ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας!



Άρθρο 37
  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
  2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
  3. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλήςεπιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής,για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
Η συνταγματική εκτροπή ξεκίνησε με την παραμονή στην κυβέρνηση ενός κόμματος που εφάρμοσε πολιτικές αντίθετες από αυτές τις οποίες είχε εξαγγείλει προεκλογικά, δηλαδή ενός κόμματος που ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ τον λαό και δεν σεβάστηκε τη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,  το θεμέλιο δηλαδή του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 1: 1. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 2. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.).
Η εκτροπή συνεχίστηκε, όταν υποκατέστησαν τους πολίτες και την ψήφο τους διορίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η εκτροπή κορυφώνεται τώρα, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την αποτυχία των διερευνητικών εντολών, αντί να επιδιώξει τον σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών (Σύνταγμα: άρθρο 37.1), συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων διετούς θητείας, υποκαθιστώντας και πάλι τους πολίτες και μη σεβόμενος τη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ που υπαγορεύει το Σύνταγμα.
Στον χορό μετέχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ακόμα και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (αφού ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος δήλωσε ότι θα συνεργαζόταν σε μια τέτοια κυβέρνηση, με την προϋπόθεση πρωθυπουργός να οριστεί ο Μαρκεζίνης). Χορός είναι η συμμετοχή σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης, πέρα από τη συγκρότηση κυβέρνησης ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Συγχαρητήρια στην κυρία Παπαρήγα, που περιμένοντας την επανάσταση μάς παρέδωσε στις τράπεζες και τους τοκογλύφους.
Συλληπητήρια στους ψηφοφόρους του Κουβέλη, του Καμμένου, ακόμα και της Χρυσής Αυγής, που ως “πατριώτες” έμειναν ακόμα μια φορά πολιτικά άστεγοι, ενώ οι υπόλοιποι μείναμε χωρίς πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: