Kατοχικέ-Πρωθυπουργέ...Ζέστανε πύραυλο...Τα ελικόπτερα δε θα σε πάνε αρκετά μακρυά...

 


 


Εδώ δεν είναι Αργεντινή... μια νύχτα μαγική θα παίζουν χαρτιά στη φυλακή!


Εντάξει…Ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση Δημόσιου χρέους άλλος Πρωθυπουργός από το Πρωθυπουργό της χώρας που πτωχεύει, μόνο στη χώρα που κυβερνάει ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να συμβεί….

Τα γιαούρτια έχουν αρχίσει και πέφτουν βροχή και αυτό είναι μόνο η αρχή γι΄αυτό που μας ετοιμάζουν σιγά σιγά λες και απευθύνονται σε ηλίθιους ή νομίζοντας πως συνομιλούν...

με τους Κυβερνητικούς…Προφανώς είναι ταυτόσημες έννοιες πλέον…

Ο κ. Βενιζέλος έχει επιβάλλει τόσους φόρους στη χώρα μέχρι το 2015 που θα αρκούσαν να ισορροπήσουν δημοσιονομικά όλη την Ευρώπη…Την Ελλάδα όμως θα τη «σκοτώσουν»…

Πάντως στο Υπ. Οικονομικών έχουν σύστημα…Με τα λίγα μέτρα δεν έπιασαν κανένα στόχο…Τώρα παίρνουν πολλά μπας και πετύχουν έστω και ένα…

Διυπουργική θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της εβδομάδας για την αύξηση της φορολογίας στα γιαούρτια…Για να αποφευχθούν τα κρούσματα τύπου Καστανίδη θα επιβάλλουν έμμεσο φόρο….Έτσι δε θα μπορούν να αγοραστούν πολλώ δε μάλλον να εκσφενδονιστούν….

"Aναδιάρθρωση=χρεοκοπία" έλεγε ο μέγας στοχαστής πέρυσι...Με 60% κούρεμα μετά από Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο και νόμισμα ευρώ είναι η Κόλαση η ίδια...Ζέστανε πύραυλο Γιώργο...Δεν θα έχεις που να κρυφτείς στη Γή κακομοίρη...Θα σε κυνηγάνε όλοι στο κόσμο...


Αλέξης Τσίπρας: "Ας μου κόψουν το ρεύμα"

 

Αλληλέγγυος στο κίνημα "Δεν Πληρώνω" στάθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Υπέρ του "Δεν Πληρώνω" για το χαράτσι στα ακίνητα τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα επισήμανε ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο και έδειξε ως τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", ο Α. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν θα πληρώσει το "χαράτσι στα ακίνητα" αλά αντίθετα θα το καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ και επισήμανε ότι "η κυβέρνηση έχει...

πέσει ούτως ή άλλως έξω στα έσοδα, γιατί τα χρήματα που προσπαθεί να μαζέψει δεν υπάρχουν".

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο φαύλος κύκλος μέτρων και ύφεσης πρέπει να σπάσει.

"Και θα σπάσει με δεδομένη την αδυναμία των ανθρώπων να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας. Εγώ έχω υποχρέωση να μπω ασπίδα προστασίας στους ανθρώπους που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Αν θέλουν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα ας ξεκινήσουν από μένα".

Επανέλαβε την πρότασή του για πρόωρες εκλογές υποστηρίζοντας πως θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα, καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί ολοκληρωτικά καταστροφική πολιτική χωρίς την παραμικρή συναίνεση.

Ακόμα υπογράμμισε ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και επισήμανε ότι υπάρχουν εναλλακτικές, όπως η επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, η φορολόγηση του πλούτου και των οικονομικά ισχυρών, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού.

Τόνισε ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο και επισήμανε ότι "προσπαθούν να το κάνουν συντεταγμένα γιατί το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας τρομοκρατεί την Ευρώπη και τις αγορές".

Όσον αφορά στη δημόσια περιουσία, υπογράμμισε ότι το ξεπούλημα που επιδιώκει η κυβέρνηση αποτελεί "συνειδητή μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιοκρατούμενη χώρα".

Σε αυτό το σημείο κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις επιστολές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα, σημειώνοντας:

"Δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού και μάλιστα ερήμην του δεν δικαιούται να παίρνει η κυβέρνηση".

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για τη συγκρότηση "ενός ευρύτατου μετώπου, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, που να περιλαμβάνει την Αριστερά, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, και οποιονδήποτε θέλει απαλλαγή από τα Μνημόνια και το εννοεί".

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Γιάννη Δημαρά.
Από news247

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011


Πάγωσαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την βίαιη επίθεση στον Καστανίδη. Ο Παπανδρέου φλερτάρει με το αιματοκύλισμα αρνούμενος τις εκλογές!

 

Πάγωσαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από τη νύχτα τρόμου που έζησε ο Χάρης Καστανίδης στο κινηματογράφο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης, όταν πάνω από 100 φοιτητές μπούκαραν στην αίθουσα και για ένα τέταρτο τον αποδοκίμαζαν άγρια.

«Φύγε μ@λάκ@, αλήτη, κλέβεις τις ζωές μας. Που είναι η χούντα του ΛΑ.ΟΣ. να σε προστατέψει;» και δεκάδες άλλα συνθήματα δονούσαν την αίθουσα ενώ την ίδια στιγμή οι θεατές είχαν γίνει ένα με τους φοιτητές.

Ήταν ίσως η πιο βίαια επίθεση σε κυβερνητικό στέλεχος από την έναρξη του Μνημονίου και λίγο έλειψε η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι καταιγιστικές καθώς η δίκαιη οργή των πολιτών για τα βίαια χαράτσια που επιβάλει η ανίκανη κυβέρνηση των δοσιλόγων θα συνοδευθεί...

από ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Η κυβερνητική χούντα που είναι ανίκανη να πετσοκόψει το αχόρταγο Δημόσιο που αποτελεί τον κομματικό στρατό της πετσοκόβει τις ζωές όλων των υπολοίπων.

Ο Παπανδρέου έχοντας χάσει κάθε αξιοπιστία και τις πλάτες του Λευκού Οίκου-τρέμει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ από την μέρα που συνελήφθη ο Στρος Καν-γιατί άραγε;- ταμπουρώνεται πίσω από τα φιλότιμα ΜΑΤ του πρώην προέδρου της ΕΦΦΕ Παπουτσή, ο οποίος επιλέγει να γίνει γραφικός και σκιά του εαυτού του για να διασώσει τον Παπανδρέου ο οποίος αρνείται πεισματικά τις εκλογές.

Μετά και την σημερινή επίθεση στον δημοψηφισματικό Καστανίδη, είναι ολοφάνερο ότι ο ΓΑΠ κρύβεται πίσω από τη σωματική ακεραιότητα των υπουργών του.

Την ίδια ώρα γνωστοί νταβατζήδες των ΜΜΕ φλερτάρουν με υπουργούς της κυβέρνησης για τον σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» με τον Σημίτη, τον Παπαδήμο, την Ξαφά και την Πετρούλα.

Μιλάμε για μια συμμορία αδίστακτων παραγόντων η οποία οδηγεί τη χώρα σε εθνική τραγωδία αντί να επιτρέψει στους πολίτες να εκφρασθούν μέσα από τη προσφυγή στις κάλπες.

Κάποιοι επιλέγουν το αιματοκύλισμα αντί των εκλογών. Ως πότε όμως θα ανθίστανται στο αυτονόητο;

Μήπως οι εθνικοί σωτήρες θα πρέπει να αναλογισθούν και τις «παράπλευρες» απώλειες του εγχειρήματός τους;

Ήδη οι πληροφορίες θέλουν σκοτεινές δυνάμεις του παρακράτους της μεταπολίτευσης να ετοιμάζουν «τρομοκρατικά» χτυπήματα με στόχο τους παράγοντες του μηντιακού κατεστημένου αλλά και τους πρόθυμους πολιτικούς που σπεύδουν να δηλώσουν διαθεσιμότητα.

Οι εκλογές εδώ και τώρα αποτελούν μονόδρομο…

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Ο π. πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινος προτείνει την τιμωρία του πρωθυπουργού...!!!

 

«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ... 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ...!!!

Όπως πάντα βαρυσήμαντο το άρθρο του Β. Κόκκινου π. Προέδρου του Αρείου Πάγου στην εφημερίδα "Αξία".

Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Πρωθυπουργού γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Για δε την παραπομπή του δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών πού μπορούν να ζητήσουν...
την άσκηση... ποινικής δίωξης ...!!!

Είναι πολύ ενδιαφέρον και κάνοντας κλικ επάνω στην φωτό έχετε την άνεση να το διαβάσετε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ????

8.10.11

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ.... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ beni-to!! ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ )


 
Το (αθέλητο, ίσως) «κάρφωμα» του υπουργού Οικονομικών του Βελγίου για τον Βενιζέλο, ότι αυτός προκάλεσε την αναβολή της έκτης δόσης του δανείου της τρόικας για τα μέσα Νοεμβρίου, σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό θέμα. Όχι μόνο επειδή η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ εργολαβικά τρομοκρατούν τόσο καιρό με την απειλή της μη εκταμίευσης. Αλλά επειδή μια εκλεγμένη κυβέρνηση λειτουργεί με μεθόδους συνοικιακού εκβιαστή.
Οι αναγνώστες του έντυπου «Π» είδαν από χθες δημοσιευμένες τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι αυτή που ζήτησε την αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου – για να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα – ήταν η ίδια η… Ελλάδα.
Η αιτιολογία ήταν ο κίνδυνος «είτε να μην περάσει ο προϋπολογισμός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ενδεχόμενο μάλλον απίθανο – είτε, ακόμη χειρότερα, να προκληθεί κοινωνική αναταραχή από τη βαρβαρότητα των μέτρων». Συνεπώς «η κυβέρνηση θέλησε να αργήσει η εκταμίευση, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη πίεση στο εσωτερικό».
Και συμπληρώναμε: «Στο ίδιο πλαίσιο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια μερική στάση πληρωμών σε μισθούς από το Δημόσιο – ενδεχόμενο για το οποίο γίνεται ήδη δημοσιογραφική… κονσομασιόν – προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».
Ενώ λοιπόν η εφημερίδα όδευε προς το τυπογραφείο, γινόταν γνωστό ότι ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ Ντιντιέ Ρέιντερς ομολογούσε σε συνέντευξή του πως ο Βενιζέλος ζήτησε την αναβολή προκειμένου να περάσουν τα προγραμματισμένα μέτρα από τη Βουλή.
Με την καταιγίδα ρυθμίσεων στα εργασιακά, αλλά και στα μισθολογικά και φορολογικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του, είναι προφανές γιατί ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, από εκεί που – σύμφωνα με τον υφυπουργό του Φ. Σαχινίδη  τα ταμιακά διαθέσιμα έφταναν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ξαφνικά επαρκούν για έναν επιπλέον μήνα.
Όμως, πριν ο Ρέιντερς πει ξεκάθαρα ότι ο Βενιζέλος ζήτησε την αναβολή, ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη που μας πέρασε, ανακοινώνοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της 13ης Οκτωβρίου, είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα διότι η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε το Eurogroup πως «δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστού» μέχρι τον Νοέμβριο.
Τι κι αν ο ατυχής Σαχινίδης σκιζόταν τις προηγούμενες μέρες να μας πείσει ότι το χρήμα μας βγάζει ίσα με τα μέσα Οκτωβρίου πυροδοτώντας δεκάδες δημοσιεύματα για το οριακό του πράγματος και σενάρια κατακλυσμού σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της έκτης δόσης. Μία μούφα στο πρότυπο συμμορίας εκβιαστών ήταν…
Συνεχής εκβιασμός
Τα ίδια όμως είχαν συμβεί και τον περασμένο Ιούνιο, τότε που υποτίθεται ότι δεν θα παίρναμε τη δόση των 12 δισ. – ένας εκβιασμός που αφορούσε ξεκάθαρα την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Και τότε σε Eurogroup παιζόταν η… «επιβίωση της χώρας», πάλι δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», πάλι η αγωνία (!) στο… κατακόρυφο.
Πάλι τότε ο ίδιος άνθρωπος, ο ΥΠΟΙΚ του Βελγίου, στις 19 Ιουνίου, είχε δώσει τέλος στο κουκλοθέατρο του Βενιζέλου αποκαλύπτοντας (πάλι… άθελά του;) ότι υπήρχε η δυνατότητα να εκταμιευθεί το μισό της δόσης: «Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δυνατότητες στην Ε.Ε. για να βρεθούν τα λίγο λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι αναγκαία έως τις αρχές του Ιουλίου». Και… τέζα ο εκβιασμός!
Βεβαίως στην Ελλάδα ο «Καραγκιόζ μπερντές» περί απειλής άμεσης πτώχευσης συνεχίστηκε, καθώς την επομένη τα στημένα ρεπορτάζ διερμήνευαν ως εξής το μήνυμα που υποτίθεται πως έλαβε ο Βενιζέλος από εκείνο το Eurogroup: «Αν κάνετε αυτά που έχετε δεσμευθεί, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτε». Σε διαφορετική περίπτωση, έγραφαν τότε, ίσως υπάρξει «ατύχημα». Η λέξη «ατύχημα» είχε επιστρατευθεί και όλες τις τελευταίες μέρες…
● Κάπως έτσι στις 29.6 ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο εν μέσω δακρυγόνων και απίστευτης αστυνομικής βίας, χάρη στην αμέριστη συνδρομή των καταστροφέων μπαχαλάκηδων.
● Κάπως έτσι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα όλο το βαρύτατο πακέτο για εφεδρεία, μισθούς, συντάξεις και φορολογία.
Γκρεμίζεται
Βεβαίως ταυτόχρονα χθες δόθηκε και μια… δημοσκόπηση, από την Public Issue, η οποία φέρνει πλέον το ΠΑΣΟΚ στο 22,5% (έναντι 30,5% τον Αύγουστο, 28% τον Σεπτέμβριο και… 25,34% στις βουλευτικές εκλογές του 1977!!!). Όσο για την – πάντα αδιάψευστη – «παράσταση νίκης»; Μόλις… 9% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι 17% τον Σεπτέμβριο και 22% τον Αύγουστο, λίγο μετά τη μακαρίτισσα «συμφωνία της 21ης Ιουλίου».
Ακόμη χειρότερα, παρότι το 53% θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, το 57% πιστεύει ότι τελικά θα έχουμε πρόωρες κάλπες. Μπορεί επίσης μόνο το 39% να πιστεύει ότι χρειαζόμαστε εκλογές, αλλά αυτή τη γνώμη τον περασμένο Ιανουάριο είχε μόλις το 14%, τον Μάιο το 22% και τον Σεπτέμβριο το 31%.
Το προφανές δεν είναι μόνο το γκρέμισμα του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και η διαρκώς ενισχυόμενη πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές για να προχωρήσει…
Αυτοεξευτελισμός
Όμως η κατρακύλα δεν είναι μόνο δημοσκοπική και πολιτική. Εντοπίζεται πια και σε ζητήματα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση αυτή δεν διαπρέπει ούτως ή άλλως. Όμως τα τελευταία κρούσματα καθιστούν το πρόβλημα δυσεπίλυτο και κατεπείγον.
Γράφαμε χθες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στις πρώτες γραμμές της σελίδας 19 του «Π»: «Αξιόπιστες πηγές λένε ότι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε τέτοιο αδιέξοδο, ώστε σκέφτεται σοβαρά να διαθέτει στο εξής το Μέγαρο Μαξίμου για γάμους και βαφτίσεις… Ανάλογα μάλιστα με το social class, οι νιόπαντροι, οι νονοί και το βρέφος θα φωτογραφίζονται και με τον πρωθυπουργό».
Το θέμα της σελίδας 19 ήταν «η υπογραφή (σ.σ.: στο Μέγαρο Μαξίμου) της συμφωνίας μιας ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας (Κούτρας – Μπόμπολας) με την Qatar Holdings για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλικιδικής, συμφωνία από την οποία, βέβαια, το Ελληνικό Δημόσιο δεν παίρνει ούτε ευρώ»! Παρεμπιπτόντως αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Χθες, λοιπόν, με την εφημερίδα στα περίπτερα, σκάει μια απίστευτη είδηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη, μαζί με ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκουμέντο, στην ιστοσελίδα μας με τίτλο Το δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα…).
Ποια ήταν η είδηση; Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής»:
«Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμεταλλεύσεως της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδοτήσεως, πλέον τόκων».
Δηλαδή; Το Ελληνικό Δημόσιο εγκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή καταλόγισε στην «Ελληνικός Χρυσός» (των μεταλλείων της Χαλκιδικής και της συμφωνίας με τους Καταριανούς στο Μαξίμου!) πρόστιμο 15,34 εκατομμυρίων ευρώ λόγω παράνομης κρατικής επιδότησης προς την ιδιωτική αυτή εταιρεία.
Το πρόστιμο αυτό η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να το εισπράξει – και γι’ αυτό προσφεύγει στο ευρωδικαστήριο. Και αρνείται – βλάπτοντας το δικό του, αλλά κυρίως δικό μας – συμφέρον.
● Την ίδια ώρα που απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει την εισφορά για το σπίτι του.
● Την ίδια ώρα που ο Βενιζέλος μας λέει ότι, αν δεν σπεύσουμε στην εφορία για να πληρώσουμε τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, θα πτωχεύσουμε – και θα φταίμε εμείς.
Καθώς η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αξιοπιστία εντός και εκτός της χώρας, έχοντας προχωρήσει προ πολλού σε πολιτική πτώχευση, ακριβώς αυτή την ώρα βρίσκει να αυτοεξευτελιστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αποδεικνύοντας ακόμη και στους πλέον δύσπιστους πώς εννοεί τη δικαιοσύνη, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη σωτηρία της χώρας και όλες τις άλλες δικαιολογίες της συμφοράς, με τις οποίες οδηγεί τη χώρα στον χειρότερό της εφιάλτη…



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1aHA711k0

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

Έρχονται κρεμάλες!! 





Βλέποντας το πολιτικό τέλος τους να πλησιάζει, ο Γ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ αναζητούν απεγνωσμένα οδό διαφυγής, χωρίς να αποκλείεται πλέον κανένα ενδεχόμενο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πλήρης αποσταθεροποίηση, στην κυβέρνηση η διάλυση μεγαλώνει καθημερινά, οι υπουργοί προσπαθούν να νίψουν τας χείρας τους και να φορτώσουν ο ένας μετά τον άλλο τις ευθύνες αλλού, ενώ οι βουλευτές συνειδητοποιούν ότι το εκ του ασφαλούς «αντάρτικο» δεν τους γλιτώνει από την οργή των πολιτών.
Το τοπίο γίνεται πιο σκοτεινό, καθώς την ίδια ώρα φουντώνουν, ύστερα και από τις δηλώσεις Μέρκελ, τα σενάρια γύρω από τη χρεοκοπία της χώρας, με όποιον τρόπο κι αν ονομαστεί, ενώ οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις υπουργείων επιτείνουν το κλίμα παραλυσίας. Μπροστά σε αυτό το γενικό αδιέξοδο, ο κ. Παπανδρέου συγκαλεί σήμερα «πολεμική σύσκεψη», η οποία ωστόσο δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τίποτε άλλο παρά μόνο με το χάος που προκάλεσε ο ίδιος.
Ευρισκόμενος, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, σε ερειπιώδη ψυχολογική κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να βρει κάποια προσωπική διέξοδο, δίχως πλέον να απορρίπτει -παρά τις δημόσιες δηλώσεις του- ακόμη και τις εκλογές. Αλλωστε, στα παρασκήνια κυκλοφορούν ήδη διάφορες ημερομηνίες εντός του Νοεμβρίου ή για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Ούτε είναι τυχαίο ότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης μίλησε για δημοψήφισμα εντός του 2011, έστω και αν δημοσίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος κράτησε αποστάσεις. Επίσης δεν έχουν σταματήσει να διακινούνται τα γνωστά σενάρια περί «συγκυβέρνησης», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, αναζητώντας συνενόχους, ετοιμάζεται να επαναλάβει σήμερα την πρότασή του προς τη Ν.Δ. για «συναίνεση».
Η σύσκεψη θα γίνει με τη σύνθεση της κυβερνητικής επιτροπής και επισήμως θα συζητηθούν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ο πολιτικός σχεδιασμός για το προσεχές διάστημα. Λόγω της εσωτερικής διάλυσης, πάντως, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κι αυτά αποσυντονιστεί. Από τη μια το «πρέσινγκ» της τρόικας εφ' όλης της ύλης και από την άλλη τα σενάρια «κουρέματος» και χρεοκοπίας έχουν οδηγήσει τους υπουργούς στην αναζήτηση διάφορων «εναλλακτικών προτάσεων». Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν «πολιτικές εξελίξεις» στο άμεσο μέλλον ή μιλούν για εκλογές, ενώ δηλώσεις με νόημα για έλλειψη αποφάσεων έκανε χθες ο Μ. Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας πάντως αργότερα ότι αναφερόταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την άποψη περί συγκυβέρνησης φέρεται να επαναφέρει ο Α. Λοβέρδος, με τον Δημ. Ρέππα να την υποστηρίζει αλλά και την Αννα Διαμαντοπούλου να την... καλοβλέπει επίσης.
Εντεινόμενος προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των «πράσινων» βουλευτών, πολλοί εκ των οποίων ετοιμάζονται να ζητήσουν με κείμενό τους εκλογές, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης ξαναχτύπησε χθες, στρεφόμενος από το ιστολόγιό του κατά «ορισμένων υπουργών που ανοίγουν τυφλά μέτωπα και βάζουν όλο τον κόσμο απέναντί τους».

Ο Καστανίδης ανοίγει δρόμο διαφυγής μέσω δημοψηφίσματος
Δημοψηφισματικό ερώτημα του τύπου «Παραμονή στο ευρώ. Ναι ή Οχι;» έδειξε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα, το οποίο πέρασε με την ψήφο μόνο του ΠΑΣΟΚ. Μένει ωστόσο να αποδειχτεί αν εξωτερίκευσε μύχιους πόθους ή απλά εξέφρασε μια προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης.
«Το ερώτημα θα αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού, εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Δεν θα είναι ένα εύκολο ερώτημα για να διαφύγει -αφού δεν αναζητεί οδό διαφυγής- η κυβέρνηση» είπε, ενώ σε δημοσιογράφο αποκάλυψε ότι το πρώτο δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μέσα στο 2011.
Οσα ακολούθησαν αποδεικνύουν απλώς το μπάχαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το πόσο δίκιο έχει η Νέα Δημοκρατία, που μιλά για βασανιστική κακοφωνία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» τον κ. Καστανίδη λέγοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος αυτή την περίοδο. Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα δημοσιογράφοι είδαν τον κ. Καστανίδη να βγαίνει κατσουφιασμένος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και οι φήμες περί συστάσεων που του έγιναν φούντωσαν.
Η Ν.Δ. καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Ν. Δένδια να τονίζει ότι πρόκειται για ήσσονος σημασίας και περιττό νομοθέτημα. Μοναδική περίπτωση να έχει αξία είναι αν η κυβέρνηση δεσμευτεί ότι σε ενδεχόμενο «Οχι» του λαού σε δημοψήφισμα το ΠΑΣΟΚ θα εγκαταλείψει την εξουσία.
Η ανοίκεια και άστοχη επίθεση του κ. Καστανίδη κατά του Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ανούσιο το αίτημα για εκλογές, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική, και ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να αποκαλύψει ο κ. Σαμαράς αν η τρόικα απεδέχθη την επαναδιαπραγμάτευση, προκάλεσε την έκρηξη οργής του Ν. Δένδια. «Είναι αυτό επιχείρημα υπέρ της εθνικής κυριαρχίας; Θα πρέπει να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας για να νομιμοποιούμαστε να ζητάμε εκλογές; Το σκεπτικό σας είναι απίστευτο» είπε ο κ. Δένδιας. Μέχρι και ο Γ. Καρατζαφέρης αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει έωλο το επιχείρημα του υπουργού πλέκοντας το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά: «Οταν η τρόικα έχει να κάνει με πολύ μαλακούς, με πλαστελίνη που την κάνει ό,τι θέλει, γιατί να πάει να τα βρει με τον Σαμαρά, ο οποίος είναι σκληρός;»
Γιώργος Λυκουρέντζος

Τσίπρας: «Εκτελούν συμβόλαιο»
Χωρίς ακόμα να έχουν κάνει το αυτονόητο, να έχουν δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα δηλαδή, ως όφειλαν και είχαν δεσμευτεί τότε ότι θα κάνουν, τώρα στην κυβέρνηση κρύβονται και δίνουν ανεπίσημες διαβεβαιώσεις ότι η δημοσιοποίησή τους είναι αρμοδιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου που θα το κάνει ίσως κάποια στιγμή.
Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, κατέθεσαν χθες σχετική αίτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «για πρώτη φορά ζητείται από τον πρωθυπουργό επιστολή υποταγής και εγείρεται τεράστιο θέμα δημοκρατίας». Σημειώνουν μάλιστα ότι «κανείς δεν δικαιούται να αναλαμβάνει δεσμεύσεις με όρους πλήρους αδιαφάνειας και εν κρυπτώ από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».
Κλιμακώνοντας μάλιστα την επίθεσή του στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε χθες από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής οικονομίας και της χώρας που λήγει το 2013», καλώντας την κοινωνία «να τους στείλει σπίτι τους».
Χωρίς να δώσει ουσιαστική απάντηση για την «ταμπακιέρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είπε ότι «δεν θεωρούμε σοβαρές αυτές τις δηλώσεις... Καλό είναι να κάνει λίγο σοβαρότερες δηλώσεις από αυτές που είχε κάνει στο παρελθόν, όπως ότι θα έφερνε πετρέλαιο από τον κ. Τσάβες».

ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΤΕΛΟΣ! ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ




Το επερχόμενο τέλος της κυβέρνησης προκαλεί ανάφλεξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, όπου βγήκαν ανοιχτά τα μαχαίρια και επανεμφανίστηκαν τα εσωκομματικά στρατόπεδα «παπανδρεϊκών» και «βενιζελικών», ενώ ακούστηκαν και βαριές καταγγελίες (από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Κουσελά) για συγκάλυψη μεγαλοοφειλετών. Ο «άνετος» άλλοτε Ευάγγελος Βενιζέλος έχασε πολλές φορές την ψυχραιμία του, δεχόμενος ομαδικά πυρά τόσο προσωπικά όσο και για το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος απείλησε αρκετές φορές να «μιλήσει» για το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές εις βάρος του προκατόχου του αλλά και κατά του Γ. Παπανδρέου. Οπως διαπιστώθηκε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παίρνει ανοιχτά πλέον αποστάσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς η λυκοφιλία των δυο τους αποτελεί παρελθόν. Η μία πλευρά προσπαθεί τώρα να επιρρίψει τις ευθύνες στην άλλη και γι' αυτό οι βουλευτές άρχισαν από χθες να ανταλλάσσουν πυρά, ανάλογα με το «στρατόπεδο» στο οποίο ανήκουν...
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν ο κ. Κουσελάς (ο οποίος αντικαταστάθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό από τον Παντελή Οικονόμου) ζήτησε τον λόγο από τον κ. Βενιζέλο για τη μη είσπραξη των οφειλών από μεγαλοοφειλέτες. «Τι μέτρα πήρες για την ανάπτυξη; Τι μέτρα πήρες για τους μεγαλοοφειλέτες;», τον ρώτησε, ζητώντας επιτακτικά να μάθει ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα για την είσπραξη των οφειλών.
«Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες για αυτό στη διάρκεια της θητείας σου;» αντεπιτέθηκε ο κ. Βενιζέλος, απειλώντας πως δεν έχει αντίρρηση να μιλήσει για το παρελθόν και πως δεν το έκανε έως τώρα γιατί τον ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας. Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση-βόμβα του κ. Κουσελά ότι απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ακριβώς γιατί ήθελε να χτυπήσει τους μεγαλοοφειλέτες, πράγμα που προφανώς δεν ήθελε ο πρωθυπουργός που ήταν ενήμερος.
«Ενας από τους λόγους που έφυγα από την κυβέρνηση ήταν αυτός, ότι ήθελα να χτυπήσω τους μεγαλοοφειλέτες» είπε, αναφερόμενος σε λίστα 3.800 ατόμων που χρωστούν πάνω από 1.000.000 ευρώ έκαστος, την οποία είχε κάνει γνωστή στον πρωθυπουργό και από τους οποίους θα μπορούσε να εισπραχθεί ποσό δύο φορές μεγαλύτερο από το κόστος της εφεδρείας, όπως εξηγούσε αργότερα σε δημοσιογράφους. «Βρέθηκα απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα, που δεν ήθελαν να προχωρήσω» είπε (χωρίς περισσότερα στοιχεία, πάντως) αργότερα στον Real FM, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε για την κυβέρνηση.
Μαριτίνα Ζαφειριάδου


Ο Γιώργος κατάντησε κωμωδία την «Ωρα του Πρωθυπουργού»
Το έσκασε πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βουλή και την Ωρα του Πρωθυπουργού. Και μόνο σε θαύμα ανωτέρας δύναμης μπορούν οι πολιτικοί αρχηγοί να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για να απαντηθεί εκ μέρους του κάποια ερώτησή τους. Αποτέλεσμα είναι να ακυρωθεί η σημερινή συζήτηση της ερώτησης του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την εγκληματικότητα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίζει ότι θα επανακαταθέσει την ίδια ερώτηση για την ερχόμενη εβδομάδα.
Τον περασμένο Μάιο, όταν ο κ. Σαμαράς είχε καταθέσει για πρώτη φορά την ερώτηση για την εγκληματικότητα, ο πρωθυπουργός οργάνωσε ταξιδάκι στο Ναύπλιο, προκειμένου να γλιτώσει. Πέντε μήνες αργότερα, ούτε η κατάσταση με την εγκληματικότητα άλλαξε ούτε τα χούγια του κ. Παπανδρέου. Ετσι, με τηλεφώνημα χθες το πρωί, η Συγγρού ενημερώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει στην ερώτηση του κ. Σαμαρά, διότι στις 10.30 θα υποδεχτεί τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ.
Αντιθέτως, ο πάντα πρόθυμος Γ. Καρατζαφέρης έσπευσε να τείνει χείρα βοηθείας στον πανταχόθεν βαλλόμενο, μετά τα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα, Χρήστο Παπουτσή, καταδεχόμενος να απαντηθεί από αυτόν η ερώτησή του.

Τ. Αντωνίου: Εμείς ήμασταν μιάσματα! Εσείς τι είστε;

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε το σκληρό εσωκομματικό ροκ στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στις «κόντρες» ξεχώρισε αυτή της «υπολοχαγού» του Ευ. Βενιζέλου, Τόνιας Αντωνίου, με τον Γ. Διαμαντίδη, όταν ο τελευταίος ρώτησε για ένα ομόλογο της Εθνικής με την Goldman Sachs.
Γιατί δεν μιλούσε νωρίτερα, τον ρώτησε ο κ. Βενιζέλος, ενώ, όταν εκείνος αμυνόμενος αναρωτήθηκε μήπως δεν μπορεί να έχει άποψη επειδή υπήρξε υπουργός, του επιτέθηκε σφόδρα η κυρία Αντωνίου. «Οταν κάναμε κριτική οι βουλευτές, ήμασταν αποστάτες, Ιουλιανοί και μιάσματα. Εσείς τι είστε;» τον ρώτησε, σημειώνοντας ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνουν «υπουργοί του ΔΝΤ».
Την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών εισηγήθηκαν οι Βάσω Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκης και Ν. Σαλαγιάννης, για να πάρουν την απάντηση του Ευ. Βενιζέλου: «Αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν απολύτως καταστροφικές για τη χώρα σε αυτή τη φάση».
«Δεν έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ... Εχουμε καταφέρει να έχουμε την κοινωνία απέναντί μας. Χρειάζεται καθοδήγηση και υπευθυνότητα» είπε η κυρία Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του υπουργού, αλλά αμφισβητώντας τα «αποτελέσματα», για τα οποία ζήτησε τους «καλύτερους». «Εσύ προσπαθείς, αλλά η κυβέρνηση είναι σε κρίση, δεν συντονίζεται» υπερθεμάτισε ο κ. Ανδρουλάκης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών αμύνθηκε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και ότι πολλά θέματα που θέτουν οι βουλευτές άπτονται του πρωθυπουργού, στον οποίο όμως δεν τα θέτουν στις συνεδριάσεις της Κ.Ο.
«Δεν είναι δυνατόν σε στιγμές κρίσης να παίζουμε με θεσμούς, να συζητάμε για δημοψηφίσματα και να αλληλοδιαψεύδονται ο υπουργός Εσωτερικών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» είπε η Μιλένα Αποστολάκη, παρατηρώντας μηδενικές επιδόσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και θυμίζοντας ως «εκπρόσωπος» του κ. Βενιζέλου την αποτυχία των αποφάσεων της πρώτης κυβερνητικής περιόδου από την 5η Οκτωβρίου 2009 και όχι το 2011. «Τι ισχύει τελικά σε αυτή την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.
«Δεν κάνετε καλό στον Βενιζέλο» φέρεται να είπε ο Χρ. Μαγκούφης, επισημαίνοντας στους «βενιζελικούς» συναδέλφους του ότι, με το να αναδεικνύουν τα προβλήματα με τους άλλους υπουργούς, δεν τον προστατεύουν. Κατά του δημοψηφίσματος τάχθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως η Σούλα Μερεντίτη και ο Κ. Γείτονας, που πρότεινε η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για «νέα εθνική συσπείρωση»


Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011


Οι καταστροφικές συνέπειες της παραμονής μας στην Ε.Ε

Του Τάκη Φωτόπουλου

Στο προηγούμενο άρθρο [1] αναφέρθηκα στη μοναδική, κατά τη γνώμη μου, διέξοδο από την καταστροφική κρίση που δημιούργησαν οι ξένες ελίτ με τη συνεργία των ντόπιων, η οποία εσκεμμένα οδηγεί στην απόλυτα ελεγχόμενη από αυτές χρεοκοπία μέσα στην ΕΕ ―γεγονός που θα έχει αναπόφευκτο αποτέλεσμα, πέρα από τις μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες που ήδη είχε η ένταξή μας στην ΕΕ πάνω στην παραγωγική και καταναλωτική δομή της χώρας, τη διαφαινόμενη πλήρη «Λατινοαμερικανοποίησή» της. Δηλαδή, την απόλυτη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού, την «Κινεζοποίηση» της εργασίας, το ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου στις ίδιες ελίτ, και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών γενικότερα.

H διέξοδος που πρότεινα περνά μέσα από την άμεση έξοδο από την ΕΕ (και όχι μόνο από την Ευρωζώνη όπως υποστηρίζει αποπροσανατολιστικά η ρεφορμιστική Αριστερά), την ακύρωση των «Μνημονιακών» νόμων και την διαγραφή ολόκληρου του χρέους, την αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση του λεηλατημένου κοινωνικού μας πλούτου (από Γερμανούς, Καταριανούς και άλλους ληστές), καθώς και αυστηρούς κοινωνικούς ελέγχους των αγορών κεφαλαίου, εργασίας και εμπορευμάτων, την κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και, προπαντός, τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού προτύπου που θα στηρίζεται βασικά στους δικούς μας παραγωγικούς πόρους, οι οποίοι θα οργανώνονται γύρω από συλλογικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις.

Το άρθρο αυτό (που αποτελούσε ουσιαστικά περίληψη των συμπερασμάτων συστηματικής ανάλυσης της κρίσης και συνολικής πρότασης για διέξοδο από αυτή που διατυπώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν),[2] έτυχε πολύ ευμενούς υποδοχής από blogs, αναγνώστες κ.λπ. και φυσικά και άμεσων ή έμμεσων επιθέσεων από τους «Ευρωπαϊστές» με επενδυμένα συμφέροντα στην ΕΕ, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που προσπαθούν να θάψουν παρόμοιες προτάσεις με ισχυρισμούς του τύπου «αντί μιας μελετημένης και συγκροτημένης πρότασης για τη βαθιά κρίση, ακούμε μόνο κραυγές, από εκείνες που ακούγονται για να ακουστούν»!

Συγχρόνως, η Κοινοβουλευτική Χούντα και οι στυγνοί ληστές τοκογλύφοι πίσω από αυτή, μέσω του «ανθρώπου τους στην Αθήνα» που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ξεκίνησαν μια Γκεμπελική εκστρατεία καταστροφολογίας για τις συνέπειες εξόδου από την Ευρωζώνη, στην οποία μετέχουν ενθουσιωδώς όχι μόνο τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά και τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά με επενδυμένα συμφέροντα στην ΕΕ που μετέχουν στις εκπομπές, τις οποίες οργανώνει συστηματικά η άθλια κρατική τηλεόραση που δεν διαφέρει πια από την αντίστοιχη Χουντική της επταετίας. Επικεφαλής της καταστροφολογίας μπήκε ο γνωστός αρχι-εκσυγχρονιστής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης [3]που θεωρεί κατόρθωμα του την ένταξή μας στην Ευρωζώνη, η οποία ολοκλήρωσε την οικονομική καταστροφή της χώρας και οδήγησε στη σημερινή έκρηξη της κρίσης. Περιττεύει να ασχοληθώ εδώ με την καταστροφολογική ανοητολογία του τ. πρωθυπουργού που όχι μόνο δεν έχει σχέση με την οικονομική θεωρία αλλά και κάθε άλλο παρά καλοπροαίρετη είναι, με δεδομένα τα επενδυμένα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων οικονομικών ελίτ που πιστά υπηρέτησε και υπηρετεί. Ας δούμε όμως ένα «σοβαρό» άρθρο που δημοσίευσε πρώτα η ναυαρχίδα του σοσιαλφιλελευθερισμού στη Βρετανία, η Γκάρντιαν, και αναδημοσιεύθηκε στην «Ε», όπου μάθαμε από...πολιτειολόγο για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη» [4] ―ο οποίος προφανώς γνωρίζει περισσότερα από πλειάδα έγκυρων διεθνών οικονομολόγων, με τελευταίο τον Ρουμπίνι [5], που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο! Αξίζει λοιπόν να δούμε ένα-ένα τα «επιχειρήματα» στα οποία στηρίζεται η προφανώς αποπροσανατολιστική αυτή θέση, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στη χώρα μας, υποστηρίζεται όχι μόνο από νεο/σοσιαλφιλελεύθερους, αλλά και από «Μαρξιστές», «αντί-εξουσιαστές» κ.ά!

Έτσι, πρώτον, η έξοδος από την Ευρωζώνη υποστηρίζεται ότι θα σημάνει «δραματικές αυξήσεις στις τιμές των εισαγωγών» και, επομένως, αντίστοιχη αύξηση της τιμής της εισαγόμενης ενέργειας και του παραγωγικού κόστους. Όμως, ένας δευτεροετής φοιτητής Οικονομικών γνωρίζει ότι η υποτίμηση του νομίσματος, στην οποία υποχρεωτικά (αλλά και ευεργετικά!) θα οδηγήσει η έξοδος από το Ευρώ, επιφέρει μεν αύξηση των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων αλλά και αντίστοιχη μείωση των τιμών των εξαγόμενων, πράγμα που σίγουρα θα έχει σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στην «βαριά βιομηχανία» μας τον Τουρισμό, αλλά και στα όποια άλλα εξαγόμενα προϊόντα μας. Επομένως, το Κράτος μπορεί κάλλιστα να αντισταθμίσει ένα σημαντικό τμήμα της αύξησης του κόστους παραγωγής με τον μηδενισμό του φόρου στην ενέργεια, που θα γινόταν δυνατός με τα επιπλέον (άμεσα ή έμμεσα) φορολογικά έσοδα από την βελτίωση των εξαγωγών. Στην πραγματικότητα, το σημαντικότερο πρόβλημα από την υποτίμηση θα ήταν η πιθανή επιδείνωση των λαϊκών εισοδημάτων εξαιτίας της αύξησης των τιμών των βασικών ειδών, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα εισάγουμε, σαν συνέπεια της αποδιάρθρωσης της παραγωγής μας μετά την ένταξη στην ΕΕ. Όμως, μια κυβέρνηση που δεν θα εκπροσωπούσε (όπως η σημερινή Χούντα) τα προνομιούχα στρώματα και τις ελίτ θα μπορούσε να επιδοτεί τα λαϊκά στρώματα από τα έσοδα ενός σημαντικού φόρου στη μεγάλη περιουσία (κινητή και ακίνητη) καθώς και τα έσοδα από ένα βαρύ φόρο στα είδη πολυτελείας, όπως είχαμε προτείνει από πέρυσι.

Δεύτερον, φυσικά, οι Ελληνικές Τράπεζες θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, και αυτό δεν είναι κάτι «κακό», όπως ισχυρίζεται το άρθρο αυτό, διότι δήθεν στη χώρα μας «ο δημόσιος τομέας είναι κεντρικό μέρος του προβλήματος». Το «επιχείρημα» αυτό, όπως έδειξα αλλού, [6] αποτελεί απλά νεο/σοσιαλφιλελεύθερο μύθο. Το είδος δημόσιου τομέα που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα (σαν συνέπεια της αποτυχίας του ιδιωτικού να απορροφήσει την ανεργία), όπως και το ίδιο το Χρέος, είναι απλά συμπτώματα της χρόνιας δομικής κρίσης της Ελληνικής Οικονομίας, την οποία ενέτεινε η ένταξή μας στην ΕΕ.

Τρίτον,το «επιχείρημα» ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη μετά από χρεοκοπία θα αποκλείσει τη χώρα από τις διεθνείς χρηματαγορές, τη στιγμή που το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα αυξάνεται, στηρίζεται σε δυο σιωπηρές υποθέσεις που ισχύουν μόνο αν παραμείνουμε στην ΕΕ/Ευρωζώνη (που είναι βέβαια το κρίσιμο ερώτημα!).

Δηλαδή:
α) στην υπόθεση ότι το Χρέος θα μείνει στο ύψος που μας καθορίζουν οι τοκογλύφοι πιστωτές μας, όταν ακριβώς βραχυπρόθεσμος στόχος της εξόδου από την ΕΕ/Ευρωζώνη είναι να αποφασίσουμε εμείς για το εάν θα πληρώσουμε το Χρέος αυτό και, β) στην υπόθεση ότι θα παραμείνουμε εσαεί προτεκτοράτο της ΕΕ, όταν ακριβώς μακροπρόθεσμος στόχος της εξόδου από αυτή θα ήταν η δημιουργία των προϋποθέσεων μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης που θα ελαχιστοποιούσε, αν δεν εξαφάνιζε, την ανάγκη νέων δανεισμών.

Τέταρτον, ακόμη και αν προκύψουν ταμειακές ανάγκες από την επαναφορά των λαϊκών εισοδημάτων, αρχικά, στο προ των Μνημονίων επίπεδο, αυτές δεν χρειάζεται να καλυφθούν μέσω νέων δανείων, αλλά μέσω ενός ελεγχόμενου πληθωρισμού (ενώ τα λαϊκά εισοδήματα θα μπορούσαν να προστατευθούν με τιμαριθμικές αναπροσαρμογές), καθώς και ενός ριζικά προοδευτικού φόρου εισοδήματος, πέρα από τους φόρους στη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία και την πολυτελή κατανάλωση που προανέφερα.

Πέμπτον, τα κίνητρα για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή όχι μόνο δεν θα αυξηθούν «δραματικά», όπως υποστηρίζει το άρθρο, αλλά αντίθετα θα μειωθούν δραστικά στο νέο θεσμικό πλαίσιο, ιδιαίτερα μετά τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων που συνεπάγονται τα παραπάνω μέτρα. Και αυτό, διότι σε ένα παρόμοιο πλαίσιο που εξασφαλίζει στοιχειώδη φορολογική δικαιοσύνη, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αυτο-απασχολούμενοι θα χρειάζονται πια «φακελάκια» για να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε οι πολίτες θα αναγκάζονται να φοροδιαφεύγουν από ένα ληστρικό κράτος εάν τους δινόταν η δυνατότητα να συμμετέχουν συλλογικά στη διαμόρφωση του φορολογικού τους βάρους και της διάρθρωσης των δαπανών.

Τέλος, άλλη καταστροφολογία που διαδίδεται ευρέως από τα Γκεμπελικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους είναι ότι οι καταθέτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους όταν βγούμε από το Ευρώ. Όμως, κατ’ αρχήν, η δραχμοποίηση των καταθέσεων δεν επηρεάζει την εσωτερική αγοραστική τους δύναμη (ή αυτή των μισθών ή των συντάξεων), οποιοδήποτε και να είναι το μέγεθος της υποτίμησης, αλλά μόνο την «εξωτερική» αγοραστική τους δύναμη, δηλαδή την ικανότητά τους να αγοράζουν εισαγόμενα αγαθά (θέμα για το οποίο ανέφερα πιθανές λύσεις) ή την ικανότητά τους για τουρισμό στο εξωτερικό κ.λπ., στον οποίο έτσι και αλλιώς μετείχαν μόνο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα και τα μεσαία ―που σήμερα προλεταριοποιούνται. Επίσης, πέρα από τους τρόπους που ανέφερα προστασίας της αγοραστικής τους δύναμης, υπάρχουν και ειδικοί τρόποι να προστατευθούν οι καταθέσεις των μικροκαταθετών, σε αντίθεση με αυτές των μεγαλοκαταθετών που ανήκουν στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Για παράδειγμα, η αξία των καταθέσεων σε ευρώ θα μπορούσε να μετατραπεί σε δραχμές με βάση μια προοδευτική κλίμακα που θα προστάτευε την αγοραστική δύναμή τους ανάλογα με το γενικότερο εισόδημα των καταθετών (όσο μικρότερο το εισόδημα τόσο μεγαλύτερη η προστασία της αγοραστικής δύναμης των καταθέσεων).

Συμπερασματικά, η έξοδος από την ΟΝΕ και την ΕΕ πράγματι θα είναι επιζήμια στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα (γι’ αυτό και τα παπαγαλάκια τους, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και αν ευρίσκονται, έχουν εξαπολύσει την ξεδιάντροπη αυτή καταστροφολογία). Όμως, οι αρνητικές συνέπειες σε αυτά (που είναι άλλωστε επιθυμητές, αφού αυτά προκάλεσαν την χρόνια κρίση η οποία εντάθηκε με την ένταξή μας που αποφάσισαν στην ΕΕ/ΟΝΕ από την οποία πράγματι ωφελούνται) δεν μπορούν καν να συγκριθούν με τις καταστροφικές συνέπειες πάνω στα λαϊκά στρώματα από την παραμονή μας σε μια ένωση του κεφαλαίου (και όχι των λαών!) που εκφράζει τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση στον χώρο μας.

Μόνο, επομένως, ένα Λαϊκό Μέτωπο «από τα κάτω», με στόχους αυτούς που ανάφερα στην αρχή, και με μέσα τις συνεχείς καταλήψεις και απεργίες διαρκείας παντού, και την μη πληρωμή των χαρατσιών που επιβάλλει η Κοινοβουλευτική Χούντα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή της, καθώς και κάθε επίδοξης νέας Χούντας που θα στόχευε στην απλή «επαναδιαπραγμάτευση» του Χρέους. Και, φυσικά, οι πραιτοριανοί της Χούντας που σήμερα μακελεύουν τους διαδηλωτές θα πρέπει να ξέρουν ότι μετά την ανατροπή της δεν θα ισχύσει κανένα ελαφρυντικό ότι «εκτελούσαν διαταγές» για οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράττουν ενάντια στον Λαό, και θα δικαστούν από αυτόν ανάλογα στη περίπτωση που, αντί να παραιτηθούν σήμερα ενώ έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν, προτιμήσουν να συνεχίσουν να εκτελούν τις παράνομες διαταγές μιας Χούντας που δεν έχει τη παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση και αναγκαστικά γίνονται δωσίλογοι, όπως αυτή.

* Περίληψη του άρθρου αυτού, λόγω των περιορισμών χώρου της στήλης, δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 8/10/2011

[1] Το άρθρο για το πολιτικό και κοινωνικό υποκείμενο ενός αγώνα, με τους στόχους του κειμένου, που υποσχέθηκα στο προηγούμενο άρθρο, αναγκαστικά αναβάλλεται για το επόμενο. Βλ. όμως: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grspeeches/chalkida__2011.htm

[2] Bλ. Η Ελλάδα ως Προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ, (Γόρδιος, Νοεμ. 2010), ΜέροςΤρίτο

[3] Κ. Σημίτης, «Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ», Καθημερινή (02/10/2011).

[4] Διονύσης Γ. Δημητρακόπουλος, «Οι καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη», Ελευθεροτυπία” (01/10/2011).
[5] Nouriel Roubini, "Greece should default and abandon the euro, The Financial Times (19/9/2011).
[6] Η Ελλάδα ως Προτεκτοράτο, ο.π. σελ.79-86

. __
περιοδικό Περιεκτική Δημοκρατία http://www.inclusivedemocracy.org/p
d

Στις Δημοκρατίες, οι εκλεγμένοι, δεν κυκλοφορούν έτσι !!!