Τσίπρας: Δεν συμμετέχουμε σε "κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου"

11/05/2012 


Με αυτή τη δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο...
Τσίπρας: Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου
ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έβαλε τέλος και στη διερευνητική εντολή του ΠΑΣΟΚ για σύσταση «οικουμενικής κυβέρνησης» με τη συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Την άρνηση σε μια τέτοια κυβέρνηση την έχει δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ασκώντας κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Τους κάλεσε, ωστόσο, να αφήσουν τα «επικοινωνιακά τερτίπια» και να απαντήσουν καθαρά αν θα επιμείνουν στα νέα μέτρα ή όχι.


Μίλησε για μετατόπιση Κουβέλη εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να μείνει σταθερός σε όσα είπε και τελικά να μην στηρίξει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: "Ελπίζω στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα", ανακοινώνοντας ότι θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επόμενο βήμα είναι η συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Κάρολου Παπούλια, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

Θα αλλάξει! ρε ξενόδουλε Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΤΑ !! Πρώτο κόμμα και από 52 θα πάει 135-145 έδρες! Το ξέρετε για αυτό έχουτε λυσσιάζει να μην γίνουν εκλογές! Και εσύ από 13% στο 9-10! Το γνωρίζεις αυτό πολύ καλά! Με ΣΥΡΙΖΑ πρώτο οι αντιμνημονιακές χωρίς τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δυνάμεις θα έχουν 170-185 έδρες! Για αυτό λαμόγια τρέμετε την νέα ετυμηγορία του λαού! Τρέμουν και τα ευρωλαμόγια του νεοφιλελευθερισμού γιατί μετά έρχεται ντόμινο αλλαγών στη Νότια Ευρώπη! Μετά ανοίγουν τα κελιά για τους δοσίλογους του ΠΑΣΟΚ & της ΝΔ! Άσε πού μετά αλλάζει το σύνταγμα και έρχεται η απλή η ανόθευτη αναλογική για εκλογικό νόμο! Τέλος τα φαγοπότια! Τέλος τα ψεύτικα δειλίματα! Και οι εκβιασμοί! Λαμόγια κρυφτείτε! Έρχονται κρεμάλες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: