Ο κόσμος δεν πτοείται – χιλιάδες παραμένουν στο Σύνταγμα

Share
Παρά τη νέα επίθεση – προβοκάτσια των μπαχαλάκηδων, ο κόσμος δεν έφυγε από την Πλατεία Συντάγματος αλλά παραμένει εκεί στέλνοντας εντολή παραίτησης στην κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή.
Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα σαν κι αυτά:
«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω»,
«Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερο παρά μόνο φυλακή».
Δεν έχει καμία σημασία πλέον αν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σήμερα ήταν λίγο περισσότερος ή λίγο λιγότερος απο χθές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πουθενά στον κόσμο δεν έχει παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση, ύστερα από τέτοια λαϊκή κατακραυγή.
Τα σημερινά επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τις 2 βγήκε από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και ανέβηκε στο Σύνταγμα. Πήρε θέση στη συμβολή Β. Σοφίας, Αμαλίας και μπροστά από τη Μεγ. Βρετανία. Η Αστυνομία επεχείρησε να εισέλθει από την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά οι μπαχαλάκηδες τους απώθησαν. Στη συνέχεια δυνάμεις περιφρούρησης του ΠΑΜΕ απώθησαν επίθεση κουκουλοφόρων, οι οποίοι πετούσαν εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ. Στην αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν και δεν επενέβαιναν.
Γρήγορα όμως η σύγκρουση γενικεύτηκε με βροχή μολότοφ από την πλευρά των κουκουλοφόρων εναντίον της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ,  της συγκέντρωσης, αλλά και της Αστυνομίας, η οποία απάντησε με χημικά και δακρυγόνα. Οι ομάδες της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ αμύνονταν με τα ξύλα από τα πανό, αλλά στο τέλος επιβλήθηκαν!!!
Περισσότερα από 40 άτομα έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία ανακοίνωσε εννέα προσαγωγές.
To ΠΑΜΕ έκανε αισθητή την παρουσία του από το πρωϊ, υλοποιώντας την υπόσχεση για περικύκλωση του κτιρίου του Κοινοβουλίου.
Από νωρίς, είχαν κατακλυσθεί από κόσμο η πλατεία Συντάγματος και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας -Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και  Καραγεώργη Σερβίας κ.α. Ο κόσμος δεν πτοείται και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Οι περισσότεροι λένε πως θα παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.
Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα και μετά τη δήλωση της   γ.γ. Αλέκας Παπαρήγα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ άρχισαν να αποχωρούν συντεταγμένα, από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια.
Μερικά λεπτά αργότερα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα εναντίον των εναπομεινάντων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα ο χώρος της πλατείας Συντάγματος να εκκενωθεί προσωρινά γιά να ξαναγεμίσει μετά από λίγο.
Στη δήλωσή της η κ.Παπαρήγα απέδωσε στην ακροδεξιά, η οποία «προσπαθεί να τραβήξει δυνάμεις μέσα από την αστυνομία» – όπως είπε- και στην ακροαριστερά, την ευθύνη για τις επιθέσεις που δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, από ομάδες ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: