Οι Ρώσοι «αδειάζουν» τον Σαμαρά και υμνούν τον Τσίπρα!

rossia-630x356


Ευχές για νίκη στις εκλογές
Βεβαίως, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι και οι Ρώσοι τα δικά τους συμφέροντα κοιτάνε να διαφυλάξουν. Επισημαίνουμε, όμως, ότι έχει τη σημασία του να διαβάσουμε τι γράφουν οι ίδιοι Ρώσοι για αυτή την επίσκεψη.
Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του ρωσικού Μέσου:
Η ανάγκη για «μια νέα επανατοποθέτηση…αναβάθμιση στις ελληνορωσικές σχέσεις» καταγράφεται σε όλες σχεδόν τις δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων που συνομίλησαν με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Α. Τσίπρα, κατά τη διήμερη επίσκεψή τους στη Μόσχα.
Η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, υποδεχόμενη τον Α. Τσίπρα και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μίλησε για «αναξιοποίητες δυνατότητες διμερούς συνεργασίας». Υπενθυμίζεται ότι η ίδια τον Ιανουάριο του 2012, κατά την υποδοχή του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας με τους Έλληνες πολιτικούς, γιατί «δεν εφαρμόζουν συμφωνίες». Η εύκολη απάντηση του κ. Σαμαρά, τότε, ήταν πως «εγώ ό,τι υπόσχομαι το εκπληρώνω». Ωστόσο «τα έργα και οι ημέρες του» στους τομείς της διμερούς συνεργασίας, μπορούν πλέον να παρομοιαστούν με τη γνωστή φράση: «και διηγώντας τα να…κλαίς!»
Η αντιπροσωπεία είχε επίσης πολύωρη συνάντηση με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, παρουσία του διευθυντή του, Λεονίντ Ρετσέτνικοφ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ινστιτούτο αποτελεί απευθείας σύμβουλο του Πούτιν. Ο κ. Ρετσέτνικοφ υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία μίλησε μεν με τα πιο θερμά λόγια για την Ελλάδα, αλλά είπε φωναχτά και πράγματα που αποτελούν «κοινό μυστικό» στους κύκλους των ρώσων αξιωματούχων. «Έχει επέλθει ένας κορεσμός –είπε- με τους συνεχείς βερμπαλισμούς για κοινές ιστορικές, πνευματικές και θρησκευτικές αναφορές… Από τις ρίζες πρέπει να ξεπεταχθεί, επιτέλους το δένδρο μιας ουσιαστικής, αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Οι προσπάθειες με τις ως τώρα ηγεσίες της Ελλάδας δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες», κατέληξε ο κ. Ρετσέτνικοφ.
Συντονισμός Γκέγκορ Γκίζι – Αλέξη Τσίπρα
Πάντως, οι ρώσοι συνομιλητές της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εκτίμησαν την, εξ αρχής προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας, έτσι σας δηλώνουμε εξ άρχής, ότι δεν ήρθαμε να υποσχεθούμε πράγματα κενά περιεχομένου, αλλά να εργαστούμε από κοινού για τη διαμόρφωση μιας ατζέντας με ό,τι μπορούμε και επιθυμούμε και οι δύο πλευρές να υλοποιήσουμε».
Μια πρώτη συζήτηση για την «ατζέντα» της διμερούς συνεργασίας έγινε στο ρωσικό ΥΠΕΞ, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και για το μείζον ζήτημα της κρίσης στην Ουκρανία από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Τιτόφ.
Από την πλευρά της η Μόσχα υποδέχθηκε με ευχαρίστηση τις σχετικές δηλώσεις Τσίπρα, ότι, Ε.Ε. έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή ακόμα και υποστήριξη μιας εξουσίας, στο Κίεβο, η οποία περικλείει νεοναζιστές, ένοπλες ομάδες εθνικιστών που πρωτοστατούν σε επιθέσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας με εκατόμβες αίματος. Όπως και για την υποταγή των Βρυξελλών στις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Η Ευρώπη με τις κυρώσεις πυροβολεί τα… πόδια της», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας, εννοώντας τη στενή συνεργασία Ρωσίας –Ευρώπης, η οποία ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ το χρόνο. Τάχτηκε επίσης υπέρ μιας ενιαίας Ουκρανίας η οποία με τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, στο εξής μπορεί να υπάρξει ως Ομοσπονδία «όπου θα λαμβάνεται υπ΄όψιν η γνώμη όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Μια Ουκρανία, γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και όχι ένα νέο τείχος διαχωρισμού».
Το παράδειγμα της Ελλάδας της εξαθλίωσης, της απόγνωσης, της ανεργίας, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού που έφερε η επιβολή της των μνημονίων, είπε πως πρέπει να αποτελέσει σημάδι αποτροπής της φιλικής Ουκρανίας από μια επανάληψη του οδυνηρού αυτού εγχειρήματος.
Ευχές για νίκη στις εκλογές
«Μελετήστε την κατάσταση στην Ελλάδα πριν ακούσετε τις «σειρήνες» του ΔΝΤ», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας στο μεγάλο κανάλι, «Ρωσία24», προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση ενώ η συνέντευξή του σχολιάστηκε ευρύτατα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στη Μόσχα από το Βερολίνο μαζί με τον πρόεδρο του αριστερού αδελφού κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, με τον οποίο συντόνισαν τις επαφές τους στη ρωσική πρωτεύουσα. Γενικά, η κοινή παρουσία τους και η αλληλοενημέρωσή τους που ήταν σε γνώση και υπό τον… έλεγχο του… Κρεμλίνου προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στο επιτελείο της καγκελαρίας στο… Βερολίνο!
Πόσο μάλλον όταν ακούστηκε η δημόσια η προσφώνηση του διευθυντή tου Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών κ. Ρετσέτνικοφ: «Καλωσορίζουμε τον Αλέξη Τσίπρακαι του ευχόμαστε να νικήσει στις εκλογές».Το ίδιο συνέβη και στη Κρατική Δούμα, όπου μετά την ανάλυση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της ευρωπαϊκής αριστεράς και το άλμα που προβλέπεται να γίνει στα ποσοστά της στις 25 Μαίου, του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» αλλά και «νίκη στις εθνικές εκλογές»!
Ένας νέος πολιτικός από την Ελλάδα κατάφερε και άνοιξε στη Ρωσία μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Από τον ίδιο και την ομάδα του θα εξαρτηθεί- όταν έρθει στη κυβέρνηση- με τι περιεχόμενο θα την γεμίσει.

Απίστευτο! Στο MEGA βλέπουν τους Έλληνες… ευχαριστημένους!




Ούτε ο Γκέμπελς δεν θα τολμούσε να το κάνει αυτό!..
Ο Τσίμας βλέπει πως πάμε στις εκλογές με κλίμα ηρεμίας. Χαλαρά. Όπως είπε, δεν παρατηρεί…
καμία πόλωση. Αντίθετα, βλέπει… ένα ψύχραιμο εκλογικό σώμα!
Και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ντερμπεντέρης. Όπως είπε, από τη δημοσκόπηση (που έκανε μπαμ από μακριά πως ήταν πειραγμένη) που παρουσίασε χτες στην εκπομπή του, προκύπτει ότι – άκουσον άκουσον! – το 1/3 του πληθυσμού είναι ευχαριστημένο, επειδή βγαίνουμε από την κρίση!
Το μαύρο άσπρο, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής…
Από nonews-NEWS Μέσω greki

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.124 αυτοκτονίες

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.124 αυτοκτονίες από το 2009 μέχρι το 2012
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο: Πρίν ψηφίσω να μην ξεχάσω: Μέσα στην κρίση οι αυτοκτονίες παρουσίασαν αύξηση πάνω από 44% ενώ το ποσοστό γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού αυξήθηκε κατά 272,7%!
Η «μεγάλη επιτυχία» των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφεται, συν τις άλλοις, και στα επίπεδα γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού. Συνεπώς ο ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη κουβαλώντας μαζί του την κακή ψυχολογία που απλώνεται σαν βραχνάς στην πραγματική οικονομία.
Επειδή, πολλοί ακόμα, αναρωτιούνται με τι κριτήρια θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός τους δίνουμε την απάντηση:
-3.124 αυτοκτονίες μέσα σε μία τριετία, από το 2009 μέχρι το 2012
-Από το 2007 μέχρι το 2011 έχουμε έκρηξη αυτοκτονιών που αγγίζει το 44%!
-272,7% αυξήθηκε το ποσοστό γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού από 3,3% το 2008 σε 12,3 % το 2013!
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αφού συνέτριψε το θεμέλιο λίθο του κράτους που είναι η κοινωνική συνοχή, αφού διέλυσε το κύτταρο της κοινωνίας που είναι η οικογένεια, ζητά τώρα από τον ελληνικό λαό να στηρίξει την κυβερνητική σταθερότητα.
Ειδικά τα δεδομένα που σχετίζονται με την ανεργία και τη φτώχεια, την ανθρώπινη διαβίωση, το αδιέξοδο των νέων, τη μόρφωση, τη δημόσια υγεία, τα ψυχικά νοσήματα, τον αλκοολισμό, το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα συνεχίσουν να απειλούν καθημερινά την όποια «αναπτυξιακή πορεία» της χώρας και ορισμένα μάλιστα απ' αυτά θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.
Αρνητικό παράγοντα αποτελεί η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον, γεγονός που απενεργοποιεί το έλλειμμα ανθεκτικότητας των πολιτών και ενεργοποιεί αυτοκαταστροφικούς μηχανισμούς.
Συνεπώς είναι προφανές με ποια κριτήρια θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Το μείζον ερώτημα όμως σε αυτές τις εκλογές είναι άλλο:
Με ποιο θάρρος ή θράσος, μπορούν κάποιοι - μετά από όλα αυτά - να κοιτούν τον λαό στα μάτια και να του ζητούν την ψήφο του; 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/443229/prin-psifiso-min-xehaso-3124-aytoktonies-apo-to-2009-mehri-to-2012#ixzz31nJ5NUFp

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: Απώλειες μισθών 38%

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: Απώλειες μισθών 38% - Απώλειες συντάξεων 45%
Το παραμύθι της «κυβερνητικής σταθερότητας» και η ζοφερή πραγματικότητα των αριθμών. Επειδή ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η... καραμέλα της «κυβερνητικής σταθερότητας», το περίφημο «ψηφίστε μας για να μην υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί τριγμοί», σας υπενθυμίζουμε την ζοφερή πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία των επίσημων αρχών.
Πριν φτάσετε στο παραβάν, θυμηθείτε ότι κατά την περίοδο της κρίσης – όλο αυτό το διάστημα που μας «έσωζαν» οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Στουρνάρας και λοιποί - οι απώλειες των μισθών ξεπέρασαν το -38% και οι απώλειες των συντάξεων το -45%!
Το ποσοστό της φτώχειας έφτασε το 32,3% μόνο για το 2012 και το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9,5% το 2009 στο 27,6% το 2012, ενώ ξεπέρασε το 28% μέσα στο 2013.
Αύξηση της ανεργίας κατά 190,5%!
Ακόμα πιο σκληρό είναι το γεγονός ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις «κατάφεραν» να μειώσουν δραματικά και το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων. Ενώ λοιπόν το 2010 το 40,3% των ανέργων έπαιρνε έστω ένα πενιχρό επίδομα, σήμερα εν έτη 2014 βοήθημα λαμβάνει μόνο το 15% των ανέργων. Μείωση που αγγίζει το -63,7%.
Αυτό πως ακριβώς το χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης; Κοινωνική ευαισθησία; Νέα Ελλάδα;
Εάν αυτούς τους αριθμούς, οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι υπουργοί τους αποκαλούν «σταθερότητα» τότε μάλλον ο καθένας είναι άξιος της τύχης του.
Όταν το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα σκαρφάλωσε και παρουσίασε αύξηση κατά 98,2% μέσα σε δύο χρόνια – από το 2010 μέχρι το 2012 – πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει ένας Πρωθυπουργός ή ένας υπουργός Οικονομικών;
Ποια είναι άραγε τα συναισθήματα που νιώθει ένας Πρωθυπουργός όταν 3.795.100 εκ των πολιτών της χώρας του βρίσκονται στο όριο του κοινωνικού αποκλεισμού και της απόλυτης φτώχειας; Ικανοποίηση; Ευφορία; Ψυχική ανάταση;
Για τέσσερα και πλέον χρόνια που η χώρα σέρνεται έρμαιο των κερδοσκόπων της αγοράς και των γυρολόγων της πολιτικής, ο λαός κρατά σφιχτά μέσα στην σκέψη του αυτούς τους αριθμούς.
Τους ζει κάθε μέρα στο πετσί του, όταν ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να πληρώσει τη δόση της εφορίας, όταν ψάχνει να βρει δανεικά για να μπορέσει να σιτίσει την οικογένεια του. Κοιμάται και ξυπνάει με αυτούς τους αριθμούς και δεν χρειάζεται να βλέπει εφιάλτες στον ύπνο του γιατί τους βλέπει στον... ξύπνιο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε ένα μπαράζ εκφοβισμού της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την περίφημη κυβερνητική σταθερότητα.
Όπως έχουμε εγκαίρως γράψει, θα προτάξει το δίλημμα «Ή εμείς ή το χάος», μόνο που ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται...

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ NEWSBOME.GR

Εκλογές 2014 - Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω:

Εκλογές 2014 - Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.800 απολύσεις κάθε εβδομάδα μέσα στην κρίση!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο - Πριν ψηφίσω, μην ξεχάσω: Πάνω από 988.000 έχασαν τη δουλειά τους από το 2008 μέχρι το 2013 – Ξεπερνά το 92,6% το ποσοστό των νέων που είναι εκτός απασχόλησης και κατάρτισης.
Συνεχίζοντας την καταγραφή της πραγματικότητας την οποία αρνούνται πεισματικά να κάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης, το Newsbomb.gr καταγράφει τους θλιβερούς αριθμούς που αποδομούν την υπέρμετρη αισιοδοξία της κυβέρνησης.
Για αυτό λοιπόν οι πολίτες που ετοιμάζονται να ασκήσουν το ιερό εκλογικό τους δικαίωμα, δεν πρέπει να ξεχνούν ορισμένους από τους οικονομικούς δείκτες τους οποίους οι «ευαγγελιστές» της προόδου αποκρύβουν επιμελώς και συστηματικά.
Οι θιασώτες του success story δεν μας λένε ότι:
- Από το 2008 μέχρι και το 2013 απολύθηκαν από τις δουλειές τους πάνω από 988.000 συμπολίτες μας.
-Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ και ΙΝΕ - ΓΣΕΕ κάθε εβδομάδα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου 3.800 συνάνθρωποί μας. Για να ακριβολογούμε, έμεναν στο δρόμο από την μια στιγμή στην άλλη χιλιάδες πολίτες, οικογενειάρχες με παιδιά.
Την ίδια ώρα το ποσοστό των νέων που μένουν εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης αυξήθηκε από 15% το 2008 σε 28,9% το 2013. Αύξηση της τάξης του 92,6%!
Ακόμα και οι εργαζόμενοι νέοι που απειλούνται από το όριο της απόλυτης φτώχειας αυξήθηκαν κατά 26,3%. Από 11,4% που ήταν το 2008 έφτασαν το ποσοστό του 14,4% το 2013.
Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των νέων που δεν αντέχουν το κόστος κατοικίας σκαρφάλωσαν στο 80% με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό να φιλοξενείται στα σπίτια των γονέων του.
Η μαύρη σελίδα του success story καταγράφεται πλήρως στα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας που σκαρφάλωσαν κατά 42,8% μέσα σε μια οκταετία, ενώ ακόμα πιο τραγικό για ευρωπαϊκή χώρα – ή για χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή – αποτελεί το γεγονός ότι το 20% του πληθυσμού των παιδιών δεν εμβολιάζεται.
Αυτή την Ελλάδα τη ζήσαμε και τη ζούμε ακόμη... χωρίς κάποιος να μπορεί να μας διαβεβαιώσει για πόσα ακόμα χρόνια θα τη ζούμε.
Πόσες γενιές έχει σκοπό να θυσιάσει ακόμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας για αν μεταφέρει στο μέλλον ένα χρέος που δεν είναι ούτε βιώσιμο, ούτε διαχειρίσιμο;
Κατά τα λοιπά, ευτυχώς που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους υπόλοιπους σωτήρες Παπανδρέου και Παπαδήμο προέταξαν τα στήθη τους και δεν επέτρεψαν την χρεοκοπία της χώρας μας.


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ NEWSBOMB.GR

Ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον κίνδυνος για τη χώρα

> Βενιζέλος: Μου έστειλε μήνυμα η κόρη μου λέγοντας «μπαμπά ό,τι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις τώρα»

Σε σημερινή του συνέντευξη στην Πόπη Τσαπανίδου, ο υπό εξαΰλωση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απολογείται για την αποστασία του στις Κάννες, απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, το κόμμα του και τη χώρα, χρησιμοποιώντας το ίδιο του το παιδί!

Χαρακτηριστικά, ο Βενιζέλος αναφέρει:...
έπρεπε να κάνω κάτι αμέσως μετά τις Κάννες! στις 4 τα ξημερώματα βρήκα ένα μήνυμα που έλεγε "μπαμπά ό,τι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις τώρα''! 

Ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον κίνδυνος για τη χώρα 

Από epikairo

Βενιζέλος: Η κόρη μου, μου είπε "μπαμπά ό,τι είναι να κάνεις κάντο τώρα"!
"Με κατέλαβε εξαπίνης ο Παπανδρέου για το δημοψήφισμα" 
Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε το δημοψήφισμα ανέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως τόνισε: "Η ευθύνη μου ήταν τεράστια και για αυτό δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα. Είχα ευθύνη απέναντι στις καταθέσεις σας και στη χώρα" και πρόσθεσε: "Με κατέλαβε εξαπίνης ο κ. Παπανδρέου. Έπρεπε να μιλήσω για να κρατήσω τη χώρα όρθια".

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι πήγε με κίνδυνο ζωής στις Κάννες για τη συνάντηση, ενώ τονίζοντας το βάρος που έχει αναλάβει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ", χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φυγομάχησαν ή φυγομαχούν.

Μάλιστα επεσήμανε πως "για οτιδήποτε κακό φταίει ο Βενιζέλος και για ό,τι καλό πρωθυπουργός".

Για το παρασκήνιο των Καννών και τη δήλωση του τα χαράματα μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο της επιστροφής είπε: "Δε θα υπήρχαν τράπεζες στις 9 αν στις 5 δεν έκανα τη δήλωση. Ξέρετε ποιος με επηρέασε. Με επηρέασε η κόρη μου. Όταν γύρισα βρήκα ένα e-mail. Μου είπε μπαμπά, ότι είναι να κάνεις κάντο τώρα".

Μάλιστα σχετικά με το δημοψήφισμα είπε ότι: "Η ευθύνη μου ήταν τεράστια και για αυτό δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα" και πρόσθεσε: "Με κατέλαβε εξαπίνης ο κ. Παπανδρέου. Έπρεπε να μιλήσω για να κρατήσω τη χώρα όρθια. Όλοι ήταν κατά για το δημοψήφισμα, η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέχρι και ο κ. Ραγκούσης στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου".

Όπως σημείωσε: "Η πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα είχε μια λογική. Δεν συμφωνούσα με αυτή τη λογική" και τόνισε για όσα είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος: "Είπα λυτρωτική ιστορία στη Βουλή. Είπα θα λυτρωθεί η χώρα τώρα. Και έτσι και έγινε. Έχω πει γραπτά τις απόψεις μου. Η ευθύνη μου ήταν τεράστια και για αυτό δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα".

Χαρακτήρισε αστειότητα το δημοσίευμα των Financial Times ότι ο Μπαρόζο επέβαλε αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα. "Ο Παπανδρέου διάλεξε τον πρωθυπουργό που ήθελε" ανέφερε.

"Προσωπικά αναλαμβάνω την πρώτη ευθύνη, θα κάνω τα πάντα, δεν πρόκειται κανείς να κρυφτεί σε σχέση με τις ευθύνες του. Αναλαμβάνω όλο το βάρος. Το πρόβλημα δεν είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Εναποθέτω την ευθύνη για τον τόπο στο λαό" τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο STAR αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κακό αποτέλεσμα για την Ελιά στις ευρωεκλογές.

"Πιστεύω οι πολίτες θα κινηθούν με σοβαρότητα. Βάζω ένα δίλημμα που βάζουν όλοι. Λέμε στο κόσμο ότι η ψήφος του θα ερμηνευθεί πολιτικά. Εγώ μπορώ να κάθομαι να βλέπω το στοίχημα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;" υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε κάθε περίπτωση.

Από news.gr

Αλέξης Τσίπρας: «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συγχωνεύθηκαν όπως οι τράπεζες»


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης ΤσίπραςΟ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας
“ «Δεν ξέρω αν στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι μέσα το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος θα μείνει καρφωμένος στην καρέκλα του στην κυβέρνηση όποιο αποτέλεσμα και αν φέρει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ”
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 11:10
«O Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να υποκλέψει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, όπου παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στο λαό ότι έρχεται για να βάλει τέλος στην καταστροφή και να βάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. «Αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα και ουσιαστικά, εθνικές εκλογές. Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής, το οποίο δεν θα διαπραγματευτεί με κανέναν και κυρίως την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.«Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση», σημείωσε, ενώ ζήτησε «να σταματήσει η ανορθολογική συζήτηση για το τι νόμισμα θα έχουμε την επόμενη μέρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για το νόμισμα, επισημαίνοντας ότι  αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε και τελείωσε από την Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου όπου και είπε ότι δεν υπήρχε θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από τη ευρωζώνη. Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, τόνισε ότι περιμένει ακόμα από τη Γερμανίδα καγκελάριο να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, όπως το ίδιο περιμένει και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι η κ. Μέρκελ φοβάται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις κάλπες υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση θυμίζει το Παλάτι της δεκαετίας του 1960 μόνο που στη θέση της Φρειδερίκης είναι τώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει ως ισότιμη χώρα την Ελλάδα στην Ευρώπη.  «Η κυρία Μέρκελ αυτό που φοβάται είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Το στοίχημα για εμάς είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη, με λόγο. Η Ελλάδα τύποις είναι χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης, στην πράξη έχει φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια. Με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να πάμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο με ρωτούν πως είναι δυνατόν να μην διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα τους καταστροφικούς για την χώρα όρους».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι ο μόνος τρόπος να μη τα καταφέρει η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να το να μην προσπαθήσει και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φοβάται τον διάλογο. Τον κάλεσε, για μια ακόμα φορά να έλθει σε ένα debate μαζί του και να συζητήσουν για όλα. «Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δεν έχει έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ώρα του πρωθυπουργού. Έχω γυρίσει τις 13 περιφέρειες και κάνω ανοιχτές ομιλίες όταν ο Σαμαράς κλείνεται σε αίθουσες των 50 ατόμων. ο κ. Σαμαράς είναι ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τη Νέα Ελλάδα δεν μπορεί να τη χτίσει το παλιό πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε και έφερε τη χώρα ως εδώ, ενώ απαντώντας για το αν έκλεψε το σύνθημα της ΝΔ, απάντησε ότι η Νέα Ελλάδα ήταν σύνθημα της Αριστεράς μετά τη δικτατορία. Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε με νόημα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να υποκλέψει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Ελλάδα.

Για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι έχει μετατραπεί σε συνιστώσα της ΝΔ και ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος διέλυσε το κόμμα του και συνεργάζεται με τη ΝΔ των Μπαλτάκων και των ακροδεξιών. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει ένα θυμίζοντας την συγχώνευση των τραπεζών. «Δεν ξέρω αν στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι μέσα το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος θα μείνει καρφωμένος στην καρέκλα του στην κυβέρνηση όποιο αποτέλεσμα και αν φέρει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπροσθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να έχει εκλεγμένους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού. «Πρέπει να τσακίσουμε τον φασισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει νέες συμμαχίες, αναφέροντας για παράδειγμα το Κυπριακό και το πώς αυτό θα λυθεί αν η Ελλάδα δεν έχει διεθνείς συμμαχίες. Τόνισε δε ότι ο ίδιος θα πηγαίνει παντού για να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσδιοριστεί το κύρος της χώρας.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: neaellada.gr ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ PERIODISTA

ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡ ΑΤΤΙΚΗΣ




ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αέρας νίκης για τη Δύναμη Ζωής, ακόμη και από τον πρώτο γύρο, καταγράφουν δημοσκοπήσεις. Χαρακτηριστικά, στη δημοσκόπηση του καθηγητή Επ. Πανά, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "Ε", η Ρένα Δούρου έχει σημαντικό προβάδισμα 5 και πλέον μονάδων έναντι του Γιάννη Σγουρού!
Ειδικότερα τη Ρ. Δούρου προτιμά το 25,6% των ερωτηθέντων, όταν τον απερχόμενο περιφερειάρχη επιλέγει το 20,3%. Και ακολουθούν: Γιώργος Κουμουτσάκος 13%, Ηλίας Παναγιώταρος 11,9%, Θανάσης Παφίλης 9,1%, Παύλος Χαϊκάλης 6%, Μαρία Γιαννακάκη 2,7%, Θανάσης Τζήμερος 1,6%, Πέτρος Μαντούβαλος 1,2%, Αντώνης Γάκης 1,1% και Δέσποινα Κουτσούμπα 0,9%, ποσοστά που δίνουν την εικόνα ότι η Δύναμη Ζωής θα έχει σημαντικές δεξαμενές για τον δεύτερο γύρο, πόσο μάλλον εφόσον επιβεβαιωθεί το σημαντικό προβάδισμα του πρώτου γύρου. "Κανέναν" επιλέγει, τέλος, το 3,3% και άλλον υποψήφιο το 1,3%, ενώ δεν έχει αποφασίσει το 1,9%. Η δημοσκόπηση έγινε στο διάστημα 3 έως 9 Μαΐου και απάντησαν 3.200 άτομα.
Οκτώ μονάδες διαφορά στη Β' Αθηνών!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι διαφορές γίνονται ακόμη μεγαλύτερες στη μεγάλη περιφέρεια της Β' Αθηνών (οκτώ μονάδες) αλλά και στη Β' Πειραιά (εννέα μονάδες!), ενώ η μόνη κατηγορία στην οποία προηγείται ο Γ. Σγουρός είναι στην ηλικιακή άνω των 60 χρόνων.
Την πρόβλεψη ότι τη φορά αυτή δεν θα... πιάσει το δίλημμα του 2012 έκανε η Ρένα Δούρου (σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του "Σκάι"), δίνοντας ταυτόχρονα και το σύνθημα: "Αν κατορθώσουμε να αλλάξουμε την Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξουν τα πράγματα σε όλη την πατρίδα μας".
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, "πάλι ένα ψευτοδίλημμα και μία εικόνα Βαβυλωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρείται να στηθεί εδώ. Επιχειρείται να παιχτεί ξανά το παιχνίδι του Ιουνίου 2012 περί χρεοκοπίας, με ή χωρίς μνημόνιο. Αν αυτό έπιασε για ένα μικρό ποσοστό συμπατριωτών μας τη 17η Ιουνίου 2012, τώρα δεν πιάνει" εκτίμησε εξηγώντας ταυτόχρονα το "γιατί": "Γιατί οι άνεργοι στον Ασπρόπυργο, οι άνεργοι στην Ελευσίνα, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν ξαναπέφτουν στην παγίδα που μπορεί να απέδωσε καρπούς τον Ιούνιο του 2012".
Εν τω μεταξύ η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα καλεί με δήλωσή της να δοθεί "δυναμη στη Δύναμη Ζωής για τη δική μας Ζωή".

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

Εκτύπωση
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Μόσχα, η οποία διήρκησε 3 ημέρες (Κυριακή 11/5 έως Τρίτη13/5).
Κατά την επίσκεψή τους, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σειρά από υψηλότατες και ουσιαστικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας, ενώ παραχώρησαν και συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι εποικοδομητικές συζητήσεις στη Μόσχα περιστράφηκαν γύρω από τα κρίσιμα και φλέγοντα προβλήματα της περιόδου, με αιχμές την κρίση στην Ουκρανία, την κρίση που διανύει η ΕΕ, τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται τόσο σε ευρωενωσιακό επίπεδο όσο και κυρίως στην Ελλάδα, την επιθετική πολιτική που αναπτύσσει ο αμερικανοατλαντισμός και φυσικά την ανάγκη ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων.
Κύκλοι της Αριστεράς υπογράμμιζαν ότι η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα έχει μια ιδιαίτεραβαρύνουσα σημασία για την Ελλάδα αλλά και για τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εξελίξειςστην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις ευρωεκλογές που έρχονται στη χώρα μας, κάτι που δεν διαφεύγει καθόλου της προσοχής στη Μόσχα, όπως Ρωσικοί κύκλοι δεν παραλείπουν να τονίζουν τη θετική εκτίμησή τους στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη που έχει καταγγείλει την επέμβαση των ΗΠΑκαι ΕΕ στην Ουκρανία και τον ρόλο της κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία, πέραν των άλλων, καλύπτει ανοιχτά τη δράση φασιστικών και ναζιστικών εκτρωμάτων.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι η επίσκεψη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα, που πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Τοπ. Αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογέςστη χώρα, αποκτά ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και μπορεί να θέσει τις βάσεις ώστε με μια κυβέρνηση της Αριστεράς αύριο στην Ελλάδα να εισέλθουν σε μια νέα ποιοτική τροχιάουσιαστικής ανάπτυξης οι ελληνορωσικές σχέσεις σε όλους τους τομείς, κάτι που θεωρείται ότι αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον ελληνικό μεγαλοαστισμό και ιδιαίτερα για τον άξονα ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ακολουθεί την επίσκεψη πριν λίγες μέρες αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Πεκίνο μετά από πρόσκληση του ΚΚ Κίνας, η οποία μάλλον πέρασε απαρατήρητη στη χώρα μας, παρ΄ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ήταν πάρα πολύ ουσιαστική τόσο σε επίπεδο επαφών όσο και στο επίπεδο των συζητήσεων και του περιεχομένου.
Η κινητικότητα αυτή στις διεθνείς σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας τόνιζαν πολιτικοί παρατηρητές , μάλλον δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία αυτήν την περίοδο τόσο από τη δική του πλευρά όσο και από την πλευρά τρίτων μεγάλων χωρών απέναντί του, χωρών με ιδιαίτερο και αυξανόμενο βάρος στις διεθνείς εξελίξεις.
Αυτή η κινητικότητα υποδηλώνει, πέραν των πολλών άλλων, ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράςμπορεί να ακολουθήσει μια νέα πολυεπίπεδη ανεξάρτητη εξωτερική και οικονομική πολιτικήκαι να αναζητήσει, σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο πολυπολικός, σημαντικά ερείσματα για την προώθηση του προγράμματος της  σε δυνάμεις πέραν του Αμερικανό – ΕΕ μπλόκ, κι΄αυτό ανεξάρτητα από όποιες ιδεολογικο-πολιτικές διαφορές.


ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ: ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ελλάδα και το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και τουΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις αυτές, στο πλαίσιο μιας αυτόνομης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, δείχνουν οι συναντήσεις που έγιναν στη Μόσχα, σύμφωνα με ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας:
" Είχαμε την ευκαιρία σήμερα συνομιλώντας με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις στοουκρανικό ζήτημα. Υπογραμμίσαμε τις ανησυχίες μας, τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες μας με τηρωσική πλευρά κυρίως όμως υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ειρηνική επίλυση σε αυτή την κρίση. Και την ανάγκη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδειχθεί ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματική οδός και όχι οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της έντασης.
Τις τελευταίες μέρες επίσης είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και όχι πεδίο διχασμού στην καρδιά της Ευρώπης και ότι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον του είναι ο ουκρανικός λαός, μέσα από τις προβλεπόμενες συνταγματικά, δημοκρατικές διαδικασίες. Είτε αυτές είναι οι εκλογές, είτε τα δημοψηφίσματα.
Αυτό το λέω διότι το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times. Η ευρωπαϊκή ηγεσίαδυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδαυποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας.
Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας. "
 
-----------------------
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, το νούμερο 3 θεσμικά στη ρωσική ιεραρχία, που εκπροσωπούσε τον Πούτιν και η οποία συνοδευόταν από τους επικεφαλής των επιτροπών οικονομικών και διεθνών σχέσεων της Ρωσικής Δούμας.

Στη συνάντηση αυτή, η Βαλεντίνα Ματβιένκο τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες» για τη βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων, καθώς και τη συνεργασία στην οικονομία και την ενέργεια, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι «χαιρόμαστε που έχουμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε μία φίλη της Ελλάδας, αν και δυστυχώς αυτή η συνάντηση γίνεται σε μία ταραγμένη περίοδο.

Η αντιπροσωπεία σημείωσε ότι «Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει διπλωματική λύση στην Ουκρανία και η Ουκρανία να είναι γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και όχι ένα πεδίο νέου διχασμού, καθώς και ότι χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρηθεί το επίπεδο σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι εμείς βλέπουμε τη Ρωσία ως αναπόσπαστο κομμάτι μιας Ευρώπης από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία είχε πολύωρη συνάντηση με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, παρουσία του διευθυντή του, Λέονιντ Ρετσέτνικοφ και του επιτελείου του Ρώσου Προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το συγκεκριμένο ινστιτούτο αποτελεί απευθείας σύμβουλο του Πούτιν.

Ο διοικητής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Αλ. Τσίπρας μεταξύ άλλων, διατύπωσε την άποψη ότι είναι κρίσιμο για την Ευρώπη να υπάρχουν κυβερνήσεις οι οποίες υπηρετούν τις αξίες της Ευρώπης, τις αξίες της αλληλεγγύης της δημοκρατίας και της συνοχής. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προεδρίας θα εργάζονταν για την αποκλιμάκωση και όχι την κλιμάκωση της κρίσης. Και βέβαια δεν θα ταξίδευε στην Ουκρανία για να αναγνωρίσει την κυβέρνηση του Κιέβου η οποία μπήκε στη θέση της με αντισυνταγματικές διαδικασίες».

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με την διπλή ιδιότητα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αλλά και του υποψηφίου για την Προεδρία της Κομισιόν στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Υπογράμμισε ότι σε κάθε ευκαιρία διατυπώνει θέσεις για το θέμα της Ουκρανίας οι οποίες είναι διαφορετικές από αυτές της ηγεσίας της Ε.Ε. και σημείωσε ότι η λύση των προβλημάτων πρέπει να γίνεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των δημοκρατικών διαδικασιών εντός των χωρών.

ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΣΦΙΞΑΝΕ ΤΗ ΒΙΔΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

Ομολογία Ντομινίκ Στρος Καν: 

Μετά την παραδοχή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.

Σόιμπλε ότι «έπρεπε να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η Ε.Ε.» και την αποκάλυψη του σχεδίου «Ζ» για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ρίχνει ρουκέτες και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν λέγοντας πώς
σφίξαμε τη βίδα και εφαρμόσαμε μία πολιτική εξόντωσης των Ελλήνων. Οι ομολογίες αυτές, που αποτελούν σαφώς προεκλογικά «παιχνίδια» εν’ όψει των Ευρωεκλογών, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πώς η Ελλάδα με πρωθυπουργό της καταστροφής τον Γ. Παπανδρέου και υπουργό Οικονομικών μετέπειτα τον Ε. Βενιζέλο, τον «κολλητό» στην κυβέρνηση σήμερα του Α. Σαμαρά, έγινε το πειραματόζωο μίας πολιτικής και οικονομικής διάσωσης της Ε.Ε.


Και ενώ όλοι πλέον το ομολογούν, η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στα αφεντικά της τρόικας και επιβάλει νέα μέτρα στους Έλληνες. Επιχειρεί με ξεροκόμματα, όπως το «κοινωνικό μέρισμα» να ανατρέψει την κατάσταση. Είναι όμως μη αναστρέψιμη.
Σε ντοκιμαντέρ που προβάλει σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός «France 2» και αφορά στην οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν κατά την περίοδο που ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη μιλά γι’ αυτή και συγκεκριμένα για την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΔΝΤ παραδέχεται ότι έκανε λάθη στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και εφάρμοσε στη χώρα μας μία αφόρητη πολιτική η οποία μέχρι και σήμερα έχει τρομακτικές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες.
«Κάναμε κάποια λάθη. Αλλά έπρεπε να σφίξουμε τη βίδα. Αλλά μόνο αυτό δεν αρκούσε. Επιβάλλαμε στους Έλληνες μια αφόρητη πολιτική, η οποία ακόμα και σήμερα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ελλάδα», παραδέχτηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν.
Μόνο που αυτή η πολιτική που συνυπέγραψαν οι Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλος και Α. Σαμαράς έχει οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων, σε εκατομμύρια ανέργους, στη φτώχια και στην εξαθλίωση, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Αναρωτήθηκε επίσης ο Στρος Καν «τι κάνετε όταν αναλαμβάνετε μία επιχείρηση που δεν πηγαίνει καλά; Ρυθμίζετε τα χρέη του παρελθόντος διαπραγματευόμενοι όπως μπορείτε με τους πιστωτές. Ωστόσο, λέτε, για το μέλλον στους τραπεζίτες σας. “Αν μου δανείσετε τώρα θα σας τα αποπληρώσω όλα”. Δημιουργείτε εμπιστοσύνη για το μέλλον. Υπεκφεύγετε, συζητάτε όσο περισσότερο μπορείτε για το παρελθόν.
Και τι κάνουν; Το ανάποδο. Λένε: “Ολα τα προηγούμενα χρέη της Ελλάδας θα αποπληρωθούν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά για το μέλλον, προσοχή, αν δανείσετε, ρισκάρετε να μην πάρετε πίσω τα χρήματά σας”. Κάνουν λοιπόν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση».
Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ περιγράφει λοιπόν πώς στήθηκε η κομπίνα σε βάρος της Ελλάδας με ευθύνη του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να υποθηκευθεί η δημόσια περιουσία και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και να γίνουν οι Έλληνες άποικοι και υπόδουλοι στην ίδια τους τη χώρα.