδυνεύσουν να καταρρεύσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να χαθούν περιουσίες. Τουλάχιστον έτσι αφήνουν να εννοηθεί. Ναι μεν θα στραφεί εναντίον μας η μήνη των ευρωπαϊκών λαών, αλλά αυτό θα ξεπεραστεί γρήγορα. Προέχει να επιβιώσουμε και να μην εξαφανιστούμε εμείς ως Έθνος. Μπορεί να στεναχωρήσουμε τους Ευρωπαίους, όμως αν και τους σώσαμε με δική μας εξαθλίωση, εκείνοι, όχι μόνο δεν θέλουν να μας βοηθήσουν, αλλά θέλουν να κερδοσκοπήσουν κι από πάνω από τις περιουσίες μας. Έτσι όμως, χωρίς αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, δυστυχώς δεν μπορεί να σταθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ναι θα καταρρεύσει το κομματικό σύστημα και η παρασιτική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Αυτό όμως περισσότερο με καλό μοιάζει παρά με κακό.

Ναι θα υπάρξει πληθωρισμός. Όμως σήμερα καταρρέουν οι αξίες των περιουσιακών μας στοιχείων και μειώνονται δραματικά τα εισοδήματά μας. Αυτό αλήθεια τι είναι; Δεν είναι μια δραματική εσωτερική υποτίμηση χωρίς κανένα ορατό όφελος;

Ναι θα αναγκαστούμε να εργαστούμε, να στύψουμε την πέτρα για να ζήσουμε, αλλά θα είναι η δική μας πέτρα και θα την στύψουμε εμείς. Δεν θα μας κλέβουν και θα μας στύβουν οι ξένοι. Μόνο έτσι θα βάλουμε τις πραγματικές βάσεις για αυτοδύναμη ανάπτυξη. Θα πάψουμε να περιμένουμε τα διεθνή κοράκια να έρθουν να επενδύσουν και να κλέψουν τον πλούτο μας.

Ναι υπάρχει ενδεχόμενο να βάλουν την Τουρκία να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο, αλλά αφενός θα είναι αυτοί οι υπεύθυνοι (εμείς κάναμε το χρέος μας, όσο μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας), αφετέρου είναι προτιμότερο να αγωνιστούμε, παρά να εξαφανιστούμε σιγά σιγά με τα χέρια κάτω. 

Κανένας λαός δεν χάθηκε γιατί έχασε σε έναν πόλεμο (αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο). Χάθηκε όταν παρήκμασε οικονομικά. Θέλουμε άραγε να χαθούμε;
http://hassapis-peter.blogspot.gr/

Λιαντίνης - Ζούμε σε βάρος των μελλοντικών γενεών

Στο 10% της αξίας τους αγοράζουν δάνεια (και Έλληνες) τα ξένα "αρπαχτικά"

 



Και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει νέους τρόπους για να μας πάρει τα σπίτια, να κόψει μισθούς και συντάξεις, εκπρόσωποι των hudge funds παρελαύνουν στην ελληνική αγορά προς αγορά "κόκκινων" δανείων προτείνοντας τιμές εξευτελιστικές τιμές ιδίως καταναλωτικών.

Φυσικά μόλις βάλουν "χέρι" στα δάνεια αυτά, αποκτούν δικαιώματα και στα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι τιμές που προσφέρονται για τα δάνεια που έχουν μπει σε οριστική καθυστέρηση ξεκινούν ακόμα και από 1% για δάνεια που δεν αποπληρώνονται για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών. Όπως αναφέρουν πηγές από τον τραπεζικό κλάδο στην “Καθημερινή” οι προσφορές αυτές προσεγγίζουν τις τιμές της Ρουμανίας, τράπεζες της οποίας πούλησαν πρόσφατα χαρτοφυλάκια καταναλωτικών δανείων που ξεκινούσαν από 0,5% και έφταναν έως 10% για δάνεια σε τρίμηνη καθυστέρηση.

Στόχος των funds που προσφέρουν αυτές τις εξευτελιστικές τιμές για την εξαγορά δανείων που δεν εξυπηρετούνται είναι το κέρδος μέσω του διακανονισμού με τον οφειλέτη έστω και με την είσπραξη ενός μικρού ποσού.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ειδικά για τα στεγαστικά, η κάθετη πτώση των τιμών των ακινήτων, που φτάνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 30% αλλά σε πραγματικούς όρους εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη, κάνει περίπλοκη τη διαδικασία σε βαθμό που δεν μπορούν να αποτιμηθούν οι εγγυήσεις που θα δοθούν ως cοllateral.

Τα πράγματα είναι απλά. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα "αργοπεθαίνει" και "αομορραγεί". Τα "αρπαχτικά", "μύρισαν" το "αιμα" και οετιύν πάνω από το ετοιμοθάνατο "κουφάρι". Οι τράπεζες μέσα στην απελπισία τους για "ρευστό" το οποίο δεν διαθέτουν ξεπουλάνε σε τιμές-σοκ τα δάνεια που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ, τα δε funds με τόσο χαμηλές τιμές αγοράς ότι και να εισπράξουν θα βγάλουν κέρδος.

Οι τράπεζες ομαδοποιούν τα δάνεια αυτά και τα δίνουν σε τιμές "χονδρικής". Υπενθυμίζουμε ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες τα τελευταία 5 χρόνια έχουν μειωθεί κατά 45%!Με την κίνησή τους αυτή επιδιώκουν να μπορέσουν βραχυπρόθεσμα να επιβιώσουν με την εισρόή χρήματος στα ταμεία τους. Στο μεταξύ όμως ο Έλληνας πολίτης έχει παραδοθεί στις διαθέσεις αλλοδαπών "στραμπουληχτών".


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευρωχρίσμα στον Τσίπρα, νεύρα στη Νουδούλα...

 0
ΚΥΡΙΑΚΗ, 27 Οκτωβρίου 2013
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1783 στις 24 Οκτωβρίου 2013
Το Ποντίκι


Δεν τους έφτανε στη Ν.Δ. η «τορπίλη» του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια, που αναγκάζει την κυβερνητική παράταξη να παράσχει κάλυψη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, διευρύνοντας τα εσωκομματικά της προβλήματα, ήρθε και η είδηση για την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν να τσιτώσει περισσότερο τα νεύρα του πρωθυπουργικού επιτελείου.
Και μπορεί με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς η εν λόγω υποψηφιότητα να έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού ο υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) μάλλον δεν έχει πιθανότητα εκλογής, ωστόσο οι εντυπώσεις που απορρέουν από αυτήν ακυρώνουν την κυβερνητική προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μαξίμου, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά τις εκλογές, επιμένει να αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του 4,7% για να μπορεί να τον χαρακτηρίζει «περιθωριακό» και «ακραίο». Όμως το… ευρωχρίσμα αποδεικνύει ότι στην Ευρώπη θεωρείται μια σημαντική πολιτική δύναμη που ενδέχεται να έρθει σύντομα στην εξουσία.
Εν τω μεταξύ, υποψήφιοι για το συγκεκριμένο αξίωμα είναι κατά κανόνα πρώην πρωθυπουργοί. Κατά συνέπεια η πρόταση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να είναι ο Τσίπρας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν αντικατοπτρίζει και την εκτίμηση ή προσδοκία μερίδας των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων ότι θα είναι αυριανός πρωθυπουργός
Την ίδια ώρα, καταρρίπτεται και ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί «αντιευρωπαϊσμού» του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο πρόεδρός του εμφανίζεται να διεκδικεί το κορυφαίο αξίωμα της Ε.Ε., έστω και συμβολικά, έστω και από εναλλακτική σκοπιά, για την ανατροπή και όχι για τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας. Ακόμη πιο δύσκολα θα μπορεί να σταθεί αυτή η προπαγάνδα όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να περιοδεύει στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας επαφές στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα ηγετικά στελέχη αποτιμούν αυτήν την εξέλιξη ως «ηθική» και «πολιτική» αναγνώριση αλλά και «ιδεολογική» δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, και τη χαρακτηρίζουν «τιμητική». Με τα λόγια του Τσίπρα στην ομιλία του στην Κ.Ε. την Κυριακή, η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί ηθική αναγνώριση «γιατί οι σύντροφοί μας στην Ευρώπη πιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και για την αλλαγή των συσχετισμών». Πολιτική, «γιατί αναγνωρίζεται η κρισιμότατη και ισχυρότατη συμβολή του κόμματός μας στην ίδια τη συγκρότηση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Ιδεολογική, «γιατί επιβεβαιώνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την αρχή της ελληνικής κρίσης: Ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά με μια κρίση ευρωπαϊκή, που ζητά και λύσεις ευρωπαϊκές».
Με άλλα λόγια, η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, συνιστά για τους ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ μια ευκαιρία να προβάλει τις θέσεις του ευρύτερα και να συμβάλει στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ των δυνάμεων της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό πεδίο. Περαιτέρω του δίνεται η δυνατότητα να ενισχύσει και να διευρύνει τις συμμαχίες του ώστε να εξασφαλίσει τις στηρίξεις που θα χρειαστεί όταν αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα. Επιπλέον, επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδειχθεί και στο πεδίο της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών οργάνων ως αντίπαλο δέος της Μέρκελ.
Μια ακόμη διάσταση υπέρ της υποψηφιότητας δόθηκε από τον ευρωβουλευτή του κόμματος και προσκείμενο στην εσωκομματική μειοψηφία Νίκο Χουντή, ο οποίος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής σημείωσε ότι η υποψηφιότητα μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να αναδείξει κρίσιμα θέματα που άπτονται της πολιτικής της Ε.Ε. και που δεν πρέπει να διαχωρίζονται από τα εσωτερικά, όπως το γεγονός ότι, ακόμη κι αν τα μνημόνια τελειώσουν, η επιτήρηση θα συνεχιστεί μέσα από το ακόμη πιο σφιχτό πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας.
Πάντως, εσωκομματικά εκφράζονται αντιρρήσεις για την αποδοχή της υποψηφιότητας από τις δυνάμεις που τοποθετούνται κατά του ευρώ, χωρίς όμως να δίνεται ιδιαίτερη διάσταση. Δημόσια, κατά της υποψηφιότητας τάχθηκαν οι συνιστώσες ΔΕΑ και Κόκκινο, με τον Αντώνη Νταβανέλλο (ΔΕΑ) να μιλά για «λάθος κίνηση» καθώς η Κομισιόν αντιπροσωπεύει το γενικό επιτελείο του πολέμου, «κάτι σαν τη Βέρμαχτ». Με άλλα λόγια, η εσωκομματική διαφωνία εστιάζει στο ότι η Κομισιόν παράγει και συμβολίζει την καταστροφική πολιτική της λιτότητας και δεν έχει νόημα η διεκδίκησή της από ένα αριστερό κόμμα, ειδικά όταν οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί.

Πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ
Από την υποψηφιότητα αυτήν επωφελείται και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία αναζητούσε ένα φρέσκο και αναγνωρίσιμο πρόσωπο προκειμένου να αναζωογονήσει την εικόνα της. Και το βρήκε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που για πολλούς στην Ευρωπαϊκή Αριστερά αποτελούν το μοναδικό ίσως ευρωπαϊκό παράδειγμα αριστερής δύναμης που κατόρθωσε να εκτιναχθεί εκλογικά και να διεμβολίσει τον παραδοσιακό δικομματισμό Δεξιάς - Σοσιαλδημοκρατίας. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν έχει να επιδείξει ανάλογα επιτεύγματα, αντιθέτως εν μέσω κρίσης έδειξε να παραμένει καθηλωμένη και να μην μπορεί να πείσει ότι διαθέτει εναλλακτική λύση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των κομμάτων του ΚΕΑ, η υποψηφιότητα Τσίπρα αποτελεί απάντηση στον δημοσιονομικό αυταρχισμό, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και την καταστροφική πολιτική της λιτότητας, παρόλο που η διαδικασία εκλογής του επόμενου προέδρου χαρακτηρίζεται κατ’ επίφαση δημοκρατική, δεδομένου ότι η ψήφος των πολιτών έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

«Μονταζιέρα»
Εν τω μεταξύ, διασκεδαστική είναι η προσπάθεια της Ν.Δ. (Παπαμιμίκος και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) να απαξιώσει τους «ευρωσυμμάχους» του Τσίπρα, μιλώντας για «ακραίες συνιστώσες» του εξωτερικού και για περιθωριακά στοιχεία του ευρωπαϊκού χώρου που «κατηγορούνται για εξτρεμιστικές, βίαιες πράξεις» ή λέγοντας ότι έχουν στρατηγική κατά του ευρώ. Μπορεί σε ορισμένα από αυτά, εσωτερικά, να έχει ανοίξει η συζήτηση για το ευρώ, όμως κανένα από τα κόμματα του ΚΕΑ δεν έχει αντιευρωπαϊκή γραμμή. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Die Linke όπου η συζήτηση για το ευρώ άνοιξε την περασμένη άνοιξη – από τεχνικο-οικονομική κι επιστημονική κυρίως και όχι από πολιτική σκοπιά. Όμως τόσο το Die Linke όσο και το πορτογαλικό Μπλόκο της Αριστεράς, το συμμαχικό γαλλικό Μέτωπο της Αριστεράς και τα υπόλοιπα κόμματα του ΚΕΑ έχουν ως κοινό στρατηγικό στόχο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, την επανίδρυση της Ευρώπης στη βάση δημοκρατικών αρχών και αξιών.
Να σημειωθεί εδώ ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα είναι πρόταση του ΚΕΑ και όχι της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, καθώς στις εκλογές παίρνουν μέρος κόμματα και όχι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στις οποίες μετέχουν ευρύτερες δυνάμεις, χωρίς απαραίτητα να είναι μέλη των αντίστοιχων κομμάτων, όπως συμβαίνει π.χ. με το ΚΚΕ.

ΟΧΙ στο φασισμό της κλεπτοκρατίας


Η φιέστα της υποκρισίας και της ντροπής στο απόγειό της! Ψηφίζουν όλοι τους τον ενταφιασμό κάθε ελεύθερης φωνής, την ώρα που κομπάζουν πως νίκησαν το φασισμό της Χρυσής Αυγής. Δείχνουν πάντα το «δέντρο» για να χάνεται από τα μάτια μας το «δάσος», για να αποπροσανατολίζουν και να
σκορπάνε τη σύγχυση με την αρωγή των ΜΜΕ και την αντίστοιχη προπαγάνδα… Καπηλεύονται ό,τι ιερό και όσιο έχει αυτός ο τόπος .

Σκοτώνουν τη δημοκρατία για να διασώσουν το κεμέρι τους, για να κρύψουν τις πομπές τους ,για να συντηρήσουν τα «μαντριά» της ντροπής και της απάτης. Μόνο για το λαό δε νοιάζονται !Η κομματοκρατία να διασωθεί, κι ας χαθεί όλος ο τόπος! Δεν έχουν πρόβλημα να καταργήσουν και τυπικά τη δημοκρατία, νομιμοποιώντας την αυθαιρεσία και τον ολοκληρωτισμό ,που εγγενώς υπάρχει στο πολιτικό τους σύστημα… Αλλοίμονο ,αν πειραχτεί το καθεστώς της απάτης! Τι θα απογίνουν τόσοι απατεώνες; Όλοι εκτεθειμένοι κι υπόλογοι για την λεηλασία και την καταστροφή μας θα σταθούν απέναντι στο λαό; Είναι ποτέ δυνατόν αυτοί οι «μάγοι» της «πολιτικής» να σταθούν απέναντι στα «πρόβατα», που ελέγχανε τόσο καιρό ,ως υπόλογοι!

Ήδη ξεσκεπάζονται στα μάτια μας κι όλοι νιώθουμε πως μας ατίμασαν και μας πρόδωσαν με τα παραμύθια και τις μεγαλοστομίες τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του κόσμου, κι επομένως αργά ή γρήγορα η ανατροπή τους είναι με βεβαιότητα προδιαγεγραμμένη;

Πώς τολμάνε ακόμα και να μιλάνε αυτή τη γλώσσα της απάτης; Ο λαός μας αντιλαμβάνεται πλέον ότι μόνο με εθνική και νομισματική ανεξαρτησία μπορεί να ζήσει ελεύθερος από δυνάστες κι ότι αυτό το χρέος είναι παράνομο και εικονικό και πρέπει να διαγραφεί μονομερώς από τoν Ελληνικό λαό.
Τώρα πια η τρομοκρατία κι η προπαγάνδα τους πέφτουν στο κενό. Είναι όλοι τους “παιδιά” του ευρωφασισμού, των ντόπιων και ξένων αφεντικών ,ανδρείκελα του πιο αισχρού κερδοσκοπικού παιχνιδιού-παγίδας ,που στήθηκε κυρίως σε βάρος του Ελληνικού λαού, γιατί διαθέτει το πιο εθελόδουλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα!

Τώρα πια όλοι ξέρουμε… Ξέρουμε ότι αυτό το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του μας έφερε εδώ . Ούτε η συνταγματική εκτροπή ,ούτε η ρήτρα αποικίας, ούτε η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και του φρονήματος των Ελλήνων τους ενδιαφέρουν… Μόνο η συντήρηση του καθεστώτος ,με τις εγκληματικές του συνέπειες τους αφορά, για να σώσουν το δικό τους μαγαζάκι ,που τους «τρέφει» με το αίμα ενός λαού, που τον ξεπουλάνε ξεδιάντροπα και τον οδηγούν ως πρόβατο στη σφαγή… Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί». Τα κόμματά τους έχουν πιο μεγάλη αξία από τη δημοκρατία και το σεβασμό των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων! Φροντίζουν να μας βουλιάζουν όλο και πιο πολύ στο τέλμα της εξαθλίωσης, της απαξίας της ανθρώπινης ύπαρξης, καθώς υπηρετούν τον ολοκληρωτισμό του πιο στυγνού φασισμού που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης! Έτσι μόνο διασώζονται άλλωστε.

Διαφορετικά ακυρώνονται στην πράξη! 
Μας θέλουν ως «εργαλεία» εξυπηρέτησης άνομων συμφερόντων. Πρέπει να καταργηθεί ο ελεύθερος άνθρωπος και η αξιοπρέπεια. Πρέπει να σπάσει το ηθικό των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό ,ώστε να δεχτούμε τη μοίρα του σκλάβου, του υποτελούς , που από άνθρωπος μεταλλάσσεται σε ζώο και απλά ζει χωρίς συνείδηση, χωρίς νόημα!

ΟΧΙ «κύριοι» της Βολής, σας τον χαρίζουμε αυτόν τον εφιάλτη .Σας χαρίζουμε τον κόσμο της απάτης ,του σκοταδισμού, του φαρισαισμού ,του «δήθεν» και του ψέματος. Εμείς θέλουμε μόνο την αλήθεια και το φως. Θέλουμε να ζήσουμε με συνείδηση και με λεύτερη την ψυχή μας. Θέλουμε να ζήσουμε με αξία και τιμή και την πατρίδα μας ελεύθερη, γενναία κι αδούλωτη…

Αυτή η πατρίδα είναι Ιδέα κι Όραμα. Σημαίνει φως κι ανδρεία… και είναι σύμβολο παγκόσμιο ανά τους αιώνες… ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΕΙ.
ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟ ,ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ,ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Ε. Διαμαντοπούλου , μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου(Ε.ΠΑ.Μ)

Από το έπος του 1940 στο αίσχος.. του σήμερα

         

Από το έπος του 1940, στο αίσχος του 2013.

Και αν η έννοια ''έπος'' είχε τότε μόνον έναν αποδέκτη, τον ελληνικό λαό, το ''αίσχος'' είναι διαχρονικό και έχει περισσότερους του ενός εκφραστές..

Πρώτα από όλους, τους ''τσολάκογλου'' των κατοχικών κυβερνήσεων..
Ύστερα τους κάθε μορφής δωσίλογους, μαυραγορίτες, προδότες, και λοιπούς συνεργάτες των κατακτητών..

Το ''αίσχος'' απευθύνεται επίσης και στους πολιτικούς που διέφυγαν τότε στο εξωτερικό και που όταν γύρισαν στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα..
.. όχι μόνον αποτέλεσαν υποχείρια ξένων δυνάμεων..
.. όχι μόνον δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον εμφύλιο πόλεμο, ίσα-ίσα τον εξέθρεψαν..
..αλλά το χειρότερο: άφησαν ατιμώρητους όλους εκείνους τους δωσίλογους και μαυραγορίτες, ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, και στηριζόμενοι στον ανίερο πλούτο που εκείνοι απέκτησαν στην διάρκεια της κατοχής οικοδόμησαν μαζί τους, τους ''Νέους Παρθενώνες'' (!!!) του εθνικού διχασμού, και διένειμαν την εξουσία και τον πλούτο μεταξύ τους μέχρι σήμερα..

..Σήμερα που οι απόγονοι (φυσικοί και πολιτικοί) εκείνων των πολιτικών, στηριζόμενοι στο ίδιο βρώμικο χρήμα των ίδιων μαυραγοριτών και δωσιλόγων (ή των απογόνων τους) εξακολουθούν να νέμονται την εξουσία και ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΣΑΝ ΝΕΟΙ ''ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ'', ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ!

Και για να είμαστε τίμιοι και ακριβοδίκαιοι, το ''αίσχος'' έχει αποδέκτη πιά και τον ίδιο τον σημερινό λαό, που αδρανής και αποχαυνωμένος, σαν νέος ραγιάς, λες και δεν πρόκειται για κείνον τον ίδιο λαό του '40, στέκει ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!

Ας ελπίσουμε σε μία αφύπνιση του λαού αυτού, που θα οδηγήσει σε μία ανάλογη αντίδραση εκείνης της 28ης Οκτωβρίου του 2011, αντίδραση που προκάλεσε την πτώση του ανδρείκελου τότε πρωθυπουργού..
..και που θα βροντοφωνάξει το νέο ΟΧΙ στα μούτρα των σημερινών κυβερνητικών ανδρείκελων, συνεργατών του οικονομικού κατακτητή!

Για να φύγει το ''αίσχος'' απ΄τις πλάτες του λαού και να παραμείνει εκεί που πραγματικά ανήκει:
Στους νέους, αλλά και διαχρονικούς ''γερμανοτσολιάδες''..

Ο αγρότης, στην Ελλάδα των ...Μερκελο - ΣαμαροΒενιζέλων ! (video)

ΟΧΙ ΣΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΘΑΝΑΤΟ / ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Χαλκιδική. Τα δικά μας "ΟΧΙ" (video)

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 25-10-2012 (πέρυσι, παραμονές της εθνικής επετείου της 28-10-1940). Τα δικά μας ΟΧΙ: 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ: 7 ψέματα και μια αλήθεια...



Μηδενική πολιτική προστιθέμενη αξία έχει το περίφημο κείμενο προγραμματικής συμφωνίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ που οριστικοποιήθηκε 5,5 μήνες μετά το σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης. Οι αναφορές του αποτελούν μνημείο πολιτικής υποκρισίας. Η αντιμετώπιση των καυτών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας γίνεται με μια πρωτοφανή ελαφρότητα.
Οι συντάκτες του κειμένου προσπαθούν εναγωνίως να κρύψουν τη...
σκληρή πραγματικότητα λες και μ' αυτό τον τρόπο θα αλλάξει ως διά μαγείας η γενική εικόνα και θα απαλλάξει τους πρωτεργάτες από τις τεράστιες ευθύνες τους.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, αμετανόητοι και πλήρως υποταγμένοι στα κελεύσματα των δανειστών, καθαγιάζουν την αναγκαιότητα του Μνημονίου και καταβάλλουν επίπονες, πλην μάταιες προσπάθειες να πείσουν ότι όλα πλέον βαίνουν καλώς. Η προγραμματική συμφωνία των 43 σημείων δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόπειρα μετάγγισης αναιτιολόγητης αισιοδοξίας στους πολίτες, της μεσαίας τάξης κυρίως, στους οποίους κλείνει το μάτι με αόριστες υποσχέσεις οικονομικής και κοινωνικής ανόδου.
Οσο το μελετά κανείς, διαπιστώνει ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πλαστογράφηση της ιστορίας και της πραγματικής ζωής. Κάποιοι το εμφανίζουν ως την τελική διατύπωση της «κόκκινης γραμμής» που θέτει η κυβέρνηση στην πολιτική διαπραγμάτευση που επιχειρεί με την τρόικα, εν όψει των νέων μέτρων που απαιτούν οι δανειστές.
Ωστόσο, για να ισχύει αυτό, θα έπρεπε τουλάχιστον οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να είναι ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Οχι να κρύβονται πίσω από τα δήθεν «επιτεύγματα» της μνημονιακής λαίλαπας, όπως η δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αντ' αυτού, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψεύδονται ασυστόλως:
1Μιλούν ανενδοίαστα για φοροδιαφυγή που ελέγχεται. Ομως την ίδια ώρα δρομολογούν τεχνηέντως την παραγραφή όλων των μεγάλων υποθέσεων ξεπλύματος και εξαγωγής χρημάτων στο εξωτερικό. Οι περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργου, οι λίστες με τους πλούσιους Ελληνες που αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο και αλλού, θα μείνουν στην ιστορία, ακριβώς επειδή δεν ελέγχθηκαν ποτέ!
2Παρουσιάζουν ως δίκαιο φορολογικό σύστημα τη μονιμοποίηση και επέκταση του χαρατσιού. Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που μόλις παρουσιάσθηκε επιβαρύνει το μέσο νοικοκυριό στη χώρα και ελαφρύνει τους μεγαλόσχημους του μεγάλου πλούτου. Η αλητεία έγκειται εδώ, στη μετονομασία του φόρου. Δεν αντικαθιστά άλλους, υφιστάμενους όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η συνέχεια του χαρατσιού με άλλο τρόπο. Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει συνταγματικώς ανεκτό το χαράτσι, επειδή το είχε θεωρήσει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές υποσχέσεις, ως έκτακτο και όχι μόνιμο μέτρο.
3Εμφανίζουν μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο Δημόσιο, με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Υπόσχονται ότι ο υπάλληλος που κάνει καλά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί, ενώ την ίδια στιγμή έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές πογκρόμ απολύσεων - διαθεσιμοτήτων.
4Μιλούν για αναβάθμιση της τεχνικής παιδείας ειδικά και της παιδείας γενικότερα, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες εξώθησαν στην έξοδο 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων, κλείνουν δημόσια σχολεία και ετοιμάζονται να «απολύσουν» 1.350 υπαλλήλους των ΑΕΙ, υποβαθμίζοντας συνειδητά την ανώτατη εκπαίδευση.
5Ξορκίζουν την ιλιγγιώδη ανεργία (κοντά στο 30%) με αόριστα μέτρα και ευχολόγια για επενδύσεις, ενώ τάζουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, προσφέροντας για το 2014, πιλοτικά, το αστρονομικό ποσό των 20 εκατ. ευρώ!
6Μεταφράζουν τις περικοπές σε συντάξεις - παροχές υγείας ως καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών.
7Το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν είναι της ασφάλειας των πολιτών. Κουβέντα για τα εργασιακά - κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που τσαλακώνονται και περιορίζονται. Προέχει η εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης. Ακόμη και η αντιρατσιστική ρητορεία τους με στόχο τη Χρυσή Αυγή είναι φαρισαϊκή. Η υπόθεση της Μαρίας και η διακριτική, σχεδόν υστερική μεταχείριση σε βάρος των Τσιγγάνων (Ρομά), από κυβέρνηση και ΜΜΕ, είναι χαρακτηριστική.
Η «προγραμματική συμφωνία» δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόπειρα να σερβιρισθεί, ξαναζεσταμένο, το αποτυχημένο σενάριο του success story. Στην πράξη αποτελεί ομολογία της αστοχίας του προγράμματος. Ομως και την ύστατη στιγμή, η πολιτική ελίτ της χώρας είναι δέσμια των επιλογών της. Δεν κάνει ρούπι από το Μνημόνιο. Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης είναι άσφαιροι.
Η κοροϊδία των πολιτών συνεχίζεται και αυξάνεται. Μετατρέπεται σε χιονοστιβάδα αναξιοπιστίας της άρχουσας πολιτικής τάξης. Που ούτε μέτρο έχει, ούτε στοιχειώδες σχέδιο για τη χώρα. Κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια που αναδεικνύει η «συμφωνία». 
* Moντάζ "Το Γρέκι"

ΈΛΛΗΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΟΧΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Ήρθε η ώρα να τους στοχοποιήσεις εσύ. Ευθέως. Ξεκάθαρα. Έντιμα και με τη σιγουριά που σου εξασφαλίζει το Σύνταγμα που επιχειρούν να καταλύσουν σε κάθε τους βήμα - Αυτό το Σύνταγμα οφείλεις να το σεβαστείς. Είναι το τελευταίο οχυρό σου στην αξιοπρέπεια και οφείλεις να το τιμήσεις... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Απειλούν. Τολμούν και απειλούν γιατί τους ανεχτήκαμε. Γιατί μέσω της ανοχής μας, αισθάνονται πως η κοινωνία τους αναγνώρισε το ρόλο του «σωτήρα» σε μια πατρίδα που την ταπείνωσαν.

Απειλούν με κατασχέσεις τους πολίτες αυτής της πατρίδας, αποκαλώντας τους ανυπόληπτους, αφού πρώτα φρόντισαν να τους καταστήσουν υπερχρεωμένους ραγιάδες.

Απειλούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας ότι θα χάσουν τα σπίτια τους γιατί χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία… λένε.

Ένα μόνο δε λένε οι ελεεινοί…
Μετά από την ανελέητη χαρατσοεπιδρομή, ποιος έχει πλέον τη δυνατότητα να καλύψει τρέχουσες και συμβατικές υποχρεώσεις??? Ποιος μπορεί πλέον να... 
Ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, με μια αγορά που την μετέτρεψαν σε νεκροταφείο απόλυτο???

Για ποιά ασφαλιστικά ταμεία μιλάνε οι ελεεινοί???
Για κείνα που κούρσεψαν ακόμη και τα ερείπια που άφησε πίσω της η βρώμικη εποχή του Σημιτιστάν??? Μήπως για κείνα που μετέτρεψαν σε μηχανισμό πλιατσικολογήματος της κοινωνίας με μηδενικό αντίκρυσμα στις προσδοκίες των ασφαλισμένων??? Ή μήπως για κείνα που αντί να μειώσουν την ήδη δυσβάσταχτη εισφορά των επαγγελματιών, την έκαναν ακόμη πιο δυσβάσταχτη με την επιβολή της κατοχικής «εισφοράς αλληλεγγύης»???

Ποια «εισφορά αλληλεγγύης» ελεεινοί???
Απέναντι σε ποιόν ορίζεται αυτή η αλληλεγγύη??? Που διατέθηκαν τα εκατομμύρια που έχουν παρανόμως εισπραχτεί από αυτό το κατοχικό χαράτσι??? Ποιός δυστυχισμένος αυτής της πατρίδας ανακουφίστηκε από την αλληλεγγύη σας???

Απειλείτε βρε πουλημένα τομάρια τον ίδιο το λαό που καταστρέψατε, πως θα του πάρετε ακόμη και τα κρεβάτια που κοιμάται.
Τον απειλείτε εσείς γιατί τον αναγκάσατε με το έτσι θέλω να χρωστάει στα αφεντικά σας…
Τον απειλούν οι τράπεζες γιατί χρωστάει και σ αυτές εκείνα που του πήρατε για να τα στείλετε στα θησαυροφυλάκια των αφεντικών σας…
Σαράφηδες και δωσίλογοι τον απειλείτε από κοινού γιατί σας επέτρεψε να νοιώσετε σπουδαίοι…

Δεν είστε σπουδαίοι. Προσκυνημένα ανδρείκελα είστε…
Και συνεχίζετε το άθλιο έργο σας, γιατί ακόμη αυτή η κοινωνία δεν αποφάσισε να σας τιμωρήσει με τον τρόπο που σας αξίζει, για την εθνοκτονία που διαπράττετε.

Γιατί συνεχίζει και ανέχεται πολιτικά ανθρωπάκια να την εξαπατούν σ αυτό το ιδιότυπο θέατρο της απάτης…
Γιατί συνεχίζει να ανέχεται Γιακουμάτους, Σκανδαλίδηδες, Παυλόπουλους, Τσάγκρηδες, Καραμανλικούς πυρήνες και κάθε λογής καραγκιόζηδες να λεονταρίζουν κακαρίζοντας.

Που ήταν όλοι τούτοι όταν η πατρίδα φυλακιζόταν με το «Ναι σε όλα» των Γερμανοτσολιάδων της???
Που ήταν όλοι αυτοί, όταν τα καρφιά της προδοσίας μπήγονταν αλλεπάλληλα στο κουφάρι της Ελληνικής κοινωνίας???
Ποια μπέσα έχουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί τενεκέδες όταν «για τελευταία φορά και με το πιστόλι στον κρόταφο» - έτσι έλεγαν – ψήφιζαν… και ξαναψήφιζαν… και ξανα-ξαναψήφιζαν διαλύοντας τη χώρα???
Ποιος απ όλους αυτούς σήκωσε ψηλά τη σημαία της πατρίδας του αρνούμενος να φορέσει την κουκούλα της Γκεστάπο???

Κανείς… Μαριονέτες στο κουκλοθέατρο της ντροπής και της πολιτικής εξαπάτησης ήταν όλοι ετούτοι.

Και τώρα το θέατρο ξαναπαίζεται…
Το τσίρκο ξαναστήνεται, και μόλις τα φώτα θα σβήσουν, μια ακόμη πράξη αίσχους στο δράμα της εθνοκτονίας που βιώνει αυτός ο λαός θα έχει συντελεστεί. Καμία πατρίδα δε σώθηκε. Κανένα χρέος δεν έχει χαλιναγωγηθεί. Κανένας από τους πρωταγωνιστές της καταστροφής δεν τιμωρήθηκε.

Ο μόνος που τιμωρείται, είναι αυτός ο μαλάκας λαός που δέχεται να συνεχίζουν να τον παραμυθιάζουν και δεν αντιδρά.

Φτάνει πια…
Στοχοποίησαν τη δουλειά σου και σου την πήραν…
Στοχοποίησαν την αξιοπρέπειά σου και σε ταπείνωσαν…
Στοχοποίησαν το μισθό σου και τον τσάκισαν…
Στοχοποίησαν τη σύνταξη της ανήμπορης μάνας σου και τη μετέτρεψαν σε ζητιάνα…
Τα παιδιά σου στοχοποίησαν και τα διώχνουν απ τον τόπο που γεννήθηκαν γιατί μίσησαν αυτόν το λαό…
Στοχοποίησαν τη ζωή σου… Δολοφόνησαν πάνω από 4.000 συμπολίτες σου… Και συνεχίζουν ακάθεκτοι…

Μετέτρεψαν την καθημερινότητά σου σε ένα ατελείωτο χαράτσι…

Τώρα στοχοποιούν και το τελευταίο καταφύγιο όσων απέμειναν ζωντανοί. Το σπίτι σου… Θα το χάσεις φίλε.

Ήρθε η ώρα να τους στοχοποιήσεις εσύ. Ευθέως. Ξεκάθαρα. Έντιμα και με τη σιγουριά που σου εξασφαλίζει το Σύνταγμα που επιχειρούν να καταλύσουν σε κάθε τους βήμα.

Αυτό το Σύνταγμα οφείλεις να το σεβαστείς. Είναι το τελευταίο οχυρό σου στην αξιοπρέπεια και οφείλεις να το τιμήσεις.

Σε υποχρεώνει να το τηρήσεις αν θέλεις να τιμάς την πατρίδα σου και τη θέση σου πάνω σ αυτήν. Πάρε τους την πατρίδα από τα χέρια. Τη βρωμίζουν. Την προσβάλουν. Την ατιμάζουν. Δεν της αξίζει. Και δε της αξίζεις κι εσύ αν συνεχίσεις να τους ανέχεσαι.

Σχετικό μας άρθρο...

Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΑ ΚΩΛ@ΡΑΚΙΑ ΤΣΟΥΞΑΝΕ - ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Κώστας Δουζίνας: Η ανυπακοή που υπερασπίζεται δικαιώματα είναι ηθική και νόμιμη


Ημερομηνία: 27/10/2013 
Συνέντευξη στην Αυγή και τον Χρήστο Σίμο

Η πιο ακραία βία είναι αυτή που ασκείται από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, υπογραμμίζει ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου και διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Κολλεγίου Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Αυγή" της Κυριακής. Ο Κ. Δουζίνας υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά δεν μπορεί να έχει κάποια τύχη, καθώς διέπεται από την πολιτική λογική του "εκσυγχρονισμού" που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας.

* Και μετά τις προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών της Χ.Α., η κυβέρνηση εμμένει στη θεωρία των δύο άκρων, ισχυριζόμενη μεταξύ άλλων πως "δεν υπάρχει καλή και κακή βία". Πού στοχεύει η ρητορική αυτή; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Όπως υποστήριξαν πολλοί, η άποψη αυτή είναι ανιστόρητη και επιστημονικά σαθρή. Δεν υπάρχει μία και μόνη "βία", αλλά πολλές και πολυσχιδείς μορφές κρατικής βίας και κοινωνικής αντίστασης. Τα περισσότερα συντάγματα, όπως και τα δικά μας, καθιερώθηκαν παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα της συνταγματικής νομιμότητας. Ήταν αποτελέσματα πολέμου, επανάστασης, κατοχής ή απελευθέρωσης. Η βία της γέννησης εγγράφεται στο δίκαιο και διαμορφώνει το πλαίσιό του. Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν την ονομάζει «βία που συντηρεί δίκαιο». Η τακτική της άσκηση επιδεικνύει την τρομερή δύναμη στα χέρια του κράτους και, ταυτόχρονα, τη συγκαλύπτει στο όνομα υψηλών και αφηρημένων ιδανικών σκοπών, όπως το Έθνος, το Δίκαιο ή η Ανθρωπότητα. Η κρατική βία λειτουργεί με υλικούς και συμβολικούς τρόπους: εκφοβίζει, καταστέλλει αντιστάσεις και, ταυτόχρονα, προσδίδει νομιμότητα στον εαυτό της. Η ιδεολογία μετατρέπει τη βία των κυρίαρχων σε άσκηση νόμιμης ισχύος και παρουσιάζει κάθε αντιστεκόμενη δύναμη ως βίαια, εγκληματική, βάναυση.
Από την άλλη πλευρά, η διαμαρτυρία, η ανυπακοή, η απεργία, η εξέγερση, αποτελούν διακριτές μορφές αντίστασης. Κάθε περίπτωση πρέπει να κρίνεται σε σχέση με τις μορφές της και στις συγκεκριμένες συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύσσεται. Η ανυπακοή που υπερασπίζεται δικαιώματα που παραβιάζονται ή δίνει τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής είναι ηθική και νόμιμη. Οι ανυπάκουοι αντικαθιστούν δικαστές και πολιτικούς που δεν επιτελούν το έργο τους. Η γενική καταδίκη της βίας είναι επομένως κατεξοχήν ιδεολογική διαδικασία. Στη διαλεκτική βίας και αντί-βίας, η κρατική βία της μνημονιακής πολιτικής αντιστρέφει την αιτιακή και χρονολογική σειρά και παρουσιάζεται σαν η ίδια να αντικρούει, να προλαμβάνει ή να καταδικάζει μια πρωτογενή (κοινωνική, πολιτική) βία. Αφαιρετικά μιλώντας, κανείς δεν θέλει τη βία. Αλλά και κανείς που έχει διαβάσει λίγη ιστορία ή κοινωνιολογία δεν μπορεί να εξισώνει τη δύναμη της εξουσίας και των παρακλαδιών της με την αντίσταση των κατ' εξακολούθηση στόχων της κρατικής βίας.
Αν υπάρχει μια ακραία πολιτική και βία σήμερα, αυτή είναι της θανατοπολιτικής της εξουσίας: η καταστροφή ζωών από πείνα και αρρώστια, οι αυτοκτονίες, η εξαθλίωση και ο εξευτελισμός των γερόντων, η κατάθλιψη και η εγκατάλειψη.

* Στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων, το μνημονιακό μπλοκ ισχυρίζεται πως οι πλατείες εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή, ισχυρισμό που συχνά αναπαράγει και το ΚΚΕ. Πώς σχολιάζεις την άποψη αυτή, καθώς πρόσφατα έγραψες κι ένα βιβλίο για το κίνημα των πλατειών;

Από την Ταχρίρ, στο Σύνταγμα, το Ταξίμ και το Ρίο, οι πλατείες αποτελούν πρωτοφανές ιστορικό γεγονός. Οι πλατείες οριοθετούν την εποχή μας ως εποχή αντιστάσεων και ανατροπών. Στην Ελλάδα, οι πλατείες ανέτρεψαν το πολιτικό και εκλογικό σκηνικό κι έδωσαν ώθηση στην Αριστερά. Σήμερα οι πλατείες και η αντίσταση σπιλώνονται από την κυβέρνηση, τη Δεξιά και τους κεντροαριστερούς ως ατελέσφορες ή βίαιες, γιατί μπόρεσαν να συμπυκνώσουν την αγανάκτηση και να την μεταβάλουν σε πολιτική πράξη. Οι πλατείες πέρασαν τις δεξιότητες, τις δικτυώσεις, τις συνεργασίες και τις οριζόντιες διαστρωματώσεις του κόσμου από τους χώρους δουλειάς και τον ιδιωτικό χώρο στην πολιτική και τον δημόσιο χώρο. Η κληρονομιά τους αυτή πρέπει να περάσει στην καθημερινή μας πολιτική πράξη στο κόμμα, στη γειτονιά, στη δουλειά. Στις πλατείες μάθαμε την άμεση δημοκρατία: τώρα πρέπει να την θεσμοποιήσουμε πολιτειακά, πολιτικά και κοινωνικά. Και πρέπει να αναδείξουμε τη σημασία των κοινών αγαθών (beni communi), αυτών που δεν πρέπει να αποτελούν ούτε κρατική ούτε ιδιωτική ιδιοκτησία. Το νερό, ο αέρας, η φύση, ο πολιτισμός, η θάλασσα, οι παραλίες, η γλώσσα. Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξαναφανταστούμε τη ζωή μας έξω και πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές της νεωτερικής θεσμοποίησης.

* Από τη στιγμή που άρχισε να διώκεται η Χρυσή Αυγή, άνοιξε μια έντονη συζήτηση στην Αριστερά σχετικά με το νομικό πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε, ότι συνιστά προετοιμασία εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να χρησιμοποιηθεί και για την Αριστερά. Ποια είναι η άποψη σου;
Είναι αλήθεια ότι απαγορεύσεις και άλλοι περιορισμοί της δράσης έχουν κινηθεί κυρίως εναντίον της Αριστεράς και ριζοσπαστικών κομμάτων. Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδοκίμασαν την απαγόρευση του ΚΚ της Δυτικής Γερμανίας. Εντούτοις, νομίζω ότι σήμερα οι φόβοι αυτοί είναι υπερβολικοί. Η Αριστερά βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας, υποστηρίζεται από μεγάλο κομμάτι του λαού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τον φόβο του φόβου. Έχουμε μάθει να είμαστε προσεκτικοί, να παίρνουμε προφυλάξεις. Τώρα ήρθε η ώρα της κατανόησης της δύναμής μας. Η ύψιστη ηθική επιταγή, λέει ο Λακάν, είναι "Ποτέ μην υποχωρείς από την επιθυμία σου". Η επιθυμία της Αριστεράς είναι η ελπίδα της Ελλάδας, δεν πρέπει ούτε λεπτό να βγαίνει από την σκέψη και την πράξη μας.

* Τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χ.Α., αν και παρουσιάζουν κάμψη, κινούνται στο επίπεδο της εκλογικής της επίδοσης. Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της Αριστεράς για την καταπολέμηση του φασισμού;
Το τρίπτυχο είναι: πολιτική, πράξη, αλληλεγγύη. Οι ιδέες, η ιστορική γνώση, βοηθούν αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζεται αλλαγή συμπεριφορών, και των δικών μας και των αποπλανημένων του ναζισμού. Η αλληλεγγύη στους άνεργους και τους φτωχούς, η παρουσία στις πλατείες και τις γειτονιές, η συνεχής κινητοποίηση για τα δικαιώματα που χάνονται, η αρωγή στον κόσμο που υποφέρει - Έλληνες και μετανάστες - αυτά δείχνουν στην πράξη τις δεσμεύσεις της Αριστεράς. Το παράδειγμα, η μαθητεία, η μίμηση είναι πιο αποτελεσματικά από τη "θεωρητική" δουλειά. Όταν η συμπεριφορά αλλάξει, οι ιδέες ακολουθούν, το αντίθετο δεν ισχύει πια.

* "Ούτε δεξιά ούτε νεοκομμουνιστική Αριστερά", δηλώνει η διακήρυξη των 58 για την Κεντροαριστερά, κείμενο που υπογράφεται από αρκετούς διανοούμενους. Πώς βλέπεις την κίνηση αυτή;
Σήμερα μόνο η Αριστερά εκπροσωπεί τις αρχές του Διαφωτισμού, την "ιδέα της Ευρώπης". Της αντιφατικής Ευρώπης που έφτιαξε έναν πολιτισμό καθολικών αξιών αλλά ταυτόχρονα διέπραξε τεράστια εγκλήματα: αποικιοκρατία, ιμπεριαλισμό, το Ολοκαύτωμα. Οι τρεις μεγάλες αρχές της "ιδέας της Ευρώπης" είναι η ελευθερία, η ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη, και η δημοκρατία. Η ελευθερία ήταν δημιούργημα του φιλελευθερισμού, αλλά οι σύγχρονοι νεοφιλελεύθεροι την έχουν καταστρέψει με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την καταστολή και τα στρατόπεδα που ξεφυτρώνουν σ' όλο τον κόσμο. Η ισότητα ήταν δημιούργημα του σοσιαλισμού, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες οδήγησαν τις κοινωνίες στην ιστορικά μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Τέλος, η δημοκρατία μετατράπηκε σε διακυβέρνηση των τεχνοκρατών, των τραπεζιτών και των αγορών, που αποφασίζουν την τύχη ολόκληρων λαών. Σήμερα είναι οι αριστεροί που παλεύουν για τα δικαιώματα των αδυνάτων, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα επαναπροσδιορισμό της δημοκρατίας. Δημοκρατίας όχι μόνο ως εκλογικής διαδικασίας, αλλά ως είδους ζωής που επεκτείνεται σ' όλο τον κοινωνικό ιστό: από το σπίτι, στη γειτονιά, στη δουλειά, στον πολιτισμό και την επικοινωνία. Είναι η Αριστερά λοιπόν που διατηρεί την τιμή του ονόματος "Ευρώπη".
Ας μην ασχολούμαστε πολύ με τους 58 λοιπόν, την τελευταία παραλλαγή των 32, 72, 300 κ.λπ. Το μόνο που διαθέτουν είναι η προβολή από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Κατά τα άλλα, η προσπάθεια να μιμηθούν το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ στο εκσυγχρονιστικό Κέντρο είναι καταδικασμένη. Όπως έχουν πει πολλοί, δεν υπάρχει ούτε κοινωνικό υπόβαθρο ούτε πολιτικό κενό.
Έχω να πω λοιπόν στους λίγους φίλους ανάμεσα στους 58 - όχι σ' αυτούς που είχαν υπουργεία και αξιώματα στις κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα: Το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού όχι μόνο απέτυχε, αλλά συνέβαλε στην κοινωνική καταστροφή. Είχατε την ευκαιρία σας, κυριαρχήσατε στη δημόσια συζήτηση, φτιάξατε κι εφαρμόσατε πολιτικές, είχατε και έχετε προνομιακή πρόσβαση στα ΜΜΕ. Αποτύχατε. Η Ευρώπη, το "ιδεώδες εγώ" σας, σας είπε τεμπέληδες, μάγκες της δημιουργικής λογιστικής, ψεύτες. Εφόσον λοιπόν πιστεύετε, όπως κι εμείς, στις καθολικές άξιες, ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε (με τις διαφωνίες και αντιθέσεις μας) μια νέα Ελλάδα. Κάνατε το πάρτι σας, διασκεδάσατε κυβερνώντας, ώρα να γυρίσετε στις νεανικές σας αξίες κι ελπίδες.

* Ο Κώστας Δουζίνας είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων "Αντίσταση και φιλοσοφία στην κρίση" (εκδ. Αλεξάνδρεια) και Ριζοσπαστική Πολιτική και Νομική Φιλοσοφία (εκδ. Νήσος)


Πηγή: avgi.gr
- See more at: