Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ

Οι εργαζ'ομενοι στο ΜΕΤΡΟ αγνοούν την απόφαση του πρωτοδικείου και καλά κάνουν. Οι μηχανισμοί της κατοχής που άλλοτε στοχοποιεί και άλλοτε επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να επιβάλει τις πολιτικές της πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη και η κοινωνία μαχόμενη να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων...

Το Μετρό δε θα κινηθεί ούτε σήμερα κι ας κρίθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου φαίνεται ότι δεν έχει καμία σημασία...


«Το αίτημα μας να μην περικοπούν οι αποδοχές μας είναι καθ’ όλα νόμιμο, όπως και κάθε άλλου εργαζομένου. Η αγωνιστική μας έτσι κινητοποίηση είναι καθ’ όλα νόμιμη, όσο ακριβώς και ο πολύχρονος αγώνας των δικαστών».

Λεωφορεία και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο (σήμερα ΚΑΙ αύριο) από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ ΗΣΑΠ και Τραμ δε θα κινηθούν από τις 12:00 έως τις 16:00. 
Οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει άγρια κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζομένους στο Μετρό. Και η σύγκρουση είναι μετωπική, ειδικά μετά τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη, που μίλησε για «απεργίες μαϊμού» και εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά ενώ απεργούν. 

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν οργισμένη. «Απαντάμε στον Υπουργό ότι μαϊμουδιές, για τις οποίες μίλησε, δεν αφορούν τους εργαζομένους. Γνωρίζουμε ποιοι μαϊμουδίζουν και που βρίσκονται», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Όσο για τις κατηγορίες πως απεργούν και πληρώνονται, είπαν: «Αν υπάρχει ένα σωματείο το οποίο έχει 40 άτομα και δεν απεργεί, φυσικά θα πάρει το μεροκάματο, όλοι οι υπόλοιποι ομως απεργούμε». 
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: