ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ.....ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..!!!!‏

!


"Τσάμπα μάγκας" στα κανάλια... αλλά μέσα στη βουλή κότα [ έτσι... κ. Μίμη;]




Όσοι βρέθηκαν στα μαθητικά θρανία την δεκαετία του ’70, ίσως να θυμούνται το Αναγνωστικό της Α’ Δημοτικού (έκδοση 1971), με τίτλο «ἀλφαβητάριον» και το οποίο ήταν γεμάτο με – όπως έγραφε και στην πρώτη σελίδα-
«ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ».
Αλλά και όσοι δεν το γνωρίζουν, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουν ακούσει την «ατάκα»: «Λόλα, να ένα μήλο». Αυτή η φράση προέκυψε από μια σελίδα του εν λόγω βιβλίου και πιο συγκεκριμένα από την σελίδα όπου διδάσκονταν το γράμμα «μ». Το παράδοξο είναι πάντως, πως η ακριβής φράση δεν ήταν «Λόλα, να ένα μήλο», -ή «Άννα, να ένα μήλο» όπως επίσης αναφέρεται μερικές φορές-, αλλά «Έλλη, να ένα μήλο»:

- Ἕλλη, νά ἕνα μῆλο. - Λόλα, νά ἕνα ἄλλο. - Ἄννα, νά μῆλα.
Το πως και το γιατί, στην συγκεκριμένη φράση που επικράτησε, αντικατέστησε η Λόλα την Έλλη, δεν είναι σαφές, αν και κάποιες από τις εικασίες που θα μπορούσαν να γίνουν, είναι γιατί το Λόλα φέρνει προς το «λωλός» (θηλυκό: λωλή και σε γλώσσα «αργκό» λώλα), ή επειδή ακούγεται ίσως πιο παιδικό. Άλλωστε η φράση αυτή χρησιμοποιείται συνήθως με περιπαικτική διάθεση. ...


Ανδρουλάκης: "Ζούμε παγιδευμένοι στο hotel... by babisflou 


βέβαια εδώ μιλάμε για  την σκληρή κριτική στην πολιτική του πρωθυπουργού από τον Μίμη

"Υπάρχει μια προφανής άτυπη συμπαιγνία μεταξύ των αντιπάλων συμπαικτών μεγάλων και μικρών στη διαιώνιση του σκηνικού που μας οδήγησε στη χρεοκοπία", είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης στην πρωινή εκπομπή του MEGA. 

"Ο καθένας κάνει το παιχνίδι του όπως το έκανε πριν σαν να μη συμβαίνει τίποτα", σημείωσε και προσέθεσε πως τους τέσσερις πρώτους μήνες ο πρωθυπουργός έκανε λάθος επιλογές σε κινήσεις και πρόσωπα.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς θα έπρεπε να είναι μαζί σε τέτοιες δύσκολες εποχές. "Τι παριστάνουν και οι δυο;" διερωτήθηκε, τονίζοντας πως δε πρέπει να ξεχνάνε πως είναι παιδιά από δύο οικογένειες με ιστορία.
"Ήταν φίλοι στο Πανεπιστήμιο, μέχρι και τις ίδιες γκόμενες μπορεί να είχαν είπε και δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τη πατρίδα;", είπε ενώ υπογράμμισε πως "ζούμε παγιδευμένοι στο hotel California. Να μείνεις στο ευρώ είναι βαρύ, να φύγεις είναι δυσβάσταχτο".
Τόνισε δε ότι δεν υπερασπίστηκε η Ελλάδα από την αρχή σωστά ενώ χαρακτήρισε φούσκα τη σύγκληση με την Ευρώπη.
Για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τόνισε ότι "δεν μπορούσα να πάρω την ευθύνη να γκρεμίσω μία κυβέρνηση γι’ αυτό ψηφίζω. Είδα, όμως, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κλαίνε, πριν πάνε να ψηφίσουν'".
Τέλος, εμφανίστηκε καυστικός και για την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Αναφερόμενος στη χθεσινή αναφορά της Α. Μέρκελ, ότι δεν κυβερνούσε αυτή την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, της επιτέθηκε λέγοντας: "Τι λες... μωρή".

"Τσάμπα μάγκας" στα κανάλια... αλλά μέσα στη βουλή  κότα  [ έτσι δεν είναι κ. Μίμη;] 
To παραπάνω video "παίζει" στο διαδίκτυο, τάχα σαν σκληρή κριτική Ανδρουλάκη, αλλά όταν το δεις ολοκληρωμένα τότε θα πρέπει να δεις την πίσω πλευρά της σκέψης του.
Είναι η σκοτεινή πλευρά του αύριο, μιας πολιτικής παλάντζας, που όταν δεν γράφει βιβλία παριστάνει την επαναστατική γλάστρα των καναλαρχών, λες και εάν οι καναλάρχες έβλεπαν τα λόγια του, ως ανατρεπτικά του συστήματος, που το στηρίζουν, θα τον άφηναν να φλυαρεί επί ώρες με φτηνές και ανέξοδες πολιτικάντηκες κορώνες!
Είναι ο σκληρός υποστηρικτής της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής της τρόικα και των κλητήρων της υπό του GAP.
Αν παρουσίαζε, έστω και μία, εμπράγματη διαφωνία σε καίρια ψηφοφορία (ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα) θα είχε την ηθική νομιμοποίηση να τα λέει και να τα βροντοφωνάξει, αλλά όταν είναι "ΝΑΙ σε όλα"... τουλάχιστον ας σιωπά, χωρίς να μπαίνω στην ενδεχόμενη περίπτωση της παραίτησης από βουλευτής.
Καθιέρωσαν στη  βουλή την πολιτική ορολογία του "τζάμπα μάγκα", αυτή εμείς από εδώ θα την στηρίξουμε και θα τους ξεμπροστιάσουμε στον ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί ανεπίσημα να είσαι αντιρρησίας κόκορας και στις κρίσιμες ψηφοφορίες "τζάμπα μάγκας"... [δεν μπορούσα να πάρω την ευθύνη να γκρεμίσω μία κυβέρνηση γι’ αυτό ψηφίζω. Είδα, όμως, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κλαίνε, πριν πάνε να ψηφίσουν] δηλαδή μοιρολογίστρα κότα, σε ένα κοτέτσι που τα εισαγόμενα κοκόρια πηδάνε τις ντόπιες κότες!!!
έτσι δεν είναι κ. Μίμη;

Με πολιτική απέχθεια και προσωπική θλίψη για την παραπάνω διαπίστωση-πολιτική κριτική
Νάσος

"O σιωπών δοκεί συναινείν" (ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ "ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ" )

Δεν υπάρχουν σχόλια: