ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ! ΣΑΜΑΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ!!


H αμερικανίδα οικονομολόγος Μέγκαν Γκριν, δεξί χέρι του Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστού για τις θέσεις του περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, κάνει λόγο για μία «θεσμική ανεπάρκεια» στην Ελλάδα που έχει οδηγήσει στα τόσο μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Με άρθρο της που δημοσιεύεται στο πρακτορείο Bloomberg, η Γκριν επισημαίνει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όχι μόνο θα μπορούσε να σημάνει την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά και το τέλος της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Η Γκριν, αφού αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση και την πορεία του περίφημου «στικ», που στο τέλος βρέθηκε με τρία ονόματα λιγότερα (τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου), τονίζει πως η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ,Κριστίν Λαγκάρντ, έστειλε σε όλους τους ευρωπαίους ομολόγους της, λίστες με τα ονόματα χιλιάδων καταθετών στην HSBC. «Οι περισσότερες χώρες ερεύνησαν τους λογαριασμούς και συγκεντρώθηκαν πολλά εκατομμύρια από φόρους», σχολιάζει.

Εκφράζει δε, την άποψη ότι η κακή διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είναι το αποτέλεσμα των εξαιρετικά αδύναμων και αποτυχημένων θεσμών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το ΣΔΟΕ θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει μια πλήρη έρευνα για τα ονόματα στη λίστα, με τον υπουργό Οικονομικών έπειτα, να εγκρίνει μια πορεία δράσης, ώστε να ανακτηθούν τα έσοδα από τους εντοπισμένους φοροφυγάδες.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να βάλει στο στόχαστρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογραμμίζοντας ότι ήταν εκείνος που όχι μόνο απέτυχε να διατάξει να ερευνηθούν τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα, αλλά πήρε την λίστα μαζί του, όταν έφυγε από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν θα έπρεπε ο Βενιζέλος να βρίσκεται υπό έρευνα; Αλλά και όλοι όσοι έλαβαν τη λίστα από τον Παπακωνσταντίνου και ξέμεινε στα χέρια τους», διερωτάται.

«Και αν αυτό το σκάνδαλο είναι αρκετά κακό, η προτεινόμενη λύση της κυβέρνησης είναι ακόμη χειρότερη», σχολιάζει η Μέγκαν Γκριν, καταλήγοντας ότι «η συνέχεια της λίστας Λαγκάρντ θα μπορούσε να μας κάνει να εστιάσουμε ξανά στην Ελλάδα, νωρίτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς».

troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: