«Σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή»



Βέβαιος ότι επίκειται πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δήλωσε από την Μαδρίτη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας Κάγιο Λάρα και τον γ.γ. του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρο της ΚΟ της Ενωμένης Αριστεράς Χοσέ Λουίς Θεντέγια. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Ισπανία με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας επισήμανε μεταξύ των άλλων:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να βλέπω και να συνειδητοποιώ ότι στον ευρωπαϊκό νότο οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν. 

»Οι πολιτικές δυνάμεις που εμπνεύστηκαν, εφήρμοσαν, υλοποίησαν προγράμματα σκληρής, αδιέξοδης και αυτοκαταστροφικής λιτότητας αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται παρελθόν.

»Διότι, η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί πια να γίνει ανεκτή από τους λαούς στις χώρες στις οποίες δημιούργησε στρατιές ανέργων και φτωχών, στρατιές απελπισμένων. 

»Αλλά, τώρα πια, δημιουργεί και στρατιές πολιτών αποφασισμένων να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Και είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική της λιτότητας για την Ευρώπη θα βρει τέλος μέσα από την πολιτική και κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, στην Ιρλανδία, αργότερα και σε χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου. Διότι αυτή η στρατηγική είναι αδιέξοδη, είναι κοινωνικά άδικη, είναι στρατηγική που διαιρεί την Ευρώπη, αποξενώνει τους λαούς της, ενώ εμείς θέλουμε να ξαναενώσουμε την Ευρώπη.

»Τώρα, επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα κακό κι ένα καλό νέο από την Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το κακό νέο είναι ότι, ακόμα, στην Ελλάδα κυβερνούν δυο κόμματα που δεν έχουν καμία ανοχή στον ελληνικό λαό, που είναι μειοψηφικά, και που θέλουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές μνημονίου. 

»Και δεν ξέρω αν πρέπει κανείς να κλάψει ή να γελάσει αλλά, αυτά τα κόμματα, παρότι δημιούργησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 1,5 εκατομμύρια άνεργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς, σήμερα πανηγυρίζουν γιατί - λέει - φέρανε την ανάπτυξη. Ενώ η κοινωνία στενάζει.

»Το καλό νέο, όμως, είναι ότι πολύ σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή, κι ότι το 2015 θα σταματήσει στην Ευρώπη η λιτότητα από την Ελλάδα κι από μια αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

»Το λέω αυτό μετά βεβαιότητος, διότι πια η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία στον ελληνικό λαό. 

»Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί με την τρόικα ούτε τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, κι έρχεται μέσα σε λίγες μέρες να τους αλλάξει, παίρνοντας μάλιστα μόλις 147 ψήφους στο κοινοβούλιο, δεν μπορεί να δίνει καμία αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα το μεγάλο και κρίσιμο θέμα του χρέους. 

»Κι επειδή εμείς γνωρίζουμε ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, γι' αυτό και συγκροτούμε συμμαχίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα, όμως, στην περιφέρεια και στο νότο, ώστε να διεκδικήσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, μέσα από την ριζική απομείωση του χρέους, και, βεβαίως, από την διεκδίκηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών κονδυλίων, προκειμένου να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη η κοινωνική συνοχή, η ισόρροπη ανάπτυξη».

Eπιμέλεια: K.M. από "Ζούγκλα"

Εγγραφα ντοκουμέντο! Για διορισμούς Δένδια!

Δεν θα πιστεύετε πόσα άτομα είχε βολέψει ο Δένδιας στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Δημοσιεύθηκε: 13/11/2014 21:33
masonodendias__article

Όταν έπεσαν στα χέρια μας τα επίσημα έγγραφα με τους συνεργάτες που τακτοποίησε- με δικά μας χρήματα φυσικά- στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Δένδιας χάσαμε το…μέτρημα!!! Δεν ήταν ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις αλλά…
παρά ένας ολόκληρη πενηντάδα!
dendias-ypalliloi

dendias-ypalliloi1

dendias-ypalliloi2

dendias-ypalliloi3

49 άνθρωποι πληρώνονταν απο το υστέρημα του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού για να “συμβουλεύουν” τον Δένδια για τις…επενδύσεις που δεν ήρθαν ποτέ στη χώρα… Τα συμπεράσματα όπως πάντα… δικά σας!
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ  Makeleio.gr

H “ΛΕΥΚΗ ΧΗΡΑ” ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΟΛΙ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ






το πλαστό νοτιοαφρικανικό της διαβατήριο
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Από βόλι Ρώσου εθελοντή σκοπευτή στη Νέα Ρωσία, βρήκε το θάνατο η επονομαζόμενη “Λευκή Χήρα” που ηγήθηκε στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναιρόμπι όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 67 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.


Η εξισλαμισμένη Βρετανίδα Samantha Lewthwaite, πολεμούσε ενταγμένη σε ένα από τα ουκρανικά τιμωρητικά τάγματα θανάτου στο Ντονμπάς, πριν σκοτωθεί από τους ρώσους σκοπευτές, αναφέρει ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού Regnum, Alexei Toparov. Σύμφωνα με Regnum και Novorussia ο θάνατός επιτεύχθηκε πριν περίπου δυο εβδομάδες.

Η 30 χρονη Samantha Lewthwaite , γνωστή ως Λευκή Χήρα, είχε παντρευτεί τον Τζαμαικανικής καταγωγής Βρετανό καμικάζι Jermaine Lindsay που έσπειρε το θάνατο σε 52 θύματα στον υπόγειο του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005. Η ίδια έκτοτε πήγε στη Σομαλία, όπου έγινε μέλος της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» και συμμετείχε σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και ειδικευόταν στην παρασκευή εκρηκτικών και χημικών ουσιών. (daily mail)

Η κυριότερη δράση της σημειώθηκε ο Μάρτιο του 2011 στο εμπορικό κέντρο στο Ναιρόμπι όπου οι Κενυατικές αρχές την ταυτοποίησαν από πλαστό διαβατήριο της Νότιας Αφρικής με το οποίο μετακινούνταν μεταξύ Σομαλίας και Κένυας και είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης .
dimpenews.com

Τα ανδρείκελα Στήνουν κοινωνική έκρηξη;


Τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μαξίμου για αλλαγή της ατζέντας και επανάκτηση των νοικοκυραίων

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια κοινωνική έκρηξη με φοιτητικές κινητοποιήσεις και κόσμο στους δρόμους. Ή μήπως θα το θελε; Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου προσπαθεί εναγωνίως να

αλλάξει την πολιτική και ειδησεογραφική ατζέντα για να καταφέρει αφενός να καλύψει τους αδέξιους χειρισμούς σε κρίσιμα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα- όπως ο ΕΝΦΙΑ- το σήριαλ των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, η ανεργία και το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό που απειλείται άνα πάσα ώρα και στιγμή με προκήρυξη εκλογών.

Η αδικαιολόγητη επίδειξη δύναμης από την Αστυνομία χθες που οδήγησε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έμοιαζε τροχιοδεικτική των πολιτικών προθέσεων, δείχνοντας ότι η προσπάθεια δεν επικεντρώνεται απλά στην επιβολή του νόμου στα Πανεπιστήμια αλλά στην μεθοδευμένη πρόκληση αντιδράσεων. Συνδυαστικά η προκλητική στάση του πρύτανη του ΕΚΠΑ και η αύξηση της έντασης από την ΕΛΑΣ δείχνουν ότι η κυβέρνηση δοκιμάζει τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Αν τελικά το Μαξίμου αποφασίσει να επενδύσει στο σενάριο "νόμος και τάξη" προκαλώντας την Αριστερά να συμπαραταχθεί με τους φοιτητές, τους οποίους θα καταστήσει "μπαχαλάκηδες" λόγω της βιαιότητας των πολιτικών και αστυνομικών επιλογών, τότε μια νέα ωρολογιακή βόμβα θα έχει ενεργοποιηθεί.

Η προσπάθεια βίαιης αλλαγής της ατζέντας των συζητήσεων και απασφάλισης της σωρευμένης κοινωνικής έντασης μέσα από τη νεολαία, εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει και στην επανάκτηση του κινήματος των "νοικοκυραίων" οι οποίοι ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην υψηλή φορολογία και αγανακτιμσένοι από την πολιτική σκηνή.

Σε ένα τέτοιο σενάριο ΜΑΤ συγρούονται με φοιτητές, η κυβερνητική εκπρόσωπος και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης επιτίθενται λεκτικά στους μπαχαλάκιδες, ενώ ενεργοποιείται ακόμα και η ασφάλεια και συλλαμβάνει "γνωστούς-άγνωστους" με μολότωφ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών, στελέχη του στοχοποιούνται πολιτικά, τα παράθυρα παίρνουν φωτιά, φορολογία, τρόικα και Μνημόνιο περνούν σε δεύτερη φάση.

Η προσφυγή στις κάλπες υπό το κλίμα έντασης, συγκρούσεων στους δρόμους και με εικόνες πυρπολημένων καταστημάτων και ενώ τα διεθνή media θα αναζητούν τα αίτια της έκρηξης μπορεί να βοηθήσει πολλαπλώς την κυβέρνηση. Σε μια τέτοια εξέλιξη οι εταίροι της χώρας θα πάρουν το μήνυμα της έκρηξης ως αντίθεση στην οιικονομική πολιτική και θα αναγκαστούν να χαλαρώσουν την πίεση καθώς δεν θα ρισκάρουν μόνο πολιτική αποσταθεροποίηση αλλά και απασφάλιση της κοινωνίας. Στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αμείλικτα τους "μπαχαλάκηδες", θα στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επαναακτήσει τον χώρο του Κέντρου, ενώ παράλληλα θα βάλει σε δεύτερη μοίρα όσα απομακρύνουν συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας σύγκρουσης

Χθες έλαβε χώρα μια μεγάλη πορεία των φοιτητών ξεκινώντας από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα και τη Νομική, ενώ στη συνέχεια ένα μέρος των νεαρών πήγε στο Πολυτεχνείο. Ορισμένοι προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο από την οδό Στουρνάρη, αλλά απωθήθηκαν από την Αστυνομία με τη χρήση χημικών. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την απόφαση των Πρυτανικών Αρχών να φρουρούνται η Νομική, η ΑΣΟΕΕ και το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, αλλά και για τα πρωινά επεισόδια με την Αστυνομία στη Νομική.

Η κατάσταση στην Παιδεία και συγεκριμένα στα Πανεπιστήμια είναι έκρυθμή εδώ και βδομάδες και αρκετοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως οι κινητοποιήσεις μπορεί να γενικευτούν αν συνδυαστεί η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών με την φρεσκάδα και την μαχητικότητα των νέων. Εξάλλου στη πορεία βρέθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η Ανταρσύα, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ. Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον και άλλοι απλοί πολίτες.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου. Η ανησυχία είναι έκδηλη αν αναλογιστεί κανείς τα χθεσινά έκτροπα χθες το βράδυ.

Τα ΜΑΤ προέβησαν σε εκταταμένη κρίση βίας, χρησιμοποίησαν χημικά δακρυγόνα και κρότου λάμψης, αρκετοί φοιτητές τραυματίστηκαν ενώ για μια ακόμη φορά δέχτηκε επίθεση φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τη πορεία. Για αυτό το λόγο πάντως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε πως διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ως εκ τούτου η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους φοιτητές να αντιστέκονται σθεναρά, τη κοινωνία να "βράζει" και τα αδιέξοδα να μεγαλώνουν

Υπο το φόβο των επεισοδίων λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν πως σε μια πρωτοφανής κίνηση η ΕΛ.ΑΣ θα διαθέσει πάνω από 7.000 αστυνομικούς κατά την διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου...
Του Βάιου Κρόκου  
sofokleousin.gr

Τα «αμαρτωλά» αντισταθμιστικά ήθελαν Άδ. Γεωργιάδης, Θ. Πλεύρης



Πολύ πικράθηκαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης από την αποκάλυψη της «Αυγής» ότι ως βουλευτές του Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά, αλλά και από τη χθεσινή πρόταση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη «να δώσουν εξηγήσεις για το αν γνώριζαν τι υπέγραφαν» και να επεκταθεί η έρευνα του πόθεν έσχες στους δύο βουλευτές. 

Και οι δύο ήρθαν χθες με κατεβασμένα φτερά στη Βουλή (ενώ απέστειλαν και εξώδικο στην «Αυγή», το οποίο θα φιλοξενηθεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας). Για «πολύ μεγάλο φάουλ» του Π. Σκουρλέτη και για "χτυπήματα κάτω από τη ζώνη" έκανε λόγο ο Άδ. Γεωργιάδης, που ζήτησε «να μην κατεβάζουμε την πολιτική ένα σκαλί χαμηλότερα». Παραδέχθηκε ότι «η υπόθεση του Καρατζαφέρη είναι δυσάρεστη υπόθεση. Και προσωπικά μου είναι πολύ δυσάρεστη» και πρόσθεσε: «Να ξαναελεγχθεί 100 φορές το πόθεν έσχες μου».

Ο χθεσινός Άδ. Γεωργιάδης ήταν σαν να είχε πάρει κατασταλτικά. Ούτε φωνές, ούτε λεκτικές προβοκάτσιες. Πιο θερμός ήταν ο Θ. Πλεύρης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αχρειότητα». «Δεν λένε ποια είναι αυτή η ερώτηση. Εύκολη η λάσπη. Θα ποινικοποιήσετε το δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις; Εγκαλούσαμε την κυβέρνηση γιατί έχει βάλει όρους που ήταν εις βάρος του Δημοσίου», υποστήριξε ο ολίγων ημερών νεοδημοκράτης βουλευτής.

Τι ζητούσαν όμως οι Άδ. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης από τον τότε υπουργό Άμυνας Ευ. Βενιζέλο στις 19 Σεπτεμβρίου 2010; «Την αναθεώρηση ή, στη χειρότερη περίπτωση, να επαναδιαπραγματευτείτε εκ νέου τους όρους» της διακρατικής σύμβασης Ελλάδας - Γαλλίας για την αγορά 2 ελικοπτέρων PUMA από την εταιρεία EUROCOPIER έναντι 41.385.761 ευρώ. Υπενθύμιση: Η συμφωνία από ελληνικής πλευράς είχε την υπογραφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη...

Και γιατί Άδ. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης απαιτούσαν αναθεώρηση ή επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης; Διότι δεν είχε αντισταθμιστικά ωφελήματα! «Δεν προβλεπόταν ελληνική βιομηχανική συμμετοχή και Αντισταθμιστικά παρ' όλο που ο σχετικός Νόμος περί προμηθειών επιβάλλει την υπογραφή σχετικών συμβάσεων πριν από την υπογραφή της κύριας σύμβασης (άρθρα 27 και 30). Επίσης στην παράγραφο 2.5 της σύμβασης αναφέρεται: 'ο πωλητής δεν αναλαμβάνει ουδεμία υποχρέωση όσον αφορά τη διαχείριση ή ικανοποίηση σχετικών αιτημάτων Αντισταθμιστικών'» τονίζουν στην ερώτησή τους. Έχει κανείς αμφιβολία πως «οι όροι εναντίον του Δημοσίου», στους οποίους αναφέρθηκε ο Θ. Πλεύρης, ήταν η έλλειψη αντισταθμιστικών ωφελημάτων στη σύμβαση για τα ελικόπτερα;

Είναι όμως τα αντισταθμιστικά κάτι κακό; Επειδή και οι δύο είναι βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και επειδή έχουν τον Ευ. Βενιζέλο «κορώνα στο κεφάλι τους» ως αντιπρόεδρο στην κυβέρνηση την οποία στηρίζουν ψυχή τε και σώματι, ας ρωτήσουν τη γνώμη του. Ας τον ρωτήσουν για παράδειγμα γιατί στις 18 Δεκεμβρίου 2013 κατήγγειλε ότι «τα αντισταθμιστικά είναι αγωγός παράνομων πληρωμών, μέθοδος καταστρατήγησης πληρωμών και έργων. Στην πράξη οδηγούν σε υπερτιμήσεις, για να σου επιστραφούν δήθεν αντισταθμιστικά». Γνώριζαν ότι ζητούσαν αυτά τα πράγματα όταν υπέγραφαν την ερώτησή τους;

Του Κώστα Πουλακίδα

Πηγή: avgi.gr

Συμμαχίες για την «επόμενη ημέρα» χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Περιφερειακές συνδιασκέψεις


Συμμαχίες για την «επόμενη ημέρα» χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε Μαδρίτη και Φλωρεντία θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο Αλ.Τσίπρας   
Αθήνα
Τις συμμαχίες της επόμενης ημέρας επιχειρεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος που αρχίζουν στα τέλη του μήνα θα προσκληθούν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Οικολόγοι.
Σύμφωνα με τα Νέαη Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι οι συνδιασκέψεις, στις οποίες ουσιαστικά θα παρουσιαστεί σε τοπικό επίπεδο το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δεν αποτελούν μία στενή κομματική διαδικασία προσέγγισης συμμάχων, αλλά μία διαδικασία παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δεν απέκλεισε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη στο πλαίσιο του διαλόγου που είχαν εγκαινιάσει το περασμένο καλοκαίρι.

Η πρώτη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην Ήπειρο και θα ακολουθήσουν άλλες 12 σε αντίστοιχο αριθμό περιφερειών στη Στερεά Ελλάδα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία και περί τα μέσα Δεκεμβρίου στην Κεντρική Μακεδονία.

Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν είναι μια υπόθεση που μπορεί να γίνει με διαδικασίες εξπρές και πρέπει οι όποιες αλλαγές να έχουν τη συναίνεση όλων. Επίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά κάνει έναν αντιπερισπασμό, καθώς βλέπει ότι συνθλίβεται από την λαϊκή κατακραυγή.

Σε Μαδρίτη-Φλωρεντία ο Αλ.Τσίπρας

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη Μαδρίτη, όπου θα μιλήσει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos, και την Κυριακή θα μεταβεί στη Φλωρεντία όπου θα μιλήσει στο συνέδριο του «Transform Europe» με τον γενικό τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ in.gr