Ν.Δ: "Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό, απόλαυσε τον"

Είναι λογικό ο κομματικός πατριωτισμός να είναι το κύριο σε κάποιες παραταξιακές φυλλάδες αφού μόνο έτσι έχουν λόγω ύπαρξης. Άλλο αυτό όμως και άλλο να απευθύνονται στους αναγνώστες τους θεωρώντας τους λωτοφάγους, παρουσιάζοντας τους το μαύρο άσπρο.

Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο σημερινό άρθρο του Γ. Χαρβελιά στον «Ελεύθερο Τύπο» που παρουσιάζει την κωλοτούμπα της Ν.Δ και του Α. Σαμαρά να πετάξει την μάσκα του αντιμνημονιακού και να ασπαστεί απόλυτα τις θέσεις της τρόικας σαν «νίκη τακτικής» και μάλιστα χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της Ν.Δ «μικρό προφήτη του ευρωζωνικού υφεσιακού αδιεξόδου»!

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε απόσπασμα του καλαμαρά του «Ε.Τ.» και σαν απάντηση το βιντεάκι του δεξιού Γ. Τράγκα που του δίνει αποστομωτική απάντηση.



Ας το συνεχίσουμε όμως και ας αφήσουμε έναν …πιο αξιόπιστο …απ' τον Τράγκα, να δώσει απάντηση στον Γ. Χαρβαλιά αφού πρώτα παραθέσουμε απόσπασμα απ’ τα γραφόμενα του:


«Επί 18 ολόκληρους μήνες μία ετερόκλητη παρέα συμφερόντων, ένα απεχθές συνοθύλευμα μικροκομματικών επιδιώξεων και προσωπικών στρατηγικών επιβίωσης, προσπαθούσε να καταστήσει τον Σαμαρά "μαύρο πρόβατο της Ευρώπης". Δεν τους έφτανε η κακοδαιμονία στην οποία είχαν οδηγήσει τη χώρα, οι ίδιοι κύκλοι που βύθισαν την ελληνική οικονομία στο χάος, μαζί με τους μεταπράττες-εντολοδόχους του μνημονίου, επιχειρούσαν να εξοντώσουν πολιτικά, το μόνο πρόσωπο που έβλεπαν ως αυξανόμενη απειλή. Όχι μόνο στη καρέκλα του πρωθυπουργού αλλά και στην έδρα του δικαστή που θα τους ζητήσει λογαριασμό, για όσα δεινά συσσώρευσαν στην πατρίδα.

Η πρόσφατη νίκη τακτικής του Αντώνη Σαμαρά με την επιστολή “copy paste” , προς το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα και τους δανειστές, σηματοδότησε το τέλος αυτής της εκστρατείας διαβολής και ψεμάτων. Και ταυτόχρονα την αφετηρία δικαίωσης του Σαμαρά στους κοινοτικούς κύκλους που τον αντιμετωπίζουν πλέον, όχι σαν ένα στείρο αρνητή της συνταγής του μνημονίου, αλλά σαν…μικρό προφήτη του ευρωζωνικού υφεσιακού αδιεξόδου».

Αυτά λοιπόν γράφει το φερέφωνο της Ν.Δ, παρουσιάζοντας τον εξευτελισμό που υπέστη ο Α. Σαμαράς –το έχουμε ξαναγράψει. Οι δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους δεν καταλαβαίνουν από μικροκομματικές σκοπιμότητες των ντόπιων αστικών κομμάτων- σαν «αφετηρία δικαίωσης του Σαμαρά στους κοινοτικούς κύκλους». (Στην λογική «αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό απόλαυσέ τον»).

Ελα όμως που τα «αρμόδια» όργανα λογικά θα έπρεπε να κάνουν τον γραφιά του «Ελεύθερου Τύπου» να καταπιεί την … πένα του: 

«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο. Το ΔΝΤ εκφράζει ικανοποίηση ότι η ΝΔ δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: