Σκληρή γλώσσα Τσίπρα κατά Παπαδήμου

ΑΘΗΝΑ 30/05/2012

Διαφημίσεις Google

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά18 Χρόνια τακτοποιούμε Επιτυχώς
Χρέη Ιδιωτών. Ενημερώσου Τώρα!
www.virvilis.gr
"Αυτό που μας ξαφνιάζει, είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Reuters που -επικαλούμενο κύκλους της Κομισιόν- αποκαλύπτει αίτημα Παπαδήμου προς τονΜπαρόζο για σκληρή δήλωση- μήνυμα προς την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κατάντημα των πανικόβλητων", συμπληρώνοντας πως "ό,τι και αν σκαρφιστούν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε στην ίδια κατεύθυνση και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία αναφέρεται ότι μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ) - πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους.

Πάντως, ο Λ. Παπαδήμος διέψευσε το δημοσίευμα του Reuters. Σε δήλωση του προς το "Βήμα", σημειώνει: "Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη δήλωση Μπαρόζο -σε συνέντευξη του σε ιταλικό ΜΜΕ στις 11 Μαΐου-, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, είχε καταγγείλει ότι "εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ".

Βέβαια, εκείνη την περίοδο οι δηλώσεις αυτού του τύπου ήταν διαρκείς, με αιχμή τον συνήθη ύποπτο,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει: "Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: