Αλ. Τσίπρας: Αν βγούμε στους δρόμους, θα καταρρεύσει το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα


Βέβαιος ότι, αν αυτές τις μέρες και κατά την ψήφιση του νέου Μνημονίου, στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, γίνουν όσα και τον προηγούμενο Ιούνιο, “το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα, που κρέμεται από μια κλωστή, δεν θα αντέξει και θα καταρρεύσει” δήλωσε σε πρωινή του συνέντευξη (Real Fm) ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για μεγάλη νίκη υπέρ της δημοκρατίας και των λαϊκών συμφερόντων. Εξάλλου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι το νέο Μνημόνιο εστάλη μόνον στους τρεις: “Κατά την εκτίμησή τους, εκεί τελειώνει το πολιτικό σύστημα και η δημοκρατία στην Ελλάδα, δεν υπάρχει Κοινοβούλιο και κόμματα, υπάρχουν οι τρεις που δεσμεύουν τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες με τις υπογραφές τους”.


Μάλιστα τις ευθύνες για την “εν κρυπτώ” διαπραγμάτευση, όπως την χαρακτήρισε, καταλόγισε πρωτίστως στην κυβέρνηση κι όχι στην τρόικα, καθώς η πρώτη έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της δημοκρατίας.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ήδη βρισκόμαστε σε συνθήκες χρεωκοπίας, "ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας", αναφερόμενος στους περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους, τους νεόπτωχους, τους χιλιάδες ανέργους σε όλες τις πόλεις, τους νέους να φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό... Συμπλήρωσε ότι, αν και κανείς δεν επιδιώκει την αδυναμία πληρωμής, από την άλλη όμως, "αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο να μην πληρώνουμε τους πιστωτές ή να μην πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, νοσοκομεία, σχολειά και να οδηγηθούμε στην κοινωνική διάλυση, τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε: Μήπως τελικά αυτό που μας το εμφανίζουν με τα χειρότερα, με τα μελανά χρώματα, με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, μήπως τελικά είναι κάτι το οποίο βεβαίως είναι σκληρό, αλλά αυτό το οποίο ακολουθούμε προκειμένου να το αποφύγουμε είναι ακόμα σκληρότερο".
Καταληκτικά άσκησε κριτική στον Φ. Κουβέλη και την Αλ. Παπαρήγα, ότι με πρόσχημα τις διαφορετικές απόψεις για την Ευρώπη αρνούνται να απαντήσουν επί της ουσίας "στην πρόσκληση να κάτσουμε σ΄ ένα τραπέζι και να βρούμε τα στοιχεία που μας ενώνουν για να δώσουμε μια διαφορετική διέξοδο", προσθέτοντας ότι "όταν ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και θέλει να δει πώς θα βρεθεί λύση για να αποτραπεί αυτή η τραγωδία, είναι τουλάχιστον μικροκομματικός ο σχεδιασμός τού να μας αφορούν τα ποσοστά μας και πώς θα τα αυξήσουμε και θα έχουμε λίγο περισσότερους βουλευτές". Αναλυτικότερες δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις θα κάνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί.

Νεολαία ΣΥΝ: Να μην επιτρέψουμε την ψήφιση του νέου Μνημονίου
Να κατακλύσει τους δρόμους όλης της χώρας και να μην επιτρέψει την ψήφιση του νέου Μνημονίου κάλεσε νέους και εργαζόμενους η Νεολαία ΣΥΝ στέλνοντας μήνυμα ανατροπής της πολιτικής που, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον στραγγαλισμό της κοινωνίας. “Μας λένε πως για διασώσουν τα κέρδη των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεκδοτών πρέπει να χρεωκοπήσει ο λαός” αναφέρει και καταλήγει: “Η αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμά μας στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: