Τσίπρας: Εκλογές σύντομα, όταν θα μπορούμε να τις επιβάλλουμε

15/10/2012 - 10:19


Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση...
 
Τσίπρας: Εκλογές σύντομα, όταν θα μπορούμε να τις επιβάλλουμε
«Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» το ενδεχόμενο εξόδου από το κοινό νόμισμα και προσέθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα».

Για το μνημόνιο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί, θα ακυρωθεί στη βουλή, έτσι όπως στη βουλή ψηφίστηκε. Αυτό είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η ουσιαστική διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση. Και βεβαίως όταν λέμε διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση, αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα είναι μέσα από συγκροτημένο σχέδιο και συμμαχίες να πάμε σε αυτό που εμείς ονομάζουμε νέα ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και να βρούμε μία λύση, η οποία θα είναι λύση για όλο τον ευρωπαϊκό νότο, για όλες τις χώρες τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα χρέους, αντίστοιχη με αυτή που κατάφερε και κέρδισε η Γερμανία για να ανοικοδομηθεί η οικονομία της μετά τον πόλεμο το 1953».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε λόγο για διαπλοκή και είπε ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει λέγοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Δε νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι διαπραγμάτευση. Είναι το θέατρο του παραλόγου. Στη διαπραγμάτευση δεν πηγαίνεις σε ένα τραπέζι λέγοντας εκ των προτέρων ότι είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα, αρκεί να μη σε διώξουν από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη, λες και είναι δικό τους μαγαζί, στο οποίο σε βάλαν χαριστικά και θα σε βγάλουν έξω αν είσαι κακό παιδί. Αυτό είναι άνευ όρων παράδοση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΔΗΜΑΡ καλώντας τους υπουργούς Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη να παραιτηθούν: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που έχει προσωπικότητες και στελέχη που έχουν σημαντική διαδρομή από θέσεις αριστεράς, να επικυρώνει ή να συζητάει την πλήρη διάλυση και καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και με θυσίες από αυτό το λαό. Πώς είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν δύο υπουργοί σ΄αυτή την κυβέρνηση οι οποίοι έχουν μια πλουσιότατη και σημαντικότατη διαδρομή στα κοινωνικά δρώμενα από θέσεις αριστεράς και να ανέχονται αυτή τη διάλυση, αυτό το κοινωνικό πείραμα και να τους διαπομπεύουν κιόλας σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες ότι δήθεν αυτοί είναι που μπλοκάρουν την εξέλιξη της νέας σωτηρίας της χώρας. Πως είναι δυνατόν να μην έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν από τις θέσεις τους».
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Ευ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και επεσήμανε ότι «εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση».

«Πως είναι δυνατόν, ένα κόμμα το οποίο μας οδήγησε εδώ, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν τη μεγάλη αυτή ευθύνη, να αποκαλύπτεται τούτες τις ημέρες με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι είχαν στα χέρια τους, γνωρίζαν κατά τη διάρκεια δύο συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, κατά την οποία έβαζαν στον ελληνικό λαό φόρους χαράτσια και μέτρα που έχουν διαλύσει την κοινωνία, είχαν στα χέρια τους και έκρυβαν στα συρτάρια τους τις λίστες των ανθρώπων του πλούτου που έπρεπε να φορολογηθούν και να έχουν σήμερα το θράσος να μας λένε ότι θα έρθουν και θα ψηφίσουν νέα μέτρα ύψους 13,5 δις. ευρώ που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό, ενώ δεν έχει γίνει ούτε μία κίνηση για να φορολογηθούν οι κάτοχοι του πλούτου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων υπογράμμισε: «Θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να καθίσει να διαπραγματευτεί με την κ. Μέρκελ σημειώνοντας: «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου».

Επεσήμανε ότι στόχος του κόμματός του θα είναι «να ακυρωθούν με κάθε τρόπο τα επαχθή μέτρα και να πάει η χώρα σε εκλογές». Εκλογές, είπε χαρακτηριστικά, θα ζητήσουμε όταν θα μπορούμε να τις επιβάλλουμε και αυτό θα συμβεί σύντομα.

Τέλος, χαρακτήρισε ως φασιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και είπε ότι χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αναγνωρίσουν τις αιτίες που οδηγούν στη «Ναζιστική αυτή οργάνωση». «Η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή επί τρία χρόνια ακολουθείτο ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ. Πρέπει να πάρουμε διδάγματα», επεσήμανε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: