ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ‏



Σε όσες χώρες μπήκε το ΔΝΤ κατέρρευσαν τα αντίστοιχα πολιτικά συστήματα, εξαφανίστηκε το παλιό πολιτικό προσωπικό και άλλαξαν άρδην πολιτικοί θεσμοί και πολιτικές νοοτροπίες. Σε μας όμως, δεν έχει συμβεί το παραμικρό μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι σε μας δεν έχει εισέλθει μόνο το ΔΝΤ, αλλά ολόκληρη τρόϊκα η οποία οδήγησε, εκτός από πτώχευση και σε απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας. Παρόλα αυτά, όχι μόνο....
δεν άλλαξαν θεσμοί και συνήθειες, όχι μόνο το παλιό πολιτικό προσωπικό δεν εξαφανίστηκε, αλλά είναι εδώ παρόν διακηρύσσοντας ότι θα μας σώσει, υβρίζοντας και τρομοκρατώντας, με την χρήση των καθεστωτικών ΜΜΕ, οποιονδήποτε άλλον έχει αντίθετη άποψη. Τα ίδια πρόσωπα, αλαζονικά φερόμενα, εννοούν να παραμένουν στις θέσεις τους ακλόνητα και ταυτόχρονα να προωθούν στα ψηφοδέλτια του αποτυχημένου παλαιοκομματισμού, τους πολιτικούς τους κλώνους, δηλαδή τους γόνους τους, τις γυναίκες τους, τους συγγενείς τους, τις παρέες τους.

Γιατί όμως δεν κατέρρευσε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα; Για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του συστήματος και ένα σύστημα διατηρείται μόνο αν χρηματοδοτείται. Έτσι το δικό μας πολιτικό σύστημα, με εξαιρετικό πολιτικό ρεαλισμό, έκανε στην άκρη λαό, πατρίδα και Εθνική Κυριαρχία, προκειμένου να εξασφαλίσει την τεράστια χρηματοδότηση της τρόϊκας, ξεπουλώντας τα πάντα και οδηγώντας το λαό στην αιώνια εξαθλίωση.

Δεύτερον, γιατί συνέπεσε (για να μην πούμε προκλήθηκε εξ αιτίας της ελληνικής περίπτωσης), η κρίση να εξαπλωθεί και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία. Η εξάπλωση αυτή της κρίσης έδωσε χρυσή ευκαιρία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και ηθικό στήριγμα, να προπαγανδίζει για γενικότερη συστημική κρίση στην ΕΕ και έτσι να μένει το ίδιο στο απυρόβλητο. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αν ήμασταν εμείς η μόνη περίπτωση με οικονομική κρίση στην ΕΕ. Τότε δεν θα είχε το ηθικό άλλοθι για να σταθεί!!!

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι που το ελληνικό πολιτικό σύστημα διατηρείται και δεν καταρρέει και κυρίως ο πρώτος, δηλαδή αυτός της χρηματοδότησης. Γι’ αυτό και εκβιάζει με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», γιατί γνωρίζει πως τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα οδηγήσει πάραυτα σε παύση της χρηματοδότησης από την τρόϊκα και σε αυτόματη κατάρρευση του ίδιου.

http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: