ΣΥΡΙΖΑ. Φιάσκο χαρακτήρισε την επίσκεψη Μέρκελ στην 

Αθήνα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης 

Τσίπρας, και «μερκελιστές» τους πολιτικούς αρχηγούς των 

κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.



Ο Αλ. Τσίπρας που διαδήλωσε χθες το μεσημέρι κατά των μέτρων του Μνημονίου μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Μπερντ Ρίξινγκερ του Ντι Λίνκε (επισκέφθηκε την Αθήνα για να εγκαινιάσει το ελληνικό παράρτημα του πολιτικού ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ), επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και της Ανγκελα Μέρκελ. Τόσο σε άρθρο του στον «Γκάρντιαν» όσο και κατά την ομιλία του χθες το βράδυ στα εγκαίνια του ιδρύματος, υπογράμμισε ότι οι τρεις Έλληνες πολιτικοί και η κ. Μέρκελ επιμένουν σε μια καταστροφική πολιτική λιτότητας, «ενώ είναι γνωστό ότι αυτά τα προγράμματα εμποδίζουν την οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και οδηγούν σε φαύλο κύκλο της ύφεσης». Όπως είπε, «η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πλέον του 22%, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 32% του εισοδήματός τους και η ανεργία παρουσιάζει άνευ προηγουμένου αύξηση στο 24%, ενώ στους νέους φτάνει το 55%».
Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζει ότι στόχος, όπως φαίνεται, «δεν είναι να επιλύσουν την κρίση χρέους, αλλά να δημιουργήσουν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα βασίζεται στο φθηνό εργατικό δυναμικό, στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, στις μειωμένες δημόσιες δαπάνες και στις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου. Η πολιτική του φόβου και του εκβιασμού που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της στρατηγικής».  
Ειδικά σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί το Μνημόνιο, ως σχέδιο υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου της χώρας. Γι' αυτό, αντί να φέρει μαζί της τη λίστα Χριστοφοράκου, φέρνει τους φίλους του κ. Χριστοφοράκου, για να προετοιμάσουν το πλιάτσικο». Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του χθες το βράδυ στα Πετράλωνα ζήτησε από τους πολίτες να παλέψουν μαζί του για έναν σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως τον οραματίστηκε η Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: