ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΣ "ΝΤΟΥΤΣΕ"

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris 
venizelos1
ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ...
Άκρατο πολιτικό παχυδερμισμό, ακόρεστη δόξα για εξουσία, αρχομανία και αχαλίνωτη ροπή για επιδειξιομανία προς τα γερμανικά παραγγέλματα, επιδεικνύει τις τελευταίες μέρες ο ζάμπλουτος Υπουργός Οικονομικών της χώρας. Σε μια μανιακή κρίση υποταγής, αποφασίζει την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν στην γενέτειρα των Ναζί: Να φορολογήσει τους πενιχρούς μισθούς των νοικοκύρηδων που τους έχει πιεί το αίμα. Με εγκύκλιο που θυμίζει προκήρυξη τρομοκρατών αποφασίζεται :
-Η κατάσχεση του 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.
-εάν το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, τότε μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη κατά του οφειλέτη.
-Ειδικότερα, όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη, υπογραμμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.
-Αν όμως ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, λαμβανομένης υπ' όψιν και της περίπτωσης που ο οφειλέτης παίρνει τα ανωτέρω από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπ' όψιν το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους να μην είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι 6.11.2008 εις βάρος οφειλετών αίρονται ή περιορίζονται κατά περίπτωση έπειτα από αίτηση του οφειλέτη, στην οποία επισυνάπτονται τα απαραίτητα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει το συνολικό ύψος των αποδοχών ή συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: