ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ «ΒΟΥΤΙΑ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 30% ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
ΥΦΕΣΗ, ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ
Δραματική είναι η πτώση των δημοσίων εσόδων το μήνα Μάιο, ως αποτέλεσμα των ακολουθούμενων μνημονιακών πολιτικών, που δημιουργούν τεράστιες «μαύρες» τρύπες στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δημόσια έσοδα καταγράφουν από τις αρχές Μαΐου πτώση της τάξης του 25% - 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Οι εξελίξεις έχουν κινητοποιήσει, όψιμα, το μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών και ήδη από χθες το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς έχει απανωτές συσκέψεις με στελέχη τουΓενικού Λογιστηρίου του Κράτους τόσο για την πορεία των δημοσίων εσόδων όσο και για τις δαπάνες.
Η ηγεσία του υπουργείου βλέποντας τα δημόσια ταμεία να αδειάζουν και τα έσοδα να βρίσκονται σεελεύθερη πτώση, σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που έχει στη διάθεσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ύψους 3 δισ. ευρώ.
Όμως οι αιτίες της «βουτιάς» των εσόδων έχουν να κάνουν πρώτ' απ' όλα με τις ακολουθούμενεςμνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που βαθαίνουν την ύφεση, ισοπεδώνουν τους μισθούς και πολλαπλασιάζουν τα «λουκέτα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επιπλέον, η σκόπιμη διάλυση του φορολογικού μηχανισμού, εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης, της διογκούμενης γραφειοκρατίας που δημιουργούν τα μνημονιακά μέτρα, της ελλιπούς μηχανοργάνωσης και της ανάδειξης των «ημετέρων» στις θέσεις ευθύνης έχει καταβαραθρώσει τα δημόσια έσοδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην ΦΑΕΕ Αθηνών έξι εξειδικευμένοι ελεγκτές, που θα έπρεπε να διενεργούν καθημερινά ελέγχους σε μεγάλες εταιρείες, ασχολούνται αποκλειστικά με αιτήσεις και απορίες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ!
Επιπρόσθετα, τα όσα αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με την επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 300.000 ευρώ), αποδεικνύουν ότι τελικά... λεφτά υπάρχουν! Συγκεκριμένα, 2,3 δις ευρώ «λιμνάζουν» στην εν λόγω επιτροπή, καθώς δεν έχει ακόμα συσταθεί (!) από τον Νοέμβριο, που έπρεπε να είχε ξεκινήσει να λειτουργεί! Ενώ για τους μικροοφειλέτες στέλνονται ειδοποιητήρια-απειλές κατάσχεσης για ποσά από 300 ευρώ!
Λεφτά υπάρχουν στους μεγαλοφοροφυγάδες και δεν καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, γιατί κάποιοι επέλεξαν, να μην συστήσουν την επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για τους μεγαλοοφειλέτες. Αποδεικνύουν επίσης την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αντί της καταστροφολογίας, της επιβολής χαρατσιών, της μείωσης κοινωνικών δαπανών, αμοιβών και συντάξεων.
Μόνη λύση, λοιπόν, απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι ηανατροπήΗ προοδευτική ανατροπή! 
Παρασκευή 24 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: