Στα ανοικτά των συριακών ακτών πλέει αυτή την στιγμή το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva (Νο 121) εκτοπίσματος 12.500 τόνων, συνοδεύοντας το αρματαγωγό Saratov (Νο 150), περιμένοντας την βρετανική αρμάδα με το HMS Illustrius και την γαλλική, πιθανότατα με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.
Στην παρούσα φάση από την κίνηση του Saratov θα διευκρινιστούν και οι ρωσικές προθέσεις στην παρούσα φάση της κρίσης: Αν πλεύσει στην Ταρτούς και αποβιβάσει πεζοναύτες και οχήματα, τότε θα είναι ένδιεξη ότι η κρίση είναι θέμα λίγου χρόνου να εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Αν παραμείνει σε περιπολία θα σημαίνει ότι αναμένει τις κινήσεις των δυτικών.
Αν ξεκινήσει εκκένωση από τους Ρώσους πεζοναύτες που ήδη βρίσκονται στην Συρία και τα αντιαεροπορικά, τότε θα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η επιβίωση του καθεστώτος.
Το σκάφος υποστήριξης του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Ivan Bubnov, βρίσκεται αυτή την ώρα δυτικά της Ρόδου.
Αναμένονται ακόμα η φρεγάτας PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και τα αρματαγωγά NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και NOVOCHERKASSK για τα οποία έχει ανανεωθεί η αναγγελία εισόδου στα Στενά.
Το Moskva με τους S-300PMU1 που μεταφέρει μπορεί να δημιουργήσει έναν κύκλο απαγόρευσης πτήσεων διαμέτρου 300 χλμ. στην Α.Μεσόγειο, αλλά είναι βέβαιο ότι αν εμπλεκεί σε επιχειρήσεις θα χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη που μπορεί να την παράσχει μόνο ένα αεροπλανοφόρο, όπως το Admiral Kuznetsov...
Η Ρωσία πριν λίγο προειδοποίησε τις χώρες που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι θα διαπράξουν «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου αν προμηθεύσουν όπλα στους αντάρτες, ένα ενδεχόμενο που δήλωσε ότι εξετάζει η Γαλλία.
«Στη διακήρυξη των αρχών του διεθνούς δικαίου, αναφέρεται ιδιαίτερα ότι κανένα κράτος δεν πρέπει να οργανώσει, να βοηθήσει, και να χρηματοδοτήσει ένοπλες ενέργειες που έχουν ως στόχο τη βίαιη ανατροπή του καθεστώτος ενός άλλου κράτους», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ΕξωτερικώνΑλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
Oι δυτικοί και οι Τούρκοι, φυσικά εφοδιάζουν με όπλα τους αντάρτες, αλλά από την "μαύρη αγορά" και όχι με βαριά όπλα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΈΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΊΖΟΥΜΕ!


Αν είναι πατριωτισμός να φεύγουν οι Έλληνες εκτός Ελλάδας, τότε να φύγουμε όλοι.!!!

Να φύγουμε όλοι, να το κλείσουμε το μαγαζί. Και να πάμε στον Καναδά στην Ιαπωνία στην Γερμανία και να γράφουμε μετά ιστορίες και ανέκδοτα, ότι έχουμε στην καρδιά μας την πατρίδα, αλήθεια ποια πατρίδα, αυτή που δεν θα έχει πλέον Έλληνες ;;;

Μήπως προτείνετε εσείς που είστε στο εξωτερικό και εσείς που υπερασπίζεστε αυτούς που φεύγουν, να φύγουμε και οι υπόλοιποι από την Ελλάδα;;;

Ρωτάω. Μας προτρέπετε να φύγουμε όλοι – όλοι από την Ελλάδα;

Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω ότι για άλλη μια φορά ο έλληνας αντί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ψάχνει ευκαιρίες, ξεχνώντας ότι για να κερδίσεις μια ευκαιρία πρέπει πρώτα ο ίδιος να την έχεις δημιουργήσει.

Όλοι αυτοί που μεταναστεύουν είναι οι δειλοί και οι ανώριμοι, οι οποίοι νόμιζαν ότι η πατρίδα τους χρωστούσε και τώρα που βλέπουν ότι δεν έχει η πατρίδα να τους δώσει αυτά που νόμιζαν ότι τους χρωστούσε, φεύγουν.

Βέβαια δεν φταίνε αυτοί, φταίνε αυτοί που τους έμαθαν μόνο να ζητούν από την πατρίδα, αντί να προσφέρουν στην πατρίδα. Ο έλληνας για άλλη μια φορά παρουσιάζετε κατώτερος των περιστάσεων, αντί να πεισμώσει και να ψάξει να τρόπους να σηκώσει ψιλά την πατρίδα του, την εγκαταλείπει και πάει να υπηρετήσει ξένες πατρίδες.

Ξέρω πολλοί από εσάς δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά από πότε έγινε η γνώμη των πολλών χρησιμότερη από αυτήν των λίγων; Η Ελβετία χωρίς να έχει κανένα δέντρο σοκολάτας κρατά στα χέρια της το παγκόσμιο εμπόριο σοκολάτας, γιατί έχει ποιό έξυπνους ανθρώπους από αυτούς που την καλλιεργούν και η μικρή Ολλανδία παρόλο που μόνο το 4% του πληθυσμού της είναι αγρότες, εν τούτοις είναι η τρίτη, η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα αγροτικών προϊόντων παγκόσμιος.

Δεν είναι καλύτερη πατρίδα η Σουηδία γιατί έχει καλύτερο χώμα, είναι καλύτερη γιατί έχει ποιό έξυπνους και ποιό άξιους πατριώτες. Αυτά μήπως και καταλάβουμε τι εννοούσε ο Ελευθερίου Βενιζέλος όταν έλεγε: Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα. Δηλαδή εμείς πρέπει να κάνουμε την πατρίδα δυνατή και όχι η πατρίδα εμάς, μόνο που για να γίνει η πατρίδα δυνατή πρέπει κάποιοι που δεν θα είναι δειλοί να μείνουν εδώ, οι δειλοί ας φύγουν, πάντα φεύγουν οι δειλοί από το πρόβλημα, πάντα!!

Αυτοί που έχουν φύγει από την Ελλάδα δεν υπηρετούν την Ελλάδα, υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των κρατών για τα οποία δουλεύουν και προσφέρουν οικονομικά σήμερα και που μετά από 20 χρόνια θα υπηρετούν τα παιδιά τους τους ξένους στρατούς, όχι τον Ελληνικό.

Εσείς ξέρετε πολλά παιδιά Ελλήνων της Αυστραλίας που να υπηρετούν τον ελληνικό στρατό;

Το Καστελόριζο είχε 10 000 κατοίκους πριν 100 χρόνια, σήμερα έχει μόνο 400, οι υπόλοιποι έφυγαν προς Αυστραλία Αμερική κτλ, και εγώ σας ρωτάω, ποιοί είναι ποιό χρήσιμοι για την πατρίδα οι 400 που έμειναν ή οι 9600 που έφυγαν; Αν είχαν φύγει και οι υπόλοιποι, τώρα δεν θα μιλούσαμε καθόλου για ΑΟΖ ανατολικά της Κρήτης. Κάπως έτσι θα χαθεί και η Θράκη, όπως περίπου χάθηκε και η Ίμβρος, σε λίγο θα χαθεί και η Λήμνος. Για αυτό να φύγετε όλοι οι δειλοί πριν ακόμη σας κηρύξουν τον πόλεμο οι Τούρκοι, εμείς θα μείνουμε.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.



πηγή


Πηγή: Μένουμε Ελλάδα και τους γκρεμίζουμε - RAMNOUSIA 

Τσίπρας: Να σταματήσουμε να πληρώνουμε το άδικο χρέος
Για να σωθεί η χώρα πρέπει να οργανώσουμε την παραγωγική συγκρότηση και να σταματήσουμε να πληρώνουμε ένα άδικο χρέος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε επίσης ότι όταν «πολύ γρήγορα» ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί σε θέση διακυβέρνησης θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις με ένα νόμο και ένα άρθρο και χαρακτήρισε ως «μεγάλο έγκλημα» τις αποκρατικοποιήσεις.
«Για το 1,2% του ΑΕΠ ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει σε αυτή τη χώρα, να ξεπουλήσουν κερδοφόρες επιχειρήσεις, φιλέτα του δημοσίου, αλλά κυρίως ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τον ορυκτό μας πλούτο, τις δυνατότητες δηλαδή που έχει αυτή η χώρα για να οδηγηθεί κάποια στιγμή στην έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μιλώντας για την ΛΑΡΚΟ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχουν προδιαγράψει το θάνατο μιας βιομηχανίας με παραγωγικές δυνατότητες και κάλεσε τους εργαζόμενους να αρχίσουν να μετράνε αντίστροφα «για την πτώση αυτής της κυβέρνησης εθνικής χρεωκοπίας. Ας πείτε εσείς Μολών λαβέ. Τα κλειδιά της χώρας δεν θα τους τα παραδώσουμε. Θα είμαστε στο τέλος νικητές».

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ???

Τι δείχνουν οι αντιδράσεις εναντίον Βενιζέλου-Φούχτελ??? 

Δύο χρόνια τώρα είμαστε μάρτυρες μιάς άνευ προηγουμένου προσπάθειας φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού. Όλες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν απο την ημέρα που ανάλαβε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του γυμναστηρίου μαζί με ορισμένους αγύμναστους Βενιζέλους , μέχρι σήμερα,  σκοπό είχαν και έχουν τη πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας. 
 

Μιάς κοινωνίας που μοιάζει πλέον ανήμπορη ν΄αντιδράσει, κλεισμένη στο καβούκι της, περιμένοντας το χάρο να περάσει και προσπαθώντας τουλάχιστον να μη την ακουμπήσει. Μιάς κοινωνίας που με τη προπαγάνδα που της σέρβιραν την αποσυντόνισαν και αφαίρεσαν τη δυναμική της. Μιάς κοινωνίας περήφανης που προτιμά πλέον... 


Να΄αυτοκτονήσει παρά να πολεμήσει τους αδίστακτους και υποταχτικούς της ηγέτες ,οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τη πείσουν να μην αντιδρά γιατί προσπαθούν για.... τη σωτηρία της. 
Μέτρα ,μέτρα,μέτρα το μόνο που ακούει καθημερινά είναι και νέα μέτρα. Το μόνο που οι πολιτικοί της άρχοντες προσπαθούν είναι με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης αλλά και της παράτασης του χρόνου , να της πάρουν και το τελευταίο ευρώ . Οπου φτωχός κ΄η μοίρα του λέει ο λαός μας . Και είναι αλήθεια αφού ο άνθρωπος που πεινάει δεν μπορεί να σκεφτεί,δεν έχει δύναμη να εκφράσει την άποψή του, δεν του δίνει κανένας σημασία,κλείνεται στον εαυτό του ,τον πιάνει η κατάθλιψη και βέβαια δεν μπορεί ν΄αντιδράσει. Ο φόβος φωλιάζει μέσα του και δεν μπορεί ούτε ν΄αμυνθεί. Μέχρι πότε όμως; 

 

Μέχρι πότε μπορεί ν΄αντέξει αυτή τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του; 
Μέχρι να του γυρίσει το μυαλό. Και τότε τι γίνεται;
 
 

Αφού θα υπάρχει μιά κοινωνία που στο σύνολό της θα έχει πειστεί ότι δεν έχει κανένα μέλλον , ότι δεν υπάρχει κάτι για να παλέψει, ότι τα παιδιά της καταστράφηκαν παντελώς και ζούν με ψυχοφάρμακα, ότι  οι πολιτικοί που ψήφισε η ίδια την πρόδωσαν τότε θα έρθουν τα μοιραία. 
Τότε δεν θα είνα απλά ο αγανακτισμένος Έλληνας της πλατείας  Συντάγματος που τρώει χημικά παρακολουθώντας τους παρακρατικούς να διαλύουν τις ήρεμες συγκεντρώσεις εξω απο τη Βουλή , και δεν θα είναι ο οικογενειάρχης που τον κορόιδεψαν και προσπαθούν να τον εξαθλιώσουν. 

Θα είναι ο εξαθλιωμένος, ο απαξιωμένος και παντελώς κατεστραμμένος Έλληνας που δεν θάχει τίποτα πιά να χάσει ότι και να του συμβεί. Και τότε θα απαντήσει και θα εκδικηθεί. Και η εκδίκησή του να είστε σίγουροι ότι δεν θάναι επι δικαίων και αδίκων .Θα είναι στοχευμένη σ΄αυτούς που τον κατέστρεψαν και σ΄αυτούς που βοήθησαν στη καταστροφή του. 

Το είδαμε αυτό μόλις χθές έξω απο τη Τράπεζα της Ελλάδας , απο τους κατεστραμένους μικροομολογιούχους, το είδαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Φούχτελ και της παρέας του, και είναι σίγουρο ότι θα το ξαναδούμε πολλές φορές πλέον. 

 

Το μυαλό των ανθρώπων γύρισε. Το μάτι των μέχρι χθές οικογενειαρχών που προσπαθούσαν να προσφέρουν  το καλύτερο στα παιδιά τους γυάλισε. Το πρόβλημα τώρα άγγιξε πλέον σχεδόν όλη την ελληνική κοινωνία. Η απειλή είναι ολοφάνερη. Και η καταιγίδα δεν θ΄αργήσει να ξεσπάσει. Σταματήστε επιτέλους το καταστροφικό σας έργο κύριοι της εξουσίας. Σταματήστε το πλιάτσικο στην ελληνική οικογένεια πρίν είναι πολύ αργά...


ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΥΨΩΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΟΣΩΝ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Τα παπαγαλάκια άρχισαν: «Τι φταίει ο Γερμανός πρόξενος» αναρωτιούνται. Και φυσικά η απάντηση είναι (κατ αυτούς) αυτονόητη:…
«Ας ρωτηθούν οι απεργοί που χειροδίκησαν, αδιαφορώντας για τις πιθανές συνέπειες των ενεργειών τους σε βάρος της χώρας» λένε..

Γι αυτούς λοιπόν ο Γερμανός πρόξενος είναι απλά ένας υπαλληλίσκος που τίποτε δεν εκπροσωπεί… τίποτε απολύτως δε συμβολίζει… και προφανέστατα η όποια αντίδραση στο πρόσωπό του, τίποτε δε σηματοδοτεί εκ μέρους των εξεγερμένων πλέον πολιτών.

Γι αυτούς προφανώς δε σηματοδοτεί τίποτε ούτε ο κατοχικός τοποτηρητής Φούχτελ,ούτε φυσικά και οι πρωτοφανείς σε προκλητικότητα δηλώσεις του σε βάρος του Ελληνισμού.

Προφανώς κατ αυτούς ο γερμανός πρόξενος δε σηματοδοτεί με την παρουσία και τη στάση του τη Γκεσταπίτικη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα σε βάρος του τόπου μας…

Προφανώς κατ αυτούς ο τοποτηρητής Φούχτελ... 


Επιτελεί κοινωνικό έργο με την παρουσία του στη χώρα, και δεν πρωταγωνιστεί σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο σε βάρος της χώρας μας…

Προφανώς κατ αυτούς οι εντεταλμένοι της Μέρκελ επιτελούν θεάρεστο έργο με την παρουσία τους στη χώρα, τηρώντας όλους τους κανόνες της ουδετερότητας και αποδίδοντας το δέοντα σεβασμό στη χώρα που τους φιλοξενεί…

Προφανώς κατ αυτούς ο Γερμανός πρόξενος δικαιούται να απολαμβάνει κάθε σεβασμού ενώ την ίδια στιγμή οι τοποτηρητές του Σουλτανάτου διαθέτουν το απεριόριστο δικαίωμα να προσβάλουν με τις δηλώσεις και με τη στάση τους και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη…

Είναι προφανές πως γι αυτούς ούτε ο Ιταλός πρόξενος που μετέφερε το τελεσίγραφο της φασιστικής εισβολής δε σηματοδοτούσε τίποτε, και δεν εκπροσωπούσε καμία εξουσία που επιβουλεύτηκε τα δίκαια του τόπου μας, και σφράγισε τη δολοφονική της παρουσία με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς…

Είναι προφανές πως για όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες, ούτε καν οι πάνω από τρείς χιλιάδες δολοφονημένοι συμπολίτες μας δε δικαιούνται να εξοργίσουν όσους απέμειναν  ζωντανοί

Αυτό λέγεται δημοσιογραφία…
Αυτό λέγεται αμερόληπτη προσέγγιση των γεγονότων…
Αυτό λέγεται προσφορά στο δίκιο και την αλήθεια…

Απ όλους εκείνους που δε βρήκαν λέξη να πουν για τη διαρκή προσβλητική στάση των εκπροσώπων της σύγχρονης Βέρμαχτ σε βάρος των Ελλήνων πολιτών…
Αλλά τους περίσσεψε χολή και δηλητήριο για τους Έλληνες εργαζόμενους, που αργοπεθαίνουν βουτηγμένοι στη δτστυχία και την ανέχεια, και που πλέον τα όρια της υπομονής τους έχουν προ πολλού εξαντληθεί…

Άξιος λοιπόν ο μισθός σας τενεκέδες ξεγάνωτοι
Να σας θυμίσουμε ωστόσο ότι ποτέ και καμιά κατοχή δε μπόρεσε να σταθεί παρά μονάχα για όσο μπορούσε να εξασφαλίσει εφιάλτες... δωσίλογους... απροκάλυπτα προσκυνημένους... αλλά και πεμπτοφαλαγγίτες στο πνεύμα και την ψυχή, που την κρίσιμη στιγμή έβρισκαν πάντα τον τρόπο να την υπηρετήσουν.

Οι ελληνικοί ΟΤΑ ήταν, το 2011, οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΓΕΛΟΙΕ ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ, ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ, ΑΘΛΙΕ ΚΟΥΡΕΛΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ , ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ...
Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Οι ελληνικοί ΟΤΑ ήταν, το 2011, οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν στον Έλληνα ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τα οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα κατά το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Σύμφωνα με τον πίνακα που προώθησε ο κ. Ρεν, τα υψηλότερα ποσοστά χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ το 2011 παρουσιάζουν η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες με ποσοστό 8,6%.

Ακολουθούν η Γαλλία με χρέος 8,4% του ΑΕΠ, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%. Στα άλλα κράτη το ποσοστό χρέους των ΟΤΑ είναι μικρότερο. Το μικρότερο χρέος μεταξύ των 27 παρουσιάζουν η Ελλάδα με χρέος της Τ.Α. 0,9% του ΑΕΠ και η Μάλτα με χρέος 0,1% του ΑΕΠ.
Y.Γ
Ναι αλλά εμάς διασύρουν, εμάς ξεσκίζουν και από τους δικούς μας δήμους ζητάνε απολύσεις...

http://harryklynn.blogspot.gr/

Είχαν προ-αποφασίσει να ξεπουλήσουν την χώρα

  • «Υπήρχε σημαντική πρόταση από όμιλο Ομογενών για το χρέος της χώρας πολύ πριν μπούμε στο ΔΝΤ, ο Παπανδρέου την γνώριζε και την απέρριψε»!
  • «Βδέλυγμα η Ρεπούση! Αντί να την έχουν έγκλειστη, εκπροσωπεί τον λαό στο Κοινοβούλιο»
  • «Εθνική μειοδότης η Άννα Διαμαντοπούλου»
  • «Εξαιτίας της προδοσίας τους έγιναν Πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών. Δεν θα ησυχάσει ο λαός εάν δεν οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία. Είναι θέμα τιμής»
  • "Ο λαός αγαπάει την Πατρίδα του. Δεν θα την πετάξει στις μύγες της αγοράς»

Αποκλειστική Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

Η λάβα του ελληνισμού καίει στα στήθη της καθηγήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Μαρίας Τζάνη. Λόγος πύρινος, κάθετος που δύσκολα μπορείς να του αντιταχθείς, ειδικά όταν μιλάει για την Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ιστορία του. Η Μαρία Τζάνη με την συνέντευξή της στον συνεργάτη μας Μάκη Βραχιολίδη, λέει πολλά και πέρα από την Παιδεία. Ως άνθρωπος που βιώνει το δράμα της χώρας, τονίζει και υπογραμμίζει ότι αυτό είναι κυρίως πολιτισμικό και μετά οικονομικό. Διάβρωσαν και επιδιώκουν να εξαφανίσουν την ελληνική γλώσσα και την Παιδεία, με ντόπια όργανα που αντί να ήταν έγκλειστα στις φυλακές, διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου.
Μεγάλη αξία έχουν και όσα αναφέρει η γνωστή καθηγήτρια για το πώς ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ. Μιλάει για εσχάτη προδοσία, προειλημμένη μάλιστα, μια και σημαντική πρόταση από Όμιλο Ομογενών, ο τότε Πρωθυπουργός και «η συμμορία του», όπως την αποκαλεί η κ. Τζάνη, απέρριψαν αμέσως την σημαντική πρωτοβουλία για την διευθέτηση του χρέους της Ελλάδος.

Μερικές ημέρες προτού η χώρα μας υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, είχατε γράψει ένα άρθρο στο «mediasoup» στο οποίο ρωτούσατε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, εάν είχε άλλες εναλλακτικές λύσεις πέρα από το ΔΝΤ. Γιατί κάνατε αυτή την ερώτηση κα Τζάνη; Αφήνατε υπονοούμενα ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε άλλες λύσεις και τις απέρριψε. Είναι έτσι;

ΤΖΑΝΗ: Μπορώ να αποδείξω αν χρειαστεί, την αλήθεια αυτών που θα σας πω. Ο «κύριος», Παπανδρέου, είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Και αν ακόμα δεν μπορούσε να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, που κοίταζε να σώσει την Ελλάδα αξιοποιώντας το υπέδαφός μας , τουλάχιστον ας δεχόταν την ρωμαλέα βοήθεια που του πρότειναν Όμιλοι Ομογενών. Από τους ομογενείς υπήρξαν κάποιοι που δεν ήταν και πολύ σοβαροί και κάποιοι που ήταν πάρα πολύ σοβαροί. Και αυτοί που δεν ήταν πολύ σοβαροί μην νομίζετε ότι έλεγαν ψέματα, απλά από άποψη αποτελεσματικότητας μιλώ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω για την αποτελεσματικότητα των πρώτων. Και ξέρετε, εγώ δεν είπα ποτέ ατελώνιστη κουβέντα, πάντα μπορούσα να αποδείξω αυτά που έλεγα. Ξέρω ότι πριν ακόμη, ούτε σύμβαση υπογραφεί ούτε Μνημόνιο συζητηθεί και αποφασισθεί, είχαν στα χέρια τους αυτές τις προτάσεις των ομογενών. Εξαίρετες, τις οποίες όμως δεν τις δέχτηκαν, ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου. Και ξέρετε γιατί;

Για πείτε μου το γιατί;

ΤΖΑΝΗ: Ο μεγάλος πρόγονός μου ο Δημοσθένης, είπε «έκαστον των πριν υπαρξάντων, ανάλογα προς το τελευταίον εκβάν κρίνεται». Δηλαδή κάθε τι από αυτά που έχουν προηγηθεί, αξιολογούνται και κρίνονται ανάλογα με το τελευταίο συμβάν, με την έκβαση. Η έκβαση λοιπόν των πραγμάτων μού λέει ότι οι κύριοι αυτοί είχαν αποφασίσει την προδοσία της Ελλάδος και εξαιτίας αυτού βοηθήθηκαν να γίνουν Πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών . Ποιοι; Οι υπάλληλοι των ληστρικών, χρηματοπιστωτικών καταστημάτων, οι λυμεώνες των λαών. Λυπάμαι που τους επετράπη να χειριστούν έτσι τη χώρα. Γι' αυτό και είπα χίλιες φορές και το επαναλαμβάνω και δημόσια και ιδιωτικά, πρέπει να δικάσωμε την ληστοσυμμορία αυτή των Παπανδρέου με την κλίκα του, που τα εξεπόνησαν αυτά τα πράγματα, επί εσχάτη προδοσία. Δεν θα ησυχάσει ο ελληνικός λαός εάν δεν γίνει αυτό. Είναι ζήτημα τιμής.

Για τον Σαμαρά, ισχύει το ίδιο; Εσχάτη προδοσία;

ΤΖΑΝΗ: Όχι βεβαίως. Ο Σαμαράς πρότεινε λύσεις από την αρχή και ο Παπανδρέου έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Με συνέπεια ο σημερινός Πρωθυπουργός να οδηγηθεί σε άλλες καταστάσεις που κρίθηκε να διαχειριστεί όταν ο Παπανδρέου τον είχε φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Να το θυμηθείτε όμως, από τον Μάιο η Ελλάδα θα αρχίσει να ανασαίνει και η ανάσα της αυτή θα μεταφράζεται σε επίπεδο πολιτών. Εγώ απορώ πώς αντέχουν, όχι ότι εγώ έχω, αλλά δεν έχω τις υποχρεώσεις που έχουν τα λαϊκά στρώματα. Αυτοί που έχουν παιδιά, γονείς, παππούδες να φροντίσουν, που έχουν ανάγκη από περίθαλψη, από φάρμακα. Αυτό το κομμάτι του λαού, που αυτοί τα αφήνουν να μην είναι μέτοχοι της ελληνικής παιδείας και την έχουν στον εθνοφυλετικό τους στερεότυπο, μία πρόταση έχω να πω: προσκυνώ την χάρη σου λαέ μου ελληνικέ.

Τα μέτρα όμως που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, δεν θα οδηγήσουν σε περισσότερη εξαθλίωση αυτά τα στρώματα;

ΤΖΑΝΗ: Θα είναι σύντομη. Ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας: «Θα κάνω τα κακά μου παξιμάδι». Ένα μέρος από αυτά τα μέτρα έπρεπε να έχουν παρθεί τον Ιούνιο του 2010. Αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2011 έπρεπε να παρθούν διπλάσια μέτρα από του '10. Να πάνε δηλαδή... κομματιαστά. Δεν πήραν όμως τα μέτρα τότε, δεν έκαναν τίποτε, έκαναν τα αντίθετα.

«ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ»

Εάν εσείς είχατε απέναντί σας την τρόικα, θα παίρνατε αυτά τα μέτρα ή θα προσπαθούσατε να φερθείτε διαφορετικά στους δανειστές, που ο κόσμος εάν τους είχε μπροστά του θα τους έφτυνε, θα τους πέταγε γιαούρτια;

ΤΖΑΝΗ: Κατ' αρχήν θα τους ρωτούσα εάν έχουν Πανεπιστημιακή μόρφωση. Εάν θα μου απαντούσαν «σίγουρα ναι», θα τους ρώταγα σε ποια Πανεπιστήμια φοίτησαν; Ευρωπαϊκά; Θα μου έλεγαν «ναι». Τότε θα τους έλεγα ότι «γνωρίζετε ότι ο νόμος πρέπει να είναι σύμφωνος προς την φύσιν, κατορθωτός εν τη πράξει, συμφέρων προς την πολιτικήν κοινωνίαν. Σύμφωνος προς την φύσιν θα είναι, εάν απονέμει εκάστω τα κατά την αξίαν αυτού. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την εξίσωση ανίσων ικανοτήτων, προθέσεων και προσπαθειών. Όμως, στο δεύτερο θα σταματούσα και θα απαιτούσα απάντηση. "Κατορθωτός εν τη πράξει" θα είναι μόνον εάν είναι επωφελής προς τους εφ' ω νομοθετείται. Τι απ' όλα αυτά κύριοι που μου λέτε είναι απ' ωφελεία γι' αυτούς, που πρέπει εγώ να τα νομοθετήσω; Απαντήστε μου». Αυτά θα τους έλεγα. Και σας ενημερώνω ότι αυτό που σας λέω δεν το παρήγαγα από το μυαλό μου. Είναι η τελεσίδικη κουβέντα ενός Αριστοτέλη, του οποίου τον ιμάντα των υποδημάτων του εσείς, στην 7η μετενσάρκωσή σας εάν επισυμβεί, θα είστε σε θέση να σκεφτείτε ότι μπορεί να τα δέσετε. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχα απέναντί τους. Όμως, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Διαφωνώ με τον ορισμό, αλλά αυτός είναι ο ορισμός διότι αυτό συμβαίνει παγκοσμίως. Και αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως είναι ενάντια στον άνθρωπο, ενάντια στη φύση, ενάντια στο καύχημα του ανθρώπου: τις αξίες του ανθρωπισμού. Ληστρικά χειριζόμαστε τη φύση και σε ανήθικη εκμετάλλευση προβαίνουμε στους ανθρώπους.

Πολύ σοφά τα όσα λέτε. Είσθε καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Εκεί έχει μπει φέτος και η κόρη μου. Δεν υπάρχουν βιβλία, κρατάνε σημειώσεις με το χεράκι τους, ότι τους λέει ο καθηγητής. Αυτό ισχύει και σε άλλα Πανεπιστήμια, στα περισσότερα. Άλλα Πανεπιστήμια, απαιτεί η τρόικα να κλείσουν ή να συγχωνευτούν με άλλες σχολές. Εσείς πώς νιώθετε ως εκπαιδευτικός;

ΤΖΑΝΗ: Ακούστε με. Μιλάμε για ευθυκρισία. Διαφωνώ κατά κράτος με τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων, ιδιαίτατα των ακριτικών περιοχών και των υποβαθμισμένων περιοχών της χώρας. Συμφωνώ στην σύμπτυξη κάποιων ΤΕΙ που δεν έχουν φοιτητές και κοστίζουν και ενδεχομένως κάποιων τμημάτων που είναι μοναχικά, κατακερματισμένα σε χώρο, γιατί «Πανεπιστήμιο» σημαίνει η γειτνίαση των φοιτητών που δημιουργείται, η ακαδημαϊκή ατμόσφαιρα. Θα κάνουν καλά να αφήσουν τα Πανεπιστήμια να κάνουν τη δουλειά τους. Τα Πανεπιστήμια, νοικοκύρεμα θέλουν, ενώ ήδη κάποια είναι νοικοκυρεμένα. Και τα χρήματα να δοθούν για την Πανεπιστημιακή έρευνα. Να μην δίνονται στους διάφορους λομπίστες που το μόνο που κάνουν είναι να ροκανίζουν τα λεφτά του ελληνικού λαού, γιατί τα χρήματα που παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα έχουμε καταβάλει. Όσον αφορά για τα βιβλία, των οποίων έλλειψη υπάρχει στα Πανεπιστήμια. Η απάντησή μου είναι: τόσο το καλύτερο. Στο Πανεπιστήμιο πρέπει να υπάρχει Βιβλιοθήκη με συγγράμματα και οι φοιτητές να πηγαίνουν στις Βιβλιοθήκες να διαβάζουν και να εκπονούν εργασίες. Τα πρώτο μου πτυχίο το πήρα από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, με πολυγραφημένες σημειώσεις. Και κάλλιστα σήμερα οι φοιτητές μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο και να βρίσκουν πλούσια βιβλιογραφία.

Για να περάσουμε σε θεολογικά θέματα. Δηλώνετε υπέρμαχος της ανεξιθρησκίας. Ωστόσο πολλοί σας κατηγορούν ως Χριστομάχο. Μάχεστε την ορθοδοξία.

ΤΖΑΝΗ: Αντιθέτως. Έχω μιλήσει στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, με θέμα «η Ορθοδοξία ως παιδαγωγούσα δύναμη στο σύγχρονο κόσμο». Εγώ δεν πιστεύω σε κανέναν θεό. Εγώ πιστεύω μόνο στις αξίες του Ελληνισμού που δημιούργησαν τον ουμανισμό και αυτές προσπαθώ να υλοποιώ στη ζωή μου, μ' όση δύναμη διαθέτω και από αυτή την άποψη είμαι βαθύτατα θρησκευόμενο άτομο. Όχι μόνον δεν είμαι Χριστομάχος αλλά όταν κάποτε ο Μίμης Ανδρουλάκης έβγαλε ένα βιβλίο και προσπαθούσε να γελοιοποιήσει τον Χριστό, έδωσα συνέντευξη και είπα ότι αυτά είναι απράδεκτα πράγματα.

Φαντάζομαι το ίδιο κάνατε με το υβριστικό για τον Χριστό, θεατρικό έργο που ανέβασαν πρόσφατα στο Χυτήριο.

ΤΖΑΝΗ : Το είπα στην τηλεοπτική εκπομπή του Χίου ότι μόνον ατάλαντοι ή διαστροφικοί κάνουν τέτοια. Ας επιλέξουν ένα από τα δύο: ή έχουν ταλέντο αλλά έχουν ειδικές διαστροφές ή δεν έχουν ταλέντο και έχουν διαστροφές για να καταφεύγουν σε τέτοια πράγματα. Και να σας πω γιατί. Τι νόημα έχει να παίρνετε μία αξία για χιλιάδες ανθρώπους, που αν το ψάξετε δεν είπε τίποτα ενάντια στον άνθρωπο και να το φέρνετε στα δικά σας γούστα, στη δικιά σας νοημοσύνη, στη δικιά σας ηθική και ήθος και πάνω απ'όλα στη δικιά σας αισθητική; Για να κάνετε τηλεθέαση, ή ακροαματικότητα ή να πουλήσετε βιβλία, με θέμα, χτυπώντας αυτές τις αξίες και τα ιδανικά. Για μένα είναι ιδεατά τα ιδανικά και υπέρτερα είναι ότι παρήγαγε ο ελληνισμός. Σέβομαι τα ιδανικά των ανθρώπων. Αγαπάω και σέβομαι τις πατρίδες γιατί λατρεύω την πατρίδα μου.

Είστε αισιόδοξη για τον ελληνισμό; Με τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι ουσιαστικά καλύτερο; Ο ελληνισμός σε ένα βάθος χρόνου θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή τη δαγκάνα ή θα πέσει σε μία νέα σκλαβιά;

ΤΖΑΝΗ : Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολιτισμικό δεν είναι οικονομικό. Κι όσο κι αν ο ελληνικός λαός είναι θυμωμένος, να ξέρετε ότι την αγαπάει την Πατρίδα του. Δεν θα την πετάξει στις μύγες της αγοράς και του θεάτρου, για να θυμηθούμε και τον Ελύτη. Ένα με φοβίζει: αυτά τα 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ που πήρανε μια πρωτογενή παραγωγή, την αγροτική, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την παρέλαβαν 60% και τις παρέδωσαν 23%. Παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ βιομηχανίες που είχαν προϊόντα εξαιρετικά στον διεθνή χώρο. Τις κοινωνικοποιήσανε, τις καταργήσανε και αφήσανε να έρθουν πολυεθνικές. Θυμηθείτε, είχαμε πολυκαταστήματα ελληνικά στα οποία πουλιόταν 97% καθαρόαιμη ελληνική παραγωγή. Το μεγάλο έγκλημα του ΠΑΣΟΚ μεγιστοποιείται σε βαθμό απόλυτο, όταν μιλήσουμε για το έγκλημα που έκανε στην ελληνική παιδεία. Οι συνέπειες αυτές έχουν κάνει τον λαό μας να μην γνωρίζει την γλώσσα του, να μην έχει τις έννοιες τις ελληνικές και να χάνει την ευθυκρισία του, έτσι που να καθίσταται ευάλωτος σε οποιαδήποτε διαχείρισή του. Οι νευροεπιστήμες λένε ότι η γλώσσα κατά ποιότητα και ποσότητα εννοιολογική, είναι όχι παράγων της νόησης, ο πλάστης της νόησης. Γι' αυτό φοβάμαι και θέλω να προσέξει ο τωρινός υπουργός Παιδείας. Θα κάνω καινούργια φασαρία σαν αυτή που είχα κάνει με την Ρεπούση, όταν είπα «ζητήστε την συνδρομή της Ακαδημίας και ξωπετάξτε αυτό το βδέλυγμα»! Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που αυτούς τους ανθρώπους αντί να τους έχουν εγκλείστους, τους έχουμε και μας εκπροσωπούν στη Βουλή. Πρέπει λοιπόν πρώτ' απ' όλα να αποσυρθεί η Γραμματική που πριν φύγει η κα Διαμαντοπούλου, αυτή η εθνική μειοδότης, έστειλε στα σχολεία την Γραμματική που ακυρώνει την «άλφα βήτα» την ελληνική, τα γράμματά μας. Προσπαθήστε να γράψετε με πέντε φωνήεντα και θα δείτε τι θα λέτε. Στην γραφή της ελληνικής γλώσσας υπάρχει η αταλάντευτη συνέχεια της ταυτότητας αυτού του λαού σε όσο βάθος χιλιετιών μπορείτε να πάτε. Γι' αυτό την πλήττουν: Πρώτα για την δύναμη που έχει στην ψυχοδιανοητική ανάπτυξη του ανθρώπου και ο δεύτερος γιατί είναι τα τεκμήρια της ελληνικότητας. Γι' αυτό φοβάμαι κύριε Βραχιολίδη. Έχω ζητήσει να γίνονται τηλεοπτικές εκπομπές για την γλώσσα. Επίσης, τα βιβλία που έχουν εκπονηθεί και δίνονται στα σχολεία είναι απαράδεκτα, πρέπει να αντικατασταθούν.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα", στις 10 Νοεμβρίου

"Μας γύρισαν στο ΑΕΠ της δραχμής" ! Τι λέτε ρε εκεί στο ...λόμπι;

  προβοκατορας:   Ο τίτλος, είναι από τη σημερινή ΑΥΓΗ, η οποία -ως γνωστόν- είναι εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ
Κι επειδή αυτόυς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι να τους πιστεύεις και να τους εμπιστεύεσαι, διότι και κινδυνολόγοι είναι και κομμουνιστές (Κεδίκογλου)
Άσε που μπορεί να ...πανηγυρίζουν κιόλας που γυρίζουμε στο ΑΕΠ της δραχμής, διότι αυτοί επιπλέον και στο "λόμπι της δραχμής" ανήκουν (όπως πλέον συμφωνούν όλοι οι ...σοφοί, τελευταία)διαβάστε και καμμιά σωστή (φιλοκυβερνητική δηλαδή) εφημερίδα, η οποία παρουσιάζει τα πράγματα, όπως είναι... >>>
 




Γιατί όμως, το "ΕΘΝΟΣ" πχ, έχει πιό ...δραματικό τίτλο και μιλάει, για "Υφεσιακό ΣΟΚ" κι άλλα τέτοια; Μήπως, όντως "τρέχει" κάτι; 
Λέτε; 
Μπα δεν το πιστεύω... 
 
Σε υφεσιακό σοκ η οικονομία: 
Κατά 7,2% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ
Βαθιά στο τούνελ της ύφεσης βρέθηκε η ελληνική οικονομία και το τρίτο τρίμηνο του 2012, καθώς η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, νέκρωσε ουσιαστικά την όποια οικονομική δραστηριότητα είχε απομείνει.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν ότι το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 7,2% το γ´ τρίμηνο εφέτος, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία, να «γυρίσει» 11 χρόνια πίσω (44,6 δισ. ευρώ το γ´ τρίμηνο εφέτος, 43,4 δισ. ευρώ το γ´ τρίμηνο 2001). 

Η μεγάλη αυτή ύφεση έρχεται ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης λόγω της συνεχούς απομείωσης των διαθέσιμων εισοδημάτων, αλλά και του ουσιαστικού «παγώματος» των επενδύσεων, ενώ περιορίζεται σχετικά από τη μείωση των εισαγωγών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, στο 9μηνο εφέτος το ΑΕΠ έχει μειωθεί συνολικά κατά 6,7% (μετά και τις μειώσεις κατά 6,7% και 6,3% το α´ και το β´ τρίμηνο αντίστοιχα).

Παράγοντες της οικονομίας επισημαίνουν ότι η επίτευξη του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για ύφεση 6,5% στο σύνολο του 2012, εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον χρόνο εκταμίευσης της δόσης, αλλά και το ύψος του ποσού που θα διατεθεί για την αποπληρωμή των οφειλομένων του Δημοσίου στους ιδιώτες.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση το Μεσοπρόθεσμο, η ελληνική οικονομία θα βρεθεί και το 2013- για 6ο συνεχές έτος- σε ύφεση (μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%), ενώ το 2014 θα υπάρξει οριακή ανάκαμψη (αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%).

Νέο βίντεο από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (αμοντάριστα πλάνα)

δείτε το:


«Λαϊκά Προάστια»...

Σαν λεκές που δεν έχει στεγνώσει ακόμα κι απλώνεται πάνω στο ρούχο, έτσι απλώνεται και η φτώχεια στα ελληνικά νοικοκυριά. Ενας λεκές από κώνειο, αδικία, απελπισία κι άλλα τοξικά υλικά απλώνεται από σπίτι σε σπίτι, καλύπτει ολόκληρες γειτονιές. Και τις σκοτεινιάζει σαν πάνω απ’ το κεφάλι τους, στον ουρανό, να ίπταται μια βαρειά κατάρα, σάμπως από βαρύ μείγμα φτιαγμένη· που απορροφά το φως...

Πολλή πικρία μαζεύεται, ασφυκτικό αίσθημα αδικίας,ανίσχυρη οργή, χτυπάει το τηλέφωνο, ένας φίλος που κάτι υπαινίσσεται για δανεικά, ντρέπεται να το πει, ντρέπεται να ’ρθει απ’ το σπίτι, μη νομίσει κανείς ότι ήρθε για φαΐ - κάτι σπάει μέσα μας.

Πολλοί, μέσα στον τρόμο αυτής της αθλιότητας, βλέπουν αχνό το φως της αλληλεγγύης - δεν ξέρω αν έχουν δίκιο, ίσως να ’ναι απλώς το αίσθημα αυτό μιαπαρηγοριά, μια παραμυθία «παρηγοριά στον άρρωστο, ώσπου να βγει η ψυχή του». Δίνεις όσο ακόμα έχεις, δίνεις ακόμα κι από το υστέρημά σου στον φίλο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη, στον σύντροφο, στον άγνωστο, δίνεις αλλά τίποτα...
δεν λύνεις, ο δικός του ζόφος βαθαίνει, η πείνα του άλλοτε για φαΐ κι άλλοτε για δικαιοσύνη αγριεύει. Στεκόμαστε δίπλα δίπλα σαν στρατιώτες που μάχη δεν μπορούμε να δώσουμε ή σαν κρατούμενοι σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης απ’ το οποίο δεν μπορούμε να διαφύγουμε, κι ακούμε απ’ αντίκρυ μας τα γέλια αυτών που μας έφεραν ώς εδώ, ακούμε τις διαταγές των Αρμοστών, τις συμβουλές και τιςπαραινέσεις των φερεφώνων τους, τις υποδείξεις και τις απειλές.

Κι ένας - ένας πέφτουμε.

Η Μαρία έμεινε άνεργη, ο Νίκος δεν έχει για τα χρειαζούμενα του παιδιού στο σχολείο, ο Τάσος τα ’χει παρατήσει από καιρό, η Αντιγόνη ντρέπεται και δεν σηκώνει το τηλέφωνο.
  
«Λαϊκά προάστια» σαν αυτά που τραγούδησε η Μπέλλου στο έργο του Ανδριόπουλου, μόνον που τώρα, το 2012, πάνω απ’ τις στέγες,  μέσα στο ημίφως του δειλινού, δεν φτεροκοπάνε παρηγορητικά τα τραγούδια του Μίκη, οι μελωδίες του Χατζιδάκι, η φωνή του Καζαντζίδη, οι ένοπλες κουβέντες του Ακη Πάνου, να φέρουν λίγο βάλσαμο και κάποια απαντοχή στους ανθρώπους - έπεσαν αυτά τα πουλιά της καρδιάς,έπεσαν από καιρό, τα κατέρριψαν τα αντιαεροπορικά του λάιφ στάιλ -  ζόμπι τώρα κι αυτό, χωρίς ζωή πλανιέται στους δρόμους που ερήμωσε, στις καρδιές που αποξήρανε.

Κι έχουμε μείνει ανοχύρωτοι.

Τσάτρα - πάτρα κολλάμε στις ασπίδες μας στίχους των ποιητών και φωτοστέφανα των αγίων, παλιές ωραίες ηρωικές σοβιετικές αφίσες, κάπως να συν-ταχθούμε, αλλά το παιδί πάει νηστικό στο σχολείο και η Βασιλική χρωστάει τρία νοίκια. 

Κύριε Σαμαρά -ελπίζω οι σύμβουλοί σας να σας κρύψουν αυτό το σημείωμα- αι Ειδοί του Μαρτίου δεν έχουν να κάνουν με τη δολοφονία του Καίσαρα.

Συνέβησαν πολύ νωρίτερα. Κι έχουν να κάνουν με τη δολοφονία της ψυχής του Καίσαρα. Συνέβησαν όταν ο Καίσαρας καθ’ οδόν  προς την εξουσία απαρνήθηκε τη δημοκρατία κι έγινε μια νεκρή ψυχή που στη συνέχεια θα τη δολοφονούσε.

Τότε έγινε ο φόνος. Και φονιάς ήταν ο ίδιος ο Καίσαρας, ο ίδιος σκότωσε εκ των προτέρων όσα αργότερα σφράγισαν τη μοίρα του μπροστά στο άγαλμα του Πομπήιου.
                  
Αυτόν λοιπόν τον λαό, που τώρα παραπαίει κάτω απ’ τα χτυπήματα της πολιτικής σας, δεν θα τον εξοντώσετε. Οι λαοί δεν εξοντώνονται. Και ο δικός μας λαός είναι αρχαίος λαός.

Αυτές οι λαϊκές γειτονιές που σήμερα πλακώνει η φοβέρα - η προπαγάνδα και η σκλαβιά - τα μέτρα θα ανα-στηθούν, θα ξανα-σταθούν εν πρώτοις εναντίον σας. Εναντίον των Πραιτωριανών σας και των αφεντικών τους. Υπάρχουν ακόμα γράμματα σε αυτήν τη χώρα, υπάρχουν ακόμα δάσκαλοι, υπάρχουνπαλιά παράσημα στα σπίτια, σε βιτρινίτσες ή χωμένα σε σεντούκια, υπάρχουν φωτογραφίες, υπάρχουν«όνειρα για να λάβουν εκδίκηση».

Δεν χάσαμε ακόμα, δεν νικηθήκαμε, οι γελοιότητες των ειδικών λογαριασμών και των αυτόματων τιμωρητικών μέτρων είναι πεπερασμένα πράγματα, οι άνθρωποι θέλουν να ζουν κι όχι να θρηνούν, ναφοβούνται, να αργοπεθαίνουν. Για σας είναι αργά - αι Ειδοί του Μαρτίου έχουν ήδη επισυμβεί όταν υπογράψατε το Εδικτο της Κατοχής.

Για τους πολίτες μένει να διορθώσουν το κακό. Και θα το διορθώσουν. Αυτό κάνουν πάντα. Κι ύστερα πάνε ακόμα πιο μπροστά.

Ολος ο συρφετός του δικομματικού μονοκομματισμού που καθ’ όλην τη διάρκεια της μεταπολίτευσηςστρέβλωσε την πραγματικότητα και τις προοπτικές της χώρας, εκτρέποντάς τες να υπάρχουν χάριν μόνο του υπερπλουτισμού των Δυνατών, θα σαρωθεί.

Οπως θα σαρωθεί και σε όλη την Ευρώπη. Χθες συναπήργησαν Γερμανοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ούγγροι, Ελληνες , Πορτογάλοι - όλες οι φυλές του Ισραήλ.

Πιστεύετε στα αλήθεια ότι μπορείτε να (κατα)δικάζετε συνεχώς τον λαό για τα δικά σας έργα;

Πιστεύετε στα αλήθεια ότι ένας «κουρντιστός Στουρνάρας», κουρντιστός απ’ τον Μέτερνιχ Σόιμπλε,μπορεί να γίνει το «κουρντιστό πορτοκάλι» του μέλλοντός μας;

Είσθε βαθειά νυχτωμένοι...


Του Στάθη από enikos

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς μετά την ψήφιση των μέτρων Γερμανία και ΔΝΤ, αφού πρώτα έβαλαν την συγκυβέρνηση στο τσεπάκι τους,  λύνουν τώρα τις διαφορές τους. Και για να μην ξεχνιόμαστε όλα αυτά γίνονται στην πλάτη της Ελλάδας. )

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Στη σέντρα… της διαθεσιμότητας ή μάλλον της απόλυσης μπαίνουν 25.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου. Το εργασιακό απόσπασμα έχει ήδη στηθεί για 2.000 υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και έπεται συνέχεια…

ΤΣΙΠΡΑΣ: Τον δρόμο της αυτοδυναμίας φαίνεται να χαράζει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αφήνει ανοιχτή την πόρτα του κόμματος στις συνεργασίες παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και προετοιμασίας...
σε όλα τα επίπεδα.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Την ώρα που η κυβέρνηση έχει κάνει εικόνισμα την ανάπτυξη και ψάχνει με το ψαροντούφεκο τους επενδυτές, στέλνει στην πυρά 10.000 επιχειρήσεις και 30.000 εργαζόμενους.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: «Μεγάλο παιχνίδι» μπλόφας από τη Μόσχα για να αποκτήσει προβάδισμα στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Κατέβασαν τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος στο Facebook και άρχισαν οι νταήδες να κλαψουρίζουν και να διαλαλούν ότι έπεσαν θύματα «λογοκρισίας». Κάποτε όμως διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το Indymedia, καταγγέλλοντας την… «ελευθερία» που απολαμβάνουν οι διαχειριστές του. Έτσι όπως έστρωσαν, να κοιμηθούν μπας και ξεβρομίσουν λίγο τα social media…

Από το Ποντίκι