Συγκίνηση στὴν Χὸμς τῆς Συρίας!

Ξανακούστηκαν καμπάνες καὶ Ελληνικὰ στὴν πολύπαθη πόλη!


Τὸ κρατικὸ κανάλι τῆς Συρίας sama παρουσίασε ἐκτενὲς ρεπορτὰζ-ἀφιέρωμα ἀπὸ τὴν πρώτη λειτουργία στὴ Χὸμς μετὰ τὴν ἀπελευθέρωσή της ποὺ πραγματοποιήθηκε στὴν ἑλληνορθόδοξη ἐκκλησία τῶν Ἁγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Μετέφερε συγκινητικὲς εἰκόνες ἀπὸ βυζαντινὲς ψαλμωδίες καὶ στὴν ἑλληνικὴ γλώσσα ἀπὸ τὴν καρδιὰ τῆς Συρίας. Ἡ Συρία ἀνασταίνεται ἀπὸ τὶς στάχτες της. Οἱ καμπάνες τῆς ἑλληνορθόδοξης ἐκκλησίας τῶν Ἁγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων ξαναήχησαν χαρμόσυνα μετὰ πὸ 2,5 χρόνια ἐκκωφαντικῆς σιωπῆς στὴν παλιὰ Πόλη τῆς Χόμς. 
Μετὰ τὴν Μααλούλα, τὴν Κοιλάδα τῶν Χριστιανῶν ποὺ ἀποδόθηκαν πανηγυρικὰ καὶ πάλι στὸ χριστιανικὸ στοιχεῖο ἀπὸ τὴν κυβέρνηση Ἄσσαντ ἦταν ἡ σειρὰ τῆς Χὸμς νὰ ἀπελευθερωθεῖ ἀπὸ τὴ στυγνὴ μπότα τῆς ἰσλαμιστικῆς κατοχῆς. Αὐτὰ τὰ δυόμιση χρόνια ἰσλαμοκρατίας ἦταν σὰν 2,5 αἰῶνες. Ἡ Χὸμς ἡ πόλη ποὺ ἄλλοτε ἔσφυζε ἀπὸ....
χριστιανικὴ ζωὴ τῶν 66.000 χριστιανῶν κατοίκων τῆς διαφόρων ὁμολογιῶν. Ἡ Χὸμς ἡ πόλη τῆς ἀρχαίας Ἔμεσσας. 
Στὴν ἑορταστικὴ λειτουργία τὴν Κυριακὴ 18.05.2014 χοροστάτησε ὁ ἑλληνορθόδοξος μητροπολίτης Γεώργιος τῶν ἐπονομαζόμενων ροὺμ-ὀρθοδόξων τς περιοχῆς, ὁ ἐπίσκοπος Ghattas Hazim πατριαρχικὸς ἐκπρόσωπος ἀπὸ τὸ Μπαλαμαμπάντ, ὁ ἐπίσκοπος Ἀθανάσιος τῆς Ταρτοὺς καὶ ὁ ἐπίσκοπος Elia Tohme τῆς Κοιλάδας τῶν Χριστιανῶν.
Ἦταν συνεπικουρούμενοι ἀπὸ πολλοὺς ἱερεῖς καὶ διάκους. Ὁ ἐπίσκοπός τς Χὸμς ἐκφώνησε καὶ τὸν πανηγυρικό τς ἡμέρας. O λόγος του στὸ μεγαλύτερο μέρος του ἦταν ἕνα πραγματικὸς ἐγκωμιαστικὸς Ἐπιτάφιος στὶς θυσίες ποὺ ἐνέπνευσε ἡ ἀγάπη γιὰ τὴν πατρίδα. Χαιρέτησε τὶς θυσίες τῶν Σύριων μαρτύρων ποὺ ἔπεσαν γιὰ τὴ γῆ τους καὶ γιὰ τὴν εἰρήνη. 
Χαρακτηριστικὰ τόνισε: «Δὲν μποροῦμε παρὰ νὰ ἀναπολοῦμε τὴ χώρα μᾶς ὅπως αὐτὴ ἦταν πρὶν ἀπὸ αὐτὸν τὸν παράλογο πόλεμο, πρὶν ἡ θλίψη τῆς συμφορᾶς κατοικήσει τὶς καρδιές μας, πρὶν αὐτὸ τὸ ἀναίτιο αἱματοκύλισμα πού δὲν γνωρίζουμε, ποὺ δὲν μποροῦμε νὰ διανοηθοῦμε γιατί συνέβη. Ὑπάρχουν ἀθώα θύματα μέσα στὸ λαό, στὸ στρατό, παιδιά, γυναῖκες κι ἄντρες ὥστε ἀμείλικτα προκύπτει τὸ ἐρώτημα γιατί τόσοι νεκροί; 
Μὲ ἀφορμὴ τὴν σημερινὴ πραγματικότητα ἀνασύρουμε ἀπὸ τὴν μνήμη μᾶς τὴν ἐποχὴ τῶν 40 Μαρτύρων στοὺς ὁποίους τιμᾶται αὐτὴ ἡ Ἐκκλησία. Ξαναθυμόμαστε τὴν ἱστορία τῆς ζωῆς αὐτῶν τῶν μαρτύρων ἀφοῦ καὶ σήμερα πολλὰ ἄτομα πέθαναν γιὰ τὴν πίστη τοὺς πολλοὶ σκοτώθηκαν ὡς μάρτυρες γιὰ τὴν πίστη τους». 
Στοὺς ἴδιους τόνους κινήθηκε καὶ ὁ σύντομος χαιρετισμὸς ποὺ ἀπηύθυναν καὶ οἱ 3 ἄλλοι χοροστατοῦντες ἑλληνορθόδοξοι μητροπολίτες τῆς ἔνδοξης πιὰ Συρίας.
Εὐχήθηκαν ἡ χώρα νὰ παραμείνει στοὺς Σύριους («Ἡ Συρία ἀνήκει στοὺς Σύριους») ὑπονοώντας τὴν εἰσβολὴ τῶν δεκάδων χιλιάδων ξένων τζιχαντιστῶν μισθοφόρων ποὺ τὴ σφετερίζονται, ἀλλὰ καὶ τὴν ἀπειλὴ σὲ πολιτικὸ ἐπίπεδο ποὺ ὑφίσταται ἀπὸ τὴν ὁμάδα τῆς συριακῆς ἀντιπολίτευσης τῆς διασπορᾶς ποὺ πατρονάρεται ἀπὸ Σαουδικὴ Ἀραβία, Κατᾶρ, Τουρκία καὶ τοὺς δυτικοὺς ψευδεπίγραφους πολιτικοὺς ἀρχηγοὺς τῶν «Φίλων τς Συρίας». Οἱ ἐπίσκοποι εὐχήθηκαν νὰ σταματήσει τόσο ἡ αἱματοχυσία ὅσο καὶ οἱ διωγμοὶ τῶν χριστιανῶν στὴν Συρία ἀλλὰ καὶ σὲ ὅλον τὸν κόσμο. 
(Πορφύρης Δ. / Σταφυλά Π.)

Στην Ισλανδία σβήνουν χρέη των νοικοκυριών

Στην Ισλανδία δεν μοιράζουν «κοινωνικό μέρισμα» της πλάκας, που εν τέλει τους κατάσχουν οι τράπεζες, όπως κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά προχωρούν στην παραγραφή ενός μέρους των χρεών των προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία πρόκειται να ανακουφίσει περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά από ποσά που φθάνουν σχεδόν τα 26.000 ευρώ.
Την Κυριακή, η εφορία άνοιξε έναν ιστότοπο στο Ίντερνετ, τον leidretting.is, στον οποίο οι Ισλανδοί μπορούν να υποβάλουν το φάκελό τους. Μέσα στις πρώτες δύο ώρες λειτουργίας του ιστότοπου, είχαν υποβληθεί 5.000 φάκελοι, δήλωσε προς την εφημερίδα Frettabladid ένας από τους τεχνικούς υπευθύνους του.
Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Παρασκευή το νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος. Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου 2013 μαζί με το συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.
Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό (κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων), χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις.
Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ). Η κυβέρνηση εκτιμά πως το σχέδιο αυτό αφορά περίπου 69.000 νοικοκυριά από τα 124.000 που αριθμεί η χώρα και πως κατά μέσο όρο μπορούν να διεκδικήσουν 1,1 εκατ. κορώνες (7.100 ευρώ).
Πριν από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008, οι ισλανδικές τράπεζες δεν πρότειναν συστηματικά παρά δάνεια με επιτόκια συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό. Όμως η βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα αυτή είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την αύξηση του πληθωρισμού εξαιτίας της αδυναμίας της ισλανδικής κορώνας, και συνεπώς και των χρεών των νοικοκυριών.
Το 2012, το 36,7% των νοικοκυριών αυτών υποστήριζε πως “δυσκολεύεται” να τα βγάλει πέρα με τον μηνιαίο προϋπολογισμό του και το 11,7% πως “δυσκολεύεται πολύ”. Το σχέδιο προκάλεσε πάντως εκτεταμένη πολεμική στην Ισλανδία και αλλού, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor΄s, εξαιτίας του υψηλού κόστους του και των αβέβαιων οικονομικών επιπτώσεών του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τσίπρας: Ο Γιούνκερ δεν μίλησε γιατί είναι ένοχος


Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Μαΐου 19, 2014
20140519-004848.jpg
Στο πρόσφατο debate με τη συμμετοχή του ιδίου και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στις ερωτήσεις που του υπέβαλε για όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011 αναφέρθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Μπολόνια το βράδυ της Δευτέρας.«Δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του. Εκείνος προτίμησε

τη σιωπή του ενόχου» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Και σας ρωτάω, όλες και όλους: Αυτήν την Ευρώπη θέλουμε; Αυτήν την πολιτική και αυτούς τους πολιτικούς θα εγκρίνουμε με την ψήφο μας στην κάλπη της Κυριακής; Θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Μακιαβέλι;Ή θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι;» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας
Χαρακτήρισε μήνυμα ελπίδας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην περιφέρεια Αττικής και το δήμο Αθηναίων υποστηρίζοντας ότι «το μήνυμα αλλαγής που θα στείλει η Ελλάδα την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές θα είναι ισχυρό και ηχηρό».
Μιλώντας για τις ευρωεκλογές της Κυριακής υποστήριξε ότι «ψηφίζουμε για τη ζωή μας» καθώς όπως τόνισε αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων «δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη «σκοτεινή ήπειρο» και η λιτότητα, από πείραμα, θα γίνει καθεστώς. Η Δημοκρατία, από ιστορική κατάκτηση, θα γίνει πειραματόζωο».
Από τα βέλη του Αλέξη Τσίπρα δεν γλίτωσε και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει στην Ιταλία επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για την ανάγκη ενός καινούργιου New Deal απορρίπτοντας «τη διαβόητη Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ, την TTIP. Μια συμφωνία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται με απόλυτη αδιαφάνεια, πίσω από κλειστές πόρτες. Μια συμφωνία που καταργεί την εθνική κυριαρχία και τη Δημοκρατία».
Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα συμμετοχή για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής υπενθυμίζοντας τη ρήση του Γκράμσι από το 1917: «Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της Ιστορίας. Γιατί ενεργεί με βαρύτητα στην Ιστορία. Ενεργεί παθητικά. Αλλά ενεργεί».

O Πειραιάς "γαυρίστηκε" και ο Βόλος πήρε Μπέο


Tα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν πολύ ενθαρρυντικά:
@ρχίƍι@.
Με εξαίρεση τα αποτελέσματα στο δήμο Αθηνών και την νομαρχία Αττικής, τα αποτελέσματα ανέδειξαν δύο νικητές:
Α) Την αποχή που πίσω της κρύβει τη λογική «είμαι πολύ γ@μάτ⓪ς για να καταδεχτώ να συνδιαμορφώσω το μέλλον της κѠλ⓪χώρας»
Β) Την λουμπενοποίηση όχι μόνο της πολιτικής ζωής αλλά και μεγάλου μέρους...
του εκλογικού σώματος.

Δεν είναι μόνο η αναμενόμενη πανελλαδική άνοδος της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε καιρό τώρα ωρυόμασταν ότι ο τρόπος να αποδυναμωθεί η ΧΑ ήταν η πολιτική αντιπαράθεση και η μη συγκάλυψη των εγκλημάτων της και όχι πολιτικές διώξεις για πολιτικές σκοπιμότητες. Όπως και να χει καλύτερη αποτύπωση της επιρροής της Χρυσής Αυγής θα δούμε στις Ευρωεκλογές.
Εξίσου ανησυχητική είναι η διαφαινόμενη δημαρχία του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο και η πρώτη θέση του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά.
Το ποδόσφαιρο και η μαζική παράκρουση που έχει ενσωματωθεί σε αυτό πάντα ήταν ένας καλός χώρος για να προφυλάσσονται και να μπορούν να εκβιάζουν πολιτικά οι μεγαλοεγκληματίες.

Ο Μπέος π.χ βρισκόταν σε περιορισμό για δραστηριότητα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία του Βόλου για να αντιμετωπίσει ως δήμαρχος το κατηγορητήριο που έχει συσταθεί. Όπως ο ίδιος περήφανα λέει είναι «ο πρώτος πολιτικός που μπήκε πρώτα στη φυλακή και μετά έγινε πολιτικός, σε αντίθεση με άλλους που πρώτα μπήκαν στην πολιτική και μετά στη φυλακή»
Όσο για τους επιγόνους του Κόκκαλη, τους Μώραλη-Μαρινάκη αυτοί σύμφωνα με τους αντιπάλους τους μετέφεραν τα βρώμικα παιχνίδια του ποδοσφαίρου και στις εκλογές: Ο Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε μπαράζ καταγγελιών για εκλογικές παρατυπίες και για τραμπουκισμούς εκ μέρους της «παράταξης» Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» και μίλησε για «εισβολείς» ενώ ο μέχρι και πρόσφατα δήμαρχος του Πειραιά (ΝΔ) Βασίλης Μιχαλολιάκος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να εγγυηθούν τη σωματική ακεραιότητα τη δικιά του και των συνεργατών του…

Δεν έχουμε πλέον δημαρχίες. Έχουμε καπετανάτα.

Ο καπετάν Μπέος ταμπουρώνεται στο Βόλο.

Ο καπετάν Κόκκαλης, με την «κεντροαριστερά» που τον εξέθρεψε να εξαχνώνεται μέρα με τη μέρα, ταμπουρώνεται στον Πειραιά με τους αχυρανθρώπους του να κάνουν επιδείξεις  Α-Μωραλι-σμού.
Μας το χαν υποσχεθεί άλλωστε οι της «κεντροαριστεράς»: Ο Λοβέρδος είχε π.χ πει παλαιότερα ότι αν πειράξουμε τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό.
Το χε πει και στις 6 Μαίου ο υφυπουργός εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, του ΠΑΣΟΚ που έγινε ΕΛΙΑ για να έχει ασυλία για τα οικονομικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ: «Θέλουμε η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα που θα υποστεί αυτά που υπόκεινται οι χώρες της Β. Αφρικής, της Ουκρανίας και της Τουρκίας;»
Ενώ ο νομοθέτης της ασυλίας Ευάγγελος Βενιζέλος διαρκώς πλέον απειλεί πως αν δεν ψηφίσουμε ΕΛΙΑ θα έχουμε επιλέξει πολιτική αστάθεια.
Δεν τους είναι αρκετό που οδηγήσαν τη χώρα σε οικονομική κατάρρευση για να ξεπλύνουν τα δικά τους εγκλήματα. Τώρα, η μανία τους να κρατήσουν την εξουσία και άρα και την ασυλία απειλεί να οδηγήσει τη χώρα και σε κοινωνικό χάος σε κάποιο ορίζοντα χρόνου.
Δείτε μια τοπική κοινωνία. Δείτε το δήμο Αριστοτέλη. Ένα μέρος ειδυλλιακό. Εκεί χάρη στη δραστηριότητα του κου Πάχτα και των χρηματοδοτών του, ανάμεσα στα χωριά που ζουν από τη θάλασσα και αυτά που φιλοδοξούν να ζήσουν από το χρυσορυχείο επικρατεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Ο πυρετός του χρυσού είναι κακιά αρρώστια. Και ο Πάχτας ο μολυσματικός φορέας της.
Παρά τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας από την Eldorado και την κυβέρνηση-μπράβο της, ο Πάχτας παραλίγο να ξαναβγεί δήμαρχος.
Μιλάμε ξεκάθαρα για Λούμπεν καταστάσεις πλέον. Ξεχείλισε ο βόθρος που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε ο παλαιοκομματισμός και τα σκατά κολυμπάν σε κοινή θέα.
Αυτές οι ευρωεκλογές ίσως να είναι η ύστατη ευκαιρία για αυτή τη χώρα.
Αν οι παλαιοκομματικοί εγκληματίες διατηρήσουν το άλλοθι της «δημοκρατικής εκλογής τους», θα έχετε αίμα στα χέρια σας. Αυτή η κυβέρνηση θα θυσιάσει και άλλες ζωές. Όσες χρειαστεί. Μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της. Να μη μείνει σπιθαμή ελεύθερης γης και ελεύθερων ανθρώπων, να σας κάνει όλους δουλοπάροικους. Τα κροκοδείλια δάκρυα που θα ρίχνετε μετά δε θα αρκούν για να ξεπλύνουν την απόλυτη ιδιοτέλεια και διαστροφή σας.

Πέτρος Αργυρίου,

Η "μικρή ...αναρχική μειοψηφία" (του 91% !!!)* που έδιωξε τον Πάχτα


Η ανατροπή και η προπαγάνδα των εργολαβικών ΜΜΕ, βίντεο και ηχητικό, από δηλώσεις του Γ. Μίχου
*Πω πω μια ...μειοψηφία: "Στα 7 εκλογικά τμήματα της παλιάς κοινότητας Ιερισσού:  Μίχος 91.05 % - Πάχτας 8.04% !!! (by Σ.Σ.seleo) "
Η αποδοκιμασία του Χρήστου Πάχτα από τους πολίτες, αποδεικνύει ότι η αντίθεση στο μεταλλείο χρυσό δεν ήταν η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κεντρική θέση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόγραμμά του ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ανέφερε χαρακτηριστικά για την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή: «Η άποψή μας είναι αντίθετη 

με την επέκταση της παραδοσιακά υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης»

Η ανατροπή δημιουργεί νέα δεδομένα αφού ο νέος δήμαρχος προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι θα ανοίξει διάλογο με την κυβέρνηση, την περιφέρεια, την επιχειρηματική κοινότητα και επιστημονική κοινότητα, τους εργαζομένους και τους φορείς της περιοχής αναζητώντας την ισορροπία της φέρουσας ικανότητας της περιοχής για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου.  
Κόσμος από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά πανηγύριζε τη νίκη μέχρι το πρωί. 
topontiki.gr 
φωτο και βιντεο στη συνέχεια, από χρυσες αυτ-απάτες 

Πάχτας τέλος – Όργιο προπαγάνδας από τα κανάλια

Ο Δήμος Αριστοτέλη γυρίζει σελίδα. Νέος Δήμαρχος, με πάνω από 6 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, εξελέγη ο Γιάννης Μίχος, ο υποψήφιος που αναδείχθηκε μέσα από την αμεσοδημοκρατική διαδικασία που έθεσε το κίνημα κατά της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ELDORADO. 
Στο 25% η αποχή, πολύ μικρότερη από το μέσο όρο της χώρας.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», ήταν το μήνυμα που έδωσε χθες το βράδυ ο νέος Δήμαρχος. 
Ωστόσο, μια ΘΕΣΗ για το κυρίαρχο πρόβλημα της περιοχής νίκησε και μία ΘΕΣΗ ηττήθηκε στις εκλογές αυτές
Νίκησε η λαχτάρα για ζωή και για καθαρό περιβάλλον, νίκησε η επιθυμία αυτός ο τόπος να έχει μια διαφορετική πορεία από αυτήν που της επεφύλασσαν Πάχτας/ELDORADO/Κυβέρνηση. 
Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό ράπισμα στον Χρήστο Πάχτα, το Δήμαρχο που στήριξε με νύχια και δόντια την «χρυσή επένδυση» ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών του Δήμου. 
Ο Πάχτας ήταν ο «Δήμαρχος της  ΕLDORADO», ο Δήμαρχος που έκανε τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή. 
Ήταν ο Δήμαρχος που πρώτος βάφτισε «εγκληματική οργάνωση» τους κατοίκους που αντιδρούν στην καταστροφή και που έχει μηνύσει τη μισή Ιερισσό που δε συμφωνεί με τις απόψεις του
Οι πολίτες της Β. Χαλκιδικής του έδειξαν την έξοδο. ΤΕΛΟΣ.


Είναι χαρακτηριστικά τα υψηλά σε σχέση με τις εκλογές του 2010, ποσοστά που πήρε η θέση κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας και κατά του μεταλλείου των Σκουριών στην Αρναία, πατρίδα του Πάχτα, αλλά και στα λεγόμενα «Μαδεμοχώρια» του Δήμου Αριστοτέλη. 
Τα χωριά αυτά, που είναι τα «κάστρα» της εταιρείας διότι έχουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και όπου οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια ξεπέρασαν κάθε όριο, έδωσαν απρόσμενα ποσοστά της τάξης του 25-30% στο Γιάννη Μίχο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και εκεί το χρυσό παραμύθι έχει αρχίσει να ξεφτίζει.


Και ενώ τα αποτελέσματα ήταν γνωστά από νωρίς στην περιοχή, τα αποτελέσματα που μετέδιδαν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδιναν μέχρι νωρίς το πρωί σα νέο Δήμαρχο τον Πάχτα! 
Παράλληλα όλο το βράδυ παρακολουθήσαμε ένα όργιο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και περιφερόμενα κυβερνητικά στελέχη.

«Έσπασε ρεκόρ ο Πάχτας – 66,8% συγκεντρωσε στον α” γύρο», διαλαλούσε από νωρίς  iefimerida.gr , όταν τα καταμετρημένα τμήματα που έδινε το ΥΠΕΣ ήταν μόλις 3 στα 45. 
Ακούσαμε το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να λέει ότι η «νίκη» του Πάχτα σημαίνει ότι οι πολίτες θέλουν ανάπτυξη, αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κ.λ.π. 
Τη Μαρία Χούκλη να λέει ότι ο Πάχτας είναι Δήμαρχος με 54% και να συμπεραίνει ότι ο κόσμος θέλει την «επένδυση».  
Άλλο τηλε-δημοσιογράφο να βεβαιώνει ότι ο Πάχτας «κάνει περίπατο» στο Δήμο Αριστοτέλη, ενώ η καρτέλα από κάτω έδειχνε καθαρά ότι ο Πάχτας είχε χάσει. 
Και τον Άδωνι Γεωργιάδη στις 2:00 τα ξημερώματα να τσιρίζει υστερικά ότι οι κάτοικοι στις Σκουριές επανεξέλεξαν τον Πάχτα άρα είπαν «ναι» στα μεταλλεία.

Bn9FRHKIEAAbN-x

Τώρα που όλοι αυτοί διαψεύστηκαν, δεν θα ξαναβγούν βέβαια στα τηλεοπτικά παράθυρα να πουν την άβολη γι’αυτούς αλήθεια. Αλλο ένα καρφί στο φέρετρο της αξιοπιστίας τους, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται και αυτή είναι ότι η περιοχή άλλαξε σελίδα. 

Οι πολίτες έδειξαν οτι δεν επιθυμούν να δουν τον τόπο τους ένα απέραντο μεταλλευτικό τοπίο, κατά το «Όραμα» του Πάχτα και της ELDORADO.

Όλη η περιοχή χθες το βράδυ ήταν αστυνομοκρατούμενη από το φόβο επεισοδίων, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Παλαιοχώρι και το Χοντρό Δέντρο και κλούβες στα Πλανά. Είναι άλλωστε γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάχτα που έκανε λόγο για κάψιμο χωριών και για ανθρώπινα θύματα, σε περίπτωση μη επανεκλογής του (το βίντεο εδώ). Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη Μεγάλη Παναγία μεταξύ μεταλλωρύχων και κατοίκων που πανηγύριζαν για τη νίκη στο εκλογικό τμήμα του Γιάννη Μίχου.

Τρελό πανηγύρι μέχρι πρωίας στην Ιερισσό που απ’οτι φαίνεται θα συνεχιστεί και σήμερα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕΣΩ ΕΕ

Εκτύπωση
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* ανάρτηση από iskra
Πολιτικό ρίγος διαπερνά τη σπονδυλική στήλη όποιου διάβασε τα δύο δισέλιδα ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιµς που αναφέρονται στο παρασκήνιο της µεθόδευσης ανατροπής από την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου στις αρχέςΝοεµβρίου του 2011 εκ µέρους των Γερµανών µέσω της ΕΕ. Το ίδιο παθαίνει διαβάζοντας τις σύντοµες ανταποκρίσεις από την Ουάσιγκτον για το µόλις εκδοθέν βιβλίο του τότε υπουργού Οικονοµικών των ΗΠΑ Τίµοθι Γκάιτνερ, το οποίο αναφέρεται και στην Ελλάδα. Φρίκη αισθάνονται όσοι βλέπουν το εξαιρετικά αποκρουστικό πρόσωπο, το οποίο αποκαλύπτεται µέσα από τις συνωµοσίες που εξυφαίνει διαρκώς εναντίον όποιας κυβέρνησης κράτους-µέλους της ΕΕ αρνείται να συµµορφωθεί πλήρως προς τις εντολές και απαιτήσεις τηςΓερµανίας.
Παράλληλα, αισθάνεται κανείς ντροπή για την απίστευτη δουλικότητα των ελλήνων αστών πολιτικών απέναντι σε οποιονδήποτε αξιωµατούχο της ΕΕ, πόσω µάλλον αν αυτός είναι Γερµανός! Του κλότσου και του µπάτσου, της καρπαζιάς τους έχουν οι Ευρωπαίοι τους έλληνες πολιτικούς! Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή από τους Φαϊνάνσιαλ Τάιµς µιας συνάντησης τουπροέδρου της Κοµισιόν της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο µε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά το καλοκαίρι του 2012, στο Μέγαρο Μαξίµου: «“Μην αρχίζεις να ζητάς νέους όρους, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτοί,” θυµάται τον Μπαρόζο να λέει ένα πρόσωπο που βρισκόταν στην αίθουσα. “Το πρώτο µήνυµα που πρέπει να µεταφέρεις στη Γερµανία είναι ότι θα υλοποιήσεις όσα έχεις υποσχεθεί”», γράφει η εφηµερίδα του Λονδίνου. Ταπείνωση αισθάνεται κάθε Έλληνας που διαβάζει αµέσως µετά, πώς αντέδρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός στα όσα είπε ο Μπαρόζο: «Το ωµό µήνυµα από έναν πολιτικό σύµµαχο φάνηκε να έχει την επιθυµητή επίπτωση. Αξιωµατούχοι που ήταν µέσα στην αίθουσα είπαν ότι ο Σαµαράς άρχισε να ξαναγράφει µε το χέρι τη δήλωσή του προς τον τύπο τη στιγµή ακριβώς που ο Μπαρόζο του απηύθυνε προειδοποίηση. Αργότερα ο Σαµαράς είπε στους συγκεντρωµένους δηµοσιογράφους ότι θα άρχιζε αµέσως “την εφαρµογή των συµφωνηµένων µέτρων”»! Μιλάµε για… βράχο αντίστασης και διαπραγµάτευσης!

Εντυπωσιακές λεπτοµέρειες αποκαλύπτουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιµς για το πώς ο Μπαρόζο σχηµάτισε την κυβέρνηση… Παπαδήµου. «Ο Βενιζέλος, ο οποίος από καιρό εποφθαλµιούσε την πρωθυπουργία, εκινείτο για να εκµεταλλευθεί την αλλαγή των συνθηκών» γράφει η αγγλική εφηµερίδα και συνεχίζει: «Βλέποντας τον Βενιζέλο να επιβάλλεται… ο Μπαρόζο τον τράβηξε παράµερα. «“Πρέπει να σκοτώσουµε αυτό το δηµοψήφισµα”» είπε. Ο υπουργός Οικονοµικών συµφώνησε σχεδόν αµέσως. Η ιδέα θανάτωσης του δηµοψηφίσµατος θα ήταν επίσης το τέλος του Παπανδρέου» τονίζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιµς. Λίγο πιο πάνω η εφηµερίδα αποκαλύπτει ότι ο Μπαρόζο είχε κάνει… µνηµονιακό τον µέχρι τότε αντιµνηµονιακό Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος στις αρχές Νοεµβρίου του 2011 ήταν ακόµη αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης: «Ο Μπαρόζο γνώριζε ότι ο Σαµαράς προσπαθούσε απεγνωσµένα να αποφύγει το δηµοψήφισµα. Ο Σαµαράς είπε στον Μπαρόζο ότι τώρα επιθυµούσε να προσυπογράψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας µεταξύ Ν∆ και ΠΑΣΟΚ – πράγµα που απέφευγε επί µήνες ελπίζοντας ότι θα µπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία για τον εαυτό του. Ο Μπαρόζο κάλεσε το επιτελείο του… για να συζητήσουν τα ονόµατα πιθανών τεχνοκρατών που θα αναλάµβαναν (την πρωθυπουργία) από τον Παπανδρέου σε µια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που ήρθε στα χείλη του Μπαρόζο ήταν του Λουκά Παπαδήµου… Μέσα σε µια βδοµάδα, ο Παπαδήµος πήρε τη δουλειά (του πρωθυπουργού)…»!
Εντυπωσιακές είναι οι αποκαλύψεις του υπουργού Οικονοµικών των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, του Τίµοθι Γκάιτνερ, για τη στάση των Γερµανών απέναντι στην Ελλάδα. Σε συνάντηση που είχε ο Γκάιτνερ µε τον Σόιµπλε στις 30 Ιουλίου 2012, στο γερµανικό θέρετρο Ζιλτ, ο Γερµανός υπουργός Οικονοµικών είπε στον Αµερικανό ότι σκεπτόταν πως η εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ θα τροµοκρατούσε τόσο πολύ τα άλλα κράτη ώστε θα παρέλυε κάθε αντίστασή τους, διευκολύνοντας έτσι την ευρωπαϊκή οικοδόµηση κατά τις αντιλήψεις της Γερµανίας! «Το επιχείρηµα ήταν ότι αφήνοντας την Ελλάδα να καεί, αυτό θα έκανε πιο εύκολη την οικοδόµηση µιας ισχυρότερης Ευρώπης» γράφει στο βιβλίο του ο Γκάιτνερ. «Βρήκα αυτό το επιχείρηµα τροµακτικό» προσθέτει, ανεξάρτητα αν όντως το πιστεύει ή όχι. «Αν ήθελαν να συνεχίσουν να πατούν την Ελλάδα στο λαιµό, έπρεπε παράλληλα να καθησυχάσουν τις αγορές ότι δεν θα επέτρεπαν την πτώχευση κρατών και την κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού συστήµατος» υπογραµµίζει, ενδιαφερόµενος φυσικά για τις αγορές και όχι για τους ανθρώπους της Ελλάδας. Η ουσία είναι ότι όπως οι Γερµανοί εκτελούσαν για παραδειγµατισµό και τροµοκράτηση του πληθυσµού στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, το ίδιο και σήµερα δεν έχουν καµιά αναστολή να «εκτελούν» τις γερµανόδουλες κυβερνήσεις των Κουίσλινγκ και τους γερµανόδουλους λαούς.
∆εν υπάρχει καµιά απολύτως ελπίδα επιβίωσης µε στοιχειώδη εθνική και οικονοµική αξιοπρέπεια µέσα στο ευρώ και την ΕΕ. Αν δεν ενισχυθεί εκλογικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άλλες αντι-ΕΕ δυνάµεις για να ισχυροποιηθεί το κίνηµα αντίστασης στους καθηµερινούς αγώνες, το µέλλον µας θα είναι ζοφερό. Αν δεν γκρεµίσουµε, όλοι οι λαοί της Ευρώπης, ο καθένας τη δική του φυλακή της ευρωζώνης και της ΕΕ και δεν αλλάξουµε το σάπιο καπιταλιστικό σύστηµα που γίνεται όλο πιο αντιδραστικό, σκληρές εποχές µας περιµένουν.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» 

«ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ»

ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση
stratoulis_portrait_web_small_
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» (19/5)
Ερ.: Κε Στρατούλη πώς εκτιμάτε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών; 
Απ.: Θεωρούμε γενικά θετικά τα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον γιατί στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας είχαμε μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εμφάνιση, και κυρίως διότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, τουλάχιστον μετά τον πόλεμο, που στο δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθήνας δεν βρίσκεται ψηφοδέλτιο της συντηρητικής παράταξης, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά τις άλλες Περιφέρειες και την εκτός Αττικής Ελλάδα, εδραιώσαμε σημαντικές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μέχρι τώρα είχαμε μικρή παρουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απλά παρουσία σε ορισμένα δημοτικά συμβούλια, ενώ τώρα ή διεκδικεί στο δεύτερο γύρο να κερδίσει δήμους ή έχει πολλαπλάσιες δυνάμεις απ΄ό,τι είχε την προηγούμενη περίοδο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Αλλάζει ο αυτοδιοικητικός χάρτης γιατί εδραιώνεται και σε αυτόν τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει την Κυριακή και κυρίως στην κάλπη των Ευρωεκλογών.
Εν πάση περιπτώσει, εμείς με αυτοπεποίθηση, που μας δίνουν και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού, δίνουμε αυτή τη βδομάδα τη μάχη των Ευρωεκλογών. Στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε όχι απλά πρώτο κόμμα, αλλά να έχουμε ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτό να μας βοηθήσει να δυναμώσουμε τις πιέσεις μας για πολιτικές εξελίξεις και για εθνικές εκλογές, ώστε να πει τη γνώμη του ο λαός, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πει αν θέλει να συνεχίσουμε με τα μνημόνια ή χωρίς αυτά.
Εμείς λέμε ότι έχουν διλημματικό χαρακτήρα αυτές οι εκλογές για το αν θέλει ο λαός ή όχι τα μνημόνια. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με μνημόνια και μνημονιακές πολιτικές ή θα πάμε με άλλες πολιτικές που θα ακυρώνουν τα μνημόνια και θα τα αντικαθιστούν με ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία ο λαός να δείξει με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές ότι δεν αντέχει άλλο.
Ερ.: Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κε Στρατούλη στάθηκε απέναντι στην πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, έτσι δεν είναι;  
Απ.: Εμείς είχαμε προτείνει ως εναλλακτική πρόταση να γίνουν εθνικές εκλογές. Το ίδιο περιμέναμε να ζητήσει τότε και ο κος Σαμαράς, αλλά αντί να ζητήσει εθνικές εκλογές, του έκανε ένα τηλέφωνο ο Μπαρόζο, ξέχασε τα όσα έλεγε τότε κατά του μνημονίου και με ένα απλό τηλέφωνο πήγε και τα βρήκε με τον κο Βενιζέλο και έκαναν μαζί Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτικοί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τις κρίσιμες στιγμές λειτουργούν ως μαριονέττες της τρόικας και του Ευρωπαϊκού και εγχώριου κατεστημένου. Ο Βενιζέλος δύο μέρες πριν πάει στις Κάννες ευλογούσε το δημοψήφισμα, πήγε εκεί και άλλαξε γνώμη. Σε δύο μόλις ημέρες. Ποια σταθερότητα εξασφαλίζουν στην Κυβέρνηση και θέλουν να ψηφιστεί η Ελιά, εάν αλλάζουν θέση κάθε δύο μέρες; Εμείς είμαστε ευθύτατοι σε αυτό που λέμε: εάν ο λαός ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και Ελιά, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές είναι σαν να τους δίνει λευκή επιταγή να συνεχίσουν με ένα νέο, τρισχειρότερο μνημόνιο. Εάν δεν τους ψηφίσει, δίνει το δικό του μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι δεν αντέχει ούτε με πολιτικές λιτότητας ούτε με ένα υπέρογκο δημόσιο χρέος της χώρας, που δε γίνεται να αποπληρώσουν ούτε τα δισέγγονά μας. Αυτό παίζεται στις Ευρωεκλογές.
Ερ.: Τι θα κάνετε στο δεύτερο γύρο εάν δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Απ.: Θέλω να επαναλάβω την τακτική μας για το δεύτερο γύρο. Καταρχήν να ευχαριστήσω όσους πολίτες μας ψήφισαν σε όλη την Ελλάδα και στήριξαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τους καλούμε την ερχόμενη Κυριακή να ολοκληρώσουν τη νίκη, το θετικό αποτέλεσμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο, όχι μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα, αλλά και σε πάρα πολλούς δήμους στην Ελλάδα.
Δεύτερον, απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δε μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Τους καλούμε στο δεύτερο γύρο να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τα θετικά αποτελέσματα.Κυρίως όμως να μας στηρίξουν στη μάχη των Ευρωεκλογών, γιατί είναι μάχη όχι απλά πολιτική, είναι μάχη ζωής ή θανάτου για το λαό και τη χώρα μας. Μάχη για το αν θα συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και αυτός ο εφιάλτης ή θα μπει ένα τέλος.
Τρίτον απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν αποχή, και ήταν πολλοί, κυρίως νέοι και άνεργοι, και τους καλούμε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών  εκλογών και κυρίως στη μάχη των Ευρωεκλογών να πάρουν μέρος και να δώσουν με τη ψήφο τους το δικό τους μήνυμα για την πολύ αρνητική κοινωνική, οικογενειακή, προσωπική κατάσταση, που τους έφεραν οι πολιτικές των μνημονίων. Γιατί η ανεργία τους, η φτώχεια τους, η απελπισία τους, τα κλειστά μαγαζιά δεν έπεσαν από τον ουρανό μια ωραία μέρα, αλλά είναι αποτελέσματα των ανθρωποκτόνων, βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου δε συμμετέχουν ψηφοδέλτια που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι, κυρίως το ΚΚΕ, θα τους στηρίξουμε ανεπιφύλακτα. Όπου δεν υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι, τότε εμείς δεν στηρίζουμε κανέναν. Εμπιστευόμαστε την ικανότητα των πολιτών να κρίνουν τι είναι καλύτερο για τον τόπο τους, δηλαδή τους καλούμε να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με βάση τα κριτήρια ψήφου που είχαν στον α’ γύρο.
Εμείς έχουμε πει ότι επιδιώκουμε στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών να είμαστε πρώτοι και ότι δε μας φτάνει να είμαστε πρώτοι αλλά θέλουμε να έχουμε μια μεγάλη, πολύ μεγάλη διαφορά για να τεκμηριώσουμε την άποψή μας ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση αυτή η Κυβέρνηση και επίσης για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις πολιτικής ανατροπής αυτών που χρεοκόπησαν το λαό και ταπείνωσαν τη χώρα.