Ιδού, ο Συριζαίος


Οι ανθρωπολόγοι και κοινωνιολόγοι του μέλλοντος ίσως να κάνουν μια ερευνητική εργασία με αυτό το θέμα, αλλά γιατί να μην κάνουμε εμείς μία τώρα, αφού έχουμε αρκετά στοιχεία για αυτό. Πρόκειται για έναν χαμαιλεοντισμό του Homo Pasokus ή για μια εξέλιξή του αν στηριχθούμε στη θεωρία του Δαρβίνου. Είναι εξάλλου μια λογική υπόθεση από τη στιγμή που μια μεγάλη μάζα ψηφοφόρων σταμάτησε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα μια “άλλη” μεγάλη μάζα άρχισε να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά σταδιακά μέσα σε 6 χρόνια. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και να δούμε τι πρεσβεύει και πως σκέφτεται ένας μέσος συριζαίος.
Ο μέσος συριζαίος είναι ένας αμερόληπτος δημοκράτης και πάνω απ' όλα δίκαιος: Πιστεύει στη δημοκρατία αν και είναι έτοιμος να κυβερνήσει (μαζί με τους ανεξάρτητους) με το 21% των ψήφων επί του συνόλου των ψηφοφόρων που μεταφράζεται από τα αμερόληπτα ΜΜΕ σε 39% των ψήφων (αυτών που ψήφισαν μείον τα λευκά/άκυρα και μείον 6% των κομμάτων που δεν μπήκαν στη Βουλή) και που ξαναμεταφράζεται από έναν δίκαιο εκλογικό νόμο σε 52% των εδρών της Βουλής.
Ο μέσος συριζαίος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τις δημοσκοπήσεις γιατί δεν δίνουν σωστά αποτελέσματα ... για το κόμμα του. Δεν του περνάει όμως από το μυαλό ότι θα έπρεπε να τα διαρρηγνύει για το γεγονός ότι είναι απολύτως άχρηστα σε ένα ευνομούμενο κράτος αφού απλά διαμορφώνουν και χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Λειτουργώντας βέβαια υπέρ του, αφού πολώνουν τον κόσμο και τον οδηγούν στην κάλπη από φόβο μήπως βγουν οι άλλοι. Ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ψήφισε με την βαθιά πολιτική σκέψη του “μη χείρον βέλτιστον” που αποδεικνύει ότι οι διαστρεβλωμένες δημοσκοπήσεις λειτούργησαν προς όφελός του.
Ο μέσος συριζαίος ξεχνάει εύκολα: Ξεχνάει ότι ήθελε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ξεχνάει ότι έβριζε τον δικομματισμό όταν δεν ήταν μεγάλο κόμμα, ξεχνάει να σκίσει τα μνημόνια και τα στηρίζει όταν υπογραφούν ξεχνώντας ότι οδηγούν συνανθρώπους του σε οικονομική εξαθλίωση.
Ο μέσος συριζαίος, τέρας κριτικής σκέψεως και επιχειρηματολογίας, έχει βρει στη δικαιολογία της προπαγάνδας (που αληθώς έγινε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ) ένα επιχείρημα για να αντικρούει κάθε φωνή κριτικής που στρέφεται εναντίον του: Δεν πιστεύουμε τα άσχημα που ακούγονται για εμάς αφού πρόκειται σίγουρα για προπαγάνδα και ότι εσύ που δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ είσαι θύμα της προπαγάνδας.
Ο μέσος συριζαίος έχει πτυχίο οικονομολόγου και παίζει τα μαθηματικά στα δάκτυλά του. Έτσι ισχυρίζεται ότι το νέο μνημόνιο είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κλήθηκες να πεις τη γνώμη σου για πολλούς λόγους. Δίνει σταθερότητα λόγω της χρονικής διάρκειάς του, έχει χαμηλότερο επιτόκιο κι ας είναι το δάνειο πολλαπλάσιο και περιλαμβάνει σκληρότερα μέτρα από το άλλο που απέρριψες,  αλλά γνωρίζει ότι στο τέλος θα χρειαστεί να συνάψει ακόμη μία δανειακή σύμβαση για να το αποπληρώσει.
Ο μέσος συριζαίος αν και κάτοικος Ελλάδας είναι πρωτίστως Ευρωπαίος  έχει όραμα για την Ευρώπη που τη θεωρεί πλέον το κράτος του αν και δεν συμφωνεί μαζί της και θέλει να την αλλάξει. Το πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να την αλλάξει γιατί το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα ήταν ένα χαρμόσυνο μήνυμα για τους λαούς της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά παραδέχεται ότι η ακροδεξιά ανεβαίνει παντού στην Ευρώπη αλλά η τύφλωση τον εμποδίζει να δει ότι η πολιτική του (απόρροια της πολιτικής της ελίτ της Ευρώπης) ευθύνεται πρωτίστως γι' αυτό.
Ο μέσος συριζαίος είναι και αριστερός. Γι' αυτό συγκυβερνά με ένα κόμμα δεξιότερο του δεξιού και αποφάσισε να διώξει όλα τα αριστερά στελέχη του, τα οποία τού χαλούσαν τη σούπα. Ο μέσος συριζαίος επειδή έβγαλε από πάνω του την προβιά του πασόκου και φόρεσε αυτή του αριστερού θεωρεί τον εαυτό του ως το νέο στην Ελλάδα. Ένα νέο, που παραδέχτηκε το χρέος και το φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες γεννημένους και αγέννητους όπως έκανε και το παλιό, δίνοντας έτσι δίκιο και στη ρήση του παλιού Πάγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Επίσης το γεγονός ότι το νέο κάνει ότι και το παλιό οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους. Βλέπετε το παλιό τα έκανε επειδή ήταν διεφθαρμένο ενώ το νέο διότι η διαφθορά δεν το αφήνει να κάνει αυτά που θέλει.
Ο μέσος συριζαίος είναι και αντιφασίστας. Εξοργίστηκε με το μεγάλο ποσοστό της Χ.Α. και ανησυχεί για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτό. Όμως, επειδή ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία αλλά και νοοτροπία, ο μέσος Συριζαίος δε διαφέρει σε τίποτα από το λύκο από τον οποίο θέλει να σε φυλάξει όταν σε στέλνει στο στόμα του άλλου λύκου του οποίου είναι υποτακτικός.
Ο μέσος συριζαίος βρίθει και άλλων αντιφάσεων και παραδοξοτήτων. Έτσι, μιλάει ακόμα για πρώτη φορά αριστερά ενώ είναι οι δεύτερες εκλογές που κερδίζει έχοντας απαλλαγεί από "αριστερούς" βουλευτές που δεν συμφωνούσαν με την δεξιά πολιτική του. 
Είναι ασυμβίβαστος αν και συμβιβάστηκε γιατί του βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό. Περηφανεύεται ότι το μεγαλύτερο του επίτευγμα κατά την 7μηνη πρώτη διακυβέρνησή του ήταν το άνοιγμα της ΕΡΤ αλλά δεν την παρακολούθησε κατά τη διάρκεια των εκλογών με την δικαιολογία ότι ήθελε να βλέπει τις φάτσες των εχθρών του Όλγας, Γιάννη και Νίκου. 
Υποστηρίζει ότι μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα από τους άλλους το νέο μνημόνιο αλλά ξεχνάει ότι το μνημόνιο είναι νόμοι και εντολές αφεντικών που ούτως ή άλλως, από τον έναν ή τον άλλον ή όλους μαζί όπως αποδείχθηκε, είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστούν. 
Τέλος, κατέχει και την παγκόσμια πρωτοτυπία να διατείνεται ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί του στην Ευρώπη είναι η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ και ο Σόϊμπλε ενώ στην πραγματικότητα εφαρμόζει τις πολιτικές τους κατά γράμμα και ενίοτε με υπέρμετρο ζήλο.
Ο μέσος συριζαίος το βράδυ των εκλογών πανηγύριζε, αλλά στην πραγματικότητα είναι για τα πανηγύρια.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Ο στρατός της Συρίας μπήκε στην Παλμύρα!


Palmyre © Gustau Nacarino Source: Reuters 
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

O Αραβικός στρατός της Συρίας μπήκε στην Παλμύρα!
Η είδηση από το Reuters Syrie, l'armée syrienne serait entrée dans Palmyre”...
Το “Μαργαριτάρι της Ερήμου”,που έπεσε στα χέρια των φονιάδων-μισθοφόρων της “πολιτισμένης” δύσης... ελευθερώνεται από τον περήφανο στρατό της Συρίας, από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή...
Αυτό μας εξηγεί γιατί η ξαφνική εκμετάλλευση και προβολή του “προσφυγικού” προβλήματος από τη γερμανική Ε.Ε... Tην εντολή που δόθηκε στον Ερντογάν να "σπρώξει" τους πρόσφυγες από τα σύνορα της Τουρκίας στη δυτική Ευρώπη. Η δύση γνώριζε πως το “δικτατορικό” καθεστώς της Συρίας, ο στρατός της Συρίας -που δεν αποτελείται από μισθοφόρους αλλά από τα παιδιά του λαού που υπηρετούν θητεία και δεν λιποτακτούν για να βγάλουν selfi στα νησιά του Αιγαίου- δεν υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψει την Παλμύρα στα χέρια των “εξεγερμένων” της “αραβικής άνοιξης”.
Ήρθε η ώρα κι νέα κυβέρνηση Τσίπρα να κάνει την “κίνηση Ανδρέα Παπανδρέου”, τώρα:  Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Ας θυμηθούμε:
Αντίο Παλμύρα... Η Ανθρωπότητα χάνει τις ρίζες της...
Σε λίγο θα διαδηλώνουμε υπέρ της “φιλάνθρωπης” Τουρκίας!

Eίναι αριστερή πολιτική στο "μεταναστευτικό" η ταύτιση με τις θέσεις της τρόικα;
Ποιος είναι ο Σύρος πρόσφυγας;
Kαλό ταξίδι Khaled al-Asaad... ήρωα των Αδέσποτων όλου του κόσμου
Εμείς οι Σύροι πληρώνουμε με το αίμα μας...
Yποκρισία: Στην Παλμύρα οι θάνατοι δεν έχουν την ίδια αξία...
Η αχρειότητα των ΜΜΕ, ο κοσμοπολιτισμός της “ανανεωτικής αριστεράς” και οι “πρόσφυγες” από τη Συρία...
Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια...

Όλοι δουλεύουν για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου





Είναι άγρια η χαρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, των ΜΜΕ των ολιγαρχών, του Βερολίνου και των Βρυξελλών από το γεγονός πως η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Αν όλοι αυτοί χαίρονται για το γεγονός πως η Λαϊκή Ενότητα δεν μπήκε στη Βουλή, οι πολίτες μάλλον δεν θα πρέπει να χαίρονται ιδιαίτερα. Κι όμως, καλύτερα που δεν μπήκε στην Βουλή η Λαϊκή Ενότητα.
Αν η Λαϊκή Ενότητα είχε μπει στην Βουλή, θα έχανε πολύτιμο χρόνο από τις προετοιμασίες που πρέπει να κάνει για να γίνει ένα κανονικό κόμμα, και όχι ένα άθροισμα προσωπικοτήτων· ο ένας μήνας δεν ήταν αρκετός για να συμβεί αυτό.
Επίσης, η Λαϊκή Ενότητα θα έχει τον χρόνο να δει τα λάθη που έκανε, να αντιληφθεί πως χρειάζεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα -και όχι να επαναλαμβάνει τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ που κατέρρευσαν- και να σκεφτεί ξανά την εκλογική συνεργασία σε ένα κοινό μέτωπο με άλλα κόμματα.
Είναι πολύ θετικό που η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.
Είναι πολύ σημαντικό αυτή η Βουλή να μην έχει καθόλου ελπίδα μέσα.
Να είναι μια Βουλή της απελπισίας.
Γιατί αυτό είναι αυτή η Βουλή: μια Βουλή ήττας και απελπισίας. Και προδοσίας.
Πρέπει οι πολίτες να μην παίρνουν αέρα από πουθενά. Να είναι όλα μαύρα στη Βουλή.
Αυτό θα γιγαντώσει τις αντιδράσεις των πολιτών και θα φουντώσει το κίνημα. Χωρίς μισόλογα πια.
Παρατηρώ τη λύσσα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου -και μετά τις εκλογές- και βλέπω για μια ακόμα φορά το μίσος αυτού που προσκύνησε για αυτόν που δεν προσκύνησε.
Επίσης, η λύσσα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου -που δεν είναι πια στην Βουλή- δείχνει και κάτι άλλο: το φόβο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γιατί όλοι ξέρουμε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επιστρέψει.
Η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα γίνεται όλο και πιο αισθητή δια της απουσίας της από την Βουλή.
Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα συγκριθεί αμέσως με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει πρόεδρος της Βουλής. Ο Δραγασάκης -που είναι παλιά πουτάνα- ήδη αρνήθηκε.
Βέβαια, κάποιος θα δεχτεί -μπορεί και ο Δραγασάκης που από κάπου θα τον κρατάνε κι αυτόν- να γίνει πρόεδρος της Βουλής, και αυτός έχει καεί ήδη.
Οι επιτροπές της Βουλής και οι φάκελοι που ήταν στα χέρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα θαφτούν ξανά, όπως γινόταν επί δεκαετίες, πριν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μαζί με τις επιτροπές και τους φακέλους θα καεί και ο νέος πρόεδρος της Βουλής.
Όσο λείπει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο πιο παρούσα θα είναι.
Όλοι μοιάζουν να ξεχνούν κάτι: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωρίζει πια τα πάντα για τις υποθέσεις και τους φακέλους που βρίσκονται στη Βουλή.
Κακά τα ψέματα, ο Αλέξης Τσίπρας -στο διάστημα των επτά μηνών της πρώτης πρωθυπουργίας του- έπαιρνε λάμψη, αίγλη και δύναμη από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Τώρα ο Τσίπρας ξέμεινε με τον Δραγασάκη, τον Βούτση και τον Φίλη. Θλιβερή ομάδα για πολιτική. Καλή για ταβέρνα, ωστόσο.
Το σημαντικότερο για έναν πρωθυπουργό δεν είναι ο ίδιος αλλά η ομάδα των ανθρώπων που θα επιλέξει να έχει γύρω του.
Αυτή την ομάδα την επιλέγει ο ίδιος. Κι εκεί φαίνεται το μυαλό του.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε Φλαμπουράρηδες.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καεί ήδη.
Ελπίζω η Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει μάθει από τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, ελπίζω να μην εμπιστεύεται και να μην αγαπάει τόσο πολύ πια ανθρώπους σαν τον Αλέξη Τσίπρα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρχεται.

ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΑ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ
12:27
22/09/2015
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Είκοσι δύο ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν αυτή την στιγμή στην Α.Μεσόγειο μεπροορισμό την Συρία μεταφέροντας νέα οπλικά φορτία και ρωσικές ειδικές δυνάμεις προς υποστήριξη του συριακού Στρατού κατά των ισλαμιστών εισβολέων του ISIL.
Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός αποβατικών πλοίων που θα συμμετέχουν στην ρωσική αρμάδα.
Ταυτόχρονα η Μόσχα εξήγγειλε ασκήσεις στην Α.Μεσόγειο για να αιτιολογήσει την συγκέντρωση μεγάλων ναυτικών δυνάμεων, αλλά και για να δεσμεύσει περιοχές κοντά στις συριακές ακτές.
Η απόφαση για ολική εμπλοκή στη συριακή κρίση πάρθηκε μετά την επίθεση των ισλαμιστών με ρουκέτα κατά της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Ο Ρώσος προεδρος Β.Πούτιν είναι πλέον αποφασισμένος "να καθαρίσει την μπουγάδα" και τα "άπλυτα" των Αμερικανών, εξολοθρεύοντας το ISIL.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε χθες την επίθεση στην ρωσική πρεσβεία στη Συρία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
 
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον εγκληματικό βομβαρδισμό της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας στην Δαμασκό», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση του. «Αναμένουμε μια καθαρή στάση αναφορικά με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια από όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου και των τοπικών εμπλεκόμενων πλευρών».
 
Οι μαχητές που βρίσκονται πίσω από την επίθεση δεν αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αλλά έχουν «εξωτερικούς υποστηρικτές», πρόσθεσε το ΥΠΕΞ, αφήνοντας "αιχμές" για ξένες μυστικές υπηρεσίες
 
Το Ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε για "συμπαγή δράση" (concrete action) μετά την ρίψη βλήματος όλμου στην ρωσική πρεσβεία, της Δαμασκού.
 
"Το βλήμα έπεσε στην περιοχή όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία της Δαμασκού χωρίς να προκαλέσει ζημιές αλλά περιμένουμε πλέον όχι λόγια παρά μόνο συμπαγείς ενέργειες γι'αυτό το χτύπημα που αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια. Θα πάρουν σύντομα την απάντησή μας"
Η απάντηση έρχεται
To αντιτορπιλικό Udaloy κλασης "Admiral Panteleev". Είχε χρησιμοποιηθεί και εναντίον των Σμαλών πειρατών το 2009. Μετά τοποθετήθηκε στον Στόλο του Ειρηνικού για να πάρει εντολή να μεταβεί στην Μεσόγειο όταν χειροτέρεψε η κατάσταση στη Συρία.

Η φρεγάτα Neustrashimyy της ομώνυμης κλασης ήρθε στην Μεσόγειο από τον Κόλπο του Aden.
Το Ropucha II ή "Admiral Nevelsky" .
Το "Peresvet" πρόκειται περί αποβατικού πλοίου, πιστεύεται ότι μεταφέρει Ρώσους στρατιώτες και προσωπικό στην Ταρτούς.
Το αποβατικό "Azov".
Το αποβατικό "Minsk".
Το αποβατικό "Novocherkasks". 
Το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy.
Το Vice-Admiral Kulakov αντιτορπιλικό κλάσης Udaloy πήρε εντολή από τον Ατλαντικόν να σπεύσει άμεσα στην Μεσόγειο.
Το βαρύ καταδρομικό Moskva κλάσσης Slava,  που σημαίνει "Δόξα" είναι η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου και αυτό έρχεται από τον Ατλαντικό και εισέρχεται στην Μεσόγειο Θάλασσα. Σημειώνεται ότι φέρει και πυρηνικές κεφαλές.
Η κορβέτα "Tarantul". και αυτή αφήνει τον Ατλαντικό εσπευσμένα.
  

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Και τώρα σιωπητήριο..


     Η ΝΔ στο από το 27,8% στο 28,6%.  ΝΤΡΟΠΗ!
     Το ΠαΣοΚ από το 4,6% στο 6,4%.  ΝΤΡΟΠΗ!
     Η Ένωση Κεντρώων από το περιθώριο στο 3,5%. ΝΤΡΟΠΗ!
     Μόνο κόμματα του μνημονιακού τόξου στην
Βουλή.  ΝΤΡΟΠΗ!
     Αποχή στο 45%.ΝΤΡΟΠΗ! 

     Δεν υπάρχουν άλλα λόγια γι αυτόν τον λαό. 
     Μόνον ΝΤΡΟΠΗ.
     Ντροπή και αηδία.

     Και αυτή η ντροπή κι η αηδία οδηγεί απ' ευθείας στο συμπέρασμα πως,
     ..μπορεί να μην ''τα φάγαμε μαζί'',
     ..αλλά η νοοτροπία και η συμπεριφορά μαρτυρεί ότι,  
     ..ο λαός είναι ο απολύτως υπεύθυνος για την σημερινή μας κρίση, κατάντια, και μετατροπή μας σε υπόδουλο κράτος.

     Το blog νοιώθει πως δεν έχει πιά λόγο ύπαρξης.
     Όχι από έλλειψη ψυχικού σθένους και κουράγιου.
     Αλλά από αηδία.
     Θέλει, αλλά αισθάνεται μιά κρύα αηδία, σαν να το άγγιξε φίδι. Σαν περικυκλωμένο από ζωντανούς νεκρούς σε αποσύνθεση.

     Ζωντανοί νεκροί που τιμώρησαν όσους δεν ψήφισαν ποτέ μνημόνια,
     ..και επιβράβευσαν τους σφαγείς τους με ένα συνολικό 81%.
     Το 81% στην Βουλή αποτελούν πιά τα κόμματα των μνημονίων.

     Δεν είναι ότι δεν υπάρχει πιά μνημόνιο-αντιμνημόνιο, όπως είναι το νέο σλόγκαν του συστήματος. 
     Είναι
     ..ότι ίσως δεν υπάρχουν πιά έλληνες..

Οι όμορφοι καναπέδες όμορφα κατάσχονται!..


     Κι αν όσοι πήγαμε να ψηφίσουμε βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας,
     ..οι άλλοι,
     ..οι ''οπαδοί'' της αποχής,
     ..βγάλανε τα δικά τους (μαζί με όσα δεν καταφέραμε να βγάλουμε εμείς) χωρίς ούτε να
κουνήσουν το δαχτυλάκι τους, από τον καναπέ τους!

     Ας μας εξηγήσουν οι προεκλογικοί εγκάθετοι,
     ..τα τρολς του συστήματος,  
     ..πώς  η ΝΔ ας πούμε, ενώ έχασε περίπου 200.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αύξησε το ποσοστό της κατά μισή μονάδα περίπου; ΠΩΣ;

     Πώςενώ ο ΣυΡιζΑ έχασε 300.000 ψηφοφόρους, μείωσε το ποσοστό του μόνο κατά 0,88%;
     Αντιστοιχούν οι 300.000 σε 0,88% του εκλογικού σώματος που είναι 9.840.525 νοματαίοι;
     Όχι βέβαια. Οι 300.000 ψηφοφόροι αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 3% του εκλογικού σώματος.
     Το υπόλοιπο τί έγινεΤο έφαγε η γάτα; Όχι.
     ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ Η ΑΠΟΧΗ!

     Ας το πάρουν είδηση οι λοβοτομημένοι που κάνουν τους πολιτικοποιημένους και προβληματισμένους πολίτες: για τα ποσοστά και για το σύστημα, αλλά και για την λογική ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!  Δεν τους υπολογίζει κανείς και πουθενά!

     Ο νομοθέτης, το ίδιο το σύστημα, αλλά και πάλι η λογική δίνουν διέξοδο στον ψηφοφόρο που απαξιώνει όλους τους πολιτικούς να το εκφράσει ψηφίζοντας λευκό.
     Για να φανταστούμε, αν αντί για αποχή, να βρίσκονταν, αν όχι 45%, έστω 35% λευκά ψηφοδέλτια τί θα γινόταν! Κόλαση.
     Ενώ τώρα με 45% αποχή γελάνε και οι ρόδες απ' το καροτσάκι του φον-Σακάτη.
     Η αποχή ΔΕΝ είναι άποψη. Σημαίνει δεν συμμετέχω, απουσιάζω, δεν έχω γνώμη.
     Το λευκό ΕΙΝΑΙ άποψη.  Σημαίνει σας έχω αξιολογήσει όλους και σας έχω χ@σμένους.

     Και σε μιά βαθύτερη ανάλυση, η αποχή είναι απόρροια της τριαντάχρονης ψυχικής και ηθικής άλωσης του έλληνα ψηφοφόρου απ' το εγκληματικό σύστημα ΠαΣοΚ. (ναι, αυτό που επιβράβευσε προχθές!).
     Ένα σύστημα που καλλιέργησε συστηματικά, έντονα και έντεχνα την λογική της ''ήσσονος προσπάθειας''. Το να κερδίζεις δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα με όσο δυνατόν λιγότερο κόπο, χωρίς προσπάθεια.
     Η λογική κι η πρακτική της λαμογιάς, της ρεμπελο-τεμπελιάς και του κομματοσκυλισμού σε όλο της το μεγαλείο!

     Η πρακτική που έστειλε στους καναπέδες το 45% των ψηφοφόρων (άντε 35% αν υπολογίσουμε τούς μη ενημερωμένους εκλογικούς καταλόγους)
     ..με την λογική (;) τού λιγότερου κόπου ακόμη και όταν πρόκειται για την έκφραση δυσαρέσκειάς του.
     '' Άσε να κάνουν επανάσταση οι άλλοι. Άσε να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά οι άλλοι. Άσε να πέσουν οι απατεώνες μόνοι τους. Εμείς διαμαρτυρόμαστε από τον καναπέ μας!''

     Ξεχνάνε όμως οι ''ιδεολόγοι'' απέχοντες, πως μαζί με τους δικούς μας,
     ..σε λίγο θα κατάσχουν και τους δικούς τους καναπέδες!
     Μαζί με τα σπίτια, τα τιμαλφή, τις (όποιες) καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις.

     Η όμορφη αποχή, όμορφα μας καταστρέφει,
     ..παρέα με το σύστημα!..
         

Μετεκλογικές σημειώσεις: κέρδη, απώλειες και πρώτα συμπεράσματα


ΤΡΙΤΗ  22 Σεπτεμβρίου 2015
Πρωί Δευτέρας μετά από εκλογές. Όλοι κοιτάμε τα νούμερα. Ο καθένας αυτά που τον ενδιαφέρουν. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ, επιχειρώντας μερικά γρήγορα συμπεράσματα πριν αρχίσουν οι επαγγελματικές και κομματικές αναλύσεις και πριν αρχίσουν να «προσφέρονται» οι προκατασκευασμένοι φακοί. Ο,τι ακολουθεί είναι απολύτως προσωπικές εκτιμήσεις και όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές η ενσωμάτωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ήταν περίπου στο 98%.
img_26821442782804 copy
Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Πρώτα γενικά συμπεράσματα: Μια μεγάλη νίκη της στρατηγικής του Τσίπρα. Στην ανάλυση της ψήφου φαίνεται πως 1 στους 4 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ψηφίσει με κριτήριο την εκλογή πρωθυπουργού (βασικό μήνυμα των σποτ του ΣΥΡΙΖΑ). Φαίνεται πως η κομματική, η πολιτική και η κυβερνητική στρατηγική του πέτυχαν και πήραν τη πολυπόθητη νομιμοποίηση.
Μια μεγάλη ήττα των δημοσκόπων. Καμία δεν μπορούμε να πούμε οτι έπεσε έστω και λίγο κοντά αυτή τη φορά (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ). Όπως παραδέχθηκε και ο Δημήτρης Μαύρος της MRB υπάρχει μεθοδολογικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα, να διορθώσουν τα εργαλεία τους και μετά να επιστρέψουν.
Προκύπτει ένα ζήτημα με την αποχή, η οποία κινείται στο 44% (στη πραγματικότητα γύρω στο 30%). Δεν χρειάζεται δαιμονοποίηση. Ακόμα κι αν μιλήσουμε με βάση το καταγεγραμμένο 44%, το ποσοστό δεν είναι συγκλονιστικό, αν πάρουμε υπόψη ότι το σύνηθες ποσοστό της αποχής είναι γύρω στο 25%, τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τους απογοητευμένους του δημοψηφίσματος και τους ετεροδημότες. Προβληματική θα είναι μια πιθανή παγίωση αυτής της αποχής. Εκτιμώ, όμως, πως αυτό δεν θα γίνει και η αποχή θα επιστρέψει σε πιο «αποδεκτά» επίπεδα.
Πολύ σημαντική είναι η ανάλυση της ψήφου των νέων και των ανέργων. Στους νέους το 40% επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ, με δεύτερη τη ΝΔ (18%) και τρίτη τη Χρυσή Αυγή (11%). Ο Βασίλης Λεβέντης πήρε ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο από το ΚΚΕ με τη δυνατή ΚΝΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε μόλις το 2,5% της ψήφου των νέων, το μικρότερο μερίδιο. Στους ανέργους έχουμε μια ανησυχητική εικόνα καθώς η Χρυσή Αυγή αποσπά το μεγαλύτερο ποσοστό (16,6%), με δεύτερη τη Λαϊκή Ενότητα (15,8%) και τρίτο το ΚΚΕ (14,5%). Ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε στο 12,9% και προφανώς χρεώνεται οτι δεν έκανε κάποια συγκλονιστική κίνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας αυτή τη περίοδο. Στους ανέργους τα μικρότερα ποσοστά απέσπασαν η Ένωση Κεντρώων (5,9%) και το ΠΑΣΟΚ (5,1%).
Ενδιαφέρον είναι πως φαίνεται ότι τα ταξικά στοιχεία της ψήφου διατηρούνται κι αυτή τη φορά παρά τη ψήφιση ενός μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ. O ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει υψηλά ποσοστά στις λαϊκές γειτονιές και η ΝΔ στις πιο πλούσιες, ας πούμε, περιοχές.
Αναλύοντας τα δεδομένα των κομμάτων: Για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να δούμε τις μεταβολές και στον απόλυτο αριθμό των ψήφων και όχι μόνο στα ποσοστά. Κι αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την αποχή που επηρέασε σε διαφορετικό βαθμό όλα τα κόμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μόλις μια μονάδα και 4 έδρες και κερδίζει με διαφορά 7 μονάδων, μετά από 7 μήνες που τα είχαν όλα (συγκρούσεις, δημοψήφισμα, μνημόνιο, διάσπαση). Αυτό είναι κατόρθωμα. Σε αριθμούς ψήφων χάνει 300.000. Κατά τη γνώμη μου, κι αυτή η απώλεια είναι μικρή δεδομένων των συνθηκών κι όταν οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διπλάσιο νούμερο.
Η ΝΔ διατηρεί το ποσοστό της (+0,3%), χάνει 1 έδρα και περίπου 200.000 ψήφους. Να σημειωθεί ότι η ΝΔ θα έχει ακριβώς την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα σε επίπεδο προσώπων (με τη μια απώλεια που αναφέραμε στα Γρεβενά). Θα δούμε τι τάσεις θα δημιουργηθούν όταν η ΝΔ ξεκινήσει τις εσωκομματικές διεργασίες για εκλογή νέου, μόνιμου αρχηγού.
Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές και δείχνει μια αξιοσημείωτη αντοχή. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για άνοδο λόγω του αριστερού μνημονίου και της προσφυγικής κρίσης. Συγκεκριμένα, κέρδισε 0,7%, 1 έδρα και έχασε 9.000 ψήφους. Πιάνει το ταβάνι της ή μπορούμε να περιμένουμε άνοδο στο μέλλον; Τείνω να πιστεύω ότι το ταβάνι της δεν είναι πάρα πολύ πάνω από τον αριθμό ψήφων που έλαβε τώρα και τον Ιανουάριο.
Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κάνουμε συγκρίσεις με τα στοιχεία που κατέγραψαν τη προηγούμενη φορά τα δυο κόμματα που την απαρτίζουν, όσο κι αν αυτό είναι επίφοβο. Έτσι, κερδίζει 1 μονάδα, 5 έδρες και κερδίζει 20.000 ψήφους. Πρέπει να αναγνωρίσουμε σε αυτή την άνοδο και το ρόλο που προφανώς έπαιξε η μη κάθοδος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που είχε λάβει 150.000 ψήφους τον Ιανουάριο. Επομένως, στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα. Το ΠΑΣΟΚ έχασε, δυστυχώς, τη τρίτη θέση για μόλις 0,7% και 30.000 ψήφους.
Το ΚΚΕ μένει ακριβώς στα ίδια σε ποσοστό και έδρες αλλά έχασε περίπου 40.000 ψήφους. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ΚΚΕ, που μάλλον συνεχίζει να χάνει ένα ποσοστό ψήφων προς το ΣΥΡΙΖΑ, όταν τίθεται το δίλημμα της διακυβέρνησης.
Το Ποτάμι χάνει 2 μονάδες, 6 έδρες και 150.000 ψήφους. Σύμφωνα με αναλυτές (π.χ. Γ. Μοσχονάς) παρουσιάζει εικόνα αποσάρθρωσης ειδικά στη περιφέρεια (βλέπε Κρήτη). Δεν εκλέγει βουλευτή Επικρατείας, παρότι είχε ποντάρει πάρα πολλά στην προεκλογική εκστρατεία στις προσωπικότητες που το απάρτιζαν. Μένοντας ξανά εκτός κυβέρνησης, αν κι αυτός ήταν ο διακηρυγμένος στόχος του από την ίδρυσή του κιόλας, είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που έχει έναν συγκρατημένο αέρα, κυρίως ψυχολογικό.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για άλλη μια φορά μπαίνουν στη Βουλή παρότι οι δημοσκοπήσεις τους ήθελαν εκτός. Κι αυτή την φορά ήταν πιο δύσκολο κατόρθωμα από τις άλλες φορές. Χάνουν 1 μονάδα, 3 έδρες και 90.000 ψήφους αλλά κέρδισαν το στοίχημα της συγκυβέρνησης. Αξίζει να πούμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το μόνο μικρό κόμμα που ψηφίζει μνημόνιο και καταφέρνει να μπει μετά στη Βουλή (βλέπε ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ).
Η Ένωση Κεντρώων με 75.000 ψήφους παραπάνω από τον Ιανουάριο κατάφερε να περάσει το όριο και να εισέλθει στη Βουλή με 3,4%. Εδώ, η αποχή διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο.
Η Λαϊκή Ενότητα έφτασε μόλις το 2,85% και τις 155.000 ψήφους, μόλις τις μισές από αυτές που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ βλέπουμε και το τραγικό της δήλωσης ο «εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ» που χρησιμοποιούσαν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας κατά τη προεκλογική εκστρατεία. Η μη είσοδος στη Βουλή είναι ικανή να θέσει σε αμφιβολία τη συνοχή του κόμματος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλαβε 0,85% και 46.000 ψήφους, κερδίζοντας ο,20% και 6.000 ψήφους (2000 ψήφους είχε λάβει το ΕΕΚ τον Ιανουάριο που είχε κατέβει αυτόνομα). Σημαντικό ότι ανέβηκε σε ψήφους παρά τη πίεση της Λαϊκής Ενότητας εξίσου σημαντικό από την άλλη πως ακόμα δεν καταφέρνει να φτάσει έστω το 1%.

Το εκλογικό πραξικόπημα της 20ης Σεπτεμβρίου


Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε τον Αύγουστο αλλά οι εκλογές έγιναν τον Σεπτέμβριο - Πώς έβαλαν πλάτη τα κόμματα για να γίνει Αποικία η Ελλάδα.
Κατερίνα Γκαράνη - Μαρία Τσολακίδη
Η σοβαρότητα της είδησης για τον διορισμένο Ολλανδό πρωθυπουργό της Ελλάδας με τους 20 διορισμένους υπουργούς που θα αναλάβουν την διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και των Υπουργείων είναι σημαντικότατη μόνο και μόνο που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Η συγκεκριμένη χώρα έχει αποδείξει από το 2010 μέσω πολιτικών φωνών και μέσω αρθρογραφικών κειμένων ότι γνωρίζει νωρίτερα αυτό που πρόκειται να γίνει στην πρώην αποικία της και νυν αποικία της Ε.Ε.

Οι  αποικιοκράτες ξέρουν από αποικίες
Από την εποχή της υπογραφής του Μνημονίου 1 η Βρετανία ήταν αυτή που μέσω του φιλελεύθερου  ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ πρώτη αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα καταστεί ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και η δημοκρατία θα καταλυθεί.
Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον ήταν ο δεύτερος που με άρθρο του ενημέρωσε τους Έλληνες ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης το οποίο αρπάζει όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδας θα είναι αποκλειστικά στα χέρια της Γερμανίας, αφού ο Σόιμπλε είναι ο επικεφαλής του εν λόγω Ινστιτούτου. Μάλιστα σε εκείνο το άρθρο είχε καλέσει τους Έλληνες να θυμηθούν τους αρχαίους Έλληνες και να σταματήσουν την καταπάτηση της εθνικής τους κυριαρχίας από ένα υπογεγραμμένο κουρελόχαρτο, δηλαδή το Μνημόνιο 3.
 Ο Guardian  λοιπόν, είπε κάτι που αληθεύει και που ήταν  γνωστό σε όσους Έλληνες δεν είχαν κομματικές παρωπίδες πιστεύοντας ότι η συμμετοχή τους στις εκλογές θα έφερναν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και ότι διά της ψήφους τους θα έβαζαν την Ελλάδα σε πορεία εκδημοκρατισμού. Το θέμα δεν είναι αν  ο Maarten Verwey θα είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας διότι το όνομα είναι το λιγότερο σε αυτή την αντιδημοκρατική απόφαση των πολιτικών αρχηγών να συναινέσουν ώστε ο κ. Τσίπρας ως τότε πρωθυπουργός να δεχθεί μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση  από την πίσω πόρτα.
Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμένος  υπέγραψαν την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας κάτι που ήταν γνωστό και στην ομάδα Λαφαζάνη που ακόμα δεν έδωσε λογικό επιχείρημα για ποιο λόγο δεν παραιτήθηκε πριν ο κ. Τσίπρας φέρει το Μνημόνιο στην Βουλή καθιστώντας αναγκαίες τις εκλογές προ Μνημονίου 3 και όχι μετά. 

Ο κόσμος το' χει τούμπανο κι οι Έλληνες κρυφό καμάρι
"Οι εξουσίες του (Maarten Verwey)  είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πως θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια", γράφει ο Guardian.
Όποιος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου η οποία ξυπνά μόνο για να υποστηρίξει το κόμμα και τον "ηγέτη" της αρεσκείας του θυμάται πολύ καλά ότι όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν εντός της αίθουσας με τους Θεσμούς βάζοντας την υπογραφή του για την κυβέρνηση που μπαίνει σε ισχύ με την ψήφιση του Μνημονίου 3 από την Ελληνική Βουλή, οι αρχηγοί των κομμάτων (Μειμαράκης, Καμένος, Γεννηματά και Θεοδωράκης) βρισκόταν επίσης στις Βρυξέλλες για να "βοηθήσουν" την επίτευξη της Συμφωνίας.
Κατά τις δηλώσεις τους την ίδια και επόμενη ημέρα όλοι τους έλεγαν ένα πράγμα: "Με το πακέτο Γιούνκερ των 35 δις η Ελλάδα θα πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης". Ήρθε λοιπόν, ο Guardian και δίνει την απάντηση για ποιον δούλευαν όλοι εντός και εκτός της αίθουσας της Συμφωνίας: "Κάτω από τις δρακόντειες προϋποθέσεις ομαλής ροής των ποσών προς την Ελλάδα που προβλέπει το τρίτο πακέτο διάσωσης, η Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο σχετικά με τις περικοπές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρα". Δεν είναι λοιπόν μόνο το "πακέτο Γιούνκερ" το οποίο θα πηγαίνει αποκλειστικά σε "επιχειρήσεις" που το δεξί χέρι του Γιούνκερ, πρωθυπουργός της Ελλάδας Verwey  θα αποφασίζει, αλλά και ό,τι δανεικό έρθει μέσω ESM μέχρι το τέλος του Μνημονίου 3. Πέρα όμως από την διαχείριση των δανεικών η κυβέρνηση Verwey θα αποφασίζει και για τις περικοπές.

Οι εκλεκτοί του λαού έστρωσαν χαλί στον Δικτάτορα
Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα με την υποστήριξη όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων έφτιαξε την αποικιακή πολιτική της Ελλάδας πριν ακόμη εγκατασταθεί στο θρόνο του ο Ολλανδός απεσταλμένος της Ε.Ε και οι υπάλληλοι υπουργοί του. Το πρώτο που έκανε ήταν επί υπουργού Βαρουφάκη να ψηφίσει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο το οποίο θα χαράσσει την πολιτική και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται στέλνοντάς τα στην Βουλή για να φορέσουν τον δημοκρατικό μανδύα έτσι ώστε να μην φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα δικτατορικό καθεστώς που δρα με προκάλυμμα την Δημοκρατία. 
Δεύτερον υπέγραψε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν θα έχει καμία θέση ισχύος εφόσον για κάθε δικαστική υπόθεση που θα είναι υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και κατά του κέρδους των δανειστών θα έχει ως αναγκαίο μέτρο την ψήφιση από την Βουλή νέων μέτρων ισοδύναμων που πάλι θα είναι εναντίον των δικαιωμάτων των Ελλήνων. 
Τρίτον, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση που ήταν θεάρεστη για όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα μπήκε σε πορεία η αποδέσμευση του Κράτους από την πολιτική διακυβέρνηση. Με αφορμή των "κρατισμό" μονιμοποίησαν τον χειρότερο "κρατισμό". Δεν θα κουνάει κανένας τους υπαλλήλους του πρωθυπουργού Varwey που θα είναι η κεφαλή όλων των υπουργείων και των Γενικών Γραμματειών. 
Τέταρτο, έβγαλαν από την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών την Γενική Γραμματεία Εσόδων. Από το όνομα και μόνο και ο πιο φανατικός κομματικός οπαδός καταλαβαίνει ότι η συγκεκριμένη Γραμματεία δεν θα την αφορούν τα έξοδα και οι ανάγκες που έχει ένα Κράτος, αλλά πώς θα εισπράττει φόρους με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς να δίνει λογαριασμό στον μέχρι πρότινος πολιτικό προϊστάμενο. Μάλιστα, ακόμα και οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πριν λίγες ημέρες δημοσιοποίησαν τον κίνδυνο τα "μεγάλα ψάρια" που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και όσοι έχουν δις ευρώ σε καταθέσεις από "μαύρο χρήμα" σε τράπεζες του εξωτερικού θα ελέγχονται μόνο κατά την επιλογή της Γενικής Γραμματείας Εσόδων αφού και οι τελευταίες χιλιάδες υποθέσεις που είχαν ανοίξει μεταφέρθηκαν με εντολή στην εν λόγω Γραμματεία. 
Πέμπτον, η Ομάδα Verwey (που ουδεμία σχέση με την task force η οποία απλά επιτηρούσε και "συμβούλευε") έχοντας στα χέρια της την εξουσία από την Βουλή και τον πλήρη έλεγχο υπουργείων και σύνταξη κρατικών προϋπολογισμών μπορεί να επιβάλλει "κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων", χρεοκοπία της χώρας (εφόσον σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε είναι νομικά εφικτή μία χρεοκοπία μέσα στην ευρωζώνη) και Grexit αν αυτό συμφέρει τους δανειστές με όποια επίπτωση μπορεί να έχει αυτό στην Ελλάδα από την στιγμή που πλέον δεν έχει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο δικό της. 

Η Ολοκλήρωση ξεκινά από την Ελλάδα
Τα νταούλια για αυτό που υπέγραψαν και θα το επωμιστούν οι Έλληνες και η Ελλάδα ως γεωγραφικός χώρος μάς τα βάρεσαν νωρίτερα από την υπογραφή του Μνημονίου 3 τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ.Μειμαράκης. Μέσω άρθρου του στη Le Monde στις 31 Μαΐου του 2015 ο κ. Τσίπρας ενημέρωνε τους Ευρωπαίους πολίτες ότι σχέδιο των Θεσμών είναι ένας Υπερυπουργός Οικονομίας της Ε.Ε που θα διαχειρίζεται την εθνική οικονομία των χωρών. Ο κ. Τσίπρας έκανε το πρώτο βήμα για την διαχείριση των εθνικών οικονομιών των κρατών-μελών αφού ο ίδιος πρωτοστάτησε στην υπογραφή για τον πρώτο διορισμένο πρωθυπουργό του κράτους-μέλους Ελλάδα που θα δουλεύει αποκλειστικά για το κέρδος των δανειστών. 
Ο κ. Μεϊμάράκης ακολούθησε δύο μήνες μετά ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό Focus χωρίς καμία ντροπή που με την βοήθειά του ανετράπη το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα, φανέρωσε ότι με τους Θεσμούς συζητά για έναν Υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρώπης συμφωνώντας απόλυτα με το "Σχέδιο των 5 προέδρων" που το συνέταξαν και το έκαναν γνωστό στον κ. Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής πριν το δημοψήφισμα. 
Το τοπίο καθαρίζει όλο και περισσότερο. Από την 14η Αυγούστου του 2015 με την υπερψήφιση των βουλευτών ΝΑΙ στη νέα Συμφωνία, η Ελλάδα έχει ήδη πρωθυπουργό και υπουργούς μόνο που δεν είναι εκλεγμένοι αλλά προσκεκλημένοι από αυτούς που καλούν τον λαό στην δημοκρατική ψήφο. Το επόμενο στάδιο είναι αυτό που προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας και επιθυμεί με λατρεία ο κ. Μεϊμαράκης: Έναν υπερυπουργό Οικονομικών ο οποίος έχει ήδη έτοιμη την κυβέρνησή του στην Ελλάδα η οποία μειδιά με το πάθος των Ελλήνων να ψηφίζουν πρωθυπουργό ενώ ήδη έχουν έναν που έχει ως στήριγμά του τα πολιτικά κόμματα της δήθεν κυβέρνησης και δήθεν αντιπολίτευσης.

Η παρένθεση «πρώτη φορά Αριστερά» έκλεισε

SKYFALL...


E-mailΕκτύπωσηPDF
Τρ. 22/9/15 
Του ΣΤΑΘΗ*
Η παρένθεση «πρώτη φορά Αριστερά» έκλεισε και μπροστά μας ανοίγεται η «εποχή Τσίπρα» - ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει, αλλά όλοι γνωρίζουμε (ακόμα και εκείνοι που δεν το ομολογούν ούτε στον εαυτόν τους) ότι δεν θα είναι μια αριστερή εποχή.
Θα είναι μια μνημονιακή εποχή. Από πλευράς της Αριστεράς ο κ. Τσίπρας προσεχώρησε σ’ αυτήν την «εποχή» απ’ όταν προσυπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια αυτομόλησε στη μνημονιακή λογική και τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές δυνάμεις. Ο λαός επικύρωσε με την ψήφο του αυτές τις επιλογές κι έτσι τώρα ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται σε απόλυτον κυρίαρχο του παιχνιδιού, και στο κόμμα του, και στη Βουλή, και στη χώρα.
Η κυρία Μέρκελ βρήκε τον επόμενο πρωθυπουργό που θα φάνε τα μνημόνια, αλλά στο μεταξύ τα μνημόνια θα έχουν αποτελειώσει τη χώρα.
Οσον ελάμβαναν χώρα οι εκλογές, ο κ. Μάαρτεν Φερβέι (οΥπερπρωθυπουργόςήδη νομοθετούσε (το εφαρμοστικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις) - κυβερνούσε χωρίς καν να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αποτέλεσμα
των εκλογών χρήζει μελέτης και ανάλυσης (όπως κάθε αποτέλεσμα άλλωστε), αλλά αυτήν τη φορά στη βάση πρωτοφανών δεδομένων: ο ελληνικός λαός εστράφη κατά μέγα μέρος προς την Αριστερά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στη συνέχεια διατράνωσε με ένα μεγαλειώδες «όχι» την αντίθεσή του στην πολιτική των μνημονίων και τέλος, λίγες ημέρες μετά, σχηματίζει διά της ψήφου του την πιο μνημονιακή Βουλή από την εποχή του Γιωργάκη!! Τι έγινε; κουράστηκαν οι Ελληνες; απογοητεύθηκαν; φοβούνται; τρέφουν εκ νέου φρούδες ελπίδες; Και πώς έγινε αυτό; μέσα σε σαράντα νύχτες; Οχι! Οι Ελληνες έχουν βρει τον νέον τους Αλκιβιάδη, τον νέον τους Ανδρέα, τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης λάμπει! Ο,τι και να κάνει είναι καλώς καμωμένο.Νομιμοποίησε τη μνημονιακή (κι όχι μόνο) πολιτική της δεξιάς. Απέδειξε ότι η Αριστερά (του) μπορεί να κυβερνά μόνον όπως η Δεξιά. Διέσπασε το κόμμα του διά της προσυπογραφής του μνημονίου και φόρτωσε το κρίμα στους «αποστάτες». Οντως ο ταλαντούχος κ. Τσίπρας νίκησε το «παλιό» κι έβαλε στη θέση του το«νέο»! Λένε ορισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια πύρρειο νίκη. Πύρρειος νίκη με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη είναι κάτι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς.
Ομως η Σικελική Εκστρατεία είναι μπροστά μας, με τους εφαρμοστικούς νόμους κι όλα τα δεινά που μας περιμένουν να εκτείνονται σε βάθος χρόνου, όπως οι πληγές του Φαραώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία να κόψει κι άλλο συντάξεις και μισθούς, να επιβάλει κι άλλους φόρους, να υποτάξει οριστικώς και τελείως το κράτος στις εξαρτήσεις και την παθολογία του - και εμείς συγκατανεύσαμε, δίνοντας και κάτι παραπάνω ως δώρο στο κακό: μια φιλική σ’ αυτό το εγχείρημα Βουλή, την πιο φιλική προς τα μνημόνια παρά ποτέ.
Την επομένη των εκλογών, η μέρα στην Αθήνα ξημέρωσε βροχερή και συννεφιασμένη, μελανή, σαν κάτι να είχε αλωθεί, σαν να μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και να μη βρήκαν στις πεζούλες να φυλάει ούτε γάτα. «Υποτονική» βρίσκει την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ο «Γκάρντιαν», «ο ενθουσιασμός του Ιανουαρίου έχει εξαφανισθεί», λέει η «Τέλεγκραφ», Skyfall, η πτώση των ουρανών,
και για ορισμένους από μας, που υποστηρίξαμε τη Λαϊκή Ενότητα, «μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι» ή, αλλέως πώς, «είδαμε τον ουρανό σφοντύλι». Πλην όμως, μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, έχουμε ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση κι αν η ΛΑ.Ε. εντοπίσει τα λάθη της και τα διορθώσει, θα ξανασταθεί στα πόδια της - αν αυτό είναι χρήσιμο για τον λαό.
Για την ώρα, όρθια στην Αγορά είναι τα μνημόνια και κορδακίζονται χορεύοντας τον χορό της γκιλοτίνας. Η εποχή ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε στις 14 Αυγούστου με την υπερψήφιση του μνημονίου και η εποχή Τσίπρα άρχισε με την υπερψήφιση της μνημονιακής Βουλής στις 20 Σεπτεμβρίου.
Οι Ελληνες και η Δημοκρατία βρίσκονται σε σημείο καμπής. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ο λαός συνέθεσε μια Βουλή χωρίς αντιπολίτευση - τη εξαιρέσει του ΚΚΕ και του είδους της αντιπολίτευσης που ασκεί.
Για πρώτη φορά η ομογενοποιημένη σκέψη της παγκοσμιοποίησηςκυριαρχεί στον ελληνικό λαό και διά της ψήφου του αποτυπώνεται σε ένα Κοινοβούλιο πειθαρχημένο στις υποδείξεις και τις υπαγορεύσεις των Επικυρίαρχων.
Ο αγώνας εναντίον αυτού του «νέου»-«παλιού» ολοκληρωτισμού και της αέναης ανακύκλωσης της σκλαβιάς θα συνεχισθεί και θα είναι σκληρός...
Το ανωτέρω σκιτσάκι είχε φτιαχθεί τον Ιούνιο του 2014. Το συμπεριλάβαμε στο ημερολόγιο που εξέδωσε η «Real News» για το 2015. Το σατανικό του πράγματος (διότι κάποια πράσινα ανθρωπάκια κάπου στο σύμπαν γελούν μαζί μας) βρίσκεται στο γεγονός ότι το εν λόγω σκιτσάκι συνοδεύει στο ημερολόγιο την ημερομηνία της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, δηλαδή την επαύριον των προχθεσινών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015! Σατανική μεν η σύμπτωση, αλλά όχι και προφητική η γελοιογραφία,  απλώς ακόμα μια γελοιογραφία ρουτίνας. Διότι, ως γνωστόν, «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

*Δημοσιεύθηκε στο www.enikos.gr την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015.