«Ντελίριο τρομοκρατίας και υστερίας»

«Αναστολή πληρωμών τώρα, μας ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

απο τα ΝΕΑ

Για ντελίριο τρομοκρατίας και υστερίας από μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε πόλεμο με το λαό της χώρας μιλά από το βήμα της Βουλής πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Τα κυρίαρχα συμφέροντα μας ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα» δηλώνει, τονίζοντας πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε αναστολή πληρωμών γιατί τα νέα μέτρα δεν σώζουν από την άτακτη χρεοκοπία, αλλά την φέρνουν πιο κοντά αφού πρώτα θα έχουν εξασφαλιστεί οι πιστωτές. Επίθεση κατά του Ευ.Βενιζέλου -«παριστάνει τον λέοντα στον ελληνικό λαό, αλλά την όρνιθα απέναντι στους πιστωτές-, και «πυρά» και Σαμαρά -«οι κόκκινες γραμμές έγιναν λευκές κορδέλες»...

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κατά την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή επί του Μνημονίου και του PSI ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου βρίσκεται σε απόλυτη, πρωτοφανή δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση, είναι μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε πόλεμο με τον ίδιο το λαό της που εδώ και δύο χρόνια αντιστέκεται με μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες.

«Όπως και σήμερα που έφαγε τόνους χημικά και δεν διαλύεται, διαδηλώνει τη βούληση του δημοκρατικά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για να καταγγείλει πως όταν οι δυνάμεις καταστολής αδυνατούν, τότε αναλαμβάνουν δυνάμεις του παρακράτους, οδηγώντας σε έκτροπα που θέλουν να χρεώσουν στο λαό.

Η οργή του λαού θα μετατραπεί σε διεκδίκηση, ανέφερε για να υπογραμμίσει ότι «είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός εξουσίας που θα ξηλώσει μία προς μία τις παράνομες συμβάσεις που υπογράφονται».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα και για απόπειρα της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει το λαό, ενώ με τις επιλογές της έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. «Δεν έχει μείνει κανένα επιχείρημα που να μπορεί να σταθεί στη λογική, καταφεύγετε στο φόβο και τον τρόμο, κανείς δεν τολμά να παρακολουθήσει δελτία ειδήσεων» είπε περιγράφοντας ένα ντελίριο τρομοκρατίας και υστερίας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ότι ποντάρει στο φόβο του λαού μήπως αποφύγει την οργή του, λέγοντας ότι στο διάγγελμά του περιέγραψε τη χρεοκοπία με όρους βγαλμένους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό που ο Λ.Παπαδήμος ορίζει ως χρεοκοπία είναι το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός, και τον κάλεσε να μην κρύβεται πίσω από κινδυνολογίες και να πει την αλήθεια.

«Η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης όχι μόνο δεν θα μας σώσει, αλλά θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στη χρεοκοπία, αφού προηγουμένως εξασφαλίσει τους πιστωτές μας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι στο μεταξύ η κυβέρνηση θα έχει εκχωρήσει το σύνολο του χρέους στο αγγλικό δίκαιο και θα δικάζει το δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι βρίσκεται σε παραλήρημα επιθετικότητας, γεγονός που φανερώνει ενοχή και ανασφάλεια. «Μακάρι την επιθετικότητα που επιδεικνύει ο κ. Βενιζέλος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωτερικό να την επιδείκνυε και στους πιστωτές μας. Αλλά ο κ. Βενιζέλος παριστάνει τον λέοντα στον ελληνικό λαό και στην τρόικα και τους πιστωτές την όρνιθα».

Επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο δήλωσε ότι «κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διανύσει μια τεράστια απόσταση για να είναι σήμερα βασικός εγγυητής του Μνημονίου». Οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινες κορδέλες, υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι η Βουλή έχει ίσως σήμερα την τελευταία να ταυτιστεί με το συμφέρον και το μέλλον του ελληνικού λαού και επανέλαβε την πρόταση για άμεση αναστολή πληρωμών προς τους πιστωτές, διεκδίκηση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπλήρωση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης ώστε όσα εξοικονομηθούν να πάνε στην υγεία, την παιδεία και την ανάπτυξη και ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους.

Αναφέρθηκε επίσης στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και την προτροπή του να μην δειλιάσει τώρα ο λαός για να παρατηρήσει ότι «ο ελληνικός λαός δεν δείλιασε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία», καλώντας τον κ. Παπαδήμο να αντικρίσει για του λόγου το αληθές τους Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

«Σήμερα κριτής όλων είναι η ιστορία και όχι η χρεοκοπημένες πολιτικές ηγεσίες ενός καταρρέοντας πολιτικού συστήματος, όλοι λογοδοτούμε σε έναν και μόνο, τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: