Μιλώντας σήμερα 17 Ιανουαρίου 2014 στην Ολομέλεια της Βουλής ο Τομεάρχης Οικονομικών βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, αφού κατήγγειλε την καταστροφική πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα ανέπτυξε τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την έξοδο από την κρίση και υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων καθώς επίσης και τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους. 
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι παρότι η Ελλάδα έχει πάρει μέχρι στιγμής δάνεια ύψους 214 δις ευρώ από τους διεθνείς δανειστές (χώρες ΕΕ/ΔΝΤ/ΕFSF) εντούτοις έχει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανέργους, χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, και διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. 
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει και το δημόσιο χρέος έχει γίνει μη διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα χρέος το οποίο είναι επονείδιστο επεσήμανε και κατήγγειλε την κερδοσκοπική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά του φτωχοποιημένου λαού. 
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στον έλεγχο της δράσης της τρόικας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην πρωτοβουλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να ενημερώσουν σχετικά του ευρωπαίους αντιφεντεραλιστές με επαφές και σχετική ομιλία του Νότη Μαριά στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς, αφού ήδη αποδέχθηκε την ιδιοκτησία του μνημονίου, την Τετάρτη με πανηγυρικό τρόπο στο Ευρωκοινοβούλιο συνομολόγησε συνυπαιτιότητα της Ελλάδας για τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου, ανοίγοντας το δρόμο για την απαλλαγή της τρόικας από τις ευθύνες της σε μία φάση που η δράση της έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ευρωβουλευτών.
Επίσης ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τη Βουλή για τις πρωτοβουλίες του σε σχέση με τον έλεγχο της δράσης της τρόικας και εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί την κατάθεση σχετικής τροπολογίας σε σχετικό ψήφισμα και έκθεση που θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στο Στρασβούργο την εβδομάδα 27 έως 31 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι οικονομική μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας και η δραστική μείωση της ανεργίας μπορεί να γίνει μόνο όταν αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και στραφεί στην οικονομία της γνώσης, στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας. Πρέπει λοιπόν να ανατραπεί το οικονομικό μοντέλο του μνημονίου που στηρίζεται στη μείωση των μισθών και στη συνεχή αφαίμαξη του ελληνική λαού για την εξόφληση των δανειστών.
Επίσης θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη διανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου και απαλλαγή της χώρας από τους δανειστές.
Τέλος, ο Νότης Μαριάς κατήγγελλε τις παχυλές αμοιβές των golden boys των κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και των συστηματικών τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Επεσήμανε δε ότι είναι απαράδεκτο η επικεφαλής του ΤΧΣ να αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των 214.000 ευρώ ετησίως και να παραμένει στη θέση της παρότι έχει ασκηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Aνάρτηση από (CRETA LIVE.GR