Τόσο μαλάκας; Μέρος Β' και έχουμε ακόμα!!!


Τόσο μαλάκας; part 3

Ήλπιζα πως γράφοντας το τρίτο μέρος, η τριλογία θα ολοκληρώνονταν, αλλά αυτό το παλικάρι μπορεί να μας κάνει να δημιουργήσουμε μόνιμη στήλη για την πάρτη του. Ο λόγος, για ποιον άλλον, για τον Αντώνη τον Σαμαρά. Τον πιο μαλάκα εν ενεργεία πολιτικό στην Ελλάδα.

   Η προσωποποίηση της ματαιοδοξίας   Ο Αντωνάκης είναι τόσο μαλάκας, που διέγραψε την Ντόρα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή ψήφισε υπέρ του μνημονίου, όταν αυτός δήλωνε αντιμνημονιακός, και τώρα την κάνει επικεφαλής ψηφοδελτίου, προκειμένου να.. ψηφίσει υπέρ του μνημονίου μπας και βγει πρωθυπουργός.

Φυσικά η προσπάθεια πρωθυπουργοποίησης του Αντώνη, είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, με τις χειμερινοανοιξιάτικες μεταγραφές του Βορίδη του τσεκουροφόρου και του ΆδωνηΓεωργιάδη του φωνακλά γίγαντα. "Γιατί να μην έρθουν κι αυτοί" αναρωτήθηκε ο μαλάκας, "αυτοί θέλουν εξουσία και εγώ θέλω να βγω πρωθυπουργός". Το ότι δεν είχαν κοινή πολιτική σκέψη, φυσικά δεν είχε καμία σημασία. Ήθος, αξίες κτλ είναι μαλακίες.

Οι εκλογές έγιναν και ο Αντώνης πήρε από τα τρία το μακρύτερο. Κατέβηκε ως ουσιαστικά μοναδικός υποψήφιος, ψηφίστηκε ειδικός αντιδημοκρατικός νόμος και του έδωσε 50 έδρες δώρο, έκανε και κάτι συνεργασίες, αλλά τζίφος. Με 20% δε γάμησε κανένας Αντώνη.

Και πάμε στο σήμερα. Η Ντόρα έκανε τη μεγάλη επιστροφή στο κόμμα που αγάπησε από μικρή και στο κόμμα που κανείς δεν την αγάπησε, αλλά δεν ήταν η μόνη μεταγραφική κίνηση που έκανε ο πρόεδρος. Βλέπεις, όταν πας για πρωτάθλημα και αφού κάνεις το πρώτο άνοιγμα, είναι εύκολο να παρασυρθείς, πόσο μάλλον όταν είσαι τόσο μαλάκας όσο ο Αντώνης.

Τα επόμενα μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα, ήρθαν και πάλι από τη δοκιμασμένη(;) συνταγή του ΛΑ.ΟΣ. Πλεύρης και Ανατολάκης, aka ο λιγότερο δημοφιλής βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ και ένας πρώην ποδοσφαιριστής, προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία. Τι δήλωσε ο μαλάκας; "Το ευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται συνεχώς. το πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη δημιουργείται με προσχωρήσεις προς κάθε κατεύθυνση", ικανοποιημένος που τα μέλη του κόμματος αυξάνονται συνεχώς. Μάλλον θα θεωρεί ότι έτσι κερδίζει έδρες, δεν εξηγείται αλλιώς.

Και επειδή βάση της λογικής του μαλάκα, the more the merrier, οι έως τώρα μεταγραφές, ολοκληρώθηκαν και με την προσθήκη του Κυριάκου Βελόπουλου και Παύλου Μαρκάκη. ΛΑ.ΟΣ, τι άλλο; Εντάξει το έχει σίγουρο πια ο Αντώνης.

Για να συνοψίσουμε. Ο Αντώνης θέλει να γίνει πρωθυπουργός, σβήνει τη Ντόρα επειδή είναι υπέρ του Μνημονίου, έπειτα την καλεί να επιστρέψει για να ταχθεί υπέρ του μνημονίου, παίρνει μαζί του 6 βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ, οι οποίοι με το να αλλάξουν στρατόπεδο λογικά χάνουν πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους (το είδαμε άλλωστε στις 6 Μαΐου με τους Βορίδη και Γεωργιάδη με την προσθήκη των οποίων το ποσοστό της ΝΔ έπεσε αντί να ανέβει), ενώ ταυτόχρονα οι κινήσεις αυτές "μπερδεύουν" τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι βλέπουν μια τυφλή μεταγραφική μανία, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, πολιτικών τοποθετήσεων επί του μνημονίου και πρόσφατης φρασεολογίας στα ΜΜΕ. Παράλληλα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν άνοδο. Και αυτό κατά τη γνώμη μου, έργο του Αντώνη. Πόσο; Τόσο!

Δε χρειάζεται να είσαι αυθεντία στην πολιτική για να καταλάβεις πόσο λάθος τρόπο, ακολουθεί ο Σαμαράς. Κάτι ξέρει ο χοντρός και το πάει σιγά σιγά. Ούτε συσπειρώσεις, ούτε μεταγραφές, ούτε θεατρινισμοί στις δηλώσεις του. Ξέρει ότι έχασε και το αποδέχεται. Ο Αντώνης έχει τυφλωθεί τόσο από την εμμονή του να γίνει πρωθυπουργός, που δε σκέφτεται τίποτα. Και ξέρετε τι λένε... ότι σε τυφλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: