Έρχονται χειρότερα!! η τους ανατρέπουμε η μας τσακίζουνε!!!


Η κατοχική συγκυβέρνηση θα πιεί κι αυτό το πικρό ποτήρι!


Γράφει ο Δευκαλίων

Με κύριο θέμα την απαίτηση της τρόικα για απόλυση μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κατηγορηθεί ως επίορκοι και την κυβέρνηση να προσπαθεί εναγωνίως να μην πιεί το πικρό αυτό ποτήρι, διαμορφώνεται η σημερινή ειδησεογραφία. Φυσικά και ο γνωστός εκβιασμός. Αν δεν υπακούσετε τις απαιτήσεις της τρόικα τότε δεν θα πάρετε την δόση.

Είναι όμως πραγματικό γεγονός ή ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι; Μήπως πρόκειται για κάποιο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για να περάσει κάποιο άλλο αντιλαϊκό μέτρο; Τι άραγε να συμβαίνει...
στην πραγματικότητα;

Σίγουρα θα το καταλάβουμε τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε όμως θα ζούμε με την αγωνία και το δίλλημα...

Θα χάσουν την δουλειά τους αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι που είτε απλώς κατηγορούνται, είτε έχουν καταδικαστεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα;

Πάλι η στήλη θα δώσει την λύση:
- Τι συμφώνησε η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά;
- Τι προβλέπει το 3ο Μνημόνιο;
- Τι ψηφίσθηκε στην Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία των τριών (3) μνημονιακών κομμάτων;

Δυστυχώς έρχεται η περιβόητη “κινητικότητα” για τους δημοσίους υπάλληλους. Δηλαδή η μετάθεση δημοσίων υπαλλήλων από μία υπηρεσία σε μία άλλη. Φαίνεται φαινομενικά αθώα διαδικασία. Όμως είναι έτσι; Μάλλον ΟΧΙ.

Διότι η περιβόητη “κινητικότητα” δεν θα γίνει ούτε προγραμματισμένα, ούτε εθελοντικά. Θα γίνει οριζόντια και εύλογα θα προκαλέσει χιλιάδες ανθρώπινα δράματα. Πως θα γίνει αυτό; Με τον εκβιασμό: Είτε εντάσσεστε χωρίς διαμαρτυρίες στον θεσμό της κινητικότητας είτε απολύεστε!

Τι θα γίνει τελικά; Θα γίνει αυτό που απαιτεί η τρόικα! Δηλαδή η κυβέρνηση θα πιεί κι αυτό το πικρό ποτήρι!

 * Μοντάζ "Το Γρέκι"

Δεν είναι χούντα είναι κάτι χειρότερο !!!

Τα γουρούνια της δωσίλογης συγκυβέρνησης εκτελούν συμβόλαια υποτέλειας! Δακρυγόνα μέχρι και στο σχολείο γυμνάσιο-λύκειο Ιερισσού... 
 6 διμοιρίες ΜΑΤ έχουν μπει στην Ιερισσό και ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στο χωριό...
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Σίβυλλα

Δεν είναι χούντα είναι κάτι χειρότερο !!!
Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό τα ΜΑΤ "καίνε" την Ιερισσό!!!
Χάθηκε κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Καπνογόνα και χημικά έριξαν λιπόθυμους μαθητές και γέρους!
-ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ! Να ξεσηκωθεί όλη Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

Πάνω από δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και 20 αυτοκίνητα της ασφάλειας κατέλαβαν το χωριό!
Οπλισμένοι σαν αστακοί τα ΜΑΤ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ...
την ΙΕΡΙΣΣΟ!
-Αυτή είναι ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 
leftgrvideos 

Ο «προεδρος των φτωχών» άλλαξε τη νότιο Αμερική

Αγάπη για τον Ούγκο ΤσάβεςΑγάπη για τον Ούγκο Τσάβες
“ Ο Τσάβες είναι αυτός που έσωσε οικονομικά την Κούβα. Χωρίς τον Τσάβες είναι άκρως αμφίβολο αν θα μπορούσαν να νικήσουν στις εκλογές ο Μοράλες στη Βολιβία και ο Κορέα στον Ισημερινό ”
Του Γιώργου Δελαστίκ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 11:40
Πέρασε στην Ιστορία ο Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα κατοικεί από εδώ και πέρα στον κόσμο των θρύλων. Για γενιές και γενιές στις φτωχές λαϊκές οικογένειες οι μεγαλύτεροι θα διηγούνται στους νεότερους πώς ήταν η χώρα όταν κυβερνούσε ο «πρόεδρος των φτωχών». Τότε που εκατομμύρια φτωχοί εργάτες και αγρότες της Βενεζουέλας απόκτησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρό, τότε που εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελάνοι μπήκαν σε διαμέρισμα φεύγοντας από τις καλύβες και τις παράγκες, τότε που εκατομμύρια φτωχοί έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν καθώς ο Τσάβες έστειλε 250.000 (!) δασκάλους και φοιτητές να μάθουν γράμματα στους απόκληρους της κοινωνίας...

Τον Τσάβες δεν τον κλαίνε όμως μόνο εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας. Τον κλαίνε και πολλές πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα πρώτα σε ολόκληρη τη Νότιο Αμερική, σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο λόγος του λατινοαμερικάνικου θρήνου είναι ότι ο Ούγκο Τσάβες επέδρασε καταλυτικά με την πολιτική που άσκησε στην αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού σχεδόν όλων των χωρών της Νοτίου Αμερικής σε προοδευτική κατεύθυνση. Οπως ο Φιντέλ Κάστρο και η κουβανική επανάσταση σφράγισαν τις συνειδήσεις των Λατινοαμερικανών τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, έτσι και ο Ούγκο Τσάβες άφησε βαριά τη σφραγίδα του στη Νότιο ιδίως Αμερική κατά τη δεκαετία και πλέον από το έτος 2000 μέχρι σήμερα. Η Βενεζουέλα δεν είναι ούτε μια πολύ μικρή χώρα, καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου 28 εκατομμύρια, ούτε μια χώρα χωρίς οικονομικές δυνατότητες, καθώς τα πετρέλαιά της αποφέρουν έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. Εθνικοποιώντας τα πετρέλαια και αξιοποιώντας τα έσοδα από την πώλησή τους πρωτίστως για τη μαζική βελτίωση του επιπέδου ζωής των Βενεζουελάνων και δη των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και δευτερευόντως για να βοηθήσει προοδευτικά καθεστώτα φτωχών λατινοαμερικανικών χωρών, ο Τσάβες αναδείχθηκε στην αδιαφιλονίκητη ηγετική φυσιογνωμία της Λατινικής Αμερικής αυτή την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ο Τσάβες είναι αυτός που έσωσε οικονομικά την Κούβα. Χωρίς τον Τσάβες είναι άκρως αμφίβολο αν θα μπορούσαν να νικήσουν στις εκλογές ο Μοράλες στη Βολιβία και ο Κορέα στον Ισημερινό. Δεν εννοούμε ότι ο Τσάβες τους στήριξε οικονομικά και επικράτησαν. Πέραν του ότι και αυτή η παράμετρος σίγουρα υπήρξε, το καθοριστικό στοιχείο της επιρροής του Τσάβες στη Λατινική Αμερική ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό παράδειγμά του: ένας φτωχός μιγάς όχι μόνο έγινε πρόεδρος, αλλά και έγινε πρόεδρος συντρίβοντας τη λυσσώδη αντίσταση της απίστευτα διεφθαρμένης αλλά και ισχυρότατης αστικής τάξης της Βενεζουέλας, αρπάζοντάς της τα πετρέλαια και μοιράζοντας τα κέρδη από την εκμετάλλευσή τους στον λαό. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσάβες τόλμησε να σηκώσει κεφάλι εναντίον των ΗΠΑ, να αποκρούσει το πραξικόπημα που οργάνωσε η Ουάσιγκτον από κοινού με το κατεστημένο της Βενεζουέλας στις 12 Απριλίου 2002, να αποκαλεί δημοσίως «Χίτλερ» τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και «φασίστα» τον δεξιό Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Αυτό είναι που έδωσε κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους λαούς της Νοτίου Αμερικής. Υπό το πρίσμα αυτό ο Τσάβες και η πολιτική του επέδρασαν στη μετατόπιση προς τα κεντροαριστερά και των δύο «γιγάντων» του νότιου τμήματος της αμερικανικής ηπείρου - της Βραζιλίας των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων και της κατεξοχήν «ευρωπαϊκής» Αργεντινής με τα 42 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο χαμός του Τσάβες συνιστά σοβαρότατο πλήγμα για τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής. Το κενό που αφήνει είναι άκρως δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατός του θα σημάνει την έναρξη μιας τεράστιας αντεπίθεσης των ΗΠΑ να εξανδραποδίσουν εκ νέου σε απόλυτο βαθμό τα κράτη της Νοτίου Αμερικής και να εξαλείψουν από προσώπου γης κάθε προοδευτική ή ακόμη και ψευτοπροοδευτική κυβέρνηση του δυτικού ημισφαιρίου. Οι μηχανισμοί εξουσίας της Ουάσιγκτον θα κινητοποιήσουν στο έπακρο τις αστικές τάξεις όλων των λατινοαμερικανικών χωρών, οι οποίες, άλλωστε έχουν πρωτίστως και ίδιον συμφέρον, προκειμένου να σαρώσουν κάθε κοινωνική ή οικονομική κατάκτηση που αμφισβητεί εμπράκτως έστω και κατ' ελάχιστον την κρατούσα «τάξη πραγμάτων». Η πρώτη μάχη για την αντιδραστικοποίηση θα δοθεί βεβαίως στη Βενεζουέλα, αλλά δεν θα περιοριστεί μόνο εκεί. Θα γενικευθεί σε όλη την ήπειρο. Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να υποφέρουμε από την πολιτική του Βερολίνου και ως εκ τούτου να έχουμε στο στόχαστρο τη Γερμανία, αλλά μόνο οι αφελείς ή οι υπηρετούντες ιδιοτελείς σκοπούς ξεχνούν πόσο εχθρική προς τους λαούς είναι η πολιτική των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Έθνος

Στη Βενεζουέλα μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες

Ούγκο ΤσάβεςΟύγκο Τσάβες
“ Μαζί του αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ”
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 16:14
Στο Καράκας μεταβαίνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του ηγέτη του λαού της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες

Αποχαιρετούμε σήμερα ένα μεγάλο ηγέτη, έναν σπουδαίο επαναστάτη. Ο ηγέτης του λαού της Βενεζουέλας, των λαών της Λατινικής Αμερικής, ένας εμπνευστής των ιδεών της Δημοκρατίας και των μεγάλων επαναστατικών δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων, έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας.

Ο Ούγκο Τσάβες, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης. Ακολούθησε άξια το δρόμο του Σαλβαδόρ Αλλιέντε, του Τσε, του Αουγκούστο Σαντίνο, του Χούλιο Αρμπένζ, αλλά και τους ηγέτες της μεγάλης απελευθέρωσης της πατρίδας του, τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα και τον Σιμόν Μπολίβαρ.

Σε καιρούς δύσκολους έστρεψε τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας σε μία ολόκληρη ήπειρο, που αυτή τη φορά δεν ήταν πειραματόζωο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά δημιουργικό εργαστήριο δημοκρατικής διακυβέρνησης και εθνικής ανεξαρτησίας. Ο Ούγκο Τσάβες εναντιώθηκε στην καταπίεση και υπεράσπισε τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Έδωσε μεγάλες μάχες ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση. Για αυτό και έγινε σύμβολο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του. Οι άνθρωποι φεύγουν, η σπορά τους όμως μένει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται το δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που αργά ή γρήγορα θα πορευτούν και άλλοι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κι όμως, ο Κατοχικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε ανάπτυξη!!



Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να φύγειΟ Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να φύγει
“ Ευχαριστούμε Αντώνη που μας γυρίζεις 100 χρόνια πίσω ”
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 14:55
Ακόμα και αν κάποιοι κακεντρεχείς προπαγανδιστές της αναρχοαριστεράς δε θέλουν να το παραδεχτούν, ο χαρισματικός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, της Άννας Βίσση και της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς, φέρνει την ανάπτυξη στον τόπο.

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, το αγόρι με το περίεργο περπάτημα, κατόρθωσε να πετύχει όσα δεν κατόρθωσαν οι προκάτοχοί του σε ολόκληρη τη θητεία τους.

Πιο αναλυτικά ο Αντώνης έφερε:

1) Ανάπτυξη της Ανεργίας

2) Ανάπτυξη της Φτώχειας

3) Ανάπτυξη της Εγκληματικότητας

4) Ανάπτυξη των Αυτοκτονιών

5) Ανάπτυξη των Αστέγων

6)Ανάπτυξη των Σπιτιών χωρίς Πετρέλαιο

7) Ανάπτυξη της Μετανάστευσης

8)Ανάπτυξη του Ξεπουλήματος Εθνικής Περιουσίας και τέλος

9) Ανάπτυξη της προπαγάνδας των ΜΜΕ

Ευχαριστούμε Αντώνη.

ΠΗΓΗ: ramnousia.com