Τσίπρας: «Η κυβέρνηση παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει μια αποικία χρέους»


«Η κυβέρνηση παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει μια αποικία χρέους», είπε στη βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.  Τσίπρας. Επιτέθηκε σε Βενιζέλο για «προτεκτοράτο» και σε ΔΗΜΑΡ για εργασικά
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
«Στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν στην επόμενη κυβέρνηση μια αποικία χρέους», ήταν το  δριμύ «κατηγορώ» που απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπραςεξαπολύοντας τα βέλη του κυρίως στα δύο κόμματα της «συγκυβέρνησης»:
 «Είναι πολύ αργά για δάκρυα, είναι πάρα πολύ αργά για δάκρυα», είπε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έφερε τον Νόμο 3086/2011, όπου τα έσοδα και τα χρήματα, βεβαίως, από τις δόσεις και τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα μπαίνουν σε ειδικό Λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών για την εξυπηρέτηση του χρέους. Άρα, όταν τον έφερνε τον εισηγούνταν και τον ψήφιζε τότε δεν υπήρχε θέμα προτεκτοράτου, τώρα ανακάλυψε ότι γινόμαστε προτεκτοράτο;»
Αλλά απευθυνόμενος και προς την ΔΗΜΑΡ σε πολύ υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: 
«Δεν ξέρει η Δημοκρατική Αριστερά ότι ο βασικός κορμός αυτών των απαιτήσεων για τα εργασιακά έχει ήδη ψηφιστεί από τον Φλεβάρη; Μήπως τσινάμε στην ουρά ακριβώς διότι θέλουμε να καταπιεί ο λαός αμάσητο τον γάιδαρο των 13,5 δις και πλέον ευρώ περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις;
Αν το πρόβλημα είναι ότι προκαλούν ύφεση και ανεργία οι ρυθμίσεις των εργασιακών, που βεβαίως και προκαλούν, τα 13,5 δισεκατομμύρια που θέλετε να τα περάσετε αμάσητα τι προκαλούν; Δεν προκαλούν ύφεση και ανεργία;»
Απευθυνόμενος στο σύνολο της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έψεξε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν τολμά εδώ και τρεις μήνες να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο και να αντιπαρατεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Είναι αυτός που θα τολμήσει και θα σώσει τον ελληνικό λαό;» και συνέχισε σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Αναλάβατε ως κυβέρνηση με προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις επαναδιαπραγμάτευσης και λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση τα καθήκοντά της, ξέχασε ο πρωθυπουργός τα περί επαναδιαπραγμάτευσης, ο κ. Κουβέλης τα περί απαγκίστρωσης και ο κ. Βενιζέλος τις δυνατότητες που έχουμε να ξαναδούμε το μνημόνιο.  Κρύψατε από τον ελληνικό λαό ότι πολιτική επαφή και διαπραγμάτευση είχατε, αλλά όχι με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους θεσμικούς εταίρους. Είχατε με τη γερμανική κυβέρνηση και την κα Μερκελ.
Ποιους αλήθεια κρύβετε τόσα χρόνια, ποιους προστατεύετε να μην φορολογηθούν τη στιγμή που έχει εξοντωθεί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας; Δεν έχετε ως κυβέρνηση καμία πλέον ηθική αξία, έχετε απαξιωθεί. 
Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, είναι ο εξευτελισμός της ΕΕ αυτό το έγγραφο. Αυτό που ζητά είναι και με το νόμο η Ελλάδα να γίνει μια αποικία χρέους της Γερμανίας και των εταίρων, πρωτίστως της Γερμανίας όμως. 
 Οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπό τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Παπαδήμο και τώρα ηκυβέρνηση του κ. Σαμαρά παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν στην επόμενη κυβέρνηση μια αποικία χρέους. Η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, Δ.Ε.Η., ΟΠΑΠ, ΟΔΥΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛ.ΤΑ. είναι ένα έγκλημα σε βάρος των υπόλοιπων γενεών», είπε ο κ. Τσίπρας για το συζητούμενο νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: