Σε κρίση πανικού η κυβέρνηση

Πολιτική

samaras krisiΟ πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ προβληματισμένος και ανήσυχος για την τύχη της κυβέρνησής του και κατά πληροφορίες στα χαρτιά του έχει ετοιμάσει ευρύ ανασχηματισμό τον οποίο θα υλοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση των σκληρών μέτρων, αλλά δεν αποκλείει και το γεγονός να μην αντέξει η κυβέρνηση.
Οι λόγοι που κλονίζουν την κυβέρνηση είναι πολλοί. Ένας από τους πολλούς λόγους είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ και οι δύσκολες στιγμές που περνάει ο πρόεδρός του Ευ. Βενιζέλος. Το Μαξίμου πιθανολογεί ότι μετά την ψήφιση των μέτρων το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον κατήφορο που οδηγεί στην εξαφάνισή του. Ένας δεύτερος λόγος είναι οι «γκάφες» υπουργών της κυβέρνησης με χαρακτηριστικές τις δύο πρόσφατες που προκλήθηκαν από τους υπουργούς εσωτερικών και εμπορικής ναυτιλίας Ευ. Στυλιανίδη και Κωστή Μουσουρούλη .
Ο κύριος Στυλιανίδη έσπευσε να «εξυπηρετήσει» την Χρυσή Αυγή και να συλλέξει στοιχεία για τα παιδιά των αλλοδαπών για να τα δώσει μετά από ερώτηση στο κόμμα του κυρίου Μιχαλολιάκου το οποίο έχει προαναγγείλει πογκρόμ εις βάρος νηπίων και βρεφών των λαθρομεταναστών. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο κ. Στυλιανίδης προσπάθησε να τα μαζέψει αλλά το κακό είχε γίνει.
Ο κ. Μουσουρούλης αποκάλυψε σε συζητήσεις του με εφοπλιστές αυτό που δεν ήθελα με τίποτα η κυβέρνηση να δημοσιοποιηθεί, δηλαδή ότι οι τροϊκανοί του ζήτησαν να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Να εκκενωθούν ελληνικά νησιά ζήτησε η τρόικα.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας προ δεκαπενθημέρου είχε απειλήσει τον Πολ Τόμσεν ότι θα παραιτηθεί, αν επιμείνει στο ύψος των περικοπών και ο αναπληρωτής του κ. Χ. Σταϊκούρας είχε πει ότι θα παραιτηθεί αν οι τράπεζες δεν καταβάλουν τα 550 εκατ. που οφείλουν.
Η απειλή του κ. Σταϊκούρας προκλήθηκε από την απαίτηση της τρόικας να μην πληρώσουν οι τραπεζίτες και το ποσόν αυτό να καλυφθεί από τους φορολογούμενους.
Η κυβέρνηση τρέμει ακόμη και για το παιχνίδι της τρόικας να καθυστερεί με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι δόσεις των 31,5 δισ. ευρώ και στο μεταξύ να εξαντλούνται τα ταμειακά αποθέματα της χώρας.
Κοντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει επείγοντα προβλήματα και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα. καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις όπως αυτή του Υπ. Εργασίας Γιάννη Βούρτση. Επειδή το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να εντοπίσει τους συνταξιούχους μαϊμού ο υπουργός Εργασίας κατέφυγε στην τραγελαφική απόφαση να υποχρεώνονται οι πολίτες να κάνουν συμβολαιογραφική πράξη για κάθε οικογενειακή μεταβολή (γάμο, βαφτίσια, κηδεία) προκειμένου η πολιτεία να γνωρίζει ποιος δικαιούται σύνταξη. Η κάθε συμβολαιογραφική πράξη θα στοιχίζει στον φορολογούμενο πολίτη 50 ευρώ.
Όλα αυτά και άλλα πολλά έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση συνεργασίας σε κρίση πανικού και τον πρωθυπουργό σε νευρικό κλονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: