Θάνατος με δόσεις

Η συγκυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της για να εισπρά­ξει άλλο ένα μεγαλοπρεπές… φτύσιμο. Δεν δίστα­σε να εκβιάσει και να περιπαίξει τους ίδιους της τους βουλευτές (διαβεβαιώνοντάς τους ότι χρεο­κοπούμε στις 16 Νοεμβρίου), να γελοιοποιήσει το Σύνταγμα (ερμηνεύοντας τις από καιρού διατυπω­μένες απαιτήσεις των πιστωτών ως έκτακτη και, άκουσον άκουσον, απρόβλεπτη κατάσταση), να ξεφτιλίσει το Κοινοβούλιο (περιλαμβάνοντας στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμη και ρυθμίσεις που είχαν απορριφθεί λίγα μόλις 24ωρα πριν από την Ολομέλεια). Κυρίως, όμως, δεν δίστα­σε να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για το ξεπού­λημα όχι μόνο του πλούτου της χώρας, αλλά της εργασίας, του μόχθου, της ίδιας της ζωής του κάθε Έλληνα χωριστά. 

 Και όλα αυτά, για να λάβει τι ακριβώς; Την «πολιτική δέσμευση» των πιστωτών για την εκταμίευση μι­ας χρωστούμενης «υπερδόσης» - σε δόσεις -, η οποία δεν πρόκειται...
να λύσει κανένα από τα ουσια­στικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό οι εξελίξεις να παρου­σιάζονται ως «επίτευγμα». 

Για να χρησιµοποιήσουµε τα λόγια κάποιου… άλλου: «Είναι ουτοπία να περιμένουμε πως οι δόσεις των δανεικών θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Είναι ουτοπία να νομίζουμε ότι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σημάνει ρευστότητα στην αγορά. Απλά θα καλύπτει τις ζημιές από το PSI και τις δικές τους αισιόδοξες εκτιμήσεις του ρίσκου. (…) Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι η πληρωμή των χρωστούμενων του Δημοσίου θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη. Η, σταδιακή μάλιστα, κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό το­μέα αφορά σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένους και λίγους τομείς της οικονομίας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν μίας αναπτυξιακής προσπά­θειας». 

Αυτά δεν τα λέµε εµείς, τα είπε την Τρίτη που μας πέρασε σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημή­τρης Δασκαλόπουλος. Εμείς αυτό που μπορούμε να προσθέσουμε είναι ότι μετά και το τελευταίο «ξεβράκωμα», το λάδι της τρικομματικής κυβέρνησης εξαντλείται και το επόμενο… φτύσιμο δεν θα έρθει έξωθεν, αλλά από τους πολίτες, στις κάλπες.

Από το Ποντίκι, μοντάζ Γρέκι

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΓΩ ΑΝΤΖΟΛΕΤΑΚΗ!!!

Συντάχθηκε απο τον/την ypsistos Στις .
anjoletaki 571768257
Γενεες δεκατέσσερις περνά τον Σαμαρά η  Γωγώ Αντζολετάκη..Η γνωστή ηθοποιός με μια επιστολή-φωτιά τα χώνει στον Μεσσήνιο καυτηριάζοντας τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς του για τη "σωτηρία" της χώρας ...
"Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια «καινούργια μέρα» για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !
Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται :
Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε ; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το καράβι βυθίζεται ; Τα αμπάρια έχουν πάρει πολύ νερό και ήδη -εκεί στα βάθη- πνίγονται πολλοί, αβοήθητοι… κι άλλοι πηδούν αλλόφρονες από τη γέφυρα σε απονενοημένα διαβήματα διαφυγής.
Χαμογελάτε και επαίρεστε για τη σωτηρία της χώρας. Ποιας χώρας, αλήθεια;… Φοβάμαι πως έχετε μπερδέψει τις χώρες, ίσως αγωνίζεστε να σώσετε μιαν άλλη χώρα, ή ίσως ζείτε σ” άλλη χώρα. Εμείς- ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ- μιλάμε για την ΕΛΛΑΔΑ. Την πατρίδα μας ! Κι αυτή η χώρα βρίσκεται στην πυρά. Την καίτε κομμάτι-κομμάτι και ούτε την καμένη σάρκα της αντιλαμβάνονται τα ευγενή ρουθούνια σας, ούτε η αιθάλη φαίνεται να ερεθίζει τους ταλαιπωρημένους οφθαλμούς σας…
Ίσως ακούτε για τον λαό, που υποφέρει. Για την ένδεια. Για τα συσσίτια. Για τα χιλιάδες σπιτικά που διαβιούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Πληροφορίες – έτσι κύριε Σαμαρά ; Νούμερα ! Αριθμοί ! Στατιστικές… Όμως δεν είμαστε αριθμοί, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Με συγκεκριμένες ανάγκες.
Πρόσφατα, στην περιοχή που μένω, δημιουργήσαμε μια ομάδα δράσης για βοήθεια σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα. Κάνουμε κάτι πολύ απλό : Παραλαμβάνουμε από μερικούς φούρνους ψωμί και αρτοσκευάσματα που δεν διατέθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, και τα προωθούμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για το ψωμί, καθώς και σε ιδρύματα που παρέχουν συσσίτια σε δυσπραγούντες και άστεγους. Κάθε βράδυ γίνεται η ίδια διαδικασία. Η ομάδα μου -και εγώ προσωπικά- εργαζόμαστε μέχρι αργά τη νύχτα, ώσπου να γίνει ο διαχωρισμός των προϊόντων και η παράδοση σ” αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για μια φρατζόλα ψωμί… Και ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, με τι αγωνία περιμένουν τη σακκουλίτσα τους ; Άνθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, γυναίκες με άνεργους άντρες που μεγαλώνουν παιδιά με 300 και 400 ευρώ, παππούδες που φυλάνε το κουλούρι ή το κέικ για να το δώσουν την άλλη μέρα στο εγγόνι κολατσιό για το σχολείο… Τους ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας ; Ζουν εδώ, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ! Τους έχετε συναντήσει ποτέ ; Και το σπουδαιότερο : Αν τους συναντήσετε, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ;… Γιατί εγώ τους κοιτώ κατάματα κάθε βράδυ, κύριε Σαμαρά. Και βλέπω στο βλέμμα τους να λαμπυρίζει η χαρά για μια φρατζόλα και ένα σταφιδόψωμο.
Μπορείτε να φανταστείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, τη ζωή σας αν ξυπνήσετε αύριο το πρωί και δεν έχετε ηλεκτρικό για να φτιάξετε τον καφέ σας – και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με κανέναν, γιατί θα σας έχουν κόψει το τηλέφωνο – και δεν έχετε πετρέλαιο για να ζεσταθείτε – και τα παιδιά σας πηγαίνουν στο σχολείο με ξεσκισμένη τσάντα, με τρύπια παπούτσια και άδειο στομάχι… και πρέπει να περιμένετε στη στάση μέσ” στ” αγιάζι τρία τέταρτα για να έρθει το λεωφορείο, γιατί τα δρομολόγια έχουν μειωθεί… και να πέφτετε στο κρεβάτι νηστικός, γιατί το τελευταίο ξεροκόμματο το δώσατε στα παιδιά σας… Φανταστείτε μια μέρα τη ζωή σας έτσι ! Φοβάμαι πως όσο ευφάνταστος (!) κι αν είστε, δεν θα τα καταφέρετε. Όμως – ξέρετε- αυτή είναι η καθημερινότητα πάρα πολλών Ελλήνων. Ελλήνων που ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μέχρι τώρα εσείς και οι όμοιοί σας ΣΩΣΑΤΕ !!!
Κι αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, και βολοδέρνουμε μέσ΄ στην απελπισία, γιατί δεν έχουμε άλλη πατρίδα. Ακόμα και οι Μικρασιάτες, μετά την Καταστροφή, είχανε μια πατρίδα να πάνε. Εμείς εγκλωβιστήκαμε. Πού να αναζητήσουμε πατρίδα ; Πού βρίσκεται η πατρίδα μας ;…
Χαρείτε όσο θέλετε, που μας σώσατε. Χαρείτε πάνω στ΄ αποκαϊδια του λαού. Μπορεί να βαυκαλίζεστε ότι σώσατε τη χώρα, όμως ο λαός έχει καταποντιστεί. Και ξέρετε κάτι, κύριε Πρωθυπουργέ; Μια χώρα είναι ΧΩΡΑ με το λαό της. Χωρίς το λαό της είναι απλώς μια γεωγραφική έκταση. Δεν σας το διδάξανε αυτό εκεί στα επιφανή πανεπιστήμια που σπουδάσατε ;… Αν σώσατε κάτι, αν «θεωρείτε» ότι σώσατε κάτι, σώσατε μια γεωγραφική έκταση. Ας μη μιλάμε όμως για την ΕΛΛΑΔΑ…."
Μετά τιμής
Γωγώ Ατζολετάκη Ηθοποιός- Συγγραφέας

AYTH EINAI H "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΠΟΥ ΚΡΑΥΓΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ...

Συντάχθηκε απο τον/την ypsistos Στις .
EXETASTIKIMNIMONIO
Με 167 "οχι" 119 "ναι" και 14 απόντες εθνοπατέρες απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο...Μεσσήνιος, Πόλντο και μπαρμπα-Φανούρης έκλεισαν μάτια και αυτιά στη λαϊκή απαίτηση...
να δώσουν εξηγήσεις ο Τζέφρι και οι παρέα του για την καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων... Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν βεβαίως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΚΚΕ...

Ποιά ανάπτυξη φέρνει 1.000.000 θέσεις εργασίας;



Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία αλλά και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν την κρίση και της μνημονιακής πολιτικής που κατεξευτέλισε τη χώρα μας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ένα πικρό χαμόγελο οίκτου προκαλούν οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί περί «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας» και περί δήθεν επερχόμενης «ανάπτυξης», η οποία θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που συνεχίζει να καταβαραθρώνεται ραγδαία.

Δεν ξέρει πού να κρυφτεί κανείς από ντροπή όταν ακούει να του διηγούνται καθημερινές εμπειρίες απλών Ελλήνων σε ευρωπαϊκές χώρες. Φοιτητές π.χ. που πάνε να νοικιάσουν σπίτι στην Αγγλία και οι ιδιοκτήτες τούς ζητούν... διπλάσιο αριθμό ενοικίων ως εγγύηση από όσα ζητούν σε άλλους ξένους ή αρνούνται εντελώς να νοικιάσουν το σπίτι τους σε Ελληνες! Παρέες Ελλήνων που πάνε να φάνε σε εστιατόριο στην Αυστρία, παραγγέλνουν και το γκαρσόνι απαιτεί να πληρώσουν... προκαταβολικά το φαγητό!

Υπάρχει πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση προς οτιδήποτε ελληνικό στην Ευρώπη, όσο κι αν μας πληγώνει αυτό. Μόνο στο μυαλό κυβερνητικών παραγόντων υπάρχει υποτιθέμενη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, θα χρειαστούν δεκαετίας για να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, όσο απαξιωτικό κι αν είναι για μας. Το κατά πολύ σοβαρότερο είναι αν και πότε η Ελλάδα θα μπορέσει να συνέλθει και να επανέλθει εκεί που βρισκόταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Ας γίνουμε σαφέστεροι. Το 2007 η Ελλάδα είχε κάπου 370.000 ανέργους. Σήμερα κοντεύουν να φτάσουν το 1.300.000 και το 2013, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν το 1.500.000. Το ερώτημα είναι απλό και δραματικό: Αυτή η ανάπτυξη που υπόσχεται ο πρωθυπουργός υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο και πάνω θέσεις εργασίας; Η απάντηση είναι εξίσου απλή, αλλά τραγική: Αποκλείεται! Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες.

Το 2013 θα είναι η έκτη συνεχής χρονιά συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα βίαιης μείωσης του ΑΕΠ. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν, προσθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα αρχίσει και ο δημόσιος τομέας να παράγει δεκάδες χιλιάδες ανέργους μέσω διαθεσιμότητας ή και απολύσεων χωρίς προσχήματα, καθώς και δεκάδες χιλιάδες πρόσθετους συνταξιούχους.

Αντί δηλαδή ο κρατικός τομέας να είναι φορέας ανακούφισης αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, λόγω Μνημονίου, θα μετατραπεί σε ολέθριο καταστροφέα εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως και το κράτος θα γλιτώνει λεφτά καθώς θα απολύει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του, θα εξαθλιώνει οικονομικά όσους συνεχίζουν να δουλεύουν στο Δημόσιο πληρώνοντάς τους πολύ λιγότερο, κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία κατακρημνίζοντας στα Τάρταρα την υγεία και τη μόρφωση του λαού μας. Υπάρχει όμως κανένας τίμιος άνθρωπος που να χαρακτηρίζει «ανάπτυξη» αυτό το ζοφερό μέλλον που απεργάζεται για τους Ελληνες η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;

Οσο για τον βαρύτατα χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, με τι λεφτά θα αναπτυχθεί; Δειλά δειλά τώρα κυβέρνηση και τραπεζίτες ομολογούν ότι καμιά ρευστότητα δεν θα φέρει αυτή καθαυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απλώς ελπίζουν ότι θα... ξαναγυρίσουν στις τράπεζες οι καταθέσεις και αυτά τα λεφτά των καταθετών θα δανείσουν οι τραπεζίτες στις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν! Υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως κανένα αξιόλογο ποσό δεν θα ξαναγυρίσει στις τράπεζες, γιατί απλούστατα ο κοσμάκης ξοδεύει όσα είχε στην άκρη προσπαθώντας αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να πληρώσει το ληστρικό φορολογικό «γδάρσιμό» του από την κυβέρνηση.


Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 

Δείτε τι έλεγε ο Πινόκιο πριν δυο χρόνια για την εξεταστική για το μνημόνιο . ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί σήμερα ο Μεσσήνιος να καλύπτει τα συνεταιράκια του και να λέει "όχι" στην εξεταστική για τον Τζέφρι και την παρέα που κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό με το μημόνιο, όμως δυστυχώς γι αυτόν όπως πάντα οι δηλώσεις μένουν...Δείτε τι έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Σαμαράς στην
έκθεση της Θεσσαλονίκης...



Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισαν "Συγκάλυψη". Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα (video)

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη σύναψη των μνημονίων. Με 167 ΟΧΙ έναντι 119 ΝΑΙ η πρόταση καταψηφίστηκε.  
Ειδικότερα: Ψήφισαν 286 βουλευτές / ΟΧΙ 167 / ΝΑΙ 119
Όχι ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι εκ των ανεξάρτητων.  Ναι δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. >>>
 



 
Μεταξύ των βουλευτών που απουσίαζαν ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν το θέμα εξεταστική Μνημονίου φαίνεται να κλείνει προσωρινά καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να επανέλθει με νέα πρόταση η οποία θα ζητά εξεταστική ή προανακριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου που οδήγησαν την Ελλάδα στην υπογραφή του 1ου Μνημονίου. Η πρόταση, όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης θα στηρίζεται στην δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα 

KΑΡΠΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ MOODY'S
11/29/2012 - 17:02
Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης και θα χρειασθεί οπωσδήποτε διαγραφή δανείων που έχουν δώσει οι δημόσιοι δανειστές, αναφέρει ο οίκος Moody's στην τακτική έκθεσή του για τις πιστωτικές εξελίξεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal. Φαίνεται δεν μίλησαν με το ελληνικό υπουργείο Οικονονικών που έχει τελείως διαφορετική άποψη...
Η συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση 44 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, "θα προσφέρει προσωρινή ανακούφιση στην κυβέρνηση για δυο μήνες περίπου, αλλά το βάρος από το χρέος της χώρας παραμένει μη βιώσιμο", αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου.
"Η πιθανότητα μίας νέας αθέτησης πληρωμών για το χρέος που κατέχουν ιδιώτες είναι μεγάλη και, δεδομένου ότι το 70% του συνολικού αποθέματος χρέους διακρατείται από δημόσιους πιστωτές, μόνο μία μείωση στο κεφάλαιο του ανεξόφλητου χρέους απέναντι σε αυτούς θα οδηγούσε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", αναφέρει ο Moody's.
"Υπάρχουν ακόμη σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την εφαρμογή του (ελληνικού) προγράμματος, δεδομένης της ακραίας οικονομικής και κοινωνικής ευαισθησίας της Ελλάδας. Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι θα επιτευχθούν χωρίς καθόλου αποκλίσεις οι στόχοι που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα", αναφέρει σε άλλο σημείο της η έκθεση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πήδα ρε....

Τραγικός! (Εκτός των άλλων...)



Τραγικός! (Εκτός των άλλων...)


Δε μπορείς να είσαι κρυμμένος τόσους μήνες, έτοιμος να λακίσεις μόλις στραβώσουν τα πράγματα και ξαφνικά να βγαίνεις και να δηλώνεις «Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια».

Ούτε ο Σαμαράς είναι άγνωστος στο … κοινό, ούτε εμείς ζούμε την εξαπάτηση για πρώτη φορά. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σαμαράς απουσίαζε από παντού και η μόνη που μπορούσε να τον βρει όποια ώρα ήθελε ήταν η Μέρκελ. 

Τη διαπραγμάτευση που ΔΕΝ έκανε ποτέ ο Σαμαράς, δυστυχώς τη διαφήμισε σε υπερβολικό βαθμό προεκλογικά. Την ξεφώνιζε σε κάθε ομιλία του. Τη μπέρδευε χρησιμοποιώντας την ως επιχείρημα σε κάθε κριτική που δεχόταν εντός του κόμματός του.

Δε μπορεί να είσαι φτυσμένος από παντού, να μην έχεις εκφράσει ούτε μία φορά το σχέδιο και τη στρατηγική σου, να μην έχεις ψελλίσει ούτε μια απαίτηση προς τις...
Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, να λες μονίμως «ναι» σε ό,τι σου ζητούν και ένα πρωί να δηλώνεις «Όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης – πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου».

Ο Σαμαράς ήταν απών. Κι όταν τύχαινε να δηλώνει την παρουσία του σε συναντήσεις ευρωπαίων ηγετών, το έκανε ως παρατηρητής. Ακόμη και όποτε το θέμα των Συνόδων ήταν η Ελλάδα, ο Σαμαράς δε μίλησε, δε διεκδίκησε, δε διαπραγματεύτηκε. Σιωπούσε και ήλπιζε να τον λυπηθούν. Να του δώσουν μια ανάσα διακυβέρνησης. Ακόμη και στο τελευταίο Eurogroup όπου παιζόταν το κεφάλι του, αυτός περίμενε το αποτέλεσμα τρώγοντας πίτσες στο Μαξίμου και το διέρρευσε λες και ήταν τεράστια η θυσία του που δεν κοιμήθηκε νωρίς.

Όσο κι αν αρνείται ο Σαμαράς ότι παρακάλεσε να του δώσουν ένα χαρτζιλίκι λέγοντας πως αν δεν έπαιρνε τίποτα, η κυβέρνησή του θα έπεφτε, δε μπορεί να γίνει πιστευτός. Το είπε με λέξεις και με πράξεις. Το έλεγε καθημερινά. Το είπε στη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής «Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα αποθεματικά, η Ελλάδα πτωχεύει». Τέτοια έλεγε, εκβιάζοντας εμάς αλλά κοιτάζοντας με βλέμμα δαρμένου σκύλου τη Μέρκελ.

Δε μπορείς να λες: «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους» και να το λες ως κάτι θετικό. Πράγματι άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Είναι σαφέστατο αυτό. Η εποπτεία από τους Γερμανούς ακόμη και στο τελευταίο ευρώ έγινε επίσημη κρατική πολιτική. Οι φόροι των Ελλήνων, τα χαράτσια, οι θυσίες τους, δε θα πηγαίνουν για να στηθεί ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μια αξιοπρεπής Δημόσια Παιδεία, αλλά σε έναν «ειδικό λογαριασμό» τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν κατευθείαν στους ξένους τραπεζίτες. Επισήμως αποικία, δηλαδή.

Σαφώς και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Τόσο πολύ, που χάθηκε. Την άλλαξαν οι φαιδροί ηγέτες της, οι θλιβεροί ταγοί της κι ο τραγικός τελευταίος πρωθυπουργός της. Σε σκληρές διαπραγματεύσεις δεν αποκτάς φίλους. Συνήθως αποκτάς εχθρούς. Εχθρούς που σε σέβονται. Ο Σαμαράς χαίρεται που απέκτησε φίλους. Φίλους που τον σφαλιαρώνουν. Και μαζί μ’ εκείνον, σφαλιαρώνουν κι όλους εμάς. Οι εκβιαστές δεν είναι φίλοι. Οι τοκογλύφοι δεν είναι φίλοι. Οι «ισότιμοι εταίροι» δεν είναι φίλοι όταν υποχρεώνουν το λαό σου σε μετανάστευση ή εξαθλίωση. Όταν όλους αυτούς τους αποκαλείς «φίλους» δύο τινά συμβαίνουν. Ή είσαι εντελώς ηλίθιος ή ανήκεις στην ίδια συμμορία που καταληστεύει το λαό σου.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 RAMNOUSIA 

Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει την εξεταστική για το μνημόνιο, επειδή δεν είναι... ενωτική!

Ο όρος της απροκάλυπτης συγκάλυψης όσων εργάστηκαν ή συνεργάστηκαν για να βρεθεί η Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας και για να μετατραπούν οι Έλληνες πολίτες σε μηχανές παραγωγής χρήματος για τις "αγορές" και τις δάνειες δυνάμεις, θα αποδίδεται από τούδε και στο εξής με το
όνομα της ΔΗΜΑΡ!

Εμετική υποκρισία και απροκάλυπτη συγκάλυψη της "αριστεράς" του Φώτη Κουβέλη

Δεν θα μπορούσε να είναι πιό εμετική, πιο άθλια, πιο υποκριτική η μασκαράτα του σημιτικού κόμματος του κοινοβουλίου, από την τεκμηρίωση της αρνητικής ψήφου όπως αυτή αποτυπώθηκε στην ομιλία του κυρίου Τσούκαλη.

Τι είπε ο κύριος Τσούκαλης; Ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι …ενωτική!
Δηλαδή, η πρόταση για εξεταστική κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, θα έπρεπε να είναι …ενωτική!!!

Ο κατήγορος να ενώνεται με τον κατηγορούμενο.
Το λαμόγιο που τα πήρε από τον Χριστοφοράκο, να είναι ένα με αυτόν που δεν τα πήρε.
Το λαμόγιο που συζητούσε με τον Σόρος, με αυτόν που τον πολεμούσε.
Το κάθαρμα που κονόμησε από την “πράσινη ανάπτυξη”, να είναι ένα με αυτόν που αντιστάθηκε.
Το λαμόγιο που βρίσκεται στο Pay roll των τραπεζιτών, να κάθεται αγκαλιά με αυτόν που αντιστάθηκε.

Με αυτή την ομιλία, η ΔΗΜΑΡ απέδειξε γιατί θα καταστραφεί το παρόν πολιτικό σύστημα. Γιατί κάτι τύποι σαν αυτούς της ΔΗΜΑΡ, βιάζουν την δημοκρατία.
Γίνεται πλέον σαφές ότι εάν οι βουλευτές καταψηφίσουν, θα βάλουν την ταφόπλακα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

H απύθμενη αυθάδεια ενός ανδρείκελου: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!

Η Ελλάδα έχει πετύχει έναν ιστορικό άθλο: Μέσα σε μια τετραετία, περίπου κυβερνήθηκε από τρεις πρωθυπουργούς ανδρείκελα: ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς (ο ένας χειρότερος από τον άλλο)!!!
Και δύο κυβερνήσεις συναινετικής, τοκογλυφικής κακουργίας: Την Παπαδήμια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ) και τη σημερινή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η μία χειρότερη από την άλλη!!!
Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε κυβέρνησης και κάθε πρωθυπουργού ήταν τούτο:...
Να ξεπεράσει τους προηγούμενους στους ρυθμούς λεηλασίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της χώρας, να τους ξεπεράσει στη βαθμολογία του ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ…

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να τους κερδίζει όλους στη …στροφή. Είναι τέτοια η φόρα που έχει πάρει που τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Ελλάδας τον ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ σαν ΑΦΕΤΗΡΙΑ της ύπαρξής της!!!

Το νέο ευρηματικό σποτάκι του είναι: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!!!

ΤΩΡΑ που δίνει τη χαριστική βολή στο λαό της Ελλάδας και στην ελληνική κοινωνία «ΞΕΚΙΝΑΕΙ» η Ελλάδα: Τέτοια παράκρουση δωσίλογης αυθάδειας…

Διαβάστε ένα εύστοχο σχόλιο για την Ελλάδα που «ξεκινάει τώρα»:

Στο ζενίθ του... ναδίρ!


Εχουμε εισέλθει στον αστερισμό της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου και ήδη μέχρι στιγμής, μετράμε:
  • Ανεργία που τα πραγματικά της μεγέθη ξεπερνούν το 30%.
  • Φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό που σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ αγκαλιάζουν το 70% του ελληνικού πληθυσμού.
  • Πάνω από 500.000 παιδιά που σύμφωνα με τις καταγραφές της ΟΥΝΕΣΚΟ υποσιτίζονται.
  • Διπλασιασμό των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ προστρέχουν στα συσσίτια.
  • Απροσδιόριστο αριθμό αστέγων.
  • Χίλιες οικογένειες που κάθε μέρα μένουν χωρίς ρεύμα αφού αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και η ΔΕΗ τους κόβει το ηλεκτρικό.
  • Χιλιάδες και χιλιάδες «λουκέτα» μαγαζιών στις πόλεις και στα χωριά της επικράτειας.
  • Εκατομμύρια παγωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
  • Εκατομμύρια χρεοκοπημένους και «υποθηκευμένους» στις τράπεζες.
  • Εκατομμύρια χαρατσωμένους και φορολεηλατημένους.
  • Καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, ανάπηρους χωρίς συντάξεις, πολύτεκνους χωρίς βοηθήματα, νοσοκομεία χωρίς υλικά, σχολεία υπό διάλυση.
  • Και απροσδιόριστες γενιές Ελλήνων που καλούνται να «επιβιώσουν» με 400 ευρώ το μήνα, αν βρουν ποτέ δουλειά, να συνταξιοδοτηθούν στη Δευτέρα Παρουσία, και στο ενδιάμεσο να «ζήσουν» ως είλωτες. 
*
Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα.
Κάποιος, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει φιλότιμο και τσίπα, απλώς με ψυχρή και τεχνοκρατική ματιά, κάποιος που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο όχι ως άνθρωπο αλλά σαν «αριθμό»,
ακόμα κι αυτός, την παραπάνω αναμφισβήτητη κατάσταση θα την προσδιόριζε με το μόνο τρόπο που μπορεί να προσδιοριστεί: Ως κοινωνικό ολοκαύτωμα και ως ανθρωπιστική καταστροφή.
Οχι, όμως, και η κυβέρνηση. Οχι, όμως, και ο υπουργός Οικονομικών. Γιατί, χτες, ο κ. Στουρνάρας, περιχαρής, πλην σεμνός και ταπεινός, για τα όσα «πετύχαμε» στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ, διαπίστωσε ότι
- μετά απ' όλα αυτά -
ως Ελλάδα, στα μάτια των εταίρων μας, «είμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας»!

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Σαμαράς = Ύφεση 10%!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Λοιπόν για να τελειώνουμε μία και έξω με την περιβόητη δόση.Το σύνολο της δόσης είναι 43,7 δις ευρώ. Η καταβολή αυτών των χρημάτων θα τμηματικά. Η 1η δόση ύψους 34,4 δις ευρώ θα δοθεί στο Ελληνικό Κράτος μετά τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δις ευρώ θα δοθούν στο Ελληνικό Κράτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Α΄ τρίμηνο του 2013 και αφού πρώτα ελεγχθούν οι μνημονιακές επιδόσεις της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά.
Η κατανομή της 1ης δόσης των 34,4 δις ευρώ θα...
είναι η εξής:
- Τα 23,8 δις ευρώ για την ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών
- Τα 3,5 δις ευρώ για την πληρωμή προμηθευτών του Δημοσίου
- Τα 3,2 δις ευρώ για πληρωμή εντόκων γραμματίων και ομολόγων
- Απομένουν 3,9 δις ευρώ,
 τα οποία θα δούμε που θα διατεθούν γιατί οι κυβερνητικές απόψεις ότι από αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις δεν ευσταθεί. Θυμίζουμε ότι λίγα 24-ωρα προτού ανακοινωθούν  η πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ και η καταβολή της δόσης ο υπουργός εργασίας είχε ανακοινώσει ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά στα 20021 Δεκεμβρίου. Το πιθανότερο είναι ότι θα διατεθούν για επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά.
Η καταβολή της 2ης δόσης των 9,3 δις ευρώ θα γίνει απρόσκοπτα εφ’ όσον οι μνημονιακές επιδόσεις της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά είναι αυτές που προβλέπονται από το μνημονιακό πρόγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβληθούν τα 9,3 δις ευρώ αφού πρώτα ενεργοποιηθούν αυτόματα τα ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν την απόκλιση από τους μνημονιακούς στόχους.
Αυτά είναι τα πραγματικά και εν ισχύ δεδομένα. Και τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο 3,5 δις ευρώ θα φτάσουν ως σύνολο, στην πραγματική οικονομία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αλλοδαποί προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου, που και αυτοί θα πληρωθούν από αυτά τα χρήματα.
Η παραπάνω ανάλυση των κατανομών των πόρων της περιβόητης δόσης αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης μας ότι αυτό το δάνειο είναι ένα άχρηστο δάνειο, γιατί καταλήγει στο μεγαλύτερο μέρος του στις τσέπες των δανειστών και στην εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών.
Θα πούμε δύο λόγια τώρα για την περιβόητη αναπτυξιακή πολιτική της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά. Θα κοιμούνται στα υπουργεία, θα δουλεύουν συνεχώς, θα ενεργοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. είναι μερικές από τις μεγαλοστομίες των επικοινωνιακών εγκεφάλων του Μαξίμου. Καλά ακούγονται όλα αυτά αλλά η παγκόσμια οικονομική ιστορία και η οικονομική επιστήμη μας οδηγούν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα.
Η στήλη εδώ και πολύ καιρό (19 Ιανουαρίου 2011- «Jobless Recovery: Ένα σουτιέν μία ημέρα δουλειά», 31 Ιανουαρίου 2011- «Σύντροφοι, Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μουμπάρακ», 7 Φεβρουαρίου 2011- «Σύντροφοι μας δίνετε μεροκάματο ένα σουτιέν» ) απέδειξε ότι:
• Δεν φτάνει μία στατιστική αύξηση του ΑΕΠ για να ευημερεί μία κοινωνία. Απόδειξη οι αραβικές κοινωνίες π.χ. Τυνησία που ενώ είχε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, ταυτόχρονα μαστίζονταν από τεράστια ανεργία
• Το παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο σπρώχνει μαζικά εργαζόμενους με ελάχιστες αμοιβές στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Απόδειξη η εργάτρια της Κίνας και η πωλήτρια στην Ελλάδα που δεν μπορούν να αγοράσουν με το ημερομίσθιο μίας ημέρας το σουτιέν που η πρώτη κατασκευάζει και η δεύτερη πουλά.
Λοιπόν, και η παγκόσμια οικονομική ιστορία και η οικονομική επιστήμη μας οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: Όλες αυτά για αναπτυξιακή εργασιοθεραπεία και για προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι λίαν επιεικώς ανοησίες.
Η ανάπτυξη έρχεται πάντα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που στην Ελληνική περίπτωση έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μνημονιακού προγράμματος. Εμείς λοιπόν επιμένουμε Σαμαράς = Ύφεση 10%!

Φωτομοντάζ «Το Γρέκι»