Μεμονωμένα περιστατικά»

 Αν είχε την παραμικρή τσίπα φιλότιμου επάνω του ο υπουργός που ηγείται των κατασταλτικών μηχανισμών προστασίας του αυταρχικού-δικτατορικού καθεστώτος του δοτού πρωθυπουργού τραπεζίτη Παπαδήμιου, θα είχε παραιτηθεί, μετά τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες. 

Αντί γ’ αυτό σφυράει αδιάφορα σαν να μην σημβαίνει τίποτα και συν της άλλοις βάζει τον εκπρόσωπου τύπου της ΕΛΑΣ να σεργιανάει τα τηλεοπτικά κανάλια υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη μας.

Ο πιτσιρικάς απ’ την Κρήτη που χαροπαλεύει τώρα στο νοσοκομείο απ’ τα χτυπήματα κουκουλοφόρων μπάτσων «έφυγε όρθιος απ’ το αστυνομικό τμήμα» μας είπε και εξέφρασε την απορία του γιατί «άργησε να καταγγείλει το περιστατικό»!!!

Στην περίπτωση του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώρου, επειδή δεν τον έπαιρνε να πει τέτοιες παπαριές, αναφέρθηκε ότι θα γίνει ΕΔΕ (ξέρεται τώρα .. Εμεις Δεν Ευθυνόμαστε) και το χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό που δεν αφορά σε καμιά περίπτωση την συντεταγμένη αστυνομική διαχείριση ενός προβλήματος». Να μην αρχίσουμε να αναφέρουμε τέτοια «μεμονωμένα» περιστατικά γιατί οι αναγνώστες μας τα γνωρίζουν καλύτερα και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και θύματα του … «μεμονωμένου».

Απορίας άξιο θα είναι πάντως αν στην γενικότερη κατάσταση ατιμωρησίας που υπάρχει στις κτηνωδίες των μπάτσων θα ενταχθεί και η απόπειρα δολοφονίας που έκαναν στον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της συντρόφου του,Ντίνας Δασκαλοπούλου:

«Ο Μάριος χτυπήθηκε με γλομπ, χτυπήθηκε πισώπλατα. Ο Ματατζής γύρισε το γκλομπ ανάποδα, και τον χτύπησε με την λαβή του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να του σπάσει το κρανίο και να κάνει ένα βαθούλωμα που προκαλεί αιμάτωμα και τώρα πιέζει τον εγκέφαλο. Για κάποια ώρα δεν μπορεί να δει, μουδιάζουν τα χέρια του, πονάει πολύ, ζαλίζεται …».

Η ίδια πρόσθεσε, ότι μαζί με τον σύντροφο της θα κάνει μήνυση η οποία «δεν θα είναι κατά του άγνωστου ΜΑΤατζή αλλά θα είναι κατά του ίδιου του υπουργού και κατά του ίδιου του αρχηγού της ΕΛΑΣ για πολιτική και ηθική αυτουργία».
Δεν ξέρουμε τι τύχη-αν και μπορεί να προβλέψουμε με σχετική βεβαιότητα- θα έχει μια τέτοια μήνυση. (Λέτε ο επίδοξος ένστολος δολοφόνος να πάρει προαγωγή για το «ανδραγάθημά» του, όπως οι ομόσταυλοι του στην περίπτωση της «ζαρντινιέρας» στην Θεσσαλονίκη;).

Αυτό που θέλουμε να ευχηθούμε είναι να έχει αίσιο τέλος η εγχείρηση που υποβάλετε σήμερα ο Μάριος Λώρος.

 Οσο για τα «μεμονωμένα» περιστατικά, ας δούμε ποιοι τα δημιουργούν. Το ψυχογράφημα των μπάτσων όπως προκύπτει από την πένα του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: