ΝΔ: χούντα η …συγκυβέρνηση

Share
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συνιστά αυτή τη στιγμή κοινοβουλευτική χούντα” δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δ. Σταμάτης.
Προτείνονται άπειρες λύσεις, εκτός από μία, να μιλήσει ο λαός.  Τι ζητούν όλα αυτά τα σχήματα που παρουσιάζονται, μια συγκυβέρνηση προσωπικοτήτων, πολλές φορές και από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Ζητάνε από ένα μη νομιμοποιημένο για αυτά τα μέτρα πολιτικό σύστημα να προχωρήσει και να νομιμοποιήσει εξωθεσμικές πολιτικές λύσεις“, πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα ο κ. Σταμάτης.
Σε σημερινή του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετική με όσα είπε χθες στο Mega ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ότι δηλαδή ο Σαμαράς …δεν υπερασπίστηκε τάχα το εθνικό συμφέρον στις Βρυξέλλες, ο κ. Σταμάτης είπε μεταξύ άλλων:
Η συνεδρίαση στο ΕΛΚ ήταν κουτσουρεμένη, ετέθη ένα ζήτημα που είχε σχέση με το EFSF και μετά αποχώρησαν πάνω από 6 κράτη. Εξελίχθηκε η συζήτηση στο πλαίσιο των μεταξύ τους συζητήσεων που έγιναν ανάμεσα στους πρωθυπουργούς ή τους αρχηγούς κομμάτων.Ο κ. Σαμαράς, για παράδειγμα, συζήτησε με 4 ή 5 πρωθυπουργούς.
Τις προθέσεις και τις θέσεις ο κ. Σαμαράς δεν τις απέκρυψε. Δύο φορές τις εκδήλωσε δημόσιο με τοποθετήσει. Τη μία φορά προσερχόμενος έξω από την είσοδο του ΕΛΚ έκανε σαφείς δηλώσεις, ότι θεωρεί αποτυχημένη τη συνταγή. Μία άποψη που σήμερα είναι η κυριαρχούσα στην Ευρώπη.
Αυτό που αποκομίσαμε από τις συναντήσεις ήταν, Αντώνη, έχεις δίκιο”.
Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά επέκρινε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τις θέσεις του, κάνοντας λόγο για «τακτική εκδούλευσης που προσφέρει στην κυβέρνηση και στον κ. Παπανδρέου, άλλοτε με Μνημόνιο, άλλοτε με το ΔΝΤ». «Όσα δεν μπορεί να πει η κυβέρνηση, προλαβαίνει και τα λέει ο κ. Καρατζαφέρης», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: