Από τον Δημοσιογράφο – Οικονομολόγο Δημήτρη Καψάλα

Στη διάλεξη αυτή αναλύεται με στοιχεία η διαμόρφωση του Ελληνικού «χρέους» τις τελευταίες δεκαετίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, για δάνειο 1 δις euro (σε δραχμές τότε) που πήραμε το 1986 το πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια 29 δις euro! Το επιτόκιο του δανείου ήταν 17,5%.

Σύμφωνα με βασικό κανόνα της οικονομίας όταν το επιτόκιο ενός δανείου είναι πολλαπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας τότε είναι ξεκάθαρο ότι το δάνειο δε μπορεί να αποπληρωθεί. Συγκρίνετε τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας που δε ξεπερνούσαν ποτέ το 5% με τα επιτόκια των 17,5%.

Γνώριζαν από τότε ότι δε θα μπορούσαμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Γιατί τότε μας δάνειζαν ; Η απάντηση στο video.




http://olympia.gr/

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η ιστορία με το cd της Λαγκάρντ το οποίο θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά χρυσό, αλλά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος θέλησαν να το κάνουν format, είναι μια καθαρή πρόκληση για όλους. Θα ανεχθούν οι πολίτες αυτής της χώρας την υποκρισία που ξεπερνάει τα όρια ακόμη και αυτής της δυσώδους πολιτικής αυτοδικαιολόγησης και αγγίζει τις άνομες συναλλαγές; Θα δεχθούν τη διαμόρφωση ενός παραθεσμικού συστήματος εξουσίας, στο οποίο οι συνήθεις «σωτήρες» ψηφίζουν νόμους για να χαρίζουν Τράπεζες, να νομιμοποιούν Mall, να χαρίζουν σε εργολάβους και τη Siemens, αλλά δεν μπορούν να κάνουν ένα νόμο να αποκαθιστά την αδικία; Επικαλούνται γι” αυτό τα προσωπικά δεδομένα. Ποια προσωπικά δεδομένα αλήθεια; Μήπως είναι τα προσωπικά δεδομένα μιας συναλλαγής;

Φαίνεται βαρύ;

Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί. Ένας υπάλληλος της Ελβετικής HSBC, ο Ερβέ Φαλτιάνι, έφυγε από την Ελβετία με μια λίστα με χιλιάδες ονόματα Ευρωπαίων οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία. Προφανώς δεν ήταν κάποιοι συνταξιούχοι, αλλά πολιτικοί, επιχειρηματίες και επίορκοι κρατικοί λειτουργοί. Ο Φαλτιάνι παρέδωσε τη λίστα στην Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, η οποία φρόντισε να του δώσει άσυλο. Με την λίστα αυτή, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και βέβαια η Γερμανία, κατάφεραν να εισπράξουν δισεκατομμύρια απαιτώντας από τους καταθέτες να αποδώσουν φόρους στο κράτος για να μην διωχθούν.

Αυτή η λίστα λοιπόν, δόθηκε και στου «Τιτανικού τον μάγκα» Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
 ο οποίος την εποχή εκείνη έψαχνε εναγωνίως λεφτά από 70χρονους παππούδες, τυραννισμένους εργαζόμενους και άλλες κατηγορίες οι οποίοι δήλωναν πως «δεν τα φάγαμε» μαζί. Άλλωστε αυτό το αποδείκνυε και η ίδια η λίστα που είχε στα χέρια του ο Παπακωνσταντίνου. Αυτή η λίστα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση όπως στα άλλα κράτη, γιατί λέει, είχε αποκτηθεί παράνομα όπως αποφάνθηκαν ο Παπακωνσταντίνου και ο κολοσσός της νομικής τέχνης Βενιζέλος. Έτσι αντί να αρχίσει έρευνα, οι δύο τους, κυκλοφορούσαν με ένα στικάκι με περίπου 2.000 ονόματα πιθανών φοροφυγάδων. Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα

1.Γιατί Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος 
οι οποίοι είναι ευθυγραμμισμένοι σε όλα με τη Γερμανία, ξέχασαν να ευθυγραμμιστούν σε αυτό;

2. Από πού και ως πού έβγαλαν το συμπέρασμα δυό πολιτικά πρόσωπα πως η λίστα ήταν παράνομη, από τη στιγμή που τους είχε παραδοθεί θεσμικά από ξένη κυβέρνηση στα πλαίσια διεθνούς συνεργασίας;

3.Ορίζουν ή όχι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί
 και συγκεκριμένα ο 77/799 ΕΟΚ, τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

4. Γιατί δεν παρέδωσαν το υλικό αυτό στις εισαγγελικές Αρχές,
 όπως πρέπει να κάνει σύμφωνα με το νόμο κάθε Έλληνας ο οποίος έχει στην κατοχή του στοιχεία επιβαρυντικά για ανθρώπους που πιθανόν τελούν παράνομες πράξεις; Ο εισαγγελέας ήταν ο μόνος αρμόδιος να κρίνει.

5. Αν έστω και έτσι η χρήση της λίστας προσέκρουε στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων, γιατί δεν άλλαξαν τον νόμο στο σημείο αυτό για να εισπράξουν; Γιατί άλλαξαν τόσους νόμους κάνοντας άλλους όπως αυτόν για το Fast Track,παραβιάζοντας μάλιστα συνταγματικές Αρχές, αλλά δεν μπορούσαν αυτόν;

6.Αν είναι παράνομη η λίστα ,δεν είναι παράνομη και η κατοχή της;


7.Τι έκαναν δύο υπουργοί τόσα χρόνια με ένα στικάκι με 2.000 ονόματα στην τσέπη;

8.Παρανόμησαν Λαγκάρντ και Μέρκελ αλλά οι δυό υπουργοί κρατούσαν αναμμένη την δάδα της φωτοβόλου τιμιότητας για να δουν πού ακριβώς θα προσαράξει ο ελληνικός Τιτανικός;

Νομίζω κανένας λογικός πολίτης αυτής της χώρας, όποιας πολιτικής τοποθέτησης, ακόμη και αυταπάτης, δεν μπορεί να σκεφτεί πως όλα αυτά είναι λογικά. Δεν πρέπει να σκεφτεί πως είναι λογικά. Κατά την άποψή μου οι δύο υπουργοί δεν είναι μόνο έκθετοι πολιτικά, δεν έχουν μόνο αποδείξει την σκοπιμότητά τους να υπηρετούν συμφέροντα, αλλά έχουν και ποινικές ευθύνες. Περιφρουρούν με κάθε κόστος τα «προσωπικά» τους δεδομένα που δεν είναι άλλα από τους ίδιους, τον κύκλο τους και τον τρόπο που πλουτίζει. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο, αλλά όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, μπροστά σε μια παραθεσμική λειτουργία και ένα προσωπικό σύστημα εξουσίας που χρησιμοποιεί τους νόμους, δημιουργεί άλλους, για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ανάμεσα μάλιστα στους νόμους είναι και αυτοί που τους παρέχουν το ακαταδίωκτο.

http://www.koutipandoras.gr/

«Δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα»

«Δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα»

Τελικά η υποκρισία στον πολιτικό κόσμο της συμπολίτευσης δεν έχει όρια. Αρκούσε μια φράση του Στάθη Παναγούλη για να βάλει «φωτιά στα τόπια»! Τι είπε όμως που τόσο πολύ ενόχλησε τον καθωσπρεπισμό των κυβερνώντων και των γνωστών παπαγαλακίων των ΜΜΕ: ««εάν θέλετε πράγματι να βρούμε τα κλεμμένα, ας ψαχτούμε πρώτα εμείς εδώ μέσα από το ’74 μέχρι σήμερα» και αφού διευκρίνισε πρώτα πως εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή του Αλέξη Τσίπρα, συμπλήρωσε: «να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κάποιος για τον Παναγούλη είπε ότι ακριβώς λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης.
Δεν υιοθετώ τη φράση του Παναγούλη, άλλωστε εγώ είμαι υπέρ της δικαιοσύνης και των ΔΙΚΑΙΩΝ δικών, αλλά δεν μπορώ να υιοθετήσω και την υποκρισία των «θιγμένων».

Ναι, εμπεριέχει υπερβολή η αναφορά του, στο τραγικό τέλος του πρέσβη στη Λιβύη.
Ναι πράγματι σόκαρε αυτή η αναφορά. Φαίνεται ότι η συναλλαγή με συμφέροντα ντόπιου και ξένου κατεστημένου, δεν αφήνει χρόνο σε μεγάλη μερίδα βουλευτών να ακούσουν όμως τι λέει και ο Λαός. Γιατί πλέον μεγάλη μερίδα κόσμου, απαιτεί τιμωρία και μάλιστα παραδειγματική όσων έφεραν την πατρίδα και το Λαό σε αυτή την κατάσταση.

Πράγματι για αυτή την λεκτική υπερβολή του Παναγούλη εξοργίσθηκαν κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές. Κανέναν όμως δεν ενόχλησε η αναφορά του Παναγούλη σχετικά με το ότι τα κλεμμένα του Ελληνικού Λαού βρίσκονται σε τσέπες κάποιων που πέρασαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Γιατί άραγε δεν ενόχλησε κανέναν αυτή η αναφορά;

Δεν το άκουσαν; Δεν το καταλάβαν; Συμφωνούν; Είναι έτσι άρα ποιος να ασχοληθεί; Ή μήπως αντέδρασαν για τον πρέσβη ώστε να χαθεί από τη δημοσιότητα η καταγγελία του Παναγούλη για τα κλεμμένα; Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει κάποιος από τους «θιγέντες»… Μήπως τελικά το μένος που υπήρξε από τους συναδέλφους του ήταν γιατί τους είπε ότι αυτοί τα ΈΦΑΓΑΝ;

Στις 22/10 ο Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι: «H μόνη σωτηρία είναι η δόση, αν δεν την πάρουμε θα πεινάσουμε» ενώ στις 19/8 ο Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι: «δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα». Σιγή ιχθύος από το κατεστημένο. Δεν ενόχλησε κανέναν.

Στις 26/6/2011 είχε κάνει την παρακάτω δήλωση ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος: «Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειαζόταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες». Σιγή ιχθύος από το κατεστημένο.

Στις 10/2 2012 ο Παπαδήμος, (κατασκεύασμα του Σημίτη), έλεγε ότι αν δεν ψηφιστεί το δεύτερο μνημόνιο οι Έλληνες θα μείνουν χωρίς μισθούς, φάρμακα και καύσιμα.
«Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά της χώρας. Το αίμα της οικονομίας που είναι η ρευστότητα έχει φτάσει στο μηδέν» έλεγε ο εκβιαστής Σαμαράς στις 20/10, πριν λίγες ημέρες. Σιγή ιχθύος το κατεστημένο.

Και τόσα και τόσα άλλα που έχουν πει κατά καιρούς οι εκβιαστές που κυβερνούν.

Η αισθητική της κυβέρνησης και των βουλευτών όμως δεν ενοχλείται και δεν προσβάλλεται από τις πιο πάνω δηλώσεις αλλά και όταν: Κόβουν τα πολυτεκνικά επιδόματα, κόβουν τις συντάξεις των 400 ευρώ, φθάνει η ανεργία στο 25,4% με 1.267.595 ανέργους, αυτοκτονούν καθημερινώς άνθρωποι λόγω της οικονομικής κρίσης και τους εκβιασμούς του κράτους, φεύγουν κατά χιλιάδες μετανέστες οι νέοι άνθρωποι, εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία στο νεογερμανικό οικονομικό επεκτατισμό.

Η αισθητική της κυβέρνησης και των βουλευτών όμως δεν ενοχλείται και δεν προσβάλλεται όταν: οι ίδιοι εισπράττουν καθαρά πάνω από 80.000 ευρώ το χρόνο σχεδόν αφορολόγητα ενώ ταυτόχρονα κόβουν τα φάρμακα από τους νεφροπαθείς, διαλύουν την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος και ξεπουλούν πλουτοπαραγωγικές πηγές και στρατηγικούς τομείς της χώρας.

Η αισθητική της κυβέρνησης και των βουλευτών όμως δεν ενοχλείται και δεν προσβάλλεται όταν: ασκείται κρατική βία και καταστολή σε όσους διαδηλώνουν ανά την Ελλάδα, εκβιάζουν, τρομοκρατούν και ουσιαστικά λιντσάρουν το ΛΑΟ.

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.


Υ.Γ. Αντώνη τη μια μιλάς με το Θεό, την άλλη επικαλείσαι το Λένιν. Μην το αφήνεις έτσι να το κοιτάξεις…


Στάθης Διομήδης


Πηγή: «Δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα» - RAMNOUSIA 

           Η σημερινή Κατοχή

του Δημήτρη Καζάκη

Η σημερινή κατοχή είναι πολύ χειρότερη από την παλιά ναζιστική κατοχή. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται για κατοχή εδαφικής επικράτειας άλλου κράτους από εισβολέα, αλλά για ολοκληρωτική κατάλυση σήμερα του ελληνικού κράτους και ρευστοποίηση της εδαφικής του επικράτειας, αλλά και του λαού του. Να ποια είναι η θεμελιώδης διαφορά, ταξικά και εθνικά, του 1941 με σήμερα.
Η άρχουσα τάξη σήμερα.......
δεν χρειάζεται εθνικό κράτος. Οι εξουσίες της έχουν περάσει ήδη σευπερεθνικό επίπεδο και η συσσώρευση του κεφαλαίου εκδηλώνεται κυρίαρχα με άυλους τίτλους και πλασματικό χρήμα στις παγκοσμιοποιημένες αγορές. Γι' αυτό και για τηνοικονομική ολιγαρχία σήμερα το εθνικό κράτος
της είναι περιττό, ενώ το έθνος μια βολική επινόηση χωρίς υλική υπόσταση όπως ακριβώς και τα εικονικά κεφάλαια που συσσωρεύει. Αυτός είναι ο λόγος που η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα μαζί με τα κόμματα "ευρωπαϊκής προοπτικής" έχουν προσχωρήσει στην άποψη ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν μπορεί ...
να είναι ανεξάρτητο και αυτοδύναμο, δεν είναι καν βιώσιμο στις σημερινές συνθήκες. Κι έτσι από την θεωρία της ψωροκώσταινας έχουν προσχωρήσει στην ιδεολογία της αφομοίωσης μέσα σε μια ευρεία "ευρωπαϊκή ομοσπονδία" όπου έχει εκλείψει κάθε ψήγμα δημοκρατίας ακόμη και με την παραδοσιακή έννοια της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Η Ελλάδα από αυτήν την νέα κατοχή δεν πρόκειται να επιβιώσει ως κράτος τυπικά ανεξάρτητο και η εδαφική της συγκρότηση θα διαμελισθεί σύμφωνα με τα πιο επείγοντα συμφέροντα των ισχυρών της ευρωζώνης και των αγορών. Σ' αυτές τις συνθήκες, όποιος προτάσσει το "ταξικό" έναντι του εθνικού είναι στην αντίπερα όχθη, διότι πολύ απλά το μόνο "ταξικό" σήμερα που υπάρχει απογυμνωμένο από τα εθνικά χαρακτηριστικά είναι τοξικό συμφέρον της άρχουσας τάξης.
Μόνο η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία σήμερα μην μπορώντας πλέον να ταυτίσει το δικό της στενό ταξικό συμφέρον με το εθνικό συμφέρον, αρνείται ακόμη και τυπική την εθνική κυριαρχία, έχει πλήρως αποδεχτεί την κατάλυση του ελληνικού κράτους ως ιστορική έκφραση της ανεξαρτησίας του ελληνικού λαού και έθνους.
Επομένως, όποιος θέλει να μιλά σήμερα μόνο με ταξικούς όρους, δεν μπορεί παρά να μιλά με όρους ταξικού συμφέροντος της άρχουσας τάξης και των στρατηγικών επιλογών τους. Αδιάφορο αν κρύβεται πίσω από δήθεν αριστερή ή γιαλαντζί επαναστατική φρασεολογία. Χωρίς την πάλη για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας από τον λαό δεν μπορεί ούτε καν να υπάρξει ελληνικό κράτος, δημόσιο συμφέρον, εργατικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για τις εκμεταλλευόμενες τάξεις και στρώματα.
Γι' αυτό και σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία, η πάλη για την εθνική απελευθέρωση και αποκατάσταση είναι απόλυτα ταυτισμένη με την κοινωνική απελευθέρωση και συνιστά το υπέρτατο ταξικό αίτημα της εποχής μας για τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για τους εργαζόμενους. Χωρίς αυτό, χωρίς να παλέψουν για εθνική απελευθέρωση από την ΕΕ και την ευρωζώνη, οι εργάτες και γενικά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διατηρήσουν ούτε καν το σημερινό επίπεδο διαβίωσής τους, ούτε καν το σημερινό επίπεδο καταρράκωσης των δικαιωμάτων τους. Είναι καταδικασμένοι να καταλήξουν σε κατάσταση λούμπεν και περιθωρίου χωρίς κανενός είδους ταξική συνείδηση ή συγκρότηση.
Όποιος λοιπόν σήμερα κατανοεί το ταξικό του καθήκον από την σκοπιά των κατατρεγμένων, από την σκοπιά της εργατικής τάξης και των άλλων εκμεταλλευομένων στρωμάτων, τότε θα πρέπει να πρωτοστατήσει στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού. Αλλιώς έχει περάσει με την πλευρά του ταξικού αντιπάλου, με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, χωρίς καν να το έχει καταλάβει.

 http://ventetta.blogspot.gr

                  Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ.


Το χειρότερο που συμβαίνει στο κοσμάκη με όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που βιώνει εδώ και τρία χρόνια, δεν είναι το χαλί που χάνει κάτω από τα πόδια του όλο και πιο βίαια, είναι πως δεν μπορεί να καταλάβει με απλά λόγια τι του συμβαίνει. Όταν του λένε για το χρέος δεν ξέρει τι ακριβώς είναι
αυτό. Όταν του μιλάνε πως το γιουρογκρουπ πήρε τη τάδε απόφαση δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι αυτή η απόφαση. Ο απλός πολίτης δεν έχει καμιά απολύτως υποχρέωση να γνωρίσει τι είναι τα οικονομικά διαγράμματα, οι δείκτες αγοράς, τα ασφάλιστρα κινδύνου, το κούρεμα, τα ομόλογα των ιδιωτών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή οτιδήποτε άλλο από όλο αυτό το παράλληλο σύμπαν που κινούνται οι ηγέτες του, οι οικονομικοί αναλυτές, οι υπάλληλοι της κάθε τρόικα, οι τραπεζίτες, οι υπάλληλοί τους ή οι τζογαδόροι των διεθνών αγορών.

Ο απλός κόσμος όλο αυτό το παιχνίδι κέρδους το μεταφράζει απλά με αυτά που συμβαίνουν στη καθημερινότητά του. Το βλέπει στη τσέπη του. Στο εισόδημα που συρρικνώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Στην αδυναμία του να εξασφαλίσει μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση. Το βλέπει στη δουλειά που δεν έχει, στη σύνταξη που δεν έχει, στο μισθό της πλάκας, στη σύνταξη κοροϊδίας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που εξευτελίζεται, στο παιδί του που δεν μπορεί πλέον να το αναθρέψει καλά και να το σπουδάσει, στη ζωή του που έχει καταντήσει ένα έκτρωμα που αποτελείται από χρέη, ταπεινώσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατία.

Η διάσταση μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και πολιτών είναι πλέον μια άβυσσος. Είναι παράλληλα σύμπαντα που συναντιούνται μόνο σε ένα σημείο. Στα ουσιώδη και ζωτικά που συστηματικά η πολιτεία αφαιρεί από τους πολίτες και στα άχρηστα και νεκρά που τους προσθέτει. Το μόνο σημείο τομής των δύο κόσμων είναι η απορρόφηση όλης της ενέργειας που οι άνθρωποι της μιας μεριάς διαθέτουν για να θρέφονται οι βρυκόλακες της άλλης μεριάς.

Η Ελλάδα ονομάστηκε πειραματόζωο. Και είναι. Κι αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από το πακέτο που έχει φάει στη μούρη και την απώλεια της εθνικής της αξιοπρέπειας και την εξαθλίωση του λαού της, αποδεικνύεται με το πόσο μεθοδευμένα και προσεκτικά έχουν ρίξει εκατομμύρια πολιτών στην απελπισία και την αδυναμία να ορθώσουν έστω και στο ελάχιστο το ανάστημά τους. Αυτό μοιάζει ένα εθνικό ελάττωμα πλέον. Όμως ίσως αυτό να είναι και το πιο αισχρό ψέμα.

Ο ένας φωνάζει στον άλλον. Πως είναι δυνατόν να μην κινείται κανείς? Πως είναι δυνατόν οι Έλληνες να είναι τόσο πολύ υποταγμένοι και ανίκανοι να βρουν ένα οποιοδήποτε τρόπο να σπάσουν αυτό το άρρωστο νήμα που τους έχουν δέσει?

Η εύκολη απάντηση είναι πως έτσι έχουμε καταντήσει. Λόγω φιλοτομαρισμού, λόγω ραγιαδιαδισμού λόγω του ότι οι εγκέφαλοι μας είναι ψημένοι και αδυνατούν να λειτουργήσουν δυναμικά. Όμως για σκεφτείτε το καλύτερα. Καταντήσει εξ΄αιτίας ποιών δεδομένων? Φιλοτομαρισμός που έγινε τρόπος ζωής και μεθοδεύτηκε από ποιόν? Ραγιαδισμός που ζωγραφίζει των ψυχισμό μας αλλά συντηρήθηκε από ποιόν? Και το τελευταίο και καλύτερο. Ψημένοι εγκέφαλοι. Αλλά πως ψήνονται τελικά οι εγκέφαλοι?

Αν στην Ελλάδα έπρεπε να γίνει ένα πείραμα – πιλότος για τη νέα μορφή που θα ακολουθήσουν οι χώρες της δύσης στον 21ο αιώνα, αυτό το πείραμα δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όλα όσα βλέπουμε πλέον είναι το τελικό στάδιο ενός πειράματος. Όμως ίσως αν ανατρέξουμε στην αρχική του σύλληψη και το σχεδιασμό του ίσως να χρειαστεί να πάμε πάρα πολύ πίσω. Κι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να πετύχει αυτό το πείραμα μοιάζουν να είναι όλα αυτά που μας συμβαίνουν τώρα ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Όμως αυτό είναι η επιδερμίδα. Οι ουσιαστικές τακτικές προετοιμασίας των πειραματόζωων δεν είναι βρίσκονται στην μνημονιακή εποχή αλλά πολύ πίσω. Βρίσκονται σε όλες εκείνες τις τακτικές που μεθόδευσαν με μεγάλη μαεστρία για πάρα πολλά χρόνια έτσι ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή το πειραματόζωο να είναι αυτό που είναι όλα τα πειραματόζωα.

Ναρκωμένο, φοβισμένο, αδύναμο να αντιδράσει, και απόλυτα εξαρτημένο από συγκεκριμένες ουσίες που μόνο ο πειραματιστής πρέπει να του δώσει. Όταν κατορθώσεις να βγεις από το λαβύρινθο στο τέλος σε περιμένει ένα ωραίο καρότο. Για να βγεις όμως πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη οδό. Κάθε φορά που θα κάνεις λάθος θα δέχεσαι μια πολύ επώδυνη ηλεκτρική εκκένωση, μέχρι να μάθεις πως ένας δρόμος υπάρχει για το καρότο.
Οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει όλο αυτό το πείραμα δεν το έφτιαξαν έτσι για πλάκα. Εργάστηκε μαζί τους όλη η αφρόκρεμα των ξεπουλημένων υποτακτικών επιστημόνων και επαγγελματιών κάθε είδους. Οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, γιατροί, νομοθέτες, επικοινωνιολόγοι, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ότι άλλο βάζει ο νους.

Και σε τέτοιου είδους πειράματα, μέχρι να επέλθει το ποθητό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επιστημόνων, πολλά πειραματόζωα πεθαίνουν. Πολλά μένουν ανάπηρα. Πολλά χάνουν τα λογικά τους ή αφαιρούν τα ίδια τη ζωή τους. Πολλά άλλα μαθαίνουν σιγά σιγά να υποτάσσονται στο «σωστό» δρόμο γιατί τρέμουν τις ηλεκτρικές εκκενώσεις. Αλλά τα πιο ανυπότακτα, βασανίζονται με πιο βίαιες μεθόδους. Κι άλλα γίνονται το υγιές παράδειγμα για τα υπόλοιπα, για το πως είναι το ορθώς σκέπτεσθαι. Τα βάζουν μπροστά να τρώνε ικανοποιημένα το καρότο τους και να γίνονται η εικόνα της επιτυχίας και της ικανότητας του να φτάσεις.... το καρότο!

Το πρόβλημα είναι, πως ένα κουνέλι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει χαμπάρι πως είναι αναλώσιμο είδος, από έναν άνθρωπο που ακόμα και στο πάτο του γκρεμού και του απόλυτου πνευματικού σκοταδιού νομίζει πως βλέπει καλύτερα ακόμα και από τις γάτες. Δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως μυρίζεται καλύτερα κι από τους λύκους. Πως κολυμπάει καλύτερα κι από τους καρχαρίες.

Ο Έλληνας – άνθρωπος σήμερα δεν αντιδρά σε ότι συμβαίνει γύρω του γιατί πολύ απλά είναι ήδη μέσα στο λαβύρινθο και σε κάθε παραστράτημα δέχεται ηλεκτρικές εκκενώσεις που του τρομοκρατούν τον εγκέφαλο. Δέχεται απειλές πως αν δεν περάσει το λαβύρινθο του μνημονίου θα πεθάνει από τη πείνα γιατί δεν θα φτάσει στο καρότο ποτέ. Η εποχή που είχε την ευκαιρία να αντιδράσει, πριν να μπει στο λαβύρινθο ήταν πολύ παλιά. Πάρα πολύ παλιά. Τότε είχε ακόμα την ευκαιρία να το σκάσει στο δάσος ελεύθερος. Τώρα είναι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ και θα χρειαστεί να ανατραπεί κάθε δεδομένο, να αποτοξινωθεί από εκατοντάδες ναρκωτικές ουσίες, να δαγκώσει χωρίς έλεος τα χέρια που απλώνονται τεράστια πάνω από τη φυλακή του, να πάρει το θάρρος ακόμα και να θυσιαστεί και να πείσει τον ευαυτό του πως κάτι σπουδαιότερο υπάρχει στην ουσία της υπάρξής του από εκείνο το άθλιο καρότο στο τέλος του διαδρόμου. Κι αναρωτιέμαι ένα πειραματόζωο που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη φυλακή του, με τα ίδια χέρια να καθορίζουν τη μοίρα του μπορεί ποτέ να αντιδράσει? Εφόσον δεν γνωρίζει πως υπάρχει κι άλλο σύμπαν εκτός από αυτό του λαβυρίνθου?

Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν ένα πλήθος πειραματόζωων να εξεγερθεί και να ανοίξει άλλο δρόμο για την έξοδο. Σίγουρα όμως σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να κάνουμε πολλά, εκτός και έχουμε πεισθεί πως είμαστε κουνέλια. Και τελικά τα πολλά συνειδητοποιημένα ατομικά επίπεδα είναι ο μόνος τρόπος να βάλουν πλάτες για να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα διαφυγής για όλους. Ακόμα κι εκείνους που δεν μπορούν πλέον να σκεφτούν, να λειτουργήσουν, να ζήσουν.

Και γι΄αυτό υπάρχει άμεση ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας όλων των υγιών εναπομείναντων μονάδων, να σχεδιάσουν χρησιμοποιώντας κάθε πόρο, τους δικούς τους χάρτες. Οπως στο ένα σύμπαν υπάρχουν οικονομολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, ερευνητές, νομοθέτες, γιατροί, και εργάτες πιστοί στα σχέδια των βρυκολάκων, έτσι και στο άλλο σύμπαν υπάρχουν οι ανάλογοι. Που είναι λοιπόν αυτή η συνολική συνεργασία,που είναι το όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε για να σώσουμε τη πατρίδα μας και το λαό μας από τη τελική εκτέλεση? Γιατί ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι συνεχίζουν να τσιμπάνε το φρούτο το διχόνοιας, της αντιπαλότητας, του ανταγωνισμού και να παραμένουν ανίκανοι να σχηματίζουν κάτι αληθινά ανατρεπτικό? Μια αντιπρόταση με γερά θεμέλια που θα γίνει πιστευτή και κατανοητή από το κόσμο που υπόφέρει και ελπίζει σε ένα θαύμα?

Ισως ονειροβατώ αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως όλα τέλειωσαν. Δεν μπορώ να δεχτώ πως το πείραμα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος και να κουράζω το μυαλό μου άδικα. Όμως αδυνατώ να παραδεχτώ πως επιλεχτήκαμε τυχαία. Υπάρχει λογος σοβαρός που συμβαίνει αυτό τώρα εδώ και θα παρασύρει κι άλλους λαούς στον ίδιο ολέθριο δρόμο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα κατανοητό πως είμαστε μέσα στο εργαστήριο. Το να συγκεντρώσουμε τη προσοχή μας στο τι είναι απέξω είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε. Τίποτα άλλο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μας βοηθήσει εκτός από την επίγνωση της άγνοιάς μας.

Οσο συνεχίζουμε να νομίζουμε πως καταλαβαίνουμε, πως μας αφορούν όλα αυτά που έχουν σχεδιάσει, πως είναι κομμάτι της δικής μας της ζωής θα είναι είναι αδύνατον να προχωρήσουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτός ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων είναι πλάνη. Το τι αληθινά έχει αξία για εμάς, όσους μπορούμε ακόμα να σκεφτόμαστε, θα το βρούμε μέσα μας. Οχι μέσω σχεδιασμένων μνημονιακών πειραμάτων. . Οχι εξαρτημένοι από το καρότο στο τέλος τους δρόμου. Οχι φοβισμένοι πως εκτός από αυτό που μας λένε όλα τα άλλα είτε είναι ανέφικτα είτε είναι καταστροφικά.

Μας βλέπουν σαν τρομοκρατημένα κουνέλια. Είμαστε? Ολος εκβιασμός εστιάζει σε ένα και μοναδικό πράγμα. Στο φόβο. Γνωρίζουν πολύ καλά πως στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν είναι ο υπαρκτός κίνδυνος και η αδυναμία του ανθρώπου να τον αντιμετωπίσει, γιατί αυτό δεν συμβαίνει. Ο άνθρωπος έχει τεράστια αποθέματα επιβίωσης. Το μεγαλύτερο εμποδιο είναι το προστάδιο. Όταν φαντασιώνεται τον κίνδυνο. Ο άνθρωπος φοβάται αυτό που δεν γνωρίζει τι μορφή έχει. Αντιμέτωπος με το μπαμπούλα έχει όλες τις πιθανότητες να τον κερδίσει. Αντιμέτωπος όμως με την ΙΔΕΑ του μπαμπούλα που δεν έχει δει ακόμα, τις νύχτες στο κρεβάτι του, φοβάται. Και το ξέρουν. Οπως το ξέρει ο καθένας μας.
Η προπαγάνδα λοιπόν δεν είναι καθόλου τυχαίο πως εστιάζει συνέχεια, ασταμάτητα όχι στη καταστροφή που έχει ήδη επέλθει αλλά σε κάποια άλλη αόριστη που ΘΑ έρθει, ΙΣΩΣ, ΑΝ. Στην ανθρώπινη φύση η φαντασία είναι πάντα χαώδης σε σχέση με τη πεζή πραγματικότητα. Οι πολίτες λοιπόν αυτή τη στιγμή εκβιάζονται με ένα φανταστικό σενάριο μελλοντικής καταστροφής τεραστίων διαστάσεων αν δεν υπακούσουν στην καταστροφή light που ήδη συμβαίνει.

Το μνημόνιο δεν είναι ένα οικονομικό σχέδιο. Από ότι τελικά μερικοί αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, είναι η ηλεκτρική εκκένωση συμόρφωσης. Το αληθινό σχέδιο θα εμφανιστεί πιθανότατα στο τέλος του λαβυρίνθου, αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτό πού θα μας περιμένει δεν θα είναι ένα όμορφο καρότο.

Αλλά μια στιγμή.. όλα αυτά τα γράφω για εμάς εδώ. Σκεπτόμενη όμως καλύτερα , αναρωτιέμαι, γιατί αλλού συμβαίνει κάτι διαφορετικό? Το πείραμα αλλάζει, οι επιστήμονες που ασχολούνται έχουν άλλα ονόματα, οι άνθρωποι κουνέλια έχουν άλλη γλώσσα, άλλη θρησκεία, άλλο χρώμα ίσως. Αλλά το καρότο διαφέρει?

Φυσικά φρόντισαν να μας ενημερώσουν πως από αυτό το μάτριξ ξεφεύγει κάποιος πιεί ένα χάπι και φορέσει ένα δερμάτινο παλτό. Η αλήθεια είναι πως από αυτό το μάτριξ για να ξεφύγεις δεν πρέπει να πάρεις ούτε τα παπούτσια που φοράς μαζί σου, κι όσο για το χάπι.. Δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο για να το κατασκευάσει κανείς. Ενα placebo είναι σε αντιπαράθεση με την nocebo πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει.

Πείθεσαι πως ήπιες το σωστό χάπι, γλύτωσες. Πείθεσαι πως το χάπι που ήπιες ήταν λάθος, σβήνεις. Απλό δεν είναι?


Τσίπρας σε CNN: Το σχέδιο Μέρκελ αποσταθεροποιεί την Ευρώπη

Εκτενή και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο CNN και τη δημοσιογράφο Νίνα Ντος Σάντος, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να συνεχιστεί το πρόγραμμα γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την Ευρώπη».

«Πιστεύουμε ότι το μνημόνιο είναι απολύτως αποτυχημένο, γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε τα δυόμισι αυτά χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους τους. Αντιθέτως έχει φέρει την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση». Και εξηγεί:

«Πριν από δυόμισι χρόνια είχαμε χρέος 120% του ΑΕΠ, σήμερα, με το μνημόνιο, το χρέος έχει αυξηθεί στο 170%, με προοπτική σε ένα-δυο χρόνια από τώρα να έχει φτάσει στο 190%. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Η ανεργία έχει ανέβει κοντά στο 30%, ενώ για τους νέους ανθρώπους είναι πάνω από 50%. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που διαλύει την κοινωνία, αλλά είναι απολύτως επικίνδυνο και αναποτελεσματικό. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί ακριβώς για το λόγο που έγραψαν στο κύριο άρθρο τους οι New York Times την Παρασκευή, γιατί δεν θέλουμε ο ελληνικός λαός να πιεί το κώνειο. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλουμε να συνεχιστεί γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την Ευρώπη».

«Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι»

«Κατ΄ αρχήν πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Λέω κάτι παρόμοιο μ΄ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα. Όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο ακραία απ΄ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η Ελλάδα είχε τέσσερις μονάδες χαμηλότερα δημόσια έσοδα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο ακριβώς γιατί οι πλούσιοι δεν πλήρωναν φόρους Και την περίοδο της κρίσης πάλι μονομερώς τα φτωχά στρώματα πληρώνουν. Οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και έχουν τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, στην Ελβετία και οι λίστες με τους καταθέτες στην Ελβετία, όπως η λίστα Λαγκάρντ κρύβεται στα συρτάρια των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών. Άρα λοιπόν πρέπει και στην Ελλάδα να υπάρξει μια αλλαγή πολιτικής. Επιπλέον, σε σχέση με το χρέος, πρέπει να οδηγηθούμε τάχιστα σε μια ευρωπαϊκή συνολική λύση. Το χρέος δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι όλων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Γι αυτό εμείς ζητάμε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος».

«Διεκδικούμε μια λύση σαν αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953»

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας είναι μέρος ενός συνολικότερου ευρωπαϊκού προβλήματος, το οποίο αφορά όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Αυτό λοιπόν που διεκδικούμε είναι μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό».

«Διεκδικούμε μια λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953, στη Διεθνή Διάσκεψη του Λονδίνου, όταν διαγράφηκε το 50% του χρέους της Γερμανίας, δόθηκε αναστολή στην πληρωμή των τόκων και υπήρξε ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με όρο, αν υπάρχει δηλαδή θετικός ρυθμός ανάπτυξης στη γερμανική οικονομία, να αποπληρώνεται το υπόλοιπο. Κάτι αντίστοιχο διεκδικούμε, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου που έχουν τεράστιο πρόβλημα χρέους».

«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη»

«Κι επιπλέον, η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου χρειάζονται ανάπτυξη. Με ανάπτυξη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κρίσης που έχει επιβληθεί σήμερα σε όλη την Ευρώπη. Και ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει. Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. Αυτή είναι η λύση και όχι η λιτότητα».

«Αυτό που γίνεται είναι απολύτως καταστροφικό»

«Η αλήθεια είναι ότι μία λύση σαν αυτή που εμείς προτείνουμε θα είναι επωφελής τόσο γι’ αυτούς που χρωστάνε όσο όμως και για τους πιστωτές. Γιατί έτσι θα υπάρξει δυνατότητα να πάρουν τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους».

«Προσέξτε αν έχεις κάποιον χρεωκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει. Η λύση είναι να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει».

«Αυτό που γίνεται με την Ελλάδα είναι απολύτως καταστροφικό. Διότι φορτώνουμε νέα δάνεια σε μια χώρα η οποία είναι χρεωκοπημένη και της στερούμε τη δυνατότητα να παράξει προκειμένου να μπορέσει να τα αποπληρώσει. Εκεί είναι το πρόβλημα. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα δεν έχουμε λύση».

«Χρειάζεται γενναίο κούρεμα»

«Χθες στο Eurogroup δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι ουσιαστικό. Διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του».

«Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές».

«Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές»

«Για να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα, τις οποίες φυσικά δεν τις αρνούμαστε. Όμως, η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μονάχα συνάρτηση στου εργασιακού κόστους».

«Δεν θα συμφωνήσω με την ιδέα ότι αν μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα σε επίπεδα Ινδίας ή Πακιστάν ή Μπαγκλαντές, τότε η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Διότι αν ήταν έτσι, αυτές οι χώρες που σας προανέφερα θα είχαν την πιο ανταγωνιστική οικονομία».

«Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να σταματήσει η διαφθορά, να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς. Θα πρέπει να υπάρξει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές, να σταματήσει δηλαδή, αυτή η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η Ελλάδα με επενδύσεις ευρωπαϊκές από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δεν είναι αυτό το σχέδιο της κας Μέρκελ».

«Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να διαφυλαχτεί»

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Φανταστείτε τις γεωπολιτικές συνέπειες, όχι μόνο τις οικονομικές, από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο …. και στη διάλυση στην πραγματικότητα, δηλαδή, στην αρχή του τέλους της ευρωζώνης».

«Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να διαφυλαχτεί. Και η ενωμένη Ευρώπη, η Ε.Ε., χωρίς ένα σημαντικό της κομμάτι πολιτισμικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, θα ήταν μία ανάπηρη Ευρώπη».

«Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μέλλον ευημερίας για τους ευρωπαϊκούς λαούς με αυτή την πολιτική. Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας. Γι’ αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις τόσο για το χρέος, όσο και για την ανάπτυξη».



Πηγή: http://www.zoomblog.org/2012/11/cnn.html#ixzz2C7lDK87M

Μόνο 151 έδρες έχουν μαζί στη βουλή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Δελαστιίκ *

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 167 βουλευτές δημιούργησε σε επίπεδο εντυπώσεων την εικόνα μιας ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αν τα εξετάσει κανείς βαθύτερα και πιο αναλυτικά.

Η ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ βγήκαν πολύ αποδυναμωμένα ως κόμματα από τη διαδικασία ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων εξοντωτικής λιτότητας. Τα δύο κόμματα - πυλώνες του πολιτικού μεταπολιτευτικού συστήματος έχασαν στη φάση αυτή εννέα βουλευτές συνολικά. Τους επτά τους έχασε το ΠΑΣΟΚ - έξι διέγραψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ένας ανεξαρτητοποιήθηκε.

Η ΝΔ έχασε έναν βουλευτή στην ψηφοφορία για τα μέτρα, τον οποίο διέγραψε αμέσως ο Αντώνης Σαμαράς, και έναν ακόμη στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, τον οποίο επίσης πέταξε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός. Κατά παράδοξο τρόπο ουδείς φαίνεται να πρόσεξε ή να έκρινε άξιο σχολιασμού, έστω επισήμανσης, ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πριν από πέντε μόλις μήνες, στις 17 Ιουνίου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν από κοινού μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 βουλευτών.

Η ΝΔ είχε 129 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 33. Μέσα σε αυτό το πεντάμηνο όμως ο μεν Αντώνης Σαμαράς συρρίκνωσε μέσω διαγραφών την κοινοβουλευτική του δύναμη στους 125 βουλευτές, ο δε πληθωρικός Βαγγέλης Βενιζέλος διέγραψε σχεδόν το ένα... τέταρτο (!) της κοινοβουλευτικής ομάδας του δεινά κλυδωνιζόμενου ΠΑΣΟΚ και περιόρισε τους βουλευτές του στους 26 μόλις. Μια απλή πρόσθεση όμως μας δείχνει ότι 125 συν 26 κάνει... 151! Η απολύτως ελάχιστη δηλαδή δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Η συρρίκνωση του αθροίσματος των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους 151 δεν σημαίνει αυτομάτως ότι επίκειται κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά. Όσο και αν στους 151 αυτούς περιλαμβάνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι υπονομεύουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο και εποφθαλμιούν τη θέση του, πράγμα το οποίο έχουν εκδηλώσει δημοσίως χωρίς αναστολές, η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να πέσει από μόνη της. Δεν θα έπεφτε ούτε αν η ΔΗΜΑΡ αποφάσιζε κάποια στιγμή ότι πρέπει να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να προετοιμαστεί να προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μαζί του μετά τις επόμενες εκλογές.

Μια κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα έβρισκε σίγουρα πρόθυμους να τη στηρίξουν βουλευτές μεταξύ των διαγραμμένων από τα δύο κόμματα. Εκτός αυτών όμως υπάρχουν και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που είναι πολιτικά πανέτοιμοι να αποσκιρτήσουν από τον Φώτη Κουβέλη.

Γνωρίζουν ότι εξαιτίας πτυχών του παρελθόντος τους δεν έχουν καμιά πιθανότητα «πολιτικής ευδοκίμησης» σε περίπτωση προσκόλλησης της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία πάντως είναι ότι έχει αποδειχθεί με πανηγυρικό τρόπο πως το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου είναι ο εξαιρετικά αδύναμος κρίκος αυτής της κυβέρνησης.

Η προϊούσα με ραγδαίους ρυθμούς αποσύνθεσή του αποσταθεροποιεί και την κυβέρνηση. Όσο λοιπόν και αν δικαίως υποστηρίζει κανείς ότι θα ήταν αφελές να πιστέψει ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει εκ των ένδω, εξίσου λανθασμένο θα ήταν να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων που τη συναπαρτίζουν.

Τολμάει άραγε τώρα ο πρωθυπουργός και η ΝΔ να δηλώνουν π.χ. υπεροπτικά «ας φύγει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, δεν μας νοιάζει»; Ούτε κατά διάνοια! Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, αφού αν γίνονταν τώρα πρόωρες εκλογές είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε πρώτο κόμμα.

* «Έθνος» Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012.

Με το λόμπι της ευρω-χούντας η Αλέκα!!!

Η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό επιτιθέμενη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

 Η Αλέκα Παπαρήγα ταυτίστηκε, πλέον και στα λόγια, με την ΕΕ και το λόμπι των ευρω-χουντικών ανδρεικέλων: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…

Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, κάτω από το μαστίγιο της κρίσης κατάρρευσης του συστήματος, «μαστίγιο» που υπονομεύει και την ίδια την ύπαρξη αυτού του κόμματος, μια και αποτελεί συστατικό στοιχείο...
του καθεστωτικού οικοδομήματος…

Από τη μια το ΚΚΕ σχίζει τα ιμάτιά του εναντίον της ΕΕ και από την άλλη στηρίζει το ευρώ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, όπως δείξαμε στο προηγούμενο κείμενό μας, φλυαρεί «ταξικά» εναντίον της ΕΕ των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, αλλά υιοθετεί, ευλογεί και προωθεί τις στρατηγικές και τα ιδεολογήματα των μονοπωλίων: «Ανοικτά σύνορα», λαθρομεταναστευτικές εισβολές, «αντιρατσισμούς», διαστροφές και νοσήματα πολυπολιτισμικά και πολλά άλλα…

Η υπερκατανάλωση, όμως, «ταξικών» αφαιρέσεων δεν μπορεί, ΣΗΜΕΡΑ, να διασώσουν το ΚΚΕ, ούτε να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό. Είναι τέτοια η κρίση και τόσο καταιγιστικοί οι ρυθμοί τής παρακμιακής σήψης και κατάρρευσης του, που το ΚΚΕ δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να παίζει το κρτυφτούλι πίσω από τις καταχρηστικές «ταξικές» του φλυαρίες: ΟΛΟ και πιο ΑΝΟΙΚΤΑ θα βάζει πλάτη για τη διάσωση του συστήματος (γρανάζι του οποίου είναι),ΟΛΟ και πιο κραυγαλέα θα αποκαλύπτεται ο «διπλός» ρόλος του. Αυτός που από τη μια κατακεραυνώνει, στα ΛΟΓΙΑ, το σύστημα και στην ΠΡΑΞΗ αποτελεί το σωσίβιο του συστήματος, το ύπουλο χέρι του σύγχρονου πλανητικού φασισμού…

Από αυτήν τη δραματικά ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ θέση του ΚΚΕ (λειτουργικό γρανάζι του συστήματος το οποίο οφείλει όμως να καταγγέλλει) ξεκινούν όλες οι σχιζοφρένειές του, όπως και η σημερινή που τάσσεται με το λόμπι των ευρω-δικτατόρων…

Και για να δικαιολογήσει αυτήν την ένταξή του στο «λόμπι του ευρώ» μιλάει για «λόμπι της δραχμής» και επιστρατεύει ηλίθια επιχειρήματα εναντίο του. Ότι δηλαδή, κάποια «επιχειρηματικά συμφέροντα» προσδοκούν την επαναφορά στη δραχμή γιατί θα κερδίσουν και θα κερδοσκοπήσουν με αυτή την επαναφορά.

Μα, δεν γνωρίζει το «κομμουνιστικό» ΚΚΕ ότι είναι ΝΟΜΟΣ του καπιταλισμού το κέρδος και η κερδοσκοπία και ότι ΠΑΝΤΑ, σε οποιαδήποτε κατάσταση, τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» κυνηγούν το κέρδος και κερδοσκοπούν ασύστολα;

Αυτά, βεβαίως, τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» (ΥΠΑΡΚΤΑ) τα οποία επενδύουν στην επαναφορά της δραχμής έχουν εκτιμήσει πολύ πιο σωστά από τους «μαρξιστές» του ΚΚΕ.

Γνωρίζουν ότι η πτώση του ευρώ και η επαναφορά σε εθνικό νόμισμα είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ, καθορίζεται όχι από τις επιθυμίες μας και τους φόβους μας, αλλά από τους σιδερένιους οικονομικούς νόμους του καπιταλισμού και ιδιαίτερα από την ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ της ΕΕ, της ευρωζώνης και του ευρώ, κρίση που το πρώτο θύμα της είναι η χώρα μας…

Τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» είναι απείρως πιο διορατικά από τους «κομμουνιστές» του ΚΚΕ. Διακρίνουν καθαρά τη χρεοκοπία της Ελλάδας (κερδοσκόπησαν πάνω σ’ αυτή τη χρεοκοπία), διακρίνουν καθαρά την πτώση του ευρώ και την επαναφορά στη δραχμή και ετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν και πάνω σ’ αυτή τη νέα κατάσταση: ΟΛΟ το κεφάλαιο θα επιχειρήσει να κερδοσκοπήσει πάνω στη νέα νομισματική κατάσταση (αυτό είναι νόμος), αν δεν υπάρξουν ισχυρές, αντίρροπες και οργανωμένες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις…

Η ηγεσία του ΚΚΕ, είναι τόσο τυφλά αγκυλωμένη από την υποταγή της στο «ευρω-σύστημα» που καταγγέλλει στα λόγια, που ΟΧΙ μόνο δεν βλέπει την κατάρρευσή του, αλλά δίνει και σισύφειες μάχες για τη διάσωση του ευρώ.

Έτσι ΠΡΑΚΤΙΚΑ αφήνει το δρόμο ΑΝΟΙΚΤΟ στην ασύδοτη κερδοσκοπία των «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Αντί η ηγεσία του ΚΚΕ να δείξει το αναπόφευκτο, αντί να εξοπλίσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ τον ελληνικό λαό για την επαναφορά στη δραχμή και τις δυνατότητες που θα έχουμε για εθνική ανάπτυξη και απελευθέρωση, ΚΑΙ κυρίως, ΑΝΤΙ να προωθήσει την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ελληνικού λαού για να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπική απληστία των «επιχειρηματικών συμφερόντων» πιο αποτελεσματικά, όταν θα επανέλθουμε στο εθνικό νόμισμα, η ηγεσία αυτή τάσσεται με το ευρώ και κατά της δραχμής (κινείται στην ουτοπία), παροπλίζοντας κυριολεκτικά την ελληνική κοινωνία η οποία θα γίνει έτσι έρμαιο και πάλι των «επιχειρηματικών συμφερόντων»…

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, συνεπώς, είναι υπέρ της κερδοσκοπίας των «επιχειρηματικών συμφερόντων» που στα λόγια καταγγέλλει…

Το ίδιο ΟΛΑ τα κόμματα. ΟΛΑ αγωνίζονται για μια υπόθεση χαμένη (ευρώ), και μάλιστα τα κυβερνητικά ανδρείκελα τρομοκρατούν με την επαναφορά στη δραχμή, καθιστώντας αυτήν την επαναφορά νέο «σκιάχτρο»…

Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός για τη διάσωση της ΕΕ και του ευρώ μας μιλάει. Απλώς μιλάει πιο χαλαρά, αφήνοντας παραθυράκια ανοικτά και στη δραχμή: Παραθυράκια, βεβαίως, για μια επαναφορά χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς επεξεργασμένους απελευθερωτικούς (εθνικούς και κοινωνικούς) στόχους ΚΑΙ κυρίως με το λαό στη γωνία, δηλαδή χωρίς ΚΙΝΗΜΑ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ…

Μια επαναφορά που θα γίνει με τους όρους των πλανητικών ελίτ εξουσίας και των «επιχειρηματικών συμφερόντων», μια επαναφορά που θα οδηγήσει σε νέο «νταβά»: Στο δολάριο…

ΟΛΑ τα κόμματα είναι δουλικά προσανατολισμένα στον άξονα διάσωσης και αναπαλαίωσης του σάπιου καθεστώτος και πάνω σ’ αυτόν το άξονα στοιχίζονται στα αντίπαλα διεθνή ανταγωνιστικά συμφέρονται τα οποία αφού μας ξεζούμισαν και μας κλείδωσαν στο αποικιοκρατικό φέρετρο, τώρα μαλώνουν γύρω από το φέρετρό μας: Στο ποιος θα κερδοσκοπήσει και πάνω στην ταφή μας, το ευρώ ή το δολάριο…

ΚΚΕ: Γρανάζι του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ 
Η «αριστερά» έχει το πλεονέκτημα να εξαπατά «πλαγίως» δηλαδή πιο πονηρά και δόλια.

Έχει το πλεονέκτημα, αλλά και την αντιπολιτευτική πολυτέλεια, να σφετερίζεται τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών και λαϊκών αγώνων, να τις εμπορεύεται, καθώς και να καταγγέλλει στα λόγια τις αδικίες, τις ανισότητες, τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού κ.λπ, Και στην πράξη να στηρίζει αυτό το καθεστώς της βαρβαρότητας.

Γι αυτό αυτή η «αριστερά» μιλάει πάντα με κλισέ και στερεότυπα: Με κοινότοπες, γενικές διαπιστώσεις, με ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ(με τις αφαιρέσεις καλύπτονται και συγχωρούνται οι αμαρτίες).

Ο σημαιοφόρος αυτής της ξύλινης γλώσσας των «ταξικών» κλισέ και στερεοτύπων είναι η ηγεσία του ΚΚΕ.

Η ηγεσία αυτού του κόμματος στηρίζει στην ΠΡΑΞΗ σκανδαλωδώς το καπιταλιστικό σύστημα με το δόλιο τέχνασμα των στερεότυπων, «ταξικών» καταγγελιών: Κραυγάζει με «ταξικές» ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ εναντίον της Παγκοσμιοποίησης και του ιμπεριαλισμού, αλλά στην ΠΡΑΞΗ αποτελεί τον πιο δόλιο στυλοβάτη αυτών που καταγγέλλει, καλοδουλεμένο γρανάζι του σύγχρονου νεοταξικού φασισμού.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, αντικαθιστά το ιστορικό γίγνεσθαι και τη ζωντανή πραγματικότητα με άδειες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις του τύπου: ο καπιταλισμός φταίει, ο ιμπεριαλισμός προκαλεί τις συμφορές, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι προκαλούν την εξαθλίωση, τις μετακινήσεις των «εξαθλιωμένων» και λοιπά παρόμοια.

Η ηγεσία του ΚΚΕ για να συγκαλύψει την υποταγή της στο καθεστώς και την ΠΡΑΚΤΙΚΗ της αδράνεια, απογειώνεται από το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιστορικό πεδίο, από το ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, στη στρατόσφαιρα «ταξικών» στερεοτύπων και κοινότοπων διαπιστώσεων.

Θέλει να αγνοεί το αλφάβητο κάθε αγωνιστικής και επαναστατικής πρακτικής: Η αφετηρία κάθε αγώνα δεν είναι η αφαίρεση, αλλά το συγκεκριμένο, ακριβώς γιατί οι λαϊκές μάζες ζούνε μέσα σε αυτό το «συγκεκριμένο» και όχι μέσα στα ολοέτοιμα σεχταριστικά μας καλούπια…

Και οι πόλεμοι και η φτώχεια και η ανεργία και τα Μνημόνια και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και η ευρω-κατοχή μας και η διαφθορά και το έγκλημα και οι διαστροφές και οι πωρωμένοι δολοφόνοι και πολλά άλλα είναι δημιουργήματα του καπιταλισμού και θα εκλείψουν μόνο όταν γκρεμιστεί και οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία.

Σύμφωνα με τη λογική των «ταξικών» κλισέ του ΚΚΕ δεν θα πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον όλων αυτών, γιατί δεν μπορεί να λυθούν μέσα στα ιμπεριαλιστικά πλαίσια…

Ούτε εναντίον των απεργοσπαστών ή των εισαγόμενων δούλων πρέπει να αγωνιζόμαστε γιατί και αυτοί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού και επιπλέον και εργάτες…

Ούτε εναντίον της κατοχής μας από τις αλλοδαπές στρατιές γιατί και αυτές οι «στρατιές» προκαλούνται από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και είναι και εργάτες-θύματα…

Έτσι η ηγεσία του ΚΚΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ στηρίζει τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ με ξύλινες, ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ρητορείες (αφαιρέσεις) εναντίον του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, της πλουτοκρατίας κ.λπ…

Θα παραθέσουμε ένα και μόνο παράδειγμα από τα άπειρα που υπάρχουν που αναδείχνει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ λόγων και πράξεων του ΚΚΕ: Δηλαδή τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ υποταγή του στο νεοταξικό, ιμπεριαλιστικό καθεστώς, ΥΠΟΤΑΓΗ επιχρυσωμένη με κραυγές «ταξικών» στερεοτύπων εναντίον του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.

[b]Κραυγάζει το ΚΚΕ εναντίον της ΕΕ, της Συνθήκης του Μάαστριχτ κ.λπ, αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ και προωθεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ τα ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ τα οποία αποτελούν την πεμπτουσία της ΕΕ και των πλανητικών οικονομικών ελίτ[/b]

Γιατί, είναι νομιμοποίηση και πρακτική προώθηση των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ όταν παρέχεις το πολιτικό άλλοθι και τεκμήριο στις εισαγόμενες στρατιές ξένων δούλων και ΕΥΛΟΓΕΙΣ αυτήν τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Κραυγάζουμε, λοιπόν, ΓΕΝΙΚΩΣ, πομπωδώς και «ταξικώς» εναντίον της ΕΕ και του Μάαστριχτ, αλλά στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα που θέτει η ΕΕ, δηλαδή τα ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ και στην εργασία, το βουλώνουμε.

Το χειρότερο: Γινόμαστε και σημαιοφόροι της αλλοδαπής εισβολής και κατοχής μας, γινόμαστε οι ιδεολογικοί και πολιτικοί ροπαλοφόροι της Νέας Τάξης, με το δόλιο τέχνασμα ότι …ο καπιταλισμός «φταίει»!!!

Το ίδιο γίνεται και στα ζητήματα της καθημερινής «αντιπολιτευτικής» πρακτικής: Κραυγάζουμε εναντίον της Κυβέρνησης, της άγριας σφαγής του ελληνικού κ.λπ, καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό, αλλά νομιμοποιούμε ΟΛΕΣ τις σφαγές των ανδρεικέλων και την κατοχική Βουλή με τη συμμετοχή μας σ’ αυτήν…

Αναφορικά με το «γενικό ξεσηκωμό» οργανώνουμε φιέστες κομματικών παρελάσεων!!!

Στα λόγια, λοιπόν, κραυγές καταναλωτικών καταγγελιών και στην πράξη ΥΠΟΤΑΓΗ στη «νομιμότητα» της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ βουλής, στη «νομιμότητα» που μας επιβάλλει το 4ο Ράιχ…

Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μιλάει για ΚΑΤΟΧΗ και ειρωνεύεται, μάλιστα, αυτούς που μιλούν. Αν μιλήσεις για κατοχή δεν μπορεί να βρίσκεσαι μέσα στην κατοχική Βουλή…

Και εδώ πετάει το συγκεκριμένο (τρόικα, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, εντολές του 4ου Ράιχ για την εκτέλεση των συμβολαίων θανάτου κ.λπ) στον κάλαθο των αχρήστων και μιλάει γενικά για ΕΕ, καπιταλισμό, αστική τάξη, πλουτοκρατία…

Με την ίδια δολιότητα και κουτοπονηριά των στερεοτύπων αντιμετωπίζει και το ΦΑΣΙΣΜΟ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ για το ΚΚΕ είναι μια λεκτική προπαγανδιστική ετικέτα και ΟΧΙ μια οικονομικό-πολιτική συγκρότηση, με την αντίστοιχη ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και πρακτική.

Με αυτό το τέχνασμα της «αντιφασιστικής» ρητορείας η ηγεσία του ΚΚΕ δεν είναι σε θέση να διακρίνει ότι ΦΑΣΙΣΜΟΣ σήμερα είναι η πλανητική Νέα Τάξη και τα τμήματά της: ΕΕ-Γερμανία, ΗΠΑ, δηλαδή το 4ο Ράιχ.

Το χειρότερο: Αθωώνει και υπηρετεί το σημερινό φασισμό: Ιδεολογικά, πολιτικά και στην καθημερινή πρακτική, πάντα βεβαίως με «αντικαπιταλιστική» και «αντιιμπεριαλιστική» ρητορεία και «επαναστατικά», τηλεγραφικά κλισέ…

Για να επικαλύψει, η ηγεσία του ΚΚΕ, αυτήν την προδοσία της, ότι δηλαδή έχει γίνει ένα γρανάζι του σύγχρονου φασισμού ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ το όλον ζήτημα στα στερεότυπα του παλιού φασισμού (των εθνικών ιμπεριαλισμών) και στα «κλούβια αυγά» των πολιτικών υπολειμμάτων του, στα παρακρατικά γρανάζια του και βυθοκορήματά του: Τη Χρυσή Αυγή στην προκειμένη περίπτωση

Με αυτήν την ταχυδακτυλουργία ΦΑΣΙΣΜΟΣ για το ΚΚΕ, αλλά και όλον τον πολιτικό κόσμο (γρανάζια του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ζούμε) είναι αποκλειστικά η Χρυσή Αυγή: το παρακρατικό απόστημα του δικού τους καθεστώτος, του νεοταξικού φασισμού…

Έτσι με το ύπουλο άλλοθι της Χρυσή Αυγής η ηγεσία του ΚΚΕ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις (εδώ υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΙΑ) αθωώνουν και στηρίζουν τον πλανητικό φασισμό που ζούμε σπαρακτικά: Το φασισμό των ΗΠΑ-Γερμανίας…

Για όλους αυτούς τους πολύχρωμους πολιτικούς λωποδύτες ΦΑΣΙΣΜΟΣ δεν είναι η ευρω-χουντική κατοχή μας, οι χρηματιστηριακοί τοκογλύφοι και μαφιόζοι, η κατοχική Βουλή που επικυρώνει τις εντολές τους, οι τρόικες και τα Μνημόνια, τα αλυσιδωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και τα κυβερνητικά ανδρείκελα, το 4ο δηλαδή Ράιχ, αλλά τα παρακρατικά υπολείμματα του 3ου Ράιχ!!!

Το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε η ηγεσία του ΚΚΕ πάνω σ’ αυτό το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα κινείται: Μιλάει για το φασισμό του 3ου Ράιχ και τα παρακρατικά, σημερινά «κλούβια αυγά» του, για να επικαλύψει, αθωώσει και στηρίξει το σημερινό, ζωντανό και επελαύνοντα ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ…

Φαίνεται ότι για την ηγεσία του ΚΚΕ αυτό που σήμερα ζούμε είναι …Δημοκρατία!!!

Και μόνο το πώς αντιμετωπίζει αυτή η ηγεσία το σημερινό πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ (πανομοιότυπα με όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις των ανδρεικέλων) ΑΠΟΔΕΙΧΝΕΙ περίτρανα ότι αποτελεί, η ίδια, καθοριστικό γρανάζι αυτού του νέου φασισμού και ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ, απολύτως καμία, σχέση με τις επαναστατικές παραδόσεις των λαϊκών κινημάτων…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

   Η πτώχευση της Ελλάδας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ


Οι πολιτικές και τα μέτρα που προωθούν η τρόικα και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια νοικοκυριά στην απόλυτη εξαθλίωση, στην ανεξέλικτη χρεοκοπία και το κοινωνικό περιθώριο. Κανείς δε δικαιούται να υποστηρίζει ότι δεν το γνωρίζει, όταν και στις πέτρες είναι γνωστά τα επίσημα στοιχεία για το μέγεθος της ανεργίας, τα ποσοστά της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, η απίστευτη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, τα απάνθρωπα χαράτσια που πληρώνει ο λαός, τα άλλα κερατιάτικα που μας βάζουν να πληρώνουμε για να καλύπτονται οι «τρύπες» της δημόσιας Παιδείας και της Υγείας.
Η επιδίωξη της άρχουσας τάξης να εξασφαλίζει φτηνή εργατική δύναμη, ήταν ανέκαθεν μόνιμη, σταθερή, αέναη. Στις σημερινές, ωστόσο, συνθήκες εξέλιξης του συστήματος, ενός συστήματος που σαπίζει και βρωμοκοπάει από όλες του τις μεριές, δεν τους φτάνει να εξασφαλίσουν απλά πιο φτηνούς εργάτες, φτηνότερη, γενικά, εργατική δύναμη. Για να σταθεί ο καπιταλισμός στα πόδια του, θέλει μια εργατική τάξη ταπεινωμένη, πεινασμένη, έτοιμη να παραδοθεί σε κάθε εργοδοτικό εκβιασμό, απογυμνωμένη από κάθε κοινωνικό δικαίωμα, μακριά από τα συνδικάτα και την ταξική πάλη, όμηρο στην ιδέα της προσωπικής διάσωσης, έρμαιο στην αντίληψη της υποταγής, πλήρως παραδομένη στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Γι' αυτό, ειδικά σήμερα, τις μέρες της κρίσης και των βασάνων της εργατικής τάξης, πρέπει να τις κάνουμε μέρες αποκάλυψης. Να κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε όσο γίνεται πιο καθαρά, ότι στην καταστροφή που μας οδηγεί η ΕΕ, το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός, υπάρχει αντίλογος. Εξω και μακριά από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους, κόντρα στους κεφαλαιοκράτες και το σύστημά τους. Που σημαίνει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και φουλάρισμα των μηχανών, βάζοντας πλέον εντελώς διαφορετικούς στόχους: Πρώτα και κύρια, την ολόπλευρη ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών ολόκληρου του λαού.

Άξιοι !!!!!! Τα δίνουνε.....όλα, στο παιχνίδι του "μεγάλου θησαυρού"


Δια χειρός Αλιθέρση
Ήδη από νωρίς το απόγευμα, σήμερα Κυριακή 11/11/2012,  πολύ πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την ψήφιση και του προϋπολογισμού, δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη κατέβει στο Σύνταγμα.  Πλήθη λαού γεμίζουν τις  πλατείες, σε πόλεις και χωριά όλης της επικράτειας. Παντού επικρατεί  μια γενική ευφορία! «Λέμε ναι και στον προϋπολογισμό!   Παίρνουμε τη… δόση! Μένουμε… ευρώ!  Συναγερμός και… αγαλλίαση, απ’ άκρου σ’ άκρο όλης της χώρας! Ανάταση και… Ανάσταση!»

Οι… «πανηγυρισμοί» στην πλατεία Συντάγματος παίρνουν    διάσταση θριάμβου!  Χιλιάδες καπνογόνα και χημικά ρίχνονται από τον ενθουσιασμό των ανδρών των ΜΑΤ μέσα στο πλήθος.  Δεκάδες αντλίες νερού… δροσίζουν   τους διαδηλωτές  που συνεορτάζουν  με τους άνδρες των ΜΑΤ!  Φιλικά χτυπήματα με τα γκλομπς στα κεφάλια ή όπου αλλού, εκδήλωση χαράς για  την ύψιστη επιτυχία!
 Εκατοντάδες  αυτοσχέδια πλακάτ και πανό πλημμυρίζουν  τις πλατείες των πόλεων και της υπαίθρου.
 «Σωτήρες μας!»,  «Αντώνη είσαι ο… άνθρωπός μας!», «Πρωθυπουργέ, οι συνταξιούχοι σε ευγνωμονούν!»,  «Πύρρο, σήμερα σηκώνεις και την Ελλάδα στους ώμους σου!», «ευρώ και… ελιά!», «Ευρώπη και ξερό ψωμί!», « Λαός και  τραπεζίτες ενωμένοι σαν μια γροθιά!», «Φτύστε τους, για να μην ματιάζονται!». Είναι  κάποια από τα ενθουσιώδη συνθήματα, που μπορεί να διακρίνει κανείς.
Το κυρίαρχο όμως σύνθημα είναι… «ευρώ ή θάνατος!»  Κάποιοι δε, φτάνοντας ακόμη και σε σημείο υπερβολής, βγάζουν κέρματα του ευρώ από τις τσέπες τους και τα φιλούν, όπως οι αθλητές τα μετάλλια μετά τη νίκη! 
 Από τις εκδηλώσεις… θριάμβου δε λείπουν και τα κομματικά πανό.
 «Η Ελλάδα ανήκει και… στους Έλληνες» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρεωτικής. «Ο λόγος μας συμβόλαιο» Τ.Ο Νίκαιας, Κορυδαλλού ΝΔ. « Η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ  Ελευσίνας. «Είδες η… Αριστερά;» ΔΗΜΑΡ. «Αντώνη έχεις… ΑΡΧ…Α» Τ.Ο Καλαμάτας της ΝΔ. «Άγγελα, Αντώνης, Ολέ» Τ.Ο  Κάτω  Μαγούλας ΝΔ, «Ελλάς, Ευρώ, Ελιά» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. «Βαγγέλη είσαι ο αρχηγός μας» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ «ο Ευάγγελος Βενιζέλος»!    
 Φυσικά είναι αδύνατο να περιγραφούν στο σύνολό τους  οι ολονύκτιες εκδηλώσεις καθ’ άπασαν την Επικράτειαν!  Είναι χαρακτηριστικό ότι,  όσοι εκείνη τη στιγμή είχαν πάρει τα όρη και τα βουνά, για να κόψουν καυσόξυλα,  αμέσως  σταμάτησαν και   άρχισαν  να κόβουν δάφνες,  για να στεφανώσουν τους…  σωτήρες βουλευτές μας!

Πολλοί φορείς, περιφερειακά και  δημοτικά  συμβούλια,    συνεδριάζουν εκτάκτως και αρχίζουν  να αποστέλλουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Κυβέρνηση,   μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας,  που καθιστά  το νομοσχέδιο επί του προϋπολογισμού νόμο του κράτους! Οι αποφάσεις πέφτουν βροχή. Σε  κάποιες πόλεις  αρχίζουν  να στήνονται εξέδρες υποδοχής, άλλοι αποφασίζουν  να γκρεμίσουν τείχη, ενώ άλλοι να  στήσουν στους σωτήρες… βουλευτές μας ανδριάντες, για να τους… θαυμάζουν και οι επόμενες γενεές!

Από τα εκατοντάδες τηλεγραφήματα,  που φτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, βαρύνουσας σημασίας είναι αυτό της ΟΤΕ (Ομοσπονδίας Τραπεζιτών Ελλάδας). «Είστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε μέχρι τέλους.» ΟΤΕ.

  Ο Πρωθυπουργός, αν και είναι περασμένα μεσάνυχτα και παρά την κούραση εξαιτίας του μεγάλου… αγώνα που έδωσε,  αισθάνεται  την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους βουλευτές,  και των τριών κυβερνητικών κομμάτων,  παρουσία και των άλλων δύο αρχηγών, για το απαράμιλλο θάρρος και τη γενναιότητα που επέδειξαν  λέγοντας για   μια ακόμη φορά, «ναι σε όλα»! «Μας χαρακτηρίζει η συνέπεια λόγων και έργων!» τόνισε χαρακτηριστικά.«Τώρα κρατάμε τη δόση στο χέρι!»

Ίσα που πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και κάποιος από τους επιτελείς του κάτι του ψιθυρίζει στο αυτί. Κοντοστέκεται για λίγο, σκύβει το κεφάλι προς τα εμπρός, με μια ελαφρά στροφή προς τα δεξιά, και χωρίς να κοιτά το  απορημένο  ακροατήριο, που φαίνεται ότι κάτι  υποψιάστηκε, με χαμηλή φωνή λέει: «Από την Καγκελαρία μάς συγχαίρουν, γιατί είμαστε σε καλό δρόμο. Όμως, όπως μου διαμηνύουν,  για να σκεφτούν  το ζήτημα  της δόσης, πρέπει εμείς οι τρείς αρχηγοί να υποστούμε τη βάσανο του… ξεβρακώματος.  Οι λεπτομέρειες μου ανακοινώνουν  ότι θα ρυθμιστούν δια της διπλωματικής οδού».

 Το ακροατήριο παγώνει στην κυριολεξία. Από το βάθος της αίθουσας πετάγεται   βουλευτής  της  ΔΗΜΑΡ και αναφωνεί   απορημένος. «Αυτό το ξεβράκωμα  τι το θέλουν τώρα; Δεν ήταν στην αρχική μας συμφωνία!»

Ο αρχηγός της… Αξιωματικής Συμπολίτευσης σηκώνεται και παίρνει μόνος του το  λόγο. «Βάσανος; Ποια βάσανος; Εμείς δεν έχουμε καμιά βάσανο! Εμείς καλά περνάμε! Εμείς καλά θα περνάμε! Τη βάσανο την έχουν  άλλοι!» λέει με νόημα. «Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση ούτε φυσικά και οι εναπομείναντες βουλευτές μου».
Μετά από αυτήν την τοποθέτηση, ο Πρωθυπουργός παίρνει θάρρος και με αποφασιστικότητα δηλώνει. «Εμείς συμφωνούμε απόλυτα και θα έλεγα ότι μας δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να προβάλουμε την πατρίδα μας. Προτείνω να ξεβρακωθούμε  πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.  Εκτιμώ ότι όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου θα μας δείξουν live. Είναι μία ευκαιρία να διαφημιστούμε σε όλο τον κόσμο. Ευκαιρία  να κρεμάσουμε και ένα γιγαντοπανώ στην Ακρόπολη που να γράφει: «Ό,τι πάρετε τζάμπα! Να η ευκαιρία  για… ανάπτυξη!» Έτσι εξασφαλίζουμε και μία θέση στο βιβλίο Γκίνες!  Πιστεύω ότι σύσσωμος  ο λαός, που μας στηρίζει και πίνει νερό στο όνομά μας, θα ενθουσιαστεί από το γεγονός!»
Ο αρχηγός της… Ελάσσονος Συμπολίτευσης,   στη συνέχεια, δηλώνει με σοβαρό ύφος: «Η Κυβερνώσα Αριστερά θα συνεχίσει να κρατά την ίδια υπεύθυνη στάση, που κράτησε μέχρι τώρα. Συμφωνούμε απόλυτα! Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να βγάλουμε και τα σώβρακα δημοσίως!  Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι εμείς είμαστε αυτοί, που συγκρατούμε την κυβέρνηση από   επικίνδυνα ολισθήματα! Πράγματι, θα συμφωνήσω με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία! Οι εταίροι μας μάς δίνουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία!»

Και ενώ λέγονται αυτά, ζητά να  παρέμβει στη συζήτηση από τα Χανιά, όπου βρίσκεται,  ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ,  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και μάλιστα  απαιτεί να υπάρχει ανοιχτή ακρόαση, ώστε να ακούγεται από όλους τους βουλευτές,  λέγοντας: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους σας! Αντώνη, για να πω την αμαρτία μου, πίστευα ότι θα τα κάνεις σκατά, αλλά  έπεσα έξω! Έσωσες και τη Ντόρα μου, τη θυγατέρα μου! Φαντάζεσαι, Αντώνη,   να έπρεπε τώρα να ξεβρακωθεί η Ντόρα; Να πω καλημέρα σε όλους σας. Σε λίγο άλλωστε ξημερώνει. Χα χα χα! Και  πάλι σε όλους συγχαρητήρια…!»  και κλείνει το ακουστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν διασταυρωθεί,  η κ. Μέρκελ στη ομήγυρη του πρωινού καφέ στην Καγκελαρία φέρεται να είπε: «Θαυμάζω τον Ελληνικό Λαό! Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα στήριζε με τόσο πάθος τα μέτρα! Πίστευα ότι οι Έλληνες θα καθόταν στις τηλεοράσεις και θα παρακολουθούσαν από το σπίτι τους το παιχνίδι του «μεγάλου θησαυρού», που τους  παίζουμε!»

 Ενώ, μιλώντας στη συνέχεια σε στενό κύκλο συμβούλων της, η κ. Μέρκελ είπε: «Η  ελληνική κυβέρνηση  αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και για άλλες κυβερνήσεις!  Μας συγκινεί πολύ  αυτό το «ναι σε όλα», που επαναλαμβάνεται συνεχώς από τους κυβερνητικούς μας βουλευτές!  Το  ότι όμως θα έστηναν στην κυριολεξία και…  κώλο, αυτό είναι πέρα από κάθε μας προσδοκία! Άξιοι!»
ΥΓ 1)Σύμφωνα με   πληροφορίες μας, η επόμενη… βάσανος στα πλαίσια του  παιχνιδιού του «μεγάλου θησαυρού», στην οποία θα μας υποβάλουν   οι εταίροι μας,  είναι η ψήφιση νόμου  για την επικήρυξη των συνταξιούχων! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαιτίας αυτού του θέματος, προέκυψαν σοβαρές διαφωνίες και τριγμοί μέσα στα πλαίσια του κυβερνητικού συνασπισμού. Μόλις διασταυρώσουμε τα στοιχεία σχετικά με το θέμα, θα τα μεταδώσουμε άμεσα.    
2)Πρόταση   του αρχηγού της Αξιωματικής Συμπολίτευσης η μεγάλη νίκη της ψήφισης του νέου  μνημονίου να ονομαστεί    «Πύρρειος»,  προς τιμήν του μεγάλου μας  ολυμπιονίκη βουλευτή, κ. Πύρρου Δήμα,  δεν έγινε δεκτή.
3)Σε σχετική διευκρίνιση της Καγκελαρίας ζητήθηκε από τους αρχηγούς να βγάλουν τα σώβρακα,  ελλείψει παντελονιών. Τέτοια δεν φορούσαν ποτέ.
4)Από το Γιώργο δεν ζητήθηκε να βγάλει τίποτα, ελλείψει και σώβρακου.
5)Δεκάδες οι προσκλήσεις που δέχονται οι πολιτικοί από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, για να δώσουν διαλέξεις με θέμα: «Τεχνική εξαθλίωσης ενός λαού, με συνοπτικές διαδικασίες».


6)Εκατοντάδες και ο προσκλήσεις από γυμνάσια και λύκεια της χώρας προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, για διαλέξεις με θέματα: «Η συνέπεια λόγων και έργων». «Πώς να επιβιώνετε στο κρύο και στην πείνα».  «Γιατί  τα βιβλία είναι  αχρείαστα». «Γίνε και εσύ τραπεζίτης. Μπορείς!»   Μετά τις διαλέξεις οι μαθητές θα γράψουν σχετικές εκθέσεις και θα βραβευθούν οι καλύτερες.
Η αθλοθέτηση θα γίνει από τον Μέγα Χορηγό.
Μέγας Χορηγός η αλυσίδα οίκων ανοχής η «Μπούλα»!
«Μπούλα!  Συνέπεια λόγων και έργων!
Μπούλα! Λέμε ναι σε όλα!»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ