PSI: ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (2)


Τι σημαίνει «κούρεμα» του «χρέους», ποιο είναι το κέρδος και για ποιούς,  «πόσα  χρωστάμε» ακόμη, επίλογος.

Το επίσημο «χρέος» αγγίζει περίπου τα 360 δις ευρώ. Πώς από το «κούρεμα» για το οποίο πανηγυρίζει η δοτή κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι πάτρωνες, αφού αυτό έφτασε στο 80-85% και με την ενεργοποίηση των CACs (υποχρεωτικό κούρεμα όσων δεν συμμετείχαν εθελοντικά /βλέπε ασφαλιστικά ταμεία) θα φτάσει στο 95%, το κέρδος είναι μόνο 90 δις ευρώ με βάση τη μείωση κατά περίπου 50%; Για ποιών το κέρδος ακούμε;;;

Ποιο είναι το «χρέος» με βάση τα στοιχεία που μας πλασάρουν;

360 δις. Ευρώ είναι το επίσημο χρέος της χώρας. Γιατί από τα 360 δις η διαδικασία του «κουρέματος» αφορούσε τώρα  τα 180;;;
Πρώτα από όλα εξαιρούνται από το κούρεμα τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους που βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), ύψους 65δις ευρώ.Όπως δήλωσε ο Ντράγκι, η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στο κούρεμα γιατί …διαχειρίζεται χρήματα των φορολογουμένων (!). Τα χρήματα του φορολογούμενου ελληνικού λαού με ποια δικαιοδοσία πήγαν στους τοκογλύφους;;;
Εξαιρούνται ακόμη τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους που λήγουν μετά το 2020. Προσθέστε λοιπόν άλλα 40—45 δις. Ευρώ, για τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε μετά το 2020, όταν τότε, όπως επίσημα αναγνωρίζεται το εξωτερικό μας χρέος θα έχει ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ, όριο που το 2009 κρίθηκε και είναι μη βιώσιμο, οπότε άρχισαν τα μνημόνια.
Εξαιρούνται επιπλέον από το “κούρεμα” άλλα 65 δις. ,  δάνεια που έχει πάρει πρόσφατα η Ελλάδα από την τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ στη βάση του Μνημόνιου . ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Στη διαδικασία του περίφημου PSI αφαιρέθηκαν όλα τα παραπάνω ( 175 δις ευρώ περίπου).
Προσθέστε και καμία 20αριά-25 δις ευρώ που είναι στα χέρια διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων που δεν δέχτηκαν το «κούρεμα» και θα ξεκινήσουν μακρόχρονες δικαστικές διαδικασίες, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα, κι έχετε μια πρώτη εικόνα περί «κέρδους» από τη διαδικασία. (και τα οποία αναγκαστικά θα αφαιρεθούν από το ποσό που ανακοινώνεται σήμερα θριαμβολογικά ως «κέρδος» – (90δις), αλλά σύντομα θα επικαλεστούν  μικρότερο και πάμε πάλι απο την αρχή. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ με στοιχεία που στην ουσία δεν μπορεί να ελέγξει ο λαός, με καταγγελίες για φούσκωμα, με σχοιχεία που σε τελική ανάλυση δεν μας αφορούν ουσιαστικά.

Ποιο είναι το κέρδος από το «κούρεμα», ποιοι έχασαν;

Τα 100 δις των ομολόγων που κουρεύτηκαν κατά  50% είναι στα χέρια ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων. Περίπου τα μισά (50 δις) αφορούν τράπεζες εκτός Ελλάδας. Οι τράπεζες ενισχύονται με πρόσθετα κεφάλαια, ισοφαρίζουν τις ζημίες και με την τοκογλυφική δανειοδοσία προς το ελληνικό δημόσιο θα καταγράψουν τελικά κέρδη. (Δανείζονται από την ΕΚΤ με 1% και αποκομίζουν από το δανεισμό του δημοσίου 4-5%). ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ απογυμνώνονται από τα αποθεματικά τους. O λαλίστατος υπάλληλος των χρηματαγορών και των τραπεζών  Βενιζέλος, “μάτωσε” για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών αλλά αγνόησε τα ασφαλιστικά ταμεία. Μήπως περιμένει αυτός να ζήσει απο τη σύνταξη; Το ασφαλιστικό σύστημα τινάζεται στον αέρα, αλλά εδώ δεν προβλέπεται καμία ενίσχυση, καμία αναπλήρωση.  Συνεχείς μειώσεις συντάξεων, τελικά οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν πάλι. Παράλληλα μείωση του εργατικού κόστους/ μείωση μισθών και ημερομισθίων προκειμένου να ισοσκελίσουν από τη μία τη ζημιά οι μεγαλοϊδιώτες/ομολογιούχοι και να περάσουν στη συνέχεια στην ανάπτυξη, να καταγράψουν δηλ. κι άλλα κέρδη!
Επίλογος με λίγα λόγια
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ όταν διαβάζουμε ή ακούμε αναλύσεις και δηλώσεις  «περί χρέους» είναι η φύση αυτή καθεαυτή του χρέους. Τα εκατοντάδες δις. των ελληνικών ομολόγων εκδόθηκαν για να πληρωθούν ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑΔεν υπάρχει κανένα χρέος πραγματικού κεφαλαίου!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 180ΔΙΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ …ΑΝ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020;;;
Η αποδοχή του εξωτερικού χρέους από την ελληνική κοινωνία θα μας καταδικάσει σε μια μακρόχρονη υποταγή και ατελείωτη φτώχεια, αφού αποδεχόμενοι τις τοκογλυφικές διεθνείς συμφωνίες της ξεπουλημένης κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που μας σπρώχνει σε ένα ατελείωτο τούνελ κοινωνικής εξαθλίωσης, ενώ όλα τα πραγματικά στοιχεία από την άλλη δείχνουν ότι ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε   μπορούμε να ζήσουμε μια πραγματικά ελεύθερη και αξιοβίωτη ζωή.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ότι όταν ακούμε για κέρδος της χώρας πρέπει να καταλαβαίνουμε ζημία της κοινωνίας. Κράτος και κοινωνία, κράτος και πολίτες , κράτος και εργαζόμενοι είναι αντίθετα στρατόπεδα, επειδή το κράτος βρίσκεται στα χέρια της ολιγαρχίας, των τραπεζών και των αγορών, εξυπηρετεί και υποστηρίζει τα δικά τους συμφέροντα. Όταν ακούμε τις πομπώδεις ανακοινώσεις των «πολιτικών μας εκπροσώπων» μέσα από τα επιχειρηματικά ΜΜΕ για επιτυχία του κράτους  οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά. Η κοινωνία, εμείς, δεν έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τα χρηματοοικονομικά  παιχνίδια κέρδους, δεν έχουμε ποτέ κερδίσει τίποτα περισσότερο από χρέη που καλούμαστε να αποπληρώνουμε, όταν ταυτόχρονα έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην αύξηση της κερδοφορίας τους, ως εργαζόμενοι, ως φορολογούμενοι, ως καταναλωτές.
Προετοιμάζουν τον κοινωνικό καιάδα για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.  Επιδιώκουν να επιβάλλουν τη νέα κατοχή με κάθε τρόπο. Γιατί  αυξάνουν καθημερινά  την τρομοκρατία και τις απειλές ; Γιατί επιδιώκουν την κυριαρχία κλίματος ανασφάλειας; Το κάνουν επειδή τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, δεν τους περισσεύει η σιγουριά της επιτυχίας.Φοβούνται την λαϊκή αντίδραση, τρέμουν την εξέγερση που θα τα τινάξει όλα στον αέρα.Ξέρουν πώς δεν μας έχουν βάλλει ακόμα στο χέρι!
Σε λίγες μέρες μια συμβολική ημερομηνία, η  25η Μάρτη, δημιουργεί εφιάλτες στους σχεδιασμούς τουςΤρέμουν την κάθοδο των εκατομμυρίων πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες που θα σημάνει την ανατροπή τους.
ΕΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 99% ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: