«Οδικός γδάρτης», οικονομία και ….Θανάσης Βέγγος

του Διονύση Ελευθεράτου

Απίστευτοι οι Σαμαράς - Βενιζέλος! Ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο, για δάνειο 10 δισ. ευρώ, αλλά ψελλίζουν - ακόμη- ότι θα αποφύγουν την επιβολή νέων μέτρων. Α, όχι «οριζόντων» μέτρων- για να ακριβολογούμε αερολογώντας. Καταρτίζεται, λεει, «Οδικός Χάρτης» εξόδου από την κρίση. «Οδικός Χάρτης», δηλαδή «Παροδικός Γδάρτης». Παρακαλώ, δώστε έμφαση στο «παροδικός». Διότι, πού θα πάει, κατά το 2050 θα ησυχάσουμε. Θα καταμετρηθούν οι επιζήσαντες. Θα διαπιστωθεί πώς αντιδρά ο οργανισμός τους στο νέο εργασιακό, κοινωνικό, ασφαλιστικό τοπίο που θα θυμίζει παλιές ταινίες τύπου «Μαντ Μαξ». Προς το παρόν, «Μαντ Μαξ» είναι κάτι σαν κωδικοποίηση: «Μαντάρει το Μαξίμου» το κουστουμάκι 2014 - 16.

Τα κανάλια (τους) ήδη μας προϊδεάζουν για τις νέες περικοπές. Εκείνοι μισο- επιμένουν: «Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα». Ελήφθη: δεν εκλαμβάνεται ως νέο μέτρο η νέα εφαρμογή του παλιού. Σου έχουν ήδη κόψει μισθό, σύνταξη, επιδόματα; Σου έχουν ήδη αυξήσει φόρους; Ε, ....
οτιδήποτε από αυτά κι αν επιβληθεί, πάλι, θα θεωρείται απλή προβολή του παρελθόντος στο παρόν. Δεν υπάρχουν νέα «οριζόντια» μέτρα. Λογικό: Τώρα που είσαι πεσμένος στο έδαφος, με το πρόσωπο στο χώμα, σε βιάζουν «καθέτως». Οι άνθρωποι δεν ψεύδονται. Είναι απλώς σχολαστικοί, ως χρήστες της γλώσσας και γνώστες του «κάμα σούτρα».

Ο «Οδικός Γδάρτης» υπόσχεται ένα νοσταλγικό ταξίδι στο βιοτικό επίπεδο της δεκαετίας του '60 - και βλέπουμε. Ίσως για αυτό η οικονομική πολιτική τους θυμίζει τις παλιές ταινίες του Θανάση Βέγγου.

Η αντίσταση που θρυλείται ότι θα προβάλει η κυβέρνηση στην τρόικα μάλλον παραπέμπει στον «πυγμάχο» Τρύφωνα, από την ταινία «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» (1963). «Για ξάπλες ήρθες εδώ Τρύφωνα;»... Μπα, σήμερα τα πράγματα διαφέρουν κάπως: σωριασμένοι είμαστε εμείς, όχι ο Τρύφωνας. Εξουθενωμένοι, αλλά όχι τόσο ζαλισμένοι ώστε να μη θυμόμαστε τι ακριβώς συνέβη την τελευταία φορά που ενη- ΜΜΕ- ρωθήκαμε ότι ο Στουρνάρας «χτύπησε το χέρι στο τραπέζι» και «φόβισε» την τρόικα.

Το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» των χιλίων αλχημειών, που σταθμίστηκε τον Αύγουστο στα 2,9 δισεκατομμύρια κι έπεσε στο 0,3 δισ. στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού; Α, εδώ έχουμε τους «Αστροναύτες για δέσιμο» (1962). Τους τρελούς επιστήμονες Βέγγο - Ξενίδη που υπέβαλαν σε «εκπαιδευτικά» μαρτύρια τον «αστροναύτη» Βουτσά, τον εκτόξευσαν, αλλά ο ...λυόμενος πύραυλος έπεσε στα νερά του Σαρωνικού. Πώς; Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το «πρωτογενές» για να ενισχύσει κάποιους οικονομικά ασθενέστερους; Θυμάστε την αόρατη σούπα που «έρεε» στα πιάτα, στην ταινία «Ένας τρελός - τρελός Βέγγος, του 1965;

Το «success story» τυγχάνει, λέει, διεθνούς αναγνώρισης και θαυμασμού. Η φήμη του παντού ταξιδεύει και τους πάντες σαγηνεύει. Τόσο επιτυχές είναι το ταξίδι, που το «success story» δεν πήρε καν βίζα από το - συσταθέν στη Βουλή- Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους. Αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του Γραφείου: «Η επίτευξη και κυρίως η διατήρηση μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων στο μέλλον (πάνω σε μια εξασθενημένη οικονομία) είναι σχεδόν αδύνατη. Ούτε μπορεί κανείς να αναμένει σοβαρή μείωση του χρέους μέσω ιδιωτικοποιήσεων».

Υπό αυτές τις συνθήκες, το επικό ταξίδι του «success story» μάλλον θυμίζει την κλασσική σκηνή του «Ξένοιαστου παλαβιάρη» (1971), με τον Βέγγο που νόμιζε ότι αρμένιζε, αλλά είχε ξεχάσει να λύσει το παλαμάρι. «I'm sorry κύριοι, και εσείς για Αμέρικα», ρώτησε τους ψαράδες. «Όχι ρε φίλε, για Κούλουρη», απάντησαν εκείνοι. Όσο να πεις, κάπως μακρύτερα από το κτίριο της Βουλής. Όσοι πιστεύουν ότι το «success» story βρήκε άλλον τρόπο να φθάσει και να λάμψει «στο Αμέρικα», ας διαβάσουν την έκθεση της «Standard & Poor's» για την Ελλάδα. Poor Greeks, η λιτότητα είναι «standard»...

«Εγώ μια ημέρα θα σε κάνω βασίλισσα», διαβεβαίωνε τη γυναίκα του ο Βέγγος (1964), στο ρόλο ενός εύπορου αλλά φιλάργυρου εργολάβου. Τι θα πει «μια ημέρα», ρε φίλε; Πλάκα κάνεις; Δεν βλέπεις πόσο συγκεκριμένες είναι οι δεσμεύσεις του Σαμαρά προς την ελληνική κοινωνία; Μέχρι το 2020, είπε, θα έχει οδηγήσει στα προ κρίσης επίπεδα διαβίωσης τη χώρα που τώρα «πνίγεται» στην ανεργία, που τα τελευταία έξι χρόνια είδε τα διαθέσιμα εισοδήματα των νοικοκυριών της να μειώνονται κατά 35,4%, που, που, που... Ναι, σε έξι χρόνια θα ζούμε όπως ζούσαμε πριν από την κρίση. Εφικτό; Απολύτως, εάν ο Σαμαράς εννοεί την κρίση του 1932- τότε που ο Βέγγος ήταν έξι ετών.

Κύριοι Κεδίκογλου και Δένδια, να μνημονεύσουμε το «Θανάση πάρε τ' όπλο σου» (1972), ή μας γραπώνετε με τον 187Α; Δεν μπορεί, όλο και κάποια τρομοκρατική προδιάθεση θα ανιχνεύσετε. Τόσους «φανερούς πράκτορες 000» διαθέτετε... Αφήστε που φοβόμαστε ότι συνιστά αντι- ευρωπαϊκή «extreme opposition» ο Βέγγος του 1969, ο οποίος εμπόδισε τον Γερμανό Φον Τζίφρεν να αρπάξει τα λεφτά («Ένα ασύλληπτο κορόιδο»).

Εκείνο που δεν ξέρουμε ακόμη είναι τι θα απαντάμε στο μέλλον, όταν θα μας ρωτούν: «Τι έκανες στον (κοινωνικό) πόλεμο, Θανάση;». Τι, άραγε;

από το «Πριν»

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΑΝΤΡΙΑ!


Σε συνθήκες ολοκληρωτικής καταστροφής, αντί κάποιοι πνευματικοί άνθρωποι να εμπιστευτούν το λαό και να τον βοηθήσουν να αναλάβει τις ηθικές και πνευματικές του δυνάμεις μέσα από μια πλούσια παράδοση αγώνων και ηρωικών πράξεων και ανάλογης στάσης
ζωής, τι κάνουν;

Πάνε να ποδηγετήσουν και να διαλύσουν ένα κίνημα λαικό ,το οποίο τείνει να δημιουργηθεί και εν δυνάμει ήδη υπάρχει στην κοινωνία δημιουργώντας νέα « μαντριά» ,για να τον εγκλωβίσουν και πάλι και τον χειραγωγούν… Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε ,ώστε να πιστέψουμε ότι αποπνέουν κάτι ελπιδοφόρο όλοι «οι άνωθεν πεμπόμενοι και προβαλλόμενοι», τη στιγμή που ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, για να μη φτάσουμε ως εδώ; Ή μήπως θέλουν να αποδεχτούμε την ολοκληρωτική λογική που λέει ότι άνωθεν πρέπει να επιβάλλονται πολιτικές από κάποιους που αυθαίρετα ονοματίζονται «πνευματικοί» άνθρωποι;

Οι αληθινά πνευματικοί άνθρωποι έμειναν έξω από αυτό το παιχνίδι της απόλυτης ευτέλειας και της ελιτίστικης αντίληψης περί δημοκρατίας, των λίγων και «εκλεκτών» εδώ και πολλά χρόνια!

Οι αληθινά πνευματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή μέσα στο λαό και εμπιστεύονται και προβάλλουν τις υγιείς δυνάμεις που αυτός έχει. Οι αληθινά πνευματικοί άνθρωποι σέβονται πρώτα από όλα τον ίδιο το λαό και πασχίζουν για την αφύπνιση, τη χειραφέτησή του από τα κόμματα και τα ιδεολογήματα της απάτης. Επιδιώκουν να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν το ηθικό του Έλληνα ,που πλήττεται και χτυπιέται αλύπητα στο μετερίζι του αγώνα για αξιοπρέπεια και ζωή, ώστε να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να απαιτήσει τη χώρα και τη ζωή του... Κι όλα αυτά τα κάνουν με σταθερότητα και συνέπεια ,σεβόμενοι πάνω από όλα την αληθινή δημοκρατία, που εκπορεύεται από τον ίδιο το λαό.

Σίγουρα δεν είναι αυτοί που έμαθαν να ζουν από τα ευρωπαικά προγράμματα και τις επιδοτήσεις, ούτε αυτοί που παρασιτικά ευνοούσαν και τιμούσαν ανέκαθεν τους εξουσιαστές και δυνάστες αυτού του λαού.Έλεος! Πόσο ακόμα θα μας εμπαίζουν; Τι άλλο θα κάνουν για να οδηγήσουν το λαό στη λαιμητόμο των αγορών, να ευνουχήσουν τις ζωντανές και αγωνιστικές του δυνάμεις και να τον ποδηγετήσουν σαν να ήταν κοπάδι ;

Ο λαός μας, που συναισθάνεται την κρισιμότητα των καιρών , δε θα πέσει σε καμιά άνωθεν στημένη παγίδα, και δε θα ενδώσει στο εμπόριο ελπίδας ,που τόσο αναίσχυντα του «πουλάνε». Θα κάνει πράξη αυτό που διαισθάνεται ως χρέος του, για να σωθεί με ίδιες δυνάμεις βγαλμένες μέσα από τα ίδια του τα σπλάχνα. Θα γιγαντώσει το ενιαίο μέτωπο αντίστασής του από τα κάτω ,μέχρι αυτό να γίνει ο καταπέλτης όλου του παρασιτικού και καταστροφικού συστήματος, που τον οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή .

Όλοι μαζί θα νικήσουμε, γιατί εμείς είμαστε ο κυρίαρχος λαός κι ο αφέντης αυτού του τόπου. 

Ε. Διαμαντοπούλου, μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου(Ε.ΠΑ.Μ

Tσίπρας, «Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς»

Ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Αλέξης Τσίπρας
“ Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας  ”
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 13:25
"Γιατί να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του; Αφού δε διεκδικεί ούτε παίρνει θέση για το επίμαχο θέμα τους χρέους. Αφού παντού έξω λέει ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει. Το μόνο του επιχείρημα είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν, θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθείστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Σαμαράς".

Σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση και στον ετοιμόρροπο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράεξαπέλυσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδας και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση για τα νέα μέτρα είναι απολύτως υποκριτική, ενώ αναφερόμενος στον φόρο ακινήτων τόνισε ότι "Ρίχνει τα βάρη στους μη έχοντας, στη μεσαία τάξη που ήδη έχει πάει στην κόλαση. Παραμένουν στον παράδεισο της φοροδιαφυγής οι γνωστοί - άγνωστοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες".

«Η κωμωδία της αντίστασης στην Τρόικα θα καταλήξει σε νέα επώδυνα μέτρα»τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους κωμικούς λεονταρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα, ενώ για το φαιδρό «success story» του Πρωθυπουργού δήλωσε πως «κατέρρευσε με πάταγο και το τελευταίο παραμύθι της Κυβέρνησης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς "κρύβεται" απαξιώνοντας την βουλή και υποβαθμίζοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία: "Οδηγούν μία ολόκληρη κοινωνία στην απόγνωση. Σήμερα κατέθεσα μία ακομα επικαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, μία από τις πολλές κατατεθειμένες και αναπάντητες ερωτήσεις. Ο πρωθυπουργός, εδώ και ενάμιση χρόνο, απαξιώνει τη Βουλή, δεν έρχεται να απαντήσει στις ερωτήσεις ούτε τις δικές μου ούτε άλλων συναδέλφων. Υποβαθμίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία, συρρικνώνουν τη δημοκρατία. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει να κρύβεται και να φυγομαχεί. Έχει χρέος να έρθει. Πρέπει να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης".

Σε ότι αφορά στην δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και εκείνους που την "ξεπλένουν" ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Υποπροιόν της κοινωνικής αποσάρθρωσης είναι η επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας, η επέλαση των νεοναζί. Κάποιοι ήθελαν μετεκλογική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι έψαχναν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή (....) Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Αλλά μόνο όταν η κοινή γνώμη στο εσωτερικό και το εξωτερικό ξεσηκώθηκε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόνο τότε υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά να επιβάλλει το νόμο".

Απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Τι μπορεί να περιμένει ακόμα και ο "συντηρητικός" πολιτης από το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου; Να υπερασπιστούν τη δημοκρατία που καθημερινά καταργούν; Να ανατάξουν την οικονομία που οι ίδιοι καταβυθίζουν; Να μειώσουν την ανεργία που οι ίδιοι υπερδιπλασίασαν; Να σώσουν το μαγαζί του που κλείνουν με τις πολιτικές τους; -Ποντάρουν μόνο στη συκοφάντηση, στον εκμηδενισμό του βασικού τους αντιπάλου, του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να πείσουν με όλα τα μέσα, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει και δε θα αλλάξει τίποτα. Η προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως άκρο, ως εχθρός της πατρίδας έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις με την βοήθεια γνωστών και μη εξαιρετέων ΜΜΕ. Όλες οι προσπάθειές τους έχουν πέσει στο κενό. Είναι τουλάχιστον αστεία η προσπάθεια ταύτισης της δύναμης της ελπίδας, που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το μαύρο του φασισμού. Όταν μάλιστα αυτοί που την ομνύουν εφαρμόζουν την πιο βίαιη πολιτική.

"Σας καλώ όλους και όλες να μη δίνετε πια σημασία σε ιστορίες παραλογισμού. Σας καλώ να συνειδητοποιήσετε την δύναμη που έχουμε αλλά και την ιστορική μας ευθύνη. Να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον φόβο. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μίζερα και μοιρολατρικά. Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μία ανάσα από τη μεγάλη νίκη του λαού μας. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Αν κάποιος έπρεπε να φοβάται σήμερα είναι όσοι έριξαν τη χώρα στα βράχια, αυτοί που έκαναν καθεστώς τη διαφθορά, τη μίζα και τη διαπλοκή. Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του η μέρα, λέει ο λαός. Κανείς δεν πιστεύει ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας θα μας σώσουν. Σήμερα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας, όσοι μας οδήγησαν μέχρι εδώ είναι κατηγορούμενοι"είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε "Η κρισιμότητα των στιγμών, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις απαιτούν από όλους εμάς μία νεά και πιο αναβαθμισμένη ωριμότητα, μία νέα ιστορική συνείδηση του ρόλου μας. -Εμείς θα είμαστε μία κυβερνηση αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά τα πράγματα. Και αυτό θα συμβεί με την στήριξη του λαού μας". 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το σκάνδαλο του Σκαραμαγκά και διερωτήθηκε: "Τι θα κάνει τώρα η ακροδεξιά του Μαξίμου. Θα συνεχίσει να παρέχει κάλυψη στον κ. Βενιζέλο, όπως έκανε ο ίδιος με τον κ. Τσοχατζόπουλο;".

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσίπρα:


ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ - 1.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ


Την ώρα που η Ελλάδα λαμβάνει δάνεια, υπογράφει Μνημόνια και προχωρά σε κούρεμα των ομολόγων, αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο ακριβώς είναι το ελληνικό χρέος και πόσο αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο...

Όλα αυτά τα αποκαλύπτει ένα site που μετράει τόσο το παγκόσμιο χρέος (που έχει ξεπεράσει τα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια), όσο και τα χρέη που έχει η κάθε χώρα.

Για την Ελλάδα, το... κοντέρ δείχνει κάτι παραπάνω από... 


370 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 187% του ΑΕΠ της χώρας.
Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του site, το ελληνικό χρέος αυξάνεται κατά περίπου 1.500 ευρώ το δευτερόλεπτο, ενώ το κατά κεφαλήν χρέος φτάνει τα 32.903 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

ΣΗΚΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΘΙΟΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ...


Από το έπος του 1940, στο αίσχος του 2013. Και αν η έννοια ''έπος'' είχε τότε μόνον έναν αποδέκτη, τον ελληνικό λαό, το ''αίσχος'' είναι διαχρονικό και έχει περισσότερους του ενός εκφραστές... 

 

Πρώτα από όλους, τους ''τσολάκογλου'' των κατοχικών κυβερνήσεων... Ύστερα τους κάθε μορφής δωσίλογους, μαυραγορίτες, προδότες, και λοιπούς συνεργάτες των κατακτητών... Το ''αίσχος'' απευθύνεται επίσης και στους πολιτικούς που διέφυγαν τότε στο εξωτερικό και που όταν γύρισαν στην... ελεύθερη πλέον Ελλάδα... .. όχι μόνον αποτέλεσαν υποχείρια ξένων δυνάμεων.. .. όχι μόνον δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον εμφύλιο πόλεμο, ίσα-ίσα τον εξέθρεψαν.. ..αλλά το χειρότερο:...
Άφησαν ατιμώρητους όλους εκείνους τους δωσίλογους και μαυραγορίτες, ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, και στηριζόμενοι στον ανίερο πλούτο που εκείνοι απέκτησαν στην διάρκεια της κατοχής οικοδόμησαν μαζί τους, τους ''Νέους Παρθενώνες'' (!!!) του εθνικού διχασμού, και διένειμαν την εξουσία και τον πλούτο μεταξύ τους μέχρι σήμερα.. ..

Σήμερα που οι απόγονοι (φυσικοί και πολιτικοί) εκείνων των πολιτικών, στηριζόμενοι στο ίδιο βρώμικο χρήμα των ίδιων μαυραγοριτών και δωσιλόγων (ή των απογόνων τους) εξακολουθούν να νέμονται την εξουσία και ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΣΑΝ ΝΕΟΙ ''ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ'', ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ! 

Και για να είμαστε τίμιοι και ακριβοδίκαιοι, το ''αίσχος'' έχει αποδέκτη πιά και τον ίδιο τον σημερινό λαό, που αδρανής και αποχαυνωμένος, σαν νέος ραγιάς, λες και δεν πρόκειται για κείνον τον ίδιο λαό του '40, στέκει ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ! 

Ας ελπίσουμε σε μία αφύπνιση του λαού αυτού, που θα οδηγήσει σε μία ανάλογη αντίδραση εκείνης της 28ης Οκτωβρίου του 2011, αντίδραση που προκάλεσε την πτώση του ανδρείκελου τότε πρωθυπουργού.. ..και που θα βροντοφωνάξει το νέο ΟΧΙ στα μούτρα των σημερινών κυβερνητικών ανδρείκελων, συνεργατών του οικονομικού κατακτητή! Για να φύγει το ''αίσχος'' απ΄τις πλάτες του λαού και να παραμείνει εκεί που πραγματικά ανήκει: Στους νέους, αλλά και διαχρονικούς ''γερμανοτσολιάδες''... 


από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥΤΑΝΙΑΣ


Έχουν πλάκα τελικά τα αδέσποτα της ΝουΔούλας – Κι όταν λέμε «αδέσποτα», αναφερόμαστε σ όλους εκείνους που επιμένουν να κυκλοφορούν με μπασταρδεμένα όνειρα στην πιάτσα της πολιτικής πουτανιάς, νομίζοντας πως κάνουν πολιτική και παραμυθιαζόμενοι πως διαθέτουν και πολιτική σκέψη…


Έγινε λοιπόν τελευταία της μοδός, να επικαλούνται όλοι τούτοι το διάχυτο εκνευρισμό στο γαλάζιο κοτέτσι, γιατί δεν αντέχουν λέει να έχει αναδειχτεί η ΝΔ στη κυβέρνηση και την ίδια στιγμή να παραμένει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.Και για ν αποδώσουν υπόσταση σ αυτόν τον ιδιότυπο καημό, σερβίρουν και μια αράδα από παραδείγματα μέσα από τα οποία στοιχειοθετείται (έτσι πιστεύουν) το βάσιμο των ισχυρισμών τους.

Τι προκύπτει όμως τελικά από την επίκληση αυτών των παραδειγμάτων???
Αυτό που πάντα αποτελούσε τη διαχρονική αξία στις συμμορίες των σαπρόφυτων που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή, και σήμερα με τρόπο προκλητικό αλληλοκουκουλώνονται. Η κατακλείδα λοιπόν αυτών των παραδειγμάτων συγκλίνει στην εξής μια και μοναδική διαπίστωση:… 
«Το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται να εξασφαλίζει ποσοστά μικρότερα του 5% στις δημοσκοπήσεις, συνεχίζει να ελέγχει το 50% του κρατικού μηχανισμού, για να μην πούμε παραπάνω. Η κατάσταση αυτή λοιπόν είναι που έχει δημιουργήσει νευρική κρίση στη βάση και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπουν πρωθυπουργό τον Σαμαρά, αλλά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.»

Συμπέρασμα…
Ο καημός των "αγανακτισμένων"καραγκιοζαραίων αυτής της κατηγορίας, ουδόλως σχετίζεται με το περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Το ανάθεμα για όλους αυτούς είναι που αισθάνονται αδικημένοι και ρηγμένοι, για τη μειονεκτική θέση που βρίσκονται στη νομή της εξουσίας, και δεκάρα τσακιστή δε δίνουν για το εθνοκτόνο έργο που συντελείται αυτή την περίοδο στον τόπο μας.
Ο «πατριωτισμός» που ξεχειλίζει απ τα μυαλά των πρωτοκλασάτων στελεχών αλλά και των γαλάζιων αυστραλοπιθήκων που τους στηρίζουν, ουδόλως αφορά την προοπτική αυτής της πατρίδας και την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας των ανδρεικέλων που την ξεπουλούν.Εξαντλείται σε ένα ιδιότυπο «δώσε και μένα μπάρμπα», και κάπου εκεί τελειώνουν όλα γι αυτούς.

Με άλλα λόγια…
Μιλάμε για έναν πολιτικό συρφετό, που άλλοτε εμφανίζεται  με τη διάθεση του πολιτικά αυτονομημένου, και άλλοτε στοιχιζόμενος υπό την πολιτική σκέπη του Μπούλη της οικογένειας των Καραμανληδών, και ο οποίος συρφετός…
  • Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή (ο συρφετός) για τον ηγέτη και πρωθυπουργό τουπου λειτουργεί ως εντεταλμένο δεκανίκι της ξένης κατοχής μέσα στην ίδια του τη χώρα, και που δε δίστασε να ταπεινωθεί όσο κανένας άλλος προκειμένου να υπηρετήσει τη ματαιοδοξία του και να γίνει πρωθυπουργός…
  • Καρφάκι δε του καίγεται (του συρφετού) για την απόλυτη πολιτική ταύτιση με την πολιτική συμμορία του Καστελόριζου, που άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα  για την πλήρη υποταγή της χώρας…
  • Καμιά ντροπή δεν αισθάνεται (ο συρφετός) για τα γαλαζοπράσινα ταπεινωμένα χέρια που ανεβοκατεβαίνουν στο κοινοβούλιο της ντροπής, και μετατρέπουν αδίστακτα τις κατοχικές οδηγίες σε εθνικό δίκαιο, για να δολοφονήσουν μ αυτό την κοινωνία και τα ερείπια των ελπίδων της…
  • Και φυσικά κανενός είδους συνείδηση δεν αφυπνίζεται (του συρφετού) ικανή να τον κάνει να αναλογιστεί πως το κόμμα του, ο πολιτικός του χώρος, το πολιτικό μαντρί που γεννοβολούσε δωσίλογους την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, ξαναγκαστρώθηκε και ξερνά την ίδια ντροπή, την ίδια βρωμιά και πάλι μετά από 70 χρόνια…
Αυτό είναι κύριοι το βαμμένο στα χρώματα του δωσιλογισμού γαλάζιο μαντρί που επιμένετε να ευλογείτε…
  • Είναι αυτό που δεν έχει την τόλμη να αποκαθηλώσει τον ηγέτη του, που προσκύνησε και προσυπέγραψε τα κατοχικά πρωτόκολλα με τίμημα την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία…
  • Είναι αυτό που δε διαθέτει την περηφάνια να ανατρέψει τον ηγέτη του, που με αντάλλαγμα την πρωθυπουργική καρέκλα, προσφέρει άφεση αμαρτιών στα ανομήματα του πολιτικού του συνεταίρου…
  • Είναι αυτό που εν τέλει απέδειξε, πως τούτη την πατρίδα δε την αγαπά… Δεν έχει φωνή για να προασπίσει τα δίκαια και την αξιοπρέπεια του λαού της…
Γιατί το μόνο που διαθέτει είναι ψίθυρος… Είναι η μιζέρια του «αδικημένου» που γρυλίζει γιατί η καρέκλα στο τραπέζι με το φαγοπότι της εξουσίας είναι πιασμένη, κι αυτός σεργιανάει γύρω – γύρω σαν δαρμένο σκυλί περιμένοντας ψίχουλα ή μια θέση «προνομιακή» στον απόπατο με τα αποφάγια.

Όλη αυτή η «αντιπαράθεση» λοιπόν… Όλη αυτή η γκρίνια που ενίοτε εμφανίζεται να «απειλεί» τη συνοχή των σαπροφύτων… Δεν αναδεικνύει την ενεργοποίηση αντανακλαστικών αξιοπρέπειας από τους θλιβερούς της πρωταγωνιστές, αλλά αντιθέτως καταδεικνύει την παντελή έλλειψη αυτής της αξιοπρέπειας, απ όλους αυτούς που περιμένουν «παρκαρισμένοι» την προσωπική τους «αποκατάσταση» ως επιβράβευση για την υπομονή, τη στήριξη και την καρτερικότητά τους.

Φυλακισμένη στα δεσμά της ιστορίας της αυτή η παράταξη, έτσι είναι καταδικασμένη να σκέφτεται… Έτσι είναι προγραμματισμένη να λειτουργεί… Έτσι είναι καταδικασμένη να πορεύεται, και να συμπαρασύρει στην ολέθρια διαδρομή της την ίδια τη χώρα. 

Απλά στο παραμύθι που την δίδαξαν, ήρθε η ώρα να της σερβίρουν πως οφείλει πλέον να μάθει να συμβιώνει και με τη λαχανί της εκδοχή, κι αυτό κάποιοι δυσκολεύονται να το χωνέψουν…

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν έχουμε κατοχή, δεν έχουμε πείνα... Τι έχουμε;


Ρόδος, σε μια Τράπεζα: Νεαρός πατέρας περιμένει 2 ώρες -μέχρι να αδειάσει το κατάστημα- και μετά πλησιάζει στο ταμείο. 
Παραδίδει στον ταμία, τα τρία (3) βιβλιάρια καταθέσεων που έχει μαζί του... 
-...ανάληψη, όλου του ποσού, λέει... 
Ο ταμίας, προχωράει στη διαδικασία ενημέρωσης... 
 -...τα βιβλιάριά σας είναι άδεια, κύριε, λέει, θεωρώντας προφανώς "μη αναλήψιμο"το ποσό των 2 ευρώ και 80 λεπτών (!), που είχαν μέσα συνολικά τα 3 βιβλιάρια (!) 
-...γι' αυτό το ποσό έχω έρθει και περιμένω εδώ σήμερα, >>>




απαντάει χαμηλόφωνα, ο νεαρός πατέρας, πλησιάζοντας στο γκισέ 
...με αυτό το ποσό, με 2,80 ευρώ, θ' αγοράσω το γάλα για το παιδί μου...

  προβοκατορας:  
Το θέμα, το είδα στο enikos.gr  με τον τίτλο: "Η ανάληψη που σόκαρε..." !!!
"...Σόκαρε"... "πέσαμε -πάλι- απ' τα σύννεφα", δηλαδή...

Αλλά ας γυρίσουμε, στο ερώτημα του τίτλου:  
"Δεν έχουμε κατοχή, δεν έχουμε πείνα... Τι έχουμε;"
Τι έχουμε, λοιπόν ;;; Απαντήστε, ο καθένας, κατά πως νομίζει...

Για να σας βοηθήσω -έτσι στο άσχετο- "εγκληματική οργάνωση", είναι ομάδα ανθρώπων, που -με οργανωμένο σχέδιο- πραγματοποιεί ληστείες, δολοφονίες, κλπ...
Καμμία σχέση δηλαδή ...μ' αυτό που ζούμε σήμερα...!!!

Είναι απλό. Ένα δίποδο γουρούνι, που περιφέρεται καθημερινά και γρυλίζει στα κανάλια - χοιροστάσια
θα έδινε τη σωστή απάντηση, σε 10 δευτερόλεπτα:
"Μαζί τα φάγαμε... όταν τα τρώγαμε, καλά ήταν; 
ας πρόσεχε λοιπόν ο Ροδίτης, 
που τώρα έμεινε ταπί τώρα, με 2,80 ευρώ ...καταθέσεις..."
 

 

Δημ. Παπαδημούλης: «Ανοικτοί σε τοπικές συνεργασίες, ερμητικά κλειστοί σε λαμόγια και λερωμένους»


Ημερομηνία: 29/10/2013 
Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημήτρη Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τον Ν. Χατζηνικολάου
Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στις προοπτικές σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην στάση του στα αυτοδιοικητικά, τα φαινόμενα διαφθοράς και τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις Τζιτζικώστα καθώς και στις οικονομικές εξελίξεις:

Ακόμα και αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες

Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τη ΝΔ και η  πρωτιά θα κριθεί πολύ ψηλά, ενδεχομένως και πάνω από το 35%.  Ακόμα και αν επιτύχουμε το στόχο της αυτοδυναμίας -που είναι δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος- εμείς θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες με την ευρύτερη δυνατή στήριξη σε Βουλή και κοινωνία, αλλά με βάση το πρόγραμμα που ο ελληνικός λαός θα έχει ψηφίσει. Οι διαφορές με τα άλλα κόμματα -συμπεριλαμβανομένων και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων-  είναι μεγάλες. Αλλά αν ο λαός δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ με μια καθαρή πρωτιά και αυτοδυναμία, είναι σαφές ότι γύρω από αυτό το πρόγραμμα, με λογικές συγκλίσεις και μετατοπίσεις, θα πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία και η κυβέρνηση. Είμαστε ανοικτοί στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά δεν είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την προτίμηση του λαού και να υλοποιήσει ένα άλλο πρόγραμμα από αυτό για το οποίο μας ψήφισε.

Ανοικτοί σε τοπικές συνεργασίες, ερμητικά κλειστοί σε λαμόγια και  λερωμένους

Στα αυτοδιοικητικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες, επιδιώκοντας μια αλλαγή τοπίου στην Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε να δοθεί και πολιτικό μήνυμα, αντιφασιστικό, αντιμνημονιακό, προοδευτικό, αλλά και να αλλάξουν χέρια οι διοικήσεις, παραμερίζοντας αποτυχημένες διοικήσεις που βαρύνονται από κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος και πελατειακές πρακτικές. Δεν θα περιοριστούμε στους δικούς μας. Αναζητούμε φρέσκιες δυνάμεις και νέα πρόσωπα.  Ωστόσο, κι εδώ θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στα θέματα της προσωπικής ακεραιότητας και εντιμότητας. Πολύ ανοικτοί σε συγκλίσεις και τοπικές συνεργασίες με βάση το πρόγραμμά μας, ερμητικά κλειστοί σε λαμόγια και λερωμένους.


Εμείς χτυπάμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα ίσια και όχι κάτω από τη ζώνη

Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για φαινόμενα διαφθοράς και συγκάλυψης σκανδάλων. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αποκαλείς ένα κόμμα εγκληματική οργάνωση, γιατί κάποια κορυφαία του στελέχη πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Δε συμφωνώ με την άποψη Τζιτζικώστα, Καμμένου και Χρυσής Αυγής. Εμείς χτυπάμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα ίσια και όχι κάτω από τη ζώνη, γιατί δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για τίποτα από όσα τους προσάπτουν. Γι’ αυτό άλλωστε συρρικνώνονται γρήγορα και στην κοινή γνώμη –το ΠΑΣΟΚ γρηγορότερα γιατί είναι ο πρωτομάστορας του Μνημονίου, αλλά και η ΝΔ του Σαμαρά φαίνεται πως ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Η ενέργεια Τζιτζικώστα δεν ήταν αφελής, είχε ψηφοθηρική σκοπιμότητα

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση Τζιτζικώστα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, δεν θεωρώ ότι  έκανε κάτι τέτοιο από αφέλεια, αλλά από ψηφοθηρική σκοπιμότητα προς τους ψηφοφόρους της Χ.Α στην κεντρική Μακεδονία. Στην προσπάθειά του δε, να δικαιολογηθεί, χειροτέρεψε τα πράγματα. Κατά τ’ άλλα, εδώ και 40 μέρες, έχουμε ζητήσει από το προεδρείο της Βουλής και από την κυβέρνηση να φέρουν ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς θα αντιμετωπίζονται όλα τα νέα πολιτικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που γεννά το γεγονός ότι η ηγεσία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μπορούμε να έχουμε έσοδα με πολύ πιο δίκαιο και σύγχρονο φορολογικό σύστημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά υψηλότερους φόρους και δικαιότερη φορολόγηση του συγκεντρωμένου πλούτου, του πλούτου που κρύβεται πίσω από off-shore, που φωλιάζει στην παρα-οικονομία, στα ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο, στις σκανδαλώδεις φορο-απαλλαγές για εφοπλιστές κι άλλους, και λιγότερη φορολογία για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους. Στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε τα ίδια ή και περισσότερα έσοδα με πολύ πιο αποτελεσματικό, δίκαιο και σύγχρονο φορολογικό σύστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χιλιάδες off-shore που κατέχουν τα ακριβότερα ακίνητα στην Ελλάδα  και που έδωσαν το 2012 μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο, όταν από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, από τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, η κυβέρνηση μάζεψε 2 δισ. ευρώ. Αυτό πρέπει να αλλάξει!
12
 
 
1
 
 
0
googleplus
 
13
 
 
 
 
- See more at: http://left.gr/news/dim-papadimoylis-anoiktoi-se-topikes-synergasies-ermitika-kleistoi-se-lamogia-kai-leromenoys#sthash.fY3Uf9jn.dpuf


Ό,τι πιο "αξιόπιστο" έχουν, είναι η ψευτιά τους ! άλλα έλεγαν ,άλλα έκαναν!! Απολαύστε τους!


Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
Πώς λέμε «ο λόγος τους συμβόλαιο»
Ε, καμία σχέση. Θαυμάστε λοιπόν:
Αυτά, τα «μέχρις εδώ!», τα έλεγε – υποτίθεται - ο κ.Παπανδρέου στην τρόικα, τον Οκτώβρη του 2010. Ήμασταν και τότε, βλέπετε, σε φάση «σκληρής διαπραγμάτευσης»…
Για τα αποτελέσματα εκείνων των «σκληρών διαπραγματεύσεων», προφανώς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανασκόπηση.
Πάμε παρακάτω. Όπου στα παρακάτω περιλαμβάνεται κι αυτό: 
Αυτά που έλεγε ο κ.Σαμαράς  στο «Πρώτο Θέμα», τον Μάιο του 2011. >>>






Ήταν τότε που ο κ.Σαμαράς «δεν θα ψήφιζε» το Μνημόνιο 2 (που το ψήφισε). 
Που «δεν θα στήριζε» το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (που το στήριξε). Που «δεν θα συναινούσε» σε απολύσεις (που συναίνεσε). 
Και που «δεν θα συμφωνούσε» σε ιδιωτικοποιήσεις (που συμφώνησε)…
Πάμε παρακάτω:
Στη λεγόμενη «προγραμματική συμφωνία» που συνυπέγραψαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, στη βάση της οποίας - υποτίθεται ότι - συγκροτήθηκε η συγκυβέρνησή τους μετά τις εκλογές του 2012, υπόσχονταν πολλά και διάφορα.
Έλεγαν:
  • «...Ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων».
Τι έκαναν; Τέσσερις μήνες αργότερα, με το μεσοπρόθεσμο, λεηλάτησαν έτι περαιτέρω ό,τι είχε απομείνει να θυμίζει - ως ανάμνηση - τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • «Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται...».
Τι έκαναν; Τέσσερις μήνες μετά, «απελευθέρωσαν» τις απολύσεις, γύρισαν το ωράριο εργασίας στην προ της εξέγερσης του Σικάγου εποχή και κατάργησαν την καθολικότητα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • «Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα».
Τι έκαναν; Τέσσερις μήνες μετά, κατάργησαν δώρα και ΕΚΑΣ από χαμηλοσυνταξιούχους και έφτασαν να αποτιμούν το επίδομα παιδιού στα 13,3 ευρώ το μήνα!
  • «Όχι απολύσεις στο Δημόσιο».
Τι έκαναν; Οι «διαπραγματεύσεις» τους με την τρόικα κατέληξαν στις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
  • «Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης)».
Τι έκαναν; Τέσσερις μήνες μετά, μας ξεφούρνισαν για πρώτη φορά ότι ακόμα και για την είσοδο (!) στο νοσοκομείο ερχόταν νέο χαράτσι , ύψους 25 ευρώ!
  • «Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων...».
Τι έκαναν; Πετσόκοψαν επιδόματα και ενισχύσεις ακόμα και από τους ανάπηρους!
Αυτά συνέβησαν στη χώρα ως απότοκο της «αξιοπιστίας» της «προγραμματικής συμφωνίας» μεταξύ των εταίρων της εσωτερικής τρόικας που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές: Κόπηκαν οι μισθοί (κι άλλο). Μειώθηκαν οι συντάξεις (κι άλλο). Κόπηκαν τα κοινωνικά επιδόματα (κι άλλο). Αυξήθηκε η ανεργία (κι άλλο). Κατακρεουργήθηκαν οι εργασιακές σχέσεις (κι άλλο). Καταληστεύτηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία (κι άλλο). Αυξήθηκαν οι φόροι (κι άλλο). Επιβλήθηκε ανομολόγητα Μνημόνιο (κι άλλο).


Μετά την ανάσα που μας έδωσε ο Στάθης, πάμε και παρακάτω – καθότι όταν μιλάμε για «αξιοπιστία» των κυβερνώντων, υπάρχει μεγάλη ουρά.
Οι διακηρύξεις που ακολουθούν ήταν οι «δεσμεύσεις» του κ. Σαμαρά, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο λεγόμενο «πρόγραμμα 18 σημείων» της ΝΔ. 
Απολαύστε:
«Αποκατάσταση αδικιών χαμηλοσυνταξιούχων. Πολυτεκνικά επιδόματα με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορολογουμένων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους. Αποζημίωση φυσικών προσώπων και ασφαλιστικών ταμείων για το PSI. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ρυθμό τουλάχιστον 150.000 το χρόνο από το 2013. Διατήρηση των επιπέδων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες. Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τα 5.000, στα 8.000 και εν συνεχεία στα 12.000 ευρώ. Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά 2 τουλάχιστον χρόνια, χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων. Περικοπές δαπανών από σπατάλη και διαφθορά και όχι από μισθούς και συντάξεις».
Αυτά έλεγε ο κ.Σαμαράς. Δεν χρειάζεται κανένα απολύτως σχόλιο για το πόση σχέση έχουν με την αλήθεια αυτά που έλεγε, πριν τις εκλογές, με τα όσα έκανε και κάνει, μετά τις εκλογές.
Και τώρα ερχόμαστε στα τελευταία. Στα πολύ πρόσφατα. Στις 8/9/2013, ο κύριος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:
«Όχι νέα μέτρα, όχι νέα λιτότητα», είπε…


Κι αφού το είπε, ενάμιση μήνα αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου 2013, ο κ.Σαμαράς  προχώρησε από κοινού με τον κ.Βενιζέλο στη σύνταξη και δημοσιοποίηση της νέας «προγραμματικής συμφωνίας» της κυβέρνησης, που «δεσμεύει» τα δυο κόμματά τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην συγκεκριμένη «προγραμματική συμφωνία» - δέσμευση, μεταξύ άλλων μας διαβεβαιώνουν: 
 Ότι «έχουμε (σσ: έχουνε…) πλήρη συναίσθηση της κατάστασης». Ότι θέλουν την «οριστική και πραγματική απαλλαγή της Πατρίδας μας από το μνημόνιο…». Και κυρίως ότι αφενός «μέτρα που περιορίζουν μισθούς και συντάξεις ούτε πρέπει ούτε μπορεί να ληφθούν» και ότι αφετέρου κινούνται «στα πλαίσια μιας συνολικής σταδιακής μείωσης των φορολογικών βαρών σε όλη την κλίμακα…».

Στο σημείο αυτό παρακαλούμε την προσοχή σας:
Η «προγραμματική συμφωνία» δημοσιοποιήθηκε, επαναλαμβάνουμε, την περασμένη Τετάρτη στις 23 Οκτώβρη. Ε, λοιπόν, την ίδια ακριβώς ημέρα – την ημέρα που στην «προγραμματική  συμφωνία» τους μιλούσαν για μη λήψη νέων μέτρων και για σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών – δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τι προκύπτει; Ότι το νομοσχέδιο αυτό ξεπερνά σε φοροληστρικό κανιβαλισμό όλα τα προηγούμενα! Ότι με το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο μονιμοποιούν μέχρι δευτέρας παρουσίας το (δήθεν έκτακτο) χαράτσι στα ακίνητα, αλλά επιβάλουν πλέον το χαράτσι και σε σπίτια χωρίς ρεύμα! Και σε χωράφια! Και σε γιαπιά! Και σε μαντριά! Δεν αποκλείεται ακόμα και σε κοτέτσια!  

Αυτό πότε το έκαναν; 
Την ίδια ακριβώς μέρα που υποσχέθηκαν τη «μείωση των φορολογικών βαρών»!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, επομένως, ότι σε κάθε τους βήμα τιμούν με τρόπο απόλυτο και καθαρό την έννοια της «αξιοπιστίας» στην πολιτική. 
Μόνο που γι΄ αυτούς, το πιο αξιόπιστο και το πιο αληθινό που σχετίζεται με την πολιτική τους και με τις δεσμεύσεις της, είναι η ψευτιά της.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ "Κατάντια για την χώρα η υποταγή στους δανειστές"


29/10/13 
O Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παραμύθι επιτυχίας που έχει καταρρεύσει» τονίζοντας παράλληλα πως «η εξευτελιστική συμπεριφορά της κ. Μερκελ στο Σαμαρά αποτελεί στρατηγικό αδιέξοδο και για την κυβέρνηση και για τη χώρα».
 
«Είναι κατάντια όχι μόνο για το Σαμαρά αλλά και για τη χώρα αυτή η υποταγή. Όλος ο κόσμος συζητά για το αδιέξοδο ελληνικό πρόγραμμα. Παριστάνουν τους επαναστάτες για εσωτερική κατανάλωση» είπε ο κ. Τσίπρας, διερωτώμενος «Γιατι να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, αφού ομνύει στο Μνημόνιο»;
 
«Δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά; Αν δεν τον λυπηθούν κινδυνεύει να χάσει την εξουσία και θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. αυτό είναι το επιχείρημα Σαμαρά!Πως μ´αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα πως να μην τον απαξιώσουν;».
 
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που συγκεντρώνονται δυνάμεις που μπορούν να επιβάλουν αλλαγές. Ο αντίπαλος δίνει μία μάχη χωρίς ενδοιασμούς για να καθηλώσει τη χώρα μας στη ζώνη του λυκόφωτος" προσθέτοντας πως "Τις τελευταίες μέρες ομολογούν ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Λένε ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα. Δε λένε ότι δεν αντέχει τους ίδιους. Όλοι πια ξέρουμε ποια ολέθρια πολιτική κρύβεται απο πίσω", τόνισε.
 
"Οι προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ όσο κι αν αναπαράγονται είναι..... ανοησίες. Ο ελληνικός λαός δε ζητά απαντήσεις, εφόσον δεν αλλάξει κάτι ριζικά. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η κωμωδία με την τρόικα δε θα καταλήξει σε δράμα; Κατέρρευσε το παραμύθι της επιτυχίας. Όλοι έχουν καταλάβει πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της υποταγής".
 
Δήμευσης της περιουσίας ο ενιαίος φόρος ακινήτων
"Απολύτως υποκριτική η συζήτηση για τα νέα μέτρα. Ο θαυμαστής του Μνημονίου ο κ. Στουρνάρας, τώρα θα αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα λεφτά που λείπουν. Μέσα σ´ αυτό το πακέτο βρίσκεται και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Για να παραμένουν στους φορολογικούς παραδείσους οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι offshore εταιρείες, τη στιγμή που φορτώνει τους αδύναμους. Η κυβέρνηση περνά στο στάδιο δήμευσης της περιουσίας. Αυτά δεν είναι νέα μέτρα; Ενάμισι χρόνο τώρα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του απαξιώνουν τη βουλή. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει και θα έρθει. ελπίζω πως θα σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης."