Που το πάνε οι πολιτικοί;

Με αιχμή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους τεσσερισήμισι δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες των φτωχών, καθώς και τη νέα κατάπτυστη, φασιστική εγκύκλιο για το χαράτσι, οι πλουτοκράτες ετοιμάζονται για νέο πλιάτσικο των ταμείων του κράτους. 

Που το πάνε όμως; Είναι παραπάνω από βέβαιο, ότι τα νέα μέτρα μείωσης των μισθών, επομένως και των εισφορών, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα ελλείμματα στα ταμεία. Το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση την αγορά. Οι στρατιές εξαθλιωμένων ανέργων που θα αντιμετωπίζουν τον εκβιασμό «δούλευε όσο θέλω, μέχρι τελικής πτώσης, αλλιώς θα καταντήσεις άνεργος και χρεωμένος στο κράτος», θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα μείωση της  παραγωγικότητας.

Από τα χαράτσια τις ΔΕΗ έχουν πληρωθεί μόλις τα μισά. Από τις εντολές διακοπής που εκδόθηκαν, μόνο το 2,5% ! έχει υλοποιηθεί. Και από αυτό το ποσοστό, έχει γίνει επανασύνδεση  σε αρκετές περιπτώσεις, από τις επιτροπές αγώνα.
Ολοφάνερα τα μέτρα απέτυχαν, αν ο σκοπός τους είναι εισπρακτικός. Τα έσοδα από το ΦΠΑ για παράδειγμα, είναι πολύ λιγότερα από πριν, αν και αυξήθηκαν οι συντελεστές. Οι περίφημεςιδιωτικοποιήσεις ξεπουλάνε σε εξευτελιστική τιμή την δημόσια περιουσία, κάνοντας απόσβεση των χρημάτων των ξένων, ακόμα και σε ένα χρόνο! Αν κρατούσαμε δηλαδή την περιουσία του κράτους, ένα η δύο χρόνια, θα βγάζαμε περισσότερα από όσα μας δίνουν για να αγοράσουν τις ΔΕΚΟ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ. Η μείωση του ΑΕΠ έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ελλείμματος.Είναι  σίγουρο ότι αν δεν υπήρχε η ύφεση, δηλαδή η μείωση της παραγωγικότητας και του ΑΕΠ, το χρέος σαν ποσοστό θα ήταν πολύ λιγότερο!

Τι νόημα έχουν λοιπόν να ακολουθείται μια επικίνδυνη και αποτυχημένη συνταγή;  Ο στόχος είναι η λεηλασία της μικρής και μεσαίας περιουσίας. Ξέρουν τα λαμόγια, ότι μετά από αυτά τα μέτρα ο λαός το λιγότερο που θα κάνει, είναι να στραφεί προς τα Αριστερά, αναζητώντας ελπίδα και διέξοδο.  Ξέρουν ότι το σύστημά τους κατάρρευσε. Φροντίζουν λοιπόν για την επόμενη μέρα. Στέλνουν τα λεφτά τους σε ευρώ στιςτράπεζες του εξωτερικού, βάζουν φόρους που γνωρίζουν καλά ότι ο πολύς κόσμος αδυνατεί να πληρώσει, και μ αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι θα βάλουν χέρι στα ακίνητα των μεροκαματιάρηδων!

Η φτωχοποίηση των εργαζομένων θα ενταθεί με τις νέες μορφές ευέλικτης δουλείας. Οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα θα αναγκαστούν να καταφύγουν ή σε ξεπούλημα των υπαρχόντων τους ή σε δανεισμό με εξωφρενικούς όρους και επιτόκια. Όταν καταστρέψουν τελείως τον κόσμο, θα επενδύσουν τα λεφτά που έκλεψαν, ώστε να πάρουν στην κατοχή τους τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι ένα νέο κόλπο, παρόμοιο με αυτό του Χρηματιστηρίου (άλλωστε ο εκτελεστής είναι ο ίδιος), αλλά πιο άτιμο και επαχθές.  Η λύση είναι να πάρουμε εμείς, ο λαός, τα μέσα παραγωγής, να πούμε στους δανειστές να πάνε να κουρευτούν και να κλείσουμε σε κελιά τα λυσσασμένα κομματόσκυλα και τους αφέντες τους.  

mitsos175

Δεν υπάρχουν σχόλια: